Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bundel van de Vragenuur van 22 december 2016"

Transcriptie

1 Bundel van de Vragenuur van 22 december Opening 2 Mondelinge vragen nr. 1 van de heer van der Zweth (PvdA) inzake een Toegankelijk Utrecht CS mv 1 Een toegankelijk Utrecht CS 3 Mondelinge vragen nr. 2 van mevrouw Oskam, PvdD, inzake Vuurwerkoverlast melden mv 2 Vuurwerkoverlast melden 4 Mondelinge vragen nr. 3 van mevrouw Oskam, PvdD, inzake kattenreddingstouw op de Gruttersdijk mv 3 kattenreddingstouw Gruttersdijk 5 Mondelinge vragen nr. 4 van dhr. Van Schie, VVD inzake voorzieningen en positie taxistandplaats Jaarbeurszijde. mv 4 voorzieningen en positie taxistandplaats Jaarbeurszijde 6 Mondelinge vragen nr. 5 van dhr. Van Schie, VVD inzake informatievoorziening OV-terminal mv 5 Informatievoorziening OV-terminal

2 2 Mondelinge vragen nr. 1 van de heer van der Zweth (PvdA) inzake een Toegankelijk Utrecht CS 1 mv 1 Een toegankelijk Utrecht CS Mondelinge vragen Marleen Haage / Rick van der Zweth 22 december 2016 Utrecht én Utrecht Centraal moeten bereikbaar zijn voor iedereen. Als stad hebben wij een verantwoordelijkheid om veiligheid en toegankelijkheid te waarborgen voor alle Utrechters en haar bezoekers. Dit geldt bij uitstek voor mensen mensen met een lichamelijke handicap die net als ieder ander goed de weg moeten kunnen vinden op het drukke Utrecht CS. De PvdA vangt signalen op uit de stad dat dit momenteel voornamelijk voor blinden en slechtzienden slecht geregeld is, dit tot gevaarlijke situaties leidt en zij al twee jaar moeten wachten op maatregelen vanuit de gemeente. De PvdA vraagt daarom opnieuw aandacht om de stad voor iedereen toegankelijk te houden en stelt de volgende vragen. 1. Is het college bekend met de volgende knelpunten rondom de busterminal op Utrecht Centraal: een ribbellijn (pad) die te dicht bij de busbaan ligt en ook nog eens afwijkt t.o.v. andere stations/haltes in de provincie, missende of onduidelijke markeringen op het pad voor het opstappen op de bus en onvoldoende aanwezige informatiekastjes/halte aanduidingen? 2. Kan het college aangeven wanneer en wat zij gaat doen om deze knelpunten op te lossen? Zo nee, wanneer kan het college de raad informeren over wat er wanneer gaat gebeuren om gevaarlijke situaties te voorkomen? 3. Deelt het college de mening van de PvdA dat het onredelijk is om de benadeelden twee jaar te laten wachten op maatregelen terwijl er sprake is van gevaarlijke situaties op het station (bijv. door het pad dicht bij de busbaan)? Kan het college aangeven waar het struikelpunt in zit om deze knelpunten voortvarend op te pakken en hoe deze problemen tijdig verholpen gaan worden?

3 Ook over de situatie voor blinden en slechtzienden buiten Utrecht Centraal ontvangt de gemeenteraad klachten 1. Zo zijn bij de zogeheten invalide-opritten vaak half op de weg (in plaats van op de stoep) gelegen of zijn deze op een gevaarlijke locatie gesitueerd, zoals de oprit bij de kruising Beneluxlaan/Europalaan/5 meiplein. 4. Is het college bereid ook deze problemen samen met belangenbehartigers te inventariseren en aan te pakken? 1 De betreffende s zullen naar het college worden gestuurd

4 3 Mondelinge vragen nr. 2 van mevrouw Oskam, PvdD, inzake Vuurwerkoverlast melden 1 mv 2 Vuurwerkoverlast melden Mondelinge vragen Vuurwerkoverlast melden Saskia Oskam, Partij voor de Dieren Onlangs gaf GroenLinks aan dat het voor inwoners van Utrecht zeer lastig is om te vinden waar je vuurwerkoverlast kunt melden. De Partij voor de Dieren meldt overlast via utrecht.slimmelden.nl. Althans, dat proberen we. Want iedere keer als we vuurwerkoverlast proberen te melden in onze leefomgeving, dan lopen we tegen de beperkingen van deze site aan. Óf de site doet niets als je klikt op Doe een Melding óf we krijgen na het invullen van de informatie de melding Er is een onverwachte fout opgetreden, probeert u het later nog eens. En dat later komt na 20 keer proberen nog niet. Dit gebeurt vooral op mobiele telefoons. Bellen naar helpt ook niet, want toen wij dat deden, zei de (overigens zeer welwillende) mevrouw dat er geen meldcode voor vuurwerkoverlast is en dat ze ons daarom geen zaaknummer kon mailen. Teveel drempels dus voor het melden van vuurwerkoverlast, en dan zijn wij nog fanatiek genoeg om door te zetten. Veel inwoners van Utrecht zullen het waarschijnlijk opgeven als ze tegen zoveel drempels aanlopen. De Partij voor de Dieren heeft hierover de volgende vragen aan het college: 1. Zijn er meer meldingen bij de gemeente binnengekomen van mensen die technische problemen ervaren bij het melden van vuurwerkoverlast? Zo ja, hoeveel? Zo nee, is het college bereid dit te achterhalen? 2. Is het college het met de Partij voor de Dieren eens dat deze manier van vuurwerk melden niet wenselijk is en dat hierdoor in 2017 nooit een goed overzicht kan komen van plekken waar vuurwerkoverlast ervaren is? 3. Is het college het met de Partij voor de Dieren eens dat het bij kortstondig vuurwerkoverlast beter is om het bij de gemeente te melden in plaats van de politie te bellen, omdat die anders de hele stad door moeten, terwijl de overlastgevers al lang gevlogen zijn? 4. Wat gaat het college doen om deze site zo snel mogelijk gebruiksvriendelijk en goed werkend te maken, zodat iedereen eenvoudig en zonder irritatie vuurwerkoverlast kan melden? 5. Waarom is er geen meldcode van vuurwerkoverlast als je belt met 14030?

5 4 Mondelinge vragen nr. 3 van mevrouw Oskam, PvdD, inzake kattenreddingstouw op de Gruttersdijk 1 mv 3 kattenreddingstouw Gruttersdijk Mondelinge vragen Waar is het kattenreddingstouw? Saskia Oskam, Partij voor de Dieren Deze week kreeg de Partij voor de Dieren antwoord op onze schriftelijke vragen over het kattenreddingstouw op de Gruttersdijk. We zijn blij dat er een officiële Fauna Uittreed Plaats (FUP) komt, maar hebben nog wat aanvullende vragen aan het college: 1. Waar is het weggehaalde touw gebleven? De bewoners willen het graag inzetten op andere locaties waar dieren in nood zijn. 2. Heeft het college bezwaar tegen het touw dat er hing? Het touw is namelijk een goede aanvulling op de nieuwe FUP, omdat niet alle dieren kunnen rondzwemmen op zoek naar een uitweg uit het water. 3. Is het college bereid het beleid in Leiden te onderzoeken, waar het ophangen van kattenreddingstouwen juist gestimuleerd wordt door de gemeente?

6 5 Mondelinge vragen nr. 4 van dhr. Van Schie, VVD inzake voorzieningen en positie taxistandplaats Jaarbeurszijde. 1 mv 4 voorzieningen en positie taxistandplaats Jaarbeurszijde MONDELINGE VRAGEN Voorzieningen en positie taxistandplaats Jaarbeurszijde André van Schie (22 december 2016) Sinds juni van dit jaar is de taxistandplaats aan de Jaarbeurszijde van de OV-terminal ingericht tussen het NH Hotel en het gebouw Van Sijpesteijn. Chauffeurs klagen over de zichtbaarheid, de grote afstand tussen de opstapplaats en de OV-terminal en de voorzieningen. De VVD fractie heeft hierover de volgende vragen: 1. De zichtbaarheid van de standplaats is iets verbeterd met de looproutestickers en grotere borden, maar nog steeds is de route vanaf de OV-terminal naar de taxi voor veel reizigers slecht te vinden. Aan de Westzijde van de OV-terminal en op het Forum zijn geen nadere instructies prominent zichtbaar. Op de plattegronden online en fysiek van de busperrons wordt ook niet verwezen naar de taxistandplaats. Wil het college in overleg met NS en overige gebruikers onderzoeken of het nóg beter kan? 2. Veel reizigers klagen over de grote afstand tussen de sporen en de taxi s. Met name als je met veel bagage reist (een reden om te kiezen voor de taxi i.p.v. de bus) is het een enorme opgave. Is het college bereid nog een ultieme poging te doen om te kijken of er één, twee of drie taxi s dichter bij de uitgang kunnen staan, aangevuld vanuit de taxibuffer. Plekken zijn bijvoorbeeld naast het fietspad tussen de in aanbouw zijnde Jaarbeurspleingarage, of op de stoep naast de ingang van de fietsenstalling. Nog mooier zou het zijn als de keurmerktaxi s met één, twee of drie taxi s aanwezig kunnen zijn op busperron D, zoals ook de Regiotaxi. 3. Klopt het dat er geen toiletvoorziening en/of koffievoorziening is voor de chauffeurs aan de Jaarbeurszijde? Is het college bereid te onderzoeken of het mogelijk is alsnog een voorziening te plaatsen dan wel afspraken te maken over het gebruik van voorzieningen in de omgeving? 4. Hoe is de komende weken voorzien in de handhaving van het TaxiKeur op de standplaats?

