verslag Informatieavond E-buurt Oost

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "verslag Informatieavond E-buurt Oost"

Transcriptie

1 verslag Informatieavond E-buurt Oost Aan Van Aanwezigen bewoners en geïnteresseerden Angelique Morcus - Akkerman, a.morcus.akkerman@amsterdam.nl Datum 8 februari Introductie De afgelopen 1,5 jaar heeft het projectteam E-buurt Oost een aantal bijeenkomsten en een wandeling georganiseerd om met bewoners van gedachten te wisselen over de woningbouwplannen voor de E-buurt Oost. De bijeenkomst van 8 februari was de 5 e bijeenkomst. Op deze avond waren er ongeveer 50 bewoners en geïnteresseerden aanwezig. Tussentijds en achteraf was er de mogelijkheid om vragen te stellen en suggesties te doen. De gestelde vragen en antwoorden zijn opgenomen in dit verslag. De presentaties treft u bijgaand aan. 2. Welkom Projectmanager Mevrouw Romans heet iedereen van harte welkom. De heer Alten geeft aan dat hij namens de fietsersbond aanwezig is. Hij wil dat in het verslag expliciet genoteerd wordt dat een medewerker van de gemeente op 29 maart 2017 heeft toegezegd dat het fietspad vanuit Diemen rechtdoor naar de flats Gravestein en Gelderhoofd gaat lopen. In de plannen die nu gepresenteerd worden is dit niet het geval en hier gaat de heer Alten niet mee akkoord. Mevrouw Romans geeft aan dat een dergelijke toezegging niet de bedoeling geweest kan zijn. Zij stelt voor om een gesprek te organiseren dhr. Alten en de betreffende ambtenaar over hoe dit misverstand is ontstaan. 3. Speellocatie Emerald Junior projectmanager Angelique Morcus vertelt dat er eind september 2017 een schouw van de in speellocatie Emerald is geweest. Er waren ongeveer 12 bewoners aanwezig bij de schouw. De schouw had betrekking op beheer en onderhoud, veiligheid, toegankelijkheid en algemene zaken. Na de schouw bleek dat er optimalisatie mogelijkheden waren. Hierop heeft de gemeente het ontwerp geoptimaliseerd. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is inmiddels een aannemer geselecteerd die de komende periode de werkzaamheden zal uitvoeren. De planning ziet er als volgt uit: - Start werkzaamheden 19 februari a.s. - De speellocatie gaat tot ca. half mei in de hekken. - Werkzaamheden duren tot eind maart, maar het ingezaaide gazon heeft tijd nodig om aan te slaan.

2 Pagina 2 van 5 Wat zijn de werkzaamheden: 1. Ontgraven van ondergrond en aanbrengen van nieuwe (puinvrije) grond 2. Plaatsen van een hekwerkwerk aan de zijde van Egoli en aan de Daalwijkdreefzijde. 3. Plaatsen van hagen aan de zijde van Eerste Geluk en Edenburg. 4. Toevoegen van een glijbaan voor kinderen van tot 4 jaar. 5. Toevoegen van extra groen voor een extra groen karakter. 6. Plaatsen van een wilgentunnel. 7. Plaatsen van prullenbakken en bordjes honden niet toegestaan. Vraag: Bewoner vraagt of een deel van de speellocatie eerder opengesteld kan worden? Bijvoorbeeld alleen bij de speeltoestellen. Antwoord: Deze vraag zal worden neergelegd bij de aannemer. Als het gras rond de speeltoestellen voldoende sterk genoeg is kunnen de hekken weg. Vraag: De bewoners hebben gevraagd of de grofvuillocatie en bepaalde locaties van de ondergrondse inzamelbakken verplaatst kunnen worden. Antwoord: Bij het aanwijzen van een locatie voor grofvuil of afvalinzameling heeft de gemeente zich te houden aan vaste normen en eisen. De afdeling beheer geeft aan dat alternatieve locaties niet aan deze normen en eisen kunnen voldoen. 4. Terugblik eerdere bijeenkomsten Aan de hand van een presentatie neemt Mevrouw Romans de bewoners mee in wat er tijdens de eerdere bijeenkomsten is vertelt en gepresenteerd. Deze presentatie is bijgevoegd als bijlage 1.Voor een uitgebreid verslag verwijzen wij u naar de verslagen van deze bijeenkomsten. De verslagen en presentaties staan op de website 5. Ontwikkeling noordzone Op de bijeenkomst in november is verteld dat de planontwikkeling voor de het noordelijk deel van de E-buurt Oost (de noordzone ) ook weer wordt opgepakt (zie verslag d.d. 27 november jl. en de bijbehorende presentatie). Wanneer is besloten dat de noordzone bebouwd? De ontwikkeling van de noordzone is geen nieuw plan. In 2007 heeft de gemeenteraad de uitgangspunten vastgesteld voor de bebouwing van de E-buurt Oost (Stedenbouwkundig Programma van Eisen E-buurt Oost). Hierin staat beschreven dat in de noordzone een hoog gebouw komt dat de hoek van de Bijlmer markeert. Waarom hoogbouw? De gemeente ziet het als haar taak om te zorgen voor voldoende en betaalbare woningen. Dit kan alleen als er ook hoogbouw wordt gerealiseerd.

3 Pagina 3 van 5 De hoogte van de toren heeft daarnaast ook een stedenbouwkundige functie. De toren is een oriëntatiepunt en markeert o.a. de hoek van de Bijlmer en het station. Wat is al vastgelegd? De belangrijkste kaders voor de planuitwerking zijn vastgelegd in het Bestemmingsplan. Daarnaast zijn er ook nieuwe beleidsregels vastgelegd, zoals bijvoorbeeld het woningbouwbeleid, eisen voor duurzaamheid en het aanbestedingsbeleid. Hier wordt het plan aan getoetst. De meest bepalend kaders zijn: Bouwhoogte en dichtheid: in het bestemmingplan is vastgelegd dat de bebouwing niet hoger mag zijn dan 60 meter. Programma: In het bestemmingsplan staat dat in de noordzone maximaal 200 woningen mogen worden gebouwd. Omdat een deel van de noordzone al is bebouwd (blok Emerald), zijn er nu nog 173 woningen toegestaan. Kabels en leidingen strook: door de E-buurt Oost loopt een hoofdtracé voor kabels en leidingen. In deze strook mag niet worden gebouwd en mogen geen bomen worden gepland. Hoe wordt het plan uitgewerkt? Het projectteam werkt eerst een stedenbouwkundig plan uit. In dit plan staat waar de gebouwen komen, wat voor type gebouwen het worden, waar ze voor dienen, (wonen, werken, parkeren) en hoe de openbare ruimte wordt ingedeeld. Het projectteam bespreekt de plannen op informatieavonden, om van bewoners te horen welke waarden, kansen en risico s er meespelen. Aandachtspunten die bewoners in november meegaven voor de noordzone waren: Behoud het groene karakter van de E-buurt. Voorkom bij de hoogbouw negatieve effecten zoals: schaduw, wind en inkijk. Pas op met het toevoegen van sociale huurwoningen in hoogbouw. Voeg voorzieningen toe waar de buurt iets aan heeft en wat levendigheid brengt. Deze aandachtspunten zijn verwerkt in de eerste uitwerking van het stedenbouwkundig plan. Reactie bewoners Een aantal bewoners geeft aan zij zich misleidt te voelen. Bij de aankoop van de woning is door niemand - niet gemeente en niet door de makelaar - verteld dat er een 60 meter hoog gebouw gebouwd zou worden. Ook was er sprake van de bouw van een hindoestaanse tempel. Een bewoners geeft aan dat zijn voortuin, tevens zijn enige buitenruimte, direct grenst aan de noordzone, wat nu nog een groene weide is. Zijn woongenot wordt ernstig aangetast. Mevrouw Romans kan zich goed voorstellen dat omwonenden die het bestemmingsplan niet hebben ingezien toen zij hun woning kochten, schrikken van de plannen of er boos van worden. Helaas is het niet reëel om te verwachten dat de gemeente de plannen wijzigt of schade vergoedt. Het bestemmingsplan bedoeld om vast te leggen wat er in de toekomst gebouwd mag worden, zodat belanghebbenden geen schade leiden door een onvoorziene ontwikkeling. Hier tegenover

4 Pagina 4 van 5 staat dat toekomstige bewoners een onderzoeksplicht hebben. Alle bestemmingsplannen in Nederland zijn in te zien op Een aankoopmakelaar kan helpen bij het inzien en uitleggen van het bestemmingsplan. 1 Concept stedenbouwkundig ontwerp De kans dat de gemeente de plannen voor hoogbouw vervangt door laagbouw is volgens de projectmanager nihil. Door de grote krapte op de woningmarkt krijgen projectmanagers juist de opdracht om te onderzoeken of er nog meer woningen bij kunnen. Minstens zo belangrijk als woningaantal is voor het gemeentebestuur dat er betaalbare en ruime woningen worden gebouwd. 6. Participatie en adviesteam Inbreng van bewoners Voor de huidige en toekomstige bewoners is het van belang dat de bebouwing waarde toevoegt en de leefbaarheid vergroot. Om dit te bereiken is de inbreng van bewoners gedurende het hele planproces van groot belang. Bewoners weten immers wat er speelt, waar behoefte aan is, wat waardevol is en wat juist niet goed gaat. Het uitwerken van de plannen tot en met de bouw is een proces van jaren. Gedurende deze periode zal het projectteam met bewoners in gesprek gaan over de onderwerpen die op dat moment spelen. Op dit moment gaat het gesprek bijvoorbeeld over de bouwblokken en het programma; over twee jaar gaat het over de inrichting van de straat of speeltuin, en tijdens de bouw gaat over bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid.

5 Pagina 5 van 5 Adviesteam Het projectteam wil graag gedurende de looptijd van het project met een vast groepje bewoners afstemmen over de manier waarop de participatie wordt georganiseerd. Dit adviesteam komt circa 4 keer per jaar bijeen. Het projectteam bespreekt met het adviesteam hoe bewoners het beste kunnen worden betrokken bij de onderwerpen die spelen. Bijvoorbeeld: welke vorm (brief, informatieavond, workshop), hoe nodigen we uit, etc. Ook kunnen leden van het adviesteam onderwerpen aandragen die bewoners belangrijk vinden. Workshops Om alle wensen en ideeën van bewoners zo goed mogelijk te overwegen wordt er workshop worden georganiseerd over de noordzone. Iedereen is hier welkom! De workshop is op 20 maart van uur in Buurthuis Kwakoe, Elisabeth Cady Stantonplein 1, Amsterdam Zuidoost. 7. Vragen Vraag: Bewoners vragen zich af of er rekening gehouden wordt met het extra verkeer dat gebruik gaat maken van de ontsluiting via de Daalwijkdreef. Het is er al druk in de ochtend en avond. Kan de ontsluiting via de Elsrijkdreef weer worden aangesloten? Antwoord: Er is een verkeersonderzoek uitgevoerd met het extra aantal woningen dat zal worden gebouwd. Uit dit onderzoek blijkt dat een extra ontsluiting niet nodig is. Wel maakt het onderzoek inzichtelijk dat er tijdens de piekmomenten in de ochtend en avond het lastiger is om de Daalwijkdreef op te komen. Vraag: Bewoner geeft aan dat de parkeerdruk al erg hoog is in de wijk. Er wordt uitgegaan van een parkeernorm, die in praktijk ruim overschreden wordt. Wat gaat de gemeente hier aan doen? Antwoord: De gemeente gaat uit van een parkeernorm voor de nieuwbouw. Het parkeren voor de nieuwe woningen en de appartementen moet plaatsvinden op eigen terrein of in een garage. Voor het bezoekers parkeren wordt rekening gehouden met 0,1 parkeerplek per woning. Vraag: Hoe hoog worden de woningen laagbouwwoningen in E-oost? Antwoord: De woningen worden ongeveer even hoog als de woningen in Evergreen en Emerald.

verslag Informatieavond E-buurt Oost

verslag Informatieavond E-buurt Oost verslag Informatieavond E-buurt Oost Aan Van Aanwezigen bewoners en geïnteresseerden Angelique Morcus - Akkerman, a.morcus.akkerman@amsterdam.nl Datum 27 november 2017 1. Introductie op 27 november jl.

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost

Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost Onderwerp Datum, tijd Locatie Verslag Informatieavond E-buurt Oost 29 maart 2017, 19:30 21:00 uur Basisschool de Polsstok, Egoli 2, Amsterdam Zuidoost Pagina 1 van 4 Bijlagen Bijlage 1: Presentatie Gemeente

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 11 juli 2018 Agenda 19.30 Opening en welkom door avondvoorzitter Bart Jan Commissaris, directeur van De Polstok. 19.40 Prestentatie concept plan en bewonersinbreng door projectmanager

Nadere informatie

Eerste bijeenkomst adviesteam en voorbereiding workshop 20 maart

Eerste bijeenkomst adviesteam en voorbereiding workshop 20 maart Notulen Aan Adviesteam E-Buurt Oost Van Judith van Iddekinge, j.van.iddekinge@amsterdam.nl Datum 19 maart Pagina 1 van 5 Vergadering 14 maart Aanwezig Irma Ketels, Sherida van Oort, Lot Oostveen (bewoners)

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 29 maart 2017 Agenda 1 Opening 2 Speellocatie Emerald 3 Eeftink: 20 woningen 4 E-buurt Oost (Nieuw Egeldonk) 5 Vervolgproces en afspraken 6 Aan de slag met het ontwerpteam! 7

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

Versie 1 oktober Vraag en Antwoord. Informatieavond 11 juli Gebiedsontwikkeling E-Buurt Oost

Versie 1 oktober Vraag en Antwoord. Informatieavond 11 juli Gebiedsontwikkeling E-Buurt Oost Vraag en Antwoord Informatieavond 11 juli 2018 Gebiedsontwikkeling E-Buurt Oost Inleiding Op 11 juli is op verzoek van twee omwonenden een extra informatieavond gehouden over de plannen voor de E-Buurt

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Terugblik Samenvatting van uw aandachtspunten - Communicatie (nieuwsbrief, infoavond, mails, website) - Klankbordgroep - Informatie over fasering

Nadere informatie

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan.

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan. Programma's en Projecten bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft internet www.delft.nl Telefoon 14015 Verslag Datum 31-10-2017 Ons kenmerk Opsteller

Nadere informatie

Ontwikkelzone Zuid-West

Ontwikkelzone Zuid-West Ontwikkelzone Zuid-West Toelichtingen op aanleiding, proces en eerste verkenningen Startbijeenkomst 20 september 2017 Anne Pauline Huizinga Lars Mosman Mei van Eeghen Programma van de avond 19.15 uur Inloop

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Zoetermeer Martin Luther Kinglaan 2e klankbordgroep

Zoetermeer Martin Luther Kinglaan 2e klankbordgroep Zoetermeer Martin Luther Kinglaan 2e klankbordgroep 10-12-2018 Aandachtspunten uit 1e klankbordgroep bijeenkomst BEBOUWING bouwhoogten in plan (hoekaccenten) STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR & INRICHTING BUITENRUIMTE

Nadere informatie

Het Bosrandalternatief. Een Alternatief op de woningbouwplannen Meridiaan

Het Bosrandalternatief. Een Alternatief op de woningbouwplannen Meridiaan Het Bosrandalternatief 11-03-2010 Een Alternatief op de woningbouwplannen Meridiaan Het Bosrandalternatief De afgelopen maanden is gemeente druk bezig geweest met omvormingsplannen voor de Meridiaan en

Nadere informatie

Nieuwbouw is goed inpasbaar

Nieuwbouw is goed inpasbaar NIEUWSBRIEF nieuwbouwhoek Albert C. Kerkhofflaan Uitgave 1, oktober 2009 Nieuwbouw is goed inpasbaar Zoals bekend bestaan er plannen voor nieuwbouw aan de Albert C. Kerkhofflaan in Zeist. Tegenover de

Nadere informatie

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom 1 Inhoudsopgave 0. Voorwoord 1. Samenvatting 1.1 Werkgroep Openbare ruimte 1.2 Werkgroep Woningen 2. Plan van Aanpak Burgerparticipatie 2.1 Informeren belanghebbenden

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE VERSLAG BURGERPARTICIPATIE PLAN KERKSTRAAT 4A BERKEL ENSCHOT Versie: 06-02-2017 1 INHOUD Inleiding... 3 Reacties en antwoorden... 4 2 INLEIDING De gemeente Tilburg is in 2015 met de woningbouwcorporaties

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de grondexploitatie Krimpenerwaard College vast te stellen; 2. de voorziening ter dekking van de

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid

Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid Datum en locatie : 27 september 2011, Gemeentehuis Leusden, 19.30-21.45 uur Aanwezigen: Dhr. Henk Pullen Mw. Joyce Oskam Dhr. Bert Vruggink Dhr. Mark ter Bals Mw. Irma

Nadere informatie

Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden.

Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden. Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden. Tijd: 19.00-20.30 uur De heer Jetze Lont opent de avond namens Nieuw Vossepark en stelt

Nadere informatie

Participatie Oost Boswinkel versie

Participatie Oost Boswinkel versie Bijlage 6 Participatie Oost Boswinkel versie 0.4 02-02-2017 Inleiding De wijk Oost Boswinkel wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. Er zijn twee verhuurders, de Woonplaats en Ons Huis. Globaal is de wijk

Nadere informatie

Verslag werksessie Driemasterlocatie 16 september 2014

Verslag werksessie Driemasterlocatie 16 september 2014 Verslag werksessie Driemasterlocatie 16 september 2014 Aanwezig: Bewoner Houtschans 44 Bewoner Wilddreef 56 Bewoner Wilddreef 96 Bewoner Vronkenlaan 67 Bewoner Vronkenlaan 75 Stichting Philadelphia Zorg:

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs 1 bewoner Agaat Bij de Agaat staan drie velden. Deze velden opschuiven richting de Edelsteensingel. Hier staat een blok vrij en veld is dan gevaarlijk voor kinderen

Nadere informatie

Aandachtspunten herontwikkeling winkelcentrum Meijhorst, informatieavond omwonenden

Aandachtspunten herontwikkeling winkelcentrum Meijhorst, informatieavond omwonenden Aandachtspunten herontwikkeling winkelcentrum Meijhorst, informatieavond omwonenden Versie: Aandachtspunten verwerkt tot 4 oktober 2010 In onderstaand overzicht volgen de genoemde aandachtspunten gegroepeerd

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00044 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Voorhout-Oost - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De raad wordt voorgesteld in te

Nadere informatie

VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE

VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE VERSLAG GROEPSGESPREKKEN UPDATE VISIE ONTWIKKELSTRATEGIE REITDIEPZONE Datum: 27 februari 2017 Plaats: Stadskerk, Friesestraatweg 221, Groningen Tijd: 19.30 21.00 uur Aanwezig: Ale Woudstra (onafhankelijk

Nadere informatie

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp DREIJEN WAGENINGEN Inhoud > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp Plangebied behoud Ritzema Bosweg behoud of

Nadere informatie

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 1. Vooraf De Bastion Hotel Groep is voornemens middels sloop-nieuwbouw een hotel met 105 kamer te realiseren

Nadere informatie

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats.

Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West. Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Meedenkgroep OntwikkelZone Zuid-West 23 november 2017 Pelgrimkerk Op donderdag 23 november 2017 vond de tweede sessie van de meedenkgroep in de Pelgrimkerk plaats. Vanuit de gemeente waren de medewerkers

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007

RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007 RIS.2629 Procesbeschrijving masterplan Emmerhout Maart 2007 Het Masterplan Emmerhout geeft een stedenbouwkundig kader voor de opgaven opgenomen in het Wijkprogramma Emmerhout 2005-2009. Het Masterplan

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Beoogd resultaat: De bestemmingsplanprocedure kan van gemeentewege worden afgerond, waarna tot uitvoering kan worden gekomen.

GEMEENTE BOEKEL. Beoogd resultaat: De bestemmingsplanprocedure kan van gemeentewege worden afgerond, waarna tot uitvoering kan worden gekomen. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 januari 2018. Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling van bestemmingsplan Donkstraat 5. Samenvatting Voor bebouwing

Nadere informatie

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST INFORMATIEBIJEENKOMST Opening avondvoorzitter doel van de bijeenkomst - informeren - reacties ophalen opzet van de avond - plenair deel (20:00 20:45 uur) - niet-plenair deel (20:45 21:30) Gemeente Lisse

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van deze reacties op de startnotitie Straat van Messina Amstelveen, augustus 2017 Toelichting De nota van beantwoording wordt gehanteerd voor

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Welkom! Wijkpost Rokkeveen Opzet van de avond Inleiding Stand van zaken, Variantenstudie - Deelgebied A: Agaat - Deelgebied B: Zenobiagang - Deelgebied

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

In het Stadshart van Heerhugowaard

In het Stadshart van Heerhugowaard In het Stadshart van Heerhugowaard 1 Dit is het bestemmingsplan uit 1972 2 Dit is het bestemmingsplan uit 1972 en in het vierde kwartaal van 92 zou het zo worden uitgevoerd 3 Even alles op een rijtje Vijf

Nadere informatie

WONEN AAN DE BOSRAND LEGENDA haag (meidoorn) kavelnummer. grens kavel - openbare ruimte

WONEN AAN DE BOSRAND LEGENDA   haag (meidoorn) kavelnummer. grens kavel - openbare ruimte LEGENDA kavelnummer grens kavel - openbare ruimte onderlinge vaste kavelgrens kavelgrens n.t.b. (scheiding 2-onder-1-kap) maatwerk kavelgrens mogelijk kavel vrijstaande villa kavel 2-onder-1-kapvilla oppervlakte

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007

STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 STRUCTUURVISIE MOLENSLOOT DE LIER CARRÉ HERZIEN PRESENTATIE INFORMATIE-AVOND DE LIER 29 MAART 2007 Informatiebijeenkomst structuurvisie Molensloot De Lier Welkom De Lier, 29 maart 2007 Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d. 05-07-2016 1. Aanleiding 2. Plangebied 2.1. Locatie en geschiedenis 2.2. Plangebied in groter verband 2.3. Foto

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST. Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede

VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST. Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede Aanwezig waren circa 80 bewoners/ geïnteresseerden Aanwezig namens de Gemeente: AnneMieke Korf - wethouder

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Status: Definitief Gemeente Den Haag Projectmanagement Den Haag Opsteller: Jerry de Vries, projectleider Inleiding De gemeente wenst te beschikken

Nadere informatie

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost)

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) 20 januari 2016 Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) Opening Peter Schuiten: voorzitter Aangedragen agendapunten 1. Wat voor woningbouw wil de gemeente precies 2. Burgerinitiatief 3. Aantal woningen

Nadere informatie

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad Aan de leden van de gemeenteraad T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer 58467 Datum: 15 december 2015 Portefeuillehouder: wethouder D.A. Heijkoop Bijlage: 3 Onderwerp: communicatie met bewoners

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 Op 29 november 2017 was in De Groene Loper een bewonersbijeenkomst over de verkavelingsvarianten voor sociale woningbouw, Veurs Voorburg

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

Inspraakverslag concept-stedenbouwkundige visie plan Ilpenhof, Ilpendam Inspraakperiode 26 november 2010 6 januari 2011

Inspraakverslag concept-stedenbouwkundige visie plan Ilpenhof, Ilpendam Inspraakperiode 26 november 2010 6 januari 2011 Inspraakverslag concept-stedenbouwkundige visie plan Ilpenhof, Ilpendam Inspraakperiode 26 november 2010 6 januari 2011 In dit inspraakverslag worden de ingebrachte inspraakreacties kort beschreven en

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 9 februari 2011 voor omwonenden van Dekkersduin in de Campanulastraat

Informatiebijeenkomst 9 februari 2011 voor omwonenden van Dekkersduin in de Campanulastraat Informatiebijeenkomst 9 februari 2011 voor omwonenden van Dekkersduin in de Campanulastraat De bijeenkomst is georganiseerd door Florence om de omwonenden te informeren over de nieuwbouwplannen voor de

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008 Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht December 2008 Inhoudsopgave Inleiding Stedenbouwkundig plan Verkeer en parkeren Architectuur Erfafscheidingen Groen en spelen December 2008-02

Nadere informatie

Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 2e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 24 november 2016 Voormalige schoolgebouw van de St. Lidwinaschool aan de Ringdijk 44 1 Avondvoorzitter Henk van Waveren heet iedereen

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE. uitwerking. beurskwartier Lombokplein. AMENDEMENT LOMBOKPARK a2017/ juni 2018 concept

STEDENBOUWKUNDIGE. uitwerking. beurskwartier Lombokplein. AMENDEMENT LOMBOKPARK a2017/ juni 2018 concept STEDENBOUWKUNDIGE uitwerking beurskwartier Lombokplein AMENDEMENT LOMBOKPARK a2017/68 07 juni 2018 concept Stedenbouwkundige uitwerking - Amendement Lombokpark A2017/68 Omgevingsvisie Beurskwartier - Lombokplein,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle Molenkwartier Programma Welkom, toelichting op programma Wie is wie, voorstelronde Reacties uit het verleden over de plannen Aanvullen reacties door aanwezigen De volgende stappen: proces & planning Afsluiting

Nadere informatie

Verslag informatieve bijeenkomst bewoners appartementen Kruisberg en Wissel over plan Spoorzone Noord gehouden op woensdag 29 april 2015

Verslag informatieve bijeenkomst bewoners appartementen Kruisberg en Wissel over plan Spoorzone Noord gehouden op woensdag 29 april 2015 Verslag informatieve bijeenkomst bewoners appartementen Kruisberg en Wissel over plan Spoorzone Noord gehouden op woensdag 29 april 2015 Aanwezigen Op woensdag 29 april waren ongeveer 58 bewoners van de

Nadere informatie

A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan "XI Gestel buiten de Ring 2005 (Aireyflats en woningen)" ORVM - Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, STB - Stedenbouw september

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Voorstel B&W besluit

Voorstel B&W besluit gemeente Biuuuk Voorstel B&W besluit Vergaderdatum Portefeuillehouder Afdeling Medewerker 06-06-2016 dhr. R A. Zakee Strategie en Beleid Mw. S. Bos Zaaknummer Mozard Afgestemd in: BSO Openbaar: El Ja Nee

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Planontwikkeling Festivallocatie Reitdiephaven wensen en bedenkingen. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Planontwikkeling Festivallocatie Reitdiephaven wensen en bedenkingen. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planontwikkeling Festivallocatie Reitdiephaven wensen en bedenkingen Steller S.P. Postma De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 0503678281 Bijlage(n) 7 (0,1A,1B,1C,2,3,4)

Nadere informatie

Toelichting Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 2

Toelichting Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 2 Toelichting Uitwerking Schoenmakershoek-Oost fase 2 d.d. 27 januari 2015 3 Inleiding Op 15 september 2008 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Schoenmakershoek-Oost" vastgesteld. Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Onderstaand een aantal schriftelijke vragen aangaande de verkeerskundige uitwerking Hart voor Hillegom. Vraag: Hart voor Hillegom verkeerskundige uitwerking

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan

Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan 28 juni 2018 Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan Rudolf Kramer, projectleider Programma Stadshart Project Stadshart Noord Hoogezand

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De stedenbouwkundige kaders voor locatie De Wilgen, zoals geformuleerd in de notitie Verkavelingsopzet

Nadere informatie