Nieuwsbrief Volleybalvereniging Lycurgus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Volleybalvereniging Lycurgus"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Vlleybalvereniging Lycurgus Beste Lycurgianen, Hierbij de tweede nieuwsbrief van Onder andere een nieuwe vrstel rnde van cmmissies, het Lycurgus Openlucht Terni en de beach kalender! Leesplezier gewenst! De cmmunicatie cmmissie Peter, Marjan, Susanne & Nr Even vrstellen: de Jeugdcmmissie Wat is er nu leuker dan met je vlleybal idl p de ft gaan? De afgelpen weken hebben de finale wedstrijden van Lycurgus h1 veel ls gemaakt bij nze jeugdleden! Nadat Lycurgus h1 zich heeft geplaatst vr de finale werd het één grt feest bij de jeugd. Ze knden niet wachten m mee te gaan naar Zwlle, en wij als activiteitencmmissie van de jeugdcmmissie hebben ervr gezrgd dat dit natuurlijk dr kn gaan. Z ging er 9 maart een bus met ngeveer 30 dlenthusiaste, blauwgeverfde jeugdleden naar Zwlle. In de bus was het al één grt feest met vele trmmels, blauwe gezichten en natuurlijk dé geweldige liedjes. De pret kn niet p ten Lycurgus terug kwam van een 2-0 achterstand naar een 2-2, geweldig dus! Het mie aan deze wedstrijd was dat de Lycurgus fans het meeste lawaai hadden van de zaal, je kn ze bven de Zwlle supprters uit hren! Helaas mesten we de hal verlaten met een 3-2 verlies, maar de jeugd mcht met hun idl p de ft en kregen natuurlijk ng vele bedankjes van de spelers vr de aanmediging. Op de terugweg kn de pret niet p dr k ng in de FC Grningen spelersbus langs de McDnald s te gaan. 20 maart vlgde de tweede wedstrijd in het Alfa Cllege, k hier hadden we weer één grt feest met nze jeugdleden. En dit keer heeft de gede aanmediging gehlpen, Abiant Lycurgus wn hun tweede wedstrijd met 3-1! Ok hier werden er weer de ndige handtekeningen verzameld en ft s gemaakt na de wedstrijd. Vr de derde wedstrijd mchten we 23 maart weer naar Zwlle, 20 á 30 jeugdleden in één bus en gaan! Wat een spannende wedstrijd was dit, geweldig! Lycurgus wn deze wedstrijd met 3-1, het stnd nu 2-1 vr de Grningers tijdens de best f 5 finale reeks. Dit zu betekenen dat Lycurgus de vlgende dag kampien zu wrden in eigen hal. Maar niet vrdat de supprtersbus ng even langs de McDnald s ging.

2 De vlgende dag m 13:30 kwamen de eerste jeugdleden binnen en tegen 14:30 zat het hele vak vl met Lycurgus jeugd, een stuk f 60 kinderen! Iedereen was weer blauw geschminkt en had de ndige teters en trmmels tt beschikking. Helaas werd deze wedstrijd verlren met 3-2, maar wat was het spannend. Het staat nu 2-2 in de finale reeks, dus er wrdt een beslissende wedstrijd gespeeld. 30 maart gaan we weer met een bus vl jeugdleden naar Zwlle m nze heren aan te medigen. De afgelpen weken hebben we erg gemerkt dat het verenigingsgevel tussen Abiant Lycurgus en de vereniging Lycurgus weer terug kmt. De jeugd krijgt vele bedankjes van spelers, mgen met ze p ft en de spelers willen zelfs binnenkrt een training geven! De activiteiten cmmissie van de jeugdcmmissie gaat er alles aan den m dit vrt te zetten, maar tt nu te gaat dit al met een stijgende lijn! Daarnaast wrden er dr de activiteiten cmmissie van de jeugdcmmissie ng vele andere leuke dingen gerganiseerd. Z hebben de mini s binnenkrt een familie terni, nder het gent van muziek, alle jeugdtrainers en als afsluiter met z n allen patat eten! In mei gaat waarschijnlijk een deel van de jeugd naar MJT (Meerdaags Jeugd Terni) en in juni gaat de ABC jeugd met z n allen p Lycurgus kamp. Via nze Facebk en nze eigen website huden we veel jeugd p de hgte van alles wat er speelt. Willen jullie k p de hgte blijven? Ft s zien en verhalen lezen? `Like dan snel nze Facebk pagina! Evelien Pinkster (d3), namens de jeugdcmmissie! Andere leden in de jeugdcmmissie zijn: Anne Buunk (d3), Marlus Duursema (d3), Berend Habektté (h6), Sandra Vink (d8) en Selma van der Veen (d8). jeugd@lycurgus.eu Heren 1 Abiant Lycurgus heeft het niet gered. Ondanks een 0-2 vrsprng in sets en een matchpint in de 4e set, verlren ze in een klkend Landstede Sprtcentrum met 2-3 (setstanden 22-25, 22-25, 25-21, en 15-11) van Landstede. Evenals de vrige vier wedstrijden werd Landstede tegen Abiant Lycurgus een nvervalste kraker en pure reclame vr het mannentpvlleybal in Nederland. En met een eind dat helemaal in het scenari paste. Want k nu was er eigenlijk geen krachtsverschil tussen beide teams. Daarm verdiende deze serie in feite geen verliezer. Misschien dat Lycurgus bij vlagen vlleybaltechnisch net iets meer in huis had dan de Zwllenaren. Maar die waren mentaal weer iets beter, wat uiteindelijk de drslag gaf. Het eerste deel van de wedstrijd was duidelijk vr Lycurgus, al begn Landstede ng z furieus. Ten de thuispleg uitgeraasd was werden de Grningers steeds dminanter.

3 Vral in de eerste fase van de 2 e set was het impnerend wat ze lieten zien. Onder aanvering van de zeer sterk spelende Rbbert Andringa en de steeds beter in de wedstrijd greiende Taylr Wilsn frceerde Lycurgus een 0-2 vrsprng in sets. In de 3 e werd het bij Lycurgus hier en daar slrdig en ntstnden er nderlinge misverstanden. Tch leek de pleg niet aangeslagen na het verlies van de 3 e set en ging het in het 4 e bedrijf lang gelijk p. Gaandeweg werd duidelijk dat het in deze play-ff finale pnieuw p details beslist zu wrden. In de eindfase van de 4 e set leek Lycurgus aan het langste eind te trekken ten Wilsn en Dsset Hilarius de weg versperden met een huizenhg blk, Ttdat het dr Wilsn binnenslagen Champinship pint dr Zwlle teniet werd gedaan en daarna het gememreerde mment rndm de tuché bal bij de smash van Wilsn de set in Zwlse handen bracht. Het leverde in elk geval de barrage vr de thuisclub p en een sltstuk dat deze finale verdiende. Op de harde sprngservices van de yungster Stijn Held hadden de Lycurgianen nvldende antwrd. Zijn servicegeweld verraste vral Wilsn in de passing. En vrdat Lycurgus cach Zdsma had ingegrepen en Wiens in het veld bracht vr Wilsn, had de serviceserie van Held zijn pleg al p een 9-4 vrsprng gezet. De kppies bij de Lycurgus spelers gingen steeds verder naar beneden gingen. Landstede speelde vanaf dat mment een gewnnen wedstrijd en nder een rverdvend gejuich mcht de pleg daarna de landstitel vieren met hun dl enthusiaste fans. Vr Abiant Lycurgus restten na aflp alleen de cmplimenten vr de wijze waarp deze finalereeks werd gespeeld en het applaus van de meegereisde Lycurgusfans. Brn: Even vrstellen: Activiteitencmmissie Lycurgus heeft activiteiten cmmissie gestart! Dit met als del m leden van de vereniging en stichting meer bij elkaar te brengen en het clubgevel te stimuleren. De cmmissie leden zijn met veel enthusiasme van start gegaan en bezig met het inventariseren van de mgelijkheden. Hu vral de website en de Facebkpagina van Lycurgus in de gaten vr leuke activiteiten! Mcht jezelf ng leuke ideeën f suggesties hebben, stuur dit dan vral dr naar: activiteiten@lycurgus.nl. Marleen de Ber (TL) Ft: Arjenne Hellinga (d9)

4 Els Rrda (d9) Willem van den Berg (TL) Marijke Bven (TL) Lycurgus Openlucht Terni 24, 25 & 26 mei is het Lycurgus Openlucht Terni weer p Ameland! Dit jaar zijn k mix hg en mix laag tegevegd aan de pules! Inschrijven is ng steeds mgelijk! Het terni staat dit jaar in het teken van MOED, verbeter je eigen leefmgeving. Vlg het Lycurgus Openlucht Terni k p Facebk: Beachkalender Ng maar een paar weekenden en het vlleybalseizen in de zaal zit er helaas weer p, maar niet getreurd! Er staat ns vast een fantastische znnige zmer te wachten, en wat is er nu fijner dan elk weekend in deze zmer actief p het strand bezig te zijn?! Hier vr jullie een aantal ternien p een rij: 21 april Indr vlleybalterni A.S. Exstudiantes, Binn npret Grningen (vlleybalterni.exstudiantes.nl/) 18 mei Dnitas Beach, Hrnse Plas Grningen ( 25/26 mei Lycurgus Openlucht Terni, Ameland ( 7/8/9 juni - ITCG/DKV-terni, Acl Grningen ( 22 juni Oryx Beach, Hrnse Plas Grningen ( 22/23 juni Beach Vlleyball Circuit, Ameland ( 6/7 juli Krtn Beach, Hrnse Plas Grningen (

5 Even vrstellen: Clubactief De clubactief/wedstrijdcmmissie is verantwrdelijk vr: Zaalhuur wedstrijden in verleg met de TC. Inplannen van de thuiswedstrijden. Indeling activiteiten van de leden maken (scheidsrechters, zaalwachten, vlaggers etc. in (laten) plannen. Indeling leden middels de tl clubactief. Genemde indeling waarbrgen. Clubactief website beheren. Clubactief van links naar rechts: Wim Kramer Kasper Schnen Marcel Huisjes Erik Buma Marcel beheert de mailbx en Erik Buma det de wedstrijdzaken. De heren spelen allemaal in heren 3. Ze trainen p wensdagavnd m 21:00 en hun thuiswedstrijden zijn p zaterdagavnd m 18:00 in Beijum. clubactief@lycurgus.eu wedstrijdzaken@lycurgus.eu Mbiele website, Facebk pagina - Bedankt vr het liken van nze Facebk pagina! Ng geen `like uitgebracht? Ga dan snel naar - Heb je zelf een leuk bericht, mie actieft, een evenement.i.d. dat je graag wilt delen met je mede Lycurgianen? Je kunt dit k zelf p de Facebkpagina psten! Het lijkt ns leuk als er ten minste een paar keer per week een berichtje te lezen is dus laat van je hren!

6 - De riginele website is sinds deze zmer k beschikbaar in een mbiele versie: m.lycurgus.eu. Deze laat autmatisch als je met een smart Phne surft naar de pagina. Laatste cmpetitiedag Op 20 april draait Dj Swies in de kantine! van circa 19:30 tt laat. Laten we er een mie en gezellig avnd van maken. Wij zrgen deze avnd vr een rndje bitterballen. Wij gaan ervr nu jullie ng! Gretjes Tieme en Aaltje. Oprepen/ mededelingen Scheidsrechters, zaalwachten, tellers, vlaggers let p! Ng een paar thuis wedstrijden te gaan. Wat zal het leuk zijn m het seizen af te sluiten met een vlledige bezetting. Kijk p m zeker te weten f jij iets met betekenen p 6, 18 f 20 april! Webmaster (Peter) heeft een nieuw adres mdat de mailbx `gehacked is. Het nieuwe adres is beheerder@lycurgus.eu. Hiermee kmt webmaster@lycurgus.eu te vervallen. Graag zuden we p de website van Lycurgus wat meer ft s willen plaatsen. Heb je leuke ft s die je graag p de site zu willen zien? Stuur ze dan naar cmmunicatie@lycurgus.eu Ideeën ver f suggesties vr de nieuwsbrief f website? Mail dan naar cmmunicatie@lycurgus.eu De vlgende nieuwsbrief verschijnt na de laatste cmpetitiedag.

Nieuwsbrief Volleybalvereniging Lycurgus

Nieuwsbrief Volleybalvereniging Lycurgus Nieuwsbrief Vlleybalvereniging Lycurgus Beste Lycurgianen, Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2013. Onder andere een vrstel rnde, de rubriek prepen en het lanceren van nieuwe cmmunicatie middelen! Leesplezier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente IN DEZE NIEUWSBRIEF Pagina 1 - Rabbank Prijsvraag van de maand - Jarige vetballer - Vetbalbengels - Jarige vetbalsters - Stuur ns je miste vakantiekiekje! - Geslaagde avnd in Heerenveen - De wedstrijdpakker

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 IN DEZE NIEUWSBRIEF - Rabbank prijsvraag van de maand - Jarige vetballers - Perscnferentie - De Kidsclub ruimt p - Mini Tur - Ouder-Kind kaart actie FC Twente PSV en FC Twente FC Grningen - Kid

Nadere informatie

Buurtvereniging Purmerenderweg

Buurtvereniging Purmerenderweg Pagina 1 van 5 19 mei Jaargang 2009, nummer 1 Buurtvereniging Purmerenderweg Inhudspgave Intrductie Cmmissies Familiefeestdag met Barbecue Sprt Ringdijkwandeltcht Sprtdag 2 e pinksterdag Westbeemster Vlleybalterni

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Presenteren met Impact:

Presenteren met Impact: Presenteren met Impact: Gelven Presenteren is geweldig! Ik geef te, de eerste keer dat ik vr een grep stnd had ik zweethanden en een rd hfd, maar de afgelpen jaren heb ik tientallen keren vr grepen gestaan

Nadere informatie

Presenteren met Impact:

Presenteren met Impact: Presenteren met Impact: Gelven Presenteren is geweldig! Ik geef te, de eerste keer dat ik vr een grep stnd had ik zweethanden en een rd hfd, maar de afgelpen jaren heb ik tientallen keren vr grepen gestaan

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Stap 1. Wat wil jij?

Stap 1. Wat wil jij? Stap 1. Hi Iemand heeft het idee dat jij wel wat supprt kunt gebruiken. Dat kunnen je uders zijn, een vriend/vriendin een therapeut f iemand anders die ju ged kent. Die iemand wil graag dat jij hulp krijgt

Nadere informatie

Beroep : COMISSIEKAMER OP ZATERDAG KANTINE BAR / KEUKEN SCHEIDSRECHTER. HUISMEESTER 17:30u t/m 22:00u SAMEN LRC & SAMEN AAN DE SLAG

Beroep : COMISSIEKAMER OP ZATERDAG KANTINE BAR / KEUKEN SCHEIDSRECHTER. HUISMEESTER 17:30u t/m 22:00u SAMEN LRC & SAMEN AAN DE SLAG AANMELDINGSFORMULIER VRIJWILLIGER Naam : (actief lid f uder/verzrger jeugdlid). Naam kind : (indien uder/verzrger k naam kind)... Telefnnummer :.. E-mail :... Berep : (indien van tepassing).. Ik wil dit

Nadere informatie

Londen 2012! Als het kriebelt, moet je... Londen 2012! Jeroen Defauw. in het park. Zwemmen in het. openluchtbad. Voetballen bij je

Londen 2012! Als het kriebelt, moet je... Londen 2012! Jeroen Defauw. in het park. Zwemmen in het. openluchtbad. Voetballen bij je Lnden 2012! Jeren Defauw Als het kriebelt, met je... in het park. Zwemmen in het penluchtbad. Vetballen bij je club. Als het kriebelt, met je sprten! Lnden 2012! De lente is in het land. De dagen wrden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Handleiding voor beginnende scheidsrechters die jeugdwedstrijden fluiten of 3 de klasse senioren of lager.

Handleiding voor beginnende scheidsrechters die jeugdwedstrijden fluiten of 3 de klasse senioren of lager. Handleiding vr beginnende scheidsrechters die jeugdwedstrijden fluiten f 3 de klasse seniren f lager. Regels m.b.t vlleyballen staan in het bekje Officiële spelregels vlleybal 2009-2013 Zrg dat je naast

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 April 2019, jaargang 7 nummer 8. Vanuit het bestuur

Nieuwsbrief 3 April 2019, jaargang 7 nummer 8. Vanuit het bestuur Erevrzitter: Jan Mulder Ereleden: Ineke Beijers-Hlders, Jp Drnheim, Jp Beijers, Wim Hgland, Franklin Vlam en Wim Navis Bndspenning: Lien Hgland en Jp Beijers Bndsspeld: Wim Hgland Nieuwsbrief 3 April 2019,

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste Kwartaal 2015 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschl Jhn F. Kennedy De basis vr een kleurrijke tekmst Jaargang 26 Nummer 04 28 september 2016 Agenda Wensdag 28 september Nieuwsbrief 04 Wensdag 28 september Start verkp Kinderpstzegels

Nadere informatie

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet Inlggen - Lg in p: https://dialgue.triplis.cm NB. Triplis kan met alle reguliere brwsers wrden gebruikt, echter wrdt het gebruik van Firefx aangeraden en het gebruik Internet Explrer afgeraden. - Vul bij

Nadere informatie

Onze aarde in gevaar!

Onze aarde in gevaar! Auteur: Jeren Defauw Genieten, genieten, genieten De gevaren vr nze planeet Onze blauwe planeet is in grt gevaar. Onze planeet wrdt warmer en warmer. De temperatuur stijgt. Ga jij sms in het bs wandelen

Nadere informatie

Taakkaart 4 Kleding van vroeger tot nu

Taakkaart 4 Kleding van vroeger tot nu Taakkaart 4 Kleding van vreger tt nu Mde vr mannen: Bij feesten trekken we nze miste kleren aan. Mannen dragen dan vaak een pak. Een nette brek, verhemd en jasje. Sms den ze k een strpdas m. En ze trekken

Nadere informatie

Juni de maand van veiligheid

Juni de maand van veiligheid Juni de maand van veiligheid Veiligheid is het huidige thema van deze maand. Veiligheid, zie ik je denken? Ja! Veiligheid in en m het huis, veiligheid in relaties, veiligheid p straat e.d. Hiernder een

Nadere informatie

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Inhudstafel Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN... 3 A. Wat te vermijden bij het invullen.... 3 B. Invullen van het deelnamefrmulier.... 3 1) 1 e stap: Invullen gegevens verantwrdelijke...

Nadere informatie

Informatiebrief over deelname aan het onderzoek Food2Learn

Informatiebrief over deelname aan het onderzoek Food2Learn Infrmatiebrief ver deelname aan het nderzek Fd2Learn Beste leerlingen, uders en/f wettelijk vertegenwrdigers, Dat het eten van vis (rijk aan mega- 3 vetzuren) ged is vr het functineren van de hersenen

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

De Levensboom. gereformeerde ~~~ basisschool ~ rouveen

De Levensboom. gereformeerde ~~~ basisschool ~ rouveen - De Levensbm gerefrmeerde ~~~ basisschl ~ ruveen Schlvetbal 2011 Wensdau 03/05/11 De schlen die uit de gemeente Staphrst aan het terni zullen deelnemen zijn: De Berkenhrst - es -De lekmulder - De Levensbm

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Grt Driene Jaargang 2016 Nummer 3 maart Van de vrzitter Beste medetennissers, Jawel, m een histrische gebeurtenis te parafraseren: we gt him. Herman Meijer is bereid het secretariaat van

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 4 KSKOsthven

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK

NIEUWSBRIEF 3. Vrijdag 28 januari 2011. DE PIRAMIDE locatie BREDE SCHOOL MEERWIJK NIEUWSBRIEF 3 Vrijdag 28 januari 2011 DE PIRAMIDE lcatie BREDE SCHOOL MEERWIJK Belangrijke data de kmende peride....... Dinsdag 1 februari CITO Eindtets grep 8 p 1, 2 en 3 februari Maandag 7 februari Juf

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden & ouders,

Van de voorzitter. Beste leden & ouders, fficieel clubrgaan van Hckeyclub Wateringse Veld Van de vrzitter Beste leden & uders, De midwintercmpetitie zit er weer p en na de krkusvakantie starten wij met de derde en laatste peride van dit seizen.

Nadere informatie

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 AANWEZIG: Kris, Kurt, Stéphanie, Sphie, Jrunn, Cathy, Vanessa V AGENDAPUNTEN: 1. Overlpen en gedkeuring vrig verslag / 2. Financiën Enkel ng een kleine uitgave gemaakt

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1. 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1. 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Vrwrd... 2.1 2.2 Clfn... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1 3.1 Installatie vrige versie ArcGIS ngedaan maken... 3.1 3.2 Installatie ArcGIS

Nadere informatie

Thema Verkeer mei 2016

Thema Verkeer mei 2016 NIEUWSBRIEF Kinderdagverblijf Tierelantijn Thema Verkeer mei 2016 Het nieuwe thema is.. Verkeer Liedje thema Verkeer: tinkel pinkel, belgerinkel Hr je niets? Mijn nieuwe fiets! Tinkel pinkel, belgerinkel

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses Handleiding Inschrijven bedrijfsteam Ride fr the Rses Hiernder tref je een handleiding vr het inschrijven van een bedrijfsteam. Vr wie? De persn die de inschrijving vr de Ride fr the Rses vr het bedrijf

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Huisbereiding in de kijker

Huisbereiding in de kijker NIEUWSBRIEF NUMMER 5 JANUARI 2010 P1 In dit nummer 1 Inleiding 2 Huisbereiding in de kijker 2 Stppen met rken 4 Zelftest 5 Vrdelen van stppen met rken Inleiding Beste nieuwslezer, 2009 det zijn uittrede,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente IN DEZE NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 - Rabbank prijsvraag van de maand - Jarige vetballers - Ouder-kind kaart actie FC Twente De Graafschap - FC Twente Kidsclub Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Hoe zet ik een tent op?

Hoe zet ik een tent op? He zet ik een tent p? 1. Een Gede plek vinden en vrbereiden Zek een plek die hger ligt dan de rest Ga als het mgelijk is niet nder lfbmen staan. Bij regen druppelen deze namelijk lang na. Hud rekening

Nadere informatie

Eurovisie De grootste muziekwedstrijd. Geen leven zonder muziek! Auteur: Jeroen Defauw. Ken je het Eurovisiesongfestival?

Eurovisie De grootste muziekwedstrijd. Geen leven zonder muziek! Auteur: Jeroen Defauw. Ken je het Eurovisiesongfestival? Eurvisie 2010 Auteur: Jeren Defauw Geen leven znder muziek! Luister je van 's chtends vreg tt 's avnds laat naar muziek? Staat de radi altijd aan? Zing je juw favriete liedje nder de duche? De grtste muziekwedstrijd

Nadere informatie

PROGRAMMA-BOEKJE. Westlands E kampioenschap. bij FC s-gravenzande. te spelen op 28 maart 2016 Van uur tot uur (Melden om 9.

PROGRAMMA-BOEKJE. Westlands E kampioenschap. bij FC s-gravenzande. te spelen op 28 maart 2016 Van uur tot uur (Melden om 9. PROGRMM-OEKJE Westlands E kampienschap bij FC s-gravenzande te spelen p 28 maart 2016 Van 10.00 uur tt 16.00 uur (Melden m 9.30 uur) Namens FC s-gravenzande wensen wij u allen een sprtief en succesvl terni

Nadere informatie

Eerstelijns ServicePunt B.V.

Eerstelijns ServicePunt B.V. WebsiteService 2015 Eerstelijns ServicePunt B.V. Eerstelijns ServicePunt B.V. Trenallee 20, Videlab Strijp-S 5617 BC Eindhven inf@eerstelijnsservicepunt.nl www.eerstelijnsservicepunt.nl De WebsiteService

Nadere informatie

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING Beste drpsgent, Vr u ligt een enquête ver de ntwikkeling van ns drp in de kmende jaren. Deze enquête is een initiatief van de Drpsvereniging Heilig Landstichting,

Nadere informatie

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015!

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015! clublg! Het vernieuwde MijnHudit augustus 2015! Inhud!! Krte uitleg van alle mgelijk menupties:! Menupties bij Ik " dia 3! Menupties bij Club " dia 4-6! Menupties bij Team " dia 7-8!! Detail uitleg van

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Sporten in de kou. Wat is het koud! De Olympische Winterspelen. Olympisch Comité (IOC). Het is een. piste, skiën in de sneeuw...

Sporten in de kou. Wat is het koud! De Olympische Winterspelen. Olympisch Comité (IOC). Het is een. piste, skiën in de sneeuw... Sprten in de ku Wat is het kud! Ken je dat k? Rde rtjes? Kude handen? Een sliert mist als je blaast? Witte sneeuw p de daken? Glijden p de speelplaats? De Olympische Winterspelen Echte sprters willen tnen

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

WEDSTRIJDSPELREGELS : VLAAMSE KUBB FEDERATIE

WEDSTRIJDSPELREGELS : VLAAMSE KUBB FEDERATIE OFFICIËLE KUBBSETS Er wrdt gespeeld met fficiële kubbsets. Hier vlgen de afmetingen en materiaalmschrijving 10 kubbs van 7 7 15 cm 6 werpstkken met drsnede 4,4 cm, lengte 30 cm 1 kning van 9 9 30 cm 6

Nadere informatie

Sponsorplan. Stichting ATB Zevenhuizen

Sponsorplan. Stichting ATB Zevenhuizen www.atbzevenhuizen.nl 1-1-2013 Spnsrplan Inleiding Vr u ligt het spnsrplan van de stichting ATB Zevenhuizen. In dit schrijven leggen wij enthusiast uit wie wij zijn en waar wij binnen de fietssprt vr gaan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 IN DEZE NIEUWSBRIEF - Rabbank prijsvraag van de maand - Jarige vetballers - Perscnferentie - De Kidsclub ruimt p - Mini Tur - Ouder-Kind kaart actie FC Twente AJAX - Kid van de maand - Oprep!

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011

Nieuwsbrief december 2011 Nieuwsbrief december 2011 Vrwrd Het bestuur kijkt met vldening terug p het jaar 2011! Een jaar waarin nder andere Hanzeland werd verfraaid met een tunnelschildering, er met ndernemers aan het Lübeckplein

Nadere informatie

KINDERRECHTEN 3 de graad

KINDERRECHTEN 3 de graad KINDERRECHTEN 3 de graad Bijlage krantenartikels + vragen bij pdracht 4 Kinderrechten uit het nieuws gegrepen Ter inf: per artikel wrden suggesties van vragen gegeven m de link met het kinderrecht te leggen.

Nadere informatie

Richtlijnen en tips t.b.v. het beheer van teksten & foto s op

Richtlijnen en tips t.b.v. het beheer van teksten & foto s op Richtlijnen en tips t.b.v. het beheer van teksten & ft s p www.mhcleusden.nl Het laatst bijgewerkt p 31 ktber 2018 dr cmmunicatie@mhcleusden.nl Tekst tevegen f wijzigen 1. Vaste cntent Om vaste cntent

Nadere informatie

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST Verslag van de vergadering van 7 nvember 2012. Aanwezig: Elena, Kathleen, Kim, Nëlla, Ans, Juf Ingrid Verntschuldigd: Marijke, Ria, Shirley, Juf Martine, Anniek 1.

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

IKZ DEEL II : De informatieronde

IKZ DEEL II : De informatieronde Vanuit het standpunt van de zn is de schaduw nzichtbaar (Gethe) IKZ DEEL II : De infrmatiernde Het is méér dan een cliché f butade: m aan een breed kwaliteitsbeleid te werken, heb je écht steun, inbreng

Nadere informatie

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF Onze grep bezekt de vrstelling p: LESBRIEF 1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geachte leerkracht, Deze lesbrief is bedeld

Nadere informatie

Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 nog steeds met heel veel plezier en passie!

Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 nog steeds met heel veel plezier en passie! Vrzitter Jhn Reinerie Ik ben 62 jaar, gehuwd met Anne en (grt)vader van 3 dchters en 6 kleinkinderen. Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 ng

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over. De milieustraat

Het Leiderdorppanel over. De milieustraat Het Leiderdrppanel ver De milieustraat Mei 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling met het burgerpanel van Leiderdrp. Deze peiling ging ver de milieustraat. De milieustraat

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

Maar ondanks, wenst de redactie jullie toch een zonnige en ontspannende zomer/vakantie toe!

Maar ondanks, wenst de redactie jullie toch een zonnige en ontspannende zomer/vakantie toe! Nieuwsbrief van Bridgeclub Het Lint Redactie: Wil de Ms In deze Nieuwsbrief de vlgende nderwerpen: bericht van het bestuur bericht van de ledenadministratie bericht van de technische cmmissie Verslag van

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Dnderdag 14 februari 2013 Aanwezig bestuur : Jan Hp (VZ) Juliaan van de Vuurst (JV) The Muys (TM) Rut de Jng (RJ) Evert Nawijn (EN) Ruud van de Grep (RG) Mady van Sandijk (MvS)

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rtterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 31 ktber 2014 nummer 55 Schlntbijt Aanstaande maandag 3 nvember 2014

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT CAVIA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT CAVIA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT CAVIA ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE CAVIA BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschl de Pas Averbdestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: inf@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 31 Dnderdag 23 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrster schljaar

Nadere informatie

Reglement - Streetball 3x

Reglement - Streetball 3x Reglement - Streetball 3x3 2018-2019 Algemene bepalingen: Er wrdt gespeeld in vijf categrieën: Klas 1 jngens. Klas 2-3 jngens. Klas 1-3 meisjes Schlteam jngens Schlteam meisjes Een speler mag altijd slechts

Nadere informatie

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014

Branding Nieuws. De Branding : Doelgericht samen de wereld ontdekken. schooljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 Branding Nieuws De Branding : Delgericht samen de wereld ntdekken schljaar 2013 2014 nieuwsbrief nummer 40 8 juli 2014 In deze nieuwsbrief nder andere: Geslaagd zmerpleinfeest Opgave verblijven Juf Wietske

Nadere informatie

Eenheidsschema INHOUD. I. Woordje vooraf. II. Praktische afspraken A Trainingen B Oefenmatchen en tornooien C Wedstrijden

Eenheidsschema INHOUD. I. Woordje vooraf. II. Praktische afspraken A Trainingen B Oefenmatchen en tornooien C Wedstrijden Eenheidsschema INHOUD I. Wrdje vraf II. Praktische afspraken A Trainingen B Oefenmatchen en trnien C Wedstrijden III. Tactische afspraken A Blk/defense B Receptielijnen C Aanvalslijnen IV. Vrbereidingsschema

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

9. Wat was het oorspronkelijke beroep van Domela?

9. Wat was het oorspronkelijke beroep van Domela? Na de maquettezaal km je in het Ferdinand Dmela Nieuwenhuis Museum. Dit museum bestaat uit drie verschillende ruimten: de infrmatie zaal, de studeerkamer en de gang waarin zijn verlijden centraal staat.

Nadere informatie

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen.

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen. PESTEN Deze flder is een hulpmiddel vr ju en je kind m samen te leren ver pesten en he je dit kan stppen. WAT IS PESTEN? Pesten is iemand anders bewust bedreigen, bang maken, uitdagen, uitschelden f pijn

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

KENNISBANK - PROJECTPLANNEN

KENNISBANK - PROJECTPLANNEN KENNISBANK - PROJECTPLANNEN BIJEENKOMST OPEN CLUB STICHTING MEER DAN VOETBAL Samenvatting De afgelpen jaren rganiseerde Meer dan Vetbal samen met een BVO en de KNVB diverse Open Club-bijeenkmsten. Del

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF 2016 2017 Datum 10 Okt 2016 Beste speler, uders, Graag hadden wij jullie willen infrmeren via nderstaande nieuwsbrief. Op geregelde tijdstippen gaan wij U trachtten te infrmeren ver de werking

Nadere informatie

Als uitgangspunt zijn er drie wensen waar jij uit kunt kiezen:

Als uitgangspunt zijn er drie wensen waar jij uit kunt kiezen: Stap 2 Wat ga je den? Je gaat een wens kiezen ver wat jij anders wilt in het met elkaar mgaan. Daarna kies je twee manieren waarp jullie die wens gaan waarmaken. Je schrijft k ng p welke kwaliteiten en

Nadere informatie

Een paar belangrijke punten

Een paar belangrijke punten Een paar belangrijke punten De pule indeling en het wedstrijdschema zijn nder vrbehud van druk- en zetfuten. De rganisatie behudt zich het recht m wijzigingen in het prgramma aan te brengen. De leiding

Nadere informatie

Competitie beleid TVN, versie December 2016

Competitie beleid TVN, versie December 2016 Cmpetitie beleid TVN, versie December 2016 Delstelling en uitgangspunten Onze vereniging neemt bij de jeugd & seniren deel aan diverse cmpetitievrmen die wrden gerganiseerd. Bij de keuze vr de verschillende

Nadere informatie

5.2.1 Jezelf losmaken uit overtuigingen

5.2.1 Jezelf losmaken uit overtuigingen Stap 5 Deel 2 Je met niet alles gelven wat je denkt Lesje 5.2.1 Jezelf lsmaken uit vertuigingen Je hebt eerder al pgeschreven welke gedachtes zijn uitgegreid tt vertuigingen: de beelden ver jezelf en anderen

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD Onderzek van de SP Breda Oktber 2010 VOORWOORD De SP heeft nderzek gedaan nder de winkeliers in de binnenstad van Breda ver de kpzndagen. Het RetailPlatfrm Breda

Nadere informatie

Planning. Week Les Thuis Af. Uitleg nieuwe opdracht Reclame en Campagnes Onderzoek Orange Baby s - NEE - -

Planning. Week Les Thuis Af. Uitleg nieuwe opdracht Reclame en Campagnes Onderzoek Orange Baby s - NEE - - Planning Week Les Thuis Af 4 Uitleg nieuwe pdracht Reclame en Campagnes Onderzek Orange Baby s - - - NEE 5 Afmaken nderzek Orange Babys Beginnen nderzek Plus supermarkten Afmaken nderzek Plus supermarkten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht www.nieuwkrtenrd.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht p de actie Gren Licht in Nieuw Krtenrd. Subsidie beschikbaar gesteld dr Prvincie vr Gren Licht

Nadere informatie

Praktische tips voor teamleiders

Praktische tips voor teamleiders Praktische tips vr teamleiders Versie 9, 27 december 2016 De teamleider is het centrale aanspreekpunt van het team, de spin in het web, zwel vr de andere uders binnen het team als vr de Cncrdia-rganisatie.

Nadere informatie

Voorbeeld oefentypes online e-learningmodules CommArt Int.

Voorbeeld oefentypes online e-learningmodules CommArt Int. Vrbeeld efentypes nline e-learningmdules CmmArt Int. In dit dcument wrdt verwezen naar de specifieke inhud van een van nze e- learningmdules. De efentypes wrden echter gebruikt in alle e-learningmdules

Nadere informatie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie De betrkkenheid van uders bij de vrbereiding p de eerste cmmunie 1. De betrkkenheid van uders Paus Franciscus benadrukt dat wij als Kerk de taak hebben m naar buiten te gaan en het evangelie te verkndigen

Nadere informatie

Activiteitmail mei 2015 Jaargang 12 nr. 5

Activiteitmail mei 2015 Jaargang 12 nr. 5 Activiteitmail mei 2015 Jaargang 12 nr. 5 Vr u ligt de Activiteitmail. De Activiteitmail is een actuele nieuwsbrief van De Activiteit, het landelijk centrum vr Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Middels deze

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Jaarverslag Cliëntenraad. Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Vrwrd Gewaardeerde lezer, Graag bieden we u hierbij ns jaarverslag 2016 aan zdat u geïnfrmeerd bent ver nze inbreng in het beleid

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Praktische tips voor teamleiders

Praktische tips voor teamleiders Praktische tips vr teamleiders Versie 11, 24 augustus 2017 De teamleider is het centrale aanspreekpunt van het team, de spin in het web, zwel vr de andere uders binnen het team als vr de Cncrdia-rganisatie.

Nadere informatie

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:..

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:.. Leer / ntwikkelingslijnen Opleiding Helpende Zrg en Welzijn BOL en BBL NAAM SUDEN:.. 1 2 Uitleg van het leerlijnenbekje Vr je ligt het leerlijnenbekje van je pleiding Helpende Zrg & Welzijn niveau 2. ijdens

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015 HART4DOORNENBURG Presentatie café avnd 28 nvember 2015 Een initiatief van zes drnenburgers Erik Feijen Gerard van Gemert Dirk Witjes Stef Huisman Hans Feijen Luuk Timmers Inhud presentatie Ontstaan van

Nadere informatie