7 6 Mondelinge vragen nr. 5 van dhr. Van Schie, VVD inzake informatievoorziening OV-terminal 1 mv 5 Informatievoorziening OV-terminal MONDELINGE VRAGEN Informatievoorziening OV-terminal André van Schie (22 december 2016) Vandaag stond in het ADUN weer een artikel over de informatievoorziening van de buslijnen in de OV-terminal. De VVD heeft hier al heel vaak aandacht voor gevraagd. Volgens het artikel het ROCOV bereid om aanbevelingen te doen en een lijst met verbeterpunten op te stellen. Het valt de VVD op dat er heeeele, grote reclameschermen hangen in de OV-terminal en heeeeele, kleine informatieschermen. De VVD is van mening dat de informatievoorziening beter kán en beter móet en heeft hierover de volgende vragen: 1. Wat heeft het college de afgelopen maanden gedaan om de informatievoorziening voor de OV-reizigers te verbeteren? 2. Welke partijen zijn er verantwoordelijk voor de informatievoorziening en waarom lukt het maar niet om de reiziger centraal te stellen? 3. Kan de gemeente richting NS, ProRail, ROCOV en U-OV aangeven dat de maat vol is en er snel werk moet worden gemaakt van de noodzakelijke verbeteringen? 4. Is het college bereid om de raad in het voorjaar te informeren over de genomen maatregelen? Zo nee, waarom niet?

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwer p

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwer p B en W-nummer 15.0911; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwer p Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid D. Verbree (VVD) ingekomen op 18 september 2015 inzake de capaciteit brommers en buitenmodel

Nadere informatie

Provincie Utrecht T.a.v. heer A. Dekker Postbus TH Utrecht

Provincie Utrecht T.a.v. heer A. Dekker Postbus TH Utrecht Provincie Utrecht T.a.v. heer A. Dekker Postbus 803000 3508 TH Utrecht Betreft: resultaten schouw way finding Utrecht CS Utrecht, 3 januari 2017. Geachte heer Dekker, Het ROCOV Utrecht heeft op verzoek

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug 3 Regiotaxi Eemland-Heuvelrug Openbaar vervoer van deur tot deur Dagelijks tussen 06:00 en 0:00 uur Reserveren? Bel 0900-11 22 445 of online via www.rteh.nl Wat is Regiotaxi Eemland-Heuvelrug? Regiotaxi

Nadere informatie

*Z02AB432481* Geachte heer Nederend,

*Z02AB432481* Geachte heer Nederend, Fractie VVD Stichtse Vecht t.a.v. Rick Nederend Datum 3 juli 2018 Onderwerp 34. Schriftelijke vraag reglement van orde: onderhoud bomen Stichtse Vecht Bijlage(n) n.v.t. T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl

Nadere informatie

Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009

Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009 Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doel 3 2. Uitvoeringsverantwoording 5 3. Resultaten 8 4. Conclusies 47 Klanttevredenheid Regiotaxi Utrecht najaar 2009 2 Aanleiding

Nadere informatie

Resultaten Taxbus Enquête 2011

Resultaten Taxbus Enquête 2011 Resultaten Taxbus Enquête 2011 Collectief vraagafhankelijk vervoer Eindhoven Auteurs: Sylvie van Dijk Caro Goudriaan Dit onderzoek kon plaats vinden dankzij de medewerking van een groot aantal vrijwilligers.

Nadere informatie

Overlast door vuurwerk in Gorinchem

Overlast door vuurwerk in Gorinchem Overlast door vuurwerk in Gorinchem Jaarwisseling 2018-2019 Meldpunt Vuurwerk Gorinchem Resultaten meldpunt vuurwerkoverlast Gorinchem, jaarwisseling 2018-2019 Marjo Molengraaf ChristenUnie/SGP en Rutger

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

PERIODIEK REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND

PERIODIEK REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND PERIODIEK REGIOTAXI HOLLAND RIJNLAND Holland Rijnland maakt elk kwartaal een bulletin over de Regiotaxi Holland Rijnland. Hierin vindt u nieuws over de Regiotaxi en enkele zaken waar wij graag uw aandacht

Nadere informatie

Wel kan de instroom vanaf 2016 per kwartaal. De keurmerkjaarbijdrage wordt evenredig voor de verlopen kwartalen verminderd.

Wel kan de instroom vanaf 2016 per kwartaal. De keurmerkjaarbijdrage wordt evenredig voor de verlopen kwartalen verminderd. 2015 SCHRIFTELIJKE VRAGEN 175 Vragen van de heer A. van Schie (ingekomen op 17 november 2015 en antwoorden door het college verzonden op 27 januari 2016) Schriftelijke vragen over meer openheid Taxikeur

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Datum 10 januari 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Criminele asielzoekers van de straat houden

Datum 10 januari 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Criminele asielzoekers van de straat houden 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie beleid Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500

Nadere informatie

Aan de commissieleden van de diverse fracties van de Commissie Mobiliteit en Wonen van de Provinciale Staten Noord-Holland

Aan de commissieleden van de diverse fracties van de Commissie Mobiliteit en Wonen van de Provinciale Staten Noord-Holland Aan de commissieleden van de diverse fracties van de Commissie Mobiliteit en Wonen van de Provinciale Staten Noord-Holland Enkhuizen, 21 oktober 2014 Betreft: reactie op antwoord gedeputeerde Post n.a.v.

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten,

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2009MME12-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 8 september 2009 Nummer PS : PS2009MME12 Afdeling : MOB Commissie : MME Registratienummer : 2009int247334 Portefeuillehouder : Ekkers

Nadere informatie

KBVB. Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils

KBVB. Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils KBVB Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils 2018-2019 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Voor de wedstrijd... 4 2.1 Ticketverkoop... 4 2.1.1 Rolstoeltribune...4

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2010/17 Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Ingezonden: 29 mei 2010 Onderwerp: Verkeersstromen rond station Ede-Wageningen

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie

Gebruiksgemak website gemeente Teylingen

Gebruiksgemak website gemeente Teylingen Gebruiksgemak website gemeente Teylingen Rekenkamercommissie Teylingen Datum: 26 april 2017 1 Gebruiksgemak website gemeente Teylingen Inleiding De rekenkamercommissie Teylingen heeft onderzoek gedaan

Nadere informatie

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412

Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Qbuzz U-OV t.a.v. de heer D. Vervoort Europalaan 2a 3526 KS Utrecht Betreft: Uw memo d.d. 26 mei 2014: frequentieverlaging lijn 31; routewijziging lijn 412 Utrecht, 29 juli 2014 Geachte heer Vervoort,

Nadere informatie

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp:

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Van: Marco Verkleij Verzonden: donderdag 28 december 2017 15:23 Aan: raad Onderwerp: Inzake Toegankelijkheid Montfoort ( z eer gevaarlijk oversteek punt voor uit Stadspark Montfoort komende, overstekende

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens / november 2013 Respons Respons: 69% Laurentius Cliëntenpanel: Onderzoek bereikbaarheid

Nadere informatie

Monitoring tevredenheid en gebruik Nulmeting onder bewoners. Zomer 2014

Monitoring tevredenheid en gebruik Nulmeting onder bewoners. Zomer 2014 Monitoring tevredenheid en gebruik Nulmeting onder bewoners Zomer 2014 nulmeting Monitoring tevredenheid en gebruik van het OV onder bewoners Monitoren tevredenheid en gebruik Om na afloop van de pilot

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Regiotaxi Utrecht Vervoer van deur tot deur

Regiotaxi Utrecht Vervoer van deur tot deur Regiotaxi Utrecht Vervoer van deur tot deur www.regiotaxiutrecht.nl Wat is Regiotaxi Utrecht Regiotaxi Utrecht is vervoer van deur tot deur, voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.

Nadere informatie

Bewonerspanel Bereikbaarheid

Bewonerspanel Bereikbaarheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Bereikbaarheid Leden Bewonerspanel Utrecht vinden bereikbaarheid centrum afgenomen De respondenten

Nadere informatie

versie juli 2017 Uw aanvullend vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen

versie juli 2017 Uw aanvullend vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen versie juli 2017 Aanvullend vervoer voor leerlingen Hoe werkt het? Uw aanvullend vervoer in de regio Arnhem-Nijmegen Goed geregeld Avan brengt uw kind met alle plezier naar school. Onze chauffeurs staan

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer der Staten-Generaal mr. A. Rouvoet Postbus EA DEN HAAG

Aan de voorzitter van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer der Staten-Generaal mr. A. Rouvoet Postbus EA DEN HAAG Aan de voorzitter van de fractie van de ChristenUnie in de mr. A. Rouvoet Kenmerk: 201000220 Den Haag, 29 juni 2010 Aan de voorzitter van de PVV-fractie in de De heer G. Wilders Kenmerk: 201000216 Den

Nadere informatie

Regiotaxi Utrecht Vervoer van deur tot deur

Regiotaxi Utrecht Vervoer van deur tot deur Regiotaxi Utrecht Vervoer van deur tot deur www.regiotaxiutrecht.nl Wat is Regiotaxi Utrecht Regiotaxi Utrecht is vervoer van deur tot deur, voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.

Nadere informatie

l!ľl!l l l i! ll l! l!! lll I I I!

l!ľl!l l l i! ll l! l!! lll I I I! Onafhankelijke Nijmeegse Partij Zwanenveld 65-03 6538 RV Nijmegen KvK 09181463 W: www.onafhankelijkenijmeegseparrij.nl E: info@onafhankelijkenijmeegsepartij.nl T: @ONP - Nijmegen Nijmegen, woensdag 6 november

Nadere informatie

5 2-5 jaar 6 achteruit gegaan C, D, F, J ja gm ja ja ja A ja ja ja nee B, F ja ja

5 2-5 jaar 6 achteruit gegaan C, D, F, J ja gm ja ja ja A ja ja ja nee B, F ja ja Vraag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Opmerkingen Respondent: 1 10> jaar 7 achteruit gegaan D ja gm nee ja nee A nee nee - ja A nee ja 2 10> jaar 6 gelijk gebleven B, D nee gm nee ja nee A gm

Nadere informatie

De bus kan beter. Ten derde zijn er andere opmerkingen over de organisatie en andere belangrijke zaken die verbeterd moeten worden.

De bus kan beter. Ten derde zijn er andere opmerkingen over de organisatie en andere belangrijke zaken die verbeterd moeten worden. De bus kan beter 15 april 2009 Voorwoord Sinds 2 jaar is het openbaar vervoer met de bus in Weert sterk verbeterd. Er is nu een stadsdienst met 3 lijnen die alle wijken en dorpen aandoet. Voor tweeënhalve

Nadere informatie

Uw openbaar vervoer in Landelijk Noord van 3 februari tot 10 december 2018 Mokumflex. Vragen. Voorlichtingsavond 17 januari 2018

Uw openbaar vervoer in Landelijk Noord van 3 februari tot 10 december 2018 Mokumflex. Vragen. Voorlichtingsavond 17 januari 2018 Voorlichtingsavond 17 januari 2018 Uw openbaar vervoer in Landelijk Noord van 3 februari tot 10 december 2018 Mokumflex Op woensdag 17 januari heeft de gemeente Amsterdam in samenwerking met GVB en de

Nadere informatie

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans van den Dries)

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans van den Dries) Vergadering: 11 september 2012 Agendanummer: 3 Status: Informerend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries, 0595 447784 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans

Nadere informatie

Toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. Burgers Zoo ANWB Dierentuincheck door ANWB Vrijwilligers

Toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. Burgers Zoo ANWB Dierentuincheck door ANWB Vrijwilligers Toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers Burgers Zoo ANWB Dierentuincheck door ANWB s Toegankelijkheid en gastvrijheid Inleiding De ANWB heeft de ambitie om haar leden vrij en met

Nadere informatie

Regiotaxi Veenweide, vervoer voor iedereen.

Regiotaxi Veenweide, vervoer voor iedereen. Regiotaxi Veenweide, vervoer voor iedereen. Regiotaxi Veenweide is een vorm van openbaar vervoer voor iedereen in de gemeenten Abcoude, Breukelen, Loenen, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden. Met Regiotaxi

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u bekend met het artikel: 'Duitse agent gewond na steekincident op station Landgraaf'?

Vraag 1 Bent u bekend met het artikel: 'Duitse agent gewond na steekincident op station Landgraaf'? > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Verkeer en vervoer in Helmond

Verkeer en vervoer in Helmond D. Vragenlijst VERKEER EN VERVOER A. VERVOERSMIDDELEN 1 Wilt u aangeven hoeveel van de volgende vervoersmiddelen er in uw huishouden aanwezig zijn? - Fiets - Personenauto - Bromfiets, scooter, motor (tweewielig

Nadere informatie

WEBVTT. 0:00: > 0:00: goedenavond iedereen hierbij open ik het Delfts

WEBVTT. 0:00: > 0:00: goedenavond iedereen hierbij open ik het Delfts WEBVTT 0:00:12.640 --> 0:00:16.420 goedenavond iedereen hierbij open ik het Delfts 0:00:16.430 --> 0:00:20.020 kwartiertje van de commissie sociaal domein en wonen van donderdag 6 mei 0:00:20.020 --> 0:00:23.800

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Almere connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

King Power at Den Dreef Stadion. in samenwerking met:

King Power at Den Dreef Stadion. in samenwerking met: Toegankelijkheid King Power at Den Dreef Stadion in samenwerking met: Royal Belgian Football Association Union Royale Belge des Sociétés de Football-Association Koninklijke Belgische Voetbalbond Inhoudstafel

Nadere informatie

Vervoersbrochure. versie regio Midden-Holland

Vervoersbrochure. versie regio Midden-Holland Vervoersbrochure versie regio Midden-Holland Leerlingenvervoer 2017-2018 Inhoudsopgave inleiding contactgegevens planning van het vervoer voor aanvang van het vervoer rolstoelvervoer tijdens de rit aankomst

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Gemeente Leiden, verkeersbesluit definitieve inrichting Bargelaan ter hoogte van LEVEL gebouw. Nr

STAATSCOURANT. Gemeente Leiden, verkeersbesluit definitieve inrichting Bargelaan ter hoogte van LEVEL gebouw. Nr STAATSCOURANT 13 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23148 augustus 2014 Gemeente Leiden, verkeersbesluit definitieve inrichting Bargelaan ter hoogte van LEVEL gebouw Burgemeester

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING GEHOUDEN OP 1 DECEMBER 2010.

VERSLAG VAN DE VERGADERING GEHOUDEN OP 1 DECEMBER 2010. Stichting Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten Website: www. dorpsraadcallantsoog.tk Email: dorpsraadcgk@quicknet.nl secretariaat: Jewelweg 1 1759 HA Callantsoog Girorekening: P 606575 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur OV taxi Makkelijk van deur tot deur VOOr wie is de OV-Taxi? Iedereen kan gebruik maken van deze vorm van openbaar vervoer, van deur tot deur. De OV-Taxi is met name zeer geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Stand van zaken RegioRijder. Januari 2018

Stand van zaken RegioRijder. Januari 2018 Stand van zaken RegioRijder Januari 2018 Agenda Stand van zaken WMO- en leerlingenvervoer Resultaten klanttevredenheidsonderzoek 2 RegioRijder Prestaties Klachten Evaluatie 2017 Verbetermaatregelen Instroom

Nadere informatie

Bundel van de Attenderingsmail van 6 oktober 2014

Bundel van de Attenderingsmail van 6 oktober 2014 Bundel van de Attenderingsmail van 6 oktober 2014 7 VRAGEN AB 141006 PvdA Supermarkten Baarsjesweg.doc 141006 PvdA bijlage Scan expert judgement Goudappel Coffeng.pdf 7 VRAGEN AB 1 141006 PvdA Supermarkten

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering 30-4-2015 Zaaknummer : Onderwerp Kredietaanvraag tijdelijke P&R en verplaatsen

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Schriftelijke vragen van het lid Bootsma (D66) over poortjes op station Leiden Centraal BESLUITEN

Schriftelijke vragen van het lid Bootsma (D66) over poortjes op station Leiden Centraal BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS B&W-nr.: 05.0653 d.d. 31-05-2005 Onderwerp Schriftelijke vragen van het lid Bootsma (D66) over poortjes op station Leiden Centraal BESLUITEN 1. De beantwoording van

Nadere informatie

Gewijzigde dienstregeling

Gewijzigde dienstregeling van 25 juli 22 augustus 2010 Gewijzigde dienstregeling rond Arnhem omreizen of bus in plaats van trein! Zwolle Deventer Amersfoort Apeldoorn Zutphen Schiphol Ö Rotterdam Centraal Den Haag Centraal Utrecht

Nadere informatie

Onderzoek vuurwerkvrije zones

Onderzoek vuurwerkvrije zones Onderzoek vuurwerkvrije zones Inleiding In de raad is begin 2015 een vuurwerkmemo behandeld. Hierin zijn de overlastmeldingen opgenomen van de jaarwisseling 2014-2015. Ook is hierin aangegeven welke mogelijkheden

Nadere informatie

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Oogvereniging Nederland Datum: 28 maart 2015 Locatie: buurtcentrum Morschwijck, topaaslaan 19, 2332 JC Leiden Door: Peter Waalboer Algemeen

Nadere informatie

Op stap zonder overstap

Op stap zonder overstap Op stap zonder overstap Regiotaxi centrale 088 9666 000 Wat is Regiotaxi Haaglanden? Regiotaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer. Een taxi voor een prijs die tussen die van het gewone openbaar

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Jaaroverzicht klachten 2014

Jaaroverzicht klachten 2014 Klachtencoördinator Natascha Priem Team Juridische en Veiligheidszaken 2 Inhoud 1. Algemeen 1.1 Inleiding 2. Klachtafhandeling 2.1 Informele klachtbehandeling 2.2 Klachtencoördinator 2.3 Nationale ombudsman

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen. Beste mevrouw Dubben,

Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen. Beste mevrouw Dubben, Pagina 1 van 5 Arriva Openbaar Vervoer N.V. Afdeling trein noordelijke lijnen T.a.v. mevrouw Dubben Postbus 626 8440 AP Heerenveen Plaats en datum: Leeuwarden 28-07-2014 Onderwerp: Advies dienstregeling

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek?

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 1. Rechte tellingen Busvervoer Laarbeek 1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 7 6 62% 5 4 3 29% 2 1 2% 2% 5% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toen (minder dan

Nadere informatie

Evaluatie leerlingenvervoer 2013

Evaluatie leerlingenvervoer 2013 Evaluatie leerlingenvervoer -Oordeel van ouders- januari 2014 Gemeente Nijmegen Onderzoek en Statistiek Evaluatie leerlingenvervoer -Oordeel van ouders- 1 Evaluatie leerlingenvervoer -Oordeel van ouders-

Nadere informatie

We hebben gemerkt dat de nieuwe Syntusbussen allemaal zeer slecht toegankelijk voor ouderen en gehandicapten zijn.

We hebben gemerkt dat de nieuwe Syntusbussen allemaal zeer slecht toegankelijk voor ouderen en gehandicapten zijn. From: Vliegenthart, Onno Sent: donderdag 5 januari 201710:53:55 To: Stadhuis Cc:!Griffie Subject: Toegankelijkheid Syntusbussen Attachments: Toegankelijkheid van de nieuwe Setra Syntus

Nadere informatie

į C ARCHIEF Gemeente Kerkrade

į C ARCHIEF Gemeente Kerkrade į C ARCHIEF Gemeente Kerkrade Sector Stedelijke Ontwikkeling ćv Beheer Bezoekadres: Markt 33 Fractie SP Kerkrade Mevr. M. Laumann Ambtenaar Kaardebol 26 W. Bosten 6467HS KERKRADE Telefoonnummer 14 045

Nadere informatie

Wat doe jij met mijn kleren? De zwerver keek haar vragend aan. Zijn deze kleren dan van jou? Ja, schreeuwt ze boos. Hoe komt u

Wat doe jij met mijn kleren? De zwerver keek haar vragend aan. Zijn deze kleren dan van jou? Ja, schreeuwt ze boos. Hoe komt u Oma s next topmodel Greetje Rimpel is een vrouw van 86 jaar en woont in piepklein huisje aan de rand van het bos. Elke dag loopt Greetje door het bos op zoek naar lekkere ingrediënten voor in haar soep.

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek vuurwerkverbod. Standaard rapportage, Rapportage gesloten vragen. Amsterdam, 01-02-2013. slim en snel online onderzoek

Rapportage. Onderzoek vuurwerkverbod. Standaard rapportage, Rapportage gesloten vragen. Amsterdam, 01-02-2013. slim en snel online onderzoek Rapportage Amsterdam, 01-02-2013 Onderzoek vuurwerkverbod Standaard rapportage, Rapportage gesloten vragen Onderzoekstatistieken Afgeronde vragenlijsten 420 Waarvan met openlink 0 Laatste deelname 1 feb.

Nadere informatie

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Bezoekers over De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Oktober 2014 Gemeente Oss Team Onderzoek en Statistiek 1 Wat is de blauwe zone? De blauwe zone gaat lang parkeren van auto's tegen door

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger Connexxion wijst de weg Waar u ook heen wilt en wat u ook wilt weten, Connexxion is uw reisgids. Als service voor onze reizigers hebben we in deze folder alle soorten reisinformatie verzameld en toegelicht.

Nadere informatie

U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan?

U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. En dan? U heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend. Daarna hoort u

Nadere informatie

Looproutes van en naar Visio Amsterdam. Route openbaar vervoer. Trein. Metro

Looproutes van en naar Visio Amsterdam. Route openbaar vervoer. Trein. Metro Looproutes van en naar Visio Amsterdam Route openbaar vervoer Trein Stap uit bij NS-station Bijlmerstation en loop richting busstation: Spoor 1 Roltrap en lift: na de poortjes volgt u de geleidelijn, deze

Nadere informatie

Toelichting bespreking notitie Buslijnen in 2017

Toelichting bespreking notitie Buslijnen in 2017 Aan: T.k.: Van: Toelichting bespreking notitie Buslijnen in 2017 Raad van de gemeente Beverwijk Wethouder J.W.J. Dorenbos-De Hen Fractie GroenLinks (Pieter van Popta / Kees Vroonhof) D.d.: 12 februari

Nadere informatie

Ja. Ja. D66 wil dat Groningen in 2040 al CO 2- neutraal is en wil dat de provincie een ambitieuze regionale energiestrategie opstelt.

Ja. Ja. D66 wil dat Groningen in 2040 al CO 2- neutraal is en wil dat de provincie een ambitieuze regionale energiestrategie opstelt. CDA - Wij zijn voor kleinschalige windenergie rond boerderijen. Onduidelijk. ChristenUnie 2035: 60% 2045: 100% 2050: 100% klimaatneutraal Ja. Net als zonnedaken en windmolens op zee, zijn windmolens op

Nadere informatie

Aanvullend vervoer voor leerlingen Hoe werkt het?

Aanvullend vervoer voor leerlingen Hoe werkt het? Aanvullend vervoer voor leerlingen Hoe werkt het? Goed geregeld Avan brengt uw kind met alle plezier naar school. Onze chauffeurs staan er klaar voor. We hebben enkele spelregels opgesteld. Het is goed

Nadere informatie

Hellingbaan voor de Action voldoet niet aan hoogtecriterium

Hellingbaan voor de Action voldoet niet aan hoogtecriterium Stichting Senioren/GehandicaptenRaad Aalten Secr. Haartseweg 17a 7121 LA Aalten e-mail: info@ssgraalten.nl www.ssgraalten.nl Aan: Burgemeester en Wethouders van Aalten t.a.v. de Gemeenteraad Datum: 05-08-2016

Nadere informatie

Acceptabele branden?

Acceptabele branden? Acceptabele branden? 2 Mei 2008 Brand TU Delft November 2010 Brand verkeersleidingspost Prorail Utrecht Door een brand in de verkeersleiding van ProRail bij Utrecht Centraal Station is vrijdagavond al

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG. Datum 15 maart 2013 Betreft Kamervragen tariefsysteem spoor

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG. Datum 15 maart 2013 Betreft Kamervragen tariefsysteem spoor > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De fractie van PvdA heeft schriftelijke

Nadere informatie

Bijlage B: Opmerkingen klanten

Bijlage B: Opmerkingen klanten Bijlage B: Opmerkingen klanten Vraag 9: Wat was uw algemene indruk van de veiligheid tijdens de rit? Indien onvoldoende of slecht, waarom? Zetten mij soms niet vast Zat niet vast, wild rijden, bumperkleven

Nadere informatie

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Inhoud 1 Verantwoording... 5 2 Raadsleden... 6 2.1 Feitelijk aantal raadsleden per gemeente... 6 2.2 Totaal aantal raadsleden landelijk naar politieke partij...

Nadere informatie

Reizen met het openbaar vervoer. In gesprek over reizen met het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer. In gesprek over reizen met het openbaar vervoer Reizen met het openbaar vervoer In gesprek over reizen met het openbaar vervoer Reizen met het openbaar vervoer In gesprek over reizen met het openbaar vervoer februari 2010 Zorgbelang Gelderland Alle

Nadere informatie

Juni 2015 0900-5495490. (lokaal tarief) Uw vervoer op maat!

Juni 2015 0900-5495490. (lokaal tarief) Uw vervoer op maat! Juni 2015 0900-5495490 (lokaal tarief) Uw vervoer op maat! Regiotaxi s-hertogenbosch: vervoer voor iedereen Regiotaxi s-hertogenbosch is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van het reguliere openbaar

Nadere informatie

dat de parkeerterreinen en parkeergarages rondom het Groene Hart Ziekenhuis in eigendom en beheer zijn van het Groene Hart Ziekenhuis;

dat de parkeerterreinen en parkeergarages rondom het Groene Hart Ziekenhuis in eigendom en beheer zijn van het Groene Hart Ziekenhuis; STAATSCOURANT 16 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8328 februari 2017 Verkeersbesluit 997490-2016 Parkeerterreinen en parkeergarages Groene Hart Ziekenhuis: instellen

Nadere informatie

Stroperige overheid is er nog steeds

Stroperige overheid is er nog steeds Stroperige overheid is er nog steeds INTERVIEW Telegraaf, 6 januari 2018 Ombudsman heeft halverwege regeerperiode nog bergen werk te verzetten Hij zit bijna op de helft van zijn regeerperiode en in de

Nadere informatie

April 2013. Het werd tijd voor een nieuwsbrief, dus ben ik weer in de pen geklommen.

April 2013. Het werd tijd voor een nieuwsbrief, dus ben ik weer in de pen geklommen. April 2013 Het werd tijd voor een nieuwsbrief, dus ben ik weer in de pen geklommen. Er is veel gebeurd de afgelopen periode. Door gezondheidsproblemen in mijn gezin moest ik gaan prioriteren in de werkzaamheden

Nadere informatie

Online enquête Kennisplein Omgevingsvergunning

Online enquête Kennisplein Omgevingsvergunning Ministerie van VROM Kennisplein Omgevingsvergunning Online enquête Kennisplein Omgevingsvergunning Rijnstraat 8 Postbus 30945 2500 GX Den Haag Interne postcode IPC 660 http://omgevingsvergunning.vrom.nl

Nadere informatie

LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK

LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK LEUK EN LEEFBAAR LOTBROEK december 2013 Nieuw-Lotbroek nóg veiliger, schoner en kindvriendelijker Inleiding Nieuw-Lotbroek is een bijzondere Hoensbroekse volksbuurt. Een buurt waar mensen elkaar kennen

Nadere informatie

Bundel van de Vragenuur van 23 maart 2017

Bundel van de Vragenuur van 23 maart 2017 Bundel van de Vragenuur van 23 maart 2017 1 Opening 2 Mondelinge vragen nr. 1 van mevrouw Freytag (Student & Starter), mede namens de ChristenUnie over 'Een warmtestoplicht laat fietsers niet in de kou

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178 Rapport Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn verzoek tot plaatsing van twee fietssluizen,

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00913

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00913 DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00913 OPSCHRIFT Vergadering van 16 december 2014 Bevoegde portefeuillehouder: Bas Brekelmans Betrokken portefeuillehouder(s): Carla Breuer Onderwerp Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

Inclusief Intervens B.V.

Inclusief Intervens B.V. Casenummer BOW RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie

Nadere informatie

pro'uincieþrenthe de heer H. Loof ln uw brief d.d. 9 maart 2016 hebt u een aantal vragen gesteld over de inspraakbijeenkomsten Vraaq 1 Antwoord 1

pro'uincieþrenthe de heer H. Loof ln uw brief d.d. 9 maart 2016 hebt u een aantal vragen gesteld over de inspraakbijeenkomsten Vraaq 1 Antwoord 1 prooinciehais \?esterbrink r, Assen postadres Postbus rz2, 94ooAc Assen www.drenthe.nl (o592) 36 55 55 pro'uincieþrenthe Aan: de heer H. Loof (i.a.a. de overige Statenleden) Assen, 7 april2016 Ons kenmerk

Nadere informatie

Notitie. Veilige openbare ruimte

Notitie. Veilige openbare ruimte Notitie Veilige openbare ruimte NOTITIE VEILIGE OPENBARE RUIMTE De aanleiding Medio 2016 ontving het Ombudsteam van de Partij van de Arbeid klachten over onveilige situaties in de kern van Eerbeek, nadat

Nadere informatie

Wayfinding April 2012 Rapport versie 1 Projectnr 2012f3376

Wayfinding April 2012 Rapport versie 1 Projectnr 2012f3376 We verlaten de gebaande paden, want daar zoekt iedereen. Zo vinden we nieuwe wegen. En toeval of niet. Vaak vinden we juist hier de antwoorden. Kijk verder, kom verder April 2012 Rapport versie 1 Projectnr

Nadere informatie

Toets team pedagogisch beleid

Toets team pedagogisch beleid 4.1.1.3.C1 vragen toets C team 1 van 6 Toets team pedagogisch beleid onderdeel C 1. Welke vormen van mishandeling worden er genoemd in de procedure? A. Lichamelijk/geestelijke mishandeling en verwaarlozing,

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie