Schooljaar Wat doen we op school in groep

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar Wat doen we op school in groep"

Transcriptie

1 Schooljaar Wat doen we op school in groep

2

3 Geachte ouders, Hierbij treft u een informatieboekje aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de groep waarin uw kind zit. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken, de hulp die u zo vaak verleent en alle andere informele contacten, hopen wij u hierdoor nog meer bij het schoolgebeuren te betrekken. Dit boekje is niet volledig, maar geeft een indruk van ons onderwijs en wij hopen dan ook dat u bij eventuele onduidelijkheden en/of vragen, contact opneemt met de betreffende leerkracht of zo nodig met de directie van de school. U bent altijd van harte welkom. De directie, André Hoogveld Maaike Jansen

4 Inleiding In dit informatieboekje wordt een kort overzicht gegeven van de leer- en vormingsgebieden zoals die in groep 3 dit leerjaar aan de orde komen. Groep 3 is, ondanks de steeds soepelere overgang van groep 2 naar groep 3, een hele verandering voor de kinderen. Ze moeten nu bijvoorbeeld in de rij wachten op het schoolplein en gaan zonder ouders naar binnen. Ze krijgen geen melk meer, zoals bij de kleuters en ook het vieren van de verjaardag wordt zonder ouders gedaan. Daarnaast staat er elke dag lezen, schrijven en rekenen op het programma. Vooral het lezen is een spannende en inspannende gebeurtenis. Heeft u nog vragen of wilt u het werk eens van uw kind in de klas bekijken dan bent u altijd van harte welkom! Vriendelijke groet, Groep 3-leerkrachten, Carien Peters-Warnaar Esther Tamboer

5 Lezen Het leesonderwijs begint, na een voorbereidende periode bij de kleuters, met het aanvankelijk lezen in groep 3. Lijn 3 is een nieuwe methode voor aanvankelijk lezen in groep 3. De kinderen gaan met buslijn 3 een jaar lang op reis door Leesstad. De vrolijke buschauffeur Ben Bus vertrekt vanaf het schoolplein en brengt de kinderen langs 12 haltes (12 thema s). Bij iedere halte maken de kinderen kennis met de letters en woorden rondom het thema. Bovendien ontdekken en leren ze er van alles over de wereld om hen heen. Lijn 3 is de allerleukste schoolreis ooit! Door de aantrekkelijke materialen, de vele filmpjes en leuke teksten is leren lezen in groep 3 een feest. Maar ook onder de motorkap van de bus biedt deze taal-leesmethode alles om kinderen maximaal te motiveren. Écht samen leren lezen bijvoorbeeld, acht leerdomeinen per thema, instructie op niveau en nog veel meer.

6 Naast het technisch leren lezen wordt er in groep 3 ook aandacht besteed aan het begrijpend lezen. Hieronder een voorbeeld daarvan:

7 DE BIBLIOTHEEK Sinds januari 2013 hebben wij de Bibliotheek op School, oftewel, BoS. De kinderen kunnen op school allerlei boeken lenen en lezen. Informatieve boeken, prentenboeken, voorleesboeken, strips, maar ook de eerste zelf leesboekjes. Ook kunnen boeken (thuis) gereserveerd worden via het programma SchoolWise. Vrijwillige ouders helpen de kinderen bij het uitzoeken van boeken en bij het uitlenen daarvan. Lezen is een belangrijk onderdeel van ons onderwijsprogramma. Het plezier in lezen staat voorop. Daarnaast zullen de kinderen er veel baat bij hebben als er thuis ook regelmatig samen in de eerste boekjes gelezen wordt. Verder is voorlezen heel belangrijk voor de taalontwikkeling en het lezen van uw kind. Dus s avonds voor het naar bed gaan even samen gezellig een boek openslaan is aan te bevelen!

8 SPELLING In Lijn 3 is expliciete aandacht voor spelling. Aanvankelijk lezen en spellen zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Wanneer kinderen letters leren lezen, willen ze die daarna ook schrijven. Maar: spellen en lezen vereisen wel een verschillende aanpak. Daarom kent Lijn 3 aparte spellinglessen. Lijn 3 leert kinderen gebruik te maken van de volgende strategie bij spelling: de analyse van een woord in klanken; deze koppelen aan geschreven tekens; bedenken wat de werkwijze en afspraak bij dit woord zijn; vervolgens in de juiste volgorde op papier zetten.

9 TAAL De taalmethode Taal op maat die in groep 4 t/m 8 wordt gebruikt, hebben we in groep 3 niet. Lijn 3 is een complete taal-leesmethode voor groep 3. Alle belangrijke domeinen van het taal- en leesonderwijs voor groep 3 komen met Lijn 3 aan bod: lezen spelling woordenschat mondelinge communicatie begrijpend luisteren stellen leesbevordering wereldoriëntatie Na enkele maanden leesonderwijs gaan de kinderen ook hun eerste verhaaltjes schrijven (stellen).

10 SCHRIJVEN We gaan dit schooljaar starten met de schrijfmethode Klinkers. Klinkers is een nieuwe en eigentijdse schrijfmethode voor groep 1 tot en met groep 8. Met Klinkers werken de kinderen met plezier toe naar een vlot en duidelijk leesbaar handschrift. Klinkers sluit in groep 3 naadloos aan bij de taal-leesmethode Lijn 3. Als de kinderen met Lijn 3 nieuwe letters leren lezen, leren ze deze met Klinkers ook schrijven. Hierdoor worden beide vaardigheden versterkt. Ook hanteert Klinkers in de schrijfschriften van groep 3 dezelfde thema s als Lijn 3. Beide methodes sluiten hierdoor perfect op elkaar aan. Een goede schrijfhouding, -beweging en pengreep zijn belangrijke voorwaarden voor een goed handschrift dat op een ontspannen manier kan worden geschreven. Daarom besteedt Klinkers hier in alle groepen veel aandacht aan. Eind groep 3 wordt er aan elkaar geschreven. In groep 3 wordt er met een potlood geschreven. De hoofdletters leren de kinderen in groep 4.

11 REKENEN In de groepen 3 t/m 8 werken we met De wereld in getallen. In deze methode zijn de meest recente inzichten op het gebied van het rekenonderwijs verwerkt. Enkele belangrijke onderdelen zijn: automatiseren van sommen tot en met 10; differentiëren/aandacht voor niveauverschillen; geleide instructie; zelfstandig werken. Naast deze methode hanteren we in iedere groep hetzelfde instructiemodel. Dit biedt voor zowel de leerkracht als de leerling een houvast, een duidelijke lijn waarlangs er wordt gewerkt. De specifieke aandacht voor de niveauverschillen tussen leerlingen doet recht aan onze missie Ruimte om te leren. Leerlingen die wat meer problemen ondervinden krijgen een aangepast leerprogramma, terwijl ook de meer begaafde leerlingen uitgedaagd worden om op hun niveau te kunnen werken. Heeft u vragen of gewoon interesse? U kunt bij de leerkracht terecht. U mag op ons rekenen!

12 WETENSCHAP EN TECHNIEK Wetenschap en techniek (W&T) hebben een vaste plaats gekregen binnen de St. Willibrordusschool. Naast het feit dat wetenschap en techniek steeds meer een rol gaan spelen binnen het basisonderwijs, is het belangrijk om onze leerlingen de diversiteit binnen dit vakgebied te laten ervaren. De St. Willibrordusschool streeft naar oplossingsgericht werken. Het zelf ontdekken om tot een oplossing te komen is hierbij het uitgangspunt. Per schooljaar zullen acht middagen in het teken staan van W&T. Alle groepen op onze school zijn hier dan tegelijk mee bezig volgens een vastgesteld programma. Heeft u interesse om mee te helpen tijdens deze lessen? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden via de intekenlijst die in het begin van het nieuwe schooljaar via de Uit de school geklapt zal worden verspreid.

13 WERELDORIËNTATIE Met 'Wereldoriëntatie' (wereldoriënterend onderwijs) verwerven de kinderen kennis en inzicht in de mens en samenleving en in natuur en techniek. De kinderen worden enthousiast gemaakt voor de wereld om hun heen. Aan de hand van verschillende thema s worden diverse onderwerpen in de klas besproken. In groep 3 wordt de wereld van kinderen steeds groter. Kinderen willen weten hoe dingen werken en hebben veel interesse in de wereld om hen heen. Juist die kennis is belangrijk voor het latere begrijpend lezen. Lijn 3 speelt hierop in. De thema s van Lijn 3 zijn wereldoriënterend en sluiten aan bij de tussendoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld (SLO). In de thema s komen typische kindervragen aan bod, zoals: Hoe komt prik in limonade? Waarom vallen de bladeren van de bomen? Waarom hebben banden ribbels? Die vragen worden beantwoord tijdens de lessen mondelinge communicatie, in het themafilmpje en in het prentenboek of leesboek. Tijdens de extra lessen wereldoriëntatie en in de ontdekhoek gaan de kinderen zelf op zoek naar antwoorden. Met Lijn 3 leren de kinderen lees- en taalvaardigheden terwijl ze de wereld ontdekken.

14 Bij het thema tijd komen alle facetten van tijd aan bod: klokkijken, kalenders, seizoenen, verleden, heden en de toekomst. Het abstracte begrip tijd wordt op een heldere en concrete wijze aangeboden en sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen.

15 KATECHESE Iedere school hanteert bewust of onbewust een bepaalde visie op mens en maatschappij. Ze oefent daarmee levensbeschouwelijke invloed uit op haar leerlingen. Zo proberen wij op een eigentijdse wijze de katholiciteit binnen onze school gestalte te geven. Het vertrekpunt voor de katechetische begeleiding ligt in de houding t.o.v. de ander en het andere. Naarmate de kinderen ouder worden is er meer diepgang. We werken met de Trefwoord kalender. Elke ochtend staat er een kalenderblad centraal. Met behulp van deze kalender wordt er op diverse manieren aandacht besteed aan bepaalde thema s. De ene keer beginnen we met een liedje, dan weer een versje, een gebed, een Bijbelverhaal of een doe-activiteit.

16 VERKEER De omvang en het gevaar van het verkeer neemt nog steeds toe. Daarom willen wij de kinderen voorbereiden op de veelvuldige en steeds veranderende situaties in het verkeer, door de kennis, de inzichten, de vaardigheden en een houding aan te leren waardoor ze in staat zullen zijn om zonder angst en op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer van nu en in de toekomst. Richtlijnen van Veilig Verkeer Nederland zijn uitgangspunt. In groep 3 wordt vooral aandacht besteed aan de weg van huis naar school en omgekeerd, fietsen, spelen in de wijk en lopen in een groep. Hiervoor gebruiken we o.a. de methode Afgesproken. Deze methode wordt klassikaal gebruikt op het digibord. Daarnaast wordt het project Blik en klik (onderdeel van ANWB Streetwise) uitgevoerd. Dit project leert kinderen wat ze zelf kunnen doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten. Ze leren oversteken en begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken.

17 CREATIEVE VORMING a. Beeldende vorming: Dit is de verzamelnaam voor textiele werkvormen, handenarbeid en tekenen. Deze vormen van expressie komen op vastgestelde tijden aan de orde. Aandachtspunten hierbij zijn o.a. plezier en ruimte voor eigen initiatief technische kennis en vooruitgang werken met diverse materialen zo mogelijk aansluiten bij actuele zaken en andere leergebieden. De beoordeling wordt niet uitgedrukt in een cijfer. Wel wordt kort aangegeven hoe het resultaat is of hoe het nog kan worden (stimulerend optreden). We maken gebruik van de methode Laat maar b. Muzikale vorming en drama: In de totale opvoeding van het kind neemt muziek een belangrijke plaats in. Met het lied als uitgangspunt, willen we graag dat het kind plezier beleeft aan het musiceren en belangstelling krijgt voor de muziek in al haar verschijningsvormen.

18 We gebruiken voor de vakken muziek en drama o.a. de methode Moet je doen. Alle aspecten van drama en muziek komen in deze methode aan de orde. Daarnaast wordt de liedbundel Eigen-Wijs gebruikt om diverse liedjes aan te leren. Er staat wekelijks een muziek- of dramales op het programma. Daarnaast moet muzikale vorming zich niet beperken tot een gebeurtenis die een keer per twee weken plaats vindt. Elke dag heeft wel momenten, al is het maar even, die gelegenheid geven tot muzikaal bezig zijn.

19 BEWEGINGSONDERWIJS Bij de gymnastieklessen proberen we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de natuurlijke bewegingsdrang van het kind. De gymlessen worden gegeven in de gymzaal bij De Hoendrik. Vanaf mei zijn er regelmatig lessen op de speelplaats (slagbal, volleybal, trefbal, tik- en balspelen). In het schoolwerkplan staan alle aspecten van het bewegingsonderwijs nader uitgewerkt, zodat de verschillende bewegingstechnieken en houdingsoefeningen met regelmaat aan de orde komen. De kinderen maken tijdens de gymlessen kennis met het bewegen in een groep, samenspel, eerlijkheid, sportiviteit etc. Daarnaast is het van belang dat ze oog krijgen voor veiligheidsregels. Een heel belangrijke rol in elke gymles is toebedeeld aan het sociale aspect, het rekening houden met elkaar. De school doet regelmatig mee aan sportevenementen die in het dorp en omgeving worden gehouden (voetbal, volleybal, zwemmen, sportdag).

20 ENGELS Vanaf groep 2 wordt op onze school Engels gegeven. Het belangrijkste doel in groep 3 is plezier beleven aan de Engelse taal. We gebruiken de methode Groove Me. Groove.me bestaat uit dertig lessen per jaar, per groep. Vijftien Engelse liedjes vormen de basis en bij elk liedje horen twee lessen. Elk jaar staan er voor elke groep weer dertig unieke lessen Engels klaar. Iedere les start klassikaal, op het digibord. Daarna gaan leerlingen zelfstandig aan de slag met de werkbladen. Er is een eenvoudig differentiatiemodel binnen de les. Elke opdracht daagt uit op verschillende niveaus. Elk jaar vernieuwt de methode een deel van de lessen, waardoor Groove.me altijd een actuele en aansprekende methode Engels blijft.

21 DIVERSEN Rapporten De kinderen krijgen dit schooljaar twee keer een rapport mee. In februari en aan het einde van het schooljaar. Zelfstandig werken Dit staat gemiddeld drie keer per week op het programma. De kinderen werken in een eigen boekje. De leerkracht heeft dan tijd om kinderen extra te begeleiden. Gym De kinderen hebben twee keer per week gymles, op maandag en op donderdag. Schooltelevisie Leesdas, lettervos, boekentas ; een programma dat uitvoerig stil staat bij het aanleren van de structuurwoorden. Huisje, boompje, beestje ; sluit aan bij wereldoriëntatie. Verjaardagen Esther is jarig op 19 september. Carien is jarig op 20 maart. De verjaardagen van de leerkrachten worden medio april/mei samen gevierd met groep 4.

Schooljaar 2014-2015. Wat doen we op school in groep

Schooljaar 2014-2015. Wat doen we op school in groep Schooljaar 2014-2015 Wat doen we op school in groep 1+2 3 4 5 6 7 8 Geachte ouders, Hierbij treft u een informatieboekje aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de maniervan werken in de groep

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep Schooljaar 2015-2016 Wat doen we op school in groep 4 Geachte ouders, Hierbij treft u een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep Schooljaar 2015-2016 Wat doen we op school in groep 5 Geachte ouders. Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep Schooljaar 2015-2016 Wat doen we op school in groep 6 Geachte ouders, Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

Schooljaar Wat doen we op school in groep

Schooljaar Wat doen we op school in groep Schooljaar 2016-2017 Wat doen we op school in groep 5 Geachte ouders. Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leeren oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van onze

Nadere informatie

Schooljaar Wat doen we op school in groep

Schooljaar Wat doen we op school in groep Schooljaar 2016-2017 Wat doen we op school in groep 6 Geachte ouders, Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Groep 3-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 3 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 3

Informatie. vakgebieden. Groep 3 Informatie vakgebieden Groep 3 Rekenen en wiskunde Gehanteerde methode: Wereld in getallen. Sinds een aantal jaren rekenen we met de nieuwe methode: De wereld in getallen. De inhoud van een rekenles bestaat

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep

Schooljaar 2015-2016. Wat doen we op school in groep Schooljaar 2015-2016 Wat doen we op school in groep 7 Geachte ouders. Hierbij treft u een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 3 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 3 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 3 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëlle Hellings en ik werk op maandag t/m donderdag in groep 3. Ik woon samen met mijn man Adrie en onze twee honden

Nadere informatie

Informatie avond groep 3

Informatie avond groep 3 Informatie avond groep 3 En dan komt uw kind in groep 3 In groep 3 ligt de nadruk op 3 hoofdvakken: taal-lezen, rekenen en schrijven. Deze worden voornamelijk in de ochtenduren gegeven. De overgang van

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

De kinderen gebruiken het woorddoeboek op twee manieren: om woorden te lezen (ze plakken het juiste plaatje naast het woord);

De kinderen gebruiken het woorddoeboek op twee manieren: om woorden te lezen (ze plakken het juiste plaatje naast het woord); Aan het begin van het schooljaar stappen de kinderen in buslijn 3. De chauffeur, Ben Bus, rijdt hen in de loop van het jaar langs twaalf haltes (ofwel 12 thema s) De kinderen hebben een eigen leesboek,

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

HET WERKEN IN DE GROEPEN

HET WERKEN IN DE GROEPEN HET WERKEN IN DE GROEPEN VOORWOORD Ridderkerk, september 2019 Beste ouders en/of verzorgers, Zoals gebruikelijk aan het begin van een nieuw schooljaar treft u een samenvatting aan van de leerstof die we

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Vakgebieden Methoden Omschrijving Taal Groep 1-2. Schatkist

Vakgebieden Methoden Omschrijving Taal Groep 1-2. Schatkist Nederlandse taal Kinderen ontwikkelen mondelinge en schriftelijke vaardigheden waarmee ze de Nederlandse taal leren gebruiken in situaties die zich in het dagelijkse leven voordoen. Tevens verwerven ze

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Dit jaar zit uw kind in groep 3. Een spannend jaar, waarin de nadruk ligt op het leren lezen, ook wel aanvankelijk lezen genoemd.

Dit jaar zit uw kind in groep 3. Een spannend jaar, waarin de nadruk ligt op het leren lezen, ook wel aanvankelijk lezen genoemd. Dit jaar zit uw kind in groep 3. Een spannend jaar, waarin de nadruk ligt op het leren lezen, ook wel aanvankelijk lezen genoemd. Voor taal en lezen werken wij met Lijn 3, een taal- en leesmethode van

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Wat doen de kinderen allemaal in groep 3/4? Van de kleutergroep naar groep 3 is een hele stap! Een eigen potlood, een gummetje,

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

Informatie boekje groep 4

Informatie boekje groep 4 Informatie boekje groep 4 Groepsinformatie groep 4 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 4 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op maandag 26 september 2011 van uur uur.

INFORMATIEBOEKJE. De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op maandag 26 september 2011 van uur uur. INFORMATIEBOEKJE VOOR DE OUDERS VAN DE KINDEREN VAN GROEP 3 SCHOOLJAAR 2011-2012 De algemene informatie-avond voor groep 3 vindt plaats op maandag 26 september 2011 van 20.00 uur-21.00 uur. U bent van

Nadere informatie

Schooljaar Wat doen we op school in groep

Schooljaar Wat doen we op school in groep Schooljaar 2016-2017 Wat doen we op school in groep 7 Geachte ouders. Hierbij treft u een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober Bibliotheek Sinds dit schooljaar is er aan de zwevende bibliotheek op de bovenverdieping een blok van kasten toegevoegd. Deze is afkomstig van bibliotheek De Kempen en zij hebben ook gezorgd dat de kast

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Schooljaar Wat doen we op school in groep

Schooljaar Wat doen we op school in groep Schooljaar 2016-2017 Wat doen we op school in groep 1+2 Geachte ouders. Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Informatie boekje groep 3

Informatie boekje groep 3 Informatie boekje groep 3 Groepsinformatie groep 3 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 3 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Schooljaar Wat doen we op school in groep

Schooljaar Wat doen we op school in groep Schooljaar 2015-2016 Wat doen we op school in groep 1+2 Geachte ouders. Hierbij treft U een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Informatie groep Dagopening

Informatie groep Dagopening Informatie groep 3 1. Dagopening In groep 3 starten we op maandag met de vertelkring. Belevenissen van het weekend en diverse onderwerpen worden dan besproken. De andere dagen open we de ochtend met de

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Schooljaar Wat doen we op school in groep

Schooljaar Wat doen we op school in groep Schooljaar 2016-2017 Wat doen we op school in groep 8 Geachte ouders. Hierbij treft u een informatieboekje aan met gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in de diverse groepen van

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar

Informatieboekje Informatieboekje groep 7 Beekpark Schooljaar Informatieboekje Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 7 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school, ons onderwijs

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatie boekje groep 8

Informatie boekje groep 8 Informatie boekje groep 8 Groepsinformatie groep 8 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 8 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 3, Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 3 aan bod komen, zoals inhoud van

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3-4 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Ingrid juf Karin juf Antoinette Wat doen de kinderen allemaal in groep 3/4? Van de kleutergroep naar groep 3 is een

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 5

Informatie. vakgebieden. Groep 5 Informatie vakgebieden Groep 5 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2019/ 2020 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatie boekje groep 6

Informatie boekje groep 6 Informatie boekje groep 6 Groepsinformatie groep 6 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 6 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Welkom in de kikkergroep

Welkom in de kikkergroep Welkom in de kikkergroep Informatie-avond 06-09-2016 Om 8:20 uur gaan de deuren open: welkom Bij de deur geven we een hand. Fijn dat je er bent! Soms een kring: op de stoel ligt een naamkaartje Soms vrije

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen zitten in teams,

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Informatieavond groep 3

Informatieavond groep 3 Welkom! 26-8-2016 Informatieavond groep 3 Doel van deze avond Ik heb inzicht in de leerstof van groep 3 Ik weet hoe het leerproces verloopt Ik heb algemene informatie verzameld Ik heb antwoord op mijn

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

Klasseninfo Groep 3/4 (september 2014) Beste ouders,

Klasseninfo Groep 3/4 (september 2014) Beste ouders, Klasseninfo /4 (september 2014) Beste ouders, In deze klasseninfo vindt u de belangrijkste informatie over groep 3/4. We hopen dat deze info u voldoende informatie geeft op de meeste en belangrijkste vragen.

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Even voorstellen groep 4a Juf Leontien en juf Loes

Even voorstellen groep 4a Juf Leontien en juf Loes Even voorstellen groep 4a Juf Leontien en juf Loes Deze avond Overgang van groep 3 naar 4 De vakken Een schooldag Dalton Korte info Overgang groep 3 naar 4 Lastige overgang van alleen werkschriften naar

Nadere informatie

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 De volgende juffen werken in de groepen 4: Groep 4a: juf Annemarie (ma di) en juf Esther (wo do vrij). Groep 4b: juf Linda (ma di wo) en juf Sandra (do vrij). Zwemtijden:

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 5

Informatieboekje GROEP 5 Informatieboekje GROEP 5 Schooljaar 2015-2016 Wat doen we eigenlijk allemaal in groep 5? Rekenen We werken met de rekenmethode De Wereld in Getallen. Deze methode is zodanig samengesteld dat er leerstof

Nadere informatie

algemene informatie groep 1/2

algemene informatie groep 1/2 algemene informatie groep 1/2 algemeen De groepen 1-2A en 1-2b zijn gemengde groepen. Dit betekent dat kinderen van 4, 5 en 6 jaar in één groep zitten. In onze kleutergroepen werken we vanuit de actuele

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Informatie groep 3. Taaktijd

Informatie groep 3. Taaktijd Taaktijd We werken ongeveer 20 tot 30 minuten per dag met taaktijd. De leerlingen kijken op het planbord welk werkje ze moeten doen. Soms kiezen de kinderen zelf een werkje en soms kiest de juf. Op een

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep

Ofwel... Wat doen we de hele week en wie staat er voor de groep Informatieavond groep 4 Hoe, wat, wanneer en wat er verder zo besproken kan worden... Programma Welkom Hoe zit de organisatie van de week in elkaar? Leerstof van dit schooljaar in vogelvlucht Pedagogisch

Nadere informatie