nog niet gekocht zijn. duurzaamheid is óók om al bestaande tijdelijke woningen nogmaals te gebruiken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nog niet gekocht zijn. duurzaamheid is óók om al bestaande tijdelijke woningen nogmaals te gebruiken"

Transcriptie

1 Spreker Onderwerp Vraag/ Opmerking Antwoorder Antwoord Categorie bewoonster locaties wat is er gebeurd met andere mogelijke locaties (stadion, Haarlem Zuid). In het onderzoek stond regelmatig: "verwacht weerstand " heeft dit meegespeeld in het besluit? Ik mis overwegingen, eerlijkheid Dhr Van Dijk besluit van college en raad heeft deze locaties als onderzoekslocatie opgegeven. Er zijn heel veel locaties onderzocht. Het onderzoek is terug te vinden op Er is wel degelijk spreiding over de stad. De onderzoekslijst wordt toegevoegd aan de project pagina op de website bewoner woningen van 80 naar 160, 10--> 15 jaar. Waar is duurzaamheid? Alternatieve locaties. Het ziekenhuis gaat weg. Zijn de units al aangekocht Dhr Van Dijk Zonder 'vergroting' is het project niet haalbaar te maken. We hebben echt haast met deze oplossing, we kunnen dus niet wachten op het ziekenhuis. Duurzaamheid: de units voldoen aan het bouwbesluit. Dhr. Schaapman vertelt dat de units bewoner duurzaamheid duurzaam is niet 15 jaar, duurzaam is een huis dat 100 jaar staat. applaus volgt. Dhr Schaapman nog niet gekocht zijn. duurzaamheid is óók om al bestaande tijdelijke woningen nogmaals te gebruiken Mevr van wijkraad advies taskforce locaties komen uit taskforce. Waarom Mevr Langenacker. wordt dan voorbij gegaan aan advies van 80 woningen. Er wordt selectief gevolg gegeven aan de adviezen van de taskforce Er is gekeken wat er ongeveer is op locatie en qua mogelijke duur. Het uitdiepen van de plannen (financiële haalbaarheid) heeft er toe geleid dat wij andere keuzes moeten maken. Wij begrijpen dat het anders is dan verwacht. Mevr. Van wijkraad procedure wettelijke procedure is 10 jaar voor tijdelijke woningen Mevr Langenacker. ik heb gehoord bij de tafels "ja dat wordt wel 20 jaar" wij willen duidelijkheid verschaffen. 15 jaar is wat wij nu afspreken. 2 procedures moeten hiervoor gevoerd worden.

2 bewoner Wij zitten vast aan 15 jaar. Impact is groot. bewoner procedure Wordt een dorp in een dorp. Wij waren blij dat Noord opgeschoond was van een heleboel vuillakken. Wij gingen er van uit dat het 10 jaar was. En een heel groen gebied wordt vernield. In eerste instantie is iets anders toegezegd. dat vinden wij onbetrouwbaar vraag: waarom doen we dit niet via gewone procedures? voorzitter Dhr Vriend De voorzitter stelt dat dit een standpunt is en geen vraag. Dhr Van Dijk vertelt dat Delftplein sowieso als ontwikkellocatie is aangemerkt. Geeft aan Gebiedsmanager van Haarlem Noord te zijn: Deze locatie is bedoeld als woninglocatie. Duur van normale projecten voor permanente woningbouw is minimaal 5 jaar. Er is nu een acuut probleem dat vraagt om een snelle oplossing. bewoonster 36 meter van de voetbalkooi. Er wordt voorbijgegaan aan de overlast die de voetbalkooi nu al biedt. Graag 75 meter verplaatsen. Breek de hangplek af. Pas de borden aan. Gaat de gemeente iets daar aan doen? bewoner heeft handtekeningen verzameld tegen hangplek. Is nu wat rustiger. Maar wat hem betreft blijft de dreiging dat het weer erger kan worden. bewoner geld Hoe kan het dat er 11 jaar geleden geen geld was en nu wel? Mevr. Mans / voorzitter* voorzitter* Dhr Vriend Bij de afdeling handhaving van de gemeente zijn de afgelopen maanden 2 meldingen van overlast zijn gedaan waarvan 1 heeft geleid tot ingrijpen. vat de discussie samen die ontstaat over hangplekken, dat deze niet in woonwijken horen. Mevr Langenacker geeft aan dat de klankbord groep juist eerder heeft gepleit voor behoud van de hangplekken, behouden van de tuintjes. De gebiedsmanager zegt toe dat bij de uitwerking van dit project veiligheid in de directe omgeving een belangrijk aandachtspunt is en dat geldt ook voor deze voorziening Het geld dat er is gaat nu meer en meer naar sociale woningbouw. Er is investeringskapitaal bij Elan voor de bouw van sociale huurwoningen: nu tijdelijk en later permanent.

3 bewoner geld Als financiën een argument zijn, waarom worden er dan niet 400 woningen neergezet? zelfde vragensteller woning Voldoen deze woningen wel aan de sociale normen? bewoner sociale woningen Hoe rijmt u de onttrekking de afgelopen jaren van 775 woningen aan de sociale voorraad? Dhr Van Dijk Dhr Schaapman Binnen de afweging haalbaarheid is geld heel belangrijk maar niet alleen. Wat is ruimtelijk mogelijk? Wat vindt de buurt? Al deze vragen zijn belangrijk en zijn meegenomen in de besluitvorming. de kwaliteit is goed, het gaat niet om containerwoningen Terecht punt. Bij het project Land in Zicht heeft Elan typische "markt woningen" gebouwd en juist niet sociale. Elan gaat ze verkopen. Het geld dat dit oplevert gaat dan naar sociale woningen. Er is een beweging waarbij aan de bovenkant woningen worden onttrokken en aan de onderkant ze er juist bijkomen. Geeft aan elke woning te kunnen verantwoorden en beschikbaar te zijn voor vragen. bewoner man bewoner J. Limperstraat duur procedure en risico milieu/ fijnstof u heeft het over 15 jaar, hoe kan dit? De procedure is toch 10 jaar? En voor wie is het risico? De J. Limperstraat is een wat ik noem "dode weg" geworden auto's per uur vergiftigen de buurt. Hoe kunnen daar nog woningen worden gebouwd? Meneer stelt nog een aantal vragen; De voorzitter deelt de vragen op in vier deelvragen Dhr Van Dijk Een reguliere procedure geldt inderdaad voor 10 jaar. Daarom zullen in dit geval 2 procedures plaatsvinden. Er wordt een bestemmingsplan procedure ingezet. Het risico is voor Elan Dhr Van Dijk Fijnstof en geluid zijn gemeten, dat moet bij elk project. Voor de vergunningprocedure moet alles binnen de norm passen. zelfde vragensteller verkeersstroom Er is geen directe verbinding met de Rijksstraatweg, daarom is er veel verkeer. Het verkeer is een kadervraag; bij het onderzoeken van parkeeroplossing wordt direct gekeken naar de ontsluiting. Deze twee vallen samen. Dit punt wordt meegenomen naar de klankbordgroep.

4 zelfde vragensteller financieel gewin als motivatie zelfde vragensteller leegstand als oplossing Aan het Spaarne liggen 2 terreinen braak bewoner financieel Hoezo is er geen financiële motivatie? Van 80 woningen naar 160. zelfde vragensteller plan na 15 jaar wat is de bedoeling na 15 jaar en wat wordt bebouwd? Mevr. Langenacker Dhr. Schaapman Dhr. Schaapman Financieel gewin is helemaal niet ter sprake; er zit zelfs een tekort op dit project. Maar wij willen dit oplossen, ook voor de wachtenden op de lijst. De gemeente legt bij omdat wij dit heel belangrijk vinden Diverse locaties zijn onderzocht en afgewogen op haalbaarheid. Het aantal van ongeveer 160 woningen is gekozen om het tekort kleiner te maken (er is geen enkele sprake van winst) Er is voor nu een voornemen voor 15 jaar. Pas hierna gaan wij hier plannen maken voor ontwikkelingen. Deze wordt afhankelijk van de ontsluiting, in principe wordt het geen autogebied. zelfde vragensteller waar komt de ingang? Dhr Van Dijk bewoner verkeersstroom gaat het verkeer via paralelweg? Dhr Van Dijk Ontsluiting, hangt samen met de nog te vinden parkeeroplossing bewoonster aanvullend Wij ervaren nu dat er bij ons veel Dhr Vriend op basis van de geldende parkeernorm komen er parkeren geparkeerd wordt voor bv de ongeveer 100 extra plaatsen bij het project actiegroep Delftpleingroen bezwaar sportverenigingen Wij zien redenen tot bezwaar en denken Dhr Van Dijk beroep op beroep te kunnen stapelen en zo het proces te vertragen. Na 5 jaar is er recht op planschade, hoe ziet u dat? betreft de vertraging; wij houden ons aan de wet. Tegen de omgevingsvergunning kunt u bezwaar maken. Daar zullen wij advies bij vragen om te kijken hoe ermee om te gaan. Planschade is hier niet aan de orde want het gaat niet om een wijziging in het bestemmingsplan. Marion van vergunning Hoe zit het met het collegebesluit, is er al een vergunning aangevraagd? De vergunning is in voorbereiding

5 Marion van data Er worden verschillende data gecommuniceerd betreft bespreken in de commissie. Eerst 23 juni, nu 7 juli Mevr. Langenacker De commissie heeft het agendapunt doorgeschoven van de 23ste naar de 7e. Marion van informeren Kunt u de mensen informeren wanneer de vergunning is aangevraagd/ verleend? Mevr. Langenacker dat kunnen wij doen Voorzitter geeft aan dat het inmiddels 21:30uur is en dat er wordt afgerond met nog 4 vragen. bewoonster woning passend bij profiel past de woning wel bij de mensen die er komen te wonen? Is een gemêleerde samenstelling mogelijk? Mensen groeien in een buurt, dit kan juist een kans zijn voor de buurt bewoonster samenstelling eerder herstructurering geweest in de wijk met de visie om 1 persoonshuishoudens terug te dringen. De wachtlijst voor sociale woningen maakt het onderscheid wie in aanmerking komt voor een studio of appartement Dit is deels beleidsmatig; we zien op dit moment een grote vraag naar woningen, er is veel toeloop naar Haarlem. Vergeleken met 10 jaar geleden zie je nu veel gezinsverdunning door onder andere scheidingen. Er zijn tegenwoordig gewoon veel alleenstaanden. Door de 50%/ 50% verdeling doen wij juist aan vermenging gezin/ eenpersoons. zelfde vragenstelster Wie bepaalt wie er in de woningen komt? Woonservice bepaalt het sociale gedeelte a.d.h.v. de wachtlijst en het COA plaatst de statushouders. bewoner Milieu/ parkeeroverlast Bij het busstation zijn 8 jaar geleden metingen gedaan, hier hebben wij geen terugkoppeling op gehad. Wij ervaren parkeeroverlast van het Ziekenhuis en van Onze Gezellen Dhr Van Dijk Er moet bij ontwikkelingen getoetst worden op milieuaspecten. Deze metingen vallen binnen de norm. Betreft het parkeren dat nemen we zeker mee in ons onderzoek naar een parkeerplan.

6 vrouw vult aan vervuiling ramen kunnen niet open, geluidoverlast, vervuiling voorzitter voorzitter kondigt aan dat dit de laatste vraag wordt bewoner project Ik lees in het besluit dat het eventueel ook Mevr. Langenacker afgeblazen kan worden. Betreft wachttijdverlenging dat gaat om een paar maanden op 6 jaar. dit is meer een statement en geen vraag, voor de vergunning wordt dit onderzocht Het college heeft voior deze oplossing gekozen en staat hier dus wel degelijk achter. Zij heeft vorige week dit besluit genomen Marion van bezwaar Hoe zit het met bezwaar maken? Mevr. Langenacker Bezwaar kan aangetekend worden tegen de omgevingsvergunning. Inspreken kan in de commissie Voorzitter sluit af. Er volgt enig protest omdat gezegd was dat alle vragen zouden worden beantwoord. Voorzitter en de heer Vriend geven aan dat er na dit plenaire deel nog ruimte is om vragen persoonlijk beantwoord te krijgen, via is ook informatie te lezen, er kan g d worden naar Noord@haarlem.nl

Verslag Informatieavond Delftplein

Verslag Informatieavond Delftplein Gemeente Haarlem, Gebiedsontwikkeling en Beheer Stadsdeel Noord Verslag Informatieavond Delftplein Datum: 14 juni 2016 Locatie Schoter Scholengemeenschap Sportweg 9, Haarlem Aanwezigen: Mw. J. Langenacker,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel 3 december 2015 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007

Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007 Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007 Vastgesteld B&W: 19 juni 2007 en Raad: 30 oktober 2007 Inleiding Aanleiding Op 25 oktober 2005 heeft de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Samenspraak Jongerenwoningen. 13 januari 2016

Samenspraak Jongerenwoningen. 13 januari 2016 Samenspraak Jongerenwoningen 13 januari 2016 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en vervolg Doel avond Terugkoppelen

Nadere informatie

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Inhoud: Project Overleg buurt Ruimtelijke ordening: - Verkeer - Parkeren - Bodem - Schaduw - Flora en Fauna - Geluid - Planschade Planning Stekeldijk Purmerend locatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

Collegebesluit. Behandelvoorstel voor commissie. Het college stuurt dit besluit ter informatie naar de commissie Ontwikkeling.

Collegebesluit. Behandelvoorstel voor commissie. Het college stuurt dit besluit ter informatie naar de commissie Ontwikkeling. Collegebesluit Onderwerp: Vaststellen Startnotitie Spaarndamseweg 74-76 Nummer 2017/432208 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling GOB/NOORD

Nadere informatie

Q & A Woningbouwprogramma Bispinckpark/ Landje van Van Riessen

Q & A Woningbouwprogramma Bispinckpark/ Landje van Van Riessen Q & A Woningbouwprogramma Bispinckpark/ Landje van Van Riessen Wat zijn de uitgangspunten voor het stedenbouwkundig perspectief van Landje van Van Riessen, Bispinckpark en Dr. Dirk Bakkerlaan? De ontwikkelingen

Nadere informatie

Rs Sander Scholts. Forza! IJmond. Onderwerp: Oriëntatie c.q. inventarisatie locaties spreiding statushouders

Rs Sander Scholts. Forza! IJmond. Onderwerp: Oriëntatie c.q. inventarisatie locaties spreiding statushouders Beantwoording vragen van de raad Datum collegevergadering 14-2-2017 Registratienummer Rs17.00316 Naam raadslid Sander Scholts Fractie Forza! IJmond Portefeuillehouder(s) A. Verkaik Onderwerp: Oriëntatie

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Aanleiding Op 2 september heeft het college het volgende verzocht: Maak een voorstel betreffende de wijze waarop omwonenden worden geïnformeerd of betrokken

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Mijn mening over harmelen.nl

Mijn mening over harmelen.nl Mijn mening over harmelen.nl Woonvisie Beleid in opdracht van Gemeenteraad Democratisch besluit Breed draagvlak Handvat voor alle partijen Geeft een inventarisatie over het huidige woning voorraad Uitvoeringskader

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur

Raadsvoorstel. Onderwerp. Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer Documentnummer DOC Versie Auteur Raadsvoorstel Onderwerp Kaders uitgifte watertoren Zaaknummer -2012-001045 Documentnummer DOC-2012-005789 Versie Auteur Mw. M. Rutters m.rutters@zoetermeer.nl 079-3469931 Gemeentesecretaris Koek, H.M.M.

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

VRAGEN OVER DE LOCATIES

VRAGEN OVER DE LOCATIES Veel gestelde vragen over komst tijdelijke woningen Heesch en Nistelrode Versie 18 oktober 2016 N.B. De antwoorden op deze veel gestelde vragen houden wij zo actueel mogelijk. Kijk daarom voor de meest

Nadere informatie

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016 Raadsvoorstel Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Vergunninghouders Commissie: Samen leven 9 juni 2016 BBVnr: 1084300 Portefeuillehouder: Mevr. T. Keuzenkamp e-mailadres opsteller: b.monsma@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Verslag Inventarisatieavond extra parkeervoorziening Sculptura

Verslag Inventarisatieavond extra parkeervoorziening Sculptura Verslag Inventarisatieavond extra parkeervoorziening Sculptura 03-06-09 Aanwezig: WonenBreburg Wijkbelang Heuvel Bewoners Bewonerscommissie De Brink Afwezig: Gemeente Breda School Odija Opening door Egbert

Nadere informatie

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats.

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West 23 november 2017 Pelgrimkerk Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Vanuit de gemeente waren de medewerkers

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 522811 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum PM onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2014

Nadere informatie

Verslag: Mevrouw J. Dreesen Gemeente Boxmeer

Verslag: Mevrouw J. Dreesen Gemeente Boxmeer Verslag Datum: 18 mei 2010. Aanwezig: Wethouder Moeskops (vz) Gemeente Boxmeer Onderwijs Wethouder Ronnes Gemeente Boxmeer Verkeer en financiën De heer Van de Loo Gemeente Boxmeer Gemeentesecretaris Mevrouw

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Memo. Vraag. Antwoord

Memo. Vraag. Antwoord Aan: Van: de leden van de raad burgemeester en wethouders Betreft: beantwoording vragen artikel 37 Datum: 20 juli 2012 Reglement van Orde Vraag De VVD-fractie heeft op grond van artikel 37 van het Reglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht., _

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht., _ / / IVIPGD12011042013430495 VERENIGING VAN EIGENAREN 'LA COUCHETTE 9 GD1 20.04.2011 0495 Pelserstraat 1-7 3311 VP DORDRECHT telefoon 078-6350027 email: p.g.slot@planet.nl - ^ Aan het College van Burgemeester

Nadere informatie

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017)

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Transformatie naar woningen Waarom wordt kantoorgrond op bedrijventerrein De Schaft ingewisseld voor woningen? Waarom

Nadere informatie

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018 Informatieavond Kop op Tuindorp Oost 15 feb 2018 CAREYN TUINDORP OOST AGENDA - TERUGBLIK - SPVE BESTEMMINGSPLAN WABO - PLANPRESENTATIE - GEBOUWEN - OMGEVING - WIJZIGING GEBOUW A - TOELICHTING VANUIT DE

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

Ontwikkelzone Zuid-West

Ontwikkelzone Zuid-West Ontwikkelzone Zuid-West Toelichtingen op aanleiding, proces en eerste verkenningen Startbijeenkomst 20 september 2017 Anne Pauline Huizinga Lars Mosman Mei van Eeghen Programma van de avond 19.15 uur Inloop

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3 Wabo) Nuenen, 23 april 2014 corsanummer: 2014.07858

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Opvang Vluchtelingen in Apeldoorn d.d. 27 mei 2015

Verslag bijeenkomst Opvang Vluchtelingen in Apeldoorn d.d. 27 mei 2015 Verslag bijeenkomst Opvang Vluchtelingen in Apeldoorn d.d. 27 mei 2015 Gespreksleider : Cor Klein Heerenbrink Notulist : Janet Brouwer Burgemeester Berends heet iedereen van harte welkom. Arcadis heeft

Nadere informatie

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o.

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. 1. Indiener zienswijze 1 1. Indieners zienswijze geven aan bezwaar te hebben tegen de realisatie van een appartementencomplex

Nadere informatie

Evaluatie kapsalons aan huis Handhaven of loslaten van het verbod op nieuwe kapsalons aan huis?

Evaluatie kapsalons aan huis Handhaven of loslaten van het verbod op nieuwe kapsalons aan huis? 1 Evaluatie kapsalons aan huis Handhaven of loslaten van het verbod op nieuwe kapsalons aan huis? Dronten, februari 2012 2 1. Inleiding Binnen de gemeente Dronten is sinds 2003 discussie gevoerd over het

Nadere informatie

: 17 juni 2013 : 1 juli : C.L. Jonkers : J.C. Teeuwen

: 17 juni 2013 : 1 juli : C.L. Jonkers : J.C. Teeuwen RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 17 juni 2013 : 1 juli 2013 Documentnr. Zaaknummer : 1055 : PR-13-21917 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek

Opinienota. Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Opinienota Onderwerp Ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2019/401758 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling PCM Auteur Dieben, G.C. Telefoonnummer

Nadere informatie

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo)

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) 2014 Datum vaststelling college van B&W: 18 maart 2014 Datum publicatie: 26 maart 2014 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stand van zaken huisvesting arbeidsmigranten Dongenseweg 67

Stand van zaken huisvesting arbeidsmigranten Dongenseweg 67 Datum 14 juni 2019 19186 Ons kenmerk Postadres Bezoekadres Postbus 90155 Spoorlaan 181 5000 LH Tilburg Stand van zaken huisvesting arbeidsmigranten Dongenseweg 67 Informatieavond bij Auberge de Moerse

Nadere informatie

Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten

Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten DM 1086194 versie 6 Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten Colofon Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Postbus 550 3990 GJ Houten Telefoon: 030 634 57 00 website: www.destichtserijnlanden.nl

Nadere informatie

PARKEREN?! LAND IN ZICHT. Samen werken aan oplossing:! Goed plan! Breed gedragen & groen bewonersplan

PARKEREN?! LAND IN ZICHT. Samen werken aan oplossing:! Goed plan! Breed gedragen & groen bewonersplan PARKEREN? Breed gedragen & groen bewonersplan LAND IN ZICHT Samen werken aan oplossing: Goed plan Nieuwbouwproject Land in Zicht in Haarlem was de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws. Natuurlijk

Nadere informatie

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6402 Inboeknummer 15bst00960 Beslisdatum B&W 14 juli 2015 Dossiernummer 15.29.103 (2.3.2) Raadsvragen van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Nieuw beleid 3 2.1 Relevante regelgeving betreffende ruimtelijke ontwikkelingen 3 2.2 Relevante regelgeving

Nadere informatie

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Aan Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 1 februari 2016 15-0247/cor Z1392722 Bruno Wester D1586654 0512 581234

Nadere informatie

Windenergie met beleid. Brief aan de raadsleden. Pl atform DUURZAME E N ERGIE W e st Br ab ant - 1 -

Windenergie met beleid. Brief aan de raadsleden. Pl atform DUURZAME E N ERGIE W e st Br ab ant - 1 - Windenergie met beleid Brief aan de raadsleden - 1 - 8 juli, 2009 Geachte raadsleden, De behandeling van het agendapunten windenergie zoals recent heeft plaatsgevonden in de commissievergadering Fysieke

Nadere informatie

Flexwonen in Gelderland Lijsterhof Barneveld

Flexwonen in Gelderland Lijsterhof Barneveld Flexwonen in Gelderland Lijsterhof Barneveld Frank Wassenberg, Timo Wagteveld, Rick de la Croix, Helen Halma Workshop 1, Bijeenkomst Flexwonen in Gelderland 21 februari 2019 Op de agenda Introductie Frank

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 Collegebesluit Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 1. Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2015 is de gemeente verplicht zorg te dragen voor

Nadere informatie

Recyclepunt. 2

Recyclepunt.   2 Welkom Recyclepunt https://www.youtube.com/watch?v=id9i9o6yxc8 2 Tijdelijk afvalpunt 3 4 Programma (1) 1. Het principe besluit tot verplaatsing afvalpunt Hester Ombre (Cruquiusgebied) en Ingrid van Leeningen

Nadere informatie

Nota van Burgemeester

Nota van Burgemeester gemeente Haarlemmermeer Nota van Burgemeester onderwerp Vuurwerkverbodsgebieden Portefeuillehouder drs. Theo Weterings Collegevergadering 19 december 2014 inlichtingen Jordy De Schepper (6303) Registratienummer

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2 7 oktober 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven 17R7217 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00364/2141884 B&W-beslisdatum 17 maart 2017 Dossiernummer 17.11.501 Raads informatiebrief Onderwerp: Eén jaar Actieplan Statushouders Stedelijk

Nadere informatie

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken.

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken. Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-083 Houten, 17 november 2015 Onderwerp: Verzoek om Verklaring van geen bedenkingen uitbreiden en wijzigen bedrijf Schonauwenseweg 8 Beslispunten: ^ 1. het Toetsingskader

Nadere informatie

Bewonersonderzoek naar mogelijke schoollocaties. Bewonersoverleg Hoef en Haag, 15 december 2017

Bewonersonderzoek naar mogelijke schoollocaties. Bewonersoverleg Hoef en Haag, 15 december 2017 Bewonersonderzoek naar mogelijke schoollocaties in Hoef en Haag Bewonersoverleg Hoef en Haag, 15 december 2017 NB. Dit rapport is verstuurd naar de gemeenteraad van de gemeente Vianen als ingezonden stuk

Nadere informatie

2 oktober Klankbordgroep Centrum de Thij

2 oktober Klankbordgroep Centrum de Thij 2 oktober 2018 Klankbordgroep Centrum de Thij 1. Agenda Klankbordgroep 1. Opening, agenda en mededelingen 2. Verslag vorige vergadering (7 november 2017) 3. Waar stonden we ook al weer? Model uitbreiding

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Een omgevingsvergunning aanvragen

Een omgevingsvergunning aanvragen Een omgevingsvergunning aanvragen Een omgevingsvergunning aanvragen Wie wil bouwen of verbouwen of anderszins iets aan zijn omgeving wil veranderen heeft vaak een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor het

Nadere informatie

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer :

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer : Datum van ontvangst: Aanvraagformulier onttrekkingsvergunning (max drie jaar) Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 artikel 16f Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis.

Nadere informatie

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie

Nadere informatie

Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk

Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk Noordelijke Randweg Zevenbergen, gemeente Moerdijk Toetsingsadvies over het milieueffectrapport en de aanvulling daarop 15 mei 2017 / projectnummer: 2732 1. Toetsingsadvies Inleiding De gemeente Moerdijk

Nadere informatie

Stadsstrand Hoorn. Parkeerstudie

Stadsstrand Hoorn. Parkeerstudie Stadsstrand Hoorn Parkeerstudie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten en onderzoeksvragen... 3 2.1 Uitgangspunten... 3 2.2 Onderzoeksvragen... 3 3. Varianten... 4 3.1 Variant 1a... 4 3.2 Variant

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 10 oktober 2013 van Jachthaven Liesveld B.V. een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond

Nadere informatie

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Inleiding Gelet op hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening, wordt in deze beleidsregel een nadere uitwerking gegeven over het aspect leefbaarheid in de wijken

Nadere informatie

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen.

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen. Hieronder is de tabel met de weging van de locaties: De diverse onderdelen zijn gescoord op 0-1-2 waarbij hoe hoger de score, hoe beter het onderdeel. locaties Afmeting, grootte van terrein 8.000 Galamaschool

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Conceptreactie op de brief van het College met kenmerk en omschrijving: RIB Totstandkoming beheersverordening Ridderkerk-Zuid 2013

Conceptreactie op de brief van het College met kenmerk en omschrijving: RIB Totstandkoming beheersverordening Ridderkerk-Zuid 2013 Conceptreactie op de brief van het College met kenmerk 1189496 en omschrijving: 2017-02-16 RIB Totstandkoming beheersverordening Ridderkerk-Zuid 2013 Concept versie 2, 23-02-2017 Bijlagen: 1 Overzicht

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat)

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Datum nota: 19 augustus 2011 Inhoud plan Het ontwerpbestemmingsplan betreft het aanpassen van de bouwstrook in het

Nadere informatie

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Uitleg vergunninghouders / statushouders Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Het is elke dag in het nieuws, de grote vluchtelingenstroom richting Europa. Mensen uit Afrika of het Midden Oosten vragen

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 502685 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 Op 29 november 2017 was in De Groene Loper een bewonersbijeenkomst over de verkavelingsvarianten voor sociale woningbouw, Veurs Voorburg

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark. Gemeente IJsselstein Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Zenderpark Datum: 10 mei 2012 Projectgegevens: NZW06-IJS00002-01B Postbus 435 5240 AK Rosmalen T (073) 523 39

Nadere informatie

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Onderzoek naar Zeeburgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Aanleiding Tertium doet in opdracht van het ministerie van I & M onderzoek naar toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 514989 1. Inleiding Op 15 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen klaslokaalcabines bij de Rehobothschool, voor

Nadere informatie

Ruimtelijke toets Het initiatief wordt vervolgens ruimtelijk getoetst. Het gaat dan om de volgende zaken:

Ruimtelijke toets Het initiatief wordt vervolgens ruimtelijk getoetst. Het gaat dan om de volgende zaken: Beoordeling initiatieven supermarkten in Súdwest-Fryslân Er wil zich een supermarkt vestigen, verplaatsen of uitbreiden in een van de winkelkernen in Súdwest-Fryslân. Deze verzoeken worden allemaal op

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 Nota zienswijzen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan heeft met

Nadere informatie

Oostvaardersdijk. Bewonersavond 24 januari 2019

Oostvaardersdijk. Bewonersavond 24 januari 2019 Bewonersavond 24 januari 2019 Algemeen Welkom en voorstellen - Bart Kastermans, Civiel technisch projectleider - Gabriela Hernandez, Stedenbouwkundig ontwerper - Freek Kroese, Projectsecretaris - Reinoud

Nadere informatie

Uitslag Enquête Theehuis Overbosch

Uitslag Enquête Theehuis Overbosch Uitslag Enquête Theehuis Overbosch Samenvatting en toelichting argumenten van bewoners. Inleiding Naar aanleiding van de aankondiging van de behandeling van het ontwerpbestemmingsplan heeft de contactcommissie

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Werkatelier sporthal Į zwembad

Werkatelier sporthal Į zwembad Werkatelier sporthal Į zwembad Raads- en commissieleden 23 april 2015 0. Aanleiding In n o v e m b e r 2014 heeft de gemeenteraad haar voorkeur uitgesproken voor een combinatie van z w e m b a d en sporthal.

Nadere informatie

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg:

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg: gemeente Hardinxveld-Giessendam FORMULIER PRINCIPEVERZOEK OMGEVINGSVERGUNNING OF RUIMTELIJK INITIATIEF Aan: Gemeente Hardinxveld-Giessendam T.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling Registratie/zaaknummer:

Nadere informatie

Actualisatie Woonplan Emmen 2020 Nota Zorgeloos Wonen

Actualisatie Woonplan Emmen 2020 Nota Zorgeloos Wonen Actualisatie Woonplan Emmen 2020 Nota Zorgeloos Wonen Dhr. A.J. Sleeking, Wethouder wonen Commissie Wonen en Ruimte 14 mei 2007 Actualisatie Woonplan Emmen 2020 Nota Zorgeloos Wonen 1. Positionering 2.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden 2017

Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden 2017 Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden 2017 Artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 2 Wabo Beleidsregels toepassing artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 2 Wabo, gemeente Cranendonck 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V.

ÀrchiefexMhpteat ~T. Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Dow Benelux B.V. ÀrchiefexMhpteat Provincie Zeeland 1 1 1 ~T BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) Algemeen Aan: Dow Benelux B.V. Postbus 48 4530 AA Terneuzen Kenmerk: 12076689 Afdeling: Milieuhygiëne Datum: 27 november

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765)

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765) Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v 1204415/K2V 11765) Aanleiding In de woonwijk Zanderij te Katwijk aan Zee heeft de gemeente Katwijk het plan om het bouwproject Duinvallei fase 10 te realiseren. Het

Nadere informatie