BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 22 oktober 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik Hoeksema, wethouder Afwezig: Jeroen Mekel, Bestuursadviseur

2 A. STUKKEN A. OPENBAAR A01 Hoeksema, Hendrik Geenen, Frank SLWE Effectuering kostendekkingsplan Plan Watertaken (vgrp+) Op 22 november 2012 is het Plan Watertaken (vgrp+) vastgesteld door de gemeenteraad. Bij het opstellen van het plan bestond de verwachting dat de maatregelen met betrekking tot samenwerking in de waterketen (As50+ samenwerking) een kostenbesparing met zich mee zou brengen. Dit was reden om niet naar het berekende 100% kostendekkend tarief bij te stellen maar het werkelijke tarief 2012, dat voor 98% kostendekkend is, in de komende jaren te handhaven. Inmiddels is vanaf april 2013 de regionale samenwerking formeel en worden samenwerkingsprojecten uitgevoerd. Op basis van besluitvorming dient het kostendekkingsplan te worden bijgesteld naar een 100 % kostendekkend plan en formeel te worden vastgesteld. 1. Het aangepast kostendekkingsmodel bij het Plan Watertaken (vgrp+) met terugwerkende kracht vast te stellen. 2. Het aangepast kostendekkingsmodel bij het Plan Watertaken (vgrp+) samen met de belastingverordening 2014 door de gemeenteraad te laten vaststellen. A02 Loon, Jan van Burg, Walther Comm. RAADADVIES GIDSTA F Belastingvoorstel 2014 Jaarlijks worden voor begin van het nieuwe kalenderjaar, de belastingverordeningen geactualiseerd. De wijzigingen in de belastingverordening hebben betrekking op de tarieven en/of redactionele aanpassingen. De tariefwijzigingen zijn gebaseerd op de begroting 2014 en op wettelijke wijzigingen. de raad voor te stellen akkoord te gaan met de ontwerp belastingverordeningen 2014.

3 A03 Bruijn, Reina de Pulles, Karin GVVO Koop-/realisatieovereenkomst Megenzuid Op 4 november 2010 heeft de gemeente het bestemmingsplan Megen-zuid 2010 vastgesteld. Het bestemmingsplan is op 15 februari 2012 onherroepelijk is geworden. Op deze locatie worden op basis van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan in totaal circa 72 nieuwbouwwoningen ontwikkeld. De locatie is ingedeeld in 3 woonbuurten, te weten: zon, aarde en water. Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. wil in de 'waterbuurt' 10 woningen realiseren. De ontwikkeling is dusdanig gevorderd dat de gemeente en Van Wanrooij voor de verdere ontwikkeling en realisatie van de woningen een overeenkomst willen aangaan. De uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen alsmede de bijbehorende grondoverdracht zijn opgenomen in de bijgevoegde koop-/realisatieovereenkomst, die vertrouwelijk voor u ter inzage ligt. De koop-/realisatieovereenkomst met Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. aan te gaan.

4 A04 Peters, René Snijders-Coenen, Chantal A05 Bruijn, Reina de Rovers, Bas GV GIBOR Nieuwbouw Scouting Berghem De scouting in Berghem huurde een scoutinggebouw van de gemeente aan de Sportstraat 3 in Berghem. Vanwege de planontwikkeling van het Centrumplan Berghem kon dit scoutinggebouw niet langer op deze locatie gevestigd blijven. Locatie voor vervangende nieuwbouw is gevonden aan de Willandstraat in Berghem. Hiervoor is het bestemmingsplan inmiddels gewijzigd. Met dit B&W besluit wordt de scouting zelf verantwoordelijkheid voor realisatie, eigendom en beheer van het nieuwe scoutinggebouw. Hiervoor krijgen ze een investeringsbudget. De grond blijft in eigendom van de gemeente. De afspraken tussen de gemeente en Scouting Berghem worden vastgelegd in een realisatieovereenkomst en een overeenkomst huurafhankelijk recht van opstal. De scouting kan na dit besluit en ondertekening van de overeenkomsten starten met de bouw van het nieuwe scoutinggebouw in Berghem. 1. De realisatie, eigendom en beheer van het scoutinggebouw onder verantwoordelijkheid te stellen van Scouting Berghem. 2. Een realisatieovereenkomst met Scouting Berghem aan te gaan en hierin de verantwoordelijkheden voor realisatie vast te leggen. 3. Het budget van EUR over te dragen aan Scouting Berghem voor de realisatie van een nieuw scoutinggebouw. 4. De overeenkomst huurafhankelijk opstalrecht te sluiten en hierin de verantwoordelijkheden voor eigendom en beheer vast te leggen. Operationeel Plan Gladheidsbestrijding Ieder jaar wordt, mede op grond van wettelijke eisen, een gladheidbestrijdingsplan voor het nieuwe seizoen opgesteld. Bij het opstellen van dit plan wordt het voorgaande strooiseizoen en voorgaande operationeel plan geëvalueerd. De evaluatie van het strooiseizoen en operationeel plan voor is onlangs afgerond. Op basis hiervan is een operationeel plan voor opgesteld. Het operationeel plan gladheidbestrijding kan in concept worden vastgesteld en na publicatie twee weken ter inzage worden gelegd. Het huidige operationeel plan gladheidbestrijding bestaat uit 15 strooiroutes. De bevoegdheid om hierin een beslissing te nemen is gemandateerd aan de directeur Gemeentebedrijven 1. Het operationeel plan gladheidbestrijding Oss in concept vaststellen. 2. Het plan gedurende twee weken na publicatie van dit besluit ter inzage leggen.

5 A06 Hoeksema, Hendrik Schoppema, Ivar SLWE Startersregeling Oss - Evaluatie startersleningen 2013 en aanpassing verordening voor 2014 Sinds 1 januari 2013 heeft de gemeente Oss de startersregeling opnieuw ingevoerd. We hebben de regeling over de eerste helft van 2013 geëvalueerd. De belangrijkste conclusie is dat de startersregeling een positieve bijdrage levert aan (het herstel van) de woningmarkt. Het aantal verstrekte startersleningen over de eerste helft van 2013 ligt lager dan verwacht. Bovendien heeft de provincie sinds 1 juli 2013 budget beschikbaar gesteld voor startersleningen, nadat het rijk dat al deed vanaf 1 januari. Deze omstandigheden leiden ertoe dat het beschikbaar gestelde budget nog niet volledig is verbruikt. Het college verlengd de startersregeling tot 2014 of zolang het budget strekt. In de regeling voor 2013 is onbedoeld en ongewenst de uitsluiting van bepaalde woningverkopende partijen geslopen. Dit natuurlijke ijkmoment biedt de kans ook die uitsluiting weg te nemen. Daarom stelt het college aan de gemeenteraad voor om de tekst van de regeling aan te passen. Tot het moment dat de onbedoelde uitsluiting is weggenomen past het college de hardheidsclausule uit de startersregeling toe. Zo voorkomen we dat starters van de verschrijving de dupe worden. 1. De evaluatie van de verordening ter kennisneming aan de gemeenteraad te sturen; 2. Uitvoering te geven aan de conclusie uit de evaluatie door op grond van artikel 5, lid 1, van de verordening het toekenningsplafond voor 2014 vast te stellen op het saldo van het beschikbaar gestelde bedrag van 3.6 mln. minus het totaalbedrag van de tot en met 31 december 2013 toegekende startersleningen; 3. Aan de gemeenteraad voor te stellen om: a. Artikel 1, lid g., van de verordening aan te passen en daarmee de onbedoelde uitsluiting van bepaalde verkopende partijen weg te nemen; b. Aan artikel 1, van de verordening lid h. toe te voegen en daarmee de samenloop van bijdragen door de verkoper in de startersregeling Oss en onredelijk hoge kosten voor die verkoper, weg te nemen; c. De voornoemde wijzigingen door te voeren door de gewijzigde Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling 2014 vast te stellen; d. Gelijktijdig met de vaststelling van de Verordening stimuleringsfonds Startersregeling 2014 de op 13 december 2012 vastgestelde Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling 2013 in te trekken. 4. Gedurende de periode van dit besluit tot de besluitvorming door de gemeenteraad de hardheidsclausule uit artikel 10 van de verordening in lijn met de onder 3.a. en 3.b. voorgestelde wijzigingen toe te passen.

6 A07 Peters, René Moosdijk, Hanny van Comm. RAADADVIES SMO Vaststelling Transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant Vanwege de decentralisatie jeugdzorg hebben VNG, IPO en rijk op 26 april afspraken gemaakt over de overgangsmaatregelen als gevolg van de Jeugdwet. Alle betrokken partijen hebben zich gecommitteerd aan het garanderen van continuiteit van zorg en beperken van de frictiekosten. De zorgcontinuiteit veronderstelt een infrastructuur. 1.Het regionaal transitiearrangement Jeugdzorg, een gezamenlijk voorstel van 19 gemeenten in Noordoost Brabant, vast te stellen onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad van Oss. 2. Het regionaal transitiearrangement Noordoost Brabant te versturen naar de landelijke transitiecommissie, onder vermelding van het onder 1 genoemde voorbehoud van goedkeuring van de gemeenteraad van Oss. 3.Kennis te nemen van de bijlagen, ter onderbouwing van de aantallen en het beschikbare budget van 2015 en verdeling over de zorgvormen. 4. Het regionaal transitiearrangement van Noordoost Brabant ter behandeling voor te leggen aan de raadsadviescommissie van 28 november Het regionaal transitiearrangement ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad van 19 december 2013.

7 B. STUKKEN B. OPENBAAR B01 Buijs-Glaudemans, Wobine Vliet, Peggy van Comm. RAADADVIES SPM Advies over raadsinformatiebrief 5 sterren regio Noordoost Brabant De raadsinformatiebrief van de regio 5-sterren Noordoost- Brabant gaat in op de actuele ontwikkelingen in de regio. In de raadsinformatiebrief komt het proces naar een nieuw bestuursconvenant, een regiofonds en stichting agrifood aan de orde. Ook de communicatie voor overheden, instellingen en ondernemers wordt toegelicht. 1 Kennisnemen van bijgaande raadsinformatiebrief van de 5* Noordoost-Brabant; 2 Deze raadsinformatiebrief ter kennisneming te sturen aan de raadsadviescommissie. B02 Loon, Jan van Burg, Walther Comm. RAADADVIES B03 Peter, Rene Prinsenberg, Johan GIDST AF SMO Meerjarenbegroting BSOB Het bestuur van de BSOB heeft vanwege haar zorgen over de financiele huishouding en de bedrijfsvoering een Taskforce ingesteld. De bevindingen van de Taskforce zijn vastgelegd in een verbeterplan. Daarnaast wordt de meerjarenbegroting aangeboden. de raad voorstellen akkoord te gaan met de meerjarenbegroting BSOB Rondvraagbesluit aanvraag subsidie/gift door Stichting Actie Stille Armoede Amsterdam De stichting verzoekt om subsidie dan wel een gift van de gemeente Oss in het kader van een landelijke kerstpakketactie. De subsidie/gift afwijzen omdat subsidie aan dergelijke acties niet in ons lokale armoedebeleid past.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 november 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 26 november 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 13 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 april 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 januari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 mei 2018 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 februari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Simon Franssen, plv gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen, wethou René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 april 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 september 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 januari 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 december 2014 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr:

Raadsvoorstel Zaaknr: Raadsvoorstel Zaaknr: 43.979 Onderwerp: Regionaal Transitie Arrangement (RTA) jeugdzorg regio Noordoost-Brabant Samenvatting: Door de decentralisatie van de jeugdzorg met ingang van 1 januari 2015 worden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Aanwezig: Frank den Brok, 1e loco burgemeester, plaatsvervangend voorzitter Tom de Laat, plaatsvervangend gemeente secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 september 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 februari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 oktober 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 juni 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 augustus 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Artikel 1. In deze verordening en de daarop gebaseerde regels wordt verstaan onder:

Artikel 1. In deze verordening en de daarop gebaseerde regels wordt verstaan onder: Gemeenteraad Onderwerp: Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling 2014 Volgnummer Dienst/afdeling SLWE De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 oktober

Nadere informatie

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend voorzitter Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Vaststelling Transitiearrangement (RTA) Jeugdzorg regio Noordoost Brabant

Vaststelling Transitiearrangement (RTA) Jeugdzorg regio Noordoost Brabant Datum: 14-10-13 Onderwerp Vaststelling Transitiearrangement (RTA) Jeugdzorg regio Noordoost Brabant Status Besluitvormend Voorstel 1. Het regionaal transitiearrangement Jeugdzorg, een gezamenlijk voorstel

Nadere informatie

A. STUKKEN A. OPENBAAR A1

A. STUKKEN A. OPENBAAR A1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 31 oktober 2017 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 maart 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 27 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 oktober 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling transitiearrangement (RTA) regio Noordoost Brabant. Nummer: 6f. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 oktober 2013 Aanleiding Door de decentralisatie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 maart 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 maart 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 maart 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 april 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 april 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 april 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 april 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant.

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Zaaknummer Documentnummer Z-12-02024 INT/005217 Raadsvergadering : 9 december 2013 Agendapunt : 8 Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Samenvatting voorstel Door de decentralisatie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 juli 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 oktober 2015 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder (plv voorzitter) Kees van Geffen, wethouder Johan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 februari 2017 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 november 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 februari 2017 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 januari 2015 Aanwezig: W. burgemeester (voorzitter) M.L. van Schaijk, gemeentesecretaris F. den Brok, wethouder K. van Geffen, wethouder R.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 juli 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 juli 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juli 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 maart 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 07-11-2013 13-089 Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd Aan de raad, Onderwerp Uitgangspunten transitiearrangementen jeugd 1. De uitgangspunten voor

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 maart 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 juli 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 25 juni 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 25 juni 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 25 juni 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 januari 2016 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 7 januari 2014 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595 447776 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 mei 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 mei 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 december 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat,, loco gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 maart 2019 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter ) Henk Mensink, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder Joop

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 juli 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

3. Ma Antwoordbrief de heer van Beek - ontwerp wandelpier en aanlegsteiger. V In te stemmen met de antwoordbrief aan de heer van Beek.

3. Ma Antwoordbrief de heer van Beek - ontwerp wandelpier en aanlegsteiger. V In te stemmen met de antwoordbrief aan de heer van Beek. 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 30 oktober 2018 V De besluitenlijst vaststellen B Het college verzoekt om besluit nr 21 aan te passen en het om een tekstuele wijziging aan te brengen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/691480 Documentnummer: 1894/2015/693843 Besluitnummer: 47 9.1 Onderwerp: Stichting Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Het functioneren van de starterslening binnen de gemeente Oirschot hebben we geëvalueerd. De resultaten hiervan zijn hieronder weergegeven.

Het functioneren van de starterslening binnen de gemeente Oirschot hebben we geëvalueerd. De resultaten hiervan zijn hieronder weergegeven. Memo Van : Carine Roijakkers Datum : 23 december 2014 Onderwerp : Evaluatie Starterslening gemeente Oirschot 1. Inleiding De gemeente Oirschot verstrekt middels het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 november 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 november 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 november 2017 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (aanwezig vanaf 11:30

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 mei 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Johan van der Schoot, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Verordening Starterslening gemeente Scherpenzeel 2014

Raadsvoorstel. Onderwerp: Verordening Starterslening gemeente Scherpenzeel 2014 GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 15 juli 2014 Raadsvergadering : 2 oktober 2014 Agendapunt : Bijlage(n) : 2 Kenmerk : Portefeuille : wethouder van de Fliert- Klein Behandeld door: Naam

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 31 maart 2015 De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. B Geen bijzonderheden

Nadere informatie

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Aan de Raad Agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Kenmerk: Status: SaZa - Welzijn / YK Besluitvormend Kollum, 3 december 2013 Samenvatting Gemeenten worden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 januari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 31 augustus 2010 te Hulshorst Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Luchtenveld, Fackeldey, De Jager, Jansen en Jacobs,

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Vergadering: 1. ADV/M/17/10945 Z/M/16/38342 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl aanvulling college 21 november 2017 4. ADV/M/17/10931 Z/M/17/49627 A.A.M.J. Walraven Tussenevaluatie

Nadere informatie

Besluit De voorziter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Besluit De voorziter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. M.M.van 't Veld Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

Doetinchem, 18 juni Voorstel: Kennisnemen van de stand van zaken Financiële uitwerking RTA Jeugdzorg en de budgetverdeling voor 2015

Doetinchem, 18 juni Voorstel: Kennisnemen van de stand van zaken Financiële uitwerking RTA Jeugdzorg en de budgetverdeling voor 2015 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.2 Financiële uitwerking Regionaal transitiearrangement Jeugdzorg Achterhoek ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014 Voorstel: Kennisnemen van de stand van zaken Financiële uitwerking

Nadere informatie

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten Rekenkamercommissie Aan de gemeenteraad van de gemeente s-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : H.W.M. Wouters Uw kenmerk : Tel. : 073-6159770 Ons kenmerk : Fax : Datum : 23 oktober 2013 E-mail : e.wouters@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) 4. ADV/M/14/00230 Z/M/14/09990 Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 Gedeputeerde staten van Noord-Brabant hebben de Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 in ontwerp vastgesteld.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 maart 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Besluitenlijst college burgemeester en wethouders

Besluitenlijst college burgemeester en wethouders Datum: 28 oktober Nummer: 39 Aanwezig: Steurrijs J.C. (Gemeentesecretaris), aanwezig Vries M.W.M. de (Burgemeester), aanwezig Wiendels H.N.G. (Wethouder), aanwezig Meygaarden R.S. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie