Marie-Louise Jan. Afwezig:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marie-Louise Jan. Afwezig:"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik Hoeksema, wethouder Jeroen Mekel, Bestuursadviseur Afwezig:

2 A. STUKKEN A. OPENBAAR A01 Loon, Jan van Ceelen, Marcel GVVO Grondruil met waterschap Aa en Maas In verband met de reconstructie van de N329 dient de gemeente de beschikking te krijgen over watergangen, waarvan het waterschap Aa en Maas eigenaar is. Het waterschap wil meewerken aan een grondruil onder de voorwaarde dat alle kosten verbonden aan deze grondruil voor rekening van de gemeente Oss komen. In bijgaande bijlage is aangegeven welke percelen in deze grondruil zijn betrokken. A02 Loon, Jan van Ceelen, Marcel GVVO 1. Met het waterschap Aa en Maas de gronden te ruilen die zijn vermeld in bijlage 1; 2. Alle kosten van deze grondruil voor rekening van de gemeente Oss te laten komen en ten laste te brengen van het project N 329. Verkoop woning Lutterweg 8 Oijen Enige tijd geleden is besloten om Van den Heuvel makelaars opdracht te geven voor de verkoop van het pand Lutterweg 8 in Oijen. Gezien de economische situatie is in overleg met de makelaar besloten om het pand niet bij een openbare inschrijving, maar via een onderhandse verkoop via de makelaar te verkopen. Bij deze verkoop zou de taxatieprijs als bodemprijs dienen. Er is een koper voor het pand gevonden. Voor gesteld wordt om het pand Lutterweg 8 te verkopen voor de prijs die vertrouwelijk voor uw college ter inzage ligt. 1. Het pand Lutterweg 8 te Oijen te verkopen voor de prijs die voor uw college vertrouwelijk ter inzage ligt. 2. De opbrengst van deze verkoop toe te voegen aan de beheersgronden.

3 A03 Bruijn, Reina de Rollfs of Roelofs, Carolien SROL Besluit hogere waarde voor het perceel Provincialeweg ongenummerd te Maren- Kessel Het college heeft een procedure gestart om het bestemmingsplan Maren-Kessel 2013 vast te stellen. Het ontwerpbestemmingsplan bood de mogelijkheid van de bouw van 3 woningen aan de Provincialeweg ongenummerd te Maren-Kessel (ontwikkeling Maren- Kessel West ). Voor deze nieuwe woningen wordt de voorkeursgrenswaarde wegverkeerslawaai overschreden. Daarom heeft het college op 15 november 2012 het voornemen tot het vaststellen van hogere waarde voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Omwonenden hebben zes zienswijzen over het voorgenomen besluit ingediend. Het bestemmingsplan Maren-Kessel 2013 is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan Maren-Kessel 2013 maakt de ontwikkeling van Maren-Kessel West niet meer rechtstreeks mogelijk. In het voorgestelde bestemmingsplan komt in plaats daarvan een wijzigingsbevoegdheid. Een besluit hogere waarde is op dit moment dan ook niet nodig. Het college moet toch expliciet besluiten om geen hogere waarde vast te stellen. Er heeft namelijk al een ontwerpbesluit ter inzage gelegen waardoor een definitief besluit nodig is. De indieners van de zienswijzen moeten kunnen beoordelen of het college terecht heeft besloten om geen hogere waarde vast te stellen. Een besluit over het wel of niet vaststellen van een hogere waarde moet het college bovendien nemen vooraf aan de vaststelling van een bestemmingsplan. Dus ook voordat de raad het bestemmingsplan Maren-Kessel 2013 vaststelt. Omdat het college besluit om geen hogere waarde vast te stellen, kan het college besluiten om de zienswijzen niet inhoudelijk te behandelen. 1. Geen hogere waarde vast te stellen voor de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde wegverkeerslawaai voor het perceel Provincialeweg ongenummerd te Maren-Kessel conform bijgevoegd conceptbesluit. 2. De zienswijzen niet inhoudelijk te behandelen.

4 A04 Buijs-Glaudemans, Wobine Elsinga, Monica Voorstel aan agendacommissie: Comm. RAADADVIES SW Rapportage WaarStaatJeGemeente.nl Gemeente Oss heeft voor de derde keer meegedaan aan deze Benchmark van het KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten). Er is een klanttevredenheidsonderzoek en een burgerpeiling gehouden. De resultaten worden weergegeven in de rapportage van de benchmark. Daarnaast is een samenvatting voor Oss. 1. Kennisnemen van de resultaten van de benchmark WaarStaatJeGemeente.nl. 2. De benchmark ter kennisneming aan de commissie te sturen.

5 B. STUKKEN B. OPENBAAR B01 Buijs-Glaudemans, Wobine Vliet, Peggy van SPM Regionale samenwerking 5-sterren Noordoost-Brabant In de regionale samenwerking 5-sterren Noordoost-Brabant werken 20 gemeenten en 2 waterschappen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties aan versterking van onze regio op een aantal thema s. De samenwerking heeft tot op heden tot een aantal resultaten geleid, die in de raadsinformatiebrief worden toegelicht. De samenwerking kan tot meer resultaten leiden als er een aantal wijzigingen worden doorgevoerd die in de raadsinformatiebrief aan de orde komen. Allereerst wil 5-sterren Noordoost-Brabant de focus richten op duurzame ontwikkeling van agro & food, een belangrijke sector in Noordoost-Brabant. Daarbij wil de regio ook de inzet en kennis vanuit kennisinstellingen op dit thema versterken. Dit betekent dat de regionale agenda Richting 2020 eveneens wordt geactualiseerd met de focus op agro & food. De geactualiseerde agenda zal na de zomer 2013 aan de gemeenteraad worden aangeboden ter behandeling. Na de zomer 2013 worden ook voorstellen aan de gemeenteraad voorgelegd die de governance van de regionale samenwerking verbeteren. De voorstellen zijn gericht op het versterken van de betrokkenheid van de gemeenteraden bij de regionale samenwerking en op het verbeteren van de slagvaardigheid van de samenwerking. In het verlengde van deze voorstellen verzoekt 5-sterren Noordoost-Brabant om een verhoging van de bijdrage per inwoner van 0,33 naar 3 op te nemen in de voorjaarsnota en in de programmabegroting 2014 te reserveren voor een periode van 3 jaar ( ). 1. Voor de duur van 3 jaar ( ) een bijdrage per inwoner van 3 in de voorjaarsnota 2013 op te nemen. 2. De jaarlijks (3 jaar) hogere bijdrage van circa te dekken uit REAP , Platform Groene Ruimte , de huidige inwonerbijdrage 5 sterrenregio en de economische reserve Het restant van per jaar/ totaal eenmalig te dekken uit het overschot in 2013 van de voorjaarsnota. 4. De voortzetting van de bijdrage na 2016 te evalueren op concrete resultaten en bij succes structureel te maken. 5. De raadsinformatiebrief van 5-sterren Noordoost- Brabant ter kennisneming aan de raadscommissie te sturen.

6 B02 Loon, Jan van Bronkhorst, Sylvia Voorstel aan agendacommissie: Raad: GFC Voorjaarsnota 2013 De voorjaarsnota 2013 is opgesteld. Een belangrijk onderdeel daarin is de nieuwe bezuinigingsopgave waar we voor staan. Als gevolg van het regeerakkoord krijgen we te maken met een forse korting op het gemeentefonds en doeluitkeringen. Het college gaat er nog steeds vanuit dat de gemeente hierdoor vanaf 2017 een bedrag van 7,3 miljoen moet bezuinigen. In deze voorjaarsnota worden bezuinigingsrichtingen beschreven om deze opgave in te vullen. Deze richtingen worden in de programmabegroting nader uitgewerkt en vertaald in concrete maatregelen. Daarnaast wordt zoals gebruikelijk aangegeven wat de doelstellingen binnen de programma's zijn, wordt gerapporteerd over de voortgang van eerder vastgestelde bezuinigingen, is op basis van het bestaande beleid onderzocht of we met 3O-ontwikkelingen te maken hebben en worden enkele overige ontwikkelingen geschetst. B03 Hoeksema, Hendrik Tiem, Gé van GVVO Aan de gemeenteraad voor te stellen om de voorjaarsnota 2013 vast te stellen. sheddaken complex Bergoss In de afgelopen periode is veel aandacht besteed aan de verdere ruimtelijke en esthetische afbouw van het complex Bergoss. Met name is gepoogd om het industrieel erfgoed dat hier nog aanwezig is een nieuwe toekomst te geven. Voor het gebouw met de sheddaken is een eerste schetsplan uitgewerkt dat voorziet in het realiseren van een gebouw waar creatieve beroepen kunnen worden gehuisvest. De provincie is in principe bereid hierin risicodragend voor 1/3 deel te nemen. Ook andere partijen, waaronder de gemeente zullen vergelijkbaar moeten gaan deelnemen. Voor 1 juni a.s. dient hiervoor een eerste aanvraag te worden ingediend bij de provincie. In bijgevoegd advies wordt dit verder uitgewerkt. 1. In principe in te stemmen met het risicodragend participeren voor 1/3 deel in de ontwikkeling van het pand met de sheddaken op het Bergoss complex onder voorwaarde dat hiervoor een voor de gemeente financieel sluitende business-case beschikbaar komt; 2. Voor 1 juni een verzoek in te dienen bij de Provincie Noord-Brabant voor mede participatie voor 1/3 deel.

7 B04 Hoeksema, Hendrik Mekel, Jeroen Voorstel aan agendacommissie: Comm. RAADADVIES Raad: SROL rondvraagbesluit: raadsbrief over wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied Lith Op 7 mei jongstleden heeft het college het bestemmingsplan Buitengebied Lith ter vaststelling aan de raad aangeboden. Op 6 juni a.s. behandelt de raadadviescommissie dit bestemmingsplan. De vaststelling staat op de raadsagenda voor 20 juni Na 7 mei is gebleken dat het bestemmingsplan nog op een aantal punten dient te worden aangevuld. Die wijzigingen acht het college noodzakelijk om - enkele onduidelijke passages en kennelijke verschrijvingen in de toelichting te verhelpen; - de tekst in overeenstemming te brengen met recent in werking getreden wetgeving en; - een nagekomen verzoek van een belanghebbende mogelijk te maken. Het gaat om de volgende wijzigingen: 1. Uitleg van de regeling voor paardenbakken 2. Uitleg van de bestemmingsregeling van de Lithse Ham 3. Uitbreiding van paragraaf 5.5 in de toelichting met betrekking tot de planmer nav de wijziging van artikel 19kd Natuurbeschermingswet Recreatieve mogelijkheden Oijense Bovendijk 55 Oijen: verzoek om ook tenten te plaatsen 5. Regeling pad bij woningen Peperstraat Oijen 6. Uitbreiding van het bestemmingsvlak Wonen aan Korenstraat 1 7. Uitbreiding van het agrarisch bouwvlak aan Lutterweg 4a Het college stuurt een brief met deze wijzigingen en de toelichting daarop naar de raad om die te betrekken bij de behandeling van het bestemmingsplan. Aan de raad bijgaande brief te sturen waarin het college de raad vraagt om bij de behandeling van het bestemmingsplan Buitengebied Lith het bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen te wijzigen op de volgende punten: 1. Uitleg van de regeling voor paardenbakken 2. Uitleg van de bestemmingsregeling van de Lithse Ham 3. Uitbreiding van paragraaf 5.5 in de toelichting met betrekking tot de planmer nav de wijziging van artikel 19kd Natuurbeschermingswet Recreatieve mogelijkheden Oijense Bovendijk 55 Oijen: verzoek om ook tenten te plaatsen 5. Regeling pad bij woningen Peperstraat Oijen 6. Uitbreiding van het bestemmingsvlak Wonen aan Korenstraat 1 7. Uitbreiding van het agrarisch bouwvlak aan Lutterweg 4a

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 27 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 januari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 13 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 26 november 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 april 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 februari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 juni 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 mei 2018 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Aanwezig: Frank den Brok, 1e loco burgemeester, plaatsvervangend voorzitter Tom de Laat, plaatsvervangend gemeente secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 september 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 april 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 22 oktober 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 januari 2016 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 september 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 december 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat,, loco gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 december 2014 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend voorzitter Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 januari 2015 Aanwezig: W. burgemeester (voorzitter) M.L. van Schaijk, gemeentesecretaris F. den Brok, wethouder K. van Geffen, wethouder R.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Lia Berben, gemeentesecretaris l.s. Jan van Loon, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 februari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Simon Franssen, plv gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen, wethou René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 augustus 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 juli 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 juli 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juli 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 oktober 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 november 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 7 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 7 februari 2017 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 januari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 maart 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Raadsinformatiebrief 5*NOB 2013

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: OOP Raadsinformatiebrief 5*NOB 2013 Zaaknummer: 00345282 Onderwerp: OOP Raadsinformatiebrief 5*NOB 2013 Collegevoorstel Inleiding Bijgaand treft u een raadsinformatiebrief vanuit de regio 5*Noordoost Brabant aan. Daarnaast is de aanbiedingsbrief

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 27 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 27 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 mei 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Johan van der Schoot, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 februari 2017 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt College Onderwerp: V200900667 Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt Samenvatting: Inleiding: Uw college heeft op 7 april 2009 ingestemd met het opstarten van de wijzigingsprocedure artikel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 oktober 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voor raadsvergadering d.d.: 21-06-2011 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 oktober 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Vaststellingsbesluit. bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 113

Vaststellingsbesluit. bestemmingsplan Kleine Kernen Zuid 2010 (vastgesteld) 113 Vaststellingsbesluit bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 113 bestemmingsplan "Kleine Kernen Zuid 2010" (vastgesteld) 114 Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 maart 2012

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 november 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 juli 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 maart 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 maart 2019 Aanwezig: Frank den Brok, wethouder (plaatsvervangend voorzitter ) Henk Mensink, gemeentesecretaris Kees van Geffen, wethouder Joop

Nadere informatie

iiiiiniiiiiiinniiiiiiniiiniiiiiiiniiii

iiiiiniiiiiiinniiiiiiniiiniiiiiiiniiii Gemeente Utrechtse Heuvelrug Gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Postbus 200 3940 AE Doorn Betreft.: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Driebergen Buitengebied 1-A, Driebergen-Rijsenburg Extra

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vaststelling bestemmingsplan Innovatiefabriek DOC-2013-005461. Mw. C.W. Baukema-Bos c.w. baukema-bos@zoetermeer. ni 079-3469736 M. M.

Raadsvoorstel. Vaststelling bestemmingsplan Innovatiefabriek DOC-2013-005461. Mw. C.W. Baukema-Bos c.w. baukema-bos@zoetermeer. ni 079-3469736 M. M. Raadsvoorstel Onderwerp Zaaknummer Documentnummer Versie Auteur Gemeentesecretaris Koek, H. Vaststelling bestemmingsplan Innovatiefabriek DOC-2013-005461 Mw. C.W. Baukema-Bos c.w. baukema-bos@zoetermeer.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/11052016 Documentnr.: RV16.0045 Roden, 4 mei 2016 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden" en aanpassen welstandsnota voor dit

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 januari 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1464622 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1464579 Datum: 22 januari 2019 Behandeld door: Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 oktober 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 oktober 2015 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder (plv voorzitter) Kees van Geffen, wethouder Johan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 november 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 november 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 16029425 Documentnummer: INT - 1618549 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 oktober 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter en Meulensteen Nr. B&W

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7267315 B&W verg. : 20 september 2017 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 25 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie 0 = Algemeen/BMO

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 maart 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé Locosecretaris

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2018

E.G.M. van den Boom / juli 2018 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 779974/779986 5 juli 2018 portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4276 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig Burgemeester Bakker Wethouders: Duursma, Brand en Steggink Gemeentesecretaris: Grobben Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp

Nadere informatie

Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Spijk Kolholsterweg 14"

Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan Spijk Kolholsterweg 14 Vergadering gemeenteraad d.d. 1 november 2018 Agenda nummer 9 Portefeuillehouder: burgemeester de heer G. Beukema Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Spijk Kolholsterweg 14" Korte inhoud: Om de bouw

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare Besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/16/02705 Z/C/16/38280 Secretaris Uitnodigingen d.d. 3 januari 2017 1. JVC Cuijk: Nieuwjaarsreceptie, zaterdag 7 januari 2017 om 15.00 uur te Cuijk 2. Gemeente Oss: Werksessie Wonen met ondersteuning

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 januari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 januari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 januari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jeroen Mekel, hoofd afdeling Bestuurszaken

Nadere informatie

* * * *

* * * * *18-2303746* *18-2303746* Besluit vaststellen wijzigingsplan ex artikel 3.6, lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening Kenmerk : Z-HZ_BP-2018-000686 Aanvrager : G.H. Geurts Onderwerp : het wijzigen van de bestemming

Nadere informatie

Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Toelichting correctieve

Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Toelichting correctieve Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Raad op dd maand jjjj) 1 Raad op dd maand jjjj) 2 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING...

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 5 april 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! 2016-2020 en Werkbedrijf

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser

Raadsvoorstel. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers P. Visser Titel Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Nummer 13/68 Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Leefomgeving Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Noordeinde 41-43 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN PEKINGPARK - BAARNSCH LYCEUM

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN PEKINGPARK - BAARNSCH LYCEUM REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN PEKINGPARK - BAARNSCH LYCEUM Reactienota Zienswijzen Bestemmingsplan Pekingpark - Baarnsch Lyceum Code 0710103 / 22-12-10 GEMEENTE BAARN 0710103 / 22-12-10 REACTIENOTA

Nadere informatie

V Kennis te nemen van de agenda opinie commissie Omgeving. 4. Ma Aangaan Huurovereenkomst inzake huur schilderijen kunstenaar C.

V Kennis te nemen van de agenda opinie commissie Omgeving. 4. Ma Aangaan Huurovereenkomst inzake huur schilderijen kunstenaar C. Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 12 februari 2019 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De

Nadere informatie