Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van"

Transcriptie

1 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris mw. P.A. Groen, ambtelijk secretaris 1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 19 september wordt vastgesteld. 2. en openbaar 2.1 Raadsvragen OPA inzake Kwetsbare objecten extra beschermen (Bruinooge) Het lid van de Raad, de heer Hoekzema, heeft ons op 31 augustus 2017 vragen gesteld over kwetsbare locaties extra beschermen. 2.2 Raadsvragen VVD inzake Radicalisering ook op Alkmaarse scholen? (Bruinooge) Het lid van de Raad, de heer Van der Rhee, heeft ons op vragen gesteld over Radicalisering ook op Alkmaarse scholen? 2.3 Raadsvragen DENK inzake Geheimhouding en vertrouwelijk! (Bruinooge) Het lid van de Raad, de heer Keskin heeft ons op vragen gesteld over Geheimhouding en vertrouwelijk. 2.4 Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (Bruinooge) Overeenkomstig het gebruik in onze gemeente kunnen raadsleden, die daartoe de wens te kennen geven, conform artikel 2, lid 3 van het Reglement Burgerlijke Stand voor de duur van hun zittingsperiode worden benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Het raadslid de heer D.E. Schultz heeft te kennen gegeven als zodanig benoemd te willen worden. De heer D.E. Schultz te benoemen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor de duur van zijn raadsperiode.

2 2.5 Vierde wijziging gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (Bruinooge) In de vergadering van het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is op 7 juli 2017 besloten om de 17 deelnemende gemeenten de vierde wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor te leggen. In dit voorstel wordt een toelichting gegeven op de voorgestelde wijziging en worden de aan u gevraagde besluiten voorgelegd. 1. In te stemmen met de wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord volgens bijgaand ontwerp onder voorbehoud van daartoe verkregen toestemming van de gemeenteraad. 2. Bijgevoegd raadsvoorstel ter besluitvorming aan te bieden aan de raad. 2.6 Vaststelling subsidie 2016 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (Kloos) Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV heeft in 2016 subsidie ontvangen en is verplicht om vóór 1 juli 2017 een aanvraag tot vaststelling van deze in 2016 ontvangen subsidie te doen. Deze aanvraag is ontvangen. De subsidie die in 2016 verleend is, kan nu worden vastgesteld. 1. De subsidie 2016 aan het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord vast te stellen op ,- exclusief BTW en ,-- inclusief BTW. 2. In te stemmen met de beschikking tot vaststelling van de subsidie 2016 aan het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en deze te versturen. 2.7 Diversiteitsagenda (Dijkman) Het college heeft in het coalitieakkoord aangegeven open en zelfbewust om te gaan met vrijheid voor burgers, ongeacht ras, afkomst, geloof of seksuele geaardheid. Daarmee onderschrijft zij het belang van diversiteit en inclusie. In haar brief van 17 juni 2016 heeft het college aangegeven te gaan werken met een diversiteitsagenda. Er is een conceptdiversiteitsagenda opgesteld. 1. De conceptdiversiteitsagenda vast te stellen. 2. Bijgaand commissievoorstel ter opiniërende bespreking aan te bieden aan de commissie Sociaal. 3. De diversiteitsagenda ter definitieve vaststelling terug te laten keren in het college. 2.8 Raadsvragen BAS inzake Huisvesting COC (Dijkman) Het lid van de Raad, de heer Bijl, heeft ons op 25 augustus vragen gesteld over de huisvesting van het COC. Ze willen weten of het college bereid is om het COC het pand Achterdam 8 te verhuren. Ook willen ze weten als er bereidheid tot verhuur is of we andere sociale partners willen huisvesten in dit pand. Deze vraag is reeds eerder beantwoord in de Motie geschikte huisvesting voor COC Noord-Holland noord hierin hebben wij aangegeven dat deze locatie is niet in aanmerking komt omdat een horecavergunning in strijd is met het vigerend bestemmingsplan.

3 2.9 Stresstest Jaarrekening (Dijkman) Net als vorig jaar is een stresstest opgesteld waarbij aan de hand van kengetallen en een rentescenario berekening de financiële positie van de gemeente wordt beschouwd. Conclusie is dat de gemeente Alkmaar op dit moment voldoende weerbaar is om financiële risico s op te vangen. De situatie is ook iets verbeterd ten opzichte van de stresstest van vorig jaar. 1. Kennis te nemen van de stresstest jaarrekening De stresstest aan te bieden aan de auditcommissie en ter kennisname aan de gemeenteraad Controleprotocol en normenkader 2017 (Dijkman) Voor de accountantscontrole van de jaarrekeningen 2017 en 2018 is het noodzakelijk dat de raad het controleprotocol vaststelt zodat de accountant uitvoeringsvoorschriften heeft ten aanzien van de accountantscontrole. Dit betreffen voorschriften inzake onder andere de materialiteit, de rapporteringstoleranties en de normstelling. Een overzicht met de hierboven genoemde normstelling is het normenkader. Voor de controle van de rechtmatigheid van het jaar 2017 is het noodzakelijk dat de raad het normenkader vaststelt waarin de actuele wet- en regelgeving is opgenomen waar de accountant op dient te toetsen. 1. In te stemmen met het controleprotocol In te stemmen met het normenkader Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming aan te bieden aan de Raad Geluidsaneringsprogramma Stationsgebied Alkmaar (Nagengast) In de collegevergadering van 24 januari 2017 heeft het college ingestemd met het ontwerp Geluidsanering Stationsgebied en het ontwerp vrijgegeven met de mogelijkheid voor belanghebbenden om zienswijzen naar voren te brengen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht op grond van artikel 87j, tweede lid Wet geluidhinder. Er zijn 11 zienswijzen ingediend. Alle 11 zienswijzen zijn ontvankelijk. De zienswijzen geven geen aanleiding het ontwerp saneringsprogramma Stationsgebied aan te passen. 1. Kennis te nemen van de ingebrachte zienswijzen naar aanleiding van het ontwerp Geluidsaneringsprogramma Stationsgebied. 2. In te stemmen met het Verslag zienswijzen ontwerp Geluidsaneringsprogramma Stationsgebied Alkmaar. 3. In te stemmen met het toevoegen van het bijgevoegde Addendum aan het Geluidsaneringsprogramma Stationsgebied Alkmaar. 4. Het bijgevoegde Geluidsaneringsprogramma Stationsgebied Alkmaar, inclusief het Addendum zoals vermeld onder punt 3, vast te stellen. 5. In te stemmen met het bijgevoegde Formulier UK/S. 6. De Unitmanager Ruimtelijke Ordening en Milieu mandaat te verlenen om het Formulier UK/S te ondertekenen. 7. In te stemmen met het indienen van het Geluidsaneringsprogramma Stationsgebied Alkmaar, inclusief het Addendum, het Formulier UK/S en de bijbehorende stukken bij de bevoegde instantie.

4 2.12 Raadsvragen LA inzake Natuurbegraafplaats Geestmerloo (Nagengast) De fractie van Leefbaar Alkmaar heeft het college bij brief van 12 september 2017 vragen gesteld met betrekking tot de financiering van natuurbegraafplaats Geestmerloo. In bijgevoegde brief worden de vragen beantwoord Klachtenregeling Maatschappelijke ondersteuning (MO), Jeugd en Leerplicht gemeente Alkmaar (Konijn-Vermaas) Wij willen als gemeente de best passende hulp in de Jeugdhulp en Wmo bieden. Mocht een inwoner zich niet goed bejegend voelen of klachten hebben over het handelen van een medewerker van de gemeente, dan is het van belang dat inwoners zich ook in zo n situatie gehoord en serieus genomen voelen en dat hun klacht snel, zorgvuldig en naar tevredenheid wordt afgehandeld. Met de Klachtenregeling Maatschappelijke ondersteuning, Jeugd en Leerplicht.gemeente Alkmaar en het inrichten van een onafhankelijke Klachtencommissie wordt ingezet op een goede behandeling en afhandeling van klachten. Hiermee geeft het college ook uitvoering aan de motie van de gemeenteraad van 2 juni 2016, waarin het college wordt gevraagd om te onderzoeken op welke wijze het realiseerbaar is om een onafhankelijke zorgombudsman al dan niet in regionaal verband aan te stellen, die de klachten behandelt van de hulpbehoevende Alkmaarse burgers en hun naasten. 1. De Klachtenregeling MO, Jeugd en Leerplicht, conform bijlage 1, vast te stellen. 2. De uitvoering van de klachtenregeling over te dragen aan de Klachtencommissie MO, Jeugd en Leerplicht, zoals opgenomen in de Klachtenregeling MO, Jeugd en Leerplicht gemeente Alkmaar. 3. Mandaat voor de aanwijzing van de secretaris klachtencommissie, evenals diens vervanger, te verlenen aan de unitmanager Maatschappelijke Ondersteuning. 4. Het Benoemingsbesluit van de leden van de klachtencommissie, conform bijlage 2, vast te stellen. 5. Het vergoeding voorzitter en leden klachtencommissie, conform bijlage 3, vast te stellen. 6. De besluiten genoemd onder punt 1, 4 en 5 bekend te maken in het Gemeenteblad. 7. In het vierde kwartaal van 2019 het functioneren van de Klachtenregeling en de Klachtencommissie te evalueren. 8. Het besluit ter kennisname naar de raad te sturen Raadsvragen VVD inzake De tegenprestatie (Konijn-Vermaas) Het lid van de Raad, mevrouw Vermeulen, heeft ons bij brief van 7 september 2017 vragen gesteld inzake de Tegenprestatie Raadsvragen GL inzake bezuinigingen op de bijzondere bijstand (Van de Ven) Het lid van de Raad, mevrouw Bozelie, heeft ons op 8 september 2017 vragen gesteld over de wijziging van het draagkrachtpercentage dat gehanteerd wordt voor de bijzondere bijstand. Extra inkomen boven de 120% van het sociaal minimum wordt nu

5 altijd voor 100% (= draagkrachtpercentage) in mindering gebracht op de mogelijke bijzondere bijstand. Voorheen gold voor een aantal kostensoorten een draagkrachtpercentage van 35% Nadere regels Wmo (Van de Ven) Naar aanleiding van jurisprudentie is de Wmo Verordening op 18 mei 2017 door de gemeenteraad aangepast. Dit betekent ook aