OVEREENKOMST INZAKE MET SAMENWERKINGSVERBAND BEREIK!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVEREENKOMST INZAKE MET SAMENWERKINGSVERBAND BEREIK!"

Transcriptie

1 BEREB OVEREENKOMST INZAKE MET SAMENWERKINGSVERBAND BEREIK! MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZUID-HOLLAND STADSGEWEST HAAGLANDEN STADSREGIO ROTTERDAM GEMEENTE DEN HAAG GEMEENTE ROTTERDAM De ondergetekenden: 1. de Minister van Verkeer en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan en als vertegenwoordiger van de Staat der Nederlanden, hierna te noemen "Rijkswaterstaaf, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Hoofdingenieur Directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, de heer P.M. Post. en 2. Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, hierna te noemen "de Provincie", te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gedeputeerde verkeer en vervoer, de heer J.W.A. van Dijk. en 3. net Stadsgewest Haaglanden, hierna te noemen "net Stadsgewest Haaglanden", te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, de heer J.J. van Aartsen, namens het Dagelijks Bestuur. en 4. de stadsregio Rotterdam, hierna te noemen "de stadsregio Rotterdam", te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder verkeer en vervoer, mevrouw J.N. Baljeu, namens het Dagelijks Bestuur. en 5. de Gemeente Den Haag, hierna te noemen "de Gemeente Den Haag", te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder verkeer en vervoer de heer P.W.M. Smit, namens het College van Burgemeester en Wethouders. en 6. de Gemeente Rotterdam, hierna te noemen "de Gemeente Rotterdam", vertegenwoordigd door de portefeuillehouder verkeer en vervoer, mevrouw J.N. Baljeu, namens het College van Burgemeester en Wethouders.

2 Overwegende dat: 1. de partijen die nu reeds betrokken zijn bij SWINGH (Rijkswaterstaat, de Provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de Gemeente Den Haag) en Nexus (Rijkswaterstaat, de Provincie, de stadsregio Rotterdam en de Gemeente Rotterdam) samen willen werken aan de verbetering van de bereikbaarheid van de regie's Haaglanden en Rotterdam en dat zij daarom een samenwerking aangaan onder de naam BEREIK!. 2. deze overeenkomst erin voorziet afspraken te maken over de wijze van samenwerken binnen BEREIK! en de wijze van voorzien in de kosten die gemaakt worden in het kader van de samenwerking BEREIK!. 3. het Stadsgewest Haaglanden de financiele administratie voert voor BEREIK!. 4. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland aan het Stadsgewest Haaglanden gelimiteerd mandaat verlenen in het kader van het samenwerkingsverband BEREIK!. 5. er een kernteam wordt samengesteld bestaande uit een nader te bepalen aantal medewerkers van de partijen die uitvoering geven aan de samenwerking binnen BEREIK!. komen het volgende overeen: Artikel 1: Bearippenliist In de bij deze overeenkomst behorende en daarvan integraal onderdeel uitmakende bij lag e 1: "Begrippenlijst bij de Overeenkomst inzake het samenwerkingsverband BEREIK!" zijn de in deze overeenkomst voorkomende begrippen gedefinieerd, Artikel 2: Algemene afspraken BEREIK! is een netwerkorganisatie waarin overheden, bedrijfsleven en consumentenorganisaties samenwerken om de bereikbaarheid in de regio Haaglanden en de regio Rotterdam te verbeteren. De focus is gericht op snel te realiseren maatregelen. BEREIK! is daarnaast een proeftuin voor innovatieve projecten. 2,1 Rijkswaterstaat, de Provincie, het Stadsgewest Haaglanden, de stadsregio Rotterdam, de Gemeente Den Haag en de Gemeente Rotterdam, hierna te noemen "partijen", werken samen aan verbetering van de bereikbaarheid van de regio Haaglanden en de regio Rotterdam binnen het samenwerkingsverband BEREIK!. Dit gebeurt op basis van samenwerkingsagenda's die tot stand komen door relevante partijen waar nodig bij elkaar te brengen en grensoverschrijdende projecten te agenderen. Doel, samenwerkingsagenda en organisatie van dit samenwerkingsverband zijn vastgelegd in het Werkplan BEREIK!: En nu verder! van april 2008, dat als bijlage bij deze overeenkomst is gevoegd en er integraal onderdeel van uitmaakt.

3 2.2 De mobiliteitsmanager van BEREIK! stelt elk jaar in december een werkplan en een kostenraming op voor het eerstvolgende jaar. Met werkplan en de kostenraming worden in bmoz-verband ter goedkeuring aan de portefeuillehouders verkeer van de partijen voorgelegd, indien nodig onder voorbehoud van goedkeuring door het atgemeen bestuur en/of dagelijks bestuur van de partijen. Het goedgekeurde werkplan geldt als integraa! onderdeel van deze overeenkomst en vervangt het tot de goedkeuring geldende werkplan. 2.3 Rijkswaterstaat, de Provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam verlenen ieder een gelijke bijdrage van 25% van de totale kosten (inclusief rente- en accountantskosten en BTW) van BEREIK! voor het betreffende jaar. 2.4 In afwijking van artiket 2.3 worden voor 2008 de navolgende bijdragen (inclusief rente- en accountantskosten en BTW) vastgesteld: Rijkswaterstaat ,-- De Provincie ,-- Het Stadsgewest Haaglanden ,-- De stadsregio Rotterdam , Rijkswaterstaat, de Provincie, het Stadsgewest Haaglanden, de stadsregio Rotterdam, de Gemeente Den Haag en de Gemeente Rotterdam wijzen elk schriftelijk voor in totaal minimaal 0,6fte een tot drie kernteamleden aan. 2.6 Het Stadsgewest Haaglanden draagt zorg, na verkregen instemming van het Ambtelijk Beraad van BEREIK!, voorde inhuurvan een mobrliteitsmanager, een officemanager/secretaresse en een communicatieadviseur voor BEREIK!. Bij voorkeur worden deze functronarissen ingehuurd vanuit de partijen. De kosten voor inhuur van deze functionarissen komen te laste van de kosten, zoals genoemd in artikel Jaarlijks worden bij het opstellen van de kostenraming zoals bedoeld in artikel 2.2 nadere (financiele} afspraken gemaakt over het gebruik door BEREIK! van faciliteiten als huisvesting en ICT-middelen bij een of meerdere partijen. Artikel 3: Financiele administratie 3.1 Het Stadsgewest Haaglanden verricht voor BEREIK! de financiele administratie. Het Stadsgewest Haaglanden is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de administratie en voor een ordelijk en controleerbaar financieel beheer. 3.2 De werkzaamheden die het Stadsgewest Haaglanden voor BEREIK! verricht, bestaan uit: a. het verzorgen van de inrichting en bijwerking van een adequate financiele administratie; b. het naleven van de admrnistratieve procedures conform de bij het Stadsgewest Haaglanden vigerende Administratieve Organisatie; c. het doen van betalingen van facturen die betrekking hebben op geleverde goederen en die ns ten; d. het versturen van facturen aan Rijkswaterstaat, de Provincie en de stadsregio Rotterdam ten behoeve van het voldoen van de jaarlijkse bijdrage in de kosten zoals bedoeld in artikel 2.3; e. het uiterlijk in mei van elk jaar opstellen van een financieel jaaroverzicht, waarin onder andere zijn opgenomen de uitgaven van het afgelopen jaar, aangegane jaaroverschrijdende verplichtingen en de eerder aangegane nog lopende jaaroverschrijdende verplichtingen;

4 f. het ervoor zorgdragen dat een externe accountantsdienst na ieder kalenderjaar de financiele administratie van BEREIK! controleert. De accountantsverklaring wordt, samen met het financiele jaaroverzicht, jaarlijks uiterlijk op 1 juli ter kennisgebracht van Rijkswaterstaat, de Provincie en de stadsregio Rotterdam. 3.3 De kosten die het Stadsgewest Haaglanden maakt voor het verrichten van de financiele administratie van BEREIK! komen ten laste van de kosten zoals genoemd in artikel De kosten die de stadsregio Rotterdam maakt voor het realiseren van de overdracht van de financiele administratie van Nexus naar het Stadsgewest Haaglanden komen ten laste van de kosten zoals genoemd in artikel Alle gemaakte kosten voor Nexus van 1 januari 2008 tot 1 juli 2008 komen ten laste van de kosten zoals genoemd in artikel De gemaakte kosten voor de overdracht van Nexus, zoals bedoeld in artikel 3.4 en 3.5, worden door de stadsregio Rotterdam voorzien van een accountantsverklaring. De kosten van de accountantsverklaring komen ten laste van de kosten zoals genoemd in artikel Ter controle op de rechtmatigheid van de besteding van de bij deze overeenkomst verleende middelen, ingevolge artikel 5 van het Besluit taak Departementale Audit Dienst, is het Stadsgewest Haaglanden verplicht medewerking te verlenen aan een eventueel onderzoek door accountants, werkzaam bij bedoelde dienst van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het Stadsgewest Haaglanden verleent toegang aan de personen, belast met het onderzoek en stelt deze in de gelegenheid alle relevante documenten en gegevens in te zien en daarvan kopieen te maken, dan wel deze voor nader onderzoek mee te nemen. Ten behoeve van het onderzoek dient de administratie tien jaar te worden bewaard. Artikel 4: Facturering 4.1 Het Stadsgewest Haaglanden stuurt Rijkswaterstaat, de Provincie en de stadsregio Rotterdam twee keer per jaar een factuur met betrekking tot de kosten zoals genoemd in artikel 2.3. Uiterlijk 1 juli van ieder jaar wordt een eerste factuur gestuurd welke betrekking heeft op het lopende boekjaar (voorschot van 50% van de te verwachten kosten voor dat jaar). Tevens wordt uiterlijk op voornoemde datum een factuur gestuurd betreffende de eindafrekening over het voorgaande boekjaar (op basis van werkelijk gemaakte kosten). Hierbij wordt ook het financiele overzicht en de accountantsverklaring gevoegd als bedoeld in artikel 3.2e en 3.2f. Uiterlijk 1 november van ieder jaar wordt een tweede factuur verstuurd met betrekking tot het lopende boekjaar (voorschot van de resterende 50% van de kosten zoals genoemd in artikel 2.3 en zo nodig aangepast aan de werkelijke kostenontwikkeling).

5 4.2 De facturen dienen te worden gezonden aan: voor Rijkswaterstaat voor de Provincie voor de stadsregio Rotterdam Rijkswaterstaat Zuid-Holland Afdeling Crediteurenadministratie Postbus RD UTRECHT Onder vermelding van contractnummer ZHV en SAPbestelnummer Provincie Zuid-Holland Afdeling Verkeer en Vervoer Postbus LP DEN HAAG t.a.v. de verantwoordelijke medewerker en het bijbehorende verplichtingennummer stadsregio Rotterdam Afdeling Financiele Administratie Postbus AB ROTTERDAM Artikel 5: Overschriidina van totaal van biidraaen: meldinqsplicht: voorzien in overschrijding 5.1 De partijen verplichten zich de samenwerking BEREIK! zodanig uit te voeren, dat het totaal van de aangegane of nog aan te gane betalingsverplichtingen, de goedgekeurde kostenraming zoals bedoeld in artikel 2.2, in dat jaar niet overstijgt. 5.2 Het Stadsgewest Haaglanden stelt partijen direct schriftelijk in kennis indien er sprake is van een dreigende overschrijding van de goedgekeurde kostenraming, zoals bedoeld in artikel Rijkswaterstaat, de Provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam informeren binnen vier weken schriftelijk het Stadsgewest Haaglanden en de overige partijen of zij instemmen met de gemelde dreigende overschrijding, als bedoeld in artikel De kennisgeving van dreigende overschrijding van de goedgekeurde kostenraming, zoals bedoeld in artikel 2.2, en de schriftelijke instemmingen, zoals bedoeld in artikel 5.3, worden gevoegd als bijlage bij hetfinancieel jaaroverzicht, zoals bedoeld in artikel Indien Rijkswaterstaat, de Provincie, het Stadsgewest Haaglanden of de stadsregio Rotterdam geen instemming geeft, zoals bedoeld in artikel 5.3, is overschrijding van de goedgekeurde kostenraming, zoals bedoeld in artikel 2.2, niet toegestaan. Artikel 6: Archiverina 6.1 Het Stadsgewest Haaglanden verricht voor BEREIK! de archivering van de stukken conform wettelijke regels. Het Stadsgewest Haaglanden is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de administratie en voor een ordelijk en controleerbaar administratief beheer van de stukken. 6.2 Het huidige archief van Nexus aanwezig bij de stadsregio Rotterdam wordt zo spoedig mogelijk overgedragen aan BEREIK!.

6 6.3 Met Stadsgewest Haaglanden stelt op verzoek de archiefstukken beschikbaar aan partijen. 6.4 De kosten die het Stadsgewest Haaglanden maakt voor net verrichten van de archivering van BEREIK! komen ten laste van de kosten zoals genoemd in artikel 2.3. Artikel 7: Werkinasduur 7.1 Deze overeenkomst treedt in werking op de dag nadat alle partijen deze overeenkomst hebben ondertekend en werkt terug tot en met 1 januari Deze overeenkomst geldt tot en met 31 december 2008 en wordt jaarlijks, per 1 januari stilzwijgend verlengd met een periode van 1 jaar, tenzij een van de partijen verzoekt om beeindiging. Een verzoek om beeindiging dient ten minste drie maanden voor het einde van een kalenderjaar schrifteiijk teworden ingediend bij partijen. 7.3 Indien sprake is van een verzoek, zoals bedoeld in artikel 7.2, treden partijen terstond in overleg over de gevolgen en de financiele afwikkeling met inachtneming van het bepaalde in artikel 2.3. Artikel 8: Rechtskarakter 3.1 Met de in deze overeenkomst neergelegde afspraken beogen partijen elkaar juridisch te binden. 8.2 Deze overeenkomst bevat de volledige afspraken tussen partijen. Algemene voorwaarden, onder welke benaming dan ook, zijn niet van toepassing. Een aanvulling op, een wijziging van of een afwijking van deze overeenkomst zijn slechts rechtsgeldig indien deze door partijen schrifteiijk zijn overeengekomen. 8.3 Op deze overeenkomst is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing. Indien een bepaling daarmee in strijd mocht blijken te zijn, dan vervalt deze en stellen partijen in overleg een alternatieve bepaling vast. Daarbij blijven de andere bepalingen in deze overeenkomst onverkort van kracht. 8.4 Binnen een maand na ondertekening van deze overeenkomst wordt de zakelijke inhoud daarvan gepubliceerd in de Staatscourant. In de Staatscourant wordt tevens meegedeeld dat de overeenkomst tot een maand na de publicatiedatum ter inzage ligt bij Rijkswaterstaat te Rotterdam. Artikel 9: Onvoorziene omstandiqheden 9.1 In het geval van een onvoorziene omstandigheid die wezenlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van deze overeenkomst, kan een party de andere partij gemotiveerd schrifteiijk verzoeken deze overeenkomst te wijzigen. Binnen twee weken na indiening van het verzoek treden partijen hierover in overleg. 9.2 Indien het in artikel 9.1 genoemde overleg niet tot overeenstemming leidt, is de geschillenregeling van toepassing, zoals genoemd in artikel 10.

