Brochure BX PRODUCTIE. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure BX PRODUCTIE. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One"

Transcriptie

1 Brochure BX PRODUCTIE Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

2 SAP Business One voor Productie Voor discrete en repetitieve productie zijn specifieke ERP functionaliteiten nodig. Een standaard ERP pakket voldoet vaak niet aan de eisen die gesteld worden in een productieomgeving. Voor MKB productiebedrijven biedt SW Solutions een volledig geïntegreerde combinatie van SAP Business One en BX Productie. Vanuit de bedrijfsprocessen van productiebedrijven en de mogelijkheden die SAP Business One biedt, werd een flexibele en eenvoudig te gebruiken add-on ontwikkeld die een eenheid vormt met SAP Business One. BX Productie transformeert SAP Business One in dé software-oplossing voor productiebedrijven. Relatiebeheer (CRM) Uitgebreide en intuïtieve CRM-functionaliteit. Eén centrale database voor verkoop, marketing en service. Opportunity management ligt binnen handbereik. Verkoop en offertebeheer Verbeter uw offertes en order management. Met de krachtige reken-tool maakt u snelle, flexibele en betrouwbare prijsberekeningen. De snelle MRP berekening biedt u inzicht in de productietijd van een item, op basis van uw huidige capaciteit. Voor standaard items kunt u werken met Available to Promise. Stuklijsten Diverse materialen en bewerkingen vormen de basis van de stuklijsten. Work centers zijn geïntegreerd in Operations en capaciteitsinformatie is transparant (setup tijden, werktijden, teardown tijden etc.). Calculatie Stuklijsten en productieorders kunnen op diverse manieren worden aangemaakt. Op basis van formules of naar eigen inzicht, maakt u eenvoudig diverse kostenschema s. U beschikt over uitgebreide en flexibele kostenberekeningen. Op basis van de kostenschema s kunt u prijsschema s maken. Gebaseerd op partijgroottes kunt u kosten en prijzen berekenen en verwerken in prijslijsten. Uitbesteding Krachtige en eenvoudige mogelijkheid voor uitbesteding. In de middelenlijst kunt u het bedrag of percentage aangeven dat moet worden uitbesteed aan welke leverancier. Make To Order Het standaard productiesysteem werkt met traditioneel MRP II voor alle productie en inkoop. Voor een klant-specifieke benadering gebruikt u het MTO stuk. Per product kunt u bepalen hoe diep het MTO effect de productieorder in gaat. Tevens kunt u aparte MTO MRP runs doen om de productie en inkoopeisen te zien die voortvloeien uit verkooporders. Productieplanning Automatische productieplanning op minutenbasis. Met krachtige en flexibele algoritmen plant het systeem op MRP II basis. Deze beproefde methode zorgt voor een soepel lopende organisatie en optimaal gebruik van uw waardevolle middelen. Ondersteuning met een grafisch planbord van waaruit u kunt inzoomen voor meer informatie.

3 SAP Business One voor Productie Productie Data Collectie PDC is een zeer sterke module, waarmee u het maximale uit het systeem haalt. Hier kunt u, op een eenvoudige manier, alle benodigde gegevens invoeren (start operatie, stop operatie, setup, breakdown, gereed, gedeeltelijk, etc.). Inkoop en voorraad Uitgebreide functionaliteit voor materiaalplanning en inkoop. Gebaseerd op wat nodig is voor verkoop en productie, kan het systeem alle relevante inkooporders genereren. Service Beheer het onderhoud en de reparaties van uw eigen machines of die van uw klanten. Service contracten en klant equipment-kaarten vormen een solide basis voor betrouwbare en winstgevende business. Integratie Gegevens hoeven slechts eenmalig te worden ingevoerd, omdat alle software functies volledig zijn geïntegreerd. Dubbele gegevensinvoer is verleden tijd. Eenmaal ingevoerde data kan overal gebruikt worden. Dit levert tijdwinst op en veel minder kans op fouten. U heeft snel en adequaat inzicht in alle informatie. Communicatie Het systeem is niet alleen voor interne processen; externe documenten kunnen ook worden beheerd en bedrijfsdocumenten kunnen rechtstreeks vanuit het systeem worden g d. Met de geïntegreerde B1i tools, kunnen web diensten worden gelinkt e/o gegevens van andere systemen worden geïntegreerd. Financiën Volledig geïntegreerde financiële administratie, die wordt gevoed vanuit alle relevante ERP-componenten. Automatische betaling, uitgebreide rapportages en makkelijk om mee te werken: alles wat u nodig heeft voor uw financieel management. Flexibiliteit SAP Business One voor Productie heeft een moderne structuur, die implementatie eenvoudig maakt en veel flexibele mogelijkheden biedt. En, wat nog belangrijker is: het is aanpasbaar gedurende de complete levenscyclus. Wanneer in de toekomst uw bedrijfsprocessen wijzigen, kan de software ook veranderd worden. Met SAP Business One voor Productie bent u vele jaren verzekerd van optimale bedrijfsondersteuning.

4 SAP Business One voor Productie Stap 1 Definieer operaties Operaties zijn het uitgangspunt van het BX Productiesysteem. U kunt ze vooraf definiëren met verschillende werkplaatsen, dagdiensten en shifts. Voeg het aantal minuten van de opdracht toe, inclusief setup en teardown-tijd en een veiligheidsmarge. Elke willekeurige praktische informatie kan worden toegevoegd. Stap 2 Stuklijsten Definieer de stuklijst per eindproduct of halffabricaat. Gebruik diverse soorten materiaal en voor-gedefinieerde operaties. Specificeer de benodigde tijd voor elke operatie, gebaseerd op verschillende partijgroottes. Voeg informatie toe over uitbesteding en routing. Stap 3 Calculaties Voor elke stuklijst of productieorder kunt u diepgaande calculaties uitvoeren, gebaseerd op diverse kosten en prijsschema s. Zie de verschillen in de partijgroottes en verwerk ze in de diverse prijslijsten. Her-berekenen gaat eenvoudig en flexibel.

5 ... in 6 stappen Stap 4 MRP II Maak een MRP II planning voor uw productie en inkoopbehoeftes. Het systeem kan automatisch orders genereren. Dit kan ook op basis van make to order. U kunt simuleren met verschillende MRP scenario s. Het systeem plant tot op de minuut nauwkeurig. Stap 5 Planning Op het grafische planbord ziet u de geplande e/o vrijgegeven productieorders. U kunt zien welke opdrachten op een bepaalde dag zijn gepland en hierop dubbelklikken voor meer details. Selectie van werkplekken, medewerkers en gereedschappen biedt u een totaaloverzicht van uw capaciteit en uw behoeftes. Stap 6 Productie data collectie De invoer van productiegegevens is zeer eenvoudig. U kunt elke productiestap selecteren voor een gedetailleerd voortgangsrapport. Productiegegevens kunnen ook via web terminals worden ingegeven. Na invoer van de gegevens heeft u perfect inzicht in de verschillen tussen voor en nacalculatie.

6 Voordelen van SAP Business One voor Productie Functionaliteiten De stuklijsten zijn eenvoudig in het gebruik en makkelijk te dupliceren. Dit maakt (her) berekenen eenvoudig en laat u verschillende productconfiguraties uitproberen. In de stuklijst kan uitbesteding voor gedefinieerd worden. In de stuklijst of in productie orders kunt u het weer eenvoudig wijzigen. Ideaal bij acute plannings- of leverproblemen. Diverse calculatiemethoden voor variabele partijgroottes. Afhankelijk van de klantvraag kunnen kosten en marge berekend worden en de prijslijst voor deze klant worden bijgewerkt. Vanuit het grafische planbord kunt u een productieorder fixeren door het vastpinnen van diverse operaties. Andere processen worden automatisch aangepast aan de vastgepinde processen. Vanuit de productiecockpit werkt u met de productieorders. Hier kunt u diverse veranderingen invoeren en ziet u voor welke productieorders problemen ontstaan. De uitgebreide PDC (Productie Data Collectie) maakt het invoeren van tijd, materiaalgebruik en gereed en afgekeurd product eenvoudig. Ook verkrijgbaar als web-versie, voor ultieme flexibiliteit. Met dit eenvoudig aan te leren en te bedienen systeem tilt u uw bedrijf naar een hoger niveau. MRP maakt vooraf plannen en aanpassen mogelijk. Automatisering van de planning vermindert stress. Markus Schäfer, IT administrateur Gebr. Schumacher GmbH Duitsland

7 Over SAP Business One Met SAP Business One heeft u... Een oplossing waarop u kunt rekenen. Relatie management Verkoop Voorraadbeheer Productie Inkoop Financieel management Bankzaken Managementrapportage SAP Business One is een product van SAP, wereldmarktleider in zakelijke softwareoplossingen. SAP Business One wordt geleverd via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners, die lokaal service en ondersteuning bieden. allemaal in één flexibel systeem. SAP Business One biedt u en uw medewerkers: Een compleet overzicht vanuit één nauwkeurige basis, waarin alle belangrijke gegevens up-to-the-minute worden weergegeven. De mogelijkheid uw business en uw klantenbestand uit te breiden met behulp van web-gebaseerde CRM en e-commerce mogelijkheden. Met een compleet overzicht per klant voor verkoop, distributie en financiën beschikt u over nieuwe mogelijkheden om uw klanten sneller en beter van dienst te zijn. Een proactieve aansturing van uw bedrijf met behulp van automatische waarschuwingen, werkstromen en signalen voor belangrijke zakelijke gebeurtenissen en klantwensen. Het reactieve, tijdrovende brandjes blussen is verleden tijd. Gestroomlijnde bedrijfsprocessen door het naadloos integreren van verkoop, inkoop, voorraden en financiën. Dubbele data-invoer is overbodig en de fout kans wordt aanzienlijk verlaagd. Maatwerk-tools om uw software op eenvoudige wijze aan te passen aan uw specifieke zakelijke behoeftes en de individuele voorkeuren van uw gebruikers.

8 Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Over SW Solutions SW Solutions biedt ERP-oplossingen op basis van SAP Business One. Deze oplossingen worden in nauwe samenwerking met SAP Business One ontwikkeld en zijn volledig geïntegreerd in SAP Business One. SW Solutions Bolderweg 1 Luchthavenweg AX Almere 5657 EA Eindhoven T: F: M: SW Solutions, het SW Solutions logo en andere producten en diensten van SW Solutions genoemd in deze brochure zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SW Solutions in Nederland. SAP, het SAP logo en andere SAP producten en diensten genoemd in deze brochure zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland, en in diverse andere landen.

Brochure BX MRO. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Brochure BX MRO. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX MRO Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Service en Reparatie voor SAP Business One De combinatie van SAP Business One en BX MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) maakt deze software de

Nadere informatie

Oplossingen gebaseerd op SAP Business One. Brochure BX PROJECT

Oplossingen gebaseerd op SAP Business One. Brochure BX PROJECT Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX PROJECT SAP Business One voor Projectindustrie Projectmatig (of grotendeels projectmatig) werken vraagt om ERP software met specifieke functionaliteiten.

Nadere informatie

Brochure BX LMS. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Brochure BX LMS. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX LMS Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Logistiek Management voor SAP Business One Logistiek Management voor SAP Business One vormt een ongeëvenaarde combinatie functionaliteiten voor

Nadere informatie

Brochure BX CAP. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Brochure BX CAP. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX CAP Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Product Configuratie voor SAP Business One Product Configuratie voor SAP Business One is een krachtig en op maat te maken Product Configuratie

Nadere informatie

Offertes & Orders maken Snel en gemakkelijk - Bespaar tijd

Offertes & Orders maken Snel en gemakkelijk - Bespaar tijd Offertes & Orders maken Snel en gemakkelijk - Bespaar tijd De flexibele opbouw van het systeem maakt het voor gebruikers mogelijk om op een eenvoudige wijze een calculatie voor een offerte of opdracht

Nadere informatie

Alle functionaliteiten die u nodig heeft voor aanzienlijk lagere kosten. Maatwerk met standaard ERP Software

Alle functionaliteiten die u nodig heeft voor aanzienlijk lagere kosten. Maatwerk met standaard ERP Software Alle functionaliteiten die u nodig heeft voor aanzienlijk lagere kosten Maatwerk met standaard ERP Software Whitepaper Een goede start Plus handige cheklist! Efficiënter werken bij handels- en productiebedrijven.

Nadere informatie

Prodin-P3 Suite. De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB. Groothandel & retail. Service & onderhoud. Productie & assemblage

Prodin-P3 Suite. De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB. Groothandel & retail. Service & onderhoud. Productie & assemblage De toonaangevende ERP-oplossing voor het MKB Groothandel & retail Service & onderhoud Productie & assemblage Prodin Business Solutions B.V. Tel 088 808 11 00 sales@prodin.nl WWW.PRODIN.NL Inhoudsopgave

Nadere informatie

Exact Globe Next Het nieuwe managen

Exact Globe Next Het nieuwe managen Exact Globe Next Het nieuwe managen Inhoud 2 Ontwikkeld voor uw uitdagingen 4 Exact Globe Next, het product 6 Grip op uw financiën 10 Track and Trace 14 Planning 18 Uw klanten op de eerste plaats 25 Exact

Nadere informatie

De ERP-software voor de projectindustrie. » offshore & maritiem» klimaattechniek» machinebouw

De ERP-software voor de projectindustrie. » offshore & maritiem» klimaattechniek» machinebouw De ERP-software voor de projectindustrie» offshore & maritiem» klimaattechniek» machinebouw Kansen zien en verzilveren In de wereld van discrete productiebedrijven draait het vaak om een matrix van productvarianten,

Nadere informatie

De bedrijfsmanagementoplossing voor uw bedrijf Eenvoudig in gebruik. Robuust in resultaat.

De bedrijfsmanagementoplossing voor uw bedrijf Eenvoudig in gebruik. Robuust in resultaat. De bedrijfsmanagementoplossing voor uw bedrijf Eenvoudig in gebruik. Robuust in resultaat. Inleiding SAP helpt ondernemingen van elke omvang en uit elke sector, om een Best-Run Business te worden. Van

Nadere informatie

Microsoft Business Solutions Navision 4.0

Microsoft Business Solutions Navision 4.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding........................................... 4 Bedrijfsadministratie................................. 6 Supply Chain Management........................... 10 De basis..........................................

Nadere informatie

PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV

PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV PRINTVIS: Uw oplossing voor de grafische sector gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV PrintVis: Uw oplossing voor voor de grafische sector Van management en financiën tot en met de productie en de drukpers,

Nadere informatie

De bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties Overzicht van de oplossing

De bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties Overzicht van de oplossing De bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties Overzicht van de oplossing Inhoud Inleiding 3 SAP Business One: onderscheidende factoren 4 De voordelen 5 Overzicht van de functies

Nadere informatie

ERP software van MKG De ruggengraat van uw bedrijf

ERP software van MKG De ruggengraat van uw bedrijf ERP software van MKG Inhoudsopgave 1. Wat is MKG ERP? 2. Overzicht functionaliteit. Relatiebeheer / CRM Verkoop Calculatie Productie Planning Inkoop Urenregistratie / Shopfloor control Voorraad / expeditie

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

Appkuns: Stabiele processen met Provide Business Solutions en SAP

Appkuns: Stabiele processen met Provide Business Solutions en SAP SAP Customer Success Story Grondstoffen en chemie Appkuns Appkuns: Stabiele processen met Provide Business Solutions en SAP Appkuns is een familiebedrijf dat kunststofgranulaat verwerkt tot kunststofproducten

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

2thePoint Project Software. Software voor Projectmatig Produceren

2thePoint Project Software. Software voor Projectmatig Produceren 2thePoint Project Software Software voor Projectmatig Produceren 2thePoint Project Software Software voor bedrijven die projectmatig produceren Projectmatig produceren Projectmatig produceren stelt bijzondere

Nadere informatie

Hunter CRM. Complete en flexibele software oplossingen DIENSTEN:

Hunter CRM. Complete en flexibele software oplossingen DIENSTEN: Hunter CRM Complete en flexibele software oplossingen Hunter - CRM levert complete en flexibele software oplossingen voor bedrijven, organisaties en praktijken. Geen enkel bedrijf is gelijk, waarom dan

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 management 12 16 inzicht

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

PREACTOR UITMUNTEND IN SCHEDULING Denk je aan scheduling... dan denk je aan Preactor

PREACTOR UITMUNTEND IN SCHEDULING Denk je aan scheduling... dan denk je aan Preactor PREACTOR UITMUNTEND IN SCHEDULING Denk je aan scheduling... dan denk je aan Preactor Wanneer u de productieplanning wilt optimaliseren, de voorraad wilt verlagen en de Customer Service wilt verbeteren,

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV. Brancheoplossing houtbranche

Microsoft Dynamics NAV. Brancheoplossing houtbranche Microsoft Dynamics NAV Brancheoplossing houtbranche...compleet voorraadbeheer......flexibel en gebruiksvriendelijk......gegarandeerde continuïteit......dé software voor de houtbranche... ABP Dynamics en

Nadere informatie

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS TAKE THE LEAD IN LOGISTICS NaviTrans: Uw oplossing voor voor de logistieke dienstverlener In een steeds competitiever wordende sector als de logistiek is het voor de hedendaagse ondernemers onontbeerlijk

Nadere informatie

ENJOY INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT SOLUTIONS IN SAP

ENJOY INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT SOLUTIONS IN SAP ENJOY INTEGRATED FACILITY MANAGEMENT SOLUTIONS IN SAP INHOUD Kostenbesparing door efficiënt Facility Management 3 Facility Management als spil binnen de organisatie 4 Haal meer uit SAP met FM Insight 5

Nadere informatie

De bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties Overzicht van de oplossing

De bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties Overzicht van de oplossing De bedrijfsmanagementoplossing voor kleine en middelgrote organisaties Overzicht van de oplossing Inhoud Inleiding 3 SAP Business One: onderscheidende factoren 4 De voordelen 5 Overzicht van de functies

Nadere informatie

DISCRETE MANUFACTURING

DISCRETE MANUFACTURING DISCRETE MANUFACTURING Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd

Nadere informatie

business software It s a pleasure running business It s a pleasure running business

business software It s a pleasure running business It s a pleasure running business business software [ I N S TA L L P R O J E C T S ] De AGP Group is een overkoepelende organisatie waarin zich meerdere vooraanstaande softwarehuizen hebben gevestigd. Allen zijn softwareontwikkelaars van

Nadere informatie

Oculus voor de servicemarkt

Oculus voor de servicemarkt Oculus voor de servicemarkt Oog voor uw bedrijfsprocessen Inhoud 1 Oculus voor de servicemarkt. 5 2 Uitdagingen en oplossingen voor de servicemarkt. 6.. 3 Oculus Suite voor servicemarkt. 9 3.1 Oculus

Nadere informatie

Unit 4 Multivers Extended. Unit 4 Multivers. De financiële en logistieke. oplossing voor. handelsbedrijven en zakelijke dienstverleners

Unit 4 Multivers Extended. Unit 4 Multivers. De financiële en logistieke. oplossing voor. handelsbedrijven en zakelijke dienstverleners Unit 4 Multivers Extended Unit 4 Multivers De financiële en logistieke oplossing voor handelsbedrijven en zakelijke dienstverleners 2 U NIT 4 MULTIVERS E XTENDED 3 I NHOUDSOPGAVE INLEIDING 4 Unit 4 Multivers

Nadere informatie