De functionaliteit van Gensys

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De functionaliteit van Gensys"

Transcriptie

1 GENSYS EXPLAINED De functionaliteit van Gensys

2 De functionaliteit van gensys Gensys is de geïntegreerde Business Service Management IT-beheersoftware voor proactief en voorspellend beheer. Een complete multi-tenant oplossing voor een servicegerichte en bedrijfsgerichte IT-organisatie, Managed Service Provider of Shared Service Centrum. Met Gensys hebt u compleet inzicht in al uw IT-componenten, worden beheerprocessen efficiënt uitgevoerd en verlaagt u structureel de kosten van het IT-beheer. Hoofdfuncties binnen Gensys Gensys heeft twaalf hoofdfuncties met als kloppend hart de Active CMDB. De hoofdfuncties binnen het pakket zijn: Asset lifecycle manager Proactive monitor Predictive manager Service Desk Service Level manager 7x24 Support manager IT Service manager Business Service manager Productivity manager Financial manager Report manager In deze brochure staat een samenvatting van de Active CMDB en de twaalf hoofdfuncties van de Business Service Management oplossing Gensys.

3 Active CMDB De Active CMDB is het kloppend hart in Gensys en is volledig geïntegreerd met alle andere functies. Het is de centrale plaats voor alle informatie over en relaties tussen applicaties, databases, servers, storage, netwerken, bekabeling, licenties, SLA s, en nog veel meer. U hebt één geïntegreerde kennisbron. De Active CMDB bewaakt real-time de samenstelling en samenhang van de ITinfrastructuur en bevat altijd een actuele registratie. Elke geplande maar ook elke ongewenste wijziging van de IT-infrastructuur wordt gedetecteerd en change management wordt planbaar en beheersbaar. De Active CMDB geeft diepgaand inzicht in de afhankelijkheden waardoor een root cause analyse en een impact analyse met de Dynamic Business Viewer snel en betrouwbaar worden gemaakt. Screenshot: Dynamic Business Viewer Door de configuration items in de Active CMDB te koppelen aan IT-services en deze te relateren aan business services worden, onder aansturing van de SLA s, de beschikbaarheid en prestaties van uw IT voor de business gemeten en bewaakt. Asset life cycle manager Met de Asset life cycle manager houdt u controle over de complete levensloop van alle hardware en software. Van bestelling, naar ontvangst, in voorraad, in gebruikname, wijziging, tot uiteindelijk afvoer en vernietiging. Onderdeel van de Asset life cycle manager is de Gensys Uniform Asset Discovery Manager, die continue automatisch asset-informatie ophaalt van elke geografische locatie. De Asset life cycle manager voedt de Active CMDB, geeft u detailinformatie over de daadwerkelijk aanwezige IT-infrastructuur en maakt licentiebeheer effectief.

4 Proactive Monitor De Proactive Monitor is onderdeel van Gensys Monitor en zorgt voor een platformonafhankelijke en agentless bewaking van alle configuration items. Alle events worden geclassificeerd naar: - operationele status (test, maintenance, productie) - kennis (bijv. Unix, storage, SAP, ) - message type (availability, capacity, performance, configuration, events, status) - severity (informational, moderate, minor, major, critical, fatal). Uitgebreide intelligente filtertechnieken zorgen dat uit de overvloed aan meldingen alleen die meldingen worden getoond die er toe doen en waarop actie moet worden genomen. Prioritering, afhandeling en escalatie wordt gedaan op basis van o.a. de SLA, soort bericht, severity, dienstroosters, type platform, beschikbare kennis en workflows. Van elke melding kan altijd de laatste stand van zaken en het voorafgaande verloop opgevraagd worden. Screenshot: Monitor Via Gensys Identity management verkrijgt uw beheerder volledig beveiligd toegang tot de systemen door een centrale versleutelde opslag van wachtwoorden en toegangspaden. Alle acties worden door de medewerker verklaard en automatisch gelogd voor audits en rapportages. Deze Gensys functionaliteit voldoet aan de SAS70 en ISO27001 beveiligingseisen.

5 Door de integratie met de Active CMDB hebt u diepgaand inzicht in de afhankelijkheden en wordt met de Dynamic Business Viewer snel en betrouwbaar een root cause en een impact analyse uitgevoerd. Met de optionele integratie met de Gensys Service desk hebt u direct inzicht in gerelateerde tickets, creëert en dispatched u tickets en blijft de service desk op de hoogte van wijzigingen en de status. PreDictive MAnAger De Predictive manager is onderdeel van Gensys Monitor en maakt voorspellend beheer mogelijk. Hier ligt de nadruk op het verzamelen van veel data, het groeperen van deze data in categorieën én het trekken van conclusies uit deze data over het (toekomstige) gedrag van de infrastructuur. IT-componenten produceren een enorme hoeveelheid berichten, omvangrijke logfi les en overzichten waarmee in de praktijk veelal weinig mee wordt gedaan omdat het (te)veel informatie is. Bewust of onbewust wordt vergeten dat juist het analyseren van deze berichten en files in combinatie met andere informatie leidt tot een goed inzicht in de IT-omgeving. Screenshot: Charts Met intelligente filter- en groeperingstechnieken worden monitoring- en loggingdata door Gensys geïnterpreteerd en alleen relevante data wordt gebruikt om complexe problemen of vraagstukken gedegen te analyseren door op grafi sche wijze de data te bewerken, te extrapoleren en cross platform te correleren. Met de Predictive manager merkt u incidenten en problemen op het gebied van beschikbaarheid, capaciteit, performance en gebruikersbeleving eerder op en voorkomt u de mogelijke gevolgen.

6 Service desk De Service desk zorgt voor dé basis om alle contacten en activiteiten op een gestructureerde en efficiënte manier te laten verlopen. De Service desk wordt gevoed door gekwalificeerde meldingen uit de monitor, changes uit de Active CMDB en meldingen van IT-medewerkers en gebruikers. Alle contacten, uit te voeren taken en uitgevoerde activiteiten worden geregistreerd in tickets. Een ticket bevat ook de status, severity, impact, verwachte oplosduur en oplostijdstip. Aan een ticket worden een of meerdere taken gekoppeld die door IT-medewerkers uitgevoerd moeten worden. Die workflow kan een vooraf gedefinieerde bundeling van taken zijn (onderdeel uit de dienstencatalogus) of een ad hoc samengestelde takenlijst zijn. De inzet van IT-medewerkers is volgens de workflow en wordt mede bepaald door het contract, de SLA, soort bericht, severity, dienstroosters, beschikbare en benodigde kennis. IT-medewerkers registreren activiteiten en uren op een ticket en omdat taken zijn begroot wordt inzicht verkregen in de actuele werkvoorraad van de beheerorganisatie en is direct zichtbaar wie welke taken heeft en wanneer die uitgevoerd moeten zijn. De relatie van het ticket met een contract of project is in Gensys bekend en daarom kan worden vastgesteld of de activiteit binnen de contract-/projectvoorwaarden valt of op nacalculatiebasis is. Daarnaast worden overuren automatisch bepaald voor accordering door het management. Screenshot: Service desk

7 Tickets worden opgevolgd, kunnen escaleren en over de afhandeling wordt gecommuniceerd naar betrokkenen. Uiteraard is de Service desk geschikt om meerdere organisaties (klanten / afdelingen / cost centers) vanuit een oplossing te bedienen. Gegevens en kenmerken over die organisaties, inclusief hun onderlinge verhoudingen, en over contactpersonen/ gebruikers, met de koppeling aan de communicatie- en escalatiematrix, worden geregistreerd. Afspraken en contracten met leveranciers en subcontractors worden eveneens gebruikt in de Service desk. service level MAnAger Service Level Agreements (SLA s) zijn een sturingsmiddel en bevatten meetbare eenheden die gebaseerd zijn op afspraken vastgelegd in contracten. De SLA s worden in Gensys per organisatie (klant / afdeling / cost center) per contract op IT-services vastgelegd en hebben zowel op de service desk als op de monitoring betrekking. Gensys kent een gelaagdheid in de SLA s. Dat houdt in dat als er geen specifi eke SLA s voor een organisatie zijn gemaakt, de Global SLA s gelden zodat deze vangnetconstructie u altijd garandeert dat afspraken nagekomen worden. Met de Gensys Service Designer componeert u op eenvoudige wijze de SLA s en contracten, ook Prepaid Agreements. Afhankelijk van de severity, het betreffende service window, de onderhoudstatus van de betreffende IT-component of IT-service en andere SLA parameters worden alle monitoring- en servicedesk meldingen automatisch verrijkt met de door de SLA gedefi nieerde reactie-, escalatie- en oplostijden. Alle uit te voeren taken worden gekoppeld aan de SLA waardoor altijd direct de actuele werklast met haar prioriteiten te zien is. Ook wordt direct duidelijk of de activiteit onder het afgesproken contract valt. De SLA s worden actief gemonitord en zodra SLA s niet gehaald dreigen te worden, worden medewerkers en managers automatisch geïnformeerd en verschijnt een melding op één van de presentatiemiddelen zoals het Gensys Dashboard. SLA alerts zijn te definiëren op ticket type, severity, impact, status, reactietijd, beschikbaarheid en service window. De automatische escalatie volgens een in te stellen escalatieschema zorgt dat de kwaliteit van de diensten altijd optimaal blijft.

8 Met de Service Level manager bent u in staat om te meten en te rapporteren in welke mate service levels gehaald worden. De kwaliteit van dienstverlening kan gegarandeerd worden omdat bijsturing op tijd en met de juiste maatregelen gebeurt. 7X24 support IT-componenten worden continue gemonitord en bij een onbemande beheerafdeling worden alleen de relevante events doorgestuurd naar de beschikbare medewerkers of groepen met de juiste kennis waarbij rekening wordt gehouden met hun dienstroosters. Wordt om welke reden dan ook een melding niet opgepakt, dan wordt automatisch geëscaleerd naar een 2e persoon en (later) ook naar de verantwoordelijke stand-by manager. Gepland of ongepland onderhoud kunt u met een druk op de knop bekend maken. Met de 7x24 Support manager kunt u een plaats- en tijdsonafhankelijke continue dienstverlening garanderen tegen acceptabele kosten. De Gensys Anywhere App voor iphone of ipad ondersteunt dit nieuwe werken optimaal. Door de Gensys Identity manager kunnen IT medewerkers vanuit elke locatie beveiligd toegang krijgen tot de te beheren systemen. Alle acties worden automatisch gelogd voor security audits en rapportages. Met de 7x24 Support manager blijven de kosten van een continue dienstverlening acceptabel en zowel binnen als buiten kantoortijden handelen de juiste medewerkers de juiste meldingen af. Automatisch wordt geëscaleerd wanneer dat nodig is. U reduceert downtime en ook buiten kantoortijden kun u de kwaliteit van de diensten garanderen. it service MAnAger Niet alle verstoringen zijn even belangrijk of hebben een even grote impact. Om dit voor alle IT-medewerkers, managers en gebruikers in kaart te brengen koppelen we de SLA niet aan één Configuration item (CI) maar aan een groep van CI s waarvan de onderlinge relatie in de Active CMDB is vastgelegd, een IT-service. Door IT-services te definiëren bent u in staat ketenmonitoring en -beheer uit te voeren, zodat o.a. de impact van een verstoring op een IT-service direct zichtbaar is, beschikbaarheidsrapportages over IT-services kunnen worden gemaakt en de IT-services worden gemeten op basis van een simulatie van de gebruiker.

9 Met de IT Service manager kunt u de IT-medewerkers overeenkomstig de prioriteit van de IT-service laten werken, service niveaus en service windows op IT-service niveau vastleggen, kosten doorbelasten aan IT-services, End-to-End monitoring invoeren en rapporteren en bijsturen op IT-service niveau. Business service MAnAger IT-services zijn samengesteld vanuit de optiek van de beheerorganisatie. Het doel van de beheerorganisatie is om haar prestaties af te stemmen op de behoeften van de business, ofwel op de behoeften en eisen van de bedrijfsprocessen. De afspraken vanuit de business met de IT-organisatie worden vastgelegd in Business services. In de Active CMDB worden de Business services gerelateerd aan een of meer IT-services. Bij het koppelen van IT-services aan Business services worden automatisch aanbevelingen gedaan om de SLA s op de verschillende IT-services voor de Business service met elkaar in lijn te brengen. Voor een Business service kan een beschikbaarheidseis worden vastgelegd die afwijkt van de SLA op de onderliggende IT service. Beschikbaarheidsrapportages houden rekening met de eis gesteld door de Business service. Schema: Business services verklaard Het Availability Rule mechanisme is beschikbaar om bij het beheer rekening te houden met redundantie in de infrastructuur door de beschikbaarheidseisen gesteld door de business. Dat houdt in dat Gensys bij een ernstige melding evalueert of de betreffende IT-component al dan niet redundant is. De beschikbaarheid komt pas in gevaar als een ernstige melding zich voordoet én als de vooraf ingestelde redundantiedrempel overschreden wordt. Met de Business service manager bent u in staat om de IT-medewerkers overeenkomstig de prioriteit van de Business service te laten werken, kosten door te belasten aan Business services en op business niveau beschikbaarheid te rapporteren en bij te sturen.

10 Productivity manager Van alle IT-medewerkers wordt bijgehouden welke skills men heeft, welke technologieën men beheerst en op welke activiteitgroepen (bijv. installatie, ontwerp, advies, beheer, etc.) men gespecialiseerd is. Het afhandelen van taken dient snel te gebeuren zodat de SLA s gehaald worden. Daarbij is het van belang dat de werkzaamheden volledig, in de juiste volgorde en met de juiste kennis en ervaring worden uitgevoerd. Met de Gensys Workload Manager kunnen samengestelde taken die zich herhalen vooraf worden gebundeld tot een workflow met haar afhankelijkheden. Met een workflow kan de dienstencatalogus worden samengesteld, standaardisatie worden afgedwongen en veel beter gestuurd worden op de te verrichten inspanning om de resultaten te behalen. Die inzet van de juiste kennis en ervaring kan geautomatiseerd worden door skill based forwarding, waarbij taken worden gerouteerd naar de juiste oplosgroep of personen. Deze toewijzing is gebaseerd op de inhoud van het ticket en de taak, de vereiste expertise en de werkvoorraad en beschikbaarheid van de oplosgroep of persoon. Niet alleen individuele taken worden toegewezen aan medewerkers maar ook workflows inclusief begroting. Omdat bij een uit te voeren taak een Estimated Time To Complete (ETTC) wordt opgegeven is te zien hoeveel werkvoorraad er is en of er voldoende resources zijn om alle taken met de juiste kwaliteit af te handelen. Als er een tekort is aan resources kan men, door de vastgelegde subcontractors met hun skills, snel extra externe resources inschakelen. Met de Gensys Workload Manager hebt u inzicht in de huidige én toekomstige werkvoorraad van alle medewerkers, maakt u beheer beter planbaar, zijn prioriteiten correct te stellen en hebt u controle over de productiviteit van uw medewerkers. De Gensys Workload Manager biedt u inzicht in de huidige én toekomstige werkvoorraad van alle medewerkers en geeft u controle over de productiviteit van uw medewerkers. De urenregistratie wordt door een gebruiksvriendelijke GUI aangeboden. Omdat de relatie van het ticket met een contract of project in Gensys bekend is, kan worden vastgesteld of de activiteit binnen de contract-/projectvoorwaarden valt of op nacalculatiebasis is. Alle uren worden, rekening houdend met overuren, ziekte, vrije dagen en verlof, automatisch verwerkt. Ook de autorisatie van uren door managers en de administratieve check worden met een workflow ondersteund.

11 Door de urenregistratie wordt inzicht gegeven in de productiviteit van de IT-medewerkers en is de organisatie veel beter te sturen. Screenshot: Activiteiten Calender View Per IT-medewerker en IT-afdeling worden specifieke doelen ingesteld (bijvoorbeeld voor het aantal af te handelen activiteiten, oplostijden, etc.). Met rapportages worden doelen afgezet tegen de werkelijkheid. Voor het managen van projecten bestaat de mogelijkheid om tickets aan een project te koppelen. Budget, gerealiseerde uren en ETTC per activiteit zorgen ervoor dat projecten in een oogopslag te managen zijn. Met de Productivity manager verkrijgt u inzicht in de actuele werkvoorraad op elk gewenst moment, gaat u efficiënt om met resources en skills, beschikt u over een geïntegreerde urenadministratie, en stuurt u medewerkers en managers aan op basis van productiviteitsdoelen. U stuurt op basis van inzicht op de werkvoorraad in plaats van een registratie achteraf. Financial manager Periodiek worden factuuroverzichten van de dienstverlening gemaakt. Wijzigingen in de contracten, de service niveaus en service windows van de in of uit beheer genomen infrastructuur worden hierin automatisch meegenomen. Deze rapportage en doorbelasting (facturering) zorgen ervoor dat de (interne) klant alleen betaalt voor wat is afgesproken en afgenomen. Uiteraard kunnen ook vaste prijsafspraken als basis dienen.

12 Naast dit factuurproces worden ook de uitgevoerde activiteiten afgehandeld. Activiteiten die niet onder een contract vallen en dus als meerwerk zijn uitgevoerd worden overeenkomstig afspraak, na controle, gefactureerd. Alle facturen of interne doorbelastingen zijn gedetailleerd te onderbouwen met de vastleggingen in Gensys. Het financieel managementproces wordt ondersteund door workflows en het is eenvoudig om de facturen en bijlagen met activiteiten en uren te controleren, op te stellen en te verzenden aan het einde van een periode. Met de Financial manager kunt u o.a. gedifferentieerde tarifering toepassen, automatisch kosten doorbelasten aan (interne) klanten op basis van IT-services en business services, de doorbelasting volledig onderbouwen, contract- en meerwerkfacturen maken en meerwerk onderbouwen door informatie uit de Service desk. Report manager Omdat Gensys een geïntegreerd systeem is en alle data centraal is opgeslagen zijn rapportages op strategisch, tactisch en operationeel niveau naar vele gezichtspunten te maken. Een grote hoeveelheid rapportages is standaard beschikbaar op het gebied van Asset en CMDB, monitoring en trends, Service desk performance, SLA s en KPI s, doorbelastingen en financiële prestatieindicatoren, urenregistratie en projecten, Service management, security audits, persoonlijke en team KPI s, etc etc. Screenshot: Gensys Dashboard Met het Gensys Dashboard ziet u in één oogopslag en in real time wat er gebeurt en wat de status is van de belangrijke kenmerken van de beheerprocessen. Rapportages hebben voor een afdeling of eindklant een op maat gemaakte layout (opmaak, kleuren, logo s) en kunnen volgens een vastgelegd schema of op ad-hoc basis worden vervaardigd en verstuurd.

Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit

Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit Beheer kan efficiënter en met hogere kwaliteit Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen

Nadere informatie

Voorspellend en proactief IT-beheer op afstand met RES-Q beheer op maat

Voorspellend en proactief IT-beheer op afstand met RES-Q beheer op maat Voorspellend en proactief IT-beheer op afstand met RES-Q beheer op maat RES-Q beheerdiensten op maat SPS RES-Q Services beheert op afstand uw IT 24 uur per dag en 7 dagen per week. Onze remote beheerdienst

Nadere informatie

AGILE BUSINESS EN IT SERVICE MANAGEMENT

AGILE BUSINESS EN IT SERVICE MANAGEMENT AGILE BUSINESS EN IT SERVICE MANAGEMENT gensys.nl EEN OASE VAN RUST IN DE SNEL VERANDERENDE IT 2 Met Gensys X creëert u een oase van rust rond een snel veranderende IT, een doorslaggevende factor voor

Nadere informatie

GRIP OP IT DOOR VOORSPELLEND BEHEER

GRIP OP IT DOOR VOORSPELLEND BEHEER GRIP OP IT DOOR VOORSPELLEND BEHEER SPS whitepaper PROACTIEF BEHEER ONVOLDOENDE DOOR DIGITALISERING BEDRIJFSPROCESSEN 2 Proactief beheer onvoldoende door digitalisering bedrijfsprocessen Inhoud 05 : Meer

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving all-in beheer

1 Dienstbeschrijving all-in beheer 1 Dienstbeschrijving all-in beheer De all-in beheer overeenkomst van Lancom is modulair opgebouwd. U kunt bij Lancom terecht voor deelgebieden zoals helpdesk ondersteuning of backup, maar ook voor totale

Nadere informatie

Business Service Management Eén ERP-oplossing voor al uw beheer

Business Service Management Eén ERP-oplossing voor al uw beheer WHITEPaPER: BUSINESS SERVICE MANAGEMENT Business Service Management Eén ERP-oplossing voor al uw beheer IT SERVIcE PRoVIDER auteur: Herman Rensink WHITEPAPER: BUSINESS SERVICE MANAGEMENT 2 Met GENSYS levert

Nadere informatie

Proefexamen ITIL Foundation

Proefexamen ITIL Foundation Proefexamen ITIL Foundation 1. Van welk proces is risicoanalyse een essentieel onderdeel? a. IT Service Continuity Management b. Service Level Management c. Capacity Management d. Financial Management

Nadere informatie

100 PROCENT MOBILITEIT IN IT-BEHEER

100 PROCENT MOBILITEIT IN IT-BEHEER 100 PROCENT MOBILITEIT IN IT-BEHEER sps whitepaper HOE IT-BEHEERDERS, NET ALS DE REST, MOBIEL KUNNEN WERKEN 2 HOE IT-BEHEERDERS, NET ALS DE REST, MOBIEL KUNNEN WERKEN Inhoud 05 : Inleiding 07 : Voordelen

Nadere informatie

Best practice verzameling voor het managen van alle aspecten van beheer van ICT-infrastructuur.

Best practice verzameling voor het managen van alle aspecten van beheer van ICT-infrastructuur. ITIL Wat is ITIL? Best practice verzameling voor het managen van alle aspecten van beheer van ICT-infrastructuur. Begrippen Rol Functie Proces Proceseigenaar Procesmanager Product Dienst Problem Problem

Nadere informatie

Welke van onderstaande factoren bepaalt mede de prioriteit van een incident?

Welke van onderstaande factoren bepaalt mede de prioriteit van een incident? VRAAG 1 Bij welk van onderstaande alternatieven vind je een beschrijving van een afdeling in plaats van een proces? A Change Management B Incident Management D Service Desk VRAAG 2 Welke van onderstaande

Nadere informatie

A-1: Zijn de procedures omtrent het beheer van de IT infrastructuur vastgelegd?

A-1: Zijn de procedures omtrent het beheer van de IT infrastructuur vastgelegd? ITIL CHECKLIST: Algemeen A-1: Zijn de procedures omtrent het beheer van de IT infrastructuur vastgelegd? A-2: Wordt gebruik gemaakt van een geautomatiseerd administratie systeem waar alle gegevens in kunnen

Nadere informatie

PQR Lifecycle Services. Het begint pas als het project klaar is

PQR Lifecycle Services. Het begint pas als het project klaar is PQR Lifecycle Services Het begint pas als het project klaar is IT wordt een steeds crucialer onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Waar u ook bent, het moet altijd beschikbaar en binnen bereik zijn.

Nadere informatie

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol

Olde Bijvank Advies Organisatieontwikkeling & Managementcontrol SAMENVATTING ITIL ITIL is nog steeds dé standaard voor het inrichten van beheerspocessen binnen een IT-organisatie. En dekt zowel applicatie- als infrastructuur beheer af. Indien gewenst kan ITIL worden

Nadere informatie

Service Level Agreement (SLA)

Service Level Agreement (SLA) Service Level Agreement (SLA) Telefoon: 088 773 0 773 Email: Support@adoptiq.com Website: www.adoptiq.com Adres: Johan Huizingalaan 763a 1066 VH Amsterdam KvK nr: 61820725 BTW nr: NL.854503183.B01 IBAN

Nadere informatie

CLOUD-MONITORING ESSENTIEEL VOOR INTEGRAAL INZICHT

CLOUD-MONITORING ESSENTIEEL VOOR INTEGRAAL INZICHT CLOUD-MONITORING ESSENTIEEL VOOR INTEGRAAL INZICHT SPS whitepaper HOE BEHOUDT U DE CONTROLE OVER DE HELE IT-INFRASTRUCTUUR, WAAR DEZE ZICH OOK BEVINDT? 2 TOTAALINZICHT EN CONTROLE Inhoud 05 : Inleiding

Nadere informatie

Advies Service Management

Advies Service Management Advies Service Management Service Management binnen Cronus op basis van ITIL Auteurs: Anton Post en Dennis Westhuis Klas: M2B SLB groep: 10PSH Datum: 03-03-07 Vak: ISERPU Revisie Inleverdatum 1 12-03-07

Nadere informatie

De continuïteit van uw business gewaarborgd

De continuïteit van uw business gewaarborgd De continuïteit van uw business gewaarborgd Assist & Care U rekent op een ICT-infrastructuur die perfect uw professionele behoeften vervult, meegroeit met uw noden en dag en nacht feilloos draait. Via

Nadere informatie

Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling

Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling Service Niveau Overeenkomst Digikoppeling Versie 1.3 Datum 26 mei 2015 Status Definitief Colofon Logius Servicecentrum: Postbus 96810 2509 JE Den Haag t. 0900 555 4555 (10 ct p/m) e. servicecentrum@logius.nl

Nadere informatie

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager is een product van: Cloud9 Software B.V. www.cloud9software.nl wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar U kunt via onderstaande

Nadere informatie

Referentiekader Tapsysteem

Referentiekader Tapsysteem Referentiekader Tapsysteem Status: Definitief Versie 1.0 13 november 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Tapproces... 3 De keten van het tapproces... 3 Beschikbaarheid... 3 Aanvullende

Nadere informatie

Het IT-beheer van een hybride cloud: verlies de keten niet uit het oog

Het IT-beheer van een hybride cloud: verlies de keten niet uit het oog Het IT-beheer van een hybride cloud: verlies de keten niet uit het oog Hoe behoudt u inzicht in gemaakte afspraken? Hoe houdt u grip op de IT? Hoe lost u snel en adequaat incidenten op? En meer... 1 1.

Nadere informatie

Service Support - Service Desk

Service Support - Service Desk Service Support - Service Desk INLEIDING ASSESSMENT; HOE VRAGEN IN TE VULLEN/TE WERK TE GAAN. TOEVOEGEN INLEIDING? ZIE DOC ASSESSMENT SERVICE SUPPORT VRAGEN BELEID EN LEIDERSCHAP OPNEMEN (INK-MODEL) Aandachtsgebied:

Nadere informatie

24/7. Support. smart fms

24/7. Support. smart fms 24/7 Support Smart FMS vindt het van het grootste belang dat haar klanten helder inzicht hebben in de voorwaarden, zekerheid over gemaakte afspraken en het vertrouwen in haar als softwareaanbieder. Het

Nadere informatie

Registratie Data Verslaglegging

Registratie Data Verslaglegging Registratie Data Verslaglegging Registratie Controleren en corrigeren Carerix helpt organisaties in het proces van recruitment en detachering. De applicatie voorziet op een eenvoudige wijze in de registratie

Nadere informatie

TSf@-OTRS Documentatie

TSf@-OTRS Documentatie TSf@-OTRS Documentatie Inhoudstafel 1 Inleiding - OTRS... 2 2 TSf@-OTRS... 3 2.1 Cloud... 3 2.2 Klanten van klant... 3 2.3 Opsteller van ticket... 3 2.4 Applicatie... 3 2.5 Helpdesk medewerker... 3 2.6

Nadere informatie

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company TimeManager ERP voor Dienstverleners SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company 2 Inleiding Bent u werkzaam in Professional Services? Met onze geïntegreerde CRM en Project Management

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services Dienstbeschrijving voor Efficon Shared Services Datum: 7 juni 2012 Versie: 1.0 Uitgebracht door: 4Minds Services & Solutions Adres Duwboot 5 Email: support@4minds.nl Website: www.4minds.nl Support: 030-221

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

Een centrale Operations bridge met Service Level Management

Een centrale Operations bridge met Service Level Management HP Software: Apps meet Ops 2015 Een centrale Operations bridge met Service Level Management Marcel de Wit/ March 31 st, 2015 HP Software: Apps meet Ops 2015 Operations Bridge "A physical location where

Nadere informatie

Service Level Rapportage

Service Level Rapportage Service Level Rapportage Service Level Agreement nummer S115 Service Level Agreement naam HomeWURk Applicaties n.v.t. Naam klant Naam contactpersoon klant Hans van Haren Naam Service manager M.A. Otte

Nadere informatie

Klachten en Meldingen. Managementdashboard

Klachten en Meldingen. Managementdashboard Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Welkom bij de systeem demonstratie van het Management Klachten en Meldingen System Managementdashboard Systemen van Inception Borgen

Nadere informatie

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS SERVICE SOLUTIONS ADVISIE SERVICE SOLUTIONS Uw ERP systeem is van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De serviceverlening van Advisie is er daarom op gericht om verstoringen van het systeem

Nadere informatie

SLA Interbel Managed Voice. Datum: 16 april 2014 Versie: 1.1

SLA Interbel Managed Voice. Datum: 16 april 2014 Versie: 1.1 SLA Interbel Managed Voice Datum: 16 april 2014 Versie: 1.1 Inhoud Definities... 3 1. Domein / verantwoordelijkheden... 4 1.1 Netwerk overzicht... 4 1.2 Responsibility Matrix... 4 2. Service Assurance...

Nadere informatie

Factsheet Backup on demand

Factsheet Backup on demand Factsheet Backup on demand Backup on Demand Uw data altijd veilig Data zijn waardevol voor uw organisatie. U wilt ze dan ook, mocht er iets gebeuren, goed onder handbereik hebben. Aan de andere kant groeit

Nadere informatie

Henri de Joode Directeur Infra Services PinkRoccade Local Government

Henri de Joode Directeur Infra Services PinkRoccade Local Government Henri de Joode Directeur Infra Services PinkRoccade Local Government Total Specific Solutions (TSS) Visie & Strategie TSS: Specialisten; geen generalisten 'best-in-class' bedrijfsoplossingen Gedelegeerd

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Servicedesk

Dienstbeschrijving Servicedesk Monteba IT Solutions is een diensten bedrijf. We richten ons primair op het onderhoud en installatie van computers, internet en telefonie. Om de dienstverlening te stroomlijnen maakt onze Servicedesk gebruik

Nadere informatie

Service Garantie. Inhoudsopgave. Versie 1.2. November 2016

Service Garantie. Inhoudsopgave. Versie 1.2. November 2016 Service Guarantee, version 1.2 Versie 1.2 Service Garantie November 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Service Garantie 1.2 Begrippen en definities 1.3 Service 1.3.1 Service Support Service Desk Incidenten

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

Resultaatgerichte monitoring in het Amphia Ziekenhuis

Resultaatgerichte monitoring in het Amphia Ziekenhuis Resultaatgerichte monitoring in het Amphia Ziekenhuis Ketenmonitoring binnen het ziekenhuis ValueBlue is gespecialiseerd in het inrichten van ketenmonitoring voor organisaties, waaronder ook ziekenhuizen.

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Vragenlijst. Voor uw potentiële Cloud Computing-leverancier

Vragenlijst. Voor uw potentiële Cloud Computing-leverancier Vragenlijst Voor uw potentiële Cloud Computing-leverancier Haarlem, 2011 Inleiding Terremark heeft sinds de opkomst van server virtualisatie in het begin van deze eeuw veel RFI s en RFP s beantwoord. Deze

Nadere informatie

Voorwaarden en definities supportovereenkomst

Voorwaarden en definities supportovereenkomst Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Definities 2 2.1 Remote support 2 2.2 Spoedeisend correctief onderhoud 2 2.3 Bereikbaarheid 2 2.4 Updates 2 2.5 Lay-outs aanpassen 3 2.6 Rapportage 3 2.7 Consult online

Nadere informatie

Bijlage 11 Programma van Eisen

Bijlage 11 Programma van Eisen Bijlage 11 Programma van Eisen Het betreft hier minimale eisen, waarbij geldt dat: Het niet voldoen aan een eis leidt onherroepelijk tot leidt tot het ongeldig verklaren en terzijde leggen van de Inschrijving

Nadere informatie

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

Service Level Rapportage

Service Level Rapportage Service Level Rapportage Service Level Agreement nummer S115 Service Level Agreement naam HomeWURk Idealis Applicaties n.v.t. Naam klant Idealis Naam contactpersoon klant Hans van Haren Naam Service manager

Nadere informatie

IT-COMPONENTEN BEWAKEN. VEILIG, SNEL EN BETROUWBAAR

IT-COMPONENTEN BEWAKEN. VEILIG, SNEL EN BETROUWBAAR IT-COMPONENTEN BEWAKEN. VEILIG, SNEL EN BETROUWBAAR Wat is PIM? PIM staat voor PST Infrastructuur Monitoring. Met PIM realiseert u een volledige monitoring van uw servers, applicaties en netwerkcomponenten

Nadere informatie

Ingram Micro Flexible Services

Ingram Micro Flexible Services Ingram Micro Flexible Services De aanvragen die u vandaag als reseller krijgt, zijn anders dan die van enkele jaren geleden. Uw klanten zijn niet langer uitsluitend op zoek naar producten, maar hebben

Nadere informatie

Service Level Management DAP Template

Service Level Management DAP Template Service Level Management DAP Template Versie 1.0 27 juli 2011 Definitief Auteur : Bart de Best Akkoord : Bart de Best Datum : 27 mei 2011 Versie : 1.0 Referentie : DAP template Pagina : I Colofon Titel

Nadere informatie

De Servicedesk. C.A. van der Eem e.a.

De Servicedesk. C.A. van der Eem e.a. C.A. van der Eem e.a. VOORWOORD Dit boek is een bewerking van de uitgave Service en gebruikers; een boek dat geruime tijd een prima kennisbron is geweest voor vele ICT-leerlingen in het mbo. Hoewel de

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

DatuX support diensten 2012

DatuX support diensten 2012 DatuX support diensten 2012 Wilt u beschikken over een Linux professional wanneer u dat wilt? Dat kan: Met een support contract van DatuX bent u hier van verzekerd. Tevens kunt u uw servers laten beheren

Nadere informatie

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL Het opvolgen van gevonden kwetsbaarheden vanuit vulnerability scans op regelmatige basis is een uitdagend proces. De combinatie van vele resultaten, een constant

Nadere informatie

Agenda Next Level in Control. 15:00 16:00 Next Plenair - Control Productivity - Control Security - Control Flexibility

Agenda Next Level in Control. 15:00 16:00 Next Plenair - Control Productivity - Control Security - Control Flexibility Agenda Next Level in Control 15:00 16:00 Next Plenair - Control Productivity - Control Security - Control Flexibility Control Productivity DHS nextbeheer / Office 365 OUR PROFESSIONALS Cloud Monitoring

Nadere informatie

Voorbeeldexamen. ITIL voorbeeldexamen ITIL Foundation ITIL Foundation Certificate in IT Service Management uitgave mei 2005

Voorbeeldexamen. ITIL voorbeeldexamen ITIL Foundation ITIL Foundation Certificate in IT Service Management uitgave mei 2005 Voorbeeldexamen ITIL Foundation ITIL voorbeeldexamen ITIL Foundation ITIL Foundation Certificate in IT Service Management uitgave mei 2005 inhoud 3 inleiding 4 voorbeeldexamen 14 antwoordindicatie 35 beoordeling

Nadere informatie

Alex Kuijpers 3 oktober 2018 ESCALATIE PROCEDURE

Alex Kuijpers 3 oktober 2018 ESCALATIE PROCEDURE Alex Kuijpers 3 oktober 2018 ESCALATIE PROCEDURE Inhoudsopgave 1.0 Initiatie escalatie... 3 1.1 Escalatie proces... 3 1.2 Gegevens... 4 1.3 Rapportage en afsluiting... 4 Service Level Agreement... 5 2.0

Nadere informatie

SKB Enterprise B.V. Service Level Agreement (SLA) Dedicated Server

SKB Enterprise B.V. Service Level Agreement (SLA) Dedicated Server Service Level Agreement (SLA) Dedicated Server Versie 1.0 1 Maart 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities... 4 Welke SLA s zijn er... 5 Voorwaarden... 6 Wanneer wel of geen aanspraak... 6 Afbakeningen...

