STERK IN KLANTGERICHTE ZORG EN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STERK IN KLANTGERICHTE ZORG EN"

Transcriptie

1 STERK IN KLANTGERICHTE ZORG EN DIENSTVERLENING Het netwerk STERK biedt een resultaatgerichte aanpak voor ondernemingen in Verpleging, Vering en Thuis die kiezen voor kwaliteit, continuïteit en duurzaamheid. STERK bestaat uit ervaren en gedreven adviseurs die de handen ineen geslagen hebben. Wij bieden ondersteuning bij specifieke organisatievraagstukken vanuit een integrale benadering: STERK in samenhang. Maak u STERK voor klantgerichte en dienstverlening: Zorgzwaartepakketten; eigentijdse arrangementen op maat van uw cliënt op maat van cliënt en medewerker ; sturen op prestaties organisatie ; inspirerend leiderschap STERK staat voor kwaliteit, continuïteit en duurzaamheid Onze visie op klantgerichte en dienstverlening De markt voor verpleging, vering en thuis wordt persoonsgericht. Door invoering van zwaartepakketten en persoonsgebonden financiering verschuift de aandacht van collectieve naar individuele arrangementen. Klant, medewerker en bestuurder vinden elkaar bij de juiste mix van kwaliteit en continuïteit. Duurzaamheid is de maatschappelijke voorwaarde voor een gezonde onderneming. Persoonsgerichte dienstverlening Het ()leefplan is een uitstekend instrument voor persoonsgerichte dienstverlening bij wonen, en welzijn. Hiermee werken vraagt om zelfstandige, goed toegeruste medewerkers op de werkvloer. Dat vereist de juiste mix van sturen en loslaten door teamleiders en locatiemanagers. Flexibele bedrijfsvoering De vaste bedrijfskosten omlaag, de variabele kosten omhoog. Op deze wijze is het mogelijk soepel mee te bewegen met wisselingen in het klantenbestand en veranderingen in zwaartepakketten. Duurzaamheid En dat alles met een duurzame bedrijfsvoering. Gericht op het werven en binden van medewerkers. Gericht op verantwoorde en duurzaam resultaat voor cliënten, medewerkers en omgeving. Gericht op optimale besteding van maatschappelijke middelen.

2 Pagina 2 Netwerk STERK Eigtijds, op maat van de cliënt Niet iedereen heeft dezelfde vraag. Niet iedereen heeft dezelfde ondersteuning nodig. Daarom biedt u verschillende arrangementen aan. Passend bij verschillende zwaartepakketten en eventueel aangevuld met extra diensten. Arrangementen bieden helderheid over uw prestaties in en dienstverlening. Zij maken het mogelijk iedere cliënt diensten te leveren op basis van duidelijke afspraken. Niet meer en niet minder. Eigentijdse arrangementen De route naar arrangementen heeft zowel bedrijfsmatige als inhoudelijke componenten. Een helder vertrekpunt is een essentiële eerste stap. Wat wilt u uw cliënten bieden en welke arrangementen passen daarbij? Hoe krijgen wonen en welzijn een plek? Wij ondersteunen u bij het formuleren van eigentijdse arrangementen op basis van een duidelijke markt- en organisatieanalyse. Na invoering van de arrangementen is het zaak goed te blijven monitoren of de werkzaamheden aansluiten op de gemaakte afspraken. Zodat u en dienstverlening op maat biedt binnen het beschikbare budget. Afhankelijk van uw specifieke vraag kunnen wij: u ondersteunen bij het formuleren en invoeren van eigentijdse arrangementen die aansluiten op de wensen van uw cliënten. werkwijzen ontwikkelen voor een goede afstemming van arrangementen en zwaartepakketten in de organisatie; medewerkers trainen en coachen in het samenwerken aan uitvoering van arrangementen. De match tussen vraag en arrangement In het ()leefplan komen uw arrangementen en de vraag van uw cliënt bij elkaar. Het is de finishing touch. In het ()leefplan maakt u concrete afspraken met de cliënt over wonen, welzijn en. Het bevat meetbare prestaties die duidelijkheid verschaffen voor cliënt en medewerker. STERK ondersteunt bij het neerzetten van een werkbaar ()leefplan, op maat gemaakt voor de individuele cliënt. De relatie met de ZZP-indicatie en de normen voor verantwoorde zijn hierin leidend. Het plan is eenvoudig in gebruik en onderhoud en heeft daardoor meerwaarde voor cliënten en medewerkers. De integrale benadering vanuit diverse disciplines als, huishouding en activiteitenbegeleiding vindt zijn weerslag in het plan. Voor cliënten geeft het ()leefplan inzicht in de afspraken over hun vragen en wensen. De stappen in ontwikkeling en invoering van het ()leefplan in uw organisatie: analyse in hoeverre het huidige ()leefplan voldoet aan bovenstaande beschrijving; inclusief de werking van het plan in de praktijk; wij sporen verbeterpunten op; wij trainen en coachen leidinggevenden, medewerkers en cliënten in samenwerking bij het () leefplan.

3 Netwerk STERK Pagina 3 Sturen op prestaties Een geweldig wooncentrum of prachtige thuis is geen toeval. Het ontstaat door bewust sturen op prestaties voor klanten. Prestaties die zijn vastgelegd in arrangementen en het ()leefplan. Bijvoorbeeld: De gasten in ons restaurant ervaren gastvrijheid. Maar ook door te en voor uitstekend opgeleide medewerkers, een goede ambiance en samenwerking. Meten en verbeteren Prestaties voor klanten zijn meetbaar en verbeterbaar. Op basis van klantervaringsonderzoek met de CQ-index wordt duidelijk hoe uw klanten de dienstverlening ervaren. De uitkomsten, aangevuld met uw eigen analyse zijn de basis voor uw keuzes. Op welke punten wilt u excelleren, op welke punten bent u tevreden, wat is minder belangrijk? De focus verschuift naar managen op basis van prestaties, in plaats van het managen van processen. Uw kwaliteitssysteem helpt u bij het sturen op prestaties. Wij ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van CQ klantervaringsonderzoek. Wij bieden begeleiding bij kwaliteitsmanagement op basis van HKZ, PREZO en het Bronzen Keurmerk Resultaat Met het INK-model voor zelfevaluatie als basis helpen wij u om een klantgerichte organisatie te zijn of te worden. Een organisatie waarin het handelen is afgestemd op klanten, leveranciers en samenleving. Persoonsgerichte vereist een flexibele Veel noodzakelijke veranderingen in organisaties mislukken, omdat de niet wordt aangepast. Vaak bestaat onvoldoende inzicht in de samenhang en de onderlinge relaties tussen organisatieaspecten en in de doeltreffendheid van de bestaande organisatie. Dienstverlening op basis van arrangementen en ZZP vraagt om een flexibele. Bij veranderingstrajecten is het zaak om de huidige te toetsen aan de beoogde veranderingen. Dat gaat niet alleen over de top maar juist ook over taken, bevoegdheden en werkwijzen in uitvoeringsprocessen. Verkeerde keuzes in de leiden tot meer bureaucratie, taakdifferentiatie en een verlies van de binding tussen verschillende organisatieonderdelen. Een passende biedt daarentegen ruimte voor flexibiliteit, teamvorming, creativiteit en samenwerking en biedt garanties voor de continuïteit van de organisatie. STERK biedt deskundigheid en ondersteuning om te komen tot een flexibele organisatie. Niet alleen voor de top, maar ook voor de organisatie, de ondersteunende diensten en hun onderlinge relaties. Onderlinge samenwerking en bereidheid tot uitwisseling van taken zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Bij de uitwerking van de stellen wij een formatieraming op en beschrijven de toekomstige functies.

4 Pagina 4 Netwerk STERK Inspirerend leiderschap Daadwerkelijk klantgericht werken vraagt om vernieuwing in de cultuur. Denken als dienstverlener in plaats van als verlener. Denken in oplossingen en proactief reageren. Als uw cultuur niet langer past bij uw strategische ambities, wilt u daar verandering in brengen. Bij een cultuurverandering gaat het om het herkennen, erkennen en doorbreken van patronen die het toepassen van de nieuwe visie in de weg staan. Inspirerend leiderschap is belangrijk om de cultuurverandering te bewerkstelligen en te onderhouden. Cliëntgerichte en samenwerkende teams maken de cultuurverandering voor de cliënt zichtbaar en voelbaar. De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap vergroot de kwaliteit van werken op alle niveaus en draagt bij aan het binden en boeien van medewerkers. Persoonlijke transformatie Een cultuurverandering slaagt alleen door een persoonlijke transformatie. Uw nieuwe visie wordt geïmplementeerd door een planmatige aanpak met training, coaching en intervisiebijeenkomsten. STERK begeleidt uw organisatie door inspirerend de transformatie te verankeren op alle niveaus. Resultaat Een vernieuwende en passende cultuurvisie voor uw organisatie, met klantgericht werken als substantieel nieuw element. De nieuwe attitude van leidinggevenden en medewerkers is zodanig geborgd dat de organisatie hiermee zelf verder kan. Cliëntgerichte is gastvrije met aandacht voor bejegening, ambiance en de wensen van de cliënt. Voor de organisatie die met gastvrije aan de slag wil is het cruciaal dat dit thema wordt gedragen door alle medewerkers in de organisatie en niet uitsluitend door de facilitaire en hotelmatige medewerkers. medewerkers hebben daadwerkelijk aandacht voor de wensen van de cliënt. Zij krijgen de ruimte om daarop in te spelen. Ze beschikken over de benodigde vaardigheden. Belangrijke randvoorwaarden bij gastvrije zijn: Bejegening: een klantvriendelijke benadering is een must, de klant is koning en al het mogelijke wordt gedaan om de klant tegemoet te komen. Ambiance: een aantrekkelijke omgeving met daarbij passende inrichting en kleurstelling. voorzieningen, die zich kenmerken door de aanwezigheid van de juiste middelen, apparatuur en goede producten. STERK ondersteunt bij het ontwikkelen van uw visie op gastvrije. In de uitwerking worden de consequenties inzichtelijk voor de benodigde investeringen, opleiding/trainingen en consequenties voor de organisatie in termen van kosten, formatie en functies. Ook de laatste stap zit in ons pakket: implementatie van visie en ontwerp van gastvrije in uw organisatie.

5 Netwerk STERK Pagina 5 De mensen achter STERK De STERK-partners bieden een unieke combinatie van diensten die u helpen flexibele en persoonsgerichte dienstverlening te realiseren. Het netwerk bestaat uit een ervaren en gedreven adviseurs die de handen ineen geslagen hebben. Zij bieden een resultaatgerichte aanpak voor ondernemingen in Verpleging, Vering en Thuis die kiezen voor kwaliteit, continuïteit en duurzaamheid. Hans Blaauwbroek is een veelzijdige ondernemer die zijn werk heeft gemaakt van het realiseren van vraagsturing: "De enige manier om invulling te geven aan vraagsturing is samenwerken. Aan kwaliteit, aan regie. Dit vraagt niet alleen een inspanning van de verlener, maar ook van de cliënt." Hans is goed in staat om abstracte ideeën concreet te vertalen. Hij is vasthoudend, geduldig en heeft een scherp inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen. De passie van Marijke Levelink is persoonlijke ontwikkeling. Vergroting van bewustzijn van individuen, teams en organisaties. De weg die zij zelf heeft afgelegd, elke ervaring, is deel van het materiaal geworden waar zij nu mee werkt. Marijke brengt aan het licht wat niet gezien wil worden, omdat er dan kracht en vitaliteit vrijkomt om te groeien. Ervaring: verpleegkundige, manager (thuis), coach. Frank Pieters begeleidt veranderingsprocessen in organisaties. Zijn kernkwaliteiten liggen bij het scheppen van condities om personen en organisaties te laten ontdekken wat hun werkelijke drijfveren zijn waardoor meer potentieel vrijgemaakt kan worden in individuen, teams en organisaties. Als coach bloeit Frank op van het werken met mensen die meer vanuit hun authenticiteit, met passie en compassie willen leven. Gastvrijheid zit Stef Meyer in het bloed. Hij levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het facilitaire werkveld in de. Kwaliteitsverhoging en efficiency zijn daarbij de centrale doelen. Hij heeft veel ervaring met verandertrajecten na fusies en reorganisaties en is daarbij altijd op zoek naar het juiste evenwicht tussen de kwaliteit en de inzet van mensen en middelen. Joyce Lichteveld heeft ruime ervaring als beleidsadviseur in de sector. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van verandertrajecten en het begeleiden van organisaties die efficiënter en cliëntgericht willen werken.

Matrix voor 3 modellen van zelfsturing

Matrix voor 3 modellen van zelfsturing Matrix voor 3 modellen van zelfsturing De term zelfsturing wordt verschillend uitgelegd en invulling gegeven. In een verandertraject naar meer eigen verantwoordelijkheid en regelruimte voor medewerkers

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1

VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1 VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1 Onderstaande diagnostische vragenlijst bestaat uit 12 items. De score geeft weer in welke mate uw organisatie reactief, responsief, pro-actief

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

Organisatie principes

Organisatie principes Organisatie principes Een overzicht van organisatie principes die als richtsnoer dienen bij het vormgeven van flexibele, innovatieve organisaties. Deze principes zijn gebaseerd op de Moderne Sociotechniek.

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Organisatiescan persoonsgerichte zorg

Organisatiescan persoonsgerichte zorg Organisatiescan persoonsgerichte zorg Doel organisatiescan: bijdragen aan implementatie (-bereidheid) van persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming in de organisatie. Insteek is op organisatieniveau.

Nadere informatie

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden Informatie en organisatie Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden De organisatie moet meer nadruk op efficiency dan op nieuwe uitdagingen leggen De

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt:

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt: Wabo effectief ?Hoe Zo! >> Het toepassen van de Wabo is meer dan alleen de IT-structuur aanpassen, de procedures herzien en/of de processen opnieuw beschrijven en herinrichten. Het zijn de medewerkers

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de wijken

Opdracht transitiemanager voor de wijken Opdracht transitiemanager voor de wijken Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de wijken in de implementatie van de strategie van Magentazorg en Actiezorg. De opdracht heeft een

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID maart 2018 Inleiding In onderhavige notitie is het organisatie- en personeelsbeleid van de gemeente Rucphen beschreven. Dit organisatie- en personeelsbeleid is in samenspraak

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties

Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Opdracht transitiemanager voor de 3 grote locaties Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de 3 grote locaties (Lauwershof, Oudtburgh en Zuyder Waert) in de implementatie van de strategie

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Beter werken door arbeidsvreugde

Beter werken door arbeidsvreugde Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 24 oktober 2011 Programma Beter werken door arbeidsvreugde Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

Training Coachvaardigheden

Training Coachvaardigheden Training Coachvaardigheden Training Coachvaardigheden, jij inspireert en motiveert Hoe haal jij het beste uit je mensen? Hoe zorg jij ervoor dat jouw teamleden zich ontwikkelen naar een hoger niveau? Hoe

Nadere informatie

Langer thuis door innovatieve wijkverpleging. Andere focus, betere uitkomsten

Langer thuis door innovatieve wijkverpleging. Andere focus, betere uitkomsten Langer thuis door innovatieve wijkverpleging Andere focus, betere uitkomsten Uw focus op innovatie en uitkomsten van zorg bepaalt het succes De wereld van de wijkverpleging is sinds 2015 drastisch veranderd.

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Vraagsturing en ontwikkeling van organisaties

Vraagsturing en ontwikkeling van organisaties Vraagsturing en ontwikkeling van organisaties Vraaggericht en vraaggestuurd Gevolgen voor organisaties Organisatieverandering De rol van consultants Casus: twee woonzorgcentra Tips vanuit theorie en praktijk

Nadere informatie

zoekt: Talentvolle Onderwijsadviseurs / Trainers

zoekt: Talentvolle Onderwijsadviseurs / Trainers zoekt: Talentvolle Onderwijsadviseurs / Trainers Voor meer informatie over de functie: Marcel Bogaarts, directeur Bazalt T 06 21 82 17 91 sluitingsdatum: 7 januari 2019 Organisatie Stichting Bazalt is

Nadere informatie

Whitepaper Managementsystemen: ondergewaardeerd gereedschap?

Whitepaper Managementsystemen: ondergewaardeerd gereedschap? Whitepaper Managementsystemen: ondergewaardeerd gereedschap? Nieuw perspectief op vitale managementsystemen door gebruik te maken van onderliggende waardesystemen Whitepaper Managementsystemen: ondergewaardeerd

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging

Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging Betreft: Gratis adviseur voor de dag van de verpleging De gezondheidszorg is continue in beweging, de afgelopen jaren is er veel veranderd en dat zal de komende jaren zeker zo blijven. De marktwerking,

Nadere informatie

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma Op weg naar een integraal kindcentrum Janny Reitsma Programma: Verkenning van het integraal kindcentrum Leiderschap: mensen in beweging zetten Leiderschap: planmatig organiseren Leren als strategie voor

Nadere informatie

Klantbeleving, een goede mix van gastvrijheid en klantvriendelijkheid

Klantbeleving, een goede mix van gastvrijheid en klantvriendelijkheid Workshop Klantbeleving Klantbeleving, een goede mix van gastvrijheid en klantvriendelijkheid Klanten stellen tegenwoordig hoge eisen. Naast kwaliteit van het geleverde product, is de klantvriendelijkheid

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Conclusies veranderen van organisatiecultuur

Conclusies veranderen van organisatiecultuur Hoofdstuk 11 Conclusies veranderen van organisatiecultuur In dit deel heb ik de basisprincipes en ingrediënten beschreven van de voor cultuurveranderingen in organisaties. 114 Leiders in cultuurverandering

Nadere informatie

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Succesvolle ondernemers maken bewust of onbewust gebruik van eeuwenoude universele spirituele wetmatigheden. Hierdoor beschikken ze over een transformationele

Nadere informatie

Manager Bedrijfsvoering

Manager Bedrijfsvoering Manager Bedrijfsvoering Verbinder, peoplemanager en sparringpartner op strategisch niveau Severinus Severinus noemt zich dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving. Zij bieden primair zorg voor mensen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord FUNCTIEPROFIEL LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle 1. LTO Noord LTO Noord is dé belangenbehartiger en partner voor boeren en tuinders in de negen provincies

Nadere informatie

Key success actors. De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen. Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management

Key success actors. De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen. Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management Key success actors De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management 1 Key success actors De rol van middenmanagement bij strategische

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

6e Voorjaarssymposium Professionalisering leidinggevende?

6e Voorjaarssymposium Professionalisering leidinggevende? 6e Voorjaarssymposium Professionalisering leidinggevende? Congrescentrum Koningshof Veldhoven, 17 april 2013 Oscar van Duinen Onderwerpen I. Omgeving en veranderingen II. Positie van de labmanager III.

Nadere informatie

Nieuwe teams met nieuwe taken. Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman

Nieuwe teams met nieuwe taken. Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman t Nieuwe teams met nieuwe taken Coby Franken - Trainer / adviseur Anita Jonkman i t Teams Zelfsturende teams Zelforganiserende teams Resultaatverantwoordelijke teams Autonome teams Zelf doen teams Bij

Nadere informatie

Op weg naar veilige en cliëntgerichte verpleeghuiszorg. Anders denken en doen

Op weg naar veilige en cliëntgerichte verpleeghuiszorg. Anders denken en doen Op weg naar veilige en cliëntgerichte verpleeghuiszorg Anders denken en doen Vernieuwing in de verpleeghuiszorg verlegt de focus van zorgprofessionals De impact van de oproep van staatssecretaris Martin

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van in het algemeen en van de eigen service in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Zorg-wooncentrum den Bouw - Abersonplein 9-7231 CR Warnsveld - Telnr. 0575-522840

Nadere informatie

Kwaliteitstoets (potentiële) Dienstverleners Beschermd Wonen en Opvang 2015

Kwaliteitstoets (potentiële) Dienstverleners Beschermd Wonen en Opvang 2015 Kwaliteitstoets (potentiële) Dienstverleners Beschermd Wonen en Opvang 2015 Doel en intentie Als onderdeel van de transformatie Beschermd Wonen en Opvang 2015 wordt in dit document beschreven op welke

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

Leiderschap bij organisatie verandering. Prof. dr. Janka Stoker Faculteit Economie en Bedrijfskunde Divosa, 22 mei 2015

Leiderschap bij organisatie verandering. Prof. dr. Janka Stoker Faculteit Economie en Bedrijfskunde Divosa, 22 mei 2015 1 1 Leiderschap bij organisatie verandering Prof. dr. Janka Stoker Faculteit Economie en Bedrijfskunde Divosa, 22 mei 2015 Het belang van leiderschap: overal om ons heen 2 Thema s 3 1. Wat is leiderschap?

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Een blik op de toekomst FWG

Een blik op de toekomst FWG Een blik op de toekomst FWG FWG: Doen jullie dat ook? Beoordeling Recruitment Strategische Personeels Planning Functieontwerp/ -beschrijven & Functiewaardering Beloning Management &Talent Ontwikkeling

Nadere informatie

Leidinggeven aan kwaliteitszorg

Leidinggeven aan kwaliteitszorg Leidinggeven aan kwaliteitszorg Van kwaliteitsbewustwording naar continue kwaliteitsverbetering Drs Jan Polderman Utrecht, 24 januari 2007 1 2 Kwaliteitszorg; een instrument kiezen? Aanbevelingen schoolleiders

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Managers stimuleren een topsportmentaliteit en de ontwikkeling van medewerkers die aansluit op de organisatie doelen.

Managers stimuleren een topsportmentaliteit en de ontwikkeling van medewerkers die aansluit op de organisatie doelen. Stimuleren en Inspireren Managers hebben een gedeelde visie op de organisatie (WHY). Dragen deze met enthousiasme uit en inspireren daarmee medewerkers. Managers stimuleren een topsportmentaliteit en de

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin. Bouwstenen voor de groei

Centrum voor Jeugd en Gezin. Bouwstenen voor de groei Centrum voor Jeugd en Gezin Bouwstenen voor de groei Moduleaanbod Stade Advies Centrum voor Jeugd en Gezin; Bouwstenen voor de groei Hoe organiseert u het CJG? Plan en Ontwikkelmodulen: Module Verkenning

Nadere informatie

Boardroom Strategisch Leiderschap

Boardroom Strategisch Leiderschap Boardroom Strategisch Leiderschap COHORT 2017 Ga voor goud! Strategisch leiderschap als sleutel voor waardeontwikkeling Als eigenaar, partner, directeur of manager van een middelgrote of snelgroeiende

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Stressmanagement: stress de baas Een beetje stress kan geen kwaad. Sterker nog, soms presteer je zelfs beter onder een beetje druk. Maar wat als stress een constante factor is

Nadere informatie

Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie

Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie De voordelen van de P4P aanpak: Grotere klanttevredenheid Beheersbare werkprocessen Continu verbeteren van prestaties Grotere betrokkenheid

Nadere informatie

CULTUURVERANDERING willen we dat echt? presentatie maart 2010

CULTUURVERANDERING willen we dat echt? presentatie maart 2010 CULTUURVERANDERING willen we dat echt? presentatie maart 2010 CULTUURVERANDERING Cultuur = min of meer vaste (en voorspelbare) gewoonten van met elkaar werken. Cultuur is dus niet zomaar te veranderen,

Nadere informatie

Samen verder In het sociale domein

Samen verder In het sociale domein Samenvatting Masterplan Samen verder In het sociale domein What if I fall? Oh,but my darling,what if you fly? (gedicht van Erin Hanson) Samen Verder is het programma om de doorontwikkeling van het sociale

Nadere informatie

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v!

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! Teamleden van RPCZ werken aan een gezamenlijke ambitie. Deze is gebaseerd op passie, creativiteit, respect, vertrouwen, relatie en plezier. Onze ambitie is om in Zeeland

Nadere informatie

Training Coachvaardigheden

Training Coachvaardigheden Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen?

Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen? Competentiemanagement Wat is competentiemanagement en hoe ga je ermee om? Welke resultaten zijn er te behalen? Welke valkuilen kom je tegen? Vragen die door de praktijkervaringen van de afgelopen jaren

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Ontwikkelgerichte en verbindende persoonlijkheid die de gemeentelijke organisatie verder ontwikkelt en het bestuur professioneel ondersteunt.

Nadere informatie

Profielschets Gemeentesecretaris

Profielschets Gemeentesecretaris Profielschets Gemeentesecretaris Baarn, 17 november 2014 Rutgers van Rozenburglaan 2, 3744 MC Baarn tel.: 035 69 48 000; e-mail: office@galangroep.nl www.galangroep.nl Inhoudsopgave Gemeente Zuidplas...

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Profielschets directeur De Tarissing

Profielschets directeur De Tarissing Gevraagd wordt een directeur die: richting kan geven aan het onderwijsproces van de gehele school, gebaseerd op kernwaarden, missie en onderwijskundige visie; een duidelijke visie op onderwijs heeft, die

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

ONDERSTAANDE TEKST BEVAT ENKELE RELEVANTE DELEN UIT HET CONCEPT-FUSIERAPPORT.

ONDERSTAANDE TEKST BEVAT ENKELE RELEVANTE DELEN UIT HET CONCEPT-FUSIERAPPORT. BEOOGDE ONTWIKKELINGEN ONDERSTAANDE TEKST BEVAT ENKELE RELEVANTE DELEN UIT HET CONCEPT-FUSIERAPPORT. BESTUURS- EN MANAGEMENT FILOSOFIE We zien de nieuwe organisatie als een vehikel om zowel de basisscholen

Nadere informatie

Uitwerking visieconferentie

Uitwerking visieconferentie 1 HAN ILS Uitwerking visieconferentie voor verdere organisatie- & teamontwikkeling bij HAN ILS 22-2 - 2016 Makkie Metsemakers Katleen Verbeek ST-Groep B.V. Industrieweg 12 5262 GJ Vught T 073-5112401 F

Nadere informatie

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Walvis ConsultingGroep Brengt kwaliteit tot leven Voor kwaliteit van mens en organisatie Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Ronald Zwart Vennoot, senior consultant en auditor ronald.zwart@walviscg.nl

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

Opbrengstgericht Werken

Opbrengstgericht Werken Opbrengstgericht Werken Opleidingen en maatwerk M&O-groep is een netwerkorganisatie met een gedreven groep professionals die sturen op kwaliteit. We verlenen diensten aan het onderwijs, gemeenten en jeugdzorg.

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Beter werken door arbeidsvreugde

Beter werken door arbeidsvreugde Beter werken door arbeidsvreugde De zeven bronnen van arbeidsvreugde Landelijk Arbo Congres 1 oktober 2012 Nog meer arbeidsvreugde Programma Ontdekken van De zeven bronnen van arbeidsvreugde Waarde-prestatieketen

Nadere informatie

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL VanSoestDolmans & Associates VanSoestDolmans is een onafhankelijke business management organisatie die pragmatische en sterk oplossingsgerichte ondersteuning biedt aan

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Talent wins games Teamwork & Intelligence wins championships Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

ORGANISATIEADVIES INTERIM- EN VERANDERMANAGEMENT MANAGEMENT COACHING

ORGANISATIEADVIES INTERIM- EN VERANDERMANAGEMENT MANAGEMENT COACHING ORGANISATIEADVIES INTERIM- EN VERANDERMANAGEMENT MANAGEMENT COACHING SPECIALISMEN DE LANGEN CONSULTANCY Analyseren van knelpunten in uw organisatie en vervolgens: Uitstippelen van oplossingsgerichte strategieën

Nadere informatie

Profielschets Directeur-bestuurder Catharina Stichting

Profielschets Directeur-bestuurder Catharina Stichting Profielschets Directeur-bestuurder Catharina Stichting ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Catharina Stichting De Catharina Stichting is een kleinschalige zorg- en welzijnsorganisatie

Nadere informatie

Profielschets directeur

Profielschets directeur Profielschets directeur Gevraagd wordt een directeur die: richting kan geven aan het onderwijsproces van De Trieme, gebaseerd op kernwaarden, missie en onderwijskundige visie; een eigen doorleefde onderwijsvisie

Nadere informatie

Workshop Persoonlijk leiderschap, een krachtige leider voor jezelf

Workshop Persoonlijk leiderschap, een krachtige leider voor jezelf Workshop Persoonlijk leiderschap Workshop Persoonlijk leiderschap, een krachtige leider voor jezelf Bewust worden van jezelf en de regie nemen over je leven. Dat leer je tijdens de workshop Persoonlijk

Nadere informatie

Vera van den Beemt. Manager en Trainer in Welzijn en Zorg PERSOONLIJKE GEGEVENS. Adres Florijnstraat 64 5237 NH s-hertogenbosch Mobiel 06-29 01 54 67

Vera van den Beemt. Manager en Trainer in Welzijn en Zorg PERSOONLIJKE GEGEVENS. Adres Florijnstraat 64 5237 NH s-hertogenbosch Mobiel 06-29 01 54 67 Vera van den Beemt Manager en Trainer in Welzijn en Zorg PERSOONLIJKE GEGEVENS Adres Florijnstraat 64 5237 NH s-hertogenbosch Mobiel 06-29 01 54 67 Email Website Twitter info@gastvrijzijn.nl www.gastvrijzijn.nl

Nadere informatie

Versie september 2019

Versie september 2019 1 2 Versie september 2019 Als je relevant wilt blijven moet je een leven lang leren. Daar kom je verder mee! Alle T&O ers nog beter laten presteren in de rol die past en te ondersteunen om te excelleren

Nadere informatie

Workshop Omgaan met veranderingen

Workshop Omgaan met veranderingen Workshop Omgaan met veranderingen Omgaan met verandering, uitgaan van je eigen kracht Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen is een gezegde dat verandering typeert. Alles verandert voortdurend.

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

RONTH MANAGEMENT OP WEG NAAR EEN VRAAGGESTUURDE ORGANISATIE

RONTH MANAGEMENT OP WEG NAAR EEN VRAAGGESTUURDE ORGANISATIE RONTH MANAGEMENT OP WEG NAAR EEN VRAAGGESTUURDE ORGANISATIE RON VAN HELVOIRT 1964 BUSINESS DEVELOPMENT TRAINING INTERIM DIRECTEUR COACH ONDERNEMER START-UPS Wat ga ik niet doen Vertellen hoe ik de PPS-en

Nadere informatie

Wanneer Au-pair zorg? Wat is Au-pair zorg?

Wanneer Au-pair zorg? Wat is Au-pair zorg? Au-pair zorg Wat is Au-pair zorg? Au pair zorg is het 24-uurs dienstverleningsconcept van Zorg zonder Grenzen b.v. en is gericht op Zorg en Welzijn van de cliënt in haar eigen Thuissituatie. Het au pair

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO

Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Een kijkje bij de buren Zelforganiseren in de zorg Congres BDKO Drs. Eveline Castelijns MBA 12 april 2016 Inhoudsopgave 1 2 3 Zelforganisatie in de zorg Werkende principes Vragen 1 Zelforganiseren in de

Nadere informatie

Profiel. Teamleider Zorg en Wonen. 23 april 2015. Opdrachtgever InteraktContour

Profiel. Teamleider Zorg en Wonen. 23 april 2015. Opdrachtgever InteraktContour Profiel Teamleider Zorg en Wonen 23 april 2015 Opdrachtgever InteraktContour Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 06-2900 47 45 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Whitepaper. www.facto.nl. De regiepiramide ontsluierd

Whitepaper. www.facto.nl. De regiepiramide ontsluierd De regiepiramide ontsluierd Inleiding Regie is een veelgebruikte term voor een vorm van organiseren in het facilitaire werkveld. Toch is het lang niet altijd duidelijk wat er precies onder moet worden

Nadere informatie