G O A L. Organisatiefilosofie gemeente Nuth

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "G O A L. Organisatiefilosofie gemeente Nuth"

Transcriptie

1 G O A L Organisatiefilosofie gemeente Nuth Mei 2010

2 2 Hoofdstuk 1 - Inleiding We moeten ons niet focussen op veranderingen, maar zelf veranderen Bij organisatieontwikkeling staat verandering van gedrag voorop. Structuur is daarbij volgend. Dit vraagt van ons als medewerkers allereerst de bereidheid om onszelf te ontwikkelen. Daarnaast vraagt dit ook om een actieve betrokkenheid van onze leidinggevenden. Succesvol veranderen begint immers bij gemotiveerde medewerkers. Onze organisatie is rijk aan medewerkers, die hun motivatie halen uit klantgerichtheid, flexibiliteit en maatschappelijk ondernemerschap. Zij vormen de kritische massa die anderen moeten meetrekken om deze organisatieontwikkeling tot een succes te maken. Verandering gebeurt immers in beginsel niet van bovenaf, maar van onderop. Dit vraagt van ieder van ons een grote inspanning en volharding. Motivatie om onszelf te ontwikkelen halen we echter niet alleen uit inspanning en volharding. We hebben ook een richting nodig. Deze organisatiefilosofie biedt deze richting. We geven deze richting aan door de volgende vier vragen te beantwoorden: 1. Waar staan we voor? Onze missie 2. Waar gaan we voor? Onze visie 3. Hoe gaan we dit bereiken? Onze uitgangspunten 4. Hoe gaan we nu verder? Onze organisatie Deze organisatiefilosofie is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkelingen, die inmiddels zijn gestart binnen het door de Raad vastgestelde programma Vraaggerichte Dienstverlening Nuth. Met dit programma beogen wij de kwaliteit, de continuïteit en stabiliteit van de gemeentelijke dienstverlening en bedrijfsvoering te versterken. De organisatiefilosofie vormt de grondslag voor de in gang gezette organisatieontwikkeling en heeft niet de pretentie de hele organisatieontwikkeling tot in de haarvaten uit te werken. Dat zal gebeuren in een gezamenlijk proces, waarbij wij van een globale organisatiestructuur naar functieniveau toewerken.

3 3 Hoofdstuk 2 - Missie en Visie In dit hoofdstuk geven wij een overkoepelende missie en visie waarmee wij antwoord geven op de eerste twee vragen van deze organisatiefilosofie: Waar staan wij voor? en Waar gaan wij voor?. 1. Waar staan wij voor? Wij staan voor Nuth We zijn er voor de mensen die er wonen, werken en samenleven. Dit doen we op een open, efficiënte en respectvolle manier. We zijn hierbij flexibel, betrouwbaar en nemen onze verantwoordelijkheid. 2. Waar gaan we voor? Wij gaan voor de klik Als gemeente zijn wij het eerste aanspreekpunt van de overheid voor burgers. Beleid en projecten ontwikkelen we in en met de samenleving. Als medewerkers van de gemeente Nuth zijn wij binnen onze functieschaal breed inzetbaar en werken we doeltreffend en doelmatig. Kortom: Het klikt tussen ons en de burgers.

4 4 Hoofdstuk 3 - GOAL Deze missie en visie kunnen wij alleen bereiken op basis van de volgende uitgangspunten, welke in dit hoofdstuk beschreven zullen worden. Hoe bereiken wij de missie en visie? Simpelweg door kansen te benutten en te scoren GOAL! GOAL staat voor de volgende uitgangspunten: Gericht werken Omgevingsgericht werken Anders werken Leiden en sturen 1. Gericht werken Werken met programma s In de organisatie willen we resultaten behalen. Daarmee bedoelen we niet het ambtelijk afvinken van lijstjes maar het daadwerkelijk verschil maken voor onze burgers. Om hierin te slagen moeten we de Raad en het College actief ondersteunen in het stellen van duidelijke doelen. Hiervoor staan ambtelijk de programmamanagers aan de lat. Zij hebben tot taak om doelen (pro)actief ambtelijk te vertalen en een plaats te geven in programma s. Zij waken ervoor dat we ambtelijk zichtbare resultaten halen en daadwerkelijk het verschil maken. We willen graag tevreden burgers zien. Daarvoor hebben wij niet alleen plannen nodig, maar concrete maatschappelijk gedragen ontwikkelingen. Hierover leggen we tegenover de Raad en het College ook verantwoording af. Programmamanagers vormen het ambtelijk scharnierpunt tussen de organisatie en het College enerzijds en de organisatie en de Raad anderzijds. Zij zijn onze ambtelijke ambassadeurs naar bestuur, politiek en naar de burgers. Programmamanagers zijn resultaatgericht, beschikken over zowel bestuurlijke als organisatiesensitiviteit en hebben overtuigingskracht. Zij vormen het ambtelijk geweten van de organisatie, daar waar dit het bereiken van resultaten en het bewaken van de samenhang tussen de verschillende doelen betreft. Integrale afstemming tussen de programmamanagers onderling vindt plaats in het programmateam overleg onder leiding van de secretaris.

5 5 Werken volgens planning Doelen dienen gekoppeld te worden aan inspanningen en middelen. Doelen veronderstellen gerichte activiteiten en kosten in de regel geld. Zowel de programmamanagers als de lijnmanagers hebben tot taak activiteiten, medewerkers en financiële middelen te koppelen aan doelen. Dit vraagt om een adequate en organisatiebrede systematiek van planning, die transparant, toetsbaar en stuurbaar is. Deze planning is efficiënt, realistisch maar tegelijkertijd ook ambitieus. Zonder ambities is er namelijk geen bezieling. Zodra bestuur en organisatie het eens zijn over de ambtelijke offerte in relatie tot de behalen doelen, hebben we naar bestuur en politiek een deal waar we voor gaan. Hier hebben we als organisatie ruimte voor nodig, maar tegelijkertijd moeten we ook in control zijn. Verantwoording dragen eist immers ook dat we via voortgangsrapportages regelmatig verantwoording kunnen afleggen. De controlfunctie zal worden versterkt. Werken met beleid Om onze doelen te bereiken moeten we met beleid te werk gaan. Het opstellen en de sturing van beleid gebeurt integraal binnen de programmalijnen en de daaraan toegekende programma s (zoals bijvoorbeeld het programma Vraaggerichte Dienstverlening Nuth). Deze programmalijnen zijn: - Fysieke leefomgeving - Samenleving en publieke dienstverlening - Openbare orde, veiligheid en bestuur Het opstellen van beleid gebeurt van buiten naar binnen. Beleid wordt niet achter het bureau maar in en met de samenleving gemaakt. Beleid moet een doel treffen met zo weinig mogelijk middelen. Beleid moet daarnaast ook evalueerbaar zijn. Dit doen we in een beleidscyclus in samenspel met het College en de Raad. Projectmatig werken Een aantal doelen heeft een eindig karakter en moeten projectmatig worden aangepakt. Hier staan we samen voor aan de lat. Projectmatig werken doen we professioneel. Hieronder verstaan we niet alleen het proces, maar ook het in evenwicht brengen van ambities en middelen. Wat we beloven, doen we ook en we doen het goed.

6 6 2. Omgevingsgericht werken Met het alleen maken van plannen en het uitvoeren ervan komen we er niet. Daar is meer voor nodig. Wij hebben behoefte aan de mening en de inspraak van diegenen voor wie we werken. We willen en kunnen niet alleen die kar trekken. Samen met maatschappelijke partners staan we sterker om initiatieven uit de klei te trekken. Niet alleen processen, maar ook medewerkers moeten deuren en ramen naar de omgeving openen. Dit vraagt om kennis en vaardigheden, maar dit vereist ook een open houding. We gaan de competentie omgevingsgerichtheid verder ontwikkelen. Het verwerven van draagvlak en het mobiliseren van partners komt niet vanzelf, maar vraagt om een extroverte organisatie: een open systeem waarin omgevingsanalyse, burgerparticipatie en het actief betrekken van partners een tweede natuur is. Omgevingsgericht werken moet een prominente plaats krijgen in het proces van beleidsvorming en in het projectmatig werken. Programmamanagers en beleidsmedewerkers zijn de ogen en oren van de gemeente. Wij verwachten de ambitie om actief kansen voor de gemeente op te pakken en tijdig bedreigingen te signaleren en waar mogelijk te neutraliseren. Bij omgevingsgericht werken hoort ook het kleur bekennen naar mede overheden. Als organisatie staan wij open voor gemeenschappelijke initiatieven die leiden tot een verbetering van de dienstverlening aan de burgers. Behoud van kwaliteit, zorgvuldigheid ten aanzien van medewerkers en transparantie zijn hierbij noodzakelijke uitgangspunten. Omgevingsgericht werken vraagt ook om een andere wijze van communicatie. Communicatie moet niet langer alleen de droge publicatie van besluiten zijn. Communicatie betekent het proactief uitdragen waar we als gemeente voor staan. Trots maar realistisch. Communicatie wordt public relations. 3. Anders werken In de nieuwe organisatie staat aan de voorkant het klantcontactcentrum (KCC) centraal. Bij dit klantcontactcentrum kunnen burgers, bedrijven en instellingen zowel telefonisch, elektronisch, schriftelijk als persoonlijk met alle vragen terecht. Of het nu een vraag om een paspoort of een aanvraag om een bouwvergunning betreft. De medewerkers van het klantcontactcentrum werken vraag- en klantgericht, zijn initiatiefrijk, kunnen dwarsverbanden leggen en zijn in staat tot doorvragen om wensen van burgers, bedrijven en instellingen ook daadwerkelijk op het netvlies te krijgen. Klantcontactcentrum medewerkers zijn de regisseurs van de gemeentelijke dienstverlening en houden nauwlettend toezicht op het nakomen van onze afspraken met de burgers.

7 7 Het professioneel afhandelen van burgeraanvragen is een vak en de wijze waarop burgercontact wordt afgehandeld is in belangrijke mate bepalend voor het beeld dat burgers hebben van het functioneren van de overheid (Gemeente geeft antwoord p. 26). Burgers, bedrijven en instellingen kunnen rekenen op bereikbaarheid, korte doorlooptijden, kwaliteit en transparantie. Dit zeggen we ook aan onze burgers toe en leggen we vast in een kwaliteitshandvest. We zullen periodiek in een onderzoek naar klanttevredenheid toetsen of we deze afspraken ook nakomen. Efficiënte dienstverlening vraagt om efficiënte processen, ondersteund door state of the art systemen. Deze systemen vormen het elektronische midoffice. Hier gaan we verder in investeren. Daar waar vragen specialistische kennis vereisen, kunnen de medewerkers van het klantcontactcentrum terecht bij de 2 e lijn of bij de backoffice met vakspecialisten. De samenwerking tussen het klantcontactcentrum en de backoffice is vanzelfsprekend en ter zake worden ook duidelijke afspraken gemaakt. Niet alleen daar waar het specialistische assistentie betreft, maar ook daar waar het vertalen van ervaringen van het klantcontactcentrum in beleid aangaat. Vermindering van administratieve lasten is in het nieuwe werken een telkens terugkerend agendapunt. Waar kan het makkelijker? Hoe kan het efficiënter? Hier is alleen maar winst te behalen, zowel voor de burger als voor de organisatie. De insteek is om te zoeken naar mogelijkheden waardoor iets binnen de regelgeving wel kan. Het anders werken zal ook leiden tot functiebeschrijvingen, die globaal van opzet zullen zijn. Medewerkers zijn allereerst in algemene dienst van de gemeente en zullen er op moeten rekenen dat zij op hun functieniveau breed in de organisatie kunnen worden ingezet. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met aanwezige expertise en gewenste ontwikkelingsrichtingen. 4. Leiden en sturen In de nieuwe organisatie zijn leidinggevenden betrokken bij de medewerkers. Leidinggevenden begeleiden medewerkers om te veranderen. Leiding geven is in de nieuwe organisatie een vak, dat naast kennis en inlevingsvermogen, inspanning, lef en vooral tijd vraagt. Leidinggevenden geven leiding aan bureaus en dragen daarbij niet alleen HRM verantwoordelijkheid, maar ook financiële, communicatie en juridische verantwoordelijkheid voor de van hun bureaus afkomstige producten. Bureauhoofden zijn integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit van de door hen afgeleverde producten. De bureauhoofden worden hierbij ondersteund door ondersteunende diensten. Integrale afstemming van het lijnmanagement vindt plaats in het bureauhoofden overleg onder leiding van de secretaris.

8 8 Diegenen die leiding geven stellen allereerst hoge eisen aan de eigen prestaties en aan de prestaties van anderen. Hierbij weten zij medewerkers te bezielen door duidelijke en uitdagende doelen te stellen. Tevens weten leidinggevenden taken te formuleren en hierbij aan medewerkers de ruimte te laten voor een eigen professionele invulling. Bij actief leiderschap hoort een modern HRM instrumentarium, zoals een cyclus van jaarlijks terugkerende gesprekken met medewerkers. Plannen, bewaken van voortgang, evalueren en beoordelen zijn daarbij sleutelbegrippen. Vorm geven aan verandering is immers niet alleen het stellen van duidelijke doelen maar ook het voortdurend feedback geven. Stimuleren wat bijdraagt aan klantgericht werken, bijsturen wat hieraan afbreuk doet. Aan HRM worden de komende jaren hoge eisen gesteld. Medewerkers zullen qua kennis, competenties en houding mee moeten met de organisatieontwikkeling. Leidinggevenden gaan hiermee aan de slag. Leidinggevenden sturen ook op competenties. Doelgericht handelen, omgevingsgerichtheid, klantgerichtheid, flexibiliteit en plannen en organiseren worden de kerncompetenties die voor alle medewerkers van de organisatie gelden. Leidinggevenden volgen de ontwikkeling van deze competenties in de jaargesprekken. Deze competenties vormen het DNA van onze organisatie. Naast deze generieke competenties zijn tevens ook de competenties creativiteit, betrouwbaarheid, betrokkenheid en overtuigingskracht van belang. Leidinggeven creëert geen afstand, maar participeert, samen met de medewerkers. Inspireren, motiveren en organisatiedoel worden boven eigen belang geplaatst. Bij modern HRM beleid hoort ook vooruitkijken. Krimp doet zich ook voor op de arbeidsmarkt en goede krachten worden in de toekomst schaars. Dat betekent dat we aandacht moeten hebben voor ons medewerkerkapitaal. Dit kan vooral door het gezamenlijk de schouders zetten onder gemeenschappelijke waarden, zoals servicegerichtheid voor de burgers van Nuth met ruimte voor wederzijds respect van alle actoren, die hier een rol in spelen: burgers, collega s, raad en bestuur. We willen medewerkers die hun talenten laten bloeien. Die kans willen wij ze bieden.

9 9 Hoofdstuk 4 - Hoe gaan we nu verder? Het MT heeft een route voor de organisatieontwikkeling Vraaggerichte Dienstverlening Nuth vastgesteld (WEBU/2010/4183). We beschouwen de organisatieontwikkeling als een project. Dit project pakken wij gefaseerd aan, zie hiervoor de onderstaande figuur Vraaggericht 2012 Fase 3 Fase 4 KCC = operationeel 2011 Inrichting KCC oriëntatie 2010 Fase 1 Fase 2 Investeren in personeel & ICT De voorbereidingen Aanbodgericht Veel ingangen toegankelijkheid Eén duidelijke ingang Figuur 1 Fasen organisatieontwikkeling gemeente Nuth Fase 1 - De voorbereidingen Het jaar 2010 staat in het teken van veel voorbereidend werk. De organisatiestructuur wordt beschreven. Denk hierbij aan de indeling in programma s, bureaus en functies. Ook het HRM beleid en de bedrijfsvoering komen uitgebreid aan bod. Verder worden alle producten en de bijbehorende processen beschreven en worden diverse ICT aanpassingen voorbereid, zoals een klantvolgsysteem, een klantregister en een kennisbank. Fase 2 De investeringen In 2011 is de organisatieontwikkeling een feit, de richting is bekend. Dit jaar zullen wij investeren in het opleiden van medewerkers en het klantgericht werken. Daarnaast zullen de bovengenoemde ICT systemen worden ingericht. Fase 3 Inrichting KCC De dienstverleningskanalen (telefonie, post, , website en balie) worden in 2012 gepositioneerd. De juiste medewerkers worden op de juiste plaats gebracht. Fase 4 KCC operationeel Op 1 januari 2013 zal het klantcontactcentrum operationeel moeten zijn en zullen wij ervaring op doen met het klantgericht werken. Continue meten, sturen en verbeteren wordt dan het doel.

10 10 Bij deze fasering zijn activiteiten benoemd die we zullen ondernemen om te komen tot een geslaagde organisatieontwikkeling. In dit project maken we een onderscheid tussen een viertal velden, te weten: organisatie en beleid, de mensen, overleg, communicatie en besluitvorming en bedrijfsvoering. In de onderstaande tabel zijn de verschillende velden, met hun hoofdactiviteiten en mijlpalen te vinden. Daarnaast zijn de activiteiten verder uitgewerkt in een actieplan per veld (zie bijlagen). Veld 1 - Organisatie en Beleid Verantwoordelijke: Francois van Vloten Veld 2 - De mensen Verantwoordelijke: Brigitte Peschen 1. Organisatiefilosofie Juni FUWA en HRM Beleid Februari Hoofdstructuur Juni Functieboek December Fijnstructuur December Formatie Mei Plaatsingsproces Juni 2011 Veld 3- Overleg, communicatie en besluitvorming Verantwoordelijke: Francois van Vloten Veld 4 - Bedrijfsvoering Verantwoordelijke: Fredy Scheffers 1. Communicatieplan Juni Werkplanning (digitaal) December OR Maart Jaarplan voor bureaus Mei GO N.v.t. 3. Uitwerking programma s December Begroting December 2010 Tabel 1 Velden, activiteiten en mijlpalen organisatieontwikkeling Medio 2011 zal de organisatieontwikkeling een feit zijn. De daadwerkelijk inrichting van het klantcontactcentrum zal op 1 januari 2013 gereed zijn. Ook na deze periode zullen we GOAL steeds meer in onze manier van werken verankeren. Als organisatie zullen wij dusdanig flexibel moeten zijn, dat we gemakkelijk kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen.

Helmond heeft Antwoord. Raadsvergadering, 12 september 2011

Helmond heeft Antwoord. Raadsvergadering, 12 september 2011 Helmond heeft Antwoord Raadsvergadering, 12 september 2011 Dienstverlening Helmond Missie: Wij helpen u op maat met proactieve informatie, producten en diensten. Visie Denken in mogelijkheden. De Stadswinkel

Nadere informatie

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID

ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID ORGANISATIE- EN PERSONEELSBELEID maart 2018 Inleiding In onderhavige notitie is het organisatie- en personeelsbeleid van de gemeente Rucphen beschreven. Dit organisatie- en personeelsbeleid is in samenspraak

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Management: Functiegroep Strategisch II: Overwegende functiekenmerken:

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Management: Functiegroep Strategisch II: Overwegende functiekenmerken: Functiebeschrijving Functienaam Strategisch manager II Normfunctienaam Strategisch manager II Code Peildatum N02.02.04 1-1-2013 Functiereeks Management Leidinggeven aan en organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Functiebeschrijving Niveau C1-C3 Niet-Leidinggevend

Functiebeschrijving Niveau C1-C3 Niet-Leidinggevend Toezichter der werken Functiebeschrijving Niveau C1-C3 Niet-Leidinggevend 1. IDENTIFICATIEGEGEVENS AFDELING TERRITORIUM DIENST INFRASTRUCTUUR SUBDIENST CEL WEGEN FUNCTIE GENERIEKE FUNCTIETITEL Controleur

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder

is continu in beweging De wereld verandert De samenleving gemeente Voorst organisatieontwikkeling Colofon 2017 en verder organisatieontwikkeling Colofon Dit is een uitgave van Postbus 9000 7390 HA Voorst www.voorst.nl 2017 en verder Oktober 2016 Beeldmateriaal Infographics: De Betekenaar Stills: Het Programmahuis Ontwerp:

Nadere informatie

SERVICECODE AMSTERDAM

SERVICECODE AMSTERDAM SERVICECODE AMSTERDAM Inleiding Stadsdeel Zuidoost heeft de ambitie om tot de top drie van stadsdelen met de beste publieke dienstverlening van Amsterdam te horen. Aan deze ambitie wil het stadsdeel vorm

Nadere informatie

Organisatieverordening gemeente Harlingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend:

Organisatieverordening gemeente Harlingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harlingen. Nr. 86505 29 juni 2016 Organisatieverordening gemeente Harlingen 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend:

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Functiebeschrijving Niveau C1-C3 Leidinggevend

Functiebeschrijving Niveau C1-C3 Leidinggevend Ploegbaas Techniek en inrichting Functiebeschrijving Niveau C1-C3 Leidinggevend 1. IDENTIFICATIEGEGEVENS AFDELING TERRITORIUM DIENST INFRASTRUCTUUR SUBDIENST CEL GEBOUWEN FUNCTIE GENERIEKE FUNCTIETITEL

Nadere informatie

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden Informatie en organisatie Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden De organisatie moet meer nadruk op efficiency dan op nieuwe uitdagingen leggen De

Nadere informatie

professioneel wij presenteren u...

professioneel wij presenteren u... wij presenteren u... Op weg naar een klantcontactcentrum. Uitgangspunten voor Zwolle 1. Visie Zwolle op dienstverlening (januari 2007) 2. Nationaal uitvoeringsprogramma kabinet Balkenende (zomer 2008)

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel

De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel In dienst van de stad De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel Maatschappij Aantrekkelijke en bruisende

Nadere informatie

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Ben jij onze nieuwe resultaatgerichte people Manager? Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Rijnbrink Groep (circa 200 medewerkers) adviseert en

Nadere informatie

MeeAnder. Vraaggerichte Dienstverlening gemeente Landerd

MeeAnder. Vraaggerichte Dienstverlening gemeente Landerd Vraaggerichte Dienstverlening gemeente Landerd MeeAnder De gemeente Landerd kan niet de wind veranderen maar kan wel zelf bepalen hoe ze de zeilen zet Gemeenteraad 19 mei 2009 Doelstellingen De overheid

Nadere informatie

Info aan de raad. Raad: Beslissing:

Info aan de raad. Raad: Beslissing: Raad: Beslissing: Info aan de raad Raadsvergadering : 5 november 2009 Behandeld door : Marion Denissen Portefeuillehouder : Frans Ronnes Registratienummer : 42 Onderwerp : Extra informatie ontwikkeling

Nadere informatie

INTEGRALE KWALITEITSZORG PASSEND ONDERWIJS GOEREE-OVERFLAKKEE

INTEGRALE KWALITEITSZORG PASSEND ONDERWIJS GOEREE-OVERFLAKKEE INTEGRALE KWALITEITSZORG PASSEND ONDERWIJS GOEREE-OVERFLAKKEE Inhoud 1. Inleiding 2. Kwaliteit gedefinieerd 3. Parameters en normen 4. Het cyclische systeem van kwaliteitszorg 5. Instrumenten 6. Planning

Nadere informatie

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Dienstverleningsvisie gemeente Heerde Versie 31 juli 2014 Pagina 1 Inleiding De gemeente Heerde ontvangt dagelijks haar klanten om producten of diensten te verlenen. Deze

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

Voorstel. : C. Hietkamp /J. Smit. Competentiemanagement

Voorstel. : C. Hietkamp /J. Smit. Competentiemanagement Voorstel Aan : Management Team Zaaknummer : Status : Openbaar / Ter bespreking Datum : 18 maart 2014 Afdeling : Bedrijfsvoering Paraaf Raad: : Nee Medewerk(st)er : C. Hietkamp /J. Smit medewerk(st)er:

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2019.01 Vastgesteld door RvC: oktober 2016 Opnieuw vastgesteld: 6 maart 2019 Gezien door de bestuurder: 6 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Profielschets

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

Diensthoofd overheidsopdrachten. Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten

Diensthoofd overheidsopdrachten. Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten Functietitel Diensthoofd overheidsopdrachten Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten Niveau Av Eerste evaluator Tweede evaluator Diensthoofd administratieve en juridische zaken Algemeen

Nadere informatie

Programmaplan Dienstverlening

Programmaplan Dienstverlening Naam programma Naam auteur Code Soort programma Opmerkingen Programmaplan Dienstverlening Dienstverlening Tanja Koekebakker Organisatiebreed Versie/status: info Raad Datum: 3 maart 2008 Kerngegevens Aanleiding

Nadere informatie

Functiekaart. Subdienst:

Functiekaart. Subdienst: Functie Graadnaam: diensthoofd Functienaam: diensthoofd Opvoeden Functiegroep: Leidinggevenden Functionele loopbaan: A1a A3a Code: Afdeling: Opvoeden Dienst: Opvoeden Subdienst: Doel van de entiteit Met

Nadere informatie

Goed geregeld voor de Rotterdammer!!

Goed geregeld voor de Rotterdammer!! Goed geregeld voor de Rotterdammer!! Stedelijk kader Rotterdamse dienstverlening 2015-2018 (uitwerking van de kaders) naar een volgende fase in onze dienstverlening 1. Onze ambitie De stad Rotterdam staat

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider B December 2009 PROJECTLEIDER B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider B

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider A1 December 2009 PROJECTLEIDER A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider

Nadere informatie

Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling

Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling Functiebeschrijving teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling Functietitel Cluster Dienst Plaats in de organisatie Niveau Weddeschaal Statuut Teamverantwoordelijke Ruimtelijke en stedelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord 1 identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord I Zijn wie je bent. Dat is geluk. I Erasmus 2 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs

Nadere informatie

Workshop Wat draagt werken met een toezichtsplan bij aan de kwaliteit van intern toezicht?

Workshop Wat draagt werken met een toezichtsplan bij aan de kwaliteit van intern toezicht? VTOI, 17 april 2015 Workshop Wat draagt werken met een toezichtsplan bij aan de kwaliteit van intern toezicht? clemens.geenen@dyade.nl 1 Programma 1. Toezichtplan 2. Wat is de relatie tussen kwaliteit

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

WHITEPAPER TRANSFORMATIE SOCIAAL DOMEIN

WHITEPAPER TRANSFORMATIE SOCIAAL DOMEIN WHITEPAPER TRANSFORMATIE SOCIAAL DOMEIN Transformatie als uitdaging Met ingang van 1 januari zijn de gemeenten verantwoordelijk geworden voor de gedecentraliseerde taken op het gebied van jeugdzorg, begeleiding

Nadere informatie

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 10.2

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 10.2 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 357013 Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Vormgeven van een Klant Contact Centrum Verantwoordelijk portefeuillehouder: dhr. F.P. Fakkers

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert B December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma Op weg naar een integraal kindcentrum Janny Reitsma Programma: Verkenning van het integraal kindcentrum Leiderschap: mensen in beweging zetten Leiderschap: planmatig organiseren Leren als strategie voor

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A1 December 2009 LEIDINGGEVEND A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Programma 9. Bestuur

Programma 9. Bestuur Programma 9 Aandeel programma 9 in totale begroting 17% Overige programma's 83% 55 Programma 9 Beleidsvelden Binnen het programma bestuur werken we met de volgende beleidsvelden: 1. sorganen 2. sondersteuning

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Wonen

Functiebeschrijving manager Wonen Functiebeschrijving manager Wonen Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Wonen, waartoe behoren het Klantcontactcentrum (KCC), Verhuur, Wijkaanpak, Individuele zorg en Dagelijks Onderhoud. Kern en uitdaging

Nadere informatie

Profielschets directeur

Profielschets directeur Profielschets directeur Gevraagd wordt een directeur die: richting kan geven aan het onderwijsproces van De Trieme, gebaseerd op kernwaarden, missie en onderwijskundige visie; een eigen doorleefde onderwijsvisie

Nadere informatie

Evaluatie paragraaf Personeelsbeleid uit Collegeprogramma

Evaluatie paragraaf Personeelsbeleid uit Collegeprogramma Evaluatie paragraaf Personeelsbeleid uit Collegeprogramma 2003-2007 Realisatie inrichtingsplannen Directie Beleid Utrecht, 12 januari 2006 Inhoud 1. Inleiding 2. Kwantitatieve doelstellingen 3. Kwalitatieve

Nadere informatie

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5 Functie Graadnaam: Coördinator Functienaam: Coördinator Vrije Tijd Functionele loopbaan: B4 B5 Code: Cluster: Samenleving, Leven en Welzijn Afdeling: Vrije tijd, ontspanning en vrijwilligers Dienst: Subdienst:

Nadere informatie

Actieve informatievoorzieningc

Actieve informatievoorzieningc Actieve informatievoorzieningc INT18-38606 aan : de gemeenteraad kopie aan : van : college van burgemeester en wethouders beh. ambtenaar : C.R. Elferink portefeuillehouder : P.L.P.S. Hofman datum : 11

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement dd. Functie tactisch manager Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub dd Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Deskundige omgevingsvergunning. Diensthoofd ruimtelijke ordening. Afdelingshoofd Ruimte

Deskundige omgevingsvergunning. Diensthoofd ruimtelijke ordening. Afdelingshoofd Ruimte Functiebeschrijving Deskundige ruimtelijke ordening Niveau B Niet-Leidinggevend 1. IDENTIFICATIEGEGEVENS AFDELING RUIMTE DIENST OMGEVING FUNCTIE GENERIEKE FUNCTIETITEL Deskundige SPECIFIEKE WERKTITEL Deskundige

Nadere informatie

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers Zaakgericht samenwerken Visie en Koers 2009032816 We staan voor diverse ambities en knelpunten Burgers 7x24 inzicht in status aanvragen Efficiënter werken Borgen rechtmatigheid Inzicht bij medewerkers

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Programmabegroting 2016 14

Programmabegroting 2016 14 1. Dienstverlenend Centraal in ons denken en handelen staat een goede dienstverlening aan alle inwoners, ondernemers en instellingen. We staan voor een eenvoudige en efficiënte dienstverlening. Onze gemeente

Nadere informatie

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris.

Beschrijving. Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator. Rapporteert aan en krijgt functionele leiding van de secretaris. 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Leidinggevend Strategisch Beleidscoördinator Strategisch Leidinggevend Beleidscoördinator A4 Datum

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting Bij de bepaling van de omvang en samenstelling van de Raad van Toezicht wordt rekening gehouden met

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR A. DOEL VAN DE FUNCTIE: Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen

Nadere informatie

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE OPENBARE WERKEN B4-B5

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE OPENBARE WERKEN B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Staat aan het hoofd van de organisatie en geeft op basis hiervan leiding aan alle medewerkers van de organisatie

Functiebeschrijving. Staat aan het hoofd van de organisatie en geeft op basis hiervan leiding aan alle medewerkers van de organisatie Functie Graadnaam: secretaris Functienaam: secretaris Functiefamilie: Afdeling: Dienst: Subdienst: Functionele loopbaan: decretale graad Code: Doel van de entiteit De stad probeert een zo optimaal mogelijke

Nadere informatie

HR SPHERE Evalueren van medewerkers bij LCM

HR SPHERE Evalueren van medewerkers bij LCM HR SPHERE 2-10-12 Evalueren van medewerkers bij LCM 1. CM Agenda 2. Een complexe organisatiestructuur 3. Zo was het vroeger 4. Nieuw systeem classificatie: Functiestappen en functietrajecten 5. Integratie

Nadere informatie

Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering

Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering Ellen Bruin, september 2015 Over de Dienst Gezondheid en Jeugd De Dienst Gezondheid & Jeugd verzorgt namens 17 gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: beleidsmedewerker.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: beleidsmedewerker. Functie Graadnaam: beleidsmedewerker Functienaam: beleidsmedewerker Functiefamilie: managementteam Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Secretariaat Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit Het

Nadere informatie

Verandertypen en invoeringsstrategieën Omgevingswet. Raad op zaterdag Ernst Koperdraat 24 september 2016

Verandertypen en invoeringsstrategieën Omgevingswet. Raad op zaterdag Ernst Koperdraat 24 september 2016 Verandertypen en invoeringsstrategieën Omgevingswet Raad op zaterdag Ernst Koperdraat 24 september 2016 Wat is het probleem? Het omgevingsrecht is te complex geworden. Er zijn teveel wetten en regels die

Nadere informatie

Gemeentelijke regisseurs. Regisseren en de kunst van de verleiding

Gemeentelijke regisseurs. Regisseren en de kunst van de verleiding Gemeentelijke regisseurs Regisseren en de kunst van de verleiding Van traditioneel management naar modern regisseren De gemeente heeft de regie dat gebeurt niet zomaar, en ook niet van de ene op de andere

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvT Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden... 2 1.2. Kenmerken directeur-bestuurder...

Nadere informatie

Werken aan resultaat, altijd en overal

Werken aan resultaat, altijd en overal Werken aan resultaat, altijd en overal Congres Over Het Nieuwe Werken Programma HNW Belastingdienst Dr. Y. Boutachekourt 19 november 2013 2 Visie film HNW Belastingdienst 3 Veranderdoelen van de Belastingdienst

Nadere informatie

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid Workshop HR-scan Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Overzicht bestaande tools Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord FUNCTIEPROFIEL LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle 1. LTO Noord LTO Noord is dé belangenbehartiger en partner voor boeren en tuinders in de negen provincies

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

Herman Suijdendorp ism Astrid Bouman/HRM-adviseur Datum 6 april 2010 Functienummer

Herman Suijdendorp ism Astrid Bouman/HRM-adviseur Datum 6 april 2010 Functienummer Functieprofiel Medewerker Functie Communicatiemedewerker Afdeling unit strategie & beleid Manager Herman Suijdendorp Opgesteld door Herman Suijdendorp ism Astrid Bouman/HRM-adviseur Datum 6 april 2010

Nadere informatie

Functiekaart. Dienst:

Functiekaart. Dienst: Functie Graadnaam: afdelingshoofd Functienaam: afdelingshoofd: Openbare ruimte Functionele loopbaan: A4a-A4b Functiegroep: Leidinggevenden Code: Afdeling: Openbare ruimte Dienst: Subdienst: Doel van de

Nadere informatie

Functiebeschrijving Diensthoofd burgerzaken

Functiebeschrijving Diensthoofd burgerzaken Functiebeschrijving Diensthoofd burgerzaken Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie Functiebeschrijving Dienst Directe leidinggevende Niveau & rang Type functie Salarisschaal Eerste evaluator Tweede evaluator

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Subsector:

Functiebeschrijving. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: ondersteuning & burger Sector: communicatie & ICT Subsector: Code: Doel van de

Nadere informatie

Versie september 2019

Versie september 2019 1 2 Versie september 2019 Als je relevant wilt blijven moet je een leven lang leren. Daar kom je verder mee! Alle T&O ers nog beter laten presteren in de rol die past en te ondersteunen om te excelleren

Nadere informatie

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs 'Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie, energie

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Code: Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening

Code: Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening Functie Graadnaam: stafmedewerker Afdeling: Interne Zaken Functienaam: stafmedewerker Dienst : Functiegroep: managementteam Subdienst: Functionele loopbaan: A1a-A3a Code: Doel van de entiteit Vanuit de

Nadere informatie

Catharina Stichting visie op zelfsturing

Catharina Stichting visie op zelfsturing Catharina Stichting visie op zelfsturing Verhalende versie Binnen Catharina Stichting werken we steeds nadrukkelijker op basis van zelfsturing. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat we werken vanuit

Nadere informatie

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair)

Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Functiebeschrijving Teamleider Huisvesting (facilitair) Groot Hoogwaak levert een professionele bijdrage aan het aanbod van woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen voor ouderen in Noordwijk. Dit aanbod

Nadere informatie

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie:

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Klant Klant & Strategie Klant Plaats in de organisatie: De teammanager Klant verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager Klant &

Nadere informatie

Evaluatie Organisatieverandering. Gemeente Nuth

Evaluatie Organisatieverandering. Gemeente Nuth Evaluatie Organisatieverandering Gemeente Nuth Maart 2013 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding... 3 Hoofdstuk 2. Strategie... 4 2.1. Organisatiefilosofie GOAL... 4 2.2. Inrichtingsprincipes... 5 Hoofdstuk 3.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding 2

Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Gesprekscyclus Scholengroep Rijk van Nijmegen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Hoofdstuk 2 Gesprekscyclus Opbouw De tweejarige scyclus van SGRvN - Het voortgangs - Het beoordelings 4 4 4 5 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017 Directeur bedrijfsvoering Doel Zorgdragen voor de beleidsontwikkeling en, na vaststelling van het te voeren beleid door anderen, voor beleidsimplementatie en -evaluatie van (deel)processen in de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Hoofddoel van de functie. Diensthoofd communicatie. Niveau & rang. Salarisschaal. Afdelingshoofd ondersteuning en dienstverlening

Functiebeschrijving. Hoofddoel van de functie. Diensthoofd communicatie. Niveau & rang. Salarisschaal. Afdelingshoofd ondersteuning en dienstverlening Functiebeschrijving Dienst Directe leidinggevende Niveau & rang Type functie Salarisschaal Eerste evaluator Tweede evaluator Communicatie Diensthoofd communicatie Bv Expert B1-B3 Diensthoofd communicatie

Nadere informatie

CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR

CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR Competentiegerichte functiebeschrijving FUNCTIEPROFIEL FUNCTIEKENMERKEN Dienst: Weddeschaal: Verantwoordelijke leidinggevende: Cultuur A1a/A3a secretaris Naam van de functiehouder:

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Standplaats Gent Weddeschaal A8a A8b (Loopbaanpad Organisatie) 1 2. DOEL De strategie van de organisatie uitdragen en realiseren door het leiden, organiseren en beheren van

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling:

Nadere informatie

De HRM Cockpit. Naar een duurzaam HRM beleid

De HRM Cockpit. Naar een duurzaam HRM beleid De HRM Cockpit Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan de slag: case Voorstelling

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: diensthoofd.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: diensthoofd. Functie Graadnaam: diensthoofd Functienaam: diensthoofd Functiefamilie: managementteam Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Vrije tijd Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling vrije

Nadere informatie

Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL. Beleidsmedewerker woonzorgcentrum 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE

Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL. Beleidsmedewerker woonzorgcentrum 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL Beleidsmedewerker woonzorgcentrum 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE - Instaan voor de ondersteuning van de WZC-directeur bij de beleidsvoorbereiding en uitvoering en bij

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Diensthoofd.

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Diensthoofd. Functiebeschrijving Functie Graadnaam: Bestuurssecretaris Functienaam: Diensthoofd Functiefamilie: Leidinggevend Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: Algemene zaken Dienst: Subdienst: Code: Doel van

Nadere informatie

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur)

Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) De gemeente Deurne zoekt een: De afdeling Ruimte en Samenleving heeft een vacature: Adviseur Personeel en organisatie (32-36 uur) Deurne is een centrumgemeente in de Peel, gelegen in de provincie Noord-Brabant.

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

Organisatiestructuur 3.0

Organisatiestructuur 3.0 Organisatiestructuur 3.0 Organisatiestructuur 3.0 Uitgangspunten / Bestuurlijk Coalitieprogramma: - Groeien in externe gerichtheid, slagvaardigheid, ondernemerschap - Investeren in de kwaliteit van de

Nadere informatie

BPM OD Maturity Model

BPM OD Maturity Model BPM OD Maturity Model VISION PAPER Vanuit de basis op orde naar samenwerken in de keten BPM Consult presenteert u 8 groeifasen richting succes voor uw omgevingsdienst Volwassenheid Omgevingsdienst Hoe

Nadere informatie

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 INLEIDING Bij Agrifirm maken onze mensen het verschil. De missie, visie en strategische doelen van Agrifirm worden door onze medewerkers

Nadere informatie