Nadere informatie

Grip-IT Planning & Forecasting Tool. Voor beheerste Operations en bestuurbare proces-prestaties

Grip-IT Planning & Forecasting Tool. Voor beheerste Operations en bestuurbare proces-prestaties Grip-IT Planning & Forecasting Tool Voor beheerste Operations en bestuurbare proces-prestaties Wat is Grip-IT? Een snelle en degelijke applicatie voor planning en capaciteitsmanagement, bijvoorbeeld als

Nadere informatie

Service Level Agreement BRONZE. Voor Business en Reseller Hosting

Service Level Agreement BRONZE. Voor Business en Reseller Hosting Service Level Agreement BRONZE Voor Business en Reseller Hosting 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Definities 3. Overeenkomst 4. Service Level Agreement BRONZE 4.1. Meldingen 4.2. Prioriteit Niveaus 4.3. Afhandeling

Nadere informatie

Voorbeeldexamen. IT Service Management Foundation (based on ITIL ) uitgave maart 2008

Voorbeeldexamen. IT Service Management Foundation (based on ITIL ) uitgave maart 2008 Voorbeeldexamen ITILF IT Service Management Foundation (based on ITIL ) uitgave maart 2008 inhoud 2 inleiding 3 voorbeeldexamen 13 antwoordindicatie 30 evaluatie EXIN Hét exameninstituut voor ICT ers Janssoenborch,

Nadere informatie

Welke oplossing kiezen voor Projectmanagement met SAP

Welke oplossing kiezen voor Projectmanagement met SAP Welke oplossing kiezen voor Projectmanagement met SAP Enige jaren geleden was in SAP de keuze simpel, als je projecten wilt managen gebruik je het projectsysteem. Daarna kwam cprojects, nu bekend als Portfolio

Nadere informatie

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL )

Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Exameneisen Practitioner s Certificate in IT Service Management: Release & Control (based on ITIL ) Publicatiedatum 1-1-2008 Startdatum 1-3-2007 Doelgroep IT Service Management Practitioner: Release &

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Servicedesk

Dienstbeschrijving Servicedesk Monteba IT Solutions is een diensten bedrijf. We richten ons primair op het onderhoud en installatie van computers, internet en telefonie. Om de dienstverlening te stroomlijnen maakt onze Servicedesk gebruik

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Kennismaken met de human-resourceprocessen

Nadere informatie

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'.

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Inleiding Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Hierin wordt aangegeven dat DNB in 2017 met

Nadere informatie

Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen

Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen Cloud Services Uw routekaart naar heldere IT oplossingen Uw IT schaalbaar, altijd vernieuwend en effectief beschikbaar > Het volledige gemak van de Cloud voor uw IT oplossingen > Goede schaalbaarheid en

Nadere informatie

UW PARTNER IN ICT-BEWAKING

UW PARTNER IN ICT-BEWAKING UW PARTNER IN ICT-BEWAKING TSMS: PERMANENTE BEWAKING VAN UW GEHELE ICT-OMGEVING Het bewaken van systemen, netwerken en applicaties is voor organisaties van levensbelang. Tevens worden netwerken steeds

Nadere informatie

Geef handen en voeten aan performance management

Geef handen en voeten aan performance management Geef handen en voeten aan performance management De laatste jaren is het maken van concrete afspraken over de ICT-serviceverlening steeds belangrijker geworden. Belangrijke oorzaken hiervoor zijn onder

Nadere informatie

Service Level Agreement

Service Level Agreement Service Level Agreement 1 Algemene bepalingen 1.1 Partijen Deze Service Level Agreement (verder te noemen: SLA) is een overeenkomst die is gesloten tussen: WAME BV, gevestigd te Enschede aan de Deurningerstraat

Nadere informatie

Entree / Kennisnet Federatie Service Level Agreement

Entree / Kennisnet Federatie Service Level Agreement Entree / Kennisnet Federatie Service Level Agreement Naam Entree SLA Versie 2.2 Datum 12 maart 2012 Referentie kennisnet.nl PAGINA 2/6 Service Level Agreement (SLA) Deze SLA maakt onderdeel uit van de

Nadere informatie

Partner SaaS Service level Agreement

Partner SaaS Service level Agreement Partner SaaS Service level Agreement Date: Juli 2017 Version: 2016 Inhoud 1. Diensten... 3 2. KPI s... 4 3. Incidenten... 5 4. Wijzigingsverzoeken... 6 5. SLA rapportage... 7 Copyright 2016 Eshgro Tenzij

Nadere informatie

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Een snelle start. Versie 1.8

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Een snelle start. Versie 1.8 Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Een snelle start Versie 1.8 Introductie Welkom bij MijnKPN Grootzakelijk MijnKPN Grootzakelijk is het portaal dat de online applicaties van KPN met één gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Welkom! GertJan Coolen

Welkom! GertJan Coolen Welkom! GertJan Coolen Agenda Introductie Communicare Trends in de markt & MS Lync Contact Center for Lync Uitgangspunten Architectuur Functionaliteiten Partnership Wrap up & interactie Communicare Internationaal

Nadere informatie

Uw ICT-systemen of -beheer EN BETROUWBAAR. transparantie en continuïteit.

Uw ICT-systemen of -beheer EN BETROUWBAAR. transparantie en continuïteit. IT-COMPONENTEN MANAGED SERVICES Uw ICT-systemen of -beheer BEWAKEN. uitbesteden. VEILIG, Betrouwbaarheid, SNEL EN BETROUWBAAR transparantie en continuïteit. PST Managed Services De huidige technologische

Nadere informatie

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan!

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Een probleem met uw ICT omgeving is kostbaar en pijnlijk. De managed services van VBVB zijn ontworpen voor organisaties die 100% controle willen

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Versie Service Level Agreement (SLA) Platform GPI

Versie Service Level Agreement (SLA) Platform GPI Versie 22-06-2018 Service Level Agreement (SLA) Platform GPI 1. Algemeen 1.1. Algemeen Deze Service Level Agreement (SLA) vormt een onderdeel van de Overeenkomst tussen SSVV (opdrachtgever) en ex:plain

Nadere informatie

DÉ TIP VOOR GRIP OP DE PERFORMANCE VAN APPLICATIES

DÉ TIP VOOR GRIP OP DE PERFORMANCE VAN APPLICATIES DÉ TIP VOOR GRIP OP DE PERFORMANCE VAN APPLICATIES SPS WhitePaper KLAGENDE EINDGEBRUIKERS? MOEILIJKE DISCUSSIES? WAT DOE JE ERAAN? Inhoud 03 : Inleiding 05 : Inzicht cruciaal 07 : Zien wat de eindgebruiker

Nadere informatie

VERSIE 1.0 WOLFMEISTER VOF SERVICE LEVEL AGREEMENT UITGEREIKT DOOR: WOLFMEISTER IT. Graafseweg AL - s-hertogenbosch KVK

VERSIE 1.0 WOLFMEISTER VOF SERVICE LEVEL AGREEMENT UITGEREIKT DOOR: WOLFMEISTER IT. Graafseweg AL - s-hertogenbosch KVK VERSIE 1.0 WOLFMEISTER VOF SERVICE LEVEL AGREEMENT UITGEREIKT DOOR: WOLFMEISTER IT Graafseweg 10 5213 AL - s-hertogenbosch KVK 71055657 SERVICE LEVEL AGREEMENT 1. PARTIJEN Deze Service Level Agreement

Nadere informatie

Opdrachtgeverschap 2.0. Toezien op de afspraken in de verwerkersovereenkomst

Opdrachtgeverschap 2.0. Toezien op de afspraken in de verwerkersovereenkomst Opdrachtgeverschap 2.0 Toezien op de afspraken in de verwerkersovereenkomst Doel van deze presentatie Zelf een mening hebben over welke certificering/ verklaring het beste past bij een af te nemen dienst

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET INCIDENT MANAGEMENT SYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in

Nadere informatie

Raamovereenkomst IT-Diensten

Raamovereenkomst IT-Diensten Raamovereenkomst IT-Diensten Groningen Seaports NV Versie: 0.1 Versie Datum Omschrijving Akkoord Serviceorganisatie Akkoord GRONINGEN SEAPORTS NV 0.1 Concept raamovereenkomst pagina 2 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

Centix4 Modules Workflow Management

Centix4 Modules Workflow Management 1 Gestructureerd beheer van uw werkprocessen Efficiënter inzetten van operationele medewerkers Voert uw organisatie activiteiten uit waarvoor u mensen moet inplannen, zoals het afhandelen van klachten

Nadere informatie

[functie] De functie die verantwoordelijk is voor het beheren van applicaties. [zaak] Een methode of maatregel om een risico te managen.

[functie] De functie die verantwoordelijk is voor het beheren van applicaties. [zaak] Een methode of maatregel om een risico te managen. Applicatiebeheer het beheren van applicaties. [functie] De functie die verantwoordelijk is voor het beheren van applicaties. Beheer (beheren) Control Onder de activiteit applicatiebeheer valt de ontwikkeling,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5. De ITIL-servicelevenscyclus. 5.1 Introductie. MS Office. ITIL V3 een kennismaking ITIL =

HOOFDSTUK 5. De ITIL-servicelevenscyclus. 5.1 Introductie. MS Office. ITIL V3 een kennismaking ITIL = HOOFDSTUK 5 5.1 Introductie een kennismaking ITIL = Information Technology Aan het eind van de vorige eeuw groeide informatievoorziening snel. Het werd nodig dat die informatievoorziening goed beheerd

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Dynamic infrastructure. Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur

Dynamic infrastructure. Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur We behandelen in dit document de 5 stappen naar een dynamische it-infrastructuur:

Nadere informatie

Omschrijving service niveau (basis) Evidos clouddienst

Omschrijving service niveau (basis) Evidos clouddienst Omschrijving service niveau (basis) Evidos clouddienst Versie: 1.0 Datum: 21 december 2018 1 1. Inleiding Onderliggend document beschrijft het basis service niveau dat Evidos (actief onder de handelsnamen

Nadere informatie

U begrijpt dat een deel van uw administratie weinig geautomatiseerd is. TeamPlayer biedt nu voor u de oplossing.

U begrijpt dat een deel van uw administratie weinig geautomatiseerd is. TeamPlayer biedt nu voor u de oplossing. Waarom TeamPlayer? Wellicht heeft u reeds een administratief programma waarmee uw boekhouding, facturatie of bestellingen worden beheerd. Deze programma s schieten echter tekort als het gaat over nog andere

Nadere informatie

Service Level Agreement (SLA) Colocated servers Provalue B.V.

Service Level Agreement (SLA) Colocated servers Provalue B.V. Service Level Agreement (SLA) Colocated servers Provalue B.V. 1. Inleiding Naast het leveren van colocated servers bieden wij ook de mogelijkheid om een uitgebreide Service Level Agreement (SLA) af te

Nadere informatie

Care for Systems. Inter Service Level Agreements

Care for Systems. Inter Service Level Agreements Care for Systems Inter Service Level Agreements Service: maximale beschikbaarheid Wat gebeurt er als de AV-installatie uitvalt in uw meldkamer, vergaderruimte of operatiekamer? Wat is de impact op de geplande

Nadere informatie

FIXED PRICE AppLabs wordt aangeboden tegen een vooraf overeengekomen Fixed-Price, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Afgesproken.

FIXED PRICE AppLabs wordt aangeboden tegen een vooraf overeengekomen Fixed-Price, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Afgesproken. AppLabs.nl AppLabs is een Off-Site & Fixed-Price Applicatie Management oplossing. Een service voor ontzorgen en uitbesteding van uw Applicatie Management. AppLabs kan dienst doen als aanvulling op uw bestaande

Nadere informatie

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen

VOOR DE SCHERMEN. Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen VOOR DE SCHERMEN Betrokken en betrouwbaar in ICT-oplossingen Voor de schermen Wat wij áchter de schermen voor u kunnen betekenen, begint vóór de schermen. Hoe kunnen wij uw organisatie helpen om efficiënter,

Nadere informatie

Innovatieve mogelijkheden met OBSV

Innovatieve mogelijkheden met OBSV Innovatieve mogelijkheden met OBSV Rudy Seebus Donderdag 21 November 2013 2013 MACS B.V. Inleiding Mobiel werken met OBSV Planning met OBSV Koppelingen met OBSV Rapportage & Data analyse 27-11-2013 2 Inleiding

Nadere informatie

Service- en Supportvoorwaarden (Servicecontract software)

Service- en Supportvoorwaarden (Servicecontract software) Service- en Supportvoorwaarden (Servicecontract software) Inleiding: In deze voorwaarden is opgenomen wat klanten mogen verwachten van de service- en supportdienstverlening van TSD. Deze voorwaarden zijn,

Nadere informatie

Service Level Agreement Datacenter Vlaanderen

Service Level Agreement Datacenter Vlaanderen Service Level Agreement Datacenter Vlaanderen De SLA bevat de service levels oftewel dienstenniveaus die door Datacenter Vlaanderen en Opdrachtgever zijn overeengekomen met betrekking tot haar dienstverlening.

Nadere informatie