Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest"

Transcriptie

1 Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond over Nieuw Kraaiennest plaats. Er waren ongeveer 60 bewoners aanwezig. Frank Ratelband was voorzitter van de avond en heette iedereen welkom. Introductie De avond is georganiseerd door stadsdeel Zuidoost om de plannen voor Nieuw Kraaiennest toe te lichten. Centraal staan de vragen: wat is er tot nu toe gebeurd; wat gaat er nog gebeuren; en hoe worden omwonenden betrokken. Tussentijds en achteraf is er de mogelijkheid om vragen te stellen en suggesties te doen. Voor de leesbaarheid zijn in het verslag de gestelde vragen en antwoorden per onderwerp gesorteerd. De namen zijn geanonimiseerd. Projectmanager Maaike Romans stelt eerst het projectteam voor dat ook in de zaal aanwezig is. Achtergrond van het plan voor Nieuw Kraaiennest: SPvE en SP Maaike informeert over het stand van zaken van het project. In de presentatie is de informatie die getoond is in meer detail terug te vinden. Planvorming in Amsterdam gaat volgens een vast stappenplan. Daarbij wordt gewerkt van grof naar fijn. Iedere stap wordt afgesloten met een bestuurlijk besluit. Aan deze besluiten gaat inspraak vooraf. In dit geval is het laatste besluit het Stedenbouwkundig Plan (SP) uit Een SP geeft in hoofdlijnen aan wat er in het gebied gaat gebeuren. Door de crisis heeft de uitvoering van de plannen een tijd stilgelegen. In 2016 is de uitvoering weer opgestart. Omdat de vraag naar woningen en ruimte voor ontmoeting op dit moment groot is in K-Midden, wordt onderzocht of het Stedenbouwkundig Plan op punten moet worden aangepast, zodat beter in deze behoeften kan worden voorzien. Als dit leidt tot wijzigingen in het Stedenbouwkundig Plan, dan zal het gemeentebestuur hier een besluit over moeten nemen. Om inzicht te krijgen in wat nodig is in de buurt, wil het stadsdeel een aantal gesprekken/participatiebijeenkomsten met de buurt organiseren. Bestemmingsplan Naar aanleiding van de toelichting worden vragen gesteld die betrekking hebben op het bestemmingsplan. In augustus 2015 is er inspraak mogelijk geweest op dit bestemmingsplan. Op 6 oktober 2016 is het ontwerpbestemmingsplan behandeld door het Algemeen Bestuur van Stadsdeel Zuidoost. Het Algemeen Bestuur is akkoord en het ontwerpplan wordt nu voorgelegd aan wethouder van der Burg.

2 Pagina 2 van 5 Vraag: Ik heb meegedaan aan inspraak in augustus Inmiddels is er 8 maanden vertraging ten opzichte van de planning destijds. Gaat dit ten koste van de tijd dat wij kunnen meedenken over Nieuw Kraaiennest en het centrum voor de K-buurt? Antwoord Lia de Lange, projectleider voor het bestemmingsplan namens stadsdeel Zuidoost: Er zijn veel inspraakreacties ingediend. Het bestemmingsplan is gewijzigd, zo is er naar aanleiding van de inspraakreacties vastgelegd dat er een plein van minstens m2 moet komen. Vraag: De bouwhoogte kan 30 meter worden. Ik ben hier niet blij mee. Dit gaat ten koste van mijn uitzicht en het neemt licht weg. Is er uitgezocht of dat dit kan? En hoe kan ik hier bezwaar tegen maken? Antwoord: De plek is vergeleken met soortgelijke situaties waar dit goed mogelijk blijkt. De bouwhoogte stond overigens al in het bestemmingsplan van Daarin is niets veranderd. Nadat het ontwerp bestemmingsplan is vrijgegeven door wethouder van der Burg (namens het College van B&W) kunnen bewoners gedurende 6 weken een zienswijze indienen. Bewoners die een inspraakreactie hebben ingediend op het voorontwerpplan, krijgen hier automatisch bericht van. Naar verwachting is de ter visie legging begin Vraag: Kan deze informatie ook op de projectpagina komen? Antwoord: Ja, dat wordt gedaan. Maaike Romans en Lia de Lange adviseren de bewoners om mee te doen met de participatiebijeenkomsten. Aanpassing SP en participatie bewoners Maaike Romans licht toe dat het projectteam een aantal wijzigingen op het SP wil voorstellen aan het gemeentebestuur: - Het opnemen van Bonte Kraai en Medisch Centrum Kraaiennest in de nieuwe bebouwing; - Het vergroten van de afstand tussen het eerste bouwblok en de metrolijn; - Het toevoegen van openbare ruimte tussen de eerste twee bouwblokken. Vraag: Bent u bekend met de leegstand van bedrijfsruimtes in de Kameleon? Antwoord: Ja, dat is bekend en daar moeten we rekening mee houden bij de invulling van de nieuwe bouwblokken. Vraag: Het is belangrijk dat de markt afgeschermd wordt, want we waaien nu weg. Op de markt kom je elkaar tegen. Verder is een toilet erg wenselijk. Antwoord: We gaan zeker naar de markt kijken als onderdeel van het hart van de K-buurt. Het maakt echter geen onderdeel uit van het project. Als er ideeën en voorstellen zijn moeten we kijken of en hoe we er een project van kunnen maken. Vraag: Waarom gaat het zo lang duren? Je kan in een jaar een huis bouwen. Antwoord: Voordat er gebouwd gaat worden moet er een procedure doorlopen worden: vaststellen aanpassingen op het SP, selectie van een ontwikkelaar en daarna moet de ontwikkelaar de bouw voorbereiden. De bouw zelf zal naar verwachting ook langer dan een jaar duren.

3 Pagina 3 van 5 Vraag: Zijn er plannen om het sport,- en spelgebied weg te halen? Antwoord: Nee, die plannen zijn er niet. Vraag: Wat gebeurt er als er een plan van een ontwikkelaar ligt? Is er dan nog inspraak mogelijk? Antwoord: De ontwikkelaar moet een uitwerking van het bestemmingsplan maken en een omgevingsvergunning aanvragen om te bouwen. Tegen de omgevingsvergunning kan bezwaar gemaakt worden. Vraag: Het metrostation Kraaiennest zou verplaatst worden. Dat zou een verbetering zijn, want de doorloop wordt dan verbeterd. Kan dat nog gedaan worden? Antwoord: In het verleden is gekeken naar het verplaatsen van het metrostation. Er is toen door het dagelijks bestuur van het stadsdeel besloten om het metrostation gezien de hoge kosten niet te verplaatsen. Vraag: De gemeente doet alleen dingen die geld opleveren. Antwoord: De vernieuwing van de Bijlmer heeft meer geld gekost dan het heeft opgeleverd. We zijn nu bezig om het plan te verbeteren door te onderzoeken of Medisch Centrum Kraaiennest en Bonte Kraai in de nieuwe bebouwing opgenomen kunnen worden. Omdat dit ook extra geld kost moeten we hiervoor toestemming vragen aan het stadsbestuur. Vraag: Wat er nu op de tekening staat is geen plein. Wat is er met de amendementen van de deelraad gebeurd? Antwoord: In de amendementen is besloten dat bewoners worden betrokken bij de planuitwerking. Dit gaan wij ook doen. Met bewoners gaan we kijken hoe we het stedenbouwkundig plan het best kunnen uitwerken. We zullen daarbij ook tegen onderdelen van het stedenbouwkundig plan aanlopen waar de buurt niet mee uit de voeten kan. Als we samen verbeteringen vinden die haalbaar en uitvoerbaar zijn, dan nemen we die mee in het voorstel aan het gemeentebestuur om het plan op dit punt te wijzigen. Dit betekent overigens niet dat daarmee alle wensen van bewoners aan het bestuur worden voorgelegd. We zullen open en eerlijk naar bewoners zijn over wat wel of niet haalbaar is en uitleggen waarom. Als we van mening blijven verschillen, dan kunnen bewoners dit aan het bestuur kenbaar maken bij de besluitvorming, door een inspraakreactie in te dienen. Vraag/opmerking: Het plan geeft ons geen hart van de K-buurt. Daarvoor is een plein nodig. Antwoord: Het gebied K-midden moet een levendig hart van de K-buurt worden. Dit hoeft niet perse een groot plein te zijn. In de participatie willen we graag van u horen wat een hart maakt en wat er nodig is voor een hart. Vraag/opmerking: Ik ben blij met de hoge opkomst en ik wil samen de buurt opbouwen. Ik wil ook Maaike bedanken voor de goede intenties. We kunnen als K-buurt de politiek bewegen om het plan uit te breiden: een groter gebied, ruimere kaders, meer tijd en betrekken van de sociale infrastructuur. Er is eerst een goed onderzoek nodig. Als er een buurtcentrum verplaatst kan worden dan kan ook de metro verplaatst worden. Ik wil het plan met open kaders bekijken.

4 Pagina 4 van 5 Antwoord: We kunnen niet alle besluiten opnieuw ter discussie stellen. Deze tijd hebben we niet, want het gemeentebestuur heeft beloofd om zo snel mogelijk betaalbare woningen te bouwen voor de vele woningzoekenden in Amsterdam. We moeten dus zorgen dat we dit zo goed mogelijk doen. En daarbij streven we hetzelfde na: een hart voor de K-buurt. Vraag/opmerking: Er was een prachtig plan. Dat was te duur. Waarom was het te duur? Bekijk dat oude plan nog eens. Haal een blokje van de kaart weg en verplaats de metroingang. Antwoord: Het verplaatsen van een metro-ingang is te kostbaar en daarom niet haalbaar. Suggestie: Er is geen toilet of douche voor de sporters en voor de bezoekers van de markt. En er moet een terras komen. Vraag: Wat voor soort woningen komen er? Antwoord: Er komen ongeveer 400 woningen. Aan de dreefzijde wordt de nieuwe bebouwing maximaal 30 meter hoog. Dat komt neer op een gebouw van 8 etages hoog. Vraag: Komen er eengezinswoningen? Antwoord: Dit moet nog worden uitgewerkt, maar als deze er komen, dan is dat in de noordzijde van het bouwblok bij Laag Koningshoef. Vraag: Ligt het aantal van 400 woningen vast? Antwoord: Nee, een deel van het plan bestaat nu uit bedrijfsruimten, kantoor en maatschappelijk vastgoed. Omdat het bouwen van kantoor niet meer is toegestaan op deze plek en er een overmaat aan bedrijfsruimten is, moet worden gekeken wat hiervoor in de plaats komt. Op dit moment gaan we ervan uit dat dit grotendeels woningen worden. Verder hangt het aantal ook af van de grootte van de woningen. De keuze voor een plan met vooral woningen heeft te maken met het tekort aan woningen in Amsterdam. Samen met bewoners willen we kijken wat er naast woningen zou moeten komen om te zorgen voor levendigheid en ruimte voor ontmoeting. Vraag: Vol trots keek ik naar een uitzending van AT5, straten van Amsterdam over Klieverink. Daar werd gezegd dat er niet gebouwd zou worden. Ik voel me belazerd. Antwoord: De woningbouw langs de dreef heeft altijd in de plannen voor de vernieuwing van de Bijlmer gezeten. Vraag: We hebben heel lang hoogbouw flats gehad en dat functioneerde niet. We waren blij dat er laagbouw voor in de plaats kwam. Nu gaan jullie weer hoogbouw maken. Antwoord: Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom de hoogbouw niet werkte. Als de hoogbouw goed wordt ontworpen kan het goed functioneren. En zo lang niet iedereen een eengezinswoning wil of kan betalen, zullen er appartementen gebouwd worden. Vraag: Hoe kunnen we in verweer gaan tegen hoogbouw? Antwoord: Het bestemmingsplan uit 2006 wordt ter visie gelegd. U kunt daar een zienswijze tegen indien. Rond januari/februari 2017 wordt het voor 6 weken ter inzage gelegd.

5 Pagina 5 van 5 Suggestie uit de zaal: World of Food zoekt over een paar jaar een nieuwe plek. Dat lijkt mij iets om hier naartoe te verplaatsen. Vraag / suggestie Wat is het ambitieniveau? Iets dat de uniciteit van de K-buurt neerzet. Ik mis het weergeven van de identiteit van de K-buurt. Er zijn mooie voorbeelden, zoals de Hallen. Participatie Maaike geeft een toelichting over hoe zij de participatie over de aanpassingen aan het SP voor ogen heeft. Het idee is om met bewoners die daar interesse in hebben één of twee keer in overleg te gaan over wat het plan nodig heeft om het beter te maken. Welke behoeften zijn er vanuit de buurt en wat is er nodig om aan die behoeften te voldoen. Dit zal waarschijnlijk in december en/of januari gaan plaatsvinden. Hoe deze bijeenkomst eruit gaan zien hangt mede af van het aantal bewoners dat zich hiervoor inschrijft op de lijst. Na deze participatie komen er nog andere momenten waarop we graag met de buurt in gesprek gaan, bijvoorbeeld over hoe we de buurt leefbaar houden zo voorafgaand en tijdens de bouw en het ontwerp van de openbare ruimte. Tijdelijke inrichting plein voor de Bonte Kraai Deze week is gestart met de tijdelijke inrichting van het plein voor de Bonte Kraai. Een aantal ideeën van bewoners kan worden uitgevoerd: er komen bedriegertjes (dit zijn waterstralen die onverwacht omhoog schieten), plantvakken, heesters, bankjes, fietsnietjes en een haag rond het parkeerterrein. De werkzaamheden duren tot het einde van het jaar. Algemene opmerkingen van aanwezigen tijdens de bijeenkomst: De bewoners zijn nu bij elkaar geroepen om er iets over te zeggen. Maar wordt niet naar geluisterd. De gemeente wil alleen maar poen zien. We hebben als buurt een ander plan voor informatievoorziening zodat het beter gaat. Een deel van de straten heeft geen brief gekregen. Kan dit aangevuld worden met andere documenten? Het stadsdeel heeft altijd het laatste woord. En gooit de inspraak altijd weg. Afsluiting Frank Ratelband sluit de vergadering. Iedereen wordt bedankt voor zijn/haar bijdrage. Het verslag van de avond komt op de projectpagina: Degenen die zich hebben opgegeven om mee te denken krijgen een uitnodiging via de mail.

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

verslag Informatieavond E-buurt Oost

verslag Informatieavond E-buurt Oost verslag Informatieavond E-buurt Oost Aan Van Aanwezigen bewoners en geïnteresseerden Angelique Morcus - Akkerman, a.morcus.akkerman@amsterdam.nl Datum 8 februari 2018 1. Introductie De afgelopen 1,5 jaar

Nadere informatie

verslag Informatieavond E-buurt Oost

verslag Informatieavond E-buurt Oost verslag Informatieavond E-buurt Oost Aan Van Aanwezigen bewoners en geïnteresseerden Angelique Morcus - Akkerman, a.morcus.akkerman@amsterdam.nl Datum 27 november 2017 1. Introductie op 27 november jl.

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Eerste bijeenkomst adviesteam en voorbereiding workshop 20 maart

Eerste bijeenkomst adviesteam en voorbereiding workshop 20 maart Notulen Aan Adviesteam E-Buurt Oost Van Judith van Iddekinge, j.van.iddekinge@amsterdam.nl Datum 19 maart Pagina 1 van 5 Vergadering 14 maart Aanwezig Irma Ketels, Sherida van Oort, Lot Oostveen (bewoners)

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied 18-01-2017 Indeling / programma van deze bewonersavond 19.30 uur Welkom door Janne Pijnenborg (wethouder) Voorstellen van de aanwezige

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 11 juli 2018 Agenda 19.30 Opening en welkom door avondvoorzitter Bart Jan Commissaris, directeur van De Polstok. 19.40 Prestentatie concept plan en bewonersinbreng door projectmanager

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied

Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Dorpsontwikkeling Den Ham Voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost woongebied Welkom Inleiding door wethouder Oordt 1 Opbouw presentatie Huidige situatie Uitgangspunten Het stedenbouwkundige plan Referentiebeelden

Nadere informatie

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE VERSLAG BURGERPARTICIPATIE PLAN KERKSTRAAT 4A BERKEL ENSCHOT Versie: 06-02-2017 1 INHOUD Inleiding... 3 Reacties en antwoorden... 4 2 INLEIDING De gemeente Tilburg is in 2015 met de woningbouwcorporaties

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart

Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart Notitie participatie project Omval-Weespertrekvaart 1. Historie en strategienota Net na de eeuwwisseling zijn er plannen voor dit gebied ontwikkeld. Er zijn toen diverse klankbordgroep bijeenkomsten gehouden.

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE APRIL 2011 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid. Spazio 2. 3 november 2015

Samenspraak haalbaarheid. Spazio 2. 3 november 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Spazio 2 3 november 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost

Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost Onderwerp Datum, tijd Locatie Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost Pagina 1 van 4 Bijlagen Bijlage 1: Presentatie Gemeente

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST)

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST) Aanwezig L. Ederveen Voorzitter, SDAN N. Pouwels Projectmanager Kadoelerbreek, SDAN M. Neep Stedenbouwkundige, RPHS-architecten S. Bach Projectleider, Woningcorporatie Ymere alsmede circa 30 personen als

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2 7 oktober 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Ontwerpvoorstel aan de raad

Ontwerpvoorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk 14.058294 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 7 oktober 2014 Vaststelling Bestemmingsplan KPN Campus Fockema Andrealaan, Rubenslaan

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 29 maart 2017 Agenda 1 Opening 2 Speellocatie Emerald 3 Eeftink: 20 woningen 4 E-buurt Oost (Nieuw Egeldonk) 5 Vervolgproces en afspraken 6 Aan de slag met het ontwerpteam! 7

Nadere informatie

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl.

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. 1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. Op 13 juli jl. kwamen er zo n 80 bewoners en andere geïnteresseerden naar De Bonte Kraai om hun wensen en ideeën te delen. Veel mensen, veel ideeën, veel

Nadere informatie

Presentatie omwonenden (26-03-2014) KoeBerg-Zuid Herontwikkeling centrum Koedijkslanden

Presentatie omwonenden (26-03-2014) KoeBerg-Zuid Herontwikkeling centrum Koedijkslanden Presentatie omwonenden (26-03-2014) KoeBerg-Zuid Herontwikkeling centrum Koedijkslanden Situatie oktober 2012 Opening Programma - Welkom door Ruud Smeenk - Voorstellen en rolverdeling partijen - Terugblik

Nadere informatie

Locatie Het Mozaïek / De Haag

Locatie Het Mozaïek / De Haag Locatie Het Mozaïek / De Haag Informatie avond omwonenden 4 maart 2014 Agenda voor vanavond Opening en welkomstwoord door wethouder Van Dalen Doel van deze avond Wijziging bevolkingsopbouw -> wijzigen

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 10 mei 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00304 Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvraag over vergunning BMC en bestemmingsplan Fort de Pol - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 23 september 2014 Onderwerp: Coördinatieregeling Plantage Aan de raad. Beslispunten *Z001DD51A1 1. De coördinatieregeling als bedoeld in artikel

Nadere informatie

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST INFORMATIEBIJEENKOMST Opening avondvoorzitter doel van de bijeenkomst - informeren - reacties ophalen opzet van de avond - plenair deel (20:00 20:45 uur) - niet-plenair deel (20:45 21:30) Gemeente Lisse

Nadere informatie

Informatieavond Zorghart

Informatieavond Zorghart Informatieavond Zorghart 27 maart Welkom! Wonen Werken Zorgverleners Infrastructuur Openbaar privé Luchtfoto Opzet van de Avond Zorghart tot nu Parkeeronderzoek wat gaat er nog gebeuren? Informatiemarkt

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco

2 e Bijeenkomst. Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 2 e Bijeenkomst Inrichting Openbare Ruimte Middengebied Don Bosco 6 december 2016 Programma 19:30 uur Opening, welkom en programma 19:45 uur Informatie ontwikkeling Ringdijk44 e.o. 20:15 uur Openbare Ruimte

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom 2 2 NOV, 2007 > / Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer : Gewijzigd

Nadere informatie

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o.

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. 1. Indiener zienswijze 1 1. Indieners zienswijze geven aan bezwaar te hebben tegen de realisatie van een appartementencomplex

Nadere informatie

JANUARI 2019 BOEI BULLETIN. het wijkspreekuur is terug! N.05. alles over het bestemmingsplan

JANUARI 2019 BOEI BULLETIN. het wijkspreekuur is terug! N.05. alles over het bestemmingsplan BOEI JANUARI 2019 BULLETIN het wijkspreekuur is terug! alles over het bestemmingsplan N.05 BOEI BULLETIN FORT ZEEKANT JANUARI 2019 wijkspreek uur Een vraag over de nieuwbouw? Zorgen over een buurtbewoner?

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Kleiburg. Klust. Klusborrel! Buurman. Bodil, Niels & Nydia en Marrit DOOR/VOOR KLEIBURGERS. Door: KleiburgKlust

Kleiburg. Klust. Klusborrel! Buurman. Bodil, Niels & Nydia en Marrit DOOR/VOOR KLEIBURGERS. Door: KleiburgKlust KLUSBORREL... 1 01 3 2013 BESTUUR KLEIBURG TECHNIEK... 2 OPENBARE RUIMTE... 3 TELEVISIE RTL... 4 AGENDA... 5 / 6 DOOR/VOOR KLEIBURGERS Kleiburg Klust Klusborrel! Door: KleiburgKlust Bij klussen hoort natuurlijk

Nadere informatie

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord Bijlage 4 Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord B&W-voorstel Onderwerp Procesvoorstel Samenspraak lokatieontwikkeling Voorweg- Noord Zaaknummer -2016-000173 Documentnummer DOC-2016-001530 Versie Auteur

Nadere informatie

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Plaats: Goede Herderkerk Datum: 20 november 2014 Tijd: 19:00 20:30 uur Opening De directeur-bestuurder van Woonvisie, Alfred van den Bosch, opent

Nadere informatie

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden 1. Inleiding Het college heeft op 17 juli 2013 besloten om een intentieoverkomst met Rijkswaterstaat

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

K-BUURT TIJDELIJKE INVULLING

K-BUURT TIJDELIJKE INVULLING VERKENNING PARKEERGARAGE IN DE BIJLMER, SEPTEMBER 2013 KEMPERING De vier parkeergarages aan de Karspeldreef waren ooit een essentieel onderdeel van het oorspronkelijke plan voor de Bijlmer. Rondom de bekende

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 november 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan De Run, Boekel Samenvatting Naar aanleiding van

Nadere informatie

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017)

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Transformatie naar woningen Waarom wordt kantoorgrond op bedrijventerrein De Schaft ingewisseld voor woningen? Waarom

Nadere informatie

Informatieavond Participatieplan K-midden

Informatieavond Participatieplan K-midden Informatieavond Participatieplan K-midden Datum: 13 april 2017 Locatie: Plaza Stadsdeelkantoor Amsterdam Zuidoost Aanwezigen: Portefeuillehouder Muriel Dalgliesh, Theo Dohle en Ilse de Boer van De Wijde

Nadere informatie

SCIENCE & THE CITY ARCAM-debat in de Turingzaal, Science Park,

SCIENCE & THE CITY ARCAM-debat in de Turingzaal, Science Park, SCIENCE & THE CITY ARCAM-debat in de Turingzaal, Science Park, 24.01.06 Verslag Voor de pauze hebben Maarten Kloos, Sijbolt Noorda (voorzitter college van bestuur UvA en Hogeschool van Amsterdam) en Duco

Nadere informatie

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren,

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren, Gemeenteraad van Delft Postbus 78 2600 ME Delft Delft, 8 april 2013 Geachte dames en heren, Tijdens de vergadering van de raadscommissie SVR van 6 februari hebben wij onze bezwaren tegen het bestemmingsplan

Nadere informatie

Welkom. Parkeergarage Vijzelgracht

Welkom. Parkeergarage Vijzelgracht Ingenieursbureau Welkom Parkeergarage Vijzelgracht Informatiebijeenkomst 13 september 2017 Programma avond Bestuurlijke achtergrond + vragen Portefeuillehouder Jeanine Van Pinxteren Twee inhoudelijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

Schiedam 19 maart 2008

Schiedam 19 maart 2008 PLAATS DATUM Schiedam 19 maart 2008 AANWEZIG Namens de Gemeente Schiedam: Elsa Brito (EB, projectassistent) Maurice Dumas (MD, stedenbouwkundige) Stefan Gall (SG, stedenbouwkundige) Maarten Groene (MG,

Nadere informatie

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015 Welkom! Bewonersavond aalbaarheid woningbouw aanwijk Maandag 18 mei 2015 Agenda 1. Opening 2. Formaliteiten 3. Interview wethouder M. Schreurs 4. Toetsing aalbaarheid 5. Burgerinitiatief 6. Klankbordgroep

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer o3.r6os.oox Inboeknummer oasoo4y48 C!assificatienummer x.sxs.ax Dossiernummer 340.403 20 september 2003 Raads inforrnatiebrief Betreft ontwikkeling Stationslocatie Zuid-Oost,

Nadere informatie

18 april april 2019 Commissie Grondgebied wethouder H. Wijkhuisen 801. Ruimtelijke ordening februari 2019

18 april april 2019 Commissie Grondgebied wethouder H. Wijkhuisen 801. Ruimtelijke ordening februari 2019 Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. Commissievergadering d.d. Commissie Portefeuillehouder Taakveld Registratienummer Productiedatum 18 april 2019 2 april 2019 Commissie Grondgebied

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Metelerkampweg-Arnhemsestraat.

Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Metelerkampweg-Arnhemsestraat. Nota beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Metelerkampweg-Arnhemsestraat. Gemeente Brummen Maart 2012 (kenmerk: INT12.0485) Inleiding Op de hoek Meterlerkampweg-Arnhemsestraat is een bouwplan ontwikkeld

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Snippergroen Gemeente Deventer Januari 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN... 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN... 4 BIJLAGE 1 LUCHTFOTO S... 6

Nadere informatie

Informatieavond plannen Huis ter Heide. 13 mei 2019

Informatieavond plannen Huis ter Heide. 13 mei 2019 Informatieavond plannen Huis ter Heide 13 mei 2019 Agenda van de avond 19.30 uur: Welkom door wethouder Sander Jansen 19.45 uur: Stand van zaken Huis ter Heide West Huis ter Heide Zuid 20.15 uur: Verkeer

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht Bloemendaal, 27 september 2017 Bijpraatavond Terugblik en vooruitzicht Welkom Bijpraatavond Vitaal Vogelenzang Doel van de avond Bijpraten over het project: - Terugblik & vooruit kijken Kennismaken Ruimte

Nadere informatie

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Gespreksleider: Raymond Reesink aangeduid in verslag met afkorting (rr) - Marlies Rohmer (MRo) (aangeduid in verslag met afkorting stedenbouwkundige

Nadere informatie

Agenda informatieavond Besoyen

Agenda informatieavond Besoyen Agenda informatieavond Besoyen Toelichting op: 1. Situatietekening 2. Planuitwerking 4 deelplannen Brede school Pastorie De Poort Kasteellaan 3. RO procedure 4. Aanvraag omgevingsvergunning 5. Planning

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Doorslag,

Nieuwsbrief Doorslag, Nieuwsbrief Doorslag, In de laatste nieuwsbrief van september hebben wij u laten weten dat het onderwerp Toekomst School- en Sportgebouwen in september behandeld zou worden door de gemeenteraad. In deze

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk 15.509656 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 5 november 2015 Geheim Nee Vaststelling

Nadere informatie

Informatieavond / Bewonersbijeenkomst t Schouw Maandag 5 juli 2010, uur De Nieuwe Boet, Watergang

Informatieavond / Bewonersbijeenkomst t Schouw Maandag 5 juli 2010, uur De Nieuwe Boet, Watergang Informatieavond / Bewonersbijeenkomst t Schouw Maandag 5 juli 2010, 20.00 22.00 uur De Nieuwe Boet, Watergang Opening door Wout van der Heijden, namens de gemeente projectleider t Schouw Wethouder Patrick

Nadere informatie

Aan de leden van de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Zoetermeer. Betreft: Besloten bijeenkomst Rabobanklocatie d.d.

Aan de leden van de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Zoetermeer. Betreft: Besloten bijeenkomst Rabobanklocatie d.d. Aan de leden van de Raadscommissie Ruimte van de Gemeente Zoetermeer Zoetermeer, 12 februari 2009 Betreft: Besloten bijeenkomst Rabobanklocatie d.d. 12 februari 2009 Geachte Commissieleden, Vooruitlopend

Nadere informatie

RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007

RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007 RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007 Het Masterplan Emmerhout geeft een stedenbouwkundig kader voor de opgaven opgenomen in het Wijkprogramma Emmerhout 2005-2009. Het Masterplan

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN De gemeente Apeldoorn werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Brink en Orden. Tegelijkertijd maakt de gemeente een beeldkwaliteitsplan voor het gebied. In deze brochure

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve. badhoevedorp Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk. Kom woensdag 21 september 2011 naar het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp meld u aan via info@het-dorp.nl Thema 1 Thema 2 Thema 3 Routes

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsavond Programma Onderwerp Hoogeveen Ontwikkelt Bestemmingsplan Bentinckspark 2009 Samenvatting Het bestemmingsplan Bentinckspark 2009 wordt ter vaststelling

Nadere informatie

Startnotitie bestemmingsplan Slotermeer 2018

Startnotitie bestemmingsplan Slotermeer 2018 Registratienummer: 2017/INT/00217 Startnotitie bestemmingsplan Slotermeer 2018 Van Jurryt Jannink en Pim Verhoef (Rve R&D, team Nieuw-West) Doorkiesnummer 06-15828272 E-mail j.jannink@amsterdam.nl Datum

Nadere informatie

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 1. Vooraf De Bastion Hotel Groep is voornemens middels sloop-nieuwbouw een hotel met 105 kamer te realiseren

Nadere informatie

Verslag. Om meer ruimte op straat te creëren voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende

Verslag. Om meer ruimte op straat te creëren voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende Bezoekadres Bos en Lommerplein 250 1055 EK Amsterdam Postbus 57239 1040 BC Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 0727 www.amsterdam.nl/singelgrachtgaragemarnix singelgrachtgaragemarnix@west.amsterdam.nl

Nadere informatie

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard gemeente Valkenswaard Team Ruimtelijke ontwikkeling en economie 25-09-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Definitie 3 3. Vergelijking veegplannen en postzegelbestemmingsplannen

Nadere informatie

Legenda. Verantwoordelijke partij. Stap in het proces. Extra uitleg over stapkeuze. Besluit. Formeel communicatie/ participatie moment

Legenda. Verantwoordelijke partij. Stap in het proces. Extra uitleg over stapkeuze. Besluit. Formeel communicatie/ participatie moment Legenda Verantwoordelijke partij Stap in het proces Extra uitleg over stapkeuze Besluit Formeel communicatie/ participatie moment Processchema Nota van Uitgangspunten RottaNova Informatieavond Gebiedscommissie

Nadere informatie

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019 Presentatie bewoners Gele Lisstraat 29 januari 2019 2 Doel en inhoud presentatie Presentatie uitkomst individuele gesprekken bewoners januari 2019 (Kevin Groot) Besluitvorming vernieuwing Gele Lisstraat

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Ontwerpvoorstel aan de raad

Ontwerpvoorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Kenmerk 14.059426 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 7 oktober 2014 Bestemmingsplan Westflank Zuid Het College van burgemeesters en wethouders

Nadere informatie