Concept - afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept - afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen"

Transcriptie

1 Concept - afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen Datum en plaats: Woensdag 8 februari 2006 om uur, Stadhuis Burgerzaal Aanwezigen: Commissieleden: R.S. Zwart (PvdA), J.B.A.M. van Xanten (VVD), L. van den Broek (D66), M.J. van Hunnik (SP), J. van Driel (SP), H.S. Veldman (VVD), E.R.T. Vermeulen (GL), R. van Dongen (GL), A.M.E. Lewe (SP), A. Hillen (CDA), J. Baard (Stadspartij), J.M.H.L. de Wilde de Ligny (Stadspartij), J.V.J. van Deurzen en H.B.W. van Hees. Voorzitter Comm. griffier Wethouder Insprekers : R.C. Bos : M. Sofovic : L. Scholten :J. van Os ALGEMEEN 1. Opening en vaststelling agenda Agendapunt 4: het raadsvoorstel over moties wordt niet inhoudelijk besproken. De commissieleden kunnen tot en met deze week schriftelijk naar de reageren. Agendapunt 11: de brief van het Klantgroepenoverleg (KGO)over de uitvoering gesubsidieerde arbeid wordt ook niet besproken. De commissie wacht op een concreet voorstel van het College. De fractie van het CDA geeft aan dat zij akkoord is met agendapunt 6 als hamerstuk. Dhr. Hillen vraagt of het College het financiële inzicht in de stand van zaken voorzieningenhart Willemskwartier kan geven. Wethouder Scholten geeft deze vraag door aan de twee verantwoordelijke wethouders. Er heeft zich voor vanavond één inspreker aangemeld: de heer Jos van Os van Horeca Nederland, afdeling Nijmegen, bij agendapunt 12. De commissie is akkoord met de agenda. 2. Mededelingen Vraag van de fractie Nijmegen Nu: Wethouder Scholten beantwoordt de vraag van dhr. Van Hees van Nijmegen Nu over een woonmol in Arnhem. Wethouder geeft aan dat het om een notitie van het Arnhemse college gaat, die nog niet aan de Arnhemse raad is aangeboden. Eerst wordt deze notie in het KAN besproken. Het is volgens wethouder uitgesloten dat er geen overwinkeling plaatsvindt. Toezeggingen wethouder: - Wethouder Scholten zal de raad te zijner tijd hierover informeren. - De commissie ontvangt de Arnhemse notitie van de wethouder via de.

2 3. Het Nijmeegse Kwartiertje Er zijn geen aanmeldingen. 4. Voorstel aan de Raad: Raadsmoties over de periode tot en met de Raad van 12 oktober Advisering aan de Raad door commissie Werk en Inkomen. De fracties zullen schriftelijk op dit raadsvoorstel reageren. Op basis hiervan formuleert de een toevoeging aan het raadsvoorstel. Doel: Adviseren aan de Raad GROTESTEDENBELEID 5. Brief van het College d.d. 6 december 2005 over de uitvoering van de moties behorende bij de Stadsbegroting Het betreft de volgende motie betreffende de commissie Werk en Inkomen: Bijzondere bijstand slimmer gebruiken. De commissie heeft deze motie en de reactie van het College daarop niet besproken. INKOMEN EN ARBEIDSMARKTBELEID 6. Voorstel aan de Raad: Reservering onderuitputting ISV1 voor WOC Willemskwartier Advies: De fracties zijn met dit voorstel unaniem akkoord. 7. Brief van het College aan de Raad: Minima-effectenrapportage De commissie is tevreden met het onderzoek, het onderzoeksrapport en de acties die het College op basis van de uitkomsten van het onderzoek onderneemt. Het onderzoek heeft tamelijk laat plaatsgevonden. De commissie benadrukt dat het onderzoek niet een doel op zich is, maar slechts een instrument. Mede daarom is de commissie tevreden met de toezegging van wethouder dat het onderzoek periodiek zal plaatsvinden, inclusief een belevingsonderzoek en een klantenpanel voor de specifieke groepen. Toezeggingen wethouder: Dit onderzoek doet het College jaarlijks, te meer omdat er landelijke wijzigingen komen. Dan moet de gemeente in ieder geval kijken hoe deze wijzigingen op lokaal niveau uitwerking hebben. Aan dit onderzoek koppelt het College ook een belevingsonderzoek en een klantenpanel.

3 Ten aanzien van de complexiteit (toegankelijkheid) van formulieren, wordt op dit moment het voorlichtingsmateriaal voor bijstandsgerechtigden gescreend. Het College gaat hetzelfde doen met de formulieren. 8. Collegebesluit: Uitstroomcijfers november 2005 Werk en Inkomen Alle fracties constateren dat de uitstroom-doelstelling voor dit jaar niet is gehaald. Daarom stellen de fracties de vraag of ook de doelstelling voor 2006 (5,5%) voldoende realistisch is. Gaat de trendbreuk zich voortzetten of hebben wij al een reëel mogelijk uitstroomniveau behaald? De fractie van Nijmegen Nu komt binnenkort met een uitgewerkt idee om 100 banen te creëren. Deze fractie vraagt ook ander fracties hun ideeën hierover naar voren te brengen. Wethouder: Wethouder Scholten geeft aan dat de trendbreuk zich voortzet en dat dit vertrouwen voor het volgende jaar geeft. Deze maand zijn 200 klanten uitgestroomd. De trendbreuk zit hem in de werking van de instrumenten. Klantenaantallen zeggen niet alles. De raad krijgt voortaan niet alleen de klantenaantallen, maar ook de stand van zaken financiën. 9. Toezegging wethouder over financiële scenario s bijstandsbeleid en taakstelling uitstroom in 2006 Dit agendapunt is besproken samen met agendapunt 8. Toezegging wethouder: Wethouder Scholten wil proberen de toekomstscenario s nog voor de raadsvergadering van 22 februari a.s. naar de raad toe te sturen. 10. Voorstel aan de Raad: Buitensteedse ID-ers Advies: Alle fracties adviseren de Raad in te stemmen met het voorstel. Toezegging wethouder: Over één jaar krijgt de commissie informatie in globale termen over hoe het met de uitvoering van dit besluit is gegaan. 11. De brief van het Klantgroepenoverleg (KGO)over de uitvoering gesubsidieerde arbeid. Dit agendapunt wordt niet besproken. De commissie wacht op een concreet voorstel van het College.

4 INKOMEN EN ARBEIDSMARKTBELEID 12. Voorstel aan de Raad: Eten en drinken in Nijmegen, een visie op de Nijmeegse horeca Inspreker: De inspraakreactie van de heer J. van Os van Horeca Nederland, afdeling Nijmegen, wordt aan deze afsprakenlijst toegevoegd. Dhr. Van Os geeft aan dat standpunten van de gemeente en Horeca Nederland te ver van elkaar liggen. Volgens dhr. Van Os heeft Nijmegen niet meer dan m2 aan de ruimte voor horeca nodig. Het College stelt daartegenover rond m2 voor horeca voor. Dit binnen de periode van 10 jaar. De fracties geven verschillende suggesties aan het College. Een aantal wordt hieronder vermeld: - vrijstelling geven aan nieuwe formules (NN); - bestaande horecazaken uitbreiden (NN); - eerste insteek moet rentabiliteit in het bedrijf zijn (CDA); - 1 e prioriteit is om huidige horeca te behouden (GL); - naar het profiel van de straten kijken en met ondernemers over mogelijkheden praten (VVD); - marktwerking laten plaatsvinden en niet alles voorschrijven en van te voren bepalen (VVD); - realistisch de rol van de gemeente formuleren (PvdA). Alle fracties vragen de wethouder om de kwaliteit van de horeca, waarop het College wil investeren en sturen, te concretiseren. Toezegging wethouder: De commissie krijgt informatie van de Kamer van Koophandel over horeca en hun positieve rendementen. Advies: Het voorstel wordt ingetrokken, omdat de commissie een bijbehorende nota van het College niet ontvangen heeft. De heeft bij de verzending van de documenten deze nota over het hoofd gezien. Het raadsvoorstel wordt na de raadsverkiezingen behandeld. 13. Brief van het College aan de Raad: Stand van zaken gerichte lastenverlichting MKB De fractie van de PvdA legt de nadruk op gerichte lastenverlichting, dat wil zeggen een concrete lastenverlichting, bijvoorbeeld voor buurtwinkels. Deze fractie geeft aan dat in Rotterdam specifieke kansenzones zijn bepaald. Voor deze zones wordt gerichte lastenverlichting gehanteerd. Een aantal fracties, waaronder de VVD en NN, pleiten echter voor een niet-individuele lastenverlichting, zoals via een ondernemersfonds. Dan kan de gemeente op afstand blijven. Wethouder geeft aan met het MKB en de ondernemersorganisaties gesproken te hebben. Beide willen dat er gericht wordt geïnvesteerd. Bijvoorbeeld een keurmerk veilig ondernemen leidt indirect tot lastenverlichting. Ook veiligheid, citymarketing en evenementenbeleid vinden deze organisaties belangrijk.

5 Conclusie: College komt met een voorstel hoe met deze gerichte lastenverlichting verder te gaan. 14. Afsprakenlijst van de vergaderingen van 30 november 2005 en toezeggingenlijst wethouders De afsprakenlijst wordt, met een correctie van de fractie van Nijmegen Nu, vastgesteld. Terugbik commissie Werk en Inkomen De commissievoorzitter kijkt samen met de commissieleden terug naar de afgelopen vier jaar en naar successen en bijzondere momenten van deze commissie Sluiting vergadering De commissievergadering wordt afgesloten met een borrel in de kantine. Deze afsprakenlijst wordt vastgesteld in de eerstvolgende commissievergadering. Mocht u de opname van de commissievergadering willen beluisteren, kunt u dat doen bij de. Met vriendelijke groet, voorzitter commissie Werk en Inkomen, R.C. Bos

6

7

8

9

Afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen

Afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen Afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen Griffie Afsprakenlijst commissie Werk en Inkomen Datum en plaats: Woensdag 22 juni 2005 om 20.00 uur, Stadhuis Burgerzaal Aanwezigen: Commissieleden: R.S. Zwart

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST RAADSCOMMISSIE STADSGEBIEDEN

AFSPRAKENLIJST RAADSCOMMISSIE STADSGEBIEDEN Afsprakenlijst commissie Stadsgebieden Vergadering 30 augustus 2005 AFSPRAKENLIJST RAADSCOMMISSIE STADSGEBIEDEN Datum en plaats: 30 augustus 2005 aanvang 19.00 uur, locatie: Burgerzaal Aanwezigen: G.C.M.

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad 182/2003. Registratienummer. Fatale datum raadsbesluit 17 september 2003

Voorstel aan de Raad 182/2003. Registratienummer. Fatale datum raadsbesluit 17 september 2003 182/2003 Registratienummer Fatale datum raadsbesluit 17 september 2003 Opgesteld door, telefoonnummer Xander Bardie en Lobke Opsteen Programma Bestuur Portefeuillehouder mevr. dr. G. ter Horst Onderwerp

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004

Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004 Advies: Openbaar Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004 Programma / Programmanummer Multiculturele samenleving & emancipatie / 3110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 1

CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 1 CONCEPT Verslaglegging vergadering Agendacommissie 22 januari 2014, pagina 1 Aanwezig: Hermine van den Berg (voorzitter commissie Leefomgeving), Monique van Gerwen (fractievoorzitter GL, plv. commissievoorzitter),

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 5 juli 2018.

Besluitenlijst raad 5 juli 2018. Besluitenlijst raad 5 juli 2018. Omschrijving van Besluit het voorstel 1 Opening De heer Melse (CDA) en de heer Kesting (CU) hebben zich afgemeld voor deze vergadering (18) Wethouder Bragt heeft zich voor

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Datum: dinsdag 19 juni 2018 Aanvangstijd: 20:00 uur Eindtijd: 21.48 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Motie Wat betekent dat voor U?II. In de notitie bij dit voorstel zijn die gevolgen, toegespitst op woonlasten voor woningen, uitgewerkt.

Motie Wat betekent dat voor U?II. In de notitie bij dit voorstel zijn die gevolgen, toegespitst op woonlasten voor woningen, uitgewerkt. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Motie Wat betekent dat voor U?II Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 14 mei 2014 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 1 juni 2017.

Besluitenlijst raad 1 juni 2017. Besluitenlijst raad 1 juni 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Er zijn geen afmeldingen voor deze vergadering (21) 2 Vaststelling van de agenda De heer Kesting (CU) verzoekt

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 20 februari 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Vergadering / project Gemeentelijke Rekenkamer Vergaderstuk nummer 76/ 17 januari 2007 Aanwezig Dhr. P. Breukers (lid Rekenkamer) Dhr. L. Dolmans (voorzitter Rekenkamer)

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 7 september 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. L. Schumer (plv. Fractie

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic.

wethouder H.C.V.Veldhuijsen Blok 1 Opening De voorzitter heet het nieuwe clusterlid van de PvdA-fractie welkom, te weten de heer D.Kilic. Besluitenlijst vergadering cluster Ruimte d.d. 19 mei 2015 Plaats: Tijd: Aanwezig Voorzitter: griffier: raadzaal, Stadhuis 20.00u-21.41u mevr. A.van der Lugt de heer J.A.M.Kleene de heer P.Bekker (D66)

Nadere informatie

Datum vergadering, tijdstip van aanvang Donderdag 20 juni 2002 om 20.00 uur en dinsdag 25 juni 2000 om 20.00 uur

Datum vergadering, tijdstip van aanvang Donderdag 20 juni 2002 om 20.00 uur en dinsdag 25 juni 2000 om 20.00 uur Uitnodiging vergadering Aan de leden van de Datum vergadering, tijdstip van aanvang Donderdag 20 juni 2002 om 20.00 uur en dinsdag 25 juni 2000 om 20.00 uur Plaats vergadering Stadhuis, Burgerzaal Onderwerp

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein Datum: woensdag 20 juni 2018 Aanvang: 20:00 uur Eindtijd: 22:15 uur Locatie: Raadzaal gemeentehuis van Huizen Voorzitter en commissiegriffier R.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad CONCEPT Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 2014 Verslag commissie Ruimte en Vastgoed (cie RV) Betreft openbare

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Zaaknr \ 7 JUNI gemeente Barneveld. Collegevoorstel. Onderwerp: Collegereactie op motie WD-fractie inzake Bameveldse MKB-toets

Zaaknr \ 7 JUNI gemeente Barneveld. Collegevoorstel. Onderwerp: Collegereactie op motie WD-fractie inzake Bameveldse MKB-toets gemeente Barneveld Zaaknr. 1112190 Collegevoorstel Collegereactie op motie WD-fractie inzake Bameveldse MKB-toets Gevraagde beslissing: 1. Kennis te nemen van de inhoud van de MaaEQfiQamfia motie van de

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris)

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris) Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 17 mei 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. N. Boersma ( Fractie 2014),

Nadere informatie

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Twenterand Nr. 66170 29 maart 2018 Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 De raad van de gemeente Twenterand; gezien het voorstel van

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 8 november 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 8 november 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 8 november 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST RAADSCOMMISSIE STADSONTWIKKELING

AFSPRAKENLIJST RAADSCOMMISSIE STADSONTWIKKELING Afsprakenlijst commissie Stadsontwikkeling Vergadering 20 juni 2005 AFSPRAKENLIJST RAADSCOMMISSIE STADSONTWIKKELING Datum en plaats: 20 juni 2005 aanvang 19.00 uur, locatie: Burgerzaal Aanwezigen: H.B.W.

Nadere informatie

G R I F F I E B U R E A U GEMEENTE * BRUNSSUM

G R I F F I E B U R E A U GEMEENTE * BRUNSSUM G R I F F I E B U R E A U GEMEENTE * BRUNSSUM CONCEPT BESLUITENLIJST/VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE MIDDELEN GEHOUDEN OP WOENSDAG 27 MEI 2009 OM 19:00 UUR IN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

De insprekers komen aan bod bij de desbetreffende agendapunten.

De insprekers komen aan bod bij de desbetreffende agendapunten. *Z03609F56 AF* commissie Samenleving Besluitenlijst Z/19/333033 INT/19/906246 Datum 18 juni 2019 Aanwezig Voorzitter: griffier: Leden: leden: Overige aanwezigen: Afwezig met kennisgeving: dhr. R.A. Teunissen

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein Resumé van de openbare commissievergadering Fysiek Domein Datum: woensdag 12 september 2018 Aanvang: 20:00 uur Eindtijd: 22:15 uur Locatie: Raadzaal gemeentehuis van Huizen Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

ZEER BEKNOPT VERSLAG COMMISSIE SAMENLEVINGSZAKEN 2 SEPTEMBER 2015

ZEER BEKNOPT VERSLAG COMMISSIE SAMENLEVINGSZAKEN 2 SEPTEMBER 2015 ZEER BEKNOPT VERSLAG COMMISSIE SAMENLEVINGSZAKEN 2 SEPTEMBER 2015 AANWEZIG Voorzitter: dhr. H.P.J.M. ter Veen Griffier: mevr. M.C.G.M. de Vree-Bekker Commissieleden: dhr. R.W. Tesselaar (CDA) dhr. N.A.M.

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Aanwezig: Afwezig met afmelding: Afwezig zonder afmelding: E. van Aalzum (vz. Rekenkamer) P. van Vliet (lid Rekenkamer) P. de Goede (lid Rekenkamer) J. Smink (secr. Rekenkamer)

Nadere informatie

Ons kenmerk FA40/ Datum uw brief -

Ons kenmerk FA40/ Datum uw brief - Financiën Ingekomen stuk D14 (PA 19 november 2014) Businesscontrol Aan: de Gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 14 november 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunt 4C en 6C worden

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Ruimte en Leefomgeving en Bestuur en Middelen, nummer 6787;

gelezen de voordracht van de statencommissies Ruimte en Leefomgeving en Bestuur en Middelen, nummer 6787; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2015 Nummer 6787 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 6 november 2015 Nummer 15015913 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 6 november 2015 van 9.20 tot 19.57

Nadere informatie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Datum: 20 november 2012 met voortzetting op 21 november 2012 Plaats: raadszaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Tijd: 19.30 uur ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 21-03-2017 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw J. van Hoey Smith, mevrouw E.W. van Blom,

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5

Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5 Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5 Van 7 juli 2015 Besluiten- c.q. afsprakenlijst Voorzitter: de heer S. Stoop (burgemeester) Griffier: mevrouw A. Goslings Leden: de heren A. de Bruin (SGP), A. van der Linden

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

5 Overzicht Stand van zaken Moties en Toezeggingen Besluit De moties worden besproken. De motie Sport in Dordrecht geborgd kan worden afgevoerd.

5 Overzicht Stand van zaken Moties en Toezeggingen Besluit De moties worden besproken. De motie Sport in Dordrecht geborgd kan worden afgevoerd. enlijst Commissie Sociale Leefomgeving 31 mei 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. Mevrouw Geerts deelt mede dat er nog enkele plaatsen vrij zijn voor

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Leefomgeving d.d. 12 april 2017

Concept Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Leefomgeving d.d. 12 april 2017 Concept Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Leefomgeving d.d. 12 april 2017 Van deze vergadering is een geluidsopname beschikbaar op het internet. Aanwezig: voorzitter: commissieleden: wethouders:

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen.

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen. VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Samenvatting, doel en beslispunten Toelichting Verordening Cliëntenraad sociale zekerheid Op 1 oktober 2009 is de Wet investering in jongeren (WIJ) ingegaan. De WIJ schrijft

Nadere informatie

Beknopt verslag van de vergadering van de raadscommissie d.d. 12 september 2006

Beknopt verslag van de vergadering van de raadscommissie d.d. 12 september 2006 Beknopt verslag van de vergadering van de raadscommissie d.d. 12 september 2006 Aanwezig: Voorzitter: D. van den Broek (CU-fractie) CDA-fractie: C.W. Overbeek, H.L. Buerman, mw. W.Chr. de Groot PvdA-fractie:

Nadere informatie

Dhr. Swaans (VVD) De heer W. Couwenberg (lijst Couwenberg) kennisgeving)

Dhr. Swaans (VVD) De heer W. Couwenberg (lijst Couwenberg) kennisgeving) Opgemaakt door Mevr. M. Steenbergen Aanwezig De heer J. van Gulik, (voorzitter) en de heren G. v. Ostaden (SP), G. v.d. Put (PvdA), M. v. Oosterwijk (PAG), S.Sperber (CDA), J. Swaans (VVD). r dhr. Van

Nadere informatie

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus)

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus) Leiden, 23 augustus 2005 Aan de leden, Namens de voorzitter van de raadscommissie Sociale frastructuur nodig ik u uit voor een vergadering op Donderdag 1 september a.s. om 20.00 uur in de Raadzaal stadhuis.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst 1 november 2013

Besluitenlijst 1 november 2013 Besluitenlijst 1 november 2013 Middelburg, 4 november 2013 nr. 13024675 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 1 november 2013, 09.30 uur, in de

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.00 Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 13-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0401 Naam programma +onderdeel: Werk en inkomen Onderdeel Wet sociale werkvoorziening (Productnummer 6.11.05)

Nadere informatie