Wel kan de instroom vanaf 2016 per kwartaal. De keurmerkjaarbijdrage wordt evenredig voor de verlopen kwartalen verminderd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wel kan de instroom vanaf 2016 per kwartaal. De keurmerkjaarbijdrage wordt evenredig voor de verlopen kwartalen verminderd."

Transcriptie

1 2015 SCHRIFTELIJKE VRAGEN 175 Vragen van de heer A. van Schie (ingekomen op 17 november 2015 en antwoorden door het college verzonden op 27 januari 2016) Schriftelijke vragen over meer openheid Taxikeur Utrecht Sinds mei 2012 is de Stichting Taxikeur Utrecht (STKU) een belangrijke partner van de gemeente in het overleg met de taxibranche. In een steeds verdergaande samenwerking is een kwaliteitsslag gemaakt en zijn steeds meer privileges toegekend aan taxikeur-taxi s en -chauffeurs. Zo is het gebruik van bepaalde taxistandplaatsen en de busbaan voorbehouden aan taxikeur-taxi s. Gemeente en politie handhaven dit actief. De VVD is enthousiast over de wens van gemeente en taxibranche om te komen tot een kwalitatief aanbod waarbij de klant centraal staat. Een goed functionerende taxi-sector is een welkome aanvulling op het openbaar vervoer en kan daarmee de drempel tot gebruik van het OV verlagen. Toch is er bij een deel van de chauffeurs nog onvrede over de werkwijze van de STKU. Deze onvrede betreft vooral de verplichte jaarlijkse afdracht aan de stichting, de samenstelling van het bestuur en de communicatie/verantwoording. Veel kleine chauffeurs zijn voor hun inkomsten afhankelijk van straatritten en houden daar een zeer karige marge aan over. De grotere taxiondernemingen zijn minder afhankelijk van straatritten en hebben ook structurele inkomsten uit vaste contracten waardoor de afdracht aan taxi-keur relatief kleiner is per wagen/chauffeur. Daarom heeft de VVD hierover de volgende vragen: 1. Is het college bereid bij de STKU en TRU (Taxiplatform Regio Utrecht) aan te dringen op openbaarheid van de beleidsplannen, begrotingen en jaarverslagen zodat voor de deelnemers duidelijk wordt waar hun bijdragen aan besteed worden? Zo nee, waarom niet? Ja. 2. Hoe is de samenstelling van deze besturen geregeld? Is er ook plaats voor zelfstandige chauffeurs, voor consumentenorganisaties en voor de gemeente? Voor de STKU is het volgende geregeld. In het uitvoeringsbesluit Toelatingseisen Keurmerkorganisaties is geformaliseerd: Een keurmerkorganisatie dient een bestuur te hebben dat bestaat uit natuurlijke personen die de goedkeuring hebben verkregen van ons college. De bestuursleden van de keurmerkorganisatie dienen te beschikken over een Verklaring Omtrent het Gedrag. De keurmerkorganisatie en haar bestuursleden mogen daartoe geen functie vervullen in organisaties van taxivervoerders. Zij mogen geen diensten verrichten voor, of een belang hebben in of bij, organisaties van taxivervoerders of individuele taxichauffeurs, voor zover dit niet noodzakelijk is voor de uitvoering van haar taak als keurmerkorganisatie (diensten ten behoeve van de reguliere uitvoering van haar keurmerktaak, met inbegrip van haar werkzaamheden ten behoeve van de verhoging van de kwaliteit van het taxivervoer vallen daar niet onder).

2 De TRU heeft een zevenkoppig bestuur bestaande uit grote Utrechtse taxiondernemingen, middelgrote Utrechtse taxiondernemingen en Utrechtse eenmansbedrijven. Iedere chauffeur die namens zijn onderneming lid is van de TRU kan zich opgeven als bestuurslid. 3. Wat is de rol van de TRU bij het taxikeur? Gemeente Utrecht, Stichting TaxiKeur Utrecht en de TRU hebben in 2010 een Overeenkomst kwaliteitsverbetering taxivervoer Utrecht gesloten. De TRU heeft in deze overeenkomst namens haar achterban de voorschriften vastgelegd waaraan een goede taxichauffeur moet voldoen. Deze voorschriften zijn overgenomen in de Utrechtse taxiverordening. Bij de uitvoering van de Utrechtse taxiverordening heeft de TRU geen rol. 4. Hoe is de medezeggenschap georganiseerd bij TRU en STKU? De TRU organiseert een aantal keer per jaar een algemene ledenvergadering. Bij de STKU bestaat uit het oogpunt van onafhankelijkheid geen medezeggenschap. Wel kan de taxibranche aangeven een oordeel over bepaalde regels of processen te hebben. De STKU onderzoekt dan eventueel samen met de gemeente of taxibranche - of de regels en/ of processen moeten worden bijgesteld. Een voorbeeld hiervan is het gespreid betalen van de keurmerkafdracht. 5. Wie worden er precies bezoldigd vanuit de begroting van de STKU en welk deel daarvan wordt opgebracht uit de afdrachten? Draagt de gemeente ook financieel bij aan de STKU, en zo ja, hoeveel en met welk doel? De STKU heeft twee werknemers in dienst met onder andere de taken: examens afnemen, examens nakijken, surveillance op straat en alle backoffice taken die het primaire proces ondersteunen. Verder hebben zij vier bestuursleden. Alle kosten van werknemers en bestuursleden worden gefinancierd vanuit afdrachten van chauffeurs. De gemeente draagt momenteel niet financieel bij aan de STKU. De STKU heeft bij de start wel een opstartsubsidie ontvangen. Dit is bekostigd uit de verkregen subsidie van het ministerie in 2010 en 50% cofinanciering van de gemeente. In totaal is dit ,-. 6. Is het ook mogelijk te maken de afdracht voor het keurmerk gespreid te betalen en de geldigheid niet per kalenderjaar maar voor een vaste termijn na aanvraag te doen laten gelden? Ja, het is mogelijk om de afdracht voor het keurmerk gespreid te betalen. Het is niet mogelijk de geldigheid niet per kalenderjaar maar voor een vaste termijn na aanvraag te doen gelden. Dit levert veel extra administratief werk op, omdat er daarna blijvend verspreid over het hele jaar individueel gefactureerd dient te worden bij verlenging (nu worden 350 chauffeurs in één batch gefactureerd). Op deze manier worden de kosten van het keurmerk voor de chauffeurs zo laag mogelijk gehouden. Wel kan de instroom vanaf 2016 per kwartaal. De keurmerkjaarbijdrage wordt evenredig voor de verlopen kwartalen verminderd.

3 7. Wat is er gedaan met de aanbevelingen van het rapport Evaluatie samenwerkingsproces taxi van Twynstra Gudde van 3 april 2014? Stand van zaken verschillende aanbevelingen: Implementatie verordening Er is in samenwerking met de taxibranche een verordening gemaakt en na vaststelling in de gemeenteraad - ingevoerd. Opwaardering taxistandplaatsen. Samen met de branche is onderzocht hoe de huidige taxistandplaatsen er als volwaardige kwaliteitsplaatsen uit kunnen zien. De taxibranche heeft hun programma van eisen aan de gemeente kenbaar gemaakt. Bij de inrichting van de tijdelijke taxistandplaatsen aan de jaarbeurszijde wordt hiermee al rekening gehouden. De buffer en haltesystematiek. Het huidige buffer- en haltesysteem op het stationsplein is storingsgevoelig. Dit zijn slagbomen, gekoppeld aan een automatiseringssysteem. Momenteel werkt de gemeente aan een ontwerp voor de tijdelijke situatie en een integraal ontwerp voor de definitieve situatie. Hierbij overwegen wij het automatiseringssysteem los te laten. Het Jaarbeursplein als keurmerkstandplaats. Het jaarbeursplein is een keurmerktaxistandplaats geworden. Communicatie met chauffeurs Indien de gemeente de samenwerking wil voortzetten is volgens het rapport van belang dat zij erkent dat de TRU de branche (voldoende) vertegenwoordigt en voor de gemeente het eerste aanspreekpunt is. De gemeente heeft de TRU in bijna alle relevante overleggen binnen de organisatie een plaats gegeven. De communicatie met de TRU verloopt hierdoor goed. Extra keurmerk taxihalteplaats In mei 2014 is er op de Neude (tegenover het oude postkantoor) een extra taxihalteplaats voor keurmerkchauffeurs gerealiseerd. De professionaliseringsagenda De drie partijen hebben gezamenlijk een agenda voor de toekomst opgesteld. Kwaliteitsslag keurmerkorganisatie De keurmerkorganisatie is medio februari 2014 gestart met surveillance op de taxistandplaatsen (ook in de nachten en weekenden). Zij organiseert kwaliteitsbijeenkomsten. De lijn tussen de keurmerkorganisatie en de Politie is kort. Ook heeft de keurmerkorganisatie haar administratie en begroting op orde gebracht. Klanttevredenheidsonderzoek Uit een eerdere poging van Civitas in 2012 blijkt dat het meten van de klantbeleving in taxi s lastig is. De respons was toen laag. Nu probeert de G4 samen met het ministerie een dergelijke opzet neer te zetten. De chauffeurs op de taxi en in de bus zijn ook de oren en ogen van de samenleving en kunnen door hun opleiding, ervaring en uitstekende onderlinge communicatie ook bijdragen aan een veiliger Utrecht 8. Wat doen politie en gemeente nu al samen met de chauffeurs van Utrecht om bij evenementen en tijdens uitgaansavonden positief bij te dragen aan de veiligheid op straat en in het OV?

4 De gemeente, politie en de chauffeurs werken bij verschillende evenementen samen om de taxilogistiek goed te laten verlopen. Tijdens deze evenementen worden er verkeersregelaars ingezet die zorg dragen dat de taxilogistiek goed verloopt. De politie surveilleert structureel tijdens de uitgaansavonden in Utrecht of de taxilogistiek goed verloopt. Ook surveilleert de keurmerkorganisatie tijdens de uitgaansavonden ad hoc of keurmerkchauffeurs de gewenste kwaliteit bieden. Tevens worden tijdens uitgaansavonden mystery quests ingezet om de kwaliteit te waarborgen. 9. Welke kansen ziet de gemeente om met concessiehouders in het OV en de taxibranche nog verder samen te werken in het signaleren van onveilige situaties op straat? De lijn tussen de gemeente en concessiehouders in het OV en de taxibranche is kort. Zij kunnen te allen tijde de gemeente informeren over onveilige situaties op straat. 10. Op welke wijze kunnen taxi s en verkeersregelaars van de TRU ingezet worden om de uitstroom van evenementen, concerten en uitgaanspubliek te verbeteren en overlast te verminderen? Is het college bereid de drie bovengenoemde punten samen met politie en de taxibranche op te pakken? Zo nee, waarom niet? Wij vinden dat er voor aansturing van de taxilogistiek bij grote evenementen kwalitatief goede verkeersregelaars moeten staan. Dit kunnen andere verkeersregelaars zijn dan die van de TRU. Wij merken dat voor het uitgaanspubliek in de weekenden (donderdag t/m zaterdagnacht) geen verkeersregelaars nodig zijn. De bestaande taxistandplaatsen en de logistiek erom heen fungeren voldoende. Chauffeurs signaleren een toenemende concurrentie van het OV in de nachtelijke uren, maar ook mogelijkheden om maatschappelijke kosten te besparen door meer gebruik te maken van individueel vervoer op onrendabele OV-lijnen. 11. Ziet het college mogelijkheden voor de taxibranche een bijdrage te leveren aan het onderhouden van onrendabele lijnen of het vervoer in de avonduren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, is het college bereid hierover in gesprek te gaan met de concessiehouder? Dit is met name relevant voor kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Met dit voor ogen is de Regiotaxi in het leven geroepen, als een aanvulling op het openbaar vervoer. Daarnaast is de gemeente actief op zoek naar innovatieve maatwerk oplossingen. Daartoe heeft de gemeente via de Social Impact Factory de challenge Maatwerk vervoer uitgezet. Zie voor meer informatie: met-jouw-idee/ 12. Klopt het dat er plannen zijn voor gesubsidieerd openbaar vervoer in de nachtelijke uren en dat dit mogelijk marktaandeel afsnoept van de taxibranche? En zo ja, kan het college duiden hoe de belangen van consument en ondernemer hier worden gewogen? Nee, daar zijn geen plannen voor. Een uitzondering, die overigens al geruime tijd bestaat, is lijn 412. Deze lijn rijdt op donderdag- en vrijdagnacht het traject Utrecht centraal - De Uithof - De Bilt Zeist. De lijn is in het leven geroepen om een veilige vorm van vervoer voor

5 uitgaanspubliek te bieden, met name gericht op studenten die op De Uithof en in Zeist wonen. Daarnaast kennen wij het voornemen Leidsche Rijn en Vleuten de Meern beter op het nachtnet aan te sluiten.

voorstel aan de raad Utrechtse Taxiverordening 2015 Kenmerk Vergaderdatum 31 maart 2015 Jaargang en nummer

voorstel aan de raad Utrechtse Taxiverordening 2015 Kenmerk Vergaderdatum 31 maart 2015 Jaargang en nummer voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Kenmerk 15.502614 Vergadering Raadsinformatieavond Vergaderdatum 31 maart 2015 Jaargang en nummer Geheim Nee Utrechtse Taxiverordening 2015 Het

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de gemeenteraad Behandeld door D.A.M.L. Creemers Doorkiesnummer 030-28 61271 E-mail n.creemers@utrecht.nl Onderwerp Doorontwikkeling

Nadere informatie

abcdefgh De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter,

abcdefgh De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Geachte voorzitter, abcdefgh De voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 30 november 2006 Ons kenmerk DGP/MDV/U.06.03210 Onderwerp Leerwerktraject voor het contractvervoer

Nadere informatie

Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016

Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016 Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016 1 Opening 2 Mondelinge vragen nr. 1 van de heer van der Zweth (PvdA) inzake een Toegankelijk Utrecht CS mv 1 Een toegankelijk Utrecht CS 3 Mondelinge vragen

Nadere informatie

Toelichting bij de Taxiverordening 2018

Toelichting bij de Taxiverordening 2018 Toelichting bij de Taxiverordening 2018 Algemene toelichting 1. Inleiding De Wet personenvervoer 2000 biedt gemeenten de mogelijkheid om via een verordening aanvullende kwaliteitseisen te stellen aan taxivervoer.

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Breda Nr. 25478 4 februari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Breda houdende regels omtrent taxi s Taxiverordening Breda Bekendmaking Burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; Ontwerp raadsbesluit gemeente Utrecht Taxiverordening Utrecht 2015 De raad van de gemeente Utrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van.. 2015; gelet op de artikelen

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 OPSTELLER VOORSTEL: AFDELING: PORTEFEUILLEHOUDER: G. Snapper FJZ/AJZ M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 27 mei 2011 ONDERWERP: Sluitingstijden

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer H. Küçük. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 2 april 2013

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer H. Küçük. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 2 april 2013 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid de heer H. Küçük sv 2013.95 RIS 257045 Regnr. DSB/2013.176 Den Haag, 2 april 2013 Inzake: Taxi's De gemeenteraad Het raadslid de heer

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Kwaliteitsregels taxichauffeurs. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht,

Uitvoeringsbesluit Kwaliteitsregels taxichauffeurs. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht, Uitvoeringsbesluit Kwaliteitsregels taxichauffeurs Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht, gelezen het raadsbesluit d.d. kenmerk gelet op artikel 6 van de Taxiverordening Utrecht

Nadere informatie

3 e Taxi Nieuwsbrief SBK 4 oktober 2015 Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK)

3 e Taxi Nieuwsbrief SBK 4 oktober 2015 Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK) 3 e Taxi Nieuwsbrief SBK 4 oktober 2015 Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK) 4 oktober 2015 In het kort Dit is de 3e Taxinieuwsbrief van de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK). Deze nieuwsbrief wordt

Nadere informatie

Akkoord te gaan met bijgaande raadsinformatiebrief inzake beantwoording (technische) vragen van de Commissie Ruimte d.d. 12 juni 2014.

Akkoord te gaan met bijgaande raadsinformatiebrief inzake beantwoording (technische) vragen van de Commissie Ruimte d.d. 12 juni 2014. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: D. de Roock Tel.nr.: 8504 Nummer: 14A.00512 Datum: 19 juni 2014 Team: Wijkonderhoud Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Taak en invloed gemeenteraad op de. Integrale veiligheid

Taak en invloed gemeenteraad op de. Integrale veiligheid Taak en invloed gemeenteraad op de Integrale veiligheid 1 Definitie veiligheid Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Handhavingsbeleid taxi

Handhavingsbeleid taxi www.utrecht.nl Handhavingsbeleid taxi Datum: XXXX 2014 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Omgevingsanalyse... 3 1.1 Wat wordt gehandhaafd?... 3 1.2 Wet- en regelgeving... 3 Toezicht en

Nadere informatie

Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser

Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR371829_1 8 november 2016 Verordening Participatieraad Sociaal Domein 2015 gemeente Losser De raad van de gemeente Losser; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet 2015 Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Alle begrippen

Nadere informatie

Memo. aan onderwerp. Gemeenteraad Regeling taxi Gouda. van. College datum 6 december Memo

Memo. aan onderwerp. Gemeenteraad Regeling taxi Gouda. van. College datum 6 december Memo Memo aan onderwerp Gemeenteraad Regeling taxi Gouda van College datum 6 december 2016 Memo Op 26 oktober jongstleden is besloten dat de Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009 wordt aangepast met

Nadere informatie

Achtergrond invoering vakbekwaamheidseis taxichauffeurs

Achtergrond invoering vakbekwaamheidseis taxichauffeurs abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 1 AA DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum Bijlage(n) 10 november 00 Ons kenmerk Uw kenmerk 0/7/VW Onderwerp Effecten

Nadere informatie

Convenant Buurtpreventie Blaricum

Convenant Buurtpreventie Blaricum Convenant Buurtpreventie Blaricum Partijen zijn: Gemeente, vertegenwoordigd door: burgemeester Politie, vertegenwoordigd door: korpschef Buurtpreventievereniging, vertegenwoordigd door: voorzitter en secretaris.

Nadere informatie

Stand van zaken Sociaal Domein

Stand van zaken Sociaal Domein Stand van zaken Sociaal Domein Van transitie naar transformatie Gemeenteraad 27 oktober 2016 Voorbereiding Inhoud 2013 2020 Implementatie en borging Transformatie 1-1-2015 transitie heden Waar staan we

Nadere informatie

Commissie Samenleving Het college van burgemeester en wethouders Onderwerp:

Commissie Samenleving Het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Keuzenota Aan: Commissie Samenleving Van: Het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Leerlingenvervoer inkopen door de gemeente of de inwoner (ouder) Portefeuillehouder: Wethouder L. Verspuij

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend 15 PHO voorstel verlenging Regiotaxi Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging Regiotaxi Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Basistaak Efficiencytaak Platformtaak

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling taxivervoer Gouda

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling taxivervoer Gouda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gouda. Nr. 176630 15 december 2016 Regeling taxivervoer Gouda Het college van burgemeester en wethouders van Gouda; gelezen het voorstel van 1 december 2016;

Nadere informatie

Voorstellen college n.a.v. de Kaderbrief 2018

Voorstellen college n.a.v. de Kaderbrief 2018 len college n.a.v. de Kaderbrief 2018 len Openbare Orde en Veiligheid 4 2 Veilige en leefbare buurten. Meer toezicht en handhaving in de openbare ruimte door het vergroten van de capaciteit stadstoezicht

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

RAPPORT VAN EEN SPECIFIEK ONDERZOEK

RAPPORT VAN EEN SPECIFIEK ONDERZOEK RAPPORT VAN EEN SPECIFIEK ONDERZOEK ONDERZOEK BIJ STICHTING HET ASSINK LYCEUM (BESTUURSNUMMER 40310) NAAR DE JUISTHEID EN RECHTMATIGHEID VAN DE TOEGEKENDE SUBSIDIE IN HET KADER VAN DE REGELING TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Vraag en antwoord Regeling diverse wijzigingen taxiwetgeving

Vraag en antwoord Regeling diverse wijzigingen taxiwetgeving Vraag en antwoord Regeling diverse wijzigingen taxiwetgeving Wanneer gaan de wijzigingen in? De wijzigingen worden gepubliceerd in de Staatscourant en gaan 1 januari 2016 in. 1. Vrijstelling van de eis

Nadere informatie

Beschut Werk Wijziging Verordening re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015

Beschut Werk Wijziging Verordening re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015 voorstel aan de raad Opgesteld door Werk en Inkomen Delsing, A.M.C.D. (Anouk) Kenmerk 174790649 Vergadering Vergaderdatum Geheim Beleidsveld Nee Werk en inkomen Beschut Werk Wijziging Verordening re-integratie,

Nadere informatie

Evenementen in Waalwijk

Evenementen in Waalwijk Evenementen in Waalwijk (31 oktober 2013) Waarom notitie evenementen? - Formuleren van de gemeentelijke uitgangspunten - Vaak ad hoc besluiten - Integrale benadering: vergunningen, veiligheid, handhaving

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Convenant omzetten gesubsidieerde arbeid naar reguliere banen in de kinderopvang

Convenant omzetten gesubsidieerde arbeid naar reguliere banen in de kinderopvang Convenant omzetten gesubsidieerde arbeid naar reguliere banen in de kinderopvang 1. Inleiding In het Strategisch Akkoord is afgesproken dat gemeenten vanaf 2003 op het reïntegratiebudget een bedrag van

Nadere informatie

Investeren in gelijke gezondheidskansen: winst voor meerdere beleidsdomeinen

Investeren in gelijke gezondheidskansen: winst voor meerdere beleidsdomeinen Datum: 19 april 2018 Betreft: informatie voor gemeenteraadsleden Investeren in gelijke gezondheidskansen: winst voor meerdere beleidsdomeinen Beste raadsgriffier, Is uw nieuwe raad bekend met de sociaal

Nadere informatie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Quick scan re-integratiebeleid Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Doetinchem, 16 december 2011 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Doetinchem heeft op 18 december 2008 het beleidsplan

Nadere informatie

OP R O E P I N G voor de op 4 maart 2015 vanaf uur in de raadzaal van het stadhuis te houden vergadering van de Raad der gemeente Hengelo

OP R O E P I N G voor de op 4 maart 2015 vanaf uur in de raadzaal van het stadhuis te houden vergadering van de Raad der gemeente Hengelo Aan de leden van de gemeenteraad van Hengelo OP R O E P I N G voor de op 4 maart 2015 vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis te houden vergadering van de Raad der gemeente Hengelo AGENDA: Port.H.

Nadere informatie

Gezamenlijke regionale aanpak Vrachtwagenparkeren MRDH

Gezamenlijke regionale aanpak Vrachtwagenparkeren MRDH Gezamenlijke regionale aanpak Vrachtwagenparkeren MRDH ir. Ming Wong 20 juni 2017 Tel: 06 144 23 863 mailto: ming.wong@levatis.nl INHOUD Aanleiding Trends en ontwikkelingen Stakeholders Plan van aanpak

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SANCTIEPROTOCOL TAXIVERORDENING DEN HAAG 2014 VOOR AFHANDELING AANVRAGEN TTO-VERGUNNING

BELEIDSREGEL SANCTIEPROTOCOL TAXIVERORDENING DEN HAAG 2014 VOOR AFHANDELING AANVRAGEN TTO-VERGUNNING Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2013.756 RIS 266940 BELEIDSREGEL SANCTIEPROTOCOL TAXIVERORDENING DEN HAAG 2014 VOOR AFHANDELING AANVRAGEN TTO-VERGUNNING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162)

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162) Aan de fracties van VVD en PvdA de heer A.J.H. Wijers, mevrouw C.P.W. Bode-Zopfi Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB d.bosmans@oosterhout.nl (0162) 48 91 03 Onderwerp Vragen ex art.

Nadere informatie

Parkeren Bruisende Binnenstad. Informatieavond gemeenteraad 15-3

Parkeren Bruisende Binnenstad. Informatieavond gemeenteraad 15-3 Parkeren Bruisende Binnenstad Informatieavond gemeenteraad 15-3 programma 1. De aanleiding 2. De vragen 3. Het proces 4. De resultaten 5. Het voorstel 1. aanleiding Oosterhoutse binnenstad: minder bezoekers,

Nadere informatie

Gevolgen van de Wet goed onderwijs Goed onderwijsbestuur voor de verhouding tussen gemeenten en verzelfstandigd openbaar onderwijs.

Gevolgen van de Wet goed onderwijs Goed onderwijsbestuur voor de verhouding tussen gemeenten en verzelfstandigd openbaar onderwijs. Gevolgen van de Wet goed onderwijs Goed onderwijsbestuur voor de verhouding tussen gemeenten en verzelfstandigd openbaar onderwijs. Per 1 augustus 2010 is de Wet Goed onderwijs Goed onderwijsbestuur in

Nadere informatie

Betreft Versterking van de uitvoering van de Leerplichtwet in de regio Eindhoven/ De Kempen

Betreft Versterking van de uitvoering van de Leerplichtwet in de regio Eindhoven/ De Kempen Aan de gemeenteraad Betreft Versterking van de uitvoering van de Leerplichtwet in de regio Eindhoven/ De Kempen 1. Inleiding Via de Leerplichtwetswijziging van 1 augustus 2007 is door het kabinet een richting

Nadere informatie

Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR

Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR Betreft Vergaderdatum Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR 28-mei-2015 Gemeenteblad 2015 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: 1. Kennisnemen van de definitief

Nadere informatie

Faciliteren maatschappelijke initiatieven

Faciliteren maatschappelijke initiatieven gemeente Bronckhorst Z01C7ED5B0A Naam portefeuillehouder: A.A.L.M. Spekschoor Vergaderdatum 23 maart 2017 Registratie nr Z91054\Raad- 00209 Naam behandelend Telefoon behandelend E-mail behandelend W. Gouwenberg

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Wilma van de Werken, loco Carel van Gelder Jan Burger Algemeen Onderwerp

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 december 2010;

RAADSBESLUIT. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 december 2010; RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Z a l t b o m m e l ; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 december 2010; gelet op de artikelen 6 en 140 van de Wet op het primair onderwijs;

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Openbaar Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Regeling Cliëntenraad Werk en Inkomen Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Regeling Cliëntenraad Werk en Inkomen Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 108620 27 juni 2017 Regeling Cliëntenraad Werk en Inkomen Rotterdam 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Kennismaking vervoerders. Publiek Vervoer Groningen Drenthe. 14 november 2017

Kennismaking vervoerders. Publiek Vervoer Groningen Drenthe. 14 november 2017 Kennismaking vervoerders Publiek Vervoer Groningen Drenthe 14 november 2017 Programma 16.00 welkomstwoord stand van zaken aanbestedingsproces en overbruggingsperiode implementatieproces en kennismaking

Nadere informatie

Krachten bundelen voor een toekomstvast doelgroepenvervoer en OV

Krachten bundelen voor een toekomstvast doelgroepenvervoer en OV Krachten bundelen voor een toekomstvast doelgroepenvervoer en OV Prof. dr. Henk Meurs MuConsult / Radboud Universiteit Nijmegen 20 juni 2013 - s Hertogenbosch Agenda Ontwikkelingen doelgroepenvervoer 2030

Nadere informatie

Vanaf 1 augustus 2017 maken wij onderscheid tussen het reguliere RMC en jongeren in een kwetsbare positie. De bovenste route zal voor velen van

Vanaf 1 augustus 2017 maken wij onderscheid tussen het reguliere RMC en jongeren in een kwetsbare positie. De bovenste route zal voor velen van 1 2 3 Vanaf 1 augustus 2017 maken wij onderscheid tussen het reguliere RMC en jongeren in een kwetsbare positie. De bovenste route zal voor velen van jullie bekend zijn. Vanaf 1 augustus heeft de gemeente

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Subsidieaanvraag en cofinanciering Taalakkoord 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang Regionale partners en de gemeenten

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

Bijlage 1 Vragenlijsten Diepte Interviews. Vragenlijst Diepte Interview Bestuurlijk Niveau (wethouders)

Bijlage 1 Vragenlijsten Diepte Interviews. Vragenlijst Diepte Interview Bestuurlijk Niveau (wethouders) Bijlage 1 Vragenlijsten Diepte Interviews Vragenlijst Diepte Interview Bestuurlijk Niveau (wethouders) Nut en noodzaak 1. Vindt u het nuttig dat het ondernemershuis Ter Zake er is? a. Waarom vindt u dit?

Nadere informatie

Feiten en cijfers over Kinderopvang

Feiten en cijfers over Kinderopvang over Kinderopvang 1. De kosten van kinderopvang De Kinderopvangtoeslag is er voor alle werkende ouders De Wet kinderopvang geeft vanaf 1 januari 2005 alle werkende/studerende ouders die van kinderopvang

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 12. 0642 B&W verg. : 12 juni 2012 Onderwerp: Evaluatie project Veilig Uitgaan 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

1. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar.

1. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar. HUISHOUDELIJK REGLEMENT (ex artikel 20 van de statuten van de vereniging NVAB) CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De jaarlijkse contributie van de leden van de vereniging, waarin inbegrepen de afdracht aan de Koninklijke

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 148809 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ontworpen door: M.D.M. van Bochove Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

ONDERZOEK GEBIEDSGERICHT WERKEN

ONDERZOEK GEBIEDSGERICHT WERKEN ONDERZOEK GEBIEDSGERICHT WERKEN Gemeente Oss November 2017 www.ioresearch.nl ONDERZOEKSVRAGEN 1. Hoe is het beleid rondom gebiedsgericht werken vormgegeven? 2. Wat zijn de ervaringen van de intern en extern

Nadere informatie

Beweeg mee met Lint-Wurmpie! - Lint-Wurmpie Run 2015 -

Beweeg mee met Lint-Wurmpie! - Lint-Wurmpie Run 2015 - Stichting GO4media Pastoor Boelenslaan 6 3454 AB De Meern 06-53 22 61 69 www.go4media.nl debbie@go4media.nl Beweeg mee met Lint-Wurmpie! - Lint-Wurmpie Run 2015 - De impact van de Lint-Wurmpie-Run 2014

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek

Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek Notitie Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek Inleiding Op 17 februari 2015 is de notitie Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek, door het college vastgesteld. Op 23

Nadere informatie

Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,--

Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,-- Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,-- Algemeen Op basis van de Algemene Subsidieverordening Maatschappelijke Ondersteuning 2011 is iedere subsidieontvanger verplicht

Nadere informatie

Ontwerpbegroting 2011

Ontwerpbegroting 2011 Ontwerpbegroting 2011 Toelichting Stichting openbaar onderwijs Baasis Bezoekadres: Stationsweg 3 9471 GJ Zuidlaren Opgesteld door: Onderwijs Service Groep Borgstee 11 9403 TS Assen November 2010 Versie

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 23 maart 2015 Betreft Inzet huishoudelijke hulp toelage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 23 maart 2015 Betreft Inzet huishoudelijke hulp toelage > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

SAMENVATTING 2-METING PILOTS DORPSSTRAAT ZEIST

SAMENVATTING 2-METING PILOTS DORPSSTRAAT ZEIST PILOTS DORPSSTRAAT ZEIST Opdrachtgever: Gemeente Zeist Datum: maart 2018 Uitvoering: QUO-communications Winthontlaan 200, Postbus 85183, 3508 AD Utrecht Telefoon 030-2800434, fax 030-2800377 E-mail: info@quo-communications.nl

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Akker. Communicatieplan. Datum: november 2014 Versie: definitief

Medezeggenschapsraad OBS De Akker. Communicatieplan. Datum: november 2014 Versie: definitief Medezeggenschapsraad OBS De Akker Communicatieplan Datum: november 2014 Versie: definitief 1 Inleiding Communicatie is essentieel voor het functioneren van de Medezeggenschapsraad (MR). Met name de relatief

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

AED s op BT Schiebroek

AED s op BT Schiebroek Nieuwsbrief Nr. 4 - April 2012 Brandstof inkoopvoordeel Glasvezel project gaat van start Het bestuur van de stichting BIZ Schiebroek heeft na uitvoerig onderzoek een besluit genomen om de glasvezel aanleg

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Haarlem, 13 september Vragen nr. 90

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Haarlem, 13 september Vragen nr. 90 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 13 september 2016 Vragen nr. 90 Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP) over de verlenging van de proef met de belbus op Texel De voorzitter

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsbevordering Keukenbranche

Stichting Kwaliteitsbevordering Keukenbranche Stichting Kwaliteitsbevordering Keukenbranche Klantenonderzoek in opdracht van Keukens te Bemmel Toelichting Dit rapport is een visuele weergave van het resultaat van het door de Stichting Kwaliteitsbevordering

Nadere informatie

Evaluatie samenwerkingsproces taxi

Evaluatie samenwerkingsproces taxi Evaluatie samenwerkingsproces taxi Gemeente Utrecht, in samenwerking met Stichting TaxiKeur Utrecht en Taxiplatform Regio Utrecht Rapport 3 april 2014 drs. M. (Marieke) Blekemolen ir. J.M. (Jaap) Groenendijk

Nadere informatie

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Het Bestuur Het bestuur van het Ondernemersfonds bestaat uit negen leden. Het eerste bestuur wordt benoemd bij akte. De bestuurders hebben geen last of ruggespraak.

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Teksten in deze blauwe kleur betreffen acties. Namen van betrokken personen staan vermeld.

Teksten in deze blauwe kleur betreffen acties. Namen van betrokken personen staan vermeld. Notulen MR vergadering 16 jan 2019 Aanwezig:Annemiek, Elske, Menke, Judith, Cecilia, Imke en deels Marc van Rossum (vanuit GMR) Afwezig met reden: Annelies Teksten in deze blauwe kleur betreffen acties.

Nadere informatie

Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Sliedrecht

Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid Gemeente Sliedrecht Prioriteiten en doelstellingen voor Openbare Orde en Veiligheid 2013 Gemeente Sliedrecht Inleiding. Het is gebruikelijk dat de gemeenteraad tegen het einde van het jaar de lokale prioriteiten en doelstellingen

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 156201 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 Besluit: 1. Kennis te nemen

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200861 427405 / 427405. m. wennink BP Br. Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. 06 - Gebruiker openbare ruimte

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200861 427405 / 427405. m. wennink BP Br. Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. 06 - Gebruiker openbare ruimte SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200861 427405 / 427405 ONDERWERP Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. m. wennink BP Br AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Speciale Halt-afdoening

Speciale Halt-afdoening Speciale Halt-afdoening Thema middag Helder op straat (HOS) 26 januari 2012 Liesbeth vanden Boeynants Directeur Halt ZWN Halt Zuid-West Nederland o Werkgebied 39 gemeenten; 2 politieregio s o 21 medewerkers;

Nadere informatie

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Nachtwinkels Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees / H. Bruls Samenvatting Bij raadsbesluit van 20 november 2013 is de Verordening Winkeltijden Nijmegen

Nadere informatie

Is er een toekomst voor de taxibranche? Bertho Eckhardt voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer

Is er een toekomst voor de taxibranche? Bertho Eckhardt voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer Is er een toekomst voor de taxibranche? Bertho Eckhardt voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer Er is een probleem Sector in zwaar weer Contractvervoer kraakt onder aanbestedingen: te lage prijzen Forse

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion (HVS) Partijen Verhuurder Stichting Staedion hierna te noemen

Nadere informatie

Pilot verlengde openingstijden horeca in de centra van Sittard en Geleen

Pilot verlengde openingstijden horeca in de centra van Sittard en Geleen Pilot verlengde openingstijden horeca in de centra van Sittard en Geleen (vanaf 1 december 2012 t/m 1 december 2013) Pagina 1 van 5 Inleiding Op 15 december 2010 heeft de gemeenteraad van de gemeente Sittard

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

VVV

VVV Commissie Omgeving op 17 december 2012 Factsheet recreatie en toerisme in de gemeente Deurne Doelstellingen recreatie en toerisme Het gemeentelijke programma Vrije tijd en Toerisme streeft naar het verzilveren

Nadere informatie

Uitslag enquête 'hangjongeren' 12 mei deelnemers

Uitslag enquête 'hangjongeren' 12 mei deelnemers Uitslag enquête 'hangjongeren' 12 mei 2007 21 000 deelnemers Voelt u zich veilig of onveilig in uw buurt? Heel veilig 26,7 Veilig 51,6 Niet veilig, niet onveilig 18,6 Onveilig 2,5 Heel onveilig,6 Zijn

Nadere informatie

Deze notitie beperkt zicht sec tot het creëren van de functie BOA openbare ruimte (OR).

Deze notitie beperkt zicht sec tot het creëren van de functie BOA openbare ruimte (OR). Raad: Beslissing: Voorstel aan de raad Raadsvergadering : 3 juni 2010 Portefeuillehouder : Frans Ronnes Behandeld door : Ad Priems Registratienummer : 219 Onderwerp : Het inzetten van een BOA (Buitengewone

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Hart voor Leefbaarheid

Plan van Aanpak. Hart voor Leefbaarheid Plan van Aanpak Hart voor Leefbaarheid Samengesteld door: Yolande de Leeuw Medewerker team Maatschappelijke ontwikkeling In overleg met: Ella-Marie van Vijfeijken Marlène van Leuken Miriam Meijers Dolf

Nadere informatie

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG DGP/MDV/U Geachte voorzitter,

abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG DGP/MDV/U Geachte voorzitter, abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Doorkiesnummer Datum 18 maart 2005 Ons kenmerk DGP/MDV/U.05.00513 Onderwerp Stand van zaken

Nadere informatie

Kadernota 2019 Holland Rijnland op Koers?

Kadernota 2019 Holland Rijnland op Koers? Kadernota 2019 Holland Rijnland op Koers? Op koers? Regeerakkoord Gemeenteraadsverkiezingen College programma s Nieuw bestuur DB en AB Besluit evaluatie DVO/ TWO 2 Het begint bij de kadernota SMART begroting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Evaluatie van Open Bedrijvendag

Evaluatie van Open Bedrijvendag Evaluatie van Open Bedrijvendag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel April 2011 Samenvatting De Open Bedrijvendag

Nadere informatie

Kadernotitie Voor- en Vroegschoolse Educatie, Een stap vooruit, 2014-2017

Kadernotitie Voor- en Vroegschoolse Educatie, Een stap vooruit, 2014-2017 Kadernotitie Voor- en Vroegschoolse Educatie, Een stap vooruit, 2014-2017 1. Inleiding Op 15 december 2011 heeft de gemeenteraad besloten om de Beleidsnotitie Voorschoolse educatie, Bundelen van Krachten

Nadere informatie

Jaarplan Fractie UR - VUUR 16-17

Jaarplan Fractie UR - VUUR 16-17 Jaarplan Fractie UR - VUUR 16-17 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelen 4 Projecten 5 Commissies 6 Jaarplanning 7 2 Voorwoord Dit jaar heeft de Universiteit Utrecht een nieuwe koers uitgezet. Tijdens de presentatie

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten duurzaam ondernemen. Middenbedrijf heeft veel oog voor groen ondernemen

Onderzoeksresultaten duurzaam ondernemen. Middenbedrijf heeft veel oog voor groen ondernemen Onderzoeksresultaten duurzaam ondernemen Middenbedrijf heeft veel oog voor groen ondernemen Juni 2014 Inhoudsopgave Samenvatting 2 Onderzoeksresultaten 3 Contactpersonen 6 Onderzoeksresultaten groen ondernemen

Nadere informatie