Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training"

Transcriptie

1 Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren software consultancy training

2 De markt heeft nood aan een flexibele en complete planningsoplossing.

3 De invoering van de dienstencheques heeft positieve gevolgen gehad voor de werkgelegenheid en de cheques zijn haast onmisbaar geworden in de Belgische samenleving. Momenteel biedt de dienstenchequesector werkgelegenheid aan maar liefst mensen en gezien het grote aantal gebruikers voorziet het systeem ook duidelijk in een behoefte. Uit onderzoek blijkt dat de afnemers over het algemeen zeer tevreden zijn over het dienstenchequesysteem. Toch geven ze aan dat het beter kan, zeker als het om de planningsaspecten gaat. Het verwittigen bij afwezigheid kan beter, net als de opvolging en controle van het personeel. Alles begint bij een gebruiksvriendelijk systeem De meeste planningssystemen zijn er enkel op gericht om de juiste uren en reistijdvergoedingen te berekenen en door te sturen naar het sociaal secretariaat. Dit werkt prima zolang alles loopt zoals het moet lopen. u op elk moment beschikt over een foutloze planning. uw medewerkers exact betaald worden voor het aantal gepresteerde uren en de reistijden. u snel en efficiënt een gewijzigde planning aan uw klanten communiceert. U hoeft dus geen ingewikkelde software te installeren. Alles is eenvoudigweg online beschikbaar. Maar uit ervaring weet u natuurlijk ook dat medewerkers af en toe ziek worden of met vakantie gaan. Dan is het noodzakelijk om snel en flexibel in te spelen op deze gewijzigde situatie en uw klanten onmiddellijk een alternatieve oplossing aan te bieden. Al snel merkt u dan dat de bestaande systemen foutgevoelig zijn en niet voldoende sturende informatie leveren. Met die noden in gedachten heeft Paralax een flexibele en volledig instelbare online planningsapplicatie uitgewerkt, waarmee:

4 Rostar CAS: de oplossing die het verschil maakt Wilt u de klantentevredenheid nog verhogen en uw eigen werk aanzienlijk vereenvoudigen? Dan maakt de online planningsapplicatie van Paralax het verschil. 1 Snel & eenvoudig beheer van afwezigheid door ziekte of vakantie Iedereen is wel eens ziek of gaat met vakantie. Met Paralax kunt u dit eenvoudig invoeren en komen deze dagen automatisch in de planningen en overzichten te staan van zowel de medewerker als de klant. Is een huishoudhulp ziek, dan gaat het systeem bovendien automatisch op zoek naar een andere geschikte medewerker om een specifieke opdracht bij de klant te vervullen. De klant ontvangt een voorstel en bevestigt vervolgens via mail of hij of zij hiermee akkoord gaat. Andersom gebeurt hetzelfde als een klant bijvoorbeeld met vakantie gaat. Het systeem zoekt in dat geval naar een andere klant met dezelfde vraag zodat de huishoudhulp toch aan de slag kan en het aantal afgesproken uren kan presteren. 2 Automatische verwittiging van klanten en medewerkers via SMS Vanuit de Paralax-applicatie is het mogelijk om automatisch SMS-berichten te sturen naar klanten en medewerkers. Is een medewerker ziek, dan ontvangt de klant automatisch een SMS. Wordt een medewerker onverwacht bij een andere klant verwacht? Hij of zij ontvangt een SMS met datum, tijd en plaats van de afspraak.

5 3 Alle informatie op één scherm Wie werkt waar, wie is er ziek, wie heeft wanneer vakantie? Met één muisklik krijgt u alle informatie op het scherm. U kunt ook de week- of maandplanningen per klant of medewerker opvragen of meer detailinformatie bekijken van een bepaalde medewerker of klant. Alles is ook makkelijk afdrukbaar in een overzichtelijk schema. Brengt u een wijziging aan? Dan zien klanten en medewerkers dit in real time. De medewerker heeft daarnaast op elk moment inzicht in zijn urensaldo. Toegang wordt verschaft via een gebruikersnaam en paswoord. 4 Sociaal secretariaat meteen op de hoogte Alle gepresteerde uren worden foutloos aan het sociaal secretariaat aangeleverd. Zo krijgen uw medewerkers gegarandeerd een loon uitbetaald dat naadloos aansluit op hun werkelijk gepresteerde uren. Hun reistijdvergoedingen worden bovendien automatisch verrekend. 5 Automatisch beheer van papieren en elektronische cheques Het systeem van Paralax kan gekoppeld worden aan een dienstenchequelezer die eventuele valse cheques eruit filtert en automatisch uit het systeem haalt. Ook elektronische cheques kunnen automatisch worden ingelezen. Op deze manier hebt u een volledig overzicht van alle ingeleverde en openstaande cheques. 6 Beheer van wachtlijsten Wachtlijsten worden eenvoudig beheerd. Komen er uren vrij bij bestaande klanten, dan vindt het systeem automatisch een potentiële klant op de wachtlijst met eenzelfde wens of behoefte. U kunt bovendien medewerkers aan klanten koppelen op basis van specifieke bijzonderheden zoals reisafstanden, voorkeuren of zelfs eventuele allergieën voor huisdieren. 7 Helpdesk Paralax biedt voor haar online planningsapplicatie de juiste support én de zekerheid dat het product altijd live staat, op basis van een service level agreement (SLA). Loopt er toch iets fout dan kunt u bij onze helpdesk terecht. De nieuwe standaard voor de verwerking van dienstencheques is daarmee een feit. 8 Dynamische prijszetting op maat van uw kantoor Paralax heeft ervoor gekozen een dynamische prijszetting aan te bieden waardoor zowel kleine, grote als middelgrote ondernemingen van onze oplossing gebruik kunnen maken. De tarieven zijn gebaseerd op het aantal geplande medewerkers, zonder functioneel onderscheid. U tekent in op basis van een 36 of 60 maanden engagement en wij zorgen dat alle functionaliteiten beschikbaar zijn.

6 Als dienstenchequekantoor liep PWA Tremelo al enige tijd tegen problemen aan op het gebied van het beheer van de dienstencheques. De organisatie probeerde verschillende personeelsplanningssystemen uit, maar geen van allen voldeden aan de wensen van het kantoor. Gelukkig kwamen we bij Paralax terecht. Zij boden de oplossingen waarnaar we op zoek waren, aldus Mark Van Hilst, verantwoordelijke PWA Tremelo. PWA Tremelo getuigt: Paralax is sterk in planning én verloning Oplossing op maat Wij wilden een duidelijker overzicht krijgen van hoeveel dienstencheques wij van welke klant moeten ontvangen en voor welke medewerker, vertelt Mark Van Hilst, verantwoordelijke van PWA Tremelo. Het lukte de leveranciers van PWA Tremelo namelijk niet om de combinatie te maken tussen de personeelsplanning, het beheer van de cheques én de verloning. Er bestaan zeker tien planningsmodules, maar vaak zijn ze gebaseerd op Excel-sheets en bijgevolg zeer foutgevoelig. Zo overkwam het Van Hilst weleens dat medewerkers uren kregen betaald die ze niet hadden gepresteerd. Ik heb diverse systemen geprobeerd, zonder het gewenste resultaat. Sommige systemen waren goed in verloning en andere waren sterk in planning, maar de combinatie boden ze niet. Foutloos, flexibel systeem Van Hilst was op zoek naar een flexibel systeem dat rekening houdt met de specifieke noden van dienstenchequekantoren. Een systeem dat bovendien geen fouten maakt. Daarom klopte hij aan bij Paralax. Paralax bood al een online planningsapplicatie aan, maar heeft de dienstenchequemodule in nauwe samenspraak met PWA Tremelo verder geoptimaliseerd. We hebben echt gekeken naar onze specifieke noden en behoeften, vertelt Van Hilst. Er bestaan heel goede systemen, maar dit systeem doet precies wat je als dienstenchequeorganisatie nodig hebt. Het eindresultaat mag er zijn, stelt Van Hilst. Het systeem van Paralax koppelt het beheer van de

7 dienstencheques aan het inplannen van de werknemers. Het is de enige planningsmodule die deze koppeling maakt., weet Van Hilst. Bovendien is het systeem ook eenvoudig te koppelen aan de loonberekening. De medewerkers dienen hun uren immers ook in loon uitbetaald te krijgen. En wel op de juiste manier. Heldere overzichten PWA Tremelo werkt dagelijks voor 300 à 350 klanten. Veel planningssystemen kunnen niet met een dergelijk aantal klanten overweg zonder dat het onoverzichtelijk wordt. De online planningsapplicatie van Paralax biedt heldere overzichten. Ideaal aan het systeem is volgens Van Hilst dat je als gebruiker eenvoudig filtert en selecties maakt. Welke klanten heb ik nog open staan? Welke medewerkers zijn er nog beschikbaar? Hoeveel heeft iemand al gewerkt? Juist die flexibiliteit is volgens Van Hilst noodzakelijk vanwege de vele plannings- en verloningsfacetten waar PWA-kantoren mee te maken hebben in de dagelijkse praktijk. Er bestaan heel goede systemen, maar dit systeem doet precies wat je als dienstenchequeorganisatie nodig hebt. Een planningssysteem moet zichzelf terugbetalen en dat doet dit systeem zeker. Paralax werkt voor veel grote ondernemingen, maar laat met dit systeem volgens Van Hilst zien dat ze ook kleinere organisaties zoals dienstenchequekantoren heel goed kunnen bedienen. Ik weet zeker dat veel dienstenchequekantoren erg blij zijn met dit systeem. Een planningssysteem moet zichzelf terugbetalen en dat doet dit systeem zeker.

8 Broekstraat Rijmenam Belgium +32 (0) Paralax is een aanbieder van softwareoplossingen en dienstverlening op het gebied van personeelsplanning, personeelsroosters en workforce management. Ruim 600 klanten in meer dan 20 marktsegmenten, in zowel binnen- als buitenland, maken dagelijks met succes gebruik van Paralax-software. Met Rostar CAS biedt Paralax een nieuwe generatie planningsoftware waarbij flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en hoogwaardige technologie hoog in het vaandel worden gedragen. Met behulp van webmodules worden ook medewerkers en opdrachtgevers betrokken bij het planningproces, waardoor het maken van personeelsroosters sneller, efficiënter en makkelijker verloopt. Naast oplossingen voor operationele en strategische personeelsplanning ondersteunt Paralax organisaties ook met business consultancy en training. Voor meer informatie:

Hoe begin ik met Reeleezee?

Hoe begin ik met Reeleezee? Hoe begin ik met Reeleezee? Met deze eenvoudige instructie bent u binnen vijf minuten aan de slag met uw eigen administratie. Zelfs als u niets van boekhouden weet. Boekhouden in Reeleezee lijkt sterk

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

When time is the issue

When time is the issue www.dotsys.eu TIMEMANAGER TimePresence HR Management Aan- en afwezigheidsopvolging Time@Work Projectopvolging Nacalculatie en facturatie Berekening productiviteit, rentabiliteit en efficiëntie TimeAccess

Nadere informatie

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit 1 Inleiding Tien jaar geleden zaten

Nadere informatie

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk

Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Applicatie Integratie in de zorg: implementatie tips uit de praktijk Veel zorginstellingen geven aan informatievoorziening te willen verbeteren. Om bijvoorbeeld de cliënt meer centraal te stellen of Het

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

s lu it h et s ys teem a a n o p d e b eh oefte telefoon tjes en e-m a ils a u to m a tis ch o p kla n ten ka a rt

s lu it h et s ys teem a a n o p d e b eh oefte telefoon tjes en e-m a ils a u to m a tis ch o p kla n ten ka a rt Succesvoller ondernemen met geïntegreerd CRM-systeem Tik de afkorting CRM op Google in en je krijgt maar liefst 167.000.000 resultaten. Customer Relationship Management lijkt het vleugelwoord voor hedendaags

Nadere informatie

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM

Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Succesvol ondernemen met geïntegreerd CRM Speciaal voor MKB zakelijke dienstverlening en groothandels! In deze whitepaper wordt op een heel praktische wijze een aantal tips gegeven hoe ook kleine en middelgrote

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wie: LiBro BV Waar: Lelystad Sinds: 1972 Medewerkers: 4 Relaties: 3000 Door een dwarsdoorsnede te maken van onze klantportefeuille, bekijken we wie we kunnen

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Quality as a Service Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Inleiding Waarom QaaS? of anders gezegd Waarom zou u vandaag nog moeten beginnen met Quality as a Service? Via dit document willen wij u niet alleen

Nadere informatie

Verzuimkosten aanpakken binnen de zorg met slimme inzet e-hrm

Verzuimkosten aanpakken binnen de zorg met slimme inzet e-hrm Verzuimkosten aanpakken binnen de zorg met slimme inzet e-hrm In deze whitepaper worden een aantal concrete handvatten gegeven welke rol P&O kan pakken bij het verhogen van de kwaliteit van dienstverlening,

Nadere informatie

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact Whitepaper Het klantcontactmodel 1 Inleiding Hoe belangrijk is klantcontact voor uw organisatie? Hebt u uw klantcontactproces dik voor elkaar of hebt u het gevoel dat het beter kan? Hoe doen andere organisaties

Nadere informatie

Business case. Online contact centers

Business case. Online contact centers Business case Online contact centers 1 Versie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De verschillende alternatieven... 3 2.1 Optie 1: inhouse contactcenter... 3 2.2 Optie 2: facilitair contactcenter... 4 2.3 Online

Nadere informatie

lage rente geld lenen

lage rente geld lenen lage rente geld lenen Aan een lage rente geld lenen, is dat niet wat we allemaal willen? U zou maar gek zijn om voor een hoge rente te kiezen en u blauw te betalen als het ook met een lage rente kan. Toch

Nadere informatie

Microsoft. Uw klanten volledig in beeld

Microsoft. Uw klanten volledig in beeld Microsoft Dynamics CRM Uw klanten volledig in beeld 2 Microsoft Dynamics CRM Klantbehoud, klanttevredenheid en relatiebeheer zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Ondernemend Nederland is sterk aan het

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Vraagsturing: de professional aan zet Piet Alblas en Rogier van Boxtel

Vraagsturing: de professional aan zet Piet Alblas en Rogier van Boxtel Vraagsturing: de professional aan zet Piet Alblas en Rogier van Boxtel Het managen van professionals staat al vele jaren op de managementagenda. In dit artikel laten we zien hoe internettechnologie de

Nadere informatie

KETENINTEGRATIE. Service Management Simplified

KETENINTEGRATIE. Service Management Simplified KETENINTEGRATIE Service Management Simplified 2 KETENINTEGRATIE CONTENTS 04 GEMEENTE LELYSTAD OPENT DEUREN MET TOPDESK EN UMRA 06 OP ÉÉN LIJN MET UW LEVERANCIER 08 INEN15221 HELPT BIJ REGIE VOEREN 3 KETENINTEGRATIE

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

VOICE over. Unified Communications. de nieuwe generatie? Iemand in de ogen kijken OT2010. praat tóch anders. Projectaanpak.

VOICE over. Unified Communications. de nieuwe generatie? Iemand in de ogen kijken OT2010. praat tóch anders. Projectaanpak. VOICE over MAGAZINE VOOR DE OVERHEID I NR. 2 december 2012 Unified Communications in vogelvlucht Is uw organisatie klaar voor de nieuwe generatie? Iemand in de ogen kijken praat tóch anders OT2010 Projectaanpak

Nadere informatie

Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl

Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl oaltijd n l ien n overal e g eactuele b o u gebouweninformatie we n b e h e e r Asset Facility Management B.V. info@asset.nl www.asset.nl Margrietstraat 1 Postbus 4 5400 AA Uden telefoon 0413 26 04 55

Nadere informatie

Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010

Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010 N 1/2010 Een kopzorg minder Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. De stroom papierwerk moet en kan veel minder, daar werken wij hard aan. Sander te Wierik van I-Signaal Wij bedienen bijna

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie