BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 juli 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 juli 2014"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 juli 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik Hoeksema, wethouder Manon Wittenbernds, bestuursadviseur Afwezig:

2 A. STUKKEN A. OPENBAAR A1 Buijs-Glaudemans, Wobine Verhoeven, Pim Comm. ACSB PBWM Jaarverslag 2013 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Het college is belast met de uitvoering van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Ieder jaar wordt verantwoording afgelegd aan de gemeenteraad en de inspectie van het onderwijs. De gemeente Oss scoort bovengemiddeld bij de uitvoering van de wet. Het enige aspect waar in 2013 onder de norm werd gescoord betreft het toezicht op de gastouders. De GGD had in 2013 te maken met te weinig capaciteit voor wat betreft toezichthouders. Het college biedt met een begeleidende brief deze gegevens ter kennisneming aan de raad aan. Het bijgevoegde rapport bevat een toelichting (geel gemarkeerd). De gegevens worden ook gepubliceerd op de website Het jaarverslag Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2013 vaststellen en ter kennisname doorsturen naar de gemeenteraad.

3 A2 Hoeksema, Hendrik Oorschot, Jos van Comm. ACR SLWE MaashorstManifestevaluatie/meerjarenplan , Jaarplan Maashorst 2014, Jaarrekening 2013 Het MaashorstManifest (2010) beschrijft ambities tot het jaar Van dit manifest ligt er nu een tussentijdse evaluatie en een nieuw meerjarenplan voor de volgende periode Geconstateerd is dat de ambities uit het MaashorstManifest nog steeds actueel zijn, maar dat we extra investeren in: 1. Afmaken Ecologische Hoofdstructuur 2. Samenwerken in onze Maashorst 3. Ondersteuning door privaat en publiek fonds. De totale investering komt zo op ruim 53 miljoen. Het jaarplan 2014 (bijlage 3) sluit de periode Het plan bevat tien projecten met een totale besteding van ruim 4,4 miljoen. De jaarrekening 2013 (bijlage 4) sluit met een positief saldo van ,=. Twaalf projecten waren nog in uitvoering. De budgetten daarvan, met een totaalbedrag van ,= zijn overgeheveld naar Het MaashorstManifest-evaluatie/meerjarenplan vast te stellen en ter kennis te brengen aan de commissie Ruimte. 2. Kennis te nemen van het Jaarplan Kennis te nemen van de Jaarrekening 2013.

4 A3 Bruijn, Reina de Kraus, Ronald Comm. ACR SLWE Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) Mobiliteit is speerpunt in het huidige coalitieprogramma. Eerder onderschreven de coalitiepartijen een mobiliteitsvisie, een mobiliteitsplan en een verkeersplan centrum. De opgave in het mobiliteitsplan en het verkeersplan centrum overtreffen het budget dat in 2012 tot en met 2020 beschikbaar is binnen de mobiliteitsreserve. Met het MIPMo gaven we eerder prioriteit aan 5 projecten. Met dit volgende MIPMo stellen we de prioriteiten voor de periode De hoogste prioriteit toekennen aan de volgende projecten voor verdere uitwerking voor een mogelijke bijdrage uit de mobiliteitsreserve: a. Veilige en comfortabele oversteek Spoorlaan vanaf Bram vd Berghstraat b. Veilige en comfortabele oversteek over de Oostwal tussen Koningsloper en centrum c. Verbeteren doorstroming Heihoeksingel tussen Ruwaardsingel en t Woud d. Reconstructie fietspad Molenstraat tussen Carmelietenstraat en Nieuwe Hescheweg e. Reconstructie fietspad en autobaan Zevenbergseweg f. Veilige en comfortabele oversteek over Raadhuislaan ter hoogte van het gemeentehuis g. Verbeteren doorstroming kruispunt Dr. Saal van Zwanenbergsingel - J. Zwijssenlaan h. Reconstructie fietspad en autobaan Molenstraat tussen Raadhuislaan en spoor i. Aanleg fietssuggestiestroken Bram van de Berghstraat 2. Opdracht verlenen om wat betreft de prioriteiten: a. de ambitie en de fasering uit te werken b. te zijner tijd de benodigde onttrekkingen uit de mobiliteitsreserve ter besluitvorming aan de Raad voor te leggen 3. Dit besluit ter kennisname aan de advies commissie te sturen

5 A4 Bruijn, Reina de Willems, Carmen Comm. ACR SLWE Onderzoek vervoerbehoefte en alternatieven Openbaar Vervoer We hebben een onderzoek uitgevoerd naar de vervoersbehoefte in de gemeente Oss. De gemeente Landerd is voor de kern Schaijk aangehaakt bij dit onderzoek. In het bijgevoegde rapport staat wat de uitkomsten van dit onderzoek zijn. Een aantal bewoners van Oss is de dupe van de nieuwe concessie. Daarom willen we als alternatief een aantal kleinschalige mobiliteitsoplossingen onderzoeken en uitvoeren. Deze staan ook in het rapport. De komende maanden worden deze voorstellen concreet uitgewerkt. 1. Met het rapport over het onderzoek naar de vervoersbehoefte in de gemeente Oss in te stemmen. 2. De voorgestelde kleinschalige mobiliteitsoplossingen uit te werken.

6 A5 Hoeksema, Hendrik Berns, Hester PVTH Samenstelling welstandskamer, monumentenkamer en CRK Oss per 1 augustus 2014 Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) levert sinds 2011 de ruimtelijk adviseur voor de welstandskamer Oss. Deze ruimtelijke adviseur is op zijn beurt weer afkomstig van de Welstandszorg Noord Brabant Mooi Brabant dat vóór 2011 de welstandsadvisering voor Oss verzorgde. De SRE is vervolgens medio 2013 opgenomen in de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB). In januari 2014 heeft de ODZOB onverwacht aangegeven vanaf 2014 tegen een hoger uurtarief te leveren. De welstandskamerbijeenkomsten stonden voor januari en verder al gepland. Een alternatief was niet meteen voorhanden. Daarom is het lidmaatschap van de ODZOB verlengd tot 01 augustus 2014 om te zoeken naar alternatieven voor de inrichting van de welstandskamer Oss. De welstandskamer bestaat uit 2 architecten. De andere architect die tevens zitting heeft in de CRK is rechtstreeks door de gemeente geselecteerd en benoemd. Zijn zittingstermijn loopt af in juni Dit is een tweede reden om de inrichting van de welstandskamer opnieuw te bezien. Het voorstel is om per 1 augustus één architect van de welstandskamer rechtstreeks te werven en te benoemen en één architect in te huren vanuit het Gelders Genootschap. Daarnaast zijn er wisselingen in de CRK en monumentenkamer ivm het aflopen van de zittingstermijnen. 1. Het lidmaatschap van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) in de welstandskamer per 1 augustus 2014 te beëindigen (voorheen SRE Milieudienst). 2. Het Gelders Genootschap per 1 augustus 2014 te benoemen als de organisatie die de ruimtelijk adviseur levert voor de welstandskamer Oss voor een periode van 3 jaar. 3. Het lidmaatschap van de heer A. Steketee als architect van de welstandskamer en in de CRK per 1 september 2014 te beëindigen. 4. Het lidmaatschap van de heer H. Hundertmark als bouwhistoricus van de Monumentenkamer per 1 september 2014 te beëindigen. 5. De heer H. Boekwijt per 1 augustus 2014 te benoemen als bouwhistoricus van de Monumentenkamer voor een periode van 3 jaar. 6. Het lidmaatschap van de heer A. Geerse als stedenbouwkundige van de CRK per 1 augustus 2014 te beëindigen. 7. De mevrouw P. Sala per 1 augustus 2014 te benoemen als stedenbouwkundige van de CRK voor een periode van 3 jaar.

7 A6 Peters, René Moosdijk, Hanny van SMO Subsidie afspraken 2015 met Bureau Jeugdzorg voor de regio Noordoost- Brabant Aanleiding: De Jeugdwet is aangenomen en gepubliceerd in het Staatsblad. De invoeringsdatum voor deze wet is 1 januari Op grond daarvan dienen gemeenten onder meer: - een gecertificeerde instelling te realiseren en aansluiting op Jeugdbeschermingskader (jeugdbescherming en jeugdreclassering) te garanderen; - een AMHK-functie te garanderen die 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar en bereikbaar is; - bij een crisissituatie direct de juiste jeugdhulp in te schakelen. In de regio Noordoost Brabant zijn we van plan om deze functies, plus de functie plaatsingscoördinatie gesloten jeugdzorg, te beleggen bij het huidige Bureau Jeugdzorg Brabant (BJZ). Volgens het rijk was de provincie Brabant een van de drie provincies waar de afspraken (nog) niet tot een financieel dekkend plaatje leidden. Volgens BJZ boden de Brabantse regio s Noordoost en Zuidoost te weinig budget om de begroting 2015 te dekken en er resteerde nog 21 miljoen aan frictiekosten. Om dit probleem Brabant-breed op te lossen is in april 2014 de stuurgroep Veranderopgave Bureau Jeugdzorg opgericht. In de stuurgroep zitten gemeenten uit de drie Brabantse jeugdzorgregio s, de provincie en de directie van BJZ. Wethouder W.P.H.J Peters uit de gemeente Oss is voorzitter van deze Brabantse stuurgroep. 1. Bureau Jeugdzorg voor 2015 te subsidiëren op basis van bijgaande subsidiebeschikking voor (Bijlage 1) 2. Een bedrag van vanuit de gedecentraliseerde middelen jeugdzorg voor de regio Noordoost Brabant beschikbaar te stellen aan Bureau Jeugdzorg. 3. Voor 2016 een budgetgarantie van te geven aan Bureau Jeugdzorg of diens rechtsopvolger. 4. Voor de inzet van medewerkers van Bureau Jeugdzorg in de basisteams voor 2015 een bedrag van te reserveren vanuit de gedecentraliseerde middelen jeugdzorg voor de regio Noordoost Brabant. 5. In te stemmen met het machtigen van wethouder de heer W.P.H.J. Peters uit Oss, om de bijgevoegde subsidiebeschikking namens de gemeenten in Noordoost Brabant te ondertekenen na een akkoord van 19 colleges op uiterlijk op 1 juli 2014.

8 A7 Hoeksema, Hendrik Rossem, Karien van SROL Vaststelling van het wijzigingsplan Wijziging 4 bestemmingsplan Buitengebied Oss De heer J.F.J. van Heeswijk heeft een verzoek ingediend. Hij wil zijn agrarische bedrijfswoning aan de Deursenseweg 1 in Berghem voortaan gebruiken als burgerwoning. Ook wil hij een nieuwe burgerwoning op het perceel bouwen. In ruil hiervoor doet hij het volgende: hij stopt alle agrarische activiteiten op dit adres hij sloopt ruim 1.400m² agrarische bebouwing hij past de nieuwe woning landschappelijk in Het verzoek past niet in het geldende bestemmingsplan Buitengebied Oss In het bestemmingsplan staat een wijzigingsbevoegdheid. Hiermee kunt u onder voorwaarden meewerken aan het verzoek. Het verzoek voldoet aan deze voorwaarden. Wel moet u hiervoor een hogere waarde op grond van de wet geluidhinder vaststellen. 1. Het wijzigingsplan Wijziging 4 bestemmingsplan Buitengebied Oss 2010 digitaal vast te stellen zoals vastgelegd in de dataset en zoals verbeeld op papier 2. Aan te geven dat gebruik is gemaakt van een ondergrond die ontleend is aan de GBKN-kaart aangevuld met kadastrale grenzen en kadastrale bebouwing 3. Geen exploitatieplan vast te stellen 4. Geen m.e.r.-beoordeling als bedoeld in artikel 2, lid 5 van het Besluit milieueffectrapportage uit te voeren 5. Een waarde van 63 db vast te stellen als de hoogst toelaatbare geluidsbelasting van de gevel vanwege railverkeerslawaai van de nieuw te realiseren woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Berghem, sectie D, nummer

9 A8 Buijs-Glaudemans, Wobine Kleijnen, Anthony Comm. ACSB Raad: A9 Hoeksema, Hendrik Hogen, Manon van den Comm. OCR PPCBZ SSO Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen (BRP) Op dit moment is de gegevensverstrekking aan binnengemeentelijke afdelingen en aan niet-commerciële derden zoals b.v. woningbouwvereniging en bibliotheek geregeld in de Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. Per 6 januari 2014 is de wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) gewijzigd in de wet Basisregistratie personen. De verordening moet daarom aangepast worden. 1. De gemeenteraad voorstellen de Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen 2014 vast te stellen. 2. De gemeenteraad voorstellen de verordening na de dag van bekendmaking met terug werkende kracht tot en met 6 januari 2014 in werking te laten treden met gelijktijdige intrekking van de Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. Visie Raadhuislaan (Oss Avenue) In september 2013 vond een eerste bijeenkomst plaats waarin met direct betrokkenen (eigenaren, makelaars, deskundigen, (beleids)ambtenaren, ontwerpers) ideeën werden besproken om het gebied Raadhuislaan nieuw leven in te blazen. We hebben afgesproken een visie te maken waarin deze ideeën verder uitgewerkt zijn. Daarvoor zijn verschillende vervolgbijeenkomsten gehouden. Een concept van de visie is nu klaar om naar buiten te brengen. 1. In te stemmen met de uitgangspunten van de conceptvisie Oss Avenue, receptenboek voor een vitale toekomst van de Raadhuislaan ; 2. De visie te presenteren aan alle betrokkenen op een Raadhuislaanborrel; 3. Het document ter opiniëring te sturen naar de opiniërende commissie.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 november 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 februari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Simon Franssen, plv gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen, wethou René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Aanwezig: Frank den Brok, 1e loco burgemeester, plaatsvervangend voorzitter Tom de Laat, plaatsvervangend gemeente secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 oktober 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 januari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 maart 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 mei 2018 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo )

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) 03-09-2012 Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit 2013-2016 (MIPMo 2013-2016) De top10 Dienst Stadsbeleid Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie Contactpersoon R. Kraus Inhoud 1 Inleiding... 3 2

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 januari 2016 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) 4. ADV/M/14/00230 Z/M/14/09990 Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 Gedeputeerde staten van Noord-Brabant hebben de Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 in ontwerp vastgesteld.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 22 oktober 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 augustus 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 april 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 mei 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Johan van der Schoot, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 13 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 september 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 februari 2017 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 april 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 april 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 april 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 december 2014 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 februari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 oktober 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo )

Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit (MIPMo ) 16-04-2012 Meerjaren Investerings Programma Mobiliteit 2013-2016 (MIPMo 2013-2016) Methode en prioriteiten Dienst Stadsbeleid Afdeling Leefomgeving, Wonen en Economie Contactpersoon R. Kraus Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 maart 2019 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter ) Henk Mensink, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder Joop

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 juni 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 april 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 december 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat,, loco gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 maart 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 maart 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 maart 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 26 november 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend voorzitter Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 januari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 april 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 september 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 februari 2017 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 27 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 juli 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 januari 2015 Aanwezig: W. burgemeester (voorzitter) M.L. van Schaijk, gemeentesecretaris F. den Brok, wethouder K. van Geffen, wethouder R.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 oktober 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering 21 oktober Aanwezig. S. Smedes,wethouder M. de Haan,wethouder K. de Wagt,wethouder E. Paré,secretaris.

Besluitenlijst B&W vergadering 21 oktober Aanwezig. S. Smedes,wethouder M. de Haan,wethouder K. de Wagt,wethouder E. Paré,secretaris. Besluitenlijst B&W vergadering 21 oktober 2014 Aanwezig K.B. Dijkstra,burgemeester S. Smedes,wethouder M. de Haan,wethouder K. de Wagt,wethouder E. Paré,secretaris Afwezig Afdeling Ruimte 1 Ruimte Principeverzoek

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 juni 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees

Nadere informatie

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 2 juni 2015. P-Besluitenlijst week 24. 151 VB Uitwerken mogelijkheden pilot hennepteelt Bijgaande commissienotitie voorleggen aan raadscommissie F&B om

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018 BESLUITENLIJST (35) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 april Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 april Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 24 april 2018 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 november 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 23 OKTOBER 2012 : 231001 Staf Corsanummer : 2011.09725 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 9 oktober 2012 en besluitenlijst van de collegevergadering

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O (09-10-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 39.O

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 24.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 24.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 24.O (12-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: ORGOTH20. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6 december 2011. Onderwerp Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Collegevoorstel Zaaknummer: ORGOTH20 Feitelijke informatie Vaststellen van de besluitenlijst van 6. Voorgenomen besluit Wij stellen u voor bijgaand besluit

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 19 juni 2018

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 19 juni 2018 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 19 juni 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

Notulen openbare besluitenlijst college

Notulen openbare besluitenlijst college Notulen openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN17-01286 Datum collegevergadering: 21-03-2017 Aanwezigen: Dhr. A.G.T. van Aert, burgemeester Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING d.d. 3 juli 2014. Besluiten ten aanzien van de voorstellen

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING d.d. 3 juli 2014. Besluiten ten aanzien van de voorstellen BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING d.d. 3 juli 2014 Besluiten ten aanzien van de voorstellen Programma van eisen in het kader van de Europese aanbesteding van de accountantscontrole het vaststellen van het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Datum aanmaak: 9 augustus 2017 Directie 2017019086 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 januari 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 27 juni Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 27 juni Secretaris Uitnodigingen: besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 4 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 oktober 2015 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder (plv voorzitter) Kees van Geffen, wethouder Johan

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014 DATUM 28 april 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes, plv. SECRETARIS dhr H.M. Bolhaar, plv PAGINA 1 De heren J.H. Coes, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs. J. Bron,

Nadere informatie

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018

*88* B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 *88* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 juli 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder); De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 maart 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 NOVEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur 00585654 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 31 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. ) ) ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris Afwezig: -- A1 Besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 november 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 november 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 november 2017 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (aanwezig vanaf 11:30

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

V Kennis te nemen van het jaarverslag Interbestuurlijk Toezicht 2016

V Kennis te nemen van het jaarverslag Interbestuurlijk Toezicht 2016 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 3 oktober 2017 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie