Meerjarenbeleidsplan van de Soroptimist International club Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meerjarenbeleidsplan van de Soroptimist International club Eindhoven"

Transcriptie

1 Meerjarenbeleidsplan van de Soroptimist International club Eindhoven Inleiding De Soroptimistclub Eindhoven is ondanks haar leeftijd van 62 jaar voortdurend in beweging om een moderne en professionele organisatie te blijven. De club bestaat uit 28 leden. Het Soroptimisme kenmerkt zich door maatschappelijke betrokkenheid en wordt gedragen door Soroptimist Unie en International, een wereldwijde VN-gelieerde non-gouvernementele organisatie van en voor (professionele) vrouwen. We sluiten aan bij de millenniumdoelstellingen van de VN, zoals recht op voedsel en schoon water voor iedereen, economische zelfstandigheid van vrouwen, het recht op educatie en gezondheidszorg en stellingname tegen geweld tegen vrouwen en vrouwenhandel. Er is en blijft veel werk aan de winkel en daar willen wij als Unie onze schouders onder zetten! Visie en Missie Visie Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes overal in de wereld, zodat zij in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving. Missie Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Kernwaarden De Soroptimisten willen zich onderscheiden van andere serviceorganisaties en willen een sterk merk zijn. De basis voor onderscheidend vermogen wordt gelegd in gedrag en houding, naar elkaar en naar de buitenwereld. Dit gedrag wordt gestuurd vanuit een aantal waarden die iedereen deelt en in de praktijk brengt: de kernwaarden van de clubs binnen de Unie. Deze kernwaarden zijn weergegeven in het waardenhuis van de Unie. Ze zijn terug te zien in het gedrag van iedereen binnen onze Unie, de manier waarop er gewerkt wordt en de manier waarop de organisatie is vormgegeven. Verbindend en hartelijk zijn ten opzichte van elkaar en andere partijen. Zelfbewust en daadkrachtig werken we aan de positieverbetering van vrouwen en meisjes wereldwijd. Dit kan als wij zelfbewustzijn uitstralen en solidair zijn met elkaar.

2 Doelen Samenwerking Door structurele samenwerking (verbinding) op lokaal en nationaal niveau kunnen we de (slag)kracht van het Soroptimisme vergroten. Het platform en netwerk dat onze organisatie biedt, kunnen we meer vanzelfsprekend inzetten. Onder het motto: het delen van kennis en ervaring leidt tot het vermenigvuldigen. Om deze samenwerking te stimuleren zal de Unie zich inzetten voor kennisoverdracht/-ontwikkeling en inspiratie, door: Uitdragen van de kracht van ons eigen Soroptimistennetwerk. Presenteren van best practices op het gebied van samenwerking tussen clubs onderling op de website en op bijeenkomsten van de Raad van Afgevaardigden. Landelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen van de Raad van Afgevaardigden en werkconferenties zijn informatief en inspirerend. In deze bijeenkomsten staan de doelstellingen en kernwaarden altijd centraal. Tijdens Landelijke Werkconferenties voor (vice)presidenten, PWI ers en ambassadeurs is er aandacht voor het thema Empowerment of women through education and leadership. In workshops worden clubs geïnspireerd om aan het thema invulling te geven door Action, Awareness en Advocacy. Er is aandacht voor wat de clubs kunnen bijdragen en de Unie kan faciliteren. Doelstellingen worden bereikt door de 4 A S Awareness We geven lezingen binnen en buiten onze club, en delen onze kennis op onze website en het blad De Soroptimist. Advocacy Onze kennis komt in standpunten die de Nederlandse Unie via SIe en SI inbrengt in de VN gremia en waarmee we de media kunnen opzoeken. Maar ook op lokaal niveau doen wij aan belangenbehartiging. Action We organiseren activiteiten om projecten te financieren die passen binnen het thema empowerment of Women through education and Leadership en de millenniumdoelstellingen. Amity Voor club Eindhoven hebben we daar een vierde A aan toegevoegd Amity = vriendschap, waarbij we aandacht hebben voor elkaar en ook buiten de clubavonden binnen het werkveld elkaar ontmoeten. Website De website van de unie biedt mogelijkheden voor informatie uitwisseling op verschillende niveaus. De leden kunnen elkaar vinden en contact zoeken in de ledendatabase. Goed en optimaal gebruik door bureausecretariaat, clubs en leden is belangrijk. Daarom is er meer aandacht nodig om het gebruik te stimuleren. Webmasters van clubs worden gevraagd en gestimuleerd om samen te werken en de landelijk opererende webmaster(s) te

3 ondersteunen in het continue verbeteren van de website. Binnen de clubs hebben de webmasters een belangrijke rol om leden te enthousiasmeren en begeleiden bij een goed en optimaal gebruik van de website. Onze eigen website: gebruiken we met name voor onze fundraisingsacties en evenementen. Leden verwelkomen, verbinden en boeien De kiescommissie heeft een Plan van Aanpak opgesteld voor de werving van nieuwe leden en een evenwichtig ledenbestand met aandacht voor diversiteit in beroep en culturele achtergrond. Ook moet er meer aandacht zijn voor het betrekken van het begeleiden van introducees en nieuwe leden. Deze zullen meteen worden toegevoegd aan een werkveldgroepje, zodat zij ook buiten de clubavonden contact met elkaar hebben. Nieuwe leden worden welkom geheten binnen de Unie tijdens jaarlijks te organiseren regiolunches voor nieuwe leden. De Unie faciliteert clubs bij het verwelkomen, binden en boeien van leden met een presentatie over het Soroptimisme, een ledenboekje en het handboek voor clubs. Professionalisering van de organisatie Het is belangrijk dat het bestuur een afspiegeling is van de club. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat een bestuursfunctie aantrekkelijk is voor werkende vrouwen met en zonder zorgtaken. Het streven is dit aantal uren terug te brengen naar gemiddeld 8 uur per maand. Dit is mogelijk door het instellen van werkgroepen en commissies ter ondersteuning van het bestuur. Het bestuur voert kerntaken uit en draagt hiervoor verantwoordelijkheid. Werkgroepen adviseren het bestuur en ondersteunen de vereniging. Hiermee creëren we een flexibele organisatie. We streven ernaar dat elke clublid haar eigen talenten optimaal kan benutten binnen de organisatie. Samenwerking. De Unie stimuleert clubs en regio s tot het aangaan van samenwerking in regionaal verband met (externe) samenwerkingspartners. De Unie ziet haar rol in deze als een stimulerende, faciliterende en inspirerende ondersteuner van de trekkende clubs. Het betreft organisaties die: Gelijke ideële doelen nastreven en waarmee een win-win situatie is te creëren zodat beider doelen gerealiseerd worden. Op onderdelen van onze doelstellingen specifieke kennis heeft en bijdraagt aan het behalen van onze doelen. Op tijdelijke basis bijdragen aan de realisatie met of zonder fundraising van een project, waarmee de Unie zichtbaarheid genereert voor het Soroptimisme en haar doelstellingen.

4 Internationale paragraaf Het Uniebestuur spant zich in internationaal bewustzijn te stimuleren binnen clubs en bij elke individuele Soroptimist. SI is een Niet-Gouvernementele Organisatie (NGO) en heeft een consultatieve status bij diverse organen van de Verenigde Naties. Soroptimist International of Europe (SIE) is vertegenwoordigd bij de Raad van Europa, de European Women s Lobby en de Organisatie voor Europese Samenwerking. Internationaal bewustzijn organiseren binnen alle geledingen van de Unie Kennisoverdracht over de internationale context en doelstellingen van onze vereniging in jaarlijkse werkbijeenkomsten en huiskamerbijeenkomsten. Internationale kennis en fondsen benutten. Minimaal 80% van alle clubprojecten zijn gerelateerd aan SI doelstellingen, worden in samenwerking per regio of groter verband uitgevoerd. Clubs spannen zich in om in aanmerking te komen voor internationale fondsen, zoals o.a. het SIE Action Fund. Zichtbaarheid van Nederland in SI kader realiseren Clubs stimuleren zich te nomineren voor Best Practise Awards bij SIE en SI. Vriendschapsbanden wereldwijd stimuleren Clubs stimuleren friendshiplinks aan te gaan met clubs uit andere landen met als uitgangspunt inzicht te krijgen over de positie van vrouwen wereldwijd. Deelname aan Friendshipdays wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Jongere Soroptimisten stimuleren tot deelname in internationale uitwisselingsprogramma s. Actieplan Soroptimistclub Eindhoven Centraal thema: Eenzaamheid Centraal project: Give a Hand Bewustwording doelstellingen Soroptimisme en samenwerken Het bestuur blijft in de komende bestuursperiode werken aan het vergroten van het besef dat we als club Eindhoven deel uitmaken van deze wereldwijde organisatie. Jaarlijks zullen 3 leden gevraagd worden zich als afgevaardigde voor het bezoeken van deze bijeenkomsten aan te melden. Aan alle nieuwe leden wordt gevraagd binnen 12 maanden na inauguratie een landelijke bijeenkomst bij te wonen. De club blijft zich nadrukkelijk presenteren op landelijke bijeenkomsten. Het bestuur komt met een voorstel hoe de contacten in de regio met andere clubs aan te halen en te onderhouden. Doelstellingen Tijdens elke bijeenkomst moet aandacht zijn voor de 3 A s (Awareness, Action, Advocacy), naast een link naar Letland i.v.m. ons project van Give a Hand, de komende 2 jaar. Deze 3 A s nemen we op in de agenda van die clubavond.

5 Bevorderen onderlinge contacten: Amity Soroptimisten zijn vrouwen die in een beroep werkzaam zijn of zijn geweest. Plaatselijk of regionaal vormen zij een netwerk: de Soroptimistclub. De persoonlijke contacten zijn van grote waarde in het Soroptimisme. We hebben afgesproken dat de leden van de werkgroep 3 á 4 keer per jaar met elkaar iets gaan ondernemen. Invulling staat vrij, maar heeft te maken met de vierde A (Amity = vriendschap). Rondje leden tijdens vergadering blijft, met meer ruimte voor levensverhalen in het programma. Om dit te bereiken, zal er een uitvoerige agenda zijn, zodat leden goed voorbereid naar de vergadering komen en er dus meer tijd overblijft voor persoonlijke uitwisselingen. Het kwartaaleten heeft een nadrukkelijke sociale functie. Deelname is dringend gewenst. Vanwege drukke agenda s en leden met kleine kinderen zal dit minder frequent gebeuren. Werken met werkvelden en ondersteuning bestuur Er zijn nieuwe groepjes geformeerd, voor een periode van 2 jaar. (Zie flyer) De programmacommissie bepaalt wanneer welk werkveld aan de beurt is, begin tijdig met de voorbereidingen! Werkgroepleden bepalen onderling wie hierin de lead neemt. Het bestuur kan vragen voorleggen aan de werkvelden ter advisering van hun besluitvormingsproces, zodat er een goede discussie kan plaatsvinden, waarbij voldoende aandacht en tijd is voor ieders mening. Terugkoppeling vindt plaats middels een kort schriftelijk verslag t.a.v. de secretaris. Het jaarprogramma Het bestuur maakt in overleg met de programmacommissie een jaarprogramma. Alle werkvelden komen tenminste één keer per twee jaar aan de beurt. Vergroten aantal clubleden Potentiële nieuwe leden zullen direct benaderd worden door de kiescommissie. Leden helpen actief mee met het zoeken naar potentiële kandidaten. De kiescommissie zal hier een voorzet voor geven. De club streeft naar een ledenaantal tussen de 30 en de 35 leden. We hebben nu 28 leden. Het bestuur streeft naar 32 leden aan het eind van De kiescommissie komt met een voorstel om nieuwe leden beter te ondersteunen en te betrekken bij de club in de beginfase. De kiescommissie houdt een evenwichtige leeftijdsopbouw van de club in het oog. Prioriteit is daarbij vooral om leden aan te trekken die zich willen inzetten op meer dan alleen de clubavonden, ongeacht de leeftijd.

6 Bouwen aan naamsbekendheid Wees goed en vertel het. Dit credo blijft het uitgangspunt voor onze club, welke door de PR commissie en ambassadeur bij onze activiteiten wordt ondersteund. We gaan meer gebruik maken van onze eigen site en de site van de unie. Iedereen is alert op momenten waarop we positief in het nieuws kunnen treden. Projecten en fundraising De selectiecriteria voor het zoeken naar nieuwe projecten zijn geactualiseerd. We starten dit jaar met een 2-jarig project: Give a Hand. Doel is een bedrag van bij elkaar te sparen, waarna we proberen het bedrag te vergroten of te verdubbelen. Concreet moet er een 9-persoons busje voor aangeschaft worden dat in Zaube, Letland de ouderen vanuit hun woning kan ophalen, om hun 1 dag onder te brengen in het gasthuis in het centrum van het dorp. We willen in de zomer van 2015 het project bezoeken en het busje afleveren. Leden kunnen nieuwe projecten in brengen waarna het bestuur met een voorstel komt. Het organiseren van een clubactie betekent inzet van alle leden. Wij willen dat ieder de eigen verantwoordelijkheid neemt in de club en zich naar eer en geweten inspant voor activiteiten/projecten waar mogelijk, zonder oog te verliezen voor elkaars levensfase en mogelijkheden. Maximale betrokkenheid van steeds alle leden is moeilijk te realiseren (en gebleken). Afwisselen van inspanningsniveau is wel aan te bevelen voor het saamhorigheidsgevoel. Bij het vaststellen van de begroting wordt aan het bestuur de opdracht gegeven te komen met een afgerond voorstel om de spaarkas te verkleinen. Friendshiplinks Clubs hebben friendshipslinks met andere clubs binnen en buiten Europa: ontmoetingen tussen leden van deze clubs vindt regelmatig plaats. Onze club heeft vriendschapsbanden met club Aalen (Duitsland), club Hasselt en Hamond-Achel in België De Clubavond Clubavonden zijn in principe in het AG op de 3 e woensdag van de maand. In uitzonderingsgevallen kan in overleg met het bestuur hiervan worden afgeweken. De tijd tijdens de clubavond wordt verdeeld tussen de ledenvergadering en een voorbereide activiteit. Streven is om de vergadering te houden van uur. Aansluitend is er gelegenheid voor informeel samenzijn onder het genot van een drankje. Bestuur Soroptimist club Eindhoven

Meerjarenbeleid. Soroptimistclub Almere

Meerjarenbeleid. Soroptimistclub Almere Meerjarenbeleid Soroptimistclub Almere Almere, april 2014 Inhoudsopgave pagina 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 4 3. Visie, Missie en Kernwaarden 4 3.1 Visie 3.2 Missie 3.3 Kernwaarden 4. Bouwstenen 6 5. Doelstellingen

Nadere informatie

Doel project Naam project PFR nr (SIE) Bijdrage club ( ) Extra bijdrage (1)

Doel project Naam project PFR nr (SIE) Bijdrage club ( ) Extra bijdrage (1) JAARLIJKSE VRAGENLIJST CLUBS 2017-2018 Clubnaam Almere Programma en Pleitbezorging 1. Welke projecten heeft de club in 2017-2018 ondersteund? Doel project Naam project PFR nr (SIE) Bijdrage club ( ) Extra

Nadere informatie

Doel project Naam project PFR nr (SIE) Bijdrage club ( ) Extra bijdrage (1) Economische positie Podium Almeers Talent voor Alkind

Doel project Naam project PFR nr (SIE) Bijdrage club ( ) Extra bijdrage (1) Economische positie Podium Almeers Talent voor Alkind JAARLIJKSE VRAGENLIJST CLUBS 2016-2017 Clubnaam Almere Programma en Pleitbezorging 1. Welke projecten heeft de club in 2016-2017 ondersteund? Doel project Naam project PFR nr (SIE) Bijdrage club ( ) Extra

Nadere informatie

Soroptimistclub Hilversum e.o. BELEIDSPLAN. Soroptimist International. Club Hilversum en omstreken

Soroptimistclub Hilversum e.o. BELEIDSPLAN. Soroptimist International. Club Hilversum en omstreken Soroptimistclub Hilversum e.o. BELEIDSPLAN Soroptimist International Club Hilversum en omstreken 2016-2020 Inhoud Preambule... 4 Landelijk en internationaal kader... 5 Internationale context... 5 Doel

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Soroptimistclub Rhenen / Veenendaal e.o. Clubjaar oktober 2013 oktober 2014

Soroptimistclub Rhenen / Veenendaal e.o. Clubjaar oktober 2013 oktober 2014 Soroptimistclub Rhenen / Veenendaal e.o. Clubjaar oktober 2013 oktober 2014 Algemene gegevens Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. is een serviceclub, waarvan ruim 36 vrouwen - die hun vak professioneel

Nadere informatie

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6 Index 1. Waar komen we vandaan? 1 2. Waar gaan we naartoe? 2 2.1 Missie 2 2.2 Visie 2 2.3 Doelstellingen 3 2.4 Strategie 4 2.4.1 Organisatie 4 2.4.2 Aanbod 4 2.4.3 Maatschappelijk rolmodel 4 2.4.4. Marketing

Nadere informatie

2. Welke activiteiten heeft de club ondernomen om nieuwe leden te werven en om leden te behouden

2. Welke activiteiten heeft de club ondernomen om nieuwe leden te werven en om leden te behouden NB alle tekstvakken rekken uit wanneer je doortypt en/of een Enter intoetst. De tabtoets werkt in de tekstvakken anders dan normaal, je springt ermee namelijk naar een volgend vak. Dus in een tekstvak

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. Een netwerk van professionele vrouwen

Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. Een netwerk van professionele vrouwen Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao Een netwerk van professionele vrouwen WIE WE ZIJN Netwerk, leden & landen Soroptimisten empoweren vrouwen en meisjes, leiden hen op en maken

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool Voor elk kind dat met plezier naar zijn eigen hoogte klimt Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool www.hermanbroeren.nl Periode 2018-2022 Roermond, 1 augustus 2018 Voorwoord Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

De leden van het bestuur zijn gezamenlijk bevoegd. Zij ontvangen geen beloning.

De leden van het bestuur zijn gezamenlijk bevoegd. Zij ontvangen geen beloning. Algemene gegevens Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. is een serviceclub, waarvan ruim 36 vrouwen - die hun vak professioneel uitoefenen - uit Rhenen, Veenendaal en omgeving lid zijn. De club is opgericht

Nadere informatie

Introductie. Evaluatie VN Panel. Vesrie: 12 juni 2016

Introductie. Evaluatie VN Panel. Vesrie: 12 juni 2016 Evaluatie VN Panel Vesrie: 12 juni 2016 Introductie Tynaarlo is de eerste gemeente in Nederland met een VN Panel. Dit panel vloeit voort uit het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2023 INHOUDS- OPGAVE 1 INLEIDING 3 2 DOEL, MISSIE, VISIE EN AMBITIES 4 3 WAARDEN, THEMA S EN PROGRAMMA S 6 4 STRATEGIE 7 1 INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan 2019-2023 van Stichting

Nadere informatie

Regionaal verslag. Landelijk debat Ons Onderwijs Den Haag, 28 mei 2015

Regionaal verslag. Landelijk debat Ons Onderwijs Den Haag, 28 mei 2015 Regionaal verslag Landelijk debat Ons Onderwijs 2032 Den Haag, 28 mei 2015 1. Een korte impressie van de dialoog De debatavond in Den Haag bij het HCO is bezocht door circa 35 deelnemers. Van de aanwezige

Nadere informatie

Beleidsplan Luisteren naar de basis

Beleidsplan Luisteren naar de basis Beleidsplan 2017 2022 Luisteren naar de basis Het IVN Roermond e.o. is één van de 36 lokale afdelingen in de Provincie Limburg. De afdeling Roermond e.o. heeft momenteel 250 leden. 1 Doelstellingen De

Nadere informatie

UNIEBERICHT mei 2017

UNIEBERICHT mei 2017 UNIEBERICHT mei 2017 Programma en Pleitbezorging: Olenka van Ardenne, programmacoordinator@soroptimist.nl Ondersteun een getalenteerde jonge vrouw, ondersteun het Vrouwenstudiefonds De bestuursleden van

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio

STRATEGISCH PLAN 20152020. Excellent onderwijs voor een innovatieve regio STRATEGISCH PLAN 20152020 Excellent onderwijs voor een innovatieve regio introductie Met meer dan 10.000 studenten en ruim 800 medewerkers zijn we het grootste opleidingencentrum voor beroepsonderwijs

Nadere informatie

Missie visie document

Missie visie document Missie visie document 2014 2018 NVLO bestuur Oktober 2014 Visie Nederlandse Vereniging van Leidinggevenden Operatieafdeling (NVLO) De NVLO is een professionele en ondernemende beroepsvereniging voor leidinggevende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio STERA De Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) stimuleert talentontwikkeling. Dit doet de stichting door top-events naar de regio Alkmaar

Nadere informatie

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v. Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Mill Beleidsplan 2015 e.v. Secretariaat: M.T.A. Peters, Brugse Berg 23, 5451 WP Mill Tel.: 0485-455477 Email: info@pgmill.nl Website: www.pgmill.nl Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichtingsplan Connect to Share

Stichtingsplan Connect to Share Stichtingsplan Connect to Share 1. Inleiding The expert in anything was once a beginner 1 Of je nu uit Nederland, Italië of Oeganda komt, experts zijn we allemaal! Als we om ons heen kijken en mensen leren

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Expansie & Grassroots

Expansie & Grassroots Expansie & Grassroots Expansie A. D. Visie Volt activeert mensen op lokaal niveau om bij te dragen aan positieve verandering. B. Goede introductie in Volt voor vrijwilligers. Doelen 40 lokale teams met

Nadere informatie

Strategisch Fundament

Strategisch Fundament Strategisch Fundament 2018-2020 Wat is een dialoog Een openhartig en wederkerig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Wees nieuwgierig Je eigen ervaring delen Open je hart

Nadere informatie

Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht

Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht Werkplan 2018 KBO provincie Utrecht Perudreef 8 kamer 21 3563 VA Utrecht Tel.nr:.030-2623249 Website: E-mail: www.kboprovincieutrecht.nl info@kboprovincieutrecht.nl Bankrelatie: NL46 RABO 0394 5800 95

Nadere informatie

Werkplan 2015 COC Rotterdam pagina 1

Werkplan 2015 COC Rotterdam pagina 1 Werkplan 2015 COC Rotterdam pagina 1 Werkplan 2015 COC Rotterdam Introductie COC Rotterdam vervult als belangenbehartiger voor de LHBT-gemeenschap al 67 jaar een belangrijke maatschappelijke rol in Rotterdam

Nadere informatie

Beleidsplan Fund My Charity Work. Help one, help many

Beleidsplan Fund My Charity Work. Help one, help many Beleidsplan 2017 Fund My Charity Work Help one, help many We believe that one individual act can have a strong positive ripple effect, so when you empower one you empower many. That s why we started Fundmycharitywork.com,

Nadere informatie

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan

Groningen Ukulele Society. Stichtingsplan Groningen Ukulele Society Stichtingsplan 2015 1. Inleiding De ukelele is een instrument dat snel in belangstelling groeit over de hele wereld, vooral in Groot-Brittannië, Amerika, Frankrijk, Duitsland

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

LANG ZULLEN WE LEZEN!

LANG ZULLEN WE LEZEN! LANG ZULLEN WE LEZEN! Onze missie We prikkelen mensen om zich te ontplooien. We bieden iedereen de gelegenheid om kennis op te doen, te delen, anderen te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Zo leveren

Nadere informatie

LANG ZULLEN WE LEZEN!

LANG ZULLEN WE LEZEN! LANG ZULLEN WE LEZEN! Onze missie We prikkelen mensen om zich te ontplooien. We bieden iedereen de gelegenheid om kennis op te doen, te delen, anderen te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Zo leveren

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Nederlandse Schrijftolken Vereniging

BELEIDSPLAN. Nederlandse Schrijftolken Vereniging BELEIDSPLAN Nederlandse Schrijftolken Vereniging 2017-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Historie, missie en visie 3 2.1 Historie 3 2.2 Missie 3 2.3 Visie 3 3. Interne en externe communicatie 4 3.1 Nieuwsbrieven

Nadere informatie

Jaarplan 2015 NWWB. "WIJ" zijn de BOND en een ieder draagt daar aan bij... U toch ook!!!!

Jaarplan 2015 NWWB. WIJ zijn de BOND en een ieder draagt daar aan bij... U toch ook!!!! Jaarplan 2015 NWWB Voorwoord Na het signaleren op de extra algemene ledenvergadering van 9 september j.l., bied ik u, vanuit een min of meer" tegendraadse" houding, namens het interim bestuur van de NWWB

Nadere informatie

*RV10.0013* Documentnr.: RV10.0013. Roden, 27 januari 2010. Onderwerp Noordenveld Millenniumgemeente. Onderdeel programmabegroting: nee.

*RV10.0013* Documentnr.: RV10.0013. Roden, 27 januari 2010. Onderwerp Noordenveld Millenniumgemeente. Onderdeel programmabegroting: nee. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0013 Roden, 27 januari 2010 Onderwerp Noordenveld Millenniumgemeente Onderdeel programmabegroting: nee Voorstel Besluiten: - dat de gemeente Noordenveld

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie

Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie 1. Inleiding In september 2011 heeft de gemeenteraad van Velsen uitgangspunten op het gebied van millenniumdoelstellingen

Nadere informatie

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Initiatief voorstel 17R071 Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Ronde Tafel : Nog in te plannen Debat : Nog in te plannen Raadsvergadering : Nog in te plannen Informatie bij : Ans

Nadere informatie

Stichting verantwoord roofvogels houden Zuiderstraat HG Bellingwolde Jaarverslag

Stichting verantwoord roofvogels houden Zuiderstraat HG Bellingwolde Jaarverslag Stichting verantwoord roofvogels houden Zuiderstraat 21 9695 HG Bellingwolde Info@svrh.nl 06-30407275 Jaarverslag 2017 www.svrh.nl Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur...

Nadere informatie

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016 Stichting Aandacht Speciale Kinderen Ghana ASK Beleidsplan 2014 /2015 /2016 Thema Beleidsvoornemen 2014 Resultaten 2014 Beleidsvoornemen 2015 Resultaten 2015 Beleidsvoornemen 2016 Resultaten 2016 Inhoud

Nadere informatie

Visiedocument Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP)

Visiedocument Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP) Visiedocument Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP) I/ Inleiding Het aantal kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen is goed bekend. Zowel in Nederland als in andere landen

Nadere informatie

Profielschetsen leden van een regiobestuur

Profielschetsen leden van een regiobestuur schetsen leden van een regiobestuur Algemeen Van toepassing is het Reglement voor de Regionale Werkgroep en de eigen beleids- en werkplannen van de werkgroep, gedateerd 10 november 2004. Daarin is vastgelegd,

Nadere informatie

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht Jaarplan 2016 Werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht januari 2016 1 1. Inleiding In 2012 is de werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht van start gegaan. Elke tweede woensdag van de maand organiseren

Nadere informatie

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf Het VeenendaalFonds Jaarverslag 2016 Vooraf Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal. Aan de oprichting ging een lange voorbereiding vooraf. Tot die datum er sprake

Nadere informatie

Initiatief Raadsvoorstel PvdA/GroenLinks en ODS; V4 Stede Broec Millennium- en Fairtrade gemeente. september 2011

Initiatief Raadsvoorstel PvdA/GroenLinks en ODS; V4 Stede Broec Millennium- en Fairtrade gemeente. september 2011 Initiatief Raadsvoorstel PvdA/GroenLinks en ODS; V4 Stede Broec Millennium- en Fairtrade gemeente september 2011 PvdA/GroenLinks heeft samen met ODS een initiatief-raadsvoorstel ingediend met als doel

Nadere informatie

Jaarplan en Activiteiten 2013

Jaarplan en Activiteiten 2013 Jaarplan en Activiteiten 2013 Inleiding FICE NL baseert zich op het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind. Zij wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg aan jeugdigen in eigen land

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

Beleidsplan SALEK 2009

Beleidsplan SALEK 2009 Beleidsplan SALEK 2009 Bestuur SALEK Februari 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Transparant werken... 5 3.3 Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag. Situatieschets RC Almelo

Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag. Situatieschets RC Almelo Rotaryclub in Transitie Inrichting + Sturing van club Club Performance + Ledenbeleid Uitleg tijdens Landelijke Leden Dag Tonny Grimberg Leusden 14 november 2015 Situatieschets RC Almelo Meerjarenplan 2012-2017:

Nadere informatie

IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE

IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE IVN VERENIGING VOOR NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE Beleidsplan IVN Deventer 2013-2014 Het bestuur van IVN-Deventer wil met dit beleidsplan haar visie en missie uiteen zetten en van daaruit haar plannen voor

Nadere informatie

BoZ! Bewoners op Zuid

BoZ! Bewoners op Zuid BoZ! Bewoners op Zuid Wie zijn wij? Noem ons de ambassadeurs of verbinders op Zuid. We zijn actieve bewoners en ondernemers die zich met plezier en naar eigen vermogen inzetten voor de gebieden IJsselmonde,

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Ontwikkelgerichte en verbindende persoonlijkheid die de gemeentelijke organisatie verder ontwikkelt en het bestuur professioneel ondersteunt.

Nadere informatie

Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Reglement Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Als bedoeld in artikel 24 lid 7 van de Statuten van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Gewijzigd vastgesteld

Nadere informatie

VERTROUWEN IS DE BASIS

VERTROUWEN IS DE BASIS VERTROUWEN IS DE BASIS 1 STICHTING ALGEMEEN BIJZONDERE SCHOLENGROEP AMSTERDAM 2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding 2 Missie, visie, kernwaarden en motto 2 Onze scholen 4 Strategie en aanpak 7 ABSA beleidspunten

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren).

In hoofdstuk 2 is onze doelstelling beschreven (hoe willen wij ons als club profileren). Versie 2.0 d.d. 1-10-15 1.INLEIDING Het beleid van de Vereniging Country Golf Ees wordt geformuleerd in een beleidsplan dat elke drie jaar wordt geactualiseerd en vervolgens vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

Mediawijsheid. De inrichting van het mediawijsheid expertisecentrum. en actiever kunnen bewegen in de gemedialiseerde samenleving.

Mediawijsheid. De inrichting van het mediawijsheid expertisecentrum. en actiever kunnen bewegen in de gemedialiseerde samenleving. Mediawijsheid De inrichting van het mediawijsheid expertisecentrum Inleiding Voor u ligt de samenvatting van het meerjarenplan 2008-2010 en het jaarplan voor 2008 voor het mediawijsheid expertisecentrum.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING TALUD

BELEIDSPLAN STICHTING TALUD BELEIDSPLAN STICHTING TALUD Amsterdam, december 2017 1 INHOUDSOPGAVE 1. De stichting... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Het bestuur... 3 1.3 ANBI... 3 2. Context, visie & missie, doelstellingen... 4 2.1 Context...

Nadere informatie

Stichtingplan Stichting ieder1anders

Stichtingplan Stichting ieder1anders 1 Stichtingplan Stichting ieder1anders 2016-2018 De Stichting ieder1anders zet zich in voor kinderen die anders ontwikkelen en leren. Ieder kind moet de kans krijgen om zijn of haar mogelijkheden optimaal

Nadere informatie

ruimte voor verschil

ruimte voor verschil ruimte voor verschil Jaarplan 2012 Stichting LGBT Groningen VOORWOORD 2011 was een rijk jaar. We lanceerden de eerste LGBT / GIDS voor stad en provincie. We voerden samen met het Alfa-college het project

Nadere informatie

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taakomschrijving: Wijk coördinator Activiteiten De wijk coördinator draagt zorg voor een goede uitvoering van de activiteiten

Nadere informatie

Geachte gemeente, We horen heel graag of uw gemeente hieraan gehoor zou willen geven.

Geachte gemeente, We horen heel graag of uw gemeente hieraan gehoor zou willen geven. Geachte gemeente, Hierbij in bijlage een brief gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad, met het verzoek dit jaar deel te nemen aan de wereldwijde Orange the World campagne

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA. FNV.nl

ORGANISATIENOTA. FNV.nl ORGANISATIENOTA FNV.nl ORGANISATIENOTA FNV SENIOREN (versie 10, 21/03/15) INLEIDING (zie organogrammen A1 en A2) In deze Organisatienota wordt de structuur van de sector Senioren beschreven. Als zodanig

Nadere informatie

Impressie eerste ontmoeting ervaringsdeskundigen RIBW s

Impressie eerste ontmoeting ervaringsdeskundigen RIBW s Impressie eerste ontmoeting ervaringsdeskundigen RIBW s Ervaringsdeskundigen werkzaam bij RIBW s hebben elkaar ontmoet op 8 februari 2018 bij Howie the Harp in Arnhem. Aanleiding is dat ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

Beleidsplan IFMSA-Rotterdam

Beleidsplan IFMSA-Rotterdam Beleidsplan IFMSA-Rotterdam 2016-2017 1 Voorwoord Waarde lezer, Hierbij presenteert het Dagelijks Bestuur van IFMSA-Rotterdam 2016-2017 u zijn beleidsplan. Hoogachtend, Juliette Mattijsen Ludan Gao Sjoerd

Nadere informatie

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht

Beleidsvisie Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht Beleidsvisie 2016-2015 Voor de parochiefederatie Born gevormd door de parochie(comité)s: Born, Buchten, Grevenbicht, Holtum en Obbicht 1 Beleidsplan 2016-2025 1. Inleiding 2. Onze missie: waar staan we

Nadere informatie

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle

Ontdek je wereld. Koersplan THUIS IN DE WERELD. Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle Ontdek je wereld Koersplan 2019-2023 THUIS IN DE WERELD Hoogen Dries 3, 5051 WK Goirle 013-530 25 48 info@edu-ley.nl www.edu-ley.nl Betekenis geven aan ambities Missie: Waar staan onze scholen voor? Edu-Ley

Nadere informatie

waar hedendaagse organisaties en SJI niet aan kunnen ontkomen. Een status quo zal nooit bereikt worden.

waar hedendaagse organisaties en SJI niet aan kunnen ontkomen. Een status quo zal nooit bereikt worden. Missie Stichting Jeugdinterventies (SJI) wil probleemgedrag bij jongeren voorkomen of verminderen, zodat zij goed kunnen functioneren thuis, op school, op hun werk en in hun vrije tijd. Zij doet dit ondermeer

Nadere informatie

Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Reglement Commissie Europa en Internationaal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Als bedoeld in artikel 24 lid 7 van de Statuten van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Gewijzigd vastgesteld

Nadere informatie

Nieuwe strategie en het opnemen van een engagement in verkeersveiligheid. ERSCharter workshop. Leuven, 30 januari 2019

Nieuwe strategie en het opnemen van een engagement in verkeersveiligheid. ERSCharter workshop. Leuven, 30 januari 2019 Nieuwe strategie en het opnemen van een engagement in verkeersveiligheid ERSCharter workshop Leuven, 30 januari 2019 Topics: Verkeersveiligheid in Europa Wat is het Charter? Wie zijn de leden? 2016-2019

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Stichting Jongerencentrum De Werf - voor een mooie zinvolle toekomst - Strategisch beleidsplan 2017-2021 Strategisch beleidsplan 2017-2021 Pagina 1 Strategisch plan De missie, visie en strategie en focus

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2017 Stichting Ronde Tafel 132 Scherpenzeel Stichtingsbestuur: Benno Brouwer (Voorzitter) Gert Morren (Secretaris) Erik Versteeg (Penningmeester) Versie 2016/V1.1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK

PLAN VAN AANPAK KBO CUIJK CENTRUM PLAN VAN AANPAK 2018 2022 1 P a g i n a INHOUD: Pagina 1: Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Voorblad Inhoud Inleiding lijke taken en Pagina 5: Pagina 6: Ouderenbeleid PR en Communicatie Scholing

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Isabella Lenarduzzi Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Isabella: Ik ben geboren in Brussel. Mijn vader kwam als twaalfjarige vanuit het

Nadere informatie

Partners in de praktijk: hoe kun je aansluiten bij het Deltaplan? Hank Bartelink, directeur LandschappenNL en partner van het Deltaplan 22 mei 2019

Partners in de praktijk: hoe kun je aansluiten bij het Deltaplan? Hank Bartelink, directeur LandschappenNL en partner van het Deltaplan 22 mei 2019 Partners in de praktijk: hoe kun je aansluiten bij het Deltaplan? Hank Bartelink, directeur LandschappenNL en partner van het Deltaplan 22 mei 2019 Ons veranderverhaal samengevat 5 succesfactoren Creëren

Nadere informatie

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway

Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Verbreden en verzilveren 2.0 Beleidsplan Stichting Skyway Inleiding Stichting Skyway staat symbool voor vernieuwing, integriteit, ruimdenkendheid, creativiteit en inspiratie. In de afgelopen 10 jaar heeft

Nadere informatie

Medezeggenschap van Vrijwilligers

Medezeggenschap van Vrijwilligers Terugkoppeling netwerkbijeenkomst 1 december 2014 Medezeggenschap van Vrijwilligers In deze derde en laatste bijeenkomst keken we opnieuw naar verschillende mogelijkheden om meedenken en meepraten van

Nadere informatie

Visie Kindcentrum Vroondaal

Visie Kindcentrum Vroondaal Visie Kindcentrum Vroondaal Daar word je wijzer van! Den Haag, mei 2017 Deze visietekst is tot stand gekomen via stuurgroepbijeenkomsten met professionals vanuit SCOH en Triodus, gesprekken met teamleden

Nadere informatie

ZUID-HOLLAND ZUID WERKDOCUMENT. 2 juli 2012

ZUID-HOLLAND ZUID WERKDOCUMENT. 2 juli 2012 ZUID-HOLLAND ZUID WERKDOCUMENT 2012 2013 2 juli 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 3 1. Inleiding 3 1.1 Missie, en doelstelling 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Doelstelling 1.2 Bestuurlijke organisatie 4 1.3 Financieel

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015 en Jaarplan VBA 2014-2015 1 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl 2 DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING TALUD

BELEIDSPLAN STICHTING TALUD BELEIDSPLAN STICHTING TALUD Amsterdam, Juni 2019 1 INHOUDSOPGAVE 1. De stichting... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Het bestuur... 3 1.3 ANBI... 3 2. Context, visie & missie, doelstellingen... 4 2.1 Context...

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016 Stichting Aandacht Speciale Kinderen Ghana ASK Beleidsplan 2014 /2015 /2016 Thema Beleidsvoornemen 2014 Resultaten 2014 Beleidsvoornemen 2015 Resultaten 2015 Beleidsvoornemen 2016 Resultaten 2016 Inhoud

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel Duurzaam eindhoven

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel Duurzaam eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 10R4068 Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel Duurzaam eindhoven rhu/ha10055291 Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2020 www.oranjeverenigingharderwijk.nl Oranjevereniging Harderwijk Bosboom - Toussaintstraat 17 3842 ZZ HARDERWIJK Email: info@oranjeverenigingharderwijk.nl Telefoonnummer 0341-420228

Nadere informatie

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk!

Rotary Club Hellevoetsluis. Samen Sterk! ```````````````````````````````````````````````` Rotary Club Hellevoetsluis Jaarplan 2012-2013 Rotary Club Hellevoetsluis JAARPLAN 2012/2013 Samen Sterk! : Secretaris: Penningmeester: Inkomend voorzitter:

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT. 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT. 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting NMG Een mooi en duurzaam Groningen. Dat is waar de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) voor staat. De organisatie

Nadere informatie

NVD Educatie Standaard 2016 (NES 2016)

NVD Educatie Standaard 2016 (NES 2016) NVD Educatie Standaard 2016 (NES 2016) De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) is een overkoepelende organisatie voor Nederlandse dierentuinen. De vereniging houdt zich bezig met belangenbehartiging,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN

BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN 2018-2022 Versie Definitief na vaststelling in ALV d.d. 25 september 2018 Datum 25 september 2018 Status Definitief BELEIDSPLAN GC DE KOGGEN 2018-2022 Colofon Titel BELEIDSPLAN

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag Inhoud Inleiding Visie Missie Doelstellingen De organisatie De realisatie Vrijwilligersbeleid Organisatiestructuur MVO beleid Beleid t.a.v. klachten en voorkomen verstrengeling

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie