BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 10 december 2013"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 10 december 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat,, loco gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder Hendrik Hoeksema, wethouder Annelies Keijzers, Bestuursadviseur Afwezig:

2 A. STUKKEN A. OPENBAAR A01 Buijs-Glaudemans, Wobine Herwijnen, Jurgen van PH Aanstelling en aanwijzing externe toezichthouder J. Eichelsheim De Awb schrijft voor dat een toezichthouder een ambtenaar in dienst van de gemeente moet zijn. Hierdoor moeten externe toezichthouders aangesteld worden als onbezoldigd ambtenaar. Verder moeten toezichthouders aangewezen worden voor het (rechts)gebied waarin zij werkzaam zijn. In dit geval de Wabo en de Wro. De externe toezichthouder van MB-ALL B.V. zoals vernoemd in de bijlagen aan te wijzen als toezichthouder van de gemeente Oss en aan te stellen als onbezoldigd ambtenaar.

3 A02 Bruijn, Reina de Creij, Haron van SROL Aanvraag wijziging bestemmingsplan voor omschakelen agrarisch bedrijf naar woningbouw Groenstraat 11 Haren Op 2 juli 2013 is verzocht een wijzigingsprocedure te starten voor de Groenstraat 11 te Haren. Dit verzoek is gedaan op basis van het bestemmingsplan Negen Kernen In dit plan is voor de locatie Groenstraat 11 te Haren een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. De aanvrager verzoekt uw college de wijzigingsprocedure te starten voor het realiseren van onderstaand project op deze locatie: - Beëindigen en slopen van het intensieve veehouderijbedrijf. - Omzetten van de agrarische bestemming naar een woonbestemming en bouwen van drie luxe woningen met bijgebouwen. - Omvormen van de bestaande agrarische bedrijfswoning naar burgerwoning met bijgebouwen (voormalige agrarische bedrijfswoning). Het project levert een goede ruimtelijke ordening op en verbetert de ruimtelijke kwaliteit: - Het lokaal woon- en leefmilieu verbetert door beëindiging van de veehouderij (verbetering geursituatie). - De plaatsing van de nieuwe bebouwing sluit aan bij het typerende verkavelingspatroon en historische bebouwingsclusters van de Harense es. Ook is een beeldkwaliteitsstudie gedaan voor aansluiting bij de gewenste ruimtelijke kwaliteit. - Het perceel met de drie nieuwe woningen wordt landschappelijk ingepast. - De aanvrager werkt mee aan het mogelijk maken van wandelpaden op zijn omliggende akkergronden. Deze wandelpaden zijn een reconstructie van de zogenaamde kerkpaden over de es. 1. Aan de aanvraag mee te werken door de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan te starten. 2. De provincie te verzoeken de begrenzing van bestaand stedelijk gebied in de Verordening ruimte 2012 te wijzigen. 3. De aanvrager met de bijgevoegde concept brief te beantwoorden.

4 A03 Loon, Jan van Cremers, Rissa GVVO Algemene verkoopvoorwaarden woningbouw gemeente Oss 2014 In de 2014 versie is rekening gehouden met klare taal en zijn de bepalingen geactualiseerd. In de Leeswijzer algemene verkoopvoorwaarden woningbouw gemeente Oss 2014 zijn de wijzigingen opgenomen en nieuwe teksten in gele kaders weergegeven. De uitleg algemene verkoopvoorwaarden woningbouw gemeente Oss 2014 geeft in klare taal weer wat de algemene verkoopvoorwaarden voor kopers inhouden. In te stemmen met de algemene verkoopvoorwaarden woningbouw gemeente Oss A04 Buijs-Glaudemans, Wobine Wijdeven, Berton GIBOR Ar. 41 vraag: SP afsluiting Jan Cunen Park Op 17 november 2013 heeft mevrouw Marijnissen- van Schijndel van de SP vragen gesteld op grond van artikel 41 van het Reglement van orde voor de gemeenteraad. Dat artikel bepaalt dat de vragensteller binnen 30 dagen antwoord krijgt. De vragen gaan over het Jan Cunen Park. Het college beantwoordt deze vragen met bijgaande brief. Het college stuurt de brief eerst aan de vragensteller. Een dag daarna stuurt het college de brief aan de raad. De brief wordt pas openbaar als hij naar de raad gaat. 1. De artikel 41-vragen van mevrouw Marijnissen-van Schijndel van de SP over het Jan Cunen Park te beantwoorden met bijgaande brief. 2. De antwoordbrief eerst aan mevrouw Marijnissen-van Schijndel te sturen en een dag na die verzending in afschrift aan de raad te sturen.

5 A05 Hoeksema, Hendrik Hof, Dirk-Wim in 't SLWE Beleidsnota antenne-installaties voor mobiele communicatie Mobiele communicatie neemt toe. Hiervoor zijn antennes nodig. In deze beleidsnota staat wanneer, waar en onder welke voorwaarden we bereid zijn om mee te werken aan de plaatsing van hoge, vrijstaande antene-installaties voor mobiele communicatie. De kern van ons beleid is dat nieuwe antenne-installaties bij voorkeur op bestaande gebouwen of masten geplaatst moeten worden. Als dat niet mogelijk is kunnen masten geplaatst worden binnen speciale zoekgebieden. Alleen in uitzonderlijke gevallen wijken we hier van af. 1. Met de beleidsnota antenne-installaties voor mobiele communicatie in te stemmen. 2. De beleidsnota voor inspraak vrij te geven. 3. De beleidsnota na de inspraakperiode ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden. A06 Buijs-Glaudemans, Wobine Heesbeen, Johanna A07 Loon, Jan van Grinsven, Ditmar van SW GVVO Benoeming nieuw lid wijkraad Schadewijk Wijkraad Schadewijk is al geruime tijd incompleet. Na werving draagt wijkraad Schadewijk als nieuwe kandidaat voor Dhr. M.W. Westerveld De heer M. Westerveld te benoemen als lid van wijkraad Schadewijk per 01 januari 2014 en hem op een nader vast te stellen datum door burgemeester Buijs te laten installeren. Reactie op brief rekenkamercommissie over grondbeleid De Osse rekenkamercommissie heeft een quick scan onderzoek uitgevoerd naar het osse grondbeleid. De resultaten heeft zij samengevat in een brief aan de gemeenteraad. Gebruikelijk is dat het college van B&W reageert in de vorm van een brief aan de rekenkamercommissie. Met de brief van de rekenkamercommissie en de reactie van het college kan de gemeenteraad een goede discussie voeren over het onderzoek. 1. Bijgevoegde brief versturen aan de rekenkamercommissie als reactie op haar brief over grondbeleid. 2. De antwoordbrief eerst aan de rekenkamercommissie te sturen en twee dagen na die verzending in afschrift aan de raad te sturen.

6 A08 Hoeksema, Hendrik Kroesen, Sandra SSO Toekennen vergoeding planschade perceel Monsterstraat 3-5 in Oss. De rechtbank Oost-Brabant heeft op 23 januari 2013 uitspraak gedaan over het beroepschrift van de eigenaar van het perceel Monsterstraat 3-5 in Oss. Het beroepschrift is gericht tegen het collegebesluit op bezwaar van 13 januari 2009 tot afwijzing van de aanvraag om vergoeding van planschade in verband met het bestemmingsplan Centrum Oss (2003). De gemeente moest met inachtneming van door de rechtbank geformuleerde uitgangspunten een nieuw onderzoek naar de waardevermindering doen. Op basis van de resultaten van het onderzoek moest de gemeente een nieuw besluit op bezwaar nemen. 1. Het bezwaar tegen de afwijzing van de aanvraag om vergoeding van planschade gegrond te verklaren; 2. Aan de eigenaren van het perceel Monsterstraat 3-5 in Oss een tegemoetkoming in planschade toe te kennen van ,-; 3. De planschadevergoeding te splitsen in een vergoeding in geld en een vergoeding in natura; 3.1 Aan de eigenaren van het perceel Monsterstraat 3-5 in Oss een bedrag in geld toe te kennen van 5.000,- vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 27 december 2005; 3.2 Aan de eigenaren van het perceel Monsterstraat 3-5 in Oss een gedeelte van de planschade in natura te vergoeden door met het bestemmingsplan Centrum Oss 2013 de planologische mogelijkheden voor detailhandel en horeca gedeeltelijk terug te brengen op het perceel Monsterstraat 3-5 in Oss. Onder de voorwaarde dat als de vergoeding in natura niet mogelijk is, en dit niet komt door de aanvrager, de gemeente de planschade in geld zal vergoeden, vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 27 december 2005.

7 A09 Loon, Jan van Snijders-Coenen, Chantal A010 Bruijn, Reina de Kamink, Benno SMO GVVO Voortgang herziening visie kunst en cultuur Naar aanleiding van de aangekondigde bezuinigingen op Kunst- en Cultuur zijn de directeuren van de Osse professionele kunst- en cultuurinstellingen in een projectgroep aan de slag met het formuleren van een nieuwe visie. In de podiumbijeenkomst op 3 oktober 2013 en in de raadsadviescommissie van 24 oktober 2013 heeft de raad het plan van aanpak en de resultaten van de eerste werksessie Culturele Identiteit besproken. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het streefbeeld voor de toekomst van Kunst- en Cultuur in Oss verder invulling te geven. De projectgroep heeft hier niet alleen stappen ingezet. De oud-directeuren van Museum Jan Cunen, experts uit de branche en betrokken en meedenkende Ossenaren dragen hier aan bij. Op dinsdag 17 december wordt nog een brede bijeenkomst georganiseerd. In bijgevoegde brief worden deze tussenstappen toegelicht. Begin januari wordt het eindresultaat van de eerste fase in het college van B&W besproken. Kennis te nemen van bijgaande informatiebrief "Voortgang herziening visie Kunst en Cultuur in Oss en deze brief ter kennis te brengen van de raad. aankoop perceel voormalige Wit-Gele Kruisgebouw Oijen Op 5 november 2013 heeft uw college het besluit genomen de gemeenteraad van Oss voor te stellen het bestemmingsplan Dorpshart Oijen 2013 vast te stellen. Het perceel van het voormalige Wit Gele Kruisgebouw in Oijen maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan. De afspraken met de woningcorporatie over de verwerving van deze grond zijn in 2010 vastgelegd in een memo van afspraken. De aankoop is een uitvoering van deze afspraak. Wethouder H. Hoeksema heeft niet deelgenomen aan de besluitvorming. In te stemmen met het sluiten van een aankoopovereenkomst voor de gronden van het voormalige Wit-Gele Kruisgebouw in Oijen.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 maart 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 maart 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 26 november BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 26 november 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 september 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 september 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 november 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 23 september 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 23 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 januari 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 13 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 13 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 oktober 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 oktober 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 22 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 22 december 2015 Aanwezig: Frank den Brok, 1e loco burgemeester, plaatsvervangend voorzitter Tom de Laat, plaatsvervangend gemeente secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 9 december 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 december 2014 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 april 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 19 mei 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 september 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 september 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 februari 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 februari 2011 Aanwezig: Herman Klitsie, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 4 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 juni 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 juni 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 12 maart 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 maart 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Behorend bij artikel 2 van de Procedureverordening voor tegemoetkoming in planschade 2009.

Behorend bij artikel 2 van de Procedureverordening voor tegemoetkoming in planschade 2009. Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel t.a.v. de afdeling Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Postbus 5 5480 AA Schijndel AANVRAAG TEGEMOETKOMING PLANSCHADE Behorend bij artikel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 maart 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 maart 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Wat en hoe PLANSCHADE

Wat en hoe PLANSCHADE Wat en hoe PLANSCHADE 1 2 Planschade In het kort komt planschade erop neer dat paticulieren en bedrijven die schade lijden door een verandering van een bestemmingsplan in bepaalde gevallen van de overheid

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 24 november 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 november 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 december 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 december 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Tom de Laat, plaatsvervangend voorzitter Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

advies aan burgemeester en wethouders

advies aan burgemeester en wethouders gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving advies aan burgemeester en wethouders Collegevergadering 21 oktober september 2014 2014 Agendapunt 5 Portefeuillehouder G. Veninga

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 november 2011 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 november 2011 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 11 november 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11 november 2014 Aanwezig: Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René Peters, wethouder Reina de Bruijn, wethouder

Nadere informatie

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u BIJLAGE 2 ABAB Vastgoedadvies B.V. Onze referentie: AZ09/000481-UA12/09987 T.a.v, De lieer 3. Lauwerijssen Postbus 10085 uw referentie: 5000 JB TILBURG Behandelaar: S.W. Vergeer-de Smit Telefoonnummer:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 februari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 februari 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 3 januari 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 januari 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Marie-Louise Jan. Afwezig:

Marie-Louise Jan. Afwezig: BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 juni 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder René

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO. 27 augustuss 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 27 augustuss 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

Wijzigingsplan It West 2a Augustinusga

Wijzigingsplan It West 2a Augustinusga Wijzigingsplan It West 2a Augustinusga TOELICHTING 1 TOELICHTING Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing en ligging plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan / moederplan 4 1.4 Bestaande

Nadere informatie

Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43

Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43 Embargo tot vrijdag 6 maart 2015 Onderwerp Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43 Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHO OUDERSS 22 oktober 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louisee van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 21 april 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 april 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Wat en hoe. druk: Huisdrukkerij gemeente Smallingerland

Wat en hoe. druk: Huisdrukkerij gemeente Smallingerland Wat en hoe PLANSCHADE druk: Huisdrukkerij gemeente Smallingerland 2008 afdeling Bestuursondersteuning / COM-EJ-102008 2 11 Als de nieuwe wet en de twee procentregel van toepassing is op het voorbeeld dan

Nadere informatie

Team ROB. Toekennen verzoek om tegemoetkoming in planschade i.v.m. wegbestemmen detailhandelsfunctie Koekendijk. Besluitenlijst d.d. d.d.

Team ROB. Toekennen verzoek om tegemoetkoming in planschade i.v.m. wegbestemmen detailhandelsfunctie Koekendijk. Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team ROB Toekennen verzoek om tegemoetkoming in planschade i.v.m. wegbestemmen detailhandelsfunctie Koekendijk 1- Notagegevens Notanummer 859155 Datum 24-9-2013

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 17 april 2018 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. Den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen Dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 20 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 januari 2015 Aanwezig: W. burgemeester (voorzitter) M.L. van Schaijk, gemeentesecretaris F. den Brok, wethouder K. van Geffen, wethouder R.

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Vergadering van burgemeester en wethouders Van 17 januari 2012 openbaar

Vergadering van burgemeester en wethouders Van 17 januari 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 10 januari 2012. Advies Akkoord BW-004242 2. Onderwerp Verzoek voor het oprichten van een vrijstaande woning op het perceel Emmasingel 31 te Weert R Advies

Nadere informatie

Datum Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer

Datum Ons kenmerk Behandeld door Doorkiesnummer AANTEKENEN De heer T. van de Werken Berghemseweg 1 5373 KG HERPEN Ruimtelijke Ontwikkeling Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 januari 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 januari 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 15 september 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 8 april 2014 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 april 2014 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 20 mei 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 20 mei 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 20 mei 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema M.J.J. Wagener mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R.

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Wijziging 3 Negen kernen 2012 Oss Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) 1 Gelet op artikel

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda Vertrouwelijk

Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_RE Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) 1- Notagegevens Notanummer 386370

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 december 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 december 2015 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder

Nadere informatie

Dienst/afdeling SROL bebouwingsconcentraties Buitengebied Oss gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 mei 2010;

Dienst/afdeling SROL bebouwingsconcentraties Buitengebied Oss gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 mei 2010; Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2010-47 Vaststelling structuurvisie Dienst/afdeling SROL bebouwingsconcentraties Buitengebied Oss-2010 De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo)

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Versie: vastgesteld Gemeente Landsmeer, januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 6 januari 2015 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 januari 2015 Aanwezig: burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder René Peters, wethouder

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 5.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 5.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 5.O (30-01-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week 4.O

Nadere informatie

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Agendapunt 15 2006 VOORSTELLEN Nr. 185 (1) Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Onderwerp: Beslissing op bezwaar afwijzing planschade Spiegheldreef 2 Aan de raad. Beslispunten 1. het bezwaarschrift

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 1 mei 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 mei 2018 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Johan van der Schoot, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 5 DECEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. Kuiken;

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 18 SEPTEMBER 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 18 SEPTEMBER 2012 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 18 SEPTEMBER 2012 : 180901 Staf Corsanummer : 2011.09725 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 11 september 2012. Samenvatting : : De besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 17 april 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 17 april 2012 Aanwezig: Jan van Loon, loco-burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris René Peters, wethouder Reina

Nadere informatie

Procedureverordening tegemoetkoming in planschade gemeente Tiel

Procedureverordening tegemoetkoming in planschade gemeente Tiel Nr. 5a, afdeling SO De raad van de gemeente Tiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op hoofdstuk 6, afdeling 6.1 'Tegemoetkoming in schade', Wet ruimtelijke ordening (Wro); gelet

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoeken om planschadevergoeding Toelichting: De verzoeken om planschadevergoeding zijn ingediend

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Crijns Rentmeesters B.V. namens mevrouw Van Bussel-Drieshen voor de splitsing van

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren)

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren) Bestemmingsplan Buitengebied integrale herziening, wijziging 2017-4 (Kulsdom 3 Geesteren) www.ruimtelijkeplannen.nl Identificatienummer: NL.IMRO.18590000WPBGB20170014 Bestemmingsplan Buitengebied, integrale

Nadere informatie

Van 29 mei 2012 Openbaar

Van 29 mei 2012 Openbaar 1. Onderwerp Notulen B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004672 2. Onderwerp Jaarverslag Gilde Opleidingen en verklaring rechtmatigheid en doelmatigheid 2011 I Advies Vaststellen van het

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' ~Q~ ~"~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 43874] Aantal bijlagen: - 2 - Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' Voorgesteld

Nadere informatie

Van 11 maart 2014 openbaar

Van 11 maart 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 februari 2014. Akkoord. BW-006926 2 Onderwerp Subsidie aanvraag voor traject financiering Gilde Praktijk Opleidingen. I Voor het jaar 2013 maximaal 18

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 18 september 2018 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 september Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethou Kees van Geffen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade

Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade Wat is planschade? Planschade kan voorkomen als de gemeente besluit een bestemming te wijzigen. Door zo n besluit kan iemand benadeeld worden. Dat nadeel

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE. afdeling Ruimte en Leefomgeving postbus 9000 6600 AH Wijchen

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE. afdeling Ruimte en Leefomgeving postbus 9000 6600 AH Wijchen AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente (datum ontvangst) Verzendadres: Gemeente Wijchen afdeling Ruimte en Leefomgeving postbus 9000 6600 AH Wijchen De Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt College Onderwerp: V200900667 Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt Samenvatting: Inleiding: Uw college heeft op 7 april 2009 ingestemd met het opstarten van de wijzigingsprocedure artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat een belanghebbende die schade heeft geleden onder bepaalde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Aan de Raad Agendapunt 18 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan partiële herziening Oudwoude 2014 Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Kollum, 2 december 2014 Samenvatting

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Bewonersavond De Kolenvense Akkers

Bewonersavond De Kolenvense Akkers Mooi wonen op de akkers van Berkel Bewonersavond De Kolenvense Akkers 3 april 2018 Agenda Welkom Voorstellen Doel avond Aanleiding ontwikkeling Presentatie stedenbouwkundig plan Uitleg procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 augustus 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK

MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer Datum raadsvergadering 2 april 2013 Datum B&W besluit 26 maart 2013 Portefeuillehouder P. Beerten Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 12 MEI 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De heer

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 41. O (09-10-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 39.O

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29 GEMEENTE ALBLASSERDAM Notulen van de vergadering van burgemeester en s van 29 juli 2008 nummer 29 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, secretaris Afwezig: L.M. Huizer - burgemeester 1. Vaststellen:

Nadere informatie

Beslissen op verzoek tegemoetkoming planschade Dijkstraat 1 te Lent

Beslissen op verzoek tegemoetkoming planschade Dijkstraat 1 te Lent Embargo tot vrijdag 29 september 2017 Onderwerp Beslissen op verzoek tegemoetkoming planschade Dijkstraat 1 te Lent Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Buitengebied, Woutersdijk 2, Valburg"

Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Woutersdijk 2, Valburg gemeente Overbetuwe Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Buitengebied, Woutersdijk 2, Valburg" Ons kenmerk: 17rb000093 Nr. 10 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/196342 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft' Gevraagd besluit 1. Het bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening

Nadere informatie

BESLUITENLIJST: van de vergadering van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul, gehouden op 25 augustus 2009.

BESLUITENLIJST: van de vergadering van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul, gehouden op 25 augustus 2009. BESLUITENLIJST: van de vergadering van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul, gehouden op 25 augustus 2009. AANWEZIG: AFWEZIG: Burgemeester drs. M.J.A. Eurlings Wethouders: J.I.M. Kleijnen

Nadere informatie

Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel. Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg. Kadastraal bekend

Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel. Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg. Kadastraal bekend Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg Kadastraal bekend Gemeente Aalburg Sectie C Nummer 1511, 1512 Ondergetekenden: 1. Publiekrechtelijke persoon:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 30 oktober 2012 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 30 oktober 2012 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoek om planschadevergoeding Toelichting: De verzoek om planschadevergoeding is ingediend door

Nadere informatie

Onderwerp Beslissing op bezwaar tegen tegemoetkoming in planschade voor de Herenweg 60 in Warmond - Besluitvormend

Onderwerp Beslissing op bezwaar tegen tegemoetkoming in planschade voor de Herenweg 60 in Warmond - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00910 Onderwerp Beslissing op bezwaar tegen tegemoetkoming in planschade voor de Herenweg 60 in Warmond - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie