OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel."

Transcriptie

1 GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING BRANDWEER. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. Op 30 juni 2010 gaat de luitenant-dienstchef van het gemeentelijk vrijwillig brandweerkorps, Rik Gheyle, met pensioen omdat hij de pensioenleeftijd bereikt. In zijn opvolging wordt voorzien door de aanwerving van een onderluitenant die op termijn kan bevorderen tot luitenant. Deze nieuwe functie wordt voorzien in de formatie van beroepsbrandweerpersoneel. De aanwerving van een beroepsonderluitenant is vandaag quasi een noodzaak om een modern brandweerkorps dagelijks op een professionele en efficiënte basis te kunnen leiden. Naast de beroepsofficier wordt nog een beroepsbrandweerman voorzien. Deze functie is reeds voorzien in de huidige formatie en is ook ingevuld binnen de bestaande formatie. Vermits gestreefd wordt naar een verdere professionele ondersteuning van de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst, wordt tevens voorzien in eventuele bevorderingsmogelijkheden voor de beroepsbrandweerman tot en met de graad van beroepsadjudant. De vrijwaring van de openbare diensten, de brandveiligheid op het Kalmthoutse grondgebied en de goede dienstverlening aan de Kalmthoutse bevolking zullen op deze manier nog verbeterd worden door deze aanpassingen aan de bestaande formatie. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de wijziging van de formatie van het beroepsbrandweerpersoneel goed te keuren. DE RAAD KEURT DE WIJZIGING VAN DE FORMATIE VAN HET BEROEPS- BRANDWEERPERSONEEL GOED. 2. Goedkeuring van de wijziging van het organiek reglement van het gemeentelijk vrijwillig brandweerkorps. Omdat de formatie van het beroepsbrandweerpersoneel wordt gewijzigd, moeten er ook een aantal bepalingen worden aangepast in het organiek reglement van het ganse vrijwillig brandweerkorps. Aan de raad wordt gevraagd om de wijziging van het organiek reglement vrijwillig brandweerkorps goed te keuren.

2 2 DE RAAD KEURT DE WIJZIGING VAN HET ORGANIEK REGLEMENT VAN HET GEMEENTELIJK VRIJWILLIG BRANDWEERKORPS GOED. 3. Goedkeuring van de wijziging van het administratief statuut en het geldelijk statuut voor het personeel van de beroepsbrandweer. Het administratief en geldelijk statuut van het personeel van het gemeentelijke beroepsbrandweerkorps werd door de gemeenteraad goedgekeurd op 27 mei Later werd dit statuut nog aangepast door de gemeenteraad in zitting van 28 mei 2009 aan de bepalingen uit de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel die tevens van toepassing werden gemaakt op het brandweerpersoneel. Naar aanleiding van het voorzien van een nieuwe functie van beroeps(onder)- luitenant én de mogelijkheid tot bevordering van de beroepsbrandweerman, moet het administratief statuut en het geldelijke statuut van de brandweer hieraan aangepast worden. Aan de raad wordt gevraagd om de aanpassing van het administratief statuut en geldelijk statuut voor de beroepsbrandweer goed te keuren. DE RAAD KEURT DE AANPASSING VAN HET ADMINISTRATIEF STATUUT EN GELDELIJK STATUUT VOOR DE BEROEPSBRANDWEER GOED. 4. Beroepsbrandweer: goedkeuring van de bijzondere aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden, vaststelling examenprogramma en samenstelling jury. In de formatie van het brandweerpersoneel wordt een nieuwe functie van beroeps(onder)luitenant en de mogelijkheid tot bevordering van de beroepsbrandweerman tot de graad van beroepsadjudant voorzien. Voor de graad van brandweerman dienen de bijzondere aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden, het examenprogramma en de samenstelling van de examenjury te worden aangepast. Voor alle andere graden van het brandweerpersoneel moeten de bijzondere aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden, het examenprogramma en de samenstelling van de examenjury worden vastgesteld door de gemeenteraad. Het geneeskundig onderzoek en de proeven inzake lichamelijke geschiktheid zijn eliminerend en gaan elke andere selectieproef vooraf. DE RAAD KEURT DE BIJZONDERE AANWERVINGS- EN BEVORDERINGS- VOORWAARDEN GOED, STELT HET EXAMENPROGRAMMA VAST EN STELT DE JURY SAMEN. 5. Beroepsbrandweer: goedkeuring van de aanpassing van het examenreglement. Omdat het administratief statuut voor het brandweerpersoneel wordt gewijzigd, moeten er ook een aantal kleine aanpassingen aangebracht worden aan bepaalde documenten die hiermee samenhangen.

3 3 Het artikel 14 van het administratief statuut van het personeel van de beroepsbrandweer stelt dat het college van burgemeester en schepenen de examens moet organiseren volgens het examenreglement dat de gemeenteraad moet vaststellen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de aanpassing van het bestaande examenreglement goed te keuren. DE RAAD KEURT DE AANPASSING VAN HET BESTAANDE EXAMENREGLEMENT VAN DE BEROEPSBRANDWEER GOED. 6. Beroepsbrandweer: vaststelling van de functiebeschrijving van (onder)luitenant. Omdat er een nieuwe functie van (onder)luitenant voorzien wordt in de formatie van het gemeentelijk brandweerkorps, moet er een functiebeschrijving van (onder)- luitenant worden vastgesteld door de gemeenteraad. In de functiebeschrijving staan ondermeer volgende zaken omschreven: functietitel, globaal doel van de functie, plaats in de organisatie, taakomschrijving en het gewenste profiel. DE FUNCTIEBESCHRIJVING VAN (ONDER)LUITENANT BIJ DE BEROEPSBRANDWEER WORDT VASTGESTELD. 7. Beroepsbrandweer: openverklaring van één betrekking van onderluitenant. In de formatie van de gemeentelijke beroepsbrandweer is een nieuwe functie van beroepsonderluitenant (weddenschaal PB1) voorzien in opvolging van de luitenantvrijwilliger die op pensioen gaat op 30 juni Aan de raad wordt gevraagd om deze functie open te verklaren en in te vullen via de aanwervingsprocedure. DE FUNCTIE VAN ONDERLUITENANT BIJ DE BEROEPSBRANDWEER WORDT OPENVERKLAARD. FINANCIËN. 8. Goedkeuring van de begrotingswijzigingen 01 (gewone dienst) en 02 (buitengewone dienst) van de gemeente voor het dienstjaar In de zitting van 17 december 2009 van de gemeenteraad werd het budget voor het dienstjaar 2010 goedgekeurd. Aan de gemeenteraad wordt nu de goedkeuring gevraagd voor de budgetwijzigingen 01 en 02 voor dit dienstjaar. De begrotingswijziging 01 (gewone dienst) voor het dienstjaar 2010 sluit af met een geraamd algemeen begrotingsresultaat van ,36 euro. De begrotingswijziging 02 (buitengewone dienst) voor het dienstjaar 2010 sluit af met een geraamd algemeen begrotingsresultaat van 790,27 euro. De begrotingswijzigingen worden besproken op de vergadering van 26 april 2010 van de raadscommissie Financiën.

4 4 DE RAAD KEURT DE BEGROTINGSWIJZIGINGEN 01 (GEWONE DIENST) EN 02 (BUITENGEWONE DIENST) VAN DE GEMEENTE VOOR HET DIENSTJAAR 2010 GOED. 9. Goedkeuring van het retributiereglement op het aanbieden van medisch afval van landbouwbedrijven op het containerpark. Naar aanleiding van het LEADER-project Inzameling medisch afval landbouwbedrijven werd afgesproken om de inzameling en verwerking van medisch afval afkomstig van landbouwbedrijven via het gemeentelijk containerpark te organiseren. De bedoeling is dat een landbouwer die zelf verzorging aan zijn dieren toedient, dit medisch afval kwijt kan in kunststoffen vaten die de landbouwer kan aankopen op het containerpark. Voor de inzameling van medisch afval kunnen de landbouwers bij het containerpark plastic vaten van 30 liter en 60 liter bekomen die ze dan later gevuld weer op het containerpark kunnen inleveren. De vaten zullen worden verkocht aan volgende prijzen: - een vat van 30 liter: 20 euro, - een vat van 60 liter: 30 euro. Het eerste vat wordt gratis ter beschikking gesteld van de landbouwbedrijven. Landbouwers zijn niet verplicht om aan dit project deel te nemen. Dit project wordt opgezet door de opdrachthoudende vereniging IGEAN Milieu en Veiligheid samen met de gemeentebesturen van Brecht, Essen en Wuustwezel. DE RAAD KEURT HET RETIBUTIEREGLEMENT OP HET AANBIEDEN VAN MEDISCH AFVAL VAN LANDBOUWBEDRIJVEN OP HET CONTAINERPARK GOED. 10. Goedkeuring van de aanpassing van het reglement van retributie van sommige tussenkomsten der brandweerdienst en ziekenwagen ten laste van natuurlijke- of rechtspersonen. Met een brief van 17 december 2009 meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu dat de tarieven voor het vervoer per ziekenwagen zijn aangepast aan het indexcijfer. Dit houdt in dat het gemeentelijke reglement van 1 februari 2009 waarbij de retributie voor sommige tussenkomsten door de brandweer en ziekenwagen ten laste van natuurlijke- of rechtspersonen wordt geregeld, moet worden aangepast. Volgende bedragen zullen worden gevraagd: 1. het forfaitair bedrag voor de eerste 10 km wordt 55,70 euro, 2. het bedrag voor de prestaties vanaf de 11 de km tot en met de 20 ste km wordt 5,56 euro per km, 3. het bedrag voor de prestaties vanaf de 21 ste km wordt 4,26 euro per km, 4. het bedrag per paar elektroden gebruikt bij een automatische externe defibrillator wordt 52,87 euro.

5 5 DE AANPASSING VAN HET REGLEMENT VAN RETRIBUTIE VAN SOMMIGE TUSSENKOMSTEN DER BRANDWEERDIENST EN ZIEKENWAGEN TEN LASTE VAN NATUURLIJKE- OF RECHTSPERSONEN WORDT GOEDGEKEURD. PATRIMONIUM. 11. Goedkeuring van de ontwerpakte voor gratis grondafstand door de vzw Woon- en Zorgcentrum Sint Vincentius. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om zijn goedkeuring te hechten aan het ontwerp van notariële akte voor de kostenloze grondafstand door de vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius met het oog op de kosteloze inlijving van de verkregen gronden in het openbaar domein. Het gaat om een perceel grond dat gelegen is ter hoogte van de Kapellensteenweg 81 en +81 met een totaaloppervlakte van 3.879,00m² (kadastraal bekend als sectie C, deel van nummers 285/K, 285/2 R2, 286/R 285/2 P2). Deze beslissing kadert in de beslissing van 21 juni 2007 van de gemeenteraad waarbij de raad zijn principieel akkoord gaf over de afschaffing van de gemeenteweg naast het rusthuis Sint-Vincentius. Op 20 december 2007 keurde de gemeenteraad definitief het rooilijn- en onteigeningsplan voor de aanleg van een nieuwe openbare weg naast het rusthuis Sint-Vincentius goed. DE RAAD KEURT DE ONTWERPAKTE VOOR GRATIS GRONDAFSTAND DOOR DE VZW WOON- EN ZORGCENTRUM SINT VINCENTIUS GOED. OPENBARE WERKEN. 12. Intergemeentelijke samenwerking beheer van de rioleringsinfrastructuur van de gemeente Kalmthout door AWW in het kader van de gemeentelijke saneringsverplichting goedkeuring van de aangepaste overeenkomst. De gemeenteraad keurde op 9 september 2007 een overeenkomst met de opdrachthoudende vereniging AWW goed. In deze overeenkomst werden afspraken gemaakt rond het beheer van de rioleringsinfrastructuur van de gemeente Kalmthout en dit in het kader van de gemeentelijke saneringsverplichting. Deze overeenkomst omvat o.a.: het uitvoeren van rioleringsprojecten ter verwezenlijking van het zoneringsplan; het dagelijks beheer en exploitatie van de rioleringsinfrastructuur en -aanhorigheden; het uitvoeren van het programma voor het plaatsen en onderhouden van installaties voor individuele zuivering. Bij het aanleggen van gescheiden rioleringen is het afkoppelen van het regenwater op het privédomein een noodzaak en bovendien is dit een voorwaarde die wordt opgelegd door de subsidiërende overheid. Ook voor het aanleggen van een individuele zuivering is het afkoppelen van het regenwater noodzakelijk.

6 6 Door de gemeenteraad werd in zitting van 24 september 2009 een reglement goedgekeurd dat voorziet in de subsidiëring van de kosten voor het afkoppelen van de regenwaterfractie op het privédomein. De bestaande overeenkomst waarbij de gemeente aan de opdrachthoudende vereniging AWW een gebruiksrecht op haar rioleringsinfrastructuur verleent, wordt aangepast zodat de voorziene subsidies aan de betrokkenen kunnen worden uitbetaald. DE RAAD KEURT DE AANGEPASTE OVEREENKOMST VOOR HET BEHEER VAN DE RIOLERINGSINFRASTRUCTUUR VAN DE GEMEENTE KALMTHOUT DOOR AWW IN HET KADER VAN DE GEMEENTELIJKE SANERINGSVERPLICHTING GOED. ONDERWIJS. 13. Goedkeuring van de schoolreglementen voor het schooljaar van GITOK eerste graad en GITOK bovenbouw. De schoolreglementen van GITOK eerste graad en GITOK bovenbouw worden aan de gemeenteraad voor goedkeuring voorgelegd. De aanpassingen aan de beide reglementen hebben vooral te maken met wijzigingen aan de regelgeving. De schoolraad gaf zijn gunstig advies op 18 maart DE RAAD KEURT DE SCHOOLREGLEMENTEN VOOR HET SCHOOLJAAR VAN GITOK EERSTE GRAAD EN GITOK BOVENBOUW GOED. 14. Goedkeuring raming van de uitgaven voor GITOK eerste graad en GITOK bovenbouw. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de Raming van de uitgaven voor GITOK eerste graad (Kapellensteenweg 501 te Kalmthout) en GITOK bovenbouw (Kapellensteenweg 112 te Kalmthout) goed te keuren. De school is verplicht om bij het begin van elk schooljaar een raming van de kosten voor de leerlingen voor te leggen. Voor het schooljaar bestaat deze raming voor GITOK - eerste graad uit één document voor alle afdelingen en voor GITOK bovenbouw uit een raming per leerjaar. De schoolraad gaf zijn gunstig advies op 18 maart DE RAMING VAN DE UITGAVEN VOOR GITOK EERSTE GRAAD EN GITOK BOVENBOUW WORDT GOEDGEKEURD. 15. Vaststelling van de twee facultatieve vrije halve dagen voor GITOK eerste graad en GITOK bovenbouw voor het schooljaar Voor het secundair onderwijs kunnen er per schooljaar twee facultatieve vrije halve dagen worden genomen. Het voorstel van de schooldirectie is om voor het schooljaar

7 deze dagen vast te stellen op vrijdagnamiddag 24 december 2010 en woensdag 18 mei Aan de raad wordt gevraagd om hieraan zijn goedkeuring te verlenen. De schoolraad gaf zijn gunstig advies op 18 maart Tijdens de vergadering van 2 april 2010 van het ABOC werd hierover eveneens positief advies verleend. DE TWEE FACULTATIEVE VRIJE HALVE DAGEN VOOR GITOK EERSTE GRAAD EN GITOK BOVENBOUW VOOR HET SCHOOLJAAR WORDEN VASTGESTELD. INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING. 16. Dienstverlenende vereniging IKA goedkeuring van de agenda en vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van 23 juni De algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging IKA gaat door op 23 juni Volgende punten zullen worden behandeld tijdens deze vergadering: 1. Afsluiten boekjaar 2009 a. Verslag van de Raad van Bestuur b. Goedkeuring jaarrekening, balans per 31/12/2009 en winstverdeling c. Verslag van de commissaris d. Kwijting van de bestuurders e. Kwijting van de commissaris 2. Statutenwijziging 3. Verslaggeving VID 4. Nieuwe strategische participatie SPS FIN 5. Statutaire benoemingen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de agenda goed te keuren en het mandaat van de gemeentelijke afgevaardigde vast te stellen. DE AGENDA VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN 23 JUNI 2010 WORDT GOEDGEKEURD EN HET MANDAAT VAN DE GEMEENTELIJKE AFGEVAARDIGDE WORDT VASTGESTELD. 17. Dienstverlenende vereniging IKA aanduiding van een vertegenwoordiger en een plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van 23 juni Voor de algemene vergadering van 23 juni 2010 van de dienstverlenende vereniging IKA moet een gemeentelijke vertegenwoordiger en een plaatsvervangende vertegenwoordiger worden aangeduid. Mevrouw Lea Van Looveren wordt voorgesteld als vertegenwoordiger en de heer Georges Verpraet als plaatsvervangende vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van 23 juni 2010 van de dienstverlenende vereniging IKA.

8 8 LEA VAN LOOVEREN WORDT AANGEDUID ALS VERTEGENWOORDIGER EN GEORGES VERPRAET ALS PLAATSVERVANGENDE VERTEGENWOORDIGER VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN 23 JUNI 2010 VAN IKA. ADVIESRADEN. 18. Goedkeuring van de aanpassing van de statuten van de gemeentelijke ouderenadviesraad. De gemeentelijke seniorenraad wenst een aantal wijzigingen door te voeren aan haar bestaande statuten. Dit houdt o.a. in dat de huidige statuten in lijn worden gebracht met de modelstatuten die werden ontworpen door de Vlaamse Provinciale Ouderenadviesraad en de VVSG. De huidige seniorenraad stelt ook voor ook om de naam seniorenraad te wijzigen en een meer eigentijdse benaming te geven, met name de gemeentelijke ouderenadviesraad. De statuten werden in deze zin aangepast. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze aangepaste statuten goed te keuren. DE RAAD KEURT DE AANGEPASTE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE OUDERENADVIESRAAD GOED. BIJKOMEND AGENDAPUNT. 19. Voorstel om de gemeenteraad via webcam uit te zenden : agendapunt toegevoegd aan de agenda door het raadslid Lieve Van Ermen (Onafhankelijke). Op basis van het artikel 22 van het gemeentedecreet vraagt het raadslid Lieve Van Ermen (Onafhankelijke) om dit punt toe te voegen aan de agenda van de gemeenteraad. DE RAAD HEEFT HET AGENDAPUNT DAT DOOR HET RAADSLID LIEVE VAN ERMEN (ONAFHANKELIJKE) WERD TOEGEVOEGD AAN DE AGENDA BESPROKEN. GEHEIME ZITTING ADVIESRADEN. 20. Gemeentelijke ouderenadviesraad: wijziging van de afvaardiging vanwege SB Steeds Jong en OKRA Kalmthout Centrum. De gemeenteraad keurde op 23 oktober 2008 de aanstelling van de effectieve en plaatsvervangende leden in de gemeentelijke ouderenadviesraad goed. Op 1 maart 2010 bezorgde SB Steeds Jong een brief waarin zij vragen om het ontslag van Jaak Meeus (Molenbaan 1 te Kalmthout) als lid van de gemeentelijke ouderenadviesraad te aanvaarden en hem als plaatsvervangend vertegenwoordiger

9 9 voor SB Steeds Jong te laten vervangen door mevrouw Mariette Mattheeusen (Kinderwelzijnstraat 73 te Kalmthout). Op 11 maart 2010 bezorgde OKRA Kalmthout Centrum een brief waarin zij vragen om mevrouw José Van de Velde (Vogelenzangstraat 107 te Kalmthout), A-lid, af te vaardigen als B-lid, en mevrouw Clara Ferrari (Oudstrijderslaan 12 te Kalmthout), B- lid, af te vaardigen als A-lid in de ouderenadviesraad. DE RAAD KEURT DE WIJZIGING VAN DE AFVAARDIGING VANWEGE SB STEEDS JONG EN OKRA KALMTHOUT CENTRUM IN DE GEMEENTELIJKE OUDERENADVIESRAAD GOED. WERKGELEGENHEID. 21. Goedkeuring van de voordracht namens het OCMW in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur van de vzw PWA. Op 29 maart 2007 werd de heer Willy Boons, OCMW-raadslid, afgevaardigd namens het OCMW in de algemene vergadering van de raad van bestuur van de PWA. De heer Willy Boons diende op 21 december 2009 zijn ontslag in als afgevaardigde namens het OCMW in de algemene vergadering en de raad van bestuur van de PWA. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn besliste op 18 februari 2010 om de heer Ludwig Haes namens het OCMW voor te dragen als vertegenwoordiger in de algemene vergadering en in de raad van bestuur van de vzw PWA. DE RAAD KEURT DE VOORDRACHT NAMENS HET OCMW IN DE ALGEMENE VERGADERING EN DE RAAD VAN BESTUUR VAN DE VZW PWA GOED. BRANDWEER. 22. Gemeentelijke vrijwillige brandweer: bevorderingen tot onderluitenant. In de vergadering van 17 december 2009 van de gemeenteraad werd er beslist om bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst twee functies van onderluitenantvrijwilliger bij wijze van bevordering vacant te verklaren. De heren Frank Hermans en Paul Michielsen dienden tijdig hun kandidatuur in. Beide kandidaten namen deel aan het examen en slaagden in de schriftelijke en mondelinge proeven. De brandweercommandant adviseerde beide kandidaturen positief. Er wordt voorgesteld om beide kandidaten vanaf 1 mei 2010 te bevorderen naar de nieuwe graad: - van eerste sergeant tot onderluitenant: de heer Frank Hermans; - van sergeant tot onderluitenant: de heer Paul Michielsen. DE HEREN FRANK HERMANS EN PAUL MICHIELSEN WORDEN BEVORDERD TOT ONDERLUITENANT BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER.

10 10 PERSONEEL. 23. Aanstelling van waarnemend gemeentesecretaris. In de zitting van de gemeenteraad van 25 februari 2010 werd mevrouw An Loos aangesteld als statutair coördinator persoonsgebonden aangelegenheden. In haar functiebeschrijving staat vermeld dat zij de gemeentesecretaris vervangt bij zijn afwezigheid of verhindering. Mevrouw Loos voldoet als intern personeelslid aan de aanwervingsvoorwaarden voor gemeentesecretaris. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om mevrouw An Loos aan te stellen als waarnemend secretaris bij verhindering of afwezigheid van de titularis-gemeentesecretaris. MEVROUW AN LOOS WORDT AANGESTELD ALS WAARNEMEND GEMEENTESECRETARIS BIJ VERHINDERING OF AFWEZIGHEID VAN DE TITULARIS-GEMEENTE-SECRETARIS. GOEDKEURING VAN HET VERSLAG. 24. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 25 februari 2010 van de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het verslag van de vergadering van 25 februari 2010 van de gemeenteraad goed te keuren. HET VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 25 FEBRUARI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD WORDT GOEDGEKEURD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

Exploitatieresultaat. Investeringsresultaat ,63 euro ,73 euro ,90 euro ,63 euro

Exploitatieresultaat. Investeringsresultaat ,63 euro ,73 euro ,90 euro ,63 euro GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de kastoestand op 31 maart 2009. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen van een bestaande individuele

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2010, de resultatenrekening

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de rekening voor het dienstjaar 2009 van het OCMW en het bijhorende

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor de administratieve prestaties. De gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem met

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en het

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan 2012-2017. Aan

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het reglement 'subsidies ouderenverenigingen, kaartclubs en woonzorgcentra'.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Raadscommissie financieel beleid: verkiezing van een nieuw lid namens de N-VA-fractie. In de

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch project

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING WELZIJN. 1. Goedkeuring van het meerjarenplan 2011-2013 en goedkeuring van het budget 2011 van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden de heren:

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 23 mei 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 23 mei 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van het budget voor het dienstjaar 2013 en goedkeuring van het meerjarenplan

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 14-01-2019 Tijd 14:00-15:20 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: VGA Alle leden van het college aanwezig

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van het Agentschap Binnenlands Bestuur over het nazicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING WELZIJN. 1. Goedkeuring van het meerjarenplan 2011-2013 en goedkeuring van het budget 2011

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. Op 23 april 2009 keurde

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 OPENBARE ZITTING 1. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING 2011 - KERKFABRIEK SINT-PIETERSBANDEN WELLE. Voorgesteld

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van het Agentschap Binnenlands Bestuur over het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van een brief van de gouverneur over het budget van het dienstjaar

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 augustus 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 augustus 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 augustus 2019 1 Verslag vorige vergadering. BESTUUR EN ADMINISTRATIE 2 Aktename van de heropname van het mandaat van gemeenteraadslid door Lynn Vermeiren.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijzigingen 2013 van de kerkfabrieken van Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 18 JUNI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2008, de resultatenrekening

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie