BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 juni 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik Hoeksema, wethouder Jeroen Mekel, hoofd afdeling Bestuurszaken Afwezig:

2 A. STUKKEN A. OPENBAAR A01 Loon, Jan van Nistelrooij, Jan van Raad: CSF Begroting 2012 In de raadsvergadering van 10 november 2011 is de Programmabegroting vastgesteld. Gelijktijdig is de begroting 2012 vastgesteld. Top down - Bottom up Bij het samenstellen van de Programmabegroting en daarmede de begroting voor het jaar worden niet alle kosten tot op het laagste niveau doorberekend. Saldi van kostenplaatsen worden bijvoorbeeld tot uitdrukking gebracht op het programma "Organisatie". Deze wijze van opstellen wordt ook wel de top down benadering genoemd. Zodra de gemeenteraad de Programmabegroting heeft vastgesteld wordt op ambtelijk niveau de begroting bottom up opgesteld. In deze begroting worden bijvoorbeeld de saldi van de kostenplaatsen wel volledig doorgerekend naar de activiteiten. Normaliter worden de financiële effecten van de bottom up opgestelde begroting eerder in het jaar aan de gemeenteraad ter vaststelling voorgelegd. Onlangs is gebleken dat we aan deze formele verplichting in 2012 nog geen invulling hadden gegeven. De raad voor te stellen conform bijgaand raadsvoorstel en besluit de begroting 2012 vast te stellen. A02 Bruijn, Reina de Tonies, Bart GIBOR Herinrichting Dichtersbuurt De wijk Dichtersbuurt is in de jaren 70 tot stand gekomen. De bestaande bestratingsconstructies dateren van die tijd. Bij inventarisatie van de openbare ruimte in de wijk is geconstateerd dat deze toe is aan vervanging en een herinrichting. 1. Het inspraakrapport met betrekking tot de herinrichting Dichtersbuurt vast te stellen. 2. Het definitief ontwerp herinrichting Dichtersbuurt vast te stellen. 3. Opdracht te geven tot uitvoering van het definitieve ontwerp herinrichting Dichtersbuurt. 4. De wijkraad schriftelijk te informeren over dit besluit.

3 A03 Hoeksema, Hendrik Smit, Anita de OPINIE SLWE Keuzenota toekomst afval: uitgangspunten bepalen Voor het huishoudelijk afval bereidt de gemeente Oss nieuw beleid voor. Hoe kunnen we bewuster, goedkoper en duurzamer met ons afval omgaan? Economische recessie, forse bezuinigingstaakstellingen en een scherpere inzet op afvalscheiding vanuit landelijk beleid bepalen de kaders waarbinnen de nieuwe koers gekozen zal worden. Een koers voor de toekomst uitzetten op dit moment heeft alles te maken met het aflopen van het huidige contract met Attero (voorheen Essent Milieu) voor het huishoudelijk afval in februari Een aanbesteding zal tijdig moeten worden voorbereid en gestart. In de voorliggende opinienota vraagt het college via stellingen en verschillende keuzemogelijkheden aan de raadscommissie om een koers te kiezen binnen het spanningsveld van kosten, milieuresultaat en serviceniveau. Met deze opinienota geeft het college een eerste aanzet om te komen tot een gedragen en weloverwogen keuze voor de toekomst voor ons afval. Een tweede opinienota, waarin het college de gekozen ambities en maatregelen verder heeft uitgewerkt op effecten, zal eind 2012 gereed zijn. Op basis van deze tweede opinienota zal de raadscommissie een definitieve koers voor het nieuwe beleid bepalen. Op 15 maart jl. is het proces om tot nieuw beleid te komen gestart met een podiumbijeenkomst, zodat raads- en commissieleden in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken zijn bij het proces. In de podiumbijeenkomst zijn de huidige stand van zaken en ontwikkelingen op afvalgebied besproken. Ook de inwoners van de gemeente Oss willen we zo vroeg mogelijk in het proces betrekken. In mei jl. is het burgerpanel via een digitale enquête gevraagd om mee te denken over de te varen koers voor het huishoudelijk afval. De uitkomsten hiervan zijn opgenomen in deze opinienota, zodat deze meegenomen kunnen worden in de te maken afwegingen en keuzes. De bijgevoegde opinienota aan de raadscommissie voor te leggen.

4 A04 Peters, René Biemans, Erik SMO Vangnetregeling zwemvaardigheid In verband met bezuinigingen heeft de gemeenteraad in november 2011 besloten om de subsidie op schoolzwemmen stop te zetten. Dit in combinatie met het opzetten van een vangnetregeling. De vangnetregeling biedt een oplossing voor kinderen van voornamelijk kwetsbare ouders die niet in staat zijn op eigen kracht hun kind zwemles aan te bieden en zwemdiploma's te laten halen. Ondanks dat de subsidie op het schoolzwemmen is gestopt, zorgen we er samen voor dat alle kinderen in onze gemeente de mogelijkheid blijven behouden om een zwemdiploma te halen. We geven de vangnetregeling vorm vanaf schooljaar We beschrijven in dit voorstel de uitgangspunten waaraan de vangnetregeling moet voldoen en welke verschillende varianten hierbinnen mogelijk zijn. Doel is om ouders te stimuleren hun kind een zwemdiploma te laten halen. In samenwerking met de samenwerkingspartners streven we ernaar dat alle kinderen van 12 jaar ten minste een A-diploma hebben. We hebben met de vangnetregeling een goed alternatief voor schoolzwemmen. Kinderen die zwemlessen niet kunnen betalen, worden in de gelegenheid gesteld om alsnog hun zwemdiploma te halen. Het Golfbad geeft een diplomagarantie wanneer minimaal 90% van de lessen wordt gevolgd. Dit betekent dat kinderen die hun zwemdiploma in groep 7 niet halen een tweede jaar gratis kunnen diplomazwemmen of gratis kunnen instromen bij particuliere lessen. 1. Te kiezen voor variant 4 van de vangnetregeling zwemvaardigheid: uitbesteden aan het Golfbad. 2. De kosten hiervan te dekken conform raadsbesluit uit het budget ( euro) van de oude schoolzwemregeling: 3. Dit besluit ter kennisneming naar de raadscommissie te sturen.

5 A05 Hoeksema, Hendrik Hogen, Manon van den Raad: SSO Vaststelling bestemmingsplan Midden-Noord-Oss Het ontwerpbestemmingsplan Midden-Noord-Oss-2012 heeft van 23 februari tot en met 4 april 2012 ter inzage gelegen. Er zijn in totaal 23 zienswijzen ingediend. Een aantal zienswijzen heeft aanleiding gegeven het bestemmingsplan (deels) aan te passen. Ook is er aanleiding het bestemmingsplan ambtshalve aan te passen. In de bijgevoegde nota zijn de aanpassingen weergegeven. Het bestemmingsplan Midden-Noord-Oss-2012 is nu gereed om vast te stellen. 1. in te stemmen met de 'Nota zienswijzen en wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Midden-Noord-Oss-2012'; 2. in te stemmen met het vast te stellen bestemmingsplan 'Midden-Noord-Oss-2012'; 3. de gemeenteraad voor te stellen dit bestemmingsplan vast te stellen overeenkomstig bijgaande stukken (raadsvoorstel, raadsbesluit, nota zienswijzen en bestemmingsplan zelf).

6 A06 Bruijn, Reina de Zutphen, Machiel van Raad: SROL Vaststellen bestemmingsplan 'Negen Kernen ' Het programma herziening bestemmingsplannen voorziet in de actualisatie van verouderde bestemmingsplannen in de gemeente Oss. Voor dit programma geldt een harde, wettelijke deadline van 1 juli Voor deze datum dienen alle bestemmingsplannen die ouder zijn dan 10 jaar te worden herzien. Als sanctie geldt dat er geen leges meer mogen worden geheven. Dat kan forse implicaties hebben voor de gemeente. Een bestemmingsplan doorloopt een wettelijk voorgeschreven procedure. Daarnaast hanteert de gemeente Oss een standaardprotocol om het proces van herziening van bestemmingsplannen zo helder en transparant mogelijk te laten verlopen en om alle belanghebbenden op het juiste moment te betrekken in dit proces. Dit bestemmingsplan is in het stadium van voorontwerp en ontwerp ter inzage gelegd en er is een inloopbijeenkomst georganiseerd. Wij stellen uw raad voor om het bestemmingsplan 'Negen Kernen ' vast te stellen. Met de vaststelling van het bestemmingsplan 'Negen Kernen ' beschikt de gemeente Oss voor de kernen Demen, Deursen-Dennenburg, Dieden, Haren, Huisseling, Macharen, Megen, Neerloon en Overlangel over een actueel, adequaat en digitaal bestemmingsplan dat aansluit aan de vereisten van huidig beleid, wet- en regelgeving en dat is gebaseerd op de Osse standaard. 1. In te stemmen met de 'Nota van zienswijzen en wijzigingen ontwerpbestemmingsplan 'Negen Kernen ''. 2. In te stemmen met het vast te stellen bestemmingsplan 'Negen Kernen '. 3. De gemeenteraad voor te stellen dit bestemmingsplan vast te stellen overeenkomstig bijgaande stukken (raadsvoorstel, raadsbesluit, nota van zienswijzen en wijzigingen en het bestemmingsplan zelf). 4. Het besluit hogere waarde voor de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde wegverkeerslawaai vast te stellen conform bijgevoegd conceptbesluit.

7 B. STUKKEN B. OPENBAAR B01 Peters, René Megens, Erik Werk en inkome n Terugdraaien huishoudinkomenstoets WWB Wetsvoorstel 'Wet afschaffing huishoudinkomenstoets' is aangeboden bij 2e Kamer. Via spoedprocedure wordt wet nog behandeld voor het vakantiereces (1 juli). Min. SZW verzoekt gemeenten op die afschaffing te anticiperen door de huishoudinkomenstoets niet meer toe te passen. In een plan van aanpak staat hoe de gemeente Oss de hersteloperatie gaat uitvoeren. Daar waar dit kan zal de klant vanuit de eigen registratie een persoonlijk bericht krijgen. Mogelijke rechthebbenden die niet bekend zijn worden benaderd via publicatie in de media. Naast een persbericht komt er voorlichting via Oss-actueel en de website. Het Min. van SZW geeft hierin ondersteuning. 1. Op verzoek van het ministerie SZW te anticiperen op de afschaffing van de huishoudinkomenstoets en deze niet toe te passen met terugwerkende kracht tot en met 1 januari Kennis te nemen van de aanpak door de afdeling Werk en Inkomen. 3. De raadscommissie te informeren door dit besluit en de bijgaande raadsinformatiebrief ter kennisneming toe te sturen. 4. In september 2012 het bestuurlijke traject af te ronden met vaststelling verordeningen WWB door de gemeenteraad.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 april 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 augustus 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 13 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 september 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Aanwezig: Frank den Brok, 1e loco burgemeester, plaatsvervangend voorzitter Tom de Laat, plaatsvervangend gemeente secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 januari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 26 november 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 oktober 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 januari 2016 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 januari 2016 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 april 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 maart 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 november 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 december 2014 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 maart 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 februari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 oktober 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 22 oktober 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 27 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 september 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 13 juni Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 13 juni Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 13 juni 2013 Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststellen bestemmingsplan Stormpolder, inclusief PlanMER en Geluidruimteverdeelplan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 december 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat,, loco gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan "Odijkerweg e.o."

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan Odijkerweg e.o. VOORBLAD RAADSVOORSTEL Gemeente Zeist I 13RV0039 Ronde Tafel Debat Raadsvergadering Gewijzigd voorstel Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Telefoon Datum Onderwerp I 14 mei 2013 Jacqueline Verbeek

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

C. Ortelee 3754

C. Ortelee 3754 Agendapunt commissie: 3.1 steller telefoonnummer email C. Ortelee 3754 Cees.Ortelee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 707360/818557 portefeuillehouder C. Marchal onderwerp Bestemmingsplan

Nadere informatie

Team KZ. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

Team KZ. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team KZ Afschaffing Huishoudinkomenstoets 1- Notagegevens Notanummer 715841 Datum 12-6-2012 Programma: 07. Inkomensvoorziening en arbeidsmarkt Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 januari 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Registratie nr. BBV nr

Gemeente Delft 18 APH 201? Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Registratie nr. BBV nr Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. BBV nr college van B&W 21 maart 2017 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Janneke Louisa-Muller Carel van Gelder Jan Burger Robbert

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 29 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 29 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: R. Wortelboer, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos en T. Schuitemaker,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 26 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 26 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

Wonen op bedrijventerreinen. Hoe nu verder? Woensdag 15 juli

Wonen op bedrijventerreinen. Hoe nu verder? Woensdag 15 juli Hoe nu verder? Woensdag 15 juli Agenda 19:30 Opening 19:35 Wethouder Johan Sluiter 19:45 Aanleiding handhaving Samir Lamkadmi 20:05 Handhaving; hoe nu verder? Erik Nas (ODRA) 20:25 Plenaire afsluiting

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMO. Onderwerp: Kinderen in armoede en flankerend armoedebeleid

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMO. Onderwerp: Kinderen in armoede en flankerend armoedebeleid Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMO Onderwerp: Kinderen in armoede en flankerend armoedebeleid Wat adviseert het college te besluiten? 1. In te stemmen met de inzet van de extra middelen ten behoeve

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Actie/info Onderwerp Besluit

Actie/info Onderwerp Besluit BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 april 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O (14-05-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 14-05-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 februari 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 februari 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 juli 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 juli 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juli 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 juli 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 juli 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 juli 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen,

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van 16 juli 2013 Aanwezig Afwezig Aanvang : J.J. Luteijn, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder A.J. Herweijer, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling. Contactpersoon/ adres Ruimte. Commissie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling. Contactpersoon/ adres Ruimte. Commissie gemeente Oisterwijk 2015112599 Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Ruimte Ruimtelijke Zaken Jennifer Rama - Alberto

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist.

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist. RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest 2018 Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 10 januari 2019 Opsteller M. Dingemans Debat Indien nodig 24 januari 2019 Zaak/stuknummer 292294 Raadsvergadering

Nadere informatie

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 Toelichting Bij de interne controles in het kader

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: 4.2 Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 14 MEI 2019 Aanwezig: Burgemeester: M. ; wethouders: D. te Grotenhuis, G. en J. ; secretaris

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O (16-04-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 16-04-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-6-2014 Nummer voorstel: 2014/43 Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2014 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 juni 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty Tindemans

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 februari 2017 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 februari 2017 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

IIIIIIIIİIIIIIIMIIIIMI GR

IIIIIIIIİIIIIIIMIIIIMI GR Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen IIIIIIIIİIIIIIIMIIIIMI GR15.00025 Behandeld in Commissie Omgeving Datum Commissie 1 april 2015 Agendanummer 9 Datum Raad 15 april 2015 Agendanummer 7 Opsteller

Nadere informatie