Wat is Mint-MRP? Wat zit er in? Voor wie?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is Mint-MRP? Wat zit er in? Voor wie?"

Transcriptie

1 Mint-MRP

2 Wat is Mint-MRP? Mint-MRP is een verzameling van business apps specifiek ontworpen voor productiebedrijven. De apps zijn modulair opgebouwd en kunnen los van elkaar of geïntegreerd gebruikt worden. U betaalt voor wat u gebruikt: gemakkelijk en betaalbaar. Wat zit er in? Mint-MRP is opgedeeld in 4 categoriën: - planning en Registratie - kwaliteitsbeheer - personeelsbeheer - ERP op basis van Odoo met onder meer aankoop, verkoop, boekhouding, CRM, etc... Voor wie? Mint-MRP is een totaaloplossing voor kleine en middelgrote productiebedrijven, zowel voor klant order gestuurde als voorraadgestuurde bedrijven in de metaal- hout of kunststof-industrie. De planningsmodule is aangewezen vanaf 10 in te plannen machines. Onze software is tevens geschikt voor bedrijven die stukwerk doen alsook seriewerk of een combinatie van de twee.

3 De Mint-MRP planningsmodule is een flexibele planningstool uitgebreid met gemakkelijke werkregistratie. Het doel is om de leveringsbetrouwbaarheid te verhogen en de efficiëntie op de werkvloer te optimaliseren. Speerpunten: - uitgebreide planningsmogelijheden - snel en flexibel herplannen - real-time opvolging van de planning d.m.v. registraties - overzichtelijk digitaal planbord - registraties van werkorders en indirecte projecten. - opvolging van gemaakte stuks en afkeur - inzicht in kritieke orders en bottlenecks - paperless produceren Empower your planner Veel planningssystemen stellen de software centraal in het proces. Een theoretische planning wordt opgesteld op basis van een groot aantal parameters en complexe wiskundige algoritmes berekenen de optimale planning. Maar door de grote hoeveelheid aan parameters en de vaak gebrekkige middelen om snel in te grijpen bij veranderingen in de situatie raakt de productieplanner al snel de voeling kwijt met de software. Het gevolg is dat de software zijn doel mist. Mint-MRP stelt de productieplanner centraal in tegenstelling tot de software met als belangrijkste eigenschap dat wijzigingen in de situatie snel en flexibel kunnnen worden doorgevoerd. De software stemt zo altijd overeen met de werkelijkheid. Mint-MRP is dus een krachtige planningstool die de planner in staat stelt het werk optimaal uit te voeren. "Empower your planner" met Mint-MRP!

4 Snel planningsalgoritme Het hart van de planningsmodule is het planningsalgoritme. Wanneer de planning wordt bijgewerkt doorloopt het algoritme twee fases. In de eerste fase worden alle werkorders achterwaards ingepland op basis van de duur, gevraagde levertijd en capaciteiten van machines. In deze fase worden de kritieke startdatums van de werkorders bepaald. Dit zijn de laatst mogelijke startmomenten van de werkorders om nog aan de gevraagde leverdatum te kunnen voldoen. De kritieke startdatums vormen tevens de basis van de latere fase (voorwaardse planning). In een tweede fase worden alle werkorders voorwaarts gepland afhankelijk van het gekozen algoritme: Just In time - Alle werkorders worden zo dicht mogelijk tegen de gevraagde leverdatum gepland - Werkorders worden nooit te laat ingepland maar hierdoor kan het zijn dat werkorders in het verleden gepland worden - Kritieke orders kunnen makkelijk geïdentificeerd worden aangezien deze in het verleden staan gepland - Sluit aan bij lean manufacturing Identificeren en reageren Bij het (her)plannen van werkorders kan u wisselen tussen de verschillende algoritmes om zo verschillende inzichten te vergaren. De tijd nodig om te plannen is minimaal. Dit variëert van enkele seconden tot enkele minuten afhankelijk van het gekozen algoritme en het totale aantal te plannen werkorders. Sequentiële werkcenterplanning Na het (her)plannen kan u via het digitale planbord snel de probleemorders bekijken. Orders waarvan de geplande startdatum na de kritieke startdatum ligt worden in het rood weergegeven. Daarna kan u de set van parameters gaan beïnvloeden om een beter resultaat te bekomen. Sequentiële werkorderplanning Zo kan u bijvoorbeeld de capaciteit van bepaalde machines verhogen, werkorders aan een andere machine toewijzen of gevraagde leverdatums verschuiven. Na het (her)plannen ziet u direct het resultaat. - Alle machinecapaciteit wordt volledig ingepland - Er wordt geen rekening gehouden met volgordes van werkorders - Geeft een snel beeld over de totale machinebezetting en bottlenecks door ondercapaciteit - Er wordt rekening gehouden met de volgorde van de werkorders - Aangezien er rekening wordt gehouden met de volgorde kan sommige machinecapaciteit onderbenut blijven. - Geeft een realistisch beeld van de werkelijke situatie Identificeren en reageren voor het te laat is!

5 Externe bewerkingen Indien u gebruik maakt van toeleveranciers om bepaalde werkorders uit te voeren kan u dit perfect in Mint-MRP plannen. Voor deze externe bewerking kan u een vaste doorlooptijd opgeven en deze bewerkingen zullen parallel gepland worden. Machinegroepen Wanneer u meerdere machines heeft die soortgelijke werken kunnen uitvoeren kan u deze machines bundelen in één of meerdere machinegroepen. Het slimme planningsalgoritme zal dan automatisch werkorders gaan toewijzen aan machines uit een groep afhankelijk van de onderliggende machinecapaciteiten. Werkregistratie Naast het inplannen van werkorders wilt u natuurlijk ook graag weten wat de effectieve prestaties van uw medewerkers zijn. Hiervoor is er een eenvoudige registratie module voorzien waarmee werknemers via barcode scanning of touh-screen hun prestaties kunnen ingeven. Dit is een real-time werkregistratie. Werknemers geven m.a.w. aan wanneer ze starten of stoppen met een bepaalde opdracht. Tevens is de aanwezigheid en pauze opvolging geïntegreerd in de registratie module. De module is zeer flexibel opgebouwd zodat ook speciale situaties kunnen geregistreerd worden. Zo kan een medewerker gelijktijdig op verschillende werkorders actief zijn (bijvoorbeeld wanneer u met robots werkt). Ook is het mogelijk dat meerdere werknemers gelijktijdig aan eenzelfde opdracht bezig zijn. Iedere keer dat de planning wordt bijgesteld zal het algoritme rekening houden met reeds gepresteerde uren. Enkel resterende uren worden nog ingepland. Dit om steeds een actueel beeld te krijgen vooral bij werkorders die veel tijd in beslag nemen.

6 Niet enkel tijden! Naast het registreren van start- en stoptijden kunnen er nog tal van andere gegevens geregistreerd worden. Zo kan er bijvoorbeeld een opsplitsing gemaakt worden tussen stel- en stuktijden. Verder kan het aantal gemaakte stuks en mogelijke afkeur geregistreerd worden alsook een opmerking van de medewerker. Geïntegreerd met kwaliteitsbeheer Wanneer er afkeur geregistreerd wordt door een medewerker dan zal dit automatisch leiden tot een interactie met het kwaliteitssysteem. Daarna kan er mogelijk een NCR-document worden opgesteld en het systeem garandeert zo dat er de nodige opvolging gebeurd in geval van kwaliteitsproblemen. Planner heeft controle Om de communicatie naar de werkvloer te optimaliseren heeft de planner de mogelijkheid om orders vrij te geven. Op het werkoverzicht op de werkvloer zullen enkel de vrijgegeven orders zichtbaar zijn. Werknemers kunnen via het werkoverzicht nakijken wat de volgende werkopdracht is die ingepland staat op hun machine of afdeling. Tevens kan men zien of de voorgaande stappen reeds gereed zijn per werkorder. Zo ziet een werknemer in één oogopslag aan welke opdracht hij of zij dient te beginnen. Ook indirect werk Indien er medewerkers zijn die niet op productieorders werken maar indirect werk verrichten (vb. magazijnier, boekhouder,...) kunnen zij op indirecte projecten registreren. Zo kan u opvolgen hoeveel tijd er bijvoorbeeld gespendeerd wordt aan facturatie of loonberekeningen. Dit alles via dezelfde eenvoudige interface. Nacalculatie Door de registraties van werkopdrachten zijn alle gegevens aanwezig in het systeem om een correcte nacalculatie uit te voeren. Het is tenslotte belangrijk om op te volgen of een bepaalde productie of artikel wel rendabel is. De nacalculatie kan opgevraagd worden per productiebon maar ook bijv. per artikel. Zo kan u een volledige productie historiek bekomen die eenvoudig naar excel kan geëxporteerd worden. Het detail van de registraties is aanwezig in de nacalculaties. U kan zo zien wie wanneer aan welke stap gewerkt heeft.

7 Dashboard Om de productieplanner een snel overzicht te geven van de actuele situatie werd het machinedashboard ontwikkeld. Hier kan de planner per machine het aantal late orders opvragen. Dit wordt visueel versterkt door een metertje. Verder kan men de lopende opdrachten oproepen. Inzicht Naast de voor- en nacalculatiesheets die detailinformatie weergeven zijn er nog tal van ander statistieken beschikbaar. Door deze globale statistieken kan u inzichten vergaren over bijvoorbeeld totaal geproduceerde stuks per maand, leverbetrouwbaarheid, benutte machinecapaciteit per maand, enz. De statistische mogelijkheden zijn kortom eindeloos! Meer informatie? Nieuwsgierig naar wat Mint-MRP voor u kan betekenen? Meer informatie: Tel: info@mintconsulting.be Web:

Limis, aangenaam. Opgericht in 1993, gesprekspartner, kennisleverancier Limis ontwikkelt en implementeert:

Limis, aangenaam. Opgericht in 1993, gesprekspartner, kennisleverancier Limis ontwikkelt en implementeert: Limis, aangenaam Opgericht in 1993, gesprekspartner, kennisleverancier Limis ontwikkelt en implementeert: Limis Planner, planningssoftware voor productiebedrijven Limis Planner berekent en visualiseert

Nadere informatie

Continue Procesverbetering Presentatie COPE

Continue Procesverbetering Presentatie COPE Continue Procesverbetering Presentatie COPE ir. Jekele H.Raukema vrijdag 1 november 2013 www.raukema.nl www.leanproductioncontrol.nl Raukema, Van Elk 1 Raukema Bedrijfsprocessen sinds 1994 Uitgevoerde

Nadere informatie

Welkom bij PROPOS software. Robert Peters

Welkom bij PROPOS software. Robert Peters Welkom bij PROPOS software Robert Peters PROPOS software AB Software & Consultancy Klantendag 2 juni 2015 Wat gaan we doen? Korte introductie PROPOS 4 stellingen, uw mening, discussie Visie van PROPOS

Nadere informatie

Product demonstratie

Product demonstratie TimeTell 8 Product demonstratie Nieuwe Look & Feel Configureerbare tegels Dashboards (zelf configureren) Planning volledig vernieuwd Tientallen andere verbeteringen en uitbreidingen Web App Geheel nieuwe

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Operational Excellence

Operational Excellence Operational Excellence Totaal oplossing voor Operational Excellence biedt inzage in verbeteringspotentieel For more information visit us at www.novotek.com 12/02/2015 Page 2 Agenda Wat is Operational Excellence?

Nadere informatie

for happy manufacturers

for happy manufacturers for happy manufacturers Smart Production Suite Apps voor papierloos werken Flow in de Fabriek Dat kan alleen bereikt worden door de combinatie van inzicht, systemen, organisatie en de aansturing daarvan.

Nadere informatie

GEEF OOK UW ONDERNEMING

GEEF OOK UW ONDERNEMING part of Optimize Group GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG stukproductie :: serieproductie :: projectmatige productie TOTAALSOFTWARE SPECIFIEK VOOR UW PRODUCTIEBEDRIJF MSOFT SOFTWARE & SERVICE M-SOFT-ERP

Nadere informatie

Management briefing Volstaat een ERPsysteem. Ontdek waarom er erg weinig planning zit in Enterprise Resource Planning (ERP) - en wat u eraan kunt doen

Management briefing Volstaat een ERPsysteem. Ontdek waarom er erg weinig planning zit in Enterprise Resource Planning (ERP) - en wat u eraan kunt doen Management briefing Volstaat een ERPsysteem altijd? Ontdek waarom er erg weinig planning zit in Enterprise Resource Planning (ERP) - en wat u eraan kunt doen PRODUCTIEPLANNING Een ERP-systeem bezorgt het

Nadere informatie

SOFTWARE VOOR HERSTELBEHEER

SOFTWARE VOOR HERSTELBEHEER SOFTWARE VOOR HERSTELBEHEER Omschrijving Organiseer uw technische dienst! 1) Receptie depannage Op een vlotte manier kan u een oproep behandelen en het probleem ingeven. Beschrijf in detail de uit te voeren

Nadere informatie

Produceren met een filosofie! Verkorten en beheersen van doorlooptijden middels QRM en Polca

Produceren met een filosofie! Verkorten en beheersen van doorlooptijden middels QRM en Polca Produceren met een filosofie! Verkorten en beheersen van doorlooptijden middels QRM en Polca BOSCH Scharnieren in het kort Producent van klantspecifieke scharnieroplossingen (maatwerk) voor industriële

Nadere informatie

Act-in RTI Software Suite

Act-in RTI Software Suite Act-in RTI Software Suite Die Act-in RTI Software Suite Wij helpen U op Food weg Industrie naar betere 4.0 resultaten! 29-9-2015 Aandachtspunten Industrie 4.0 in perspectief Realtime Improvement Suite

Nadere informatie

U begrijpt dat een deel van uw administratie weinig geautomatiseerd is. TeamPlayer biedt nu voor u de oplossing.

U begrijpt dat een deel van uw administratie weinig geautomatiseerd is. TeamPlayer biedt nu voor u de oplossing. Waarom TeamPlayer? Wellicht heeft u reeds een administratief programma waarmee uw boekhouding, facturatie of bestellingen worden beheerd. Deze programma s schieten echter tekort als het gaat over nog andere

Nadere informatie

BiziMan Werkt voor u!

BiziMan Werkt voor u! Werkt voor u! WebsiteKing.be Een totaaloplossing voor elke ondernemer BiziMan is een facturatieprogramma, ook wel ERP Software (Enterprise Resource Planning) genoemd, dat beschikt over een aantal basismodules

Nadere informatie

GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP

GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP MSOFT SOFTWARE & SERVICE GEEF OOK UW ONDERNEMING VOORSPRONG DANKZIJ M-SOFT-ERP handel in staal :: handel in non-ferro :: handel in ijzerwaren :: staal service center :: trader TOTAALSOFTWARE SPECIFIEK

Nadere informatie

Planning- en monitoringsoftware voor productiebedrijven KLANTCASE. Metaglas B.V. (+31) (0)

Planning- en monitoringsoftware voor productiebedrijven KLANTCASE. Metaglas B.V.   (+31) (0) Planning- en monitoringsoftware voor productiebedrijven KLANTCASE Metaglas B.V. www.propos-software.nl (+31) (0) 850 479 865 info@propos-software.nl PROPOS laat zien dat software wél kan doen wat het belooft

Nadere informatie

Dienstroosterplanning een probleem?

Dienstroosterplanning een probleem? Dienstroosterplanning een probleem? Niet met ICMT & SAGA Gebruikersvriendelijke en overzichtelijke planningssoftware ICMT Dienstroosters 2 Hét zorg-informatiesysteem Een zorg-informatiesysteem heeft geen

Nadere informatie

Dé digitale fabriek! Bert Dijksterhuis Sales manager

Dé digitale fabriek! Bert Dijksterhuis Sales manager Dé digitale fabriek! Bert Dijksterhuis Sales manager 19-04-2018 Menu Uw doelstellingen Wat in Exact? Over ons Proces optimalisatie Klantcase Henkovac Demonstratie Slimme software Succesvol implementeren

Nadere informatie

Dit zijn onze Industry Solutions. Stef Wilsens, 8 mei 2019, Gent

Dit zijn onze Industry Solutions. Stef Wilsens, 8 mei 2019, Gent Dit zijn onze Industry Solutions Stef Wilsens, 8 mei 2019, Gent Agenda Exact Online - Meer dan Boekhouding Exact Online - Handel Exact Online - Productie Exact Online - Consultancy & Dienstverleners Exact

Nadere informatie

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN Klanten verwachten tegenwoordig een grotere leverbetrouwbaarheid, tegen lagere kosten, met betere kwaliteit en dat allemaal tegelijk. Diegenen

Nadere informatie

Bedrijfsbrede automatisering in de bouwsector. Peter Langenberg

Bedrijfsbrede automatisering in de bouwsector. Peter Langenberg Bedrijfsbrede automatisering in de bouwsector Peter Langenberg Mission Statement Bubbles-IT wil voor U een rendabele en onafhankelijke IT partner zijn met competitieve producten, afgestemd op uw bedrijf.

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

Factsheet RACS Project Management Module

Factsheet RACS Project Management Module Factsheet RACS Project Management Module Pagina 1 / 9 Inleiding: Dit document geeft een beknopt overzicht van de functionaliteiten van de Project Management Module van RACS. In de module gebruiken wij

Nadere informatie

WHITEPAPER. Grip op je productieplanning. Vijf voordelen van een digitale productie planning MET O.A. voordelen, de praktijk en de tools

WHITEPAPER. Grip op je productieplanning. Vijf voordelen van een digitale productie planning MET O.A. voordelen, de praktijk en de tools WHITEPAPER Grip op je productieplanning Vijf voordelen van een digitale productie planning MET O.A. voordelen, de praktijk en de tools Inhoudsopgave 0. Inleiding pagina 3 1. ERP en planning in één pagina

Nadere informatie

Het intelligent beleidssysteem voor het carrosseriebedrijf P L U S P U N T E N B A S I S G E G E V E N S L I N K S. vlotte dossierregistratie

Het intelligent beleidssysteem voor het carrosseriebedrijf P L U S P U N T E N B A S I S G E G E V E N S L I N K S. vlotte dossierregistratie CPS autosoft Het intelligent beleidssysteem voor het carrosseriebedrijf P L U S P U N T E N B A S I S G E G E V E N S L I N K S betaalbare software met service gebruiksvriendelijk vlot en gemakkelijk aan

Nadere informatie

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning

Sneller en gemakkelijker. plannen met Time-Wize Planning Sneller en gemakkelijker plannen met Time-Wize Planning Time-Wize Planning Betere grip op arbeidstijd en daarmee personeelskosten Hoeveel medewerkers zijn er? Wie is er wanneer? Wie gaat het werk doen?

Nadere informatie

ZELFORGANISEREND WERKEN MET DE PLANAPP

ZELFORGANISEREND WERKEN MET DE PLANAPP ZELFORGANISEREND WERKEN MET DE PLANAPP De Planapp plant afspraken op basis van informatie uit het verleden en probeert zoveel mogelijk die situatie na te bootsen. Om een goede planning te maken, past de

Nadere informatie

Inleiding Logistiek, Hoofdstuk 2 13 april 2007

Inleiding Logistiek, Hoofdstuk 2 13 april 2007 Comptenties Inleiding Logistiek Hoofdstuk 2 Logistieke concepten Na het bestuderen van dit hoofdstuk kun je vertellen wat: een regelkring is; het doel is van logistiek; wat Value-Added Partnership inhoudt;

Nadere informatie

Groei in Productie. Stroomlijn je productiebedrijf

Groei in Productie. Stroomlijn je productiebedrijf Groei in Productie Stroomlijn je productiebedrijf Even voorstellen Auke Hylarides Solution Marketing (Manufacturing, WMS, Service Management) Bart Vink Presales (Manufacturing, WMS en Service Management)

Nadere informatie

Check voor stortklaar beton

Check voor stortklaar beton Check in@work voor stortklaar beton www.suivo.com Automatiseer je aanwezigheidsregistratie en voorkom boetes Met Check in@work voor stortklaar beton heb je een gebruiksvriendelijke oplossing voor de wet

Nadere informatie

Wat bepaalt succes van een APS?

Wat bepaalt succes van een APS? Wat bepaalt succes van een APS? INLEIDING Ooit stond ik aan het hoofd van een bedrijf waar de invoering van een planningssysteem mislukt is. Inmiddels zijn er nieuwe planningssystemen: zou het daar wel

Nadere informatie

NewsTime Special TT8. Dienstverband beëindigen. Dashboard

NewsTime Special TT8. Dienstverband beëindigen. Dashboard NewsTime Special TT8 Voorwoord Tijdens onze Museum Tour hebben wij de nieuwe versie van TimeTell gepresenteerd. Inmiddels is versie 8 vrijgegeven en via de downloadsectie beschikbaar. We zijn ontzettend

Nadere informatie

Van Thillo & Partners stevig op de rit met Odoo VAN THILLO & PARTNERS

Van Thillo & Partners stevig op de rit met Odoo VAN THILLO & PARTNERS Van Thillo & Partners stevig op de rit met Odoo VAN THILLO & PARTNERS Van Thillo & Partners verzorgt vanuit Wijnegem full service VIP-vervoer naar meetings, conferenties en internationale luchthavens.

Nadere informatie

Smart time plus V8 SMART TIME PLUS V8

Smart time plus V8 SMART TIME PLUS V8 Smart time plus V8 Maandoverzicht Eenvoudig, gebruiksvriendelijk, Één scherm systeem Zijdelingse Menu structuur. Maandoverzicht Afwijkingen (enkel in het beheerders scherm) Dag tellers en resultaten Boekingen

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

Focus op uitzonderingen

Focus op uitzonderingen Klantcase Van Raam Focus op uitzonderingen Met het Tradecloud supply chain platform voor de industrie en groothandel Een goed geïntegreerde en flexibele supply chain wordt steeds belangrijker 2 80% Van

Nadere informatie

Personeelsplanning voor de toekomst

Personeelsplanning voor de toekomst Personeelsplanning voor de toekomst Het belang van personeelsplanning Goede personeelsplanning van groot belang Een goede personeelsplanning is cruciaal voor een organisatie. Het draagt bij aan de tevredenheid

Nadere informatie

Inplannen Fasen. D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1539_Fasen\InplannenFasen.odt

Inplannen Fasen. D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1539_Fasen\InplannenFasen.odt Inplannen Fasen Brondocument D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1539_Fasen\InplannenFasen.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 30-01-14 1e versie op verzoek van een gebruiker van de fasen planning Algemeen

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Eenvoudige, gebruiksvriendelijke en vlotte mobiele planning

Team. Tijd. Tools. Eenvoudige, gebruiksvriendelijke en vlotte mobiele planning Waarom? U beschikt over een onderneming van minstens 5 gebruikers en constateert dat u naast uw administratieve software meer en meer zaken moet bijhouden buiten deze software. biedt een volledig geautomatiseerd

Nadere informatie

Onderzoek naar ROI softwarepakket

Onderzoek naar ROI softwarepakket Onderzoek naar ROI softwarepakket Drukkerijen Kenmerken drukkerijen 78 observaties 65% van de bedrijven houdt zich prioritair bezig met de productie van print. 3% 1% 1% 4% 3% 5% Verkoop ontwerp 18% Productie

Nadere informatie

E-PREV. Releasenota 2015/01. Attentia preventie & bescherming vzw Keizer Karellaan 584 bus Brussel

E-PREV. Releasenota 2015/01. Attentia preventie & bescherming vzw Keizer Karellaan 584 bus Brussel E-PREV Releasenota 2015/01 Attentia preventie & bescherming vzw Keizer Karellaan 584 bus 1 1082 Brussel info.prev@attentia.be www.attentia.be INHOUDSTABEL Release 2015/01... 3 1 Werknemersmodule... 3 1.1

Nadere informatie

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS AL MEER DAN 20 JAAR DÉ SPECIALIST OP HET GEBIED VAN WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS IN RETAIL, LOGISTIEK EN INDUSTRIE TOTAALOPLOSSING VOOR WFM VRAAGSTUKKEN Softbrick Workforce

Nadere informatie

Minigids Event Registration

Minigids Event Registration Registration Form Surname: Name: Company: Email: Minigids Event Registration Hoe en waarom online congres- en event registratie? Introductie Een evenement is een belangrijk moment. Je wilt een goede indruk

Nadere informatie

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners.

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. Exact Group B.V., 2018. All rights belong to their respective owners. ZO WERKT EXACT VOOR PRODUCTIE Bart Vink, 10 oktober 2018, Utrecht Exact Group B.V., 2018. All rights belong to their respective owners.

Nadere informatie

Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning

Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning Order/behoefte vanuit doorrekening. Eventueel bestellingen te genereren vanuit hier. Materiaalplanning Beschikbare voorraad is ook af te zetten tegen doorgerekende MRP scenario (dus incl. forecast) Materiaalplanning

Nadere informatie

JUBILEUM AANBIEDINGEN

JUBILEUM AANBIEDINGEN Mamut Exclusieve JUBILEUM AANBIEDINGEN 5% korting op upgrades lees pagina korting op cursuspakketen zie pagina 6 korting op extra licenties zie pagina 2 Mamut Hogere efficiëntie Beter overzicht Up-to-date

Nadere informatie

Haal meer uit uw productie en logistiek

Haal meer uit uw productie en logistiek De Clercq Solutions Efficiency Flexibility Traceability Quality Time-to-market Haal meer uit uw productie en logistiek De Clercq Solutions Productievloer, magazijn en medewerkers... De Clercq Solutions

Nadere informatie

TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER

TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER TRAIN SERVICE & SHUNTING PLANNER BOB HUISMAN Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start informatie bij begin project.

Nadere informatie

SOFTWARE VOOR ALGEMENE VOEDING

SOFTWARE VOOR ALGEMENE VOEDING SOFTWARE VOOR ALGEMENE VOEDING Omschrijving "Software algemene voeding" is een uiterst compleet en gebruiksvriendelijk pakket voor het dagelijks beheer van een groothandel. Het programma is volledig geïntegreerd

Nadere informatie

Service Pack notes Mobile Sales SPE SP3

Service Pack notes Mobile Sales SPE SP3 Service Pack notes Mobile Sales SPE SP3 Versie 1.0 INHOUD Ondertekenen van de order... 3 Opvragen van een handtekening... 4 Inrichting Agresso Wholesale... 5 Formulier orderbevestiging... 5 Parameters

Nadere informatie

Accountancy CRM. voor prestatiebeheer en facturatie. e-volutie

Accountancy CRM. voor prestatiebeheer en facturatie. e-volutie Accountancy CRM voor prestatiebeheer en facturatie e-volutie Accountancy CRM een software voor: organisatie van de diverse taken medewerkers kunnen zo efficiënt mogelijk werken dienstverlening optimaal

Nadere informatie

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versie

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versie Versie 2.5 Page 1 Maak van een oceaan vol gegevens Essential Intelligence Maak van uw operationele data belangrijke KPI s, genereer besluitvormingsrapporten en voer kritieke data-analyses uit met. Manufacturing

Nadere informatie

Download de nieuwe Van Oirschot Onderweg-App. Bekijk de Van Oirschot Order Tracking promotievideo

Download de nieuwe Van Oirschot Onderweg-App. Bekijk de Van Oirschot Order Tracking promotievideo Download de nieuwe Van Oirschot Onderweg-App Bekijk de Van Oirschot Order Tracking promotievideo Order tracking de nieuwste toevoeging aan de digitale Van Oirschot tools Webshop (responsive) App Van Oirschot

Nadere informatie

Brochure BX PRODUCTIE. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Brochure BX PRODUCTIE. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX PRODUCTIE Oplossingen gebaseerd op SAP Business One SAP Business One voor Productie Voor discrete en repetitieve productie zijn specifieke ERP functionaliteiten nodig. Een standaard ERP pakket

Nadere informatie

Handleiding. KMO-beheer CRM

Handleiding. KMO-beheer CRM Handleiding KMO-beheer CRM G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be 1. I N H O U D 1. Inhoud... 1 2. Doel van document...

Nadere informatie

Samenvatting M&O Marketing & logistiek hoofdstuk 3

Samenvatting M&O Marketing & logistiek hoofdstuk 3 Samenvatting M&O Marketing & logistiek hoofdstuk 3 Samenvatting door Joelle 1347 woorden 24 juni 2018 6,3 3 keer beoordeeld Vak M&O M&O Samenvatting hoofdstuk 3 Logistiek = integrale goederenstroombeheersing

Nadere informatie

CaseMaster Bulbs. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Bulbs. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Bulbs CaseMaster Bulbs CaseMaster Bulbs is een applicatie speciaal ontwikkeld om de complexe planning rondom het telen, verwerken, verkopen en exporteren van de bollen duidelijk en overzichtelijk

Nadere informatie

Infor LN Service Gebruikershandleiding Workbench Werklastverdeling

Infor LN Service Gebruikershandleiding Workbench Werklastverdeling Infor LN Service Gebruikershandleiding Workbench Werklastverdeling Publicatiegegevens Documentcode Release Aangemaakt op tsworkloaddiswbug (U9873) 10.4.x Cloud Edition (10.4.1) 18 maart 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Timecloud Een allround pakket speciaal voor de industriële elektronica sector

Timecloud Een allround pakket speciaal voor de industriële elektronica sector Timecloud Een allround pakket speciaal voor de industriële elektronica sector Door veel vragen vanuit de elektronicasector voor een allround oplossing op het gebied van urenverantwoording, daarbij rekening

Nadere informatie

SOFTWARE VOOR FIETSZAKEN

SOFTWARE VOOR FIETSZAKEN SOFTWARE VOOR FIETSZAKEN Omschrijving "Software voor fietszaken" is een uiterst compleet en gebruiksvriendelijk pakket voor het dagelijks beheer van een fietszaak. Het programma is volledig geïntegreerd

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE

EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE VOOR PRODUCTIE? Je wilt je leverbetrouwbaarheid vergroten, efficiënter produceren en je concurrentiepositie vergroten. Dan heb je software

Nadere informatie

QIP4-Service Management. Microsoft Dynamics voor servicebedrijven en technische dienstverleners

QIP4-Service Management. Microsoft Dynamics voor servicebedrijven en technische dienstverleners QIP4-Service Management Microsoft Dynamics voor servicebedrijven en technische dienstverleners 2 QIP4-Service Management Service innovatie start met intelligente software ondersteuning voor kantoor & buitendienst.

Nadere informatie

MRP optimalisatie en scheduler van Limis Planner brengen Berg Hortimotive naar hoger niveau

MRP optimalisatie en scheduler van Limis Planner brengen Berg Hortimotive naar hoger niveau MRP optimalisatie en scheduler van Limis Planner brengen Berg Hortimotive naar hoger niveau Introductie Berg Hortimotive Berg Hortimotive heeft als doel om bedrijven in de glastuinbouw wereldwijd te ontzorgen

Nadere informatie

SDP ERA. Registratie- en planningsoftware

SDP ERA. Registratie- en planningsoftware SDP ERA Registratie- en planningsoftware Wie is SDP? Onderzoek & ontwikkeling SDP is een Belgisch IT-bedrijf dat voluit investeert in eigen onderzoek en ontwikkeling. De onderneming heeft al meer dan 30

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de B&U Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Productie BTL Plastics. SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket

SAP Customer Success Story Productie BTL Plastics. SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket Bedrijf BTL Plastics Sector Productie Producten en diensten Kunststofonderdelen voor industriële voertuigen en machines Website www.btlplastics.com

Nadere informatie

2thePoint Project Software. Software voor projectmatig produceren Service- en Onderhoudsmodule

2thePoint Project Software. Software voor projectmatig produceren Service- en Onderhoudsmodule 2thePoint Project Software Software voor projectmatig produceren Service- en Onderhoudsmodule 2thePoint Project Software Software voor bedrijven die projectmatig werken Service- en Onderhoudsmodule 2THE

Nadere informatie

Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning

Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning Webplanner Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning De Déhora webplanner is dé online oplossing om makkelijk en snel personeel te plannen. Geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden zoals productieplanning,

Nadere informatie

Meet, presteer en rendeer!

Meet, presteer en rendeer! WWW.LAUNDRYDASHBOARD.COM Meet, presteer en rendeer! INFOSHEET Real-time inzicht in de prestatie van uw wasserij is de sleutel naar succes. Laundry Dashboard maakt dit mogelijk. Dankzij intelligente metingen

Nadere informatie

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. "Webbased software to manage and control your warehouse."

Mogelijke toepassingen. RealtimeWMS. Webbased software to manage and control your warehouse. RealtimeWMS "Webbased software to manage and control your warehouse." Het standaard pakket RealtimeWMS is een zogenaamd Logistic Execution System. RealtimeWMS ondersteunt de medewerkers op de werkvloer

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Inzetten op winstgevendheid door beter te plannen

Inzetten op winstgevendheid door beter te plannen Inzetten op winstgevendheid door beter te plannen Over onze visie op planning en hoe een centrale planningsapplicatie organisaties in de professionele dienstverlening kan helpen de kosten te drukken en

Nadere informatie

Forecasten en dynamisch plannen voor de retailer!

Forecasten en dynamisch plannen voor de retailer! Forecasten en dynamisch plannen voor de retailer! Retail is een dynamische branche waar een juiste personele bezetting in de winkels op basis van de verwachte omzet en bezoekersaantallen essentieel is.

Nadere informatie

Stelt voor. Copyright BeWin Solutions SPRL Alle rechten voorbehouden

Stelt voor. Copyright BeWin Solutions SPRL Alle rechten voorbehouden Stelt voor BeWin Solutions ERP Een nieuwe ERP speciaal gemaakt voor het beheer van projecten. CRM Projectmanagement Admin. HR Prospectie Projecten Klanten Schattingen Bestellingen Contacten Uitvoering

Nadere informatie

Webapplicaties Op maat van je proces

Webapplicaties Op maat van je proces Webapplicaties Op maat van je proces Content Wat is een webapplicatie Voordelen van webapplicaties Toepassingen/Use cases Wat is een webapplicatie Wat is een webapplicatie Webapplicaties laten toe om processen

Nadere informatie

Urenregistratie weekstaat Online

Urenregistratie weekstaat Online metacom online whitepaper whitepaper Urenregistratie weekstaat Online slimmer omgaan met tijd vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Inhoudsopgave Waarom urenregistratie eenvoudiger kan 3 Welke oplossing biedt

Nadere informatie

Lean Grafimedia Theorie naar praktijk (2014 / 2015) Tobias op den Brouw Remco Glashouwer

Lean Grafimedia Theorie naar praktijk (2014 / 2015) Tobias op den Brouw Remco Glashouwer Lean Grafimedia Theorie naar praktijk (2014 / 2015) Tobias op den Brouw Remco Glashouwer Wie zijn wij Deze presentatie Vertalen van de ervaringen van de laatste 2 jaar LEAN Grafimedia naar praktisch actieplan

Nadere informatie

software, hardware en diensten Gerechtsdeurwaarders Accounting Handel & Industrie Logistieke Dienstverlening

software, hardware en diensten Gerechtsdeurwaarders Accounting Handel & Industrie Logistieke Dienstverlening software, hardware en diensten Gerechtsdeurwaarders Accounting Handel & Industrie Logistieke Dienstverlening Organi your profit! Actief sedert 1977 en ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende IT-speler

Nadere informatie

Planning. Onderhoud planning. Openingstijden

Planning. Onderhoud planning. Openingstijden Planning Via de module planning kunt u op een eenvoudige manier uw afspraken beheren. De module kent opties voor het plannen van werkorders maar ook losse afspraken en bijvoorbeeld vakanties van medewerkers

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

Brochure AMF Inkoop en logistiek

Brochure AMF Inkoop en logistiek Brochure AMF Inkoop en logistiek AMF Inkoop en logistiek AMF Inkoop en logistiek maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

handleiding ordertracking

handleiding ordertracking handleiding ordertracking app track n trace U kunt met een iphone of ipad gebruik maken van onze app voor ordertracking. In de Appstore zoekt u op tbp en kiest u tbp ordertracking. Na de installatie kunt

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Nieuwe Sales Forecast en Demand Planning op het HANA platform

Nieuwe Sales Forecast en Demand Planning op het HANA platform Nieuwe Sales Forecast en Demand Planning op het HANA platform Al meer dan tien jaar geleden lanceerde SAP APO, het supply chain planning systeem wat in vele bedrijven wereldwijd wordt gebruikt voor sales

Nadere informatie

Plaats in de - Ressorteert onder de bedrijfsleider en wordt jaarlijks door hem

Plaats in de - Ressorteert onder de bedrijfsleider en wordt jaarlijks door hem Afdeling: - Productie Functie: - LASEROPERATOR C IN PLOEGENDIENST (PLUS NIVEAU B EN A EN 1 E OPERATOR) Doel: - Het efficiënt produceren van producten door bedienen van lasersystemen voor snijden, lassen

Nadere informatie

werkwijze LARA Engineering B.V.

werkwijze LARA Engineering B.V. werkwijze LARA Engineering B.V. 24 juni 2008 7-stappentraject Project Registratie Systeem (PRS) Engineering LogBoek (ELB) 7 Stappen Traject Het 7 stappentraject garandeert de best uitgestippelde route

Nadere informatie

Met het programma opsluiten kan door te scannen van de barcode van het betreffende kozijn onderdeel het kozijn opgeroepen worden waar het om gaat.

Met het programma opsluiten kan door te scannen van de barcode van het betreffende kozijn onderdeel het kozijn opgeroepen worden waar het om gaat. Met het programma opsluiten kan door te scannen van de barcode van het betreffende kozijn onderdeel het kozijn opgeroepen worden waar het om gaat. Tevens licht het kozijn onderdeel op wat gescand word.

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

EOSOL VOLLEDIGE TRANSFORMATIE DANKZIJ MOBILE FIRST AANPAK

EOSOL VOLLEDIGE TRANSFORMATIE DANKZIJ MOBILE FIRST AANPAK EOSOL VOLLEDIGE TRANSFORMATIE DANKZIJ MOBILE FIRST AANPAK Over Eosol Wie zijn we? gespecialiseerd in productie van vliegenramen en zonwering voor levering aan schrijnwerkers en zonvakkers. Focus op kwaliteit

Nadere informatie

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren software consultancy training De markt heeft nood aan een flexibele en complete planningsoplossing. De invoering van de dienstencheques

Nadere informatie

Goede Mensen: uw kostbaarste bezit

Goede Mensen: uw kostbaarste bezit Goede Mensen: uw kostbaarste bezit In de komende jaren zullen Mensen als Resource alsmaar belangrijker worden door: Demografische ontwikkelingen: vergrijzing en krimpende bevolking. Veranderende samenleving:

Nadere informatie

Use case. Profiel beheer

Use case. Profiel beheer s Dit zijn de Usecases. Hier staat tot in detail uitgeschreven wat het systeem moet doen als de gebruiker ergens op klikt. Later in de test fase zullen deze functies ook getest worden met de bijbehorende

Nadere informatie

Workflow Inkoopfacturen

Workflow Inkoopfacturen Workflow Inkoopfacturen Met de Add-on Workflow Inkoopfacturen is het mogelijk om vanuit Microsoft Dynamics AX de inkomende inkoopfacturen te scannen. Vervolgens kunnen de gescande inkoopfacturen (elektronische

Nadere informatie

Productiemodule in SAP Business One - Vergroot de waarde van uw producten en uw business

Productiemodule in SAP Business One - Vergroot de waarde van uw producten en uw business Productiemodule in SAP Business One - Vergroot de waarde van uw producten en uw business Produceert of assembleert u producten? Dan weet u beter dan ieder ander dat inzicht in uw beschikbare resources

Nadere informatie

KLANTVERHAAL VBR TURBINE PARTNERS SERVICE INTELLIGENCE

KLANTVERHAAL VBR TURBINE PARTNERS SERVICE INTELLIGENCE KLANTVERHAAL VBR TURBINE PARTNERS SERVICE INTELLIGENCE SERVICE INTELLIGENCE met VBR Turbine Partners VBR Turbine Partners is een wereldwijd opererende onderhoudsspecialist in een specifieke markt: We zorgen

Nadere informatie

Software voor projectmatig produceren. Verkooporder en Facturatie Module

Software voor projectmatig produceren. Verkooporder en Facturatie Module Software voor projectmatig produceren Verkooporder en Facturatie Module 2thePointProject Software Software voor bedrijven die projectmatig werken Verkooporder en FacturatieModule 2THE POINT SOFTWARE 2

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wat zijn Leads in Plan-IT?... 3 Hoe zet ik de Leads functionaliteit aan in Plan-IT?... 4 Wat zijn de statussen en hoe werken ze?...

Inhoudsopgave Wat zijn Leads in Plan-IT?... 3 Hoe zet ik de Leads functionaliteit aan in Plan-IT?... 4 Wat zijn de statussen en hoe werken ze?... Leads Versie 1.0 Inhoudsopgave Wat zijn Leads in Plan-IT?... 3 Hoe zet ik de Leads functionaliteit aan in Plan-IT?... 4 Wat zijn de statussen en hoe werken ze?... 5 Wat zijn categorieën en hoe werken ze?...

Nadere informatie