7 Artikel 10: Geschillen 10.1 In het geval van geschillen voortvloeiend uit deze overeenkomst, zullen partijen de procedure volgen van het tweede tot en met het vierde lid van dit artikel. Worden de geschillen daardoor niet opgelost, dan zullen partijen trachten deze op te lossen met behulp van mediation conform het reglement van het Nederlands Mediation Instituut te Rotterdam, zoals dat luidt op de aanvangsdatum van de mediation. Indien het niet mogelijk is gebleken een geschil als hiervoor bedoeld op te lossen met behulp van mediation, zal het geschil worden beslecht door de bevoegde burgerlijke rechter te Den Haag Een partij die meent dat een geschil bestaat, deelt dat schriftelijk aan de andere partijen mee. De mededeling bevat een aanduiding van het geschil en een aanduiding van de mogeiijke oplossing daarvan Binnen drie weken na verzending van de in artikel 10.2 bedoelde mededeling zenden de andere partijen ieder nun zienswijze omtrent het geschil, alsmede een voorstel voor een oplossing daarvan. Tenzij het zaken betreft die tot de bevoegdheden van het bestuur van een van de organisaties behoren Binnen twee weken na afloop van de in artikel 10.3 genoemde termijn overleggen partijen over een oplossing van het geschil. Elke partij kan zich door deskundigen laten bijstaan Elke partij draagt de eigen kosten voortvloeiend uit de procedure in bovenstaande leden. In geval van mediation zoals bedoeld in artikel 10.1 worden de kosten daarvoor gelijk verdeeld over de partijen In spoedeisende gevallen staat het partijen vrij zich te wenden tot de voorzieningenrechter te Den Haag.

8 Aldus in zesvoud opgemaakt en ondertekend, 1. Te Rotterdam, d.d.lv -\ Namens de minister van Verkeer en Waterstaat, de Hooding en ieur-directeur varvftfjkswaterstaat Zuid-Holland Te Den Haag, d.d. Z Namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, de gedeputeerde verkeer en vervoer deh Post de heer J.W.A. van Dijk 3. Te Den Haag, d.d Namens het Dagelijks Bestuur van het Stadsgewest Haaglanden, Te Rotterdam, d.d. 1. -I? Namens het Dagelijks Bestuur van de stadsregio Rotterdam, de portefeuillehouder verkeer en vervoer de heer J.J/van mevrouw J. Baljeu 5. Te Den Haag, d.d Namens het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Den Haag, de wethouder verkeer en vervoer Te Rotterdam d.d..1. -».* Namens het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam de wethouder verkeer en vervoer deheer P.W.M. Smit mevrouw J.N. Baljeu

9 BEREI Begrippenlijst bij de Overeenkomst inzake het samenwerkingsverband BEREIK! ambtelijk MobiliteitsOverleg Zuidvleugel (amoz) bestuurlijk MobiliteitsOverleg Zuidvleugel (bmoz) Ambtelijk Beraad (AB) Werkplan Kostenraming Kernteam In het ambtelijk Mobiliteitsoverleg Zuidvleugel zit namens iedere partij een manager verkeer en vervoer voor afstemming en eventuele samenwerkingen op ditterrein. In dit overleg komen ook zaken ten aanzien van werkplan, beg rot ing en tijdsduur van de samenworking van BEREIK! aan de orde. Het amoz is het ambtelijk voorportaal van het bestuurlijk MobiliteitsOverleg Zuidvleugel. De provincie Zuid-Holland voert het secretariaat van dit overleg. De mobiliteitsmanager van BEREIK! is indien nodig gast In het bestuurlijk Mobiliteitsoverleg Zuidvleugel zitten namens alle partijen de portefeuillehouders verkeer en vervoer voor afstemming en eventuele samenwerkingen op dit terrein. In dit overleg worden ook zaken ten aanzien van werkplan, kostennaming en tijdsduur van de samenwerking van BEREIK! goedgekeurd. De provincie Zuid- Holland voert het secretariaat van dit overleg. De mobiliteitsmanager van BEREIK! is indien nodig gast. In dit zeswekelijks overleg is iedere partij vertegenwoordigd door een persoon. Daarnaast levert de provincie een voorzitter en is ook de mobiliteitsmanager van BEREIK! onderdeel van het AB. Vanuit het kernteam van BEREIK! wordt er een secretaris geleverd. In het Ambtelijk Beraad worden de lopende zaken ten aanzien van BEREIK! besproken en afgestemd. Voor besluiten ten aanzien van werkplan, kostenraming en tijdsduur van de samenwerking is het Ambtelijk Beraad een voorportaal voor het amoz. In het werkplan staat beschreven wat voor het betreffende jaar de samenwerkingsagenda voor BEREIK! is. Concreet welke gebiedstafels, thematafels en innovatieve tafels zijn er in dat jaar aan de orde en hoe worden die ingevuld. In de kostenraming wordt jaarlijks vastgelegd welke financiele middelen er voor BEREIK! in dat jaar beschikbaar zijn. Deze middelen worden gelijkelijk gedekt door Rijkswaterstaat, de provincie, het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam. Partijen stellen een tot drie medewerkers beschikbaar om invulling te geven aan de gebiedstafels, thematafels en innovatieve tafels. Per tafel zijn er twee trekkers (tafelheren of tafeldames). Minimaal een trekker per tafel neemt deel aan het kernteam van BEREIK!. In dit tweewekelijks overleg worden lopende zaken rondom BEREIK! besproken en komt de voortgang random de tafels aan de orde. Deelname aan het kernteam en het trekken van een tafel vallen binnen de 0,6 fte zoals genoemd in de overeenkomst. De projecten binnen de samenwerkingsagenda's worden door de partijen uitgevoerd. ^

10 Netwerkorganisatie Snel te realiseren maatregelen Samenwerkingsagenda's Mobiliteitsmanager Gebiedstafels, thematafels en innovatieve tafels Onder netwerkorganisatie wordt verstaan een groep mensen die vanuit of namens de partijen samenwerken binnen een jaarlijks te formuleren samenwerkingsagenda door het opstellen van een werkplan. Met snel te realiseren wordt bedoeld projected die binnen drie jaar gerealiseerd kunnen worden. Per tafel geldt een samenwerkingsagenda waarin maatregelen staan benoemd die worden gerealiseerd. Hierin wordt per project benoemd een korte projectomschrijving, organisatie welke dit project trekt en afspraken over de financiering. Geeft leiding aan BEREIK!. is voorzitter van het kernteam en vertegenwoordigt BEREIK! in het AB, amoz en bmoz. Aangesteld binnen de begroting van BEREIK!, bij voorkeur afkomstig vanuit een van de partijen. Jaarlijks wordt in het werkplan vastgesteld welke tafels er in het betreffende jaar worden ingevuld. Er is sprake van drie type tafels, namelijk gebiedstafels (werken aan een samenwerkingsagenda binnen een af te spreken gebied), thematafels {werken aan een samenwerkingsagenda binnen een bepaald thema) en innovatieve tafels (een innovatief project).

Samenwerkingsovereenkomst Regionale Ondersteuning Verkeersveiligheid in Zuid-Holland

Samenwerkingsovereenkomst Regionale Ondersteuning Verkeersveiligheid in Zuid-Holland Samenwerkingsovereenkomst Regionale Ondersteuning Verkeersveiligheid in Zuid-Holland 2017-2020 PARTIJEN: De provincie Zuid Holland, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gedeputeerde voor Verkeer

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009

Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 Samenwerkingsconvenant Blauwe Verbinding juli 2009 PARTIJEN: 1. De Stadsregio Rotterdam, gevestigd te Rotterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder Groen en Water, mevrouw

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

Partijen, overwegende dat:

Partijen, overwegende dat: Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Stichting Het Rijnlands Lyceum en de gemeente Den Haag inzake de start van de Europese School Den Haag (type II) Partijen, de Minister

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Pagina 1 van 7 Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente X Veiligheidsregio Utrecht De ondergetekenden: 1. De gemeente X, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

OVEREENKOMST. INZAKE MARKETING KORTING BEDRIJFSPARTNERS Marketing korting diensten nr.: 2013/0001

OVEREENKOMST. INZAKE MARKETING KORTING BEDRIJFSPARTNERS Marketing korting diensten nr.: 2013/0001 OVEREENKOMST INZAKE MARKETING KORTING BEDRIJFSPARTNERS Marketing korting diensten nr.: 2013/0001 ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Shopping Center Network BeNeLux,

Nadere informatie

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen "partijen";

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen partijen; Datum: 6 maart 2014 Versie 1.1 CONCEPT Dienstverleningsovereenkomst Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BSD/ RIS

Gemeente Den Haag BSD/ RIS Gemeente Den Haag BSD/2015.92 RIS 280743 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, en het college

Nadere informatie

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T Versie d.d. 18 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden aan de Aleide Kramersingel

Nadere informatie

CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio)

CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio) CONVENANT VSV 2012-2015 (naam regio) Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de RMCcontactgemeente van de RMC-regio ( ) en onderstaande onderwijsinstellingen inzake het terugdringen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Logo Groen IJsselmonde. Bestuursovereenkomst Landschapstafel IJsselmonde

Logo Groen IJsselmonde. Bestuursovereenkomst Landschapstafel IJsselmonde Logo Groen IJsselmonde Bestuursovereenkomst Landschapstafel IJsselmonde 1 juni 2016 www. Groenijsselmonde.nl Bestuursovereenkomst voor de samenwerking van de Landschapstafel IJsselmonde De publiekrechtelijke

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding 1 Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding Werkversie 0.7 10 augustus 2015 2 Ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als

Nadere informatie

Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht

Ondergetekenden: Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Rijkswaterstaat, Dienst Zuid-Holland ProRail BV De Provincie Zuid-Holland De Gemeente Moordrecht Convenant (inzake doorstromingsmaatregelen op de A12/A20 knooppunt Gouwe in het kader van ZSMII) Nr: ZHv

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39157 4 november 2015 Overeenkomst Staat NEN en NEC Partijen: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Samenwerkingsovereenkomst 1 De ondergetekenden: te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders van de colleges 1 : 1. College van Albrandswaard, 2. College van Barendrecht, 3. College van Brielle,

Nadere informatie

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst IZ ruine Kilhaven Ondergetekenden, de gemeente Werkendam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J.M. van Oosten, wethouder Economische zaken, handelend

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway maart 2018 Ondergetekenden, 1. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, zetelend te s- Gravenhage, namens deze de hoofdingenieur-directeur

Nadere informatie

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter 09I003226 OVEREENKOMST VOOR GEMENE REKENING 1. Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda 2. Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch 3. Het waterschap De Dommel, zetelende te Boxtel

Nadere informatie

Overeenkomsten d.d

Overeenkomsten d.d mm 15 MRT2016 Gemeente Delft Partijen/ondergetekenden: / Overeenkomsten d.d. 18-12-2015 A) Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Delft, adres: Martinus Nijhofflaan 2, 2624 ES Delft,

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord

Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Bestuursovereenkomst provincie Zuid-Holland gemeente Rijnwoude vanwege het HOV-NET Zuid-Holland Noord Ondergetekenden: 1. DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND, te dezen krachtens artikel 176 Provinciewet en de machtiging

Nadere informatie

urn in ii inn inn ii ii

urn in ii inn inn ii ii urn in ii inn inn ii ii B15-022966 BIJLAGE 01 Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ondernemersvereniging Stad En

Nadere informatie

Convenant. Ter bevordering van de productie van de Nederlandse film en Nederlandse publieksfilms in het bijzonder en het bioscoopbezoek in Nederland

Convenant. Ter bevordering van de productie van de Nederlandse film en Nederlandse publieksfilms in het bijzonder en het bioscoopbezoek in Nederland Convenant Ter bevordering van de productie van de Nederlandse film en Nederlandse publieksfilms in het bijzonder en het bioscoopbezoek in Nederland (btw-convenant Film 2018) Ondertekend door: de Nederlandse

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Ondergetekenden, de gemeente Woudenberg, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.A. de Kruif, wethouder en verantwoordelijk

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

De stadsregio Rotterdam, voor dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer I.W. Opstelten, namens deze mevrouw J. Baljeu;

De stadsregio Rotterdam, voor dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer I.W. Opstelten, namens deze mevrouw J. Baljeu; NADERE OVEREENKOMST KETENMOBILITEIT FIETS Partijen De provincie Zuid-Holland, voor dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Commissaris van de Koningin op grond van artikel 176 van de Provinciewet;

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG DSO2011.656 bijlage 2 TNO definitief concept Overeenkomst DH-TNO 16-5- 2011.doc.docx/Concept/10033543 /F687 OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG TUSSEN DE GEMEENTE DEN HAAG

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Overeenkomst tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland Zaaknummer 31129357 Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Betreft het uitvoeren van harde kering jachthaven en aanpassen strandovergang

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis

Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis Nadere Samenwerkingsovereenkomst Vernieuwen Wilhelminasluis De ondergetekenden, 1. De Provincie Noord-Holland, gevestigd te Haarlem, krachtens het Vertegenwoordigingsbesluit Provincie en Commissaris van

Nadere informatie

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch -

OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage. herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - OVEREENKOMST Planschade en kwaliteitsbijdrage herziening bestemmingsplan Buitengebied - Meinweg.2Herkenbosch - Pagina 2 van 5 Bestemmingsplan Memweg 2 Herkenbosch Ondergetekenden: De gemeente Roerdalen,

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGS OVEREENKOMST OMGEVINGSDIENST ACHTERHOEK

DIENSTVERLENINGS OVEREENKOMST OMGEVINGSDIENST ACHTERHOEK DIENSTVERLENINGS OVEREENKOMST OMGEVINGSDIENST ACHTERHOEK I N H O U D S O P G A V E I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel Artikel 3 Omvang van de dienstverlening II UITVOERING

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

Verzenddatum 2 7NOV 2. Paraaf Provinoii. etaris

Verzenddatum 2 7NOV 2. Paraaf Provinoii. etaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Mobiliteit en Milieu Registratienummer PZH-2013-434915730 (DOS-2010-0013435) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Nederlands Arbitrage Instituut MEDIATIONAANVRAAG

Nederlands Arbitrage Instituut MEDIATIONAANVRAAG Secretariaat Nederlands Arbitrage Instituut Postbus 21075, 3001 AB Rotterdam Telefoon: 010 2816969 Aert van Nesstraat 25 J-K, 3012 CA Rotterdam Fax: 010 2816968 E-mail: zorgcontractering@nai-nl.org Website:

Nadere informatie

Vredes- en humanitaire operaties 2019

Vredes- en humanitaire operaties 2019 Vredes- en en humanitaire operaties 2019 humanitaire operaties 2019 Vertrouwelijk 1 Alleen voor intern gebruik Overeenkomst vredes- en humanitaire operaties De ondergetekenden: a. De Staat der Nederlanden,

Nadere informatie

Taakuitvoeringsovereenkomst

Taakuitvoeringsovereenkomst Gewijzigd model TUO i.v.m. activiteiten ter intensivering van wettelijke basistaken voor repressieve huisvesting Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente [naam] Veiligheidsregio Utrecht Taakuitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019

Belastingdienst. Inspectie Leefomgeving en Transport. Convenant tussen de Belastingdienst en. Autoriteit woningcorporaties. Datum 15 juni 2019 CONCEPT Autoriteit woningcorporaties Inspectie Leefomgeving en Transport Belastingdienst Convenant tussen de Belastingdienst en Autoriteit woningcorporaties Datum 15 juni 2019 Convenant Belastingdienst

Nadere informatie

2015/20372 Betreft Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol

2015/20372 Betreft Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol Schadeschap a v e n Schiphol Voo r Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP Datum: 0 6 JAN 2015 Nummer: Afschrift aan: - a-^uj Postbus

Nadere informatie

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Nederlands Mediation Instituut NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: NMI: de Stichting Nederlands Mediation Instituut, gevestigd te Rotterdam. Reglement:

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Sallcon

Gemeenschappelijke regeling Sallcon Gemeenschappelijke regeling Sallcon De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd Overwegende dat De gemeenten Deventer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

INSTELLING(SBESLUIT) EN ONDERZOEKSOPDRACHT ONDERZOEKSCOMMISSIE SEKSUELE INTIMIDATIE EN MISBRUIK IN DE SPORT

INSTELLING(SBESLUIT) EN ONDERZOEKSOPDRACHT ONDERZOEKSCOMMISSIE SEKSUELE INTIMIDATIE EN MISBRUIK IN DE SPORT INSTELLING(SBESLUIT) EN ONDERZOEKSOPDRACHT ONDERZOEKSCOMMISSIE SEKSUELE INTIMIDATIE EN MISBRUIK IN DE SPORT Instelling(sbesluit) Het bestuur van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Nederlands

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst behorende bij het Regionaal Sectorplan Ruim baan voor Oost Groningen Ondergetekenden a. De Gemeente Bellingwedde, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevr. J.F. Snijder-Hazelhoff,

Nadere informatie

Overeenkomst Fonds Bereikbaarheidsoffensief Regio Utrecht

Overeenkomst Fonds Bereikbaarheidsoffensief Regio Utrecht Overeenkomst Fonds Bereikbaarheidsoffensief Regio Utrecht PARTIJEN: de provincie Utrecht, hierbij ingevolge artikel 176 van de Provinciewet vertegenwoordigd door de Commissaris van de Koningin; het Bestuur

Nadere informatie

12 Overleg met organisaties van overheidspersoneel. Algemene bepalingen

12 Overleg met organisaties van overheidspersoneel. Algemene bepalingen 12 Overleg met organisaties van overheidspersoneel Algemene bepalingen Artikel 12:1 1 Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt verstaan onder: a de commissie: de in artikel 12:2 bedoelde commissie voor

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein De ondergetekenden: Gemeente Amersfoort, gevestigd aan het Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Overeenkomst van Opdracht

Overeenkomst van Opdracht Overeenkomst van Opdracht Drie-partijen-overeenkomst van Opdracht inzake bemiddeling tot het verrichten van werkzaamheden ex artikel 7:400 BW - Algemene Modelovereenkomst conform Belastingdienst nummer

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl

Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl Samenwerkingsovereenkomst Structuurvisie Eemsmond - Delfzijl Partijen 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder IJ.J.

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg

Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg 1 Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg Deze overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2015 en heeft betrekking op de uitvoering door de gemeente Apeldoorn van taken

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM

Gemeente Amsterdam. Uitvoeringsovereenkomst. bedrijveninvesteringszone Dam 2019 BEDRUVENINVESTERINGSZONES AMSTERDAM X Gemeente Amsterdam Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone Dam 2019 EDRUVENINVESTERINGSZONES Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door S. Kaatee, directeur

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097

Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 Mediationovereenkomst Mediation Unlimited - Breda KvK Breda 62171097 MEDIATION OVEREENKOMST De ondergetekenden: Mediator en partijen: A....... wonende te..... aan de......, hierna te

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD MODEL ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD PARTIJEN 1. Gemeente Albrandswaard, te dezen vertegenwoordigd door de burgemeester van de Gemeente, de heer H.M. Bergmann, en als zodanig

Nadere informatie

UITTREDINGSOVEREENKOMST

UITTREDINGSOVEREENKOMST UITTREDINGSOVEREENKOMST PARTIJEN: 1. De minister van Infrastructuur en Milieu en De minister van Economische Zaken, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw S.A.M. Dijksma, hierna verder in

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 PARTIJ bij het Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 A) Het regionaal openbaar lichaam ---------------, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en praktijk voor counseling

Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en praktijk voor counseling Overeenkomst Regionaal Centrum Prenatale Screening en praktijk voor counseling P a r t ij e n, Het Regionaal Centrum prenatale screening VU medisch centrum, WBO vergunninghouder in het kader van landelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN VOOR SCnet DE ONDERGETEKENDEN:

OVEREENKOMST INZAKE DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN VOOR SCnet DE ONDERGETEKENDEN: OVEREENKOMST INZAKE DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN VOOR SCnet DE ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid SCnet BeNeLux b.v. gevestigd te Hardenberg (7771 CH) en kantoorhoudend

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd De ondergetekenden: 1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan en Wagteveld, Bart

Nadere informatie

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht

Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht .. Overeenkomst Voorfinanciering Randstadspoor tussen provincie Utrecht, gemeente Utrecht en Bestuur Regio Utrecht Partijen: De provincie Utrecht, ter uitvoering van het besluit van Geeputeerde staten

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland DE ONDERGETEKENDEN: Waterschap Rivierenland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Bassa, lid van het Dagelijks Bestuur, hierna

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Wmo Westerkwartier versie 01-06-2019 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Registratieovereenkomst

Registratieovereenkomst Secretariaat Klokkegat 26 6741 EL Lunteren info@nffinl wwwnffinl Registratieovereenkomst PARTIJEN: 1 De stichting Register Forensisch Accountants & Legal Experts (NFFI) te Leiden, hierna: de Stichting

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST Rob van Wijnen Conflictbemiddeling www.robvanwijnen.nl 1 MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: Rob van Wijnen, Mediator en partijen: A. gevestigd te

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen 2016-2020 Ondergetekenden, de gemeente Vianen, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder L.A. Wijnmaalen, verantwoordelijk portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging Consumentenautoriteit 2007

Onderwerp Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging Consumentenautoriteit 2007 Datum 3-01-2007 Kenmerk CA/6113295 Onderwerp Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging Consumentenautoriteit 2007 De Consumentenautoriteit, Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

2010 BESLUITEN Afdeling: Griffie Leiderdorp,

2010 BESLUITEN Afdeling: Griffie Leiderdorp, Pagina 1 van 6 Versie Nr. 3 Afdeling: Griffie Leiderdorp, 28-01-2011 Onderwerp: Verordening op de ambtelijke bijstand van de raad en fractieondersteuning 2011 gemeente Leiderdorp De raad van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONAAL HISTORISCH CENTRUM RIJNSTREEK EN LOPIKERWAARD De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG

RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG RAAMOVEREENKOMST ( MoU 2 ) INZAKE ADO DEN HAAG tussen Stichting Stadion Ontwikkeling N.V. ADO Den Haag H.P. Beheer B.V. en de gemeente s-gravenhage 25 maart 2009 Streefkerk Advocaten Postbus 716 2270 AS

Nadere informatie

Coördinatie door. uitvoering <Vul moment van uitvoering in>

Coördinatie door. uitvoering <Vul moment van uitvoering in> Annex VI Overzicht van werkzaamheden die door nevenopdrachtnemers worden verricht alsmede van de tijdstippen waarop zij worden uitgevoerd en coördinatieovereenkomst Aard van de werkzaamheden Verschillende

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING INZAKE STIMULERING VERVOERMANAGEMENT. Zoetermeer, donderdag 29 mei 1997

INTENTIEVERKLARING INZAKE STIMULERING VERVOERMANAGEMENT. Zoetermeer, donderdag 29 mei 1997 INTENTIEVERKLARING INZAKE STIMULERING VERVOERMANAGEMENT Zoetermeer, donderdag 29 mei 1997 1 INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur);

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur); bijlage 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST WE THE NORTH 1. provincie Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw F. Gräper; 2. de provincie Fryslân, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Openbaar lichaam Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam ; Gelet op artikel 6 derde lid van de Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam ; Gelet op

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015;

gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; Het college van de gemeente Stadskanaal gelezen het voorstel van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Wedeka bedrijven van 5 november 2015; gelet op artikel 23 van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Inkoop Concept Overeenkomst

Inkoop Concept Overeenkomst Inkoop Concept Overeenkomst UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage A Kenmerk 201500123.029.016 Betreft Europese

Nadere informatie

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging,

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Amsterdamstraat 2019-2023 Vereniging BIZ Amsterdamstraat en de Gemeente Haarlem De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer

Nadere informatie

BESLUIT OPENBAAR. aanvraag voor een vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: aanvraag).

BESLUIT OPENBAAR. aanvraag voor een vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: aanvraag). BESLUIT OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206511 Betreft zaak 15.0597.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie