Wonen op bedrijventerreinen. Hoe nu verder? Woensdag 15 juli

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wonen op bedrijventerreinen. Hoe nu verder? Woensdag 15 juli"

Transcriptie

1 Hoe nu verder? Woensdag 15 juli

2 Agenda 19:30 Opening 19:35 Wethouder Johan Sluiter 19:45 Aanleiding handhaving Samir Lamkadmi 20:05 Handhaving; hoe nu verder? Erik Nas (ODRA) 20:25 Plenaire afsluiting 20:30 Ruimte voor individuele vragen

3 Presentatie Samir Lamkadmi Overzicht ingezette traject. Gemeentelijke beleidslijn. Bestemmingsplan Bedrijventerreinen Actualisatie Onderzoek ODRA. Veegplan Bedrijventerreinen. Handhavingstraject.

4 Overzicht traject tot nog toe Wat d.d. Gemeentelijke beleidslijn Wonen op bedrijventerreinen Opdracht verleend aan ODRA voor inventarisatie bewoning van bedrijfswoningen Juni 2013 Raadsbesluit vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerreinen Actualisatie 2013 Eind juni 2013 Onderzoek ODRA gereed November 2013 Collegebesluit Veegplan Bedrijventerreinen en handhaving September 2014 Uitvoeren communicatietraject handhaving Juni 2015 Ter inzage legging voorontwerp Veegplan Bedrijventerreinen najaar 2015

5 Gemeentelijke beleidslijn Met de gemeentelijke beleidslijn Wonen op bedrijventerreinen is besloten bij herzieningen van bestemmingsplannen de mogelijkheid bedrijfswoningen te mogen bouwen te schrappen en voor nieuwe bedrijventerreinen de bouw van bedrijfswoningen uit te sluiten. Uitgangspunt uitgesproken: Bedrijventerreinen zijn er voor de bedrijven met bijbehorende uitbreidingsruimte.

6 Bestemmingsplan Bedrijventerreinen Actualisatie 2013

7 Bestemmingsplan Bedrijventerreinen Actualisatie 2013 Vertaling van beleidslijn 2001 in het bestemmingsplan. Uitgangspunt: bedrijfswoningen blijven bedrijfswoningen. Amendement Raad: Percelen waartegen een zienswijze was ingediend uit het plan halen (onderliggend bestemmingsplan van kracht). Consequentie is dat enkele bedrijfswoningen uit het bestemmingsplan zijn gehaald. Voor de overige bedrijfswoningen is bij de vaststelling van het bestemmingsplan de juridische situatie vastgelegd. Handhaving op basis van dit bestemmingsplan is noodzakelijk binnen de planperiode (voor 27 juni 2023).

8 Onderzoek ODRA Onderscheid: Woning in gebruik als bedrijfswoning Woning in gebruik als burgerwoning (zonder relatie met een bedrijf) Totaal voor zover nu bekend 45 woningen waarbij voor 28 woningen niet het Veegplan Bedrijventerreinen maar het bestemmingsplan Actualisatie Bedrijventerreinen 2013 geldt/blijft gelden. Handhaving op basis van dit bestemmingsplan noodzakelijk binnen de planperiode (voor 27 juni 2023) voor de 28 onrechtmatig bewoonde bedrijfswoningen.

9 Veegplan Bedrijventerreinen (1)

10 Veegplan Bedrijventerreinen (2) Heeft betrekking op: Het bestemmen van diverse bedrijfspercelen voor bedrijvigheid. Het corrigeren van enkele omissies. Het meenemen van diverse ontwikkelingen. Het vastleggen van de bedrijfswoningen die niet opgenomen zijn in het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Actualisatie 2013.

11 Veegplan Bedrijventerreinen (3) Van de in totaal 45 onrechtmatig bewoonde bedrijfswoningen worden er 17 opgenomen in het Veegplan Bedrijventerreinen. De overige bedrijfswoningen die in het Veegplan Bedrijventerreinen worden opgenomen zijn allen in gebruik als bedrijfswoning/geen illegale bewoning.

12 Processtappen Veegplan Bedrijventerreinen (1) Opstellen van een voorontwerpbestemmingsplan. Collegebesluit instemmen met voorontwerp en vrijgeven voor inspraak en wettelijk vooroverleg. Gedurende 6 weken voorontwerpbestemmingsplan ter inzage leggen met de mogelijkheid een inspraakreactie (gericht aan het college) te geven. Organiseren van informatieavond(en) gedurende de termijn van ter visie legging. Verwerken vooroverleg- en inspraakreacties in een Reactienota inspraak en vooroverleg. Collegebesluit vaststellen Reactienota inspraak en vooroverleg en dit meenemen bij opstellen van een ontwerpbestemmingsplan.

13 Processtappen Veegplan Bedrijventerreinen (2) Instemmen met het ontwerpbestemmingsplan. Ontwerpbestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage leggen met de mogelijkheid zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen. Verwerken ingekomen zienswijzen in een Reactienota zienswijzen. Collegebesluit de raad voor te stellen de Reactienota vast te stellen en bestemmingsplan Veegplan Bedrijventerreinen al dan niet gewijzigd vast te stellen. Behandeling van het raadsvoorstel in een Politieke Avond. Raadsvergadering vast stellen bestemmingsplan. Terinzagelegging gedurende 6 weken van het vastgestelde bestemmingsplan met de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Raad van State.

14 Handhavingstraject Uitvoering geven aan resultaten onderzoek ODRA en de vigerende bestemmingsplannen. Behouden van de bedrijventerreinen. Zware industrie kan blijven en zich verder ontwikkelen. Huidig gebruik als particuliere bewoning is in strijd met het bestemmingsplan. De huidige bewoners krijgen maximaal 2 jaar de tijd om de strijdigheid te beëindigen. Indien strijdigheid voort blijft duren wordt specifiek handhavingsbeleid opgesteld. Vervolgens een gerichte handhaafactie uitvoeren bij de situaties waarbij gebruik in strijd is en blijft met het bestemmingsplan.

15 Doorlooptijd handhavingstraject Bestemmingplan Bedrijventerreinen Actualisatie 2013 Tijdpad Bijzonderheden 27 juni 2013 vastgesteld Handhaven illegale gebruik voor 27 juni 2023 Communicatie naar bewoners over illegale bewoning incl. twee jaarstermijn juni 2015 Principestandpunt college extern Specifiek handhavingsbeleid vaststellen Eerste kwartaal 2017 Communicatie naar bewoners over specifiek handhavingsbeleid Tweede kwartaal 2017 Handhavingstraject inzetten/uitrollen Begin 2018 Beëindigen illegale bewoning

16 Presentatie Erik Nas (ODRA) Handhaving bedrijfswoningen Hoe nu verder?

17 Persoonlijke gesprekken Najaar 2015 Start september 2015; Toelichting per persoon of per adres; Ruimte voor vragen; Mogelijkheid tot aangeven waarom er geen sprake is van een overtreding; Bespreken mogelijkheden.

18 Geen overtreding? Geen overtreding bij het aantonen van connexiteit met bedrijf; Mogelijkheid om aan te tonen dat het altijd burgerwoning en geen bedrijfswoning is geweest; Aantonen dat het gebruik als burgerwoning onder overgangsrecht valt.

19 Overtreding beëindigen Legalisatie door het starten van een reëel bedrijf; Verhuizen; Maken van nadere afspraken over beëindiging van bewoning.

20 Starten bedrijf Let op: Er moet sprake zijn van een reëel bedrijf welke voldoet aan de regelgeving. Te denken valt aan: welk inkomen wordt uit het bedrijf gegenereerd; past het bedrijf binnen het bestemmingsplan (bv geen detailhandel); geen aan-huis-gebonden bedrijf etc. Daarnaast moet middels een bedrijfsplan worden aangetoond dat het bedrijf ook daadwerkelijk gestart wordt. Bij bv beëindiging of faillissement van het bedrijf is er direct weer sprake van strijdig gebruik omdat er geen bedrijf meer is bij de bedrijfswoning.

21 Procedure De mogelijkheid om de overtreding d.m.v. verhuizing te beëindigen; De mogelijkheid om een reëel bedrijf te starten; De mogelijkheid om te onderzoeken of verkoop mogelijk is en de verkoop te starten; De mogelijkheid om bewijs te verzamelen om aan te tonen dat het gebruik valt onder het overgangsrecht; De mogelijkheid om aan te tonen dat het altijd burgerwoning is geweest. Anders?

22 Hoe verder na 2018? Vooraankondiging last onder dwangsom Mogelijk om binnen 14 dagen zienswijze in te dienen. Nogmaals aangeven waarom er niet gehandhaafd moet / kan worden; Termijn waarbinnen overtreding moet worden beëindigd; Hoogte van de dwangsom wanneer na de termijn overtreding niet is beëindigd; Hoogte dwangsom en begunstigingstermijn zijn nog niet bekend en zullen t.z.t. worden vastgesteld; Na 14 dagen definitieve last onder dwangsom. Termijn gaat dan echt lopen.

23 Hoe verder na 2018? Als de overtreding na de termijn niet is beëindigd wordt de dwangsom van rechtswege verbeurt en moet de dwangsom (het genoemde geldbedrag) aan de gemeente worden betaald. Let op: het betalen van de dwangsom is géén legalisatie. Na maximale verbeuring kan er een nieuwe hogere last onder dwangsom worden opgelegd of een last onder bestuursdwang (bv ontruimen en sluiten van de woning).

24 Vragen?

25 Afsluiting plenaire gedeelte Ruimte voor individuele vragen

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Gemeente Venlo Projectnummer BRO: 211x08099 Identificatienummer: NL.IMRO.0983.BP201605MDDNWG8791-VA01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE APRIL 2011 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie Raadsinformatiebrief Onderwerp: Vervolg Zicht op legalisatie Inleiding Op 18 juni 2013 heeft uw raad het bestemmingsplan Buitengebied fase II 2013 vastgesteld. Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg'

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg' meppel.nl Agendapunt: IX/12. Meppel, 10 mei 2016 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 974776 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Actie/info Onderwerp Besluit

Actie/info Onderwerp Besluit BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 april 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard gemeente Valkenswaard Team Ruimtelijke ontwikkeling en economie 25-09-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Definitie 3 3. Vergelijking veegplannen en postzegelbestemmingsplannen

Nadere informatie

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2012 87 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma portefeuillehouder Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat

Nadere informatie

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013 datum plaats aanwezig 11 juni 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen de heer A.G.M. Kea, wethouder de heer F.M Schoonderwoerd, wethouder Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris de heer A.J.M. van Velzen,

Nadere informatie

29 januari 2014 H. de Paepe. Onderwerp Beleidsnota woningen in het buitengebied van de gemeente Lansingerland 2014

29 januari 2014 H. de Paepe. Onderwerp Beleidsnota woningen in het buitengebied van de gemeente Lansingerland 2014 Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 29 januari 2014 H. de Paepe Datum commissie: Commissie Ruimte 17-1-2014 Registratienummer BR1400022 N.a.v. B&W-voorstel BW1400095 Behandeld 21 januari 2014 Onderwerp

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Weidevenne Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Voorontwerpbestemmingsplan Weidevenne Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Voorontwerpbestemmingsplan Weidevenne 2012 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Welkom bij deze inloop-informatieavond U krijgt informatie over bestemmingsplannen in het algemeen en het nieuwe bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN Bennekom-Centrum december 2011 1 Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Bennekom-Centrum heeft van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 26 oktober 2011

Nadere informatie

Telefoonnummer 14 0517. Onderwerp: Herstelbesluit vaststellen bestemmingsplan 'Harlingen - Buitengebied'

Telefoonnummer 14 0517. Onderwerp: Herstelbesluit vaststellen bestemmingsplan 'Harlingen - Buitengebied' Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR16.00035* GR16.00035 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 6 april 2016 Agendanummer 8 Datum Raad 20 april 2016 Agendanummer

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt: Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden Raadsvoorstel Raadsvergadering : 27 april 2011 Agendapunt : Nummer : Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan "Nieuwebrug-Lier 6" Portefeuillehouder : J. Benedictus Behandeld in commissie : wonen en werken

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Een onderzoek naar de gemeente Gulpen-Wittem die verwachtingen gewekt zou hebben over het optreden tegen overlast veroorzaakt door een ijsboerderij

Een onderzoek naar de gemeente Gulpen-Wittem die verwachtingen gewekt zou hebben over het optreden tegen overlast veroorzaakt door een ijsboerderij Rapport Een onderzoek naar de gemeente Gulpen-Wittem die verwachtingen gewekt zou hebben over het optreden tegen overlast veroorzaakt door een ijsboerderij Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht

Nadere informatie

Onderwerp Ontwerp beheersverordeningen Nijmegen Vossenpels Midden-Noord en Nijmegen Bedrijventerrein Oosterhout en Rietgraaf e.o.

Onderwerp Ontwerp beheersverordeningen Nijmegen Vossenpels Midden-Noord en Nijmegen Bedrijventerrein Oosterhout en Rietgraaf e.o. Openbaar megen Onderwerp Ontwerp beheersverordeningen Nijmegen Vossenpels Midden-Noord en Nijmegen Bedrijventerrein Oosterhout en Rietgraaf e.o. Programma Stedelijke Ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen. 2. De ingekomen zienswijze te weerleggen.

Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen. 2. De ingekomen zienswijze te weerleggen. De gemeenteraad van Wijchen 14 RZ 017 Beslisnota Vaststelling bestemmingsplan Wegelaar 7 Wijchen, 22 april 2014 Geachte leden van de raad, Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen.

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING 5 MAART 2015 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Geldende

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6juli 2015

Raadsvergadering. 6juli 2015 gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorste Nummer 662927 Raadsvergadering 6juli 2015 Datum 26 mei 2015 Programma / product / collegewerkplan Actualisering bestemmingsplannen Portefeuillehouder college

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 december 2010

Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 december 2010 Besluitenlijst vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 december 2010 Aanwezig : mr. R.G. Westerlaken-Loos, burgemeester G.J. Spelt, wethouder K.A.C. de Korte-De With, wethouder

Nadere informatie

Notitie beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Meppel Oevers D 2010

Notitie beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Meppel Oevers D 2010 Notitie beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Meppel Oevers D 2010 Het ontwerpbestemmingsplan Meppel Oevers D 2010 heeft in het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals genoemd

Nadere informatie

: M.P.C. Gadella - Van Gils

: M.P.C. Gadella - Van Gils RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 februari 2016 Zaaknummer : 235763 Datum Raadsvergadering : 29 februari 2016 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86..

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86.. Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/14233 B&W d.d. START 4 september 2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Gastransportleiding' gemeente Peel en Maas / gemeente Venlo

Vaststelling bestemmingsplan 'Gastransportleiding' gemeente Peel en Maas / gemeente Venlo Raadsvoorstel venlo GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2017 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Vaststelling bestemmingsplan 'Gastransportleiding'

Nadere informatie

Zienswijzenrapportage Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Haansberg (inclusief ambtelijke wijzigingen)

Zienswijzenrapportage Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Haansberg (inclusief ambtelijke wijzigingen) Zienswijzenrapportage Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein De Haansberg (inclusief ambtelijke wijzigingen) 21 mei 2013 Gemeente Gilze en Rijen Postbus 73 5120 AB Rijen T 14 0161 I www.gilzerijen.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Brakel, Gameren (ged.), Zaltbommel (ged.) en Kerkwijk (ged.)

Brakel, Gameren (ged.), Zaltbommel (ged.) en Kerkwijk (ged.) Brakel, Gameren (ged.), Zaltbommel (ged.) en Kerkwijk (ged.) Brakel, Gameren (ged.), Zaltbommel (ged.) en Kerkwijk (ged.) Eindverslag inspraak beheersverordening Brakel, Gameren (ged.), Zaltbommel (ged.),

Nadere informatie

Informatieavond park Tergouw. 1 maart 2011

Informatieavond park Tergouw. 1 maart 2011 Informatieavond park Tergouw 1 maart 2011 Agenda 19.30 welkom door wethouder Jan van Baal 19.40 stand van zaken door Corné van Oevelen 19.50 vooruitblik procedure door Pieter Gerards 20.00 vragen en discussie

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Het ontwerpbestemmingsplan Zegheweg heeft gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegen, van 19 december 2012 tot en

Nadere informatie

C. Evers raad00253

C. Evers raad00253 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Bestemmingsplan Hoge Akkers 13raad00253 aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 8 13/454. Raad. Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge'

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 8 13/454. Raad. Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge' svoorstel 2013 RA13.0045 A 8 13/454 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge' Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Team Ontwikkeling Ingrid Weis, telefoon

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen. Algemeen

Nota van beantwoording zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen. Algemeen 1 Ontwerpbestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen Algemeen Periode van terinzagelegging Het ontwerpbesluit heeft met ingang van 15 februari 2014 gedurende 6 weken (tot en met 28 maart)

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Herziening Alphensebaan 9. Gemeente Gilze en Rijen Vastgesteld

Bestemmingsplan Buitengebied Herziening Alphensebaan 9. Gemeente Gilze en Rijen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Herziening Alphensebaan 9 Gemeente Gilze en Rijen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied, Herziening Alphensebaan 9 Gemeente Gilze en Rijen Vastgesteld Rapportnummer: 211x07790.084457_5

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 13 juni Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 13 juni Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 13 juni 2013 Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststellen bestemmingsplan Stormpolder, inclusief PlanMER en Geluidruimteverdeelplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist.

RAADSVOORSTEL. Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest Een nieuw planologisch kader bieden voor het zuidwestelijk buitengebied van Zeist. RAADSVOORSTEL Bestemmingsplan Buitengebied Zuidwest 2018 Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 10 januari 2019 Opsteller M. Dingemans Debat Indien nodig 24 januari 2019 Zaak/stuknummer 292294 Raadsvergadering

Nadere informatie

Reactienota inspraak en overleg bestemmingsplan Meppel - Ziekenhuis

Reactienota inspraak en overleg bestemmingsplan Meppel - Ziekenhuis Reactienota inspraak en overleg bestemmingsplan Meppel - Ziekenhuis 1 Samenvatting van en gemeentelijke reactie op inspraak- en overlegreacties Februari 2013 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding...

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 maart 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Bestemmingsplan Rekken, Lindevoort 2015

Raadsvergadering : 8 maart 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Bestemmingsplan Rekken, Lindevoort 2015 Zaaknummer : 155359 Raadsvergadering : 8 maart 2016 agendapunt : Commissie : - Onderwerp : Bestemmingsplan Rekken, Lindevoort 2015 Collegevergadering : 9 februari 2016 agendapunt : 9 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Inloopavond maandag 3 december Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Dintelmond

Inloopavond maandag 3 december Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Dintelmond Inloopavond maandag 3 december 2018 Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Dintelmond Doel van deze inloopavond Informeren en betrekken van ondernemers, bewoners en anderen Uw vragen beantwoorden

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan "Odijkerweg e.o."

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan Odijkerweg e.o. VOORBLAD RAADSVOORSTEL Gemeente Zeist I 13RV0039 Ronde Tafel Debat Raadsvergadering Gewijzigd voorstel Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Telefoon Datum Onderwerp I 14 mei 2013 Jacqueline Verbeek

Nadere informatie

C. Ortelee 3754

C. Ortelee 3754 Agendapunt commissie: 3.1 steller telefoonnummer email C. Ortelee 3754 Cees.Ortelee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 707360/818557 portefeuillehouder C. Marchal onderwerp Bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& Dat. 1 8 DEC 2013 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

Inhoud voorstel aan Raad

Inhoud voorstel aan Raad 2016/112134 Onderwerp Vaststelling Beheersverordening Inverdan Inhoud voorstel aan Raad Gevraagd besluit De beheersverordening Inverdan, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in

Nadere informatie

Parafen met datum. Financial control Juridisch control

Parafen met datum. Financial control Juridisch control Onderwerp: Herziening bestemmingsplan Stadscentrum Voorgesteld besluit: 1. Instemmen met de nota waarin de reacties uit de inspraak en het vooroverleg van commentaar zijn voorzien; 2. Instemmen met het

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN ZWAANSHOEK BENNEBROEKERDIJK 187 TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN ZWAANSHOEK BENNEBROEKERDIJK 187 TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN ZWAANSHOEK BENNEBROEKERDIJK 187 TOELICHTING 2016 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 3 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 3 1.3 Geldend plan

Nadere informatie

Beleidsnota. Onrechtmatige bewoning recreatiewoningen. gemeente Aalten.

Beleidsnota. Onrechtmatige bewoning recreatiewoningen. gemeente Aalten. Beleidsnota Onrechtmatige bewoning recreatiewoningen gemeente Aalten. 1. Inleiding De onrechtmatige bewoning van recreatiewoningen is reeds sinds vele jaren een discussiepunt binnen de Nederlandse politiek.

Nadere informatie

* * Zaaknummer: 2014/8142 Referentie: 2016/ Raadsvergadering d.d. 7 maart 2017 agendapunt 7. Aan: De Gemeenteraad

* * Zaaknummer: 2014/8142 Referentie: 2016/ Raadsvergadering d.d. 7 maart 2017 agendapunt 7. Aan: De Gemeenteraad *2016042264* Raadsvergadering d.d. 7 maart 2017 agendapunt 7 Zaaknummer: 2014/8142 Referentie: 2016/42264 Aan: De Gemeenteraad Vries, 20 december 2016 Portefeuillehouder: mw. M. van Dijk Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling. Contactpersoon/ adres Ruimte. Commissie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling. Contactpersoon/ adres Ruimte. Commissie gemeente Oisterwijk 2015112599 Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/82 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Ruimte Ruimtelijke Zaken Jennifer Rama - Alberto

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Aan de Raad Agendapunt 18 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan partiële herziening Oudwoude 2014 Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Kollum, 2 december 2014 Samenvatting

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Bestemmingsplan Port Natal / WZA

Reactienota zienswijzen. Bestemmingsplan Port Natal / WZA Reactienota zienswijzen Bestemmingsplan Port Natal / WZA Datum: 7 mei 2015 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Procedure... 2 2. Beoordeling zienswijzen... 3 2.1 Overzicht ingekomen zienswijzen... 3

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Jaarverslag handhaving INLEIDING 2 ONTWIKKELINGEN 2017

GEMEENTEBLAD. Nr Jaarverslag handhaving INLEIDING 2 ONTWIKKELINGEN 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nr. 279922 24 december 2018 Jaarverslag handhaving 2017 1 INLEIDING In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en het Besluit algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 9

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 9 Raadsvoorstel Agenda nr. 9 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Ruiter 10 Someren Soort: Kaderstellend en besluitvormend Opsteller: M. ter Avest Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/019808

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening

Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00024-on01 gemeente Tiel datum: september 2015 Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Bijlage VI Reactienota Zienswijzen. Gemeente Staphorst

Bijlage VI Reactienota Zienswijzen. Gemeente Staphorst Bijlage VI Reactienota Zienswijzen Gemeente Staphorst Reactienota ingediende zienswijzen met betrekking tot ontwerp bestemmingsplan De Streek, partiële herziening Van der Walstraat Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB RV

Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB RV Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 18 juni 2014 AB14.00422 RV2014.026 Gemeente Bussum Niet vaststellen van het postzegelbestemmingsplan Centrum - Scapino De Nieuwe Brink

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Onderwerp Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller Jolanda

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsavond Programma Onderwerp Hoogeveen Ontwikkelt Bestemmingsplan Bentinckspark 2009 Samenvatting Het bestemmingsplan Bentinckspark 2009 wordt ter vaststelling

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 20 oktober 2011

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 20 oktober 2011 M Raadsvoorstel Gemeenteraad 20 oktober 2011 Kerkdriel, 30 augustus 2011 Onderwerp Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Well en Wellseind" Beslispunten 1. De binnengekomen zienswijzen ontvankelijk

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BIJ BEEINDIGING AGRARISCHE

BELEIDSREGEL BIJ BEEINDIGING AGRARISCHE GEMEENTE OLDEBROEK BELEIDSREGEL BIJ BEEINDIGING AGRARISCHE BEDRIJFSVOERING IN DE GEMEENTE OLDEBROEK 27 oktober 2009 afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling - 2 - 3 1. Aanleiding Bij het opstellen van het (voor)ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Inhoud 1. Inleiding en juridische procedure 2 2. Zienswijzen overlegpartners 2 - Waterschap Hunze en Aa s 3. Gevolgen voor het bestemmingsplan 4 2 1. Inleiding

Nadere informatie

IIIIIIIIİIIIIIIMIIIIMI GR

IIIIIIIIİIIIIIIMIIIIMI GR Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen IIIIIIIIİIIIIIIMIIIIMI GR15.00025 Behandeld in Commissie Omgeving Datum Commissie 1 april 2015 Agendanummer 9 Datum Raad 15 april 2015 Agendanummer 7 Opsteller

Nadere informatie

SINT-MICHIELSGESTEL gemeente

SINT-MICHIELSGESTEL gemeente SINT-MICHIELSGESTEL Raadsvergadering van 10 november 2016. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kom Gemonde Samenvatting: Het ontwerpbestemmingsplan Kom Gemonde heeft van vrijdag 8 juli 2016 tot en

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

C. Evers 3678

C. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder M. Wijnen 4405/8116 onderwerp Bestemmingsplan Carolusdreef

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren)

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren) Bestemmingsplan Buitengebied integrale herziening, wijziging 2017-4 (Kulsdom 3 Geesteren) www.ruimtelijkeplannen.nl Identificatienummer: NL.IMRO.18590000WPBGB20170014 Bestemmingsplan Buitengebied, integrale

Nadere informatie

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad 2 5 JUNI 2013 Gemeente Langedijk Conform Amendement A9-1: aangenomen Amendement A9-2:verworpen Motie M9-1: aangehouden voor stemming Raadsvergadering Agendanummer Portefeuillehouder Afdeling Opsteller

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN ABBENES KAAGWEG 20 TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN ABBENES KAAGWEG 20 TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN ABBENES KAAGWEG 20 TOELICHTING 2016 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 3 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 3 1.3 Geldend plan 3 HOOFDSTUK

Nadere informatie