OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD."

Transcriptie

1 GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2008, de resultatenrekening per 31 december 2008 en de balans per 31 december Deze jaarrekening bevat volgende kencijfers die worden uitgedrukt in euro: 1. Vastgestelde rechten Onverhaalbare en oninvorderbare rechte Netto vastgestelde rechten Vastleggingen Algemeen begrotingsresultaat Positief Negatief 2. Vastgestelde rechten Onverhaalbare en oninvorderbare rechten Netto vastgestelde rechten Aanrekeningen Boekhoudkundig resultaat over te dragen naar het volgend dienstjaar Positief Negatief 3. Vastgestelde uitgaven Aanrekeningen Vastleggingen over te dragen naar het volgende dienstjaar GEWONE DIENSTBUITENGEWONE DIENST , , , = ,43 = , ,38 = = ,36 0,00 0, , , , ,24-0, , , , ,36 = = ,63 0, ,38 0, , , , ,36 = ,27 = ,02 De balans van de jaarrekening op 31 december 2008 vertoont een totaal van de activa en de passiva van ,00 euro. De resultatenrekening voor het dienstjaar 2008 geeft volgende resultaten: - batig exploitatieresultaat: ,95 - batig uitzonderlijk resultaat: ,12 - batig resultaat van het boekjaar: ,07 De gemeente rekening voor het dienstjaar 2008 werd besproken tijdens de vergadering van woensdag 10 juni Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om hierover zijn goedkeuring te geven.

2 2 DE BEGROTINGSREKENING VOOR HET DIENSTJAAR 2008, DE RESULTATENREKENING PER 31 DECEMBER 2008 EN DE BALANS PER 31 DECEMBER 2008 WERDEN GOEDGEKEURD 2. Kennisname van de jaarrekening van het OCMW voor het dienstjaar 2008 en het bijhorende jaarverslag. In de zitting van 20 mei 2009 stelde de raad voor maatschappelijk welzijn de rekening voor het dienstjaar 2008 van het OCMW vast en nam zij eveneens kennis van het jaarverslag over het dienstjaar De gemeenteraad heeft de mogelijkheid om binnen de 50 dagen na de ontvangst van de rekening van het OCMW zijn opmerkingen ter kennis te brengen van de provinciegouverneur. DE RAAD HEEFT KENNIS GENOMEN VAN DE JAARREKENING VAN HET OCMW VOOR HET DIENSTJAAR 2008 EN HET BIJHORENDE JAARVERSLAG. VRIJE TIJD. 3. Goedkeuring van het organiek reglement van de cultuurraad. Op 30 januari 2003 keurde de gemeenteraad de statuten van de gemeentelijke cultuurraad goed. Omdat deze statuten aan vernieuwing toe waren, werd er door de cultuurraad in samenwerking met de cultuurdienst een nieuw organiek reglement opgesteld. Decretaal is elk lokaal bestuur verplicht om een adviesorgaan voor cultuur op te richten: de cultuurraad heeft een adviesbevoegdheid rond de voorbereiding en de uitvoering van het lokale cultuurbeleid. Het organiek reglement werd besproken op de vergadering van het dagelijks bestuur van de cultuurraad op 2 april De algemene vergadering van de cultuurraad keurde het organiek reglement goed op 14 mei DE RAAD HEEFT HET ORGANIEK REGLEMENT VAN DE CULTUURRAAD GOEDGEKEURD. 4. Kennisname van het huishoudelijk reglement van de cultuurraad. Samen met het organiek reglement van de cultuurraad wordt ook het huishoudelijk reglement van de cultuurraad aan de gemeenteraad voorgelegd. Het huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de cultuurraad. Het huishoudelijk reglement werd samen met het organiek reglement besproken tijdens de vergadering van het dagelijks bestuur van de cultuurraad op 2 april Tijdens de vergadering van 14 mei 2009 van de algemene vergadering van de cultuurraad werd het huishoudelijk reglement goedgekeurd. DE RAAD HEEFT KENNIS GENOMEN VAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CULTUURRAAD.

3 3 ONTWIKKELINGSSAMENWERKING. 5. Goedkeuring van het subsidiereglement van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking keurde op 18 mei 2009 een nieuw subsidiereglement goed. Dit nieuwe reglement vervangt het bestaande subsidiereglement dat op 24 april 2003 werd goedgekeurd door de gemeenteraad. De bedoeling van het reglement is om in het kader van een integrale benadering van ontwikkelingssamenwerking binnen de gemeente Kalmthout, subsidies te verlenen voor de werking van verenigingen die werken rond ontwikkelingssamenwerking en voor de realisatie van specifieke projecten. Onder subsidie wordt dus zowel werkingssubsidie, projectsubsidie als noodhulp verstaan. DE RAAD KEURDE HET SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING GOED. PATRIMONIUM. 6. K.M.O.-zone Bosduin: kennisname en goedkeuring van het verslag en voorstellen aan de gemeenteraad vanwege de CORPA betreffende de derde uitvoeringsfase. Na de afronding van de infrastructuurwerken in de derde uitvoeringsfase van de KMO-zone Bosduin startte de CORPA met de voorbereidende werkzaamheden voor de toewijzing van de gronden aan mogelijke kandidaat-kopers. Dit heeft thans geresulteerd in een verslag met voorstellen aan de gemeenteraad vanwege de CORPA betreffende de derde uitvoeringsfase in al haar aspecten. Het verslag met zijn bijlagen geeft in detail de ganse doorlopen procedure, de overwegingen en de uiteindelijke voorstellen weer. Op basis van drie toewijzingscriteria, met name de herlocalisatie van zonevreemde bedrijven, de lokale tewerkstelling en de meerwaarde die een kandidaat-koper de gemeenschap kan bieden door de vestiging van zijn bedrijf in Bosduin, selecteerde de CORPA een aantal kandidaat-kopers. Met betrekking tot de kandidaturen hebben zich talrijke wijzigingen hebben voorgedaan. Vele bedrijven die zich aanvankelijk kandidaat hadden gesteld, hebben zich nadien teruggetrokken of hebben nog geen definitieve beslissing genomen. De huidige economische crisis heeft in deze kennelijk een significante invloed. Het verdelingsplan, opgemaakt door landmeter R. Spitaels op 28 januari 2009, omvat 16 loten, genummerd van 41 tot en met 56, met een gezamenlijke oppervlakte van 8 ha 30a en 29 ca. De percelen, voorzien voor resp. het toekomstig gemeentelijk recyclagepark en de gemeentelijke magazijnen en werkplaatsen, zijn mee opgenomen.

4 Een perceel van m² wordt voorzien voor de creatie van een tweede minibedrijvenpark, concreet uit te werken op een later tijdstip. Twee percelen zijn gedeelten van de gronden "Helleven" ter linkerzijde van de Franse Weg, voor ongeveer de helft van de totale oppervlakte. De CORPA stelt voor om deze percelen voor verkoop ter beschikking te stellen en de overige perceelsdelen te behouden als groene bufferzone ter vrijwaring van het Helleven en het achterliggende natuurgebied. Twee percelen zijn bestemd om gevoegd te worden bij reeds bestaande bedrijfsvestigingen. Qua algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden stelt de CORPA de volgende wijzigingen voor : - enkele kleine actualisaties tengevolge veranderde regelgeving ; - enkele specifieke aanpassingen in functie van de percelen die bestemd zijn om gevoegd te worden bij bestaande bedrijfsvestigingen ; - de verplichting in hoofde van de exploiterende bedrijven dus niet enkel meer de kopers - om hun maatschappelijke zetel in Kalmthout te vestigen. Vijf weerhouden kandidaten ondertekenden intussen een éénzijdige aankoopbelofte. Een aantal weerhouden kandidaten heeft nog geen definitieve beslissing genomen. Voor een aantal percelen werd nog geen kandidaat-koper geselecteerd. Concreet vraagt het college van burgemeester en schepenen het volgende : - het verdelingsplan, opgemaakt door landmeter Spitaels op 28 januari 2009, goed te keuren ; - de op het verdelingsplan aangeduide groenstroken nrs. 1, 2 en 3 - oppervlakte resp m², m² en m² - mee te verkopen als onderdeel van de resp. percelen waarop ze gelegen zijn, waarbij d.m.v. de verkoopsvoorwaarden aan de betrokken kopers en hun rechtverkrijgenden wordt opgelegd dat zij deze groenstroken behoorlijk dienen aan te leggen en te onderhouden ; - de op het verdelingsplan voorziene groenstroken nrs. 4 en 5 - oppervlakte resp m² en m² - niet mee te verkopen, ter vrijwaring van het Helleven zelf en ter optimalisatie van de buffering t.o.v. het achterliggende natuurgebied ; - de op het verdelingsplan voorziene perceelsrestanten rond de loten 54 en 55 - oppervlakte resp m² en m² - niet mee te verkopen en deze te voegen bij de hoger vermelde groenstroken nrs. 4 en 5., eveneens ter vrijwaring van het Helleven zelf en de optimalisatie van de buffering t.o.v. het achterliggende natuurgebied ; - akkoord te gaan met de drie toewijzingscriteria, aan de hand waarvan de kandidaten werden geselecteerd ; - de selectie van de kandidaten goed te keuren ; 4

5 - de loten 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50 en 52 van het verdelingsplan te verkopen onder de voorgestelde algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden, die licht werden aangepast (geactualiseerd in functie van de gewijzigde regelgeving) ten overstaan van de verkoopsvoorwaarden onder dewelke de percelen in de eerste en tweede uitvoeringsfase werden verkocht ; - de loten 46 en 47, bestemd om gevoegd te worden bij bestaande bedrijfsvestigingen en er één geheel mee te vormen, te verkopen onder de voorgestelde, te dien einde licht aangepaste algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden, inzoverre de betrokken bedrijven alsnog tot aankoop zullen overgaan ; - akkoord te gaan met de reservatie van het lot 53 van het verdelingsplan voor de inrichting van een tweede mini-bedrijvenpark in te richten, teneinde tegemoet te kunnen komen aan de specifieke behoeften van kleinere bedrijven, en deze aangelegenheid verder afzonderlijk, op een later tijdstip, te behandelen aan de hand van concrete en gedetailleerde voorstellen vanwege de CORPA betreffende de inrichting, de toewijzing, de algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden, enz. ; - de loten 54 en 55 gedeelten van de percelen "Helleven" eveneens te verkopen onder de hoger vermelde algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden, maar met toevoeging van bijkomende specifieke verkoopsvoorwaarden in functie van de vrijwaring van het Helleven en het achterliggende natuurgebied ; - het lot 56 definitief te bestemmen voor de oprichting van nieuwe gemeentelijke magazijnen en werkplaatsen ; - het lot 51 definitief te bestemmen voor de inplanting van een nieuw gemeentelijk recyclagepark ; - akkoord te gaan met een verkoopprijs (eenheidsprijs) voor alle gronden in de 3 e uitvoeringsfase van 110,- / m² ; - principieel akkoord te gaan met de onderhandse verkoop van de hiernavolgende loten aan de vijf geselecteerde kandidaten die een eenzijdige aankoopbelofte hebben ondertekend : - lot 41, oppervlakte 3.017m², aan de bvba Global Gas Solutions, Spijker, gevestigd Spijker 55 te 2910 Essen (voor 99%) en aan de bvba Unicom Computers, eveneens gevestigd Spijker 55 te 2910 Essen (voor 1%), deze laatste als verbonden onderneming met de weerhouden kandidaat, zijnde de bvba Global Gas Solutions, voornoemd, tegen de prijs van ,- ; - lot 44, oppervlakte 2.811m², aan de bvba Syrinx, gevestigd Kortestraat 10 te 2910 Essen (voor 70%) en aan de heer Nelen Patrick, wonende Ericalaan 10 te 2910 Essen (voor 30 %), deze laatste als zaakvoerder van de weerhouden kandidaat, zijnde de bvba Syrinx, voornoemd, tegen de prijs van ,- ; - lot 48, oppervlakte m², aan de bvba JW-Milieutechnics, gevestigd Kinderwelzijnstraat 17 te 2920 Kalmthout, verbonden onderneming met de 5

6 6 weerhouden kandidaat, zijnde de bvba JW-Arnst, eveneens gevestigd Kinderwelzijnstraat 17 te 2920 Kalmthout, tegen de prijs van ,- ; - lot 49, oppervlakte m², kadastraal gekend ter streke De Kwade Weide onder sectie E, delen van nrs. 517 L en 517 m : de bvba VAN LAERHOVEN, gevestigd Bredabaan 843, 2930 Brasschaat, tegen de prijs van ,- ; - lot 52, oppervlakte m², aan de bvba Heidebloem Invest, gevestigd Wipstraat 42 te 2920 Kalmthout (voor 95%) en de heer Willemsen Gavrie, wonende Wipstraat 42 te 2920 Kalmthout (voor 5%), de eerste als verbonden onderneming met de weerhouden kandidaat, zijnde de bvba Grondwerken Willemsen, gevestigd Huybergsebaan 245 te 2910 Essen en de tweede als zaakvoerder van zowel de de bvba Heidebloem invest als de bvba Grondwerken Willemsen, beide voornoemd, tegen de prijs van ,- ; DE RAAD NAM KENNIS EN KEURDE HET VERSLAG EN DE VOORSTELLEN VANWEGE DE CORPA BETREFFENDE DE DERDE UITVOERINGSFASE IN DE K.M.O.-ZONE BOSDUIN GOED 7. Verkavelingsaanvraag Studiebureel Stokmans NV namens Handelsonderneming A.M. Zevenbergen voor gronden gelegen te Kalmthout, Arnold Brabantstraat (gekadastreerd Sectie G nr. 139 a/deel) vaststelling van het stratentracé. Op 21 september 2007 diende het Studiebureel Stokmans NV voor de Handelsonderneming A.M. Zevenbergen een aanvraag in voor het verkavelen van een perceel grond dat gelegen is in de Arnold Brabantstraat. Dit perceel grond is bekend onder Sectie G nr. 139 a/deel en wordt verkaveld in drie kavels voor vrijstaande bebouwing met ééngezinswoningen. Voor deze verkaveling wordt een nieuwe wegenis aangelegd van ongeveer 75 meter. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen aan de aanleg van deze wegenis volgens het tracé van de plannen van het Studiebureel Stokmans NV. Het dossier werd besproken op de vergadering van maandag 15 juni 2009 van de CORPA. DE RAAD HEEFT ZIJN GOEDKEURING VERLEEND AAN DE AANLEG VAN DE WEGENIS VOLGENS HET TRACÉ VAN DE PLANNEN VAN HET STUDIEBUREEL STOKMANS NV. 8. Verkavelingsaanvraag Studiebureel Stokmans NV namens Handelsonderneming A.M. Zevenbergen voor gronden gelegen te Kalmthout, Arnold Brabantstraat (gekadastreerd Sectie G nr. 139 a/deel) vaststelling van de wegenisuitrustingsvoorwaarden. Onder het vorige agendapunt werd aan de gemeenteraad gevraagd om het stratentracé voor de verkavelingsaanvraag van het Studiebureel Stokmans NV voor de Handelsonderneming A.M. Zevenbergen.

7 7 Aan de raad wordt nu gevraagd om de specifieke voorwaarden van de wegenisuitrusting van deze nieuwe verkaveling goed te keuren. Het dossier werd besproken op de vergadering van maandag 15 juni 2009 van de CORPA. DE RAAD KEURDE DE SPECIFIEKE VOORWAARDEN VAN DE WEGENIS- UITRUSTING VAN DEZE NIEUWE VERKAVELING GOED SPORT. 9. Aanpassing aan het impulssubsidiereglement voor de sportverenigingen. Op 18 december 2008 keurde de gemeenteraad het impulssubsiereglement voor de sportverenigingen goed. Dit reglement voorziet in subsidies voor kadervorming waarbij de verbetering van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider en de jeugdsportcoördinatoren in erkende jeugdsportverenigingen wordt beoogd. Vanuit de afdeling subsidiëring van BLOSO wordt nu opgemerkt dat kadervorming voor bestuurders zoals voorzien is in ons reglement, niet in aanmerking komt voor impulssubsidies. Het reglement van 18 december 2008 wordt nu in die zin aangepast. DE RAAD KEURDE DE AANPASSING AAN HET IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE SPORTVERENIGINGEN GOED. ONDERWIJS. 10. Goedkeuring van de schoolreglementen voor het schooljaar van GITOK eerste graad en GITOK bovenbouw. De schoolreglementen van GITOK eerste graad en GITOK bovenbouw worden aan de gemeenteraad voor goedkeuring voorgelegd. De aanpassingen aan de reglementen hebben te maken met wijziging aan de regelgeving. De schoolraad gaf zijn gunstig advies op 28 april DE RAAD KEURDE DE SCHOOLREGLEMENTEN VOOR HET SCHOOLJAAR VAN GITOK EERSTE GRAAD EN GITOK BOVENBOUW GOED. 11. Goedkeuring van de raming van de uitgaven voor GITOK eerste graad en GITOK - bovenbouw. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de Raming van de uitgaven voor GITOK eerste graad (Kapellensteenweg 501 te Kalmthout) en GITOK bovenbouw (Kapellensteenweg 112 te Kalmthout) goed te keuren. De school is verplicht om bij het begin van elk schooljaar een raming van de kosten voor de leerlingen voor te leggen. Voor het schooljaar bestaat deze raming voor GITOK - eerste graad uit één document voor alle afdelingen en voor GITOK bovenbouw uit een raming per leerjaar.

8 8 De schoolraad gaf zijn gunstig advies op 28 april DE RAAD KEURDE DE RAMING VAN DE UITGAVEN VOOR GITOK EERSTE GRAAD EN GITOK BOVENBOUW GOED. 12. Vaststelling van de facultatieve verlofdagen voor het schooljaar voor GITOK. Voor het secundair onderwijs kunnen er per schooljaar twee facultatieve vrije halve dagen worden genomen. Het voorstel van de schooldirectie is om voor het schooljaar deze dagen vast te stellen op vrijdagnamiddag 18 december 2009 en woensdag 12 mei Aan de raad wordt gevraagd om hieraan zijn goedkeuring te verlenen. De schoolraad gaf zijn gunstig advies op 28 april Tijdens de vergadering van 14 mei 2009 van het ABOC werd hierover eveneens positief advies verleend. DE RAAD HECHT ZIJN GOEDKEURING AAN DE VASTSTELLING VAN DE FACULTATIEVE VERLOFDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR VOOR GITOK. 13. Vaststelling van de facultatieve verlofdagen voor het schooljaar voor de gemeentelijke basisscholen MAATJES en KADRIE. Voor het schooljaar worden volgende facultatieve verlofdagen voor de gemeentelijke basisscholen gekozen: - gemeentelijke basisschool Maatjes: vrijdag 2 oktober 2009 en maandag 3 mei 2010; - gemeentelijke basisschool Kadrie: vrijdag 19 maart 2010 en maandag 26 april Deze data werden besproken op het Bijzonder Onderhandelingscomité Onderwijs op 8 mei 2009 en de respectievelijke schoolraden van Maatjes (1 april 2009) en Kadrie (16 februari 2009). DE RAAD HECHT ZIJN GOEDKEURING AAN DE VASTSTELLING VAN DE FACULTATIEVE VERLOFDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR VOOR DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOLEN MAATJES en KADRIE. 14. Goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomsten tussen het gemeentebestuur en de schoolraad van de gemeentelijke basisschool KADRIE. Voor de periode van wordt er een nieuwe schoolraad opgestart voor de gemeentelijke basisschool Kadrie. Tussen het gemeentebestuur en de schoolraad van Kadrie wordt nu een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Deze overeenkomst legt de regels rond overleg en de adviesbevoegdheid tussen beide instanties vast.

9 9 Deze samenwerkingsovereenkomst werd besproken op de vergadering van 18 mei 2009 van de schoolraad van Kadrie en op 1 april 2009 door de schoolraad van Maatjes. DE RAAD KEURDE DE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET GEMEENTEBESTUUR EN DE SCHOOLRAAD VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL KADRIE GOED. 15. Goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur en de schoolraad van de gemeentelijke basisschool MAATJES. Voor de periode van wordt er een nieuwe schoolraad opgestart voor de gemeentelijke basisschool Maatjes. Tussen het gemeentebestuur en de schoolraad van Kadrie wordt nu een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Deze overeenkomst legt de regels rond overleg en de adviesbevoegdheid tussen beide instanties vast. Deze samenwerkingsovereenkomst werd besproken op de vergadering van 1 april 2009 van de schoolraad van Maatjes. DE RAAD KEURDE DE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN HET GEMEENTEBESTUUR EN DE SCHOOLRAAD VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL MAATJES GOED. 16. Kennisname van de huishoudelijke reglementen van de schoolraden van de gemeentelijke basisscholen KADRIE en MAATJES. Aan de gemeenteraad worden de huishoudelijke reglementen voor de schoolraden van de gemeentelijke basisscholen Kadrie en Maatjes ter kennisname voorgelegd. Deze reglementen regelen de interne werking van de bewuste schoolraden. DE RAAD NAM KENNIS VAN DE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VAN DE SCHOOLRADEN VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOLEN KADRIE EN MAATJES PERSONEEL. 17. Openverklaring van de functie van voltijds statutair coördinator persoonsgebonden aangelegenheden. In de vergadering van vandaag van de gemeenteraad wordt voorgesteld om het ontslag van mevrouw Ilse Penneman vanaf 1 juli 2009 te aanvaarden. Mevrouw Penneman was door de gemeenteraad op 26 januari 2006 aangesteld als voltijds statutair coördinator persoonsgebonden aangelegenheden (niveau A). De gemeenteraad moet nu deze functie opnieuw vacant verklaren. Er wordt geopteerd om deze functie via externe aanwerving én via interne bevordering open te verklaren.

10 10 DE RAAD HEEFT DE FUNCTIE VAN VOLTIJDS STATUTAIR COÖRDINATOR PERSOONSGEBONDEN AANGELEGENHEDEN OPEN VERKLAARD. 18. Goedkeuring van de verlenging van de overeenkomst van bewoning voor de conciërgewoning van GITOK (Vogelenzangstraat 8). Op 27 mei 1991 werd door het college van burgemeester en schepenen de conciërgewoning die gelegen is aan de Vogelenzangstraat 8 voor 9 jaar toegewezen aan de heer René Pastyn. Aan het gebruik van deze woning zijn een aantal voorwaarden verbonden zoals conciërgetaken voor GITOK bovenbouw. De gemeenteraad verleende op 29 juni 2000 zijn goedkeuring voor de verlenging van de overeenkomst tot en met 1 juni Aan de raad wordt nu gevraagd om deze overeenkomst te verlengen tot en met 31 maart DE RAAD HEEFT DE VERLENGING VAN DE OVEREENKOMST VAN BEWONING VOOR DE CONCIËRGEWONING VAN GITOK (VOGELENZANGSTRAAT 8) GOEDGEKEURD. GEHEIME ZITTING PERSONEEL. 19. Aanvaarding van het ontslag van mevrouw Ilse Penneman, statutair coördinator persoonsgebonden aangelegenheden. Mevrouw Ilse Penneman werd door de gemeenteraad op 26 januari 2006 aangesteld als voltijds statutair coördinator persoonsgebonden aangelegenheden. Met een brief van 18 mei 2009 meldt zij dat ze ontslag uit deze functie wenst te nemen vanaf 1 juli DE RAAD HEEFT HET ONTSLAG VAN MEVROUW ILSE PENNEMAN, STATUTAIR COÖRDINATOR PERSOONSGEBONDEN AANGELEGENHEDEN, AANVAARD. ONDERWIJS. 20. Kennisname van de gecoöpteerde leden en de aangestelde voorzitters in de schoolraden van de gemeentelijke basisscholen KADRIE en MAATJES. De leerkrachten en de ouders uit de gemeentelijke basisscholen coöpteerden de volgende personen uit de lokale gemeenschap: - voor de gemeentelijke basisschool Kadrie: - Erna Van Straten - Frans D hooge - Jozef Greefs. - voor de gemeentelijke basisschool Maatjes:

11 11 - Emma van Hooijdonck - Jan Vanden Bergh - Wilfried Verhaert. Als voorzitter van de schoolraad van de gemeentelijke basisschool Kadrie werd mevrouw Rita Beyers verkozen. Voor de schoolraad van de gemeentelijke basisschool Maatjes werd mevrouw Inge Paelinckx verkozen. DE RAAD NAM KENNIS VAN DE GECOÖPTEERDE LEDEN EN DE AANGESTELDE VOORZITTERS IN DE SCHOOLRADEN VAN DE GEMEENTELIJKE BASISSCHOLEN KADRIE EN MAATJES. GOEDKEURING VAN HET VERSLAG. 21. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 28 mei 2009 van de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het verslag van de vergadering van 28 mei 2009 van de gemeenteraad goed te keuren. DE RAAD HEEFT HET VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 28 MEI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD GOEDGEKEURD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor de administratieve prestaties. De gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van 14 mei 2012 van de vzw Wielerclub Bosduin over de borgstelling die

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. Op 23 april 2009 keurde

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. KMO-zone Bosduin: verkoop van het lot gelegen Kwade Weide 6 door de firma Arda nv: uitoefenen van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2010, de resultatenrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch project

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Autonoom Gemeentebedrijf Kalmthout: goedkeuring van de oprichting en de statuten. Het college

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan 2012-2017. Aan

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Raadscommissie financieel beleid: verkiezing van een nieuw lid namens de N-VA-fractie. In de

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 JUNI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 JUNI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 JUNI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de jaarrekening van het OCMW voor het dienstjaar 2014 en het bijhorende jaarverslag.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT 1 Zoutleeuw, 15 mei 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het gebruiks- en tariefreglement voor het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Autonoom Gemeentebedrijf Kalmthout: goedkeuring van de oprichting en de statuten. Het college van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijzigingen 2013 van de kerkfabrieken van Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van een brief van de gouverneur over het budget van het dienstjaar

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING VEILIGHEID. 1. Goedkeuring van de overeenkomst met de NMBS voor het plaatsen van toezicht- en controlecamera s

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem met

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014

Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 Toelichting gemeenteraad 30/06/2014 OPENBARE ZITTING Notulen 1. Notulen van de gemeenteraad van 27 mei 2014 Interne zaken 2. Vaststelling huishoudelijk reglement deontologische commissie Ingevolge artikel

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING BRANDWEER. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. Op 30 juni

Nadere informatie

Exploitatieresultaat. Investeringsresultaat ,63 euro ,73 euro ,90 euro ,63 euro

Exploitatieresultaat. Investeringsresultaat ,63 euro ,73 euro ,90 euro ,63 euro GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de kastoestand op 31 maart 2009. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PERSONEEL. 1. Eedaflegging van de financieel beheerder op proef. Het artikel 77 van het gemeentedecreet legt op

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de aangepaste statuten voor het Autonoom Gemeentebedrijf

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 26 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 17 juni 2019 - goedkeuring De notulen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de rekening voor het dienstjaar 2009 van het OCMW en het bijhorende

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PERSONEEL. 1. Eedaflegging van de financieel beheerder op proef. Het artikel 77 van het gemeentedecreet legt

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING WELZIJN. 1. Goedkeuring van het meerjarenplan 2011-2013 en goedkeuring van het budget 2011 van

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 11-02-2019 Tijd 13:00-14:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Jan

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 3.023.830,78-0,00 Netto vastgestelde rechten Vastgelegde uitgaven

Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 3.023.830,78-0,00 Netto vastgestelde rechten Vastgelegde uitgaven Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 21 augustus 2014. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 23 juni 2014. Toelichting: De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub Koninklijke

Nadere informatie

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-RAAD van 13-11-2012 OVERZICHTSLIJST Openbaar gedeelte 1. PV vorige zitting Het PV van de openbare zitting d.d. 09-10-2012 wordt goedgekeurd. 2. Toelichting

Nadere informatie

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Ouderraad: huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1.Goedkeuring van de overeenkomst tussen de prezone Rand en de gemeenten betreffende de financiële

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het reglement 'subsidies ouderenverenigingen, kaartclubs en woonzorgcentra'.

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

OPENING VAN DE VERGADERING SAMENSTELLING VAN HET BUREAU

OPENING VAN DE VERGADERING SAMENSTELLING VAN HET BUREAU p. 1/8 Notulen van de Algemene Vergadering van 27 oktober 2006 van Almancora, burgerlijke vennootschap met de vorm van een commanditaire vennootschap op aandelen met zetel te 3001 Leuven, Philipssite 5

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013. Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele

DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013. Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele DAGORDE GEMEENTERAAD DD. 02 JULI 2013 Aanvang: 20.00 uur gemeenteraadzaal te Nevele Openbare zitting 1 Tijdelijke politieverordeningen getroffen bij besluit burgemeester bekrachtiging door de gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 OKTOBER 2015 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 JUNI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 JUNI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 JUNI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de jaarrekening voor het dienstjaar 2017. De jaarrekening

Nadere informatie

Agenda College van burgemeester en schepenen

Agenda College van burgemeester en schepenen Agenda College van burgemeester en schepenen Datum 07-01-2019 Tijd 14:00-15:05 Locatie Voorzitter Omschrijving Schepenzaal Lukas Jacobs Algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Maarten De

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie

Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Statuten gemeentelijke adviesraad lokale economie Inhoud 1.Statutair doel... 3 2. Bevoegdheid... 3 3.Samenstelling... 3 4. Werking... 5 1. Statutair doel Artikel 1: De bevolking zal via de adviesraad lokale

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 19 juni 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 14-01-2019 Tijd 14:00-15:20 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: VGA Alle leden van het college aanwezig

Nadere informatie