OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW."

Transcriptie

1 GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. Op 23 april 2009 keurde de OCMW-raad de aanstelling van mevrouw Sigrid Hermans als welzijnscoördinator goed. Mevrouw Hermans trad in dienst vanaf 1 september Als welzijnscoördinator staat zij in voor de uitwerking van het Lokaal Sociaal Beleid en voor de ondersteuning van de gemeentelijke adviesraden. De welzijnscoördinator vervult verder een brugfunctie tussen het OCMW en het gemeentebestuur en zorgt er voor dat beslissingen met een sociale impact binnen de verschillende beleidsdomeinen kunnen worden gerealiseerd. Er wordt nu voorgesteld om een beheersovereenkomst met het OCMW af te sluiten. In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt op het vlak van de financiering, de interne communicatie, de evaluatie en de beleidsuitvoering. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om deze beheersovereenkomst goed te keuren. DE RAAD HEEFT DE BEHEERSOVEREENKOMST MET HET OCMW FINANCIEEL BELEID. 2. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2009 van het OCMW. Het artikel 150 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de OCMW s legt op dat de gemeenteraad kennis moet nemen van de budgetten als de budgetten binnen de grenzen van de gemeentelijke bijdrage vallen die opgenomen zijn in het meerjarenplan. Aan de gemeenteraad wordt nu gevraagd om kennis te nemen van de budgetwijziging 2 voor het dienstjaar 2009 van het OCMW. DE RAAD NEEMT KENNIS VAN DE BUDGETWIJZIGING 2 EXPLOITATIEBUDGET VOOR HET DIENSTJAAR 2009 VAN HET OCMW. 3. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting. De aanvullende belasting op de personenbelasting wordt voor het dienstjaar 2010 vastgelegd op 7,5 procent.

2 2 DE RAAD HEEFT DE AANVULLENDE BELASTING OP PERSONENBELASTING 4. Goedkeuring van de opcentiemen op de onroerende voorheffing. De opcentiemen op de onroerende voorheffing worden voor 2010 bepaald op DE RAAD HEEFT DE OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING 5. Goedkeuring van de budgetwijziging 03 voor het dienstjaar Aan de gemeenteraad wordt voor goedkeuring de budgetwijziging 03 voor het dienstjaar 2009 voorgelegd. Er wordt een correctie aangebracht aan de gegevens die betrekking hebben op het resultaat van de rekening 2008 voor de buitengewone dienst. Deze budgetwijziging wordt besproken op de vergadering van 9 december 2009 van de Raadscommissie Financiën. DE RAAD HEEFT DE BUDGETWIJZIGING 03 VOOR HET DIENSTJAAR Goedkeuring van het budget 2010 en het meerjarenplan Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het budget voor het dienstjaar 2010 samen met het meerjarenplan goed te keuren. Het budget voor het dienstjaar 2010 en het meerjarenplan worden besproken op de vergadering van woensdag 9 december 2009 van de Raadscommissie Financiën. DE RAAD HEEFT HET BUDGET 2010 EN HET MEERJARENPLAN Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar Samen met de gemeentes van Essen en Wuustwezel maakt de gemeente Kalmthout deel uit van de Politiezone Grens. Jaarlijks moet de werkingstoelage van de gemeente Kalmthout aan de Politiezone Grens worden vastgesteld. Voor het dienstjaar 2010 wordt de gemeentelijke bijdrage in de werkingskosten van de Politiezone Grens vastgesteld op ,00 euro. DE RAAD HEEFT DE WERKINGSTOELAGE AAN DE POLITIEZONE GRENS VOOR HET DIENSTJAAR 2010 VASTGESTELD.

3 3 8. Aanpassing van het subsidiereglement voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen. Op 23 juni 2005 keurde de gemeenteraad het subsidiereglement voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen goed. Dit subsidiereglement was o.a. gebaseerd op de toenmalige investeringssteun. Als extra stimulans werd toen dan ook deze bijkomende gemeentelijke subsidie in het leven geroepen. Vandaag komt de overheid bij het plaatsen van zonnepanelen tussen enerzijds via de groenestroomcertificaten en anderzijds via de vermindering van belastingen. Het stimulerende effect van een gemeentelijke premie is nu eigenlijk gereduceerd en een aanpassing van het gemeentelijke subsidiereglement met verlaging van het subsidiebedrag dringt zich dan ook op. Er wordt nu voorgesteld om het subsidiebedrag te herleiden van 750 euro tot 450 euro. Het subsidiereglement wordt ook aangepast aan de voorwaarden die gesteld worden door de VREG voor het verkrijgen van groenestroomcertificaten. Zonnepanelen die na 1 januari 2010 in dienst worden genomen, kunnen enkel certificaten opleveren als ze zijn geïnstalleerd op geïsoleerde woningen of woongebouwen. DE AANPASSING VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE PLAATSING VAN FOTOVOLTAISCHE ZONNEPANELEN WERD 9. Aanpassing van het retributiereglement op de administratieve stukken. Op 1 maart 2007 keurde de gemeenteraad het retributiereglement voor administratieve prestaties goed. Er wordt nu voorgesteld om dit reglement te wijzigen. Recent keurde de Vlaamse overheid het gemeentelijk plannen- en vergunningenregister goed. Volgens de bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening hebben de notarissen en de vastgoedmakelaars nu de verplichtingen om de vastgoedconsument te informeren. Zo moeten zij bij vastgoedtransacties aan de gemeenten die beschikken over een goedgekeurd plannen- en vergunningenregister beschikken, een uittreksel vragen uit dit register. Voor het afleveren van deze uittreksels aan vastgoedmakelaars zal er nu een retributie van 30 euro worden gevraagd. DE AANPASSING VAN HET RETRIBUTIEREGLEMENT OP DE ADMINISTRATIEVE STUKKEN WERD 10. Aanpassing van het retributiereglement op het gebruik van het containerpark. Op 1 januari 2010 start de exploitatie van het containerpark door de opdrachthoudende vereniging Igean Milieu en Veiligheid. In samenwerking met het gemeentebestuur van Wuustwezel werden afspraken gemaakt rond het heffen van de retributie voor het gebruik van het containerpark. Het bestaande belastingsreglement met de strippenkaarten wordt nu afgeschaft en vervangen door dit nieuwe retributiereglement.

4 4 DE AANPASSING VAN HET RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN HET CONTAINERPARK WERD 11. Aanpassing van de gemeentelijke verordening betreffende de inzameling en de ophaling van huishoudelijke afvalstoffen en selectief ingezamelde recycleerbare stoffen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de gemeentelijke verordening betreffende de inzameling en de ophaling van huishoudelijke afvalstoffen en selectief ingezamelde recycleerbare stoffen aan te passen. Volgende wijzigingen worden o.a. voorgesteld: - De wijziging van de term recyclagepark door de term containerpark; - De aanpassing aan de intergemeentelijke samenwerking door de opdrachthoudende vereniging Igean Milieu en Veiligheid; - De verplichting van de inwoners om het trottoir en de straatgoten te vegen en proper te houden. DE AANPASSING VAN DE GEMEENTELIJKE VERORDENING BETREFFENDE DE INZAMELING EN DE OPHALING VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN EN SELECTIEF INGEZAMELDE RECYCLEERBARE STOFFEN WERD 12. Goedkeuring van een renteloze lening aan de vzw Dekenaat Noorderkempen Regio Essen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om een renteloze lening van euro te verlenen aan de vzw Dekenaat Noorderkempen Regio Essen (Nieuwstraat 50 te 2910 Essen). De nodige kredieten voor deze renteloze lening zijn voorzien in de begroting voor het dienstjaar Dit bedrag zal worden aangewend door Chiro Myin voor de nieuwbouw van hun lokalen die gelegen zijn aan de Kapellensteenweg 190. De huidige lokalen zijn in slechte staat en moeten worden afgebroken. Deze lokalen zijn gevestigd op een perceel grond dat eigendom is van de vzw Dekenaat Noorderkempen Regio Essen. De lening zal worden terugbetaald vanaf 2011 over een termijn van 15 jaar. Er is voorzien in een borgstelling via een hypothecair mandaat. DE RAAD HEEFT DE RENTELOZE LENING AAN DE VZW DEKENAAT NOORDERKEMPEN REGIO ESSEN PATRIMONIUM. 13. KMO- zone Bosduin, 3 e fase aanpassing van de algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden.

5 5 Aan de algemene en bijzondere verkoopsvoorwaarden voor de verkoop van gronden in de derde fase van de KMO-zone Bosduin worden een aantal aanpassingen gedaan. Zo worden o.a. de bijzondere verkoopsvoorwaarden aangepast aan de nieuwe Vlaams Codex Ruimtelijke Ordening en worden er aanpassingen aangebracht die betrekking hebben op de rioleringen, afwatering en groenschermen wat betreft de percelen die gelegen zijn langs de Franse Weg (Helleven). De oorspronkelijke voorwaarden werden goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 18 juni DE AANPASSING VAN DE ALGEMENE EN BIJZONDERE VERKOOPS- VOORWAARDEN VOOR DE KMO-ZONE BOSDUIN, 3 e FASE WERD 14. KMO-zone Bosduin, 3 e fase aanpassing van het verdelingsplan. Het verdelingsplan voor de KMO-zone Bosduin, opgemaakt door landmeter-expert Rob Spitaels op 28 januari 2009 en goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 juni 2009, wordt aangepast. Het perceel 55 dat gelegen is in het Helleven langs de Franse Weg, wordt afgesplitst. Er wordt nu een nieuw perceel 55b gecreëerd met een oppervlakte van vierkante meter. DE AANPASSING VAN HET VERDELINGSPLAN VOOR DE KMO-ZONE BOSDUIN, 3 E FASE WERD 15. KMO-zone Bosduin, 3 e fase principieel akkoord over de onderhandse verkoop van het lot 55b aan NV Michel Holding. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om zijn principieel akkoord te geven over de onderhandse verkoop van het lot 55b aan de Michel Holding NV (Helleven 2 te 2920 Kalmthout). Dit lot (kadastraal bekend als Sectie E, deel van nummers 576 r15) heeft een oppervlakte van vierkante meter en wordt verkocht voor de prijs van euro. DE RAAD GAAT PRINCIPIEEL AKKOORD MET DE ONDERHANDSE VERKOOP VAN HET LOT 55B AAN NV MICHEL HOLDING IN DE KMO-ZONE BOSDUIN, 3 E FASE. 16. KMO-zone Bosduin, 3 e fase principieel akkoord over de onderhandse verkoop van het lot 42 aan bvba ALGON.

6 6 Op 18 juni 2009 nam de gemeenteraad een aantal beslissingen over de ontwikkeling van de derde fase van de KMO-zone Bosduin. Zo werd het akkoord gegeven voor de voorlopige reservatie van het lot 42 voor de bvba Van Tilborgh (Bevrijdingslei 24 te 2920 Kalmthout). Voor wat betreft de bvba Van Tilborgh ondertekende de verbonden onderneming bvba Algon (Kapellensteenweg 460 te 2920 Kalmthout) een eenzijdige aankoopbelofte voor de aankoop van het lot 42. Het perceel heeft een oppervlakte van vierkante meter en wordt verkocht voor een bedrag van euro. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om zich akkoord te verklaren met de onderhandse verkoop van het lot 42 van de derde fase van de KMO-zone Bosduin aan de bvba ALGON. DE RAAD GAAT PRINCIPIEEL AKKOORD MET DE ONDERHANDSE VERKOOP VAN HET LOT 42 AAN BVBA ALGON IN DE KMO-ZONE BOSDUIN, 3 E FASE. 17. KMO-zone Bosduin, 3 e fase principieel akkoord over de onderhandse verkoop van het lot 46 aan respectievelijk de GCV TILCO, de GCV STEPCO, de BVBA TILBORGHIMMO, de heer Patrick Tilborghs en de heer Stephan Tilborghs. De gemeenteraad nam op 18 juni 2009 een aantal beslissingen over de ontwikkeling van de derde fase van de KMO-zone Bosduin. De gemeenteraad gaf toen zijn akkoord over de voorlopige reservatie van het lot 46 aan de bvba Tilborghs Hout en Interieur uit Kalmthout. Voor wat betreft de bvba Tilborghs Hout & Interieur ondertekenden vijf partijen een eenzijdige aankoopbelofte voor de aankoop van het lot 46 dat bestemd is om gevoegd te worden bij de bestaande bedrijfsvestiging aan het Onderzeel : de GCV TILCO, gevestigd Cuylitshofstraat 59, 2920 Kalmthout de GCV STEPCO, gevestigd Statiestraat 85 te 2920 Kalmthout de BVBA TILBORHGIMMO, gevestigd Onderzeel 7, 2920 Kalmthout de heer TILBORGHS Patrick, Cuylitshofstraat 59 te 2920 Kalmthout de heer TILBORGHS Stephan, Statiestraat 85, 2920 Kalmthout. Alle partijen zijn via zaakvoerderschap en aandeelhouderschap verbonden met de geselecteerde kandidaat. Het perceel heeft een oppervlakte van m² en de verkoopprijs bedraagt euro. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om zich akkoord te verklaren met de onderhandse verkoop van het lot 46 van de derde fase van de KMO-zone Bosduin aan respectievelijk de GCV TILCO, de GCV STEPCO, de BVBA TILBORGHIMMO, de heer Patrick Tilborghs en de heer Stephan Tilborghs.

7 7 DE RAAD GAAT PRINCIPIEEL AKKOORD MET DE ONDERHANDSE VERKOOP VAN HET LOT 46 AAN RESPECTIEVELIJK DE GCV TILCO, DE GCV STEPCO, DE BVBA TILBORGHIMMO, DE HEER PATRICK TILBORGHS EN DE HEER STEPHAN TILBORGHS IN DE KMO-ZONE BOSDUIN, 3 E FASE. 18. a) Verkavelingsaanvraag Studiebureel Stokmans NV namens de heer en mevrouw Van Thillo Van Aert en de heer en mevrouw Van Aert - Stevens voor gronden gelegen in de G. Hermansstraat (gekadastreerd Sectie G nr. 153 p/deel) vaststelling van het wegentracé. Studiebureel Stokmans NV diende namens de heer en mevrouw Van Thillo Van Aert en de heer en mevrouw Van Aert Stevens een verkavelingsaanvraag in. Deze aanvraag heeft betrekking op het verkavelen van een perceel grond in de G. Hermansstraat (kadastraal bekend als Sectie G nrs. 139 p/deel) in drie kavels voor vrijstaande bebouwing met ééngezinswoningen. Aan de raad wordt gevraagd om zijn goedkeuring te hechten aan het ontworpen wegentracé. DE RAAD HEEFT DE VASTSTELLING VAN HET WEGENTRACÉ M.B.T. VERKAVELINGSAANVRAAG VAN STUDIEBUREEL STOKMANS NV NAMENS DE HEER EN MEVROUW VAN THILLO VAN AERT EN DE HEER EN MEVROUW VAN AERT - STEVENS VOOR GRONDEN GELEGEN IN DE G. HERMANSSTRAAT (GEKADASTREERD SECTIE G NR. 153 P/DEEL) 18. b) Verkavelingsaanvraag Studiebureel Stokmans NV namens de heer en mevrouw Van Thillo Van Aert en de heer en mevrouw Van Aert - Stevens voor gronden gelegen in de G. Hermansstraat (gekadastreerd Sectie G nr. 153 p/deel) vaststelling van het wegentracé en wegenisuitrustingsvoorwaarden. Studiebureel Stokmans NV diende namens de heer en mevrouw Van Thillo Van Aert en de heer en mevrouw Van Aert Stevens een verkavelingsaanvraag in. Deze aanvraag heeft betrekking op het verkavelen van een perceel grond in de G. Hermansstraat (kadastraal bekend als Sectie G nrs. 139 p/deel) in drie kavels voor vrijstaande bebouwing met ééngezinswoningen. Aan de raad wordt gevraagd om de voorwaarden voor de uitrusting van de weg en de andere infrastructuurwerken goed te keuren. Dit dossier wordt besproken op de vergadering van 14 december 2009 van de DE RAAD HEEFT DE VASTSTELLING VAN HET WEGENTRACÉ EN WEGENISUITRUSTINGSVOORWAARDEN M.B.T. VERKAVELINGSAANVRAAG VAN STUDIEBUREEL STOKMANS NV NAMENS DE HEER EN MEVROUW VAN THILLO VAN AERT EN DE HEER EN MEVROUW VAN AERT - STEVENS VOOR GRONDEN GELEGEN IN DE G. HERMANSSTRAAT (GEKADASTREERD SECTIE G NR. 153 P/DEEL)

8 8 19. Verkavelingsaanvraag Jan Winkeler namens de heer en mevrouw Van Aert - Stevens voor gronden gelegen in de Yzerenwegstraat (gekadastreerd Sectie G nr. 137 A/deel) zaak van de wegen. Jan Winkeler diende namens de heer en mevrouw Van Aert Stevens een verkavelingsaanvraag in. Deze aanvraag heeft betrekking op het verkavelen van een perceel grond in de Yzerenwegstraat (kadastraal bekend als Sectie G nr. 137 A/deel) in vier kavels voor vrijstaande bebouwing met ééngezinswoningen. Deze verkaveling is gelegen langs een goed uitgeruste weg. Door de verkavelaar wordt een strook grond van 129 vierkante meter afgestaan aan het gemeentebestuur. Aan de raad wordt gevraagd om zijn goedkeuring te hechten over de zaak van de wegen. Dit dossier wordt besproken op de vergadering van 14 december 2009 van de DE RAAD HEEFT DE ZAAK VAN DE WEGEN M.B.T. DE VERKAVELINGS- AANVRAAG VAN JAN WINKELER NAMENS DE HEER EN MEVROUW VAN AERT - STEVENS VOOR GRONDEN GELEGEN IN DE YZERENWEGSTRAAT (GEKADASTREERD SECTIE G NR. 137 A/DEEL) 20. Goedkeuring van de ontwerpakte voor de aankoop van een woning in de Heibloemlaan. Op 6 september 2007 bekrachtigde de gemeenteraad de huurovereenkomst voor een woning in de Heibloemlaan 8 te Kalmthout. Deze woning wordt gebruikt voor de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees. In deze overeenkomst werd een recht van voorkoop voor het gemeentebestuur voorzien. Na aankoop door het gemeentebestuur zal de woning verder gebruikt worden voor buitenschoolse kinderopvang. Aan de gemeenteraad wordt nu gevraagd om dit eigendom (kadastraal gekend wijk F nummer 2/l/deel met een oppervlakte van vierkante meter) aan te kopen voor de prijs van euro. De financiële middelen zijn voorzien in de begroting voor DE RAAD HEEFT DE ONTWERPAKTE VOOR DE AANKOOP VAN EEN WONING IN DE HEIBLOEMLAAN MOBILITEIT. 21. Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer houdende het invoeren van een parkeer- en stilstaanverbod in de straten van KMO-zone Bosduin: Franse Weg, Helleven, Kwade Heide, Onderzeel en Galgenheiken. Binnenkort zal het nieuwe containerpark op de KMO-zone Bosduin zijn deuren openen en in de loop van 2010 zal het nieuwe gemeentemagazijn worden geopend. Omdat er een aangroei van verkeer naar deze beide locaties wordt verwacht, moeten

9 9 er verkeersmaatregelen worden genomen om de verkeerscirculatie in het industrieterrein Bosduin te garanderen. Er wordt aan de raad nu voorgesteld om het aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer houdende het invoeren van een parkeer- en stilstaanverbod in de straten van de KMO-zone Bosduin: Franse Weg, Helleven, Kwade Heide, Onderzeel en Galgenheiken, goed te keuren. HET AANVULLEND REGLEMENT OP DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER HOUDENDE HET INVOEREN VAN EEN PARKEER- EN STILSTAANVERBOD IN DE STRATEN VAN KMO-ZONE BOSDUIN: FRANSE WEG, HELLEVEN, KWADE HEIDE, ONDERZEEL EN GALGENHEIKEN WERD PERSONEEL. 22. Goedkeuring van het evaluatiereglement. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het evaluatiereglement voor het gemeentepersoneel goed te keuren. Dit reglement legt de regels vast rond de evaluatieprocedure voor het statutair en contractueel gemeentepersoneel. Dit reglement werd besproken in de vergaderingen van 22 oktober 2009 en 12 november 2009 van het managementteam. Op 26 november 2009 verleende het syndicaal comité zijn goedkeuring aan dit reglement. DE RAAD HEEFT HET EVALUATIEREGLEMENT. 23. Goedkeuring van het vormingsreglement. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het vormingsreglement voor het gemeentepersoneel goed te keuren. In dit reglement worden afspraken gemaakt voor de vorming die contractuele en statutaire personeelsleden die in dienst zijn bij het gemeentepersoneel, kunnen volgen. Dit vormingsreglement vervangt het vorige reglement dat door de gemeenteraad op 24 april 1997 werd goedgekeurd. Dit reglement werd besproken in de vergadering van 12 november 2009 van het managementteam. Op 26 november 2009 verleende het syndicaal comité zijn goedkeuring aan dit reglement. DE RAAD HEEFT HET VORMINGSREGLEMENT VEILIGHEID. 24. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst: openverklaring van twee betrekkingen van onderluitenant-vrijwilliger bij wijze van bevordering.

10 10 In de formatie van de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst zijn twee functies van onderluitenant-vrijwilliger vacant. Aan de raad wordt gevraagd om deze functie in te vullen via de bevorderingsprocedure. DE RAAD HEEFT TWEE BETREKKINGEN VAN ONDERLUITENANT- VRIJWILLIGER BIJ WIJZE VAN BEVORDERING VOOR DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEERDIENST OPENVERKLAARD. GEHEIME ZITTING VEILIGHEID. 25. Aanstelling van stagiair-brandweermannen bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst. Op 14 september 2009 besliste het college van burgemeester en schepenen om 4 betrekkingen van stagiair-brandweerman bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst open te verklaren. Na afloop van de aanwervingsexamens en de medische keuring worden vier personen voorgesteld om aangesteld te worden als stagiairbrandweermannen: - Werner Hense; - Herwig Hiel; - Serge Maes; - Bram Kockx. Alle kandidaten wonen in Kalmthout. HENSE WERNER, HIEL HERWIG, MAES SERGE EN KOCKX BRAM WORDEN AANGESTELD ALS STAGIAIR-BRANDWEERMAN-VRIJWILLIGER BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEERDIENST MET INGANG VAN 1 JANUARI GOEDKEURING VAN HET VERSLAG. 26. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 26 november 2009 van de gemeenteraad. Het verslag van de vergadering van 26 november 2009 van de gemeenteraad wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Het ontwerp van dit verslag vindt u op het intranet. VERDAAGD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan 2012-2017. Aan

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor de administratieve prestaties. De gemeenteraad

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de aangepaste statuten voor het Autonoom Gemeentebedrijf

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2010, de resultatenrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING WELZIJN. 1. Goedkeuring van het meerjarenplan 2011-2013 en goedkeuring van het budget 2011 van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2008, de resultatenrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING WELZIJN. 1. Goedkeuring van het meerjarenplan 2011-2013 en goedkeuring van het budget 2011

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het gebruiks- en tariefreglement voor het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING VEILIGHEID. 1. Goedkeuring van de overeenkomst met de NMBS voor het plaatsen van toezicht- en controlecamera s

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 DEPARTEMENT INTERNE ZAKEN OPENBARE ZITTING 1 Goedkeuring BIN-Z Centrum Geraardsbergen. Aan de Raad wordt gevraagd om de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed.

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 25/11/2013 De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. 2. Verkeer

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 MAART 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de aangepaste statuten voor het Autonoom Gemeentebedrijf Kalmthout.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en het

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Raadscommissie financieel beleid: verkiezing van een nieuw lid namens de N-VA-fractie. In de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 25 MAART 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Mededeling van benoeming en van

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1.Goedkeuring van de overeenkomst tussen de prezone Rand en de gemeenten betreffende de financiële

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van een brief van de gouverneur over het budget van het dienstjaar

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 1. OCMW: meerjarenplan 2014-2020 en budget 2018: kennisname De gemeenteraad neemt kennis van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. KMO-zone Bosduin: verkoop van het lot gelegen Kwade Weide 6 door de firma Arda nv: uitoefenen van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 20 december 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING BRANDWEER. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. Op 30 juni

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch project

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra.

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD Geacht raadslid, U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 13 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 18 om 20:00 uur OPENBARE ZITTING KERKBESTUREN

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden.

27 januari ) Kennisname naamswijzigingen kerkfabrieken op het grondgebied van Mechelen. 2) Kennisname aanstellingen leden nieuwe kerkraden. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR AFFLIGEM. Gemeenteraadszitting 15 december Bekendmaking besluiten overeenkomstig artikel van het gemeentedecreet

GEMEENTEBESTUUR AFFLIGEM. Gemeenteraadszitting 15 december Bekendmaking besluiten overeenkomstig artikel van het gemeentedecreet GEMEENTEBESTUUR AFFLIGEM Gemeenteraadszitting 15 december 2015 Bekendmaking besluiten overeenkomstig artikel 252 2 van het gemeentedecreet De duur van de bekendmaking loopt over een periode van 20 dagen

Nadere informatie

17 december POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring van de begroting 2014 van de lokale politie.

17 december POLITIE-FINANCIËN. Goedkeuring van de begroting 2014 van de lokale politie. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. Reglement Retributie op administratieve prestaties Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Beknopt verslag gemeenteraad

Beknopt verslag gemeenteraad Zitting van: 22 december 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Aanwezig de dames en heren: Voorzitter : Stephan Titeca Burgemeester: Claude Van Marcke Schepenen: Rik Colman, Gino Devogelaere, Noël Veys, Jeremie

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. Op 7 oktober 2013 meldde de heer Sam Dudha

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijzigingen 2013 van de kerkfabrieken van Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur van

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017

Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Ronald Van

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 19 december 2016 aanwezig Ilse Verachtert, plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen,

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 29 september 2008 aanwezig burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Maria Lauryssen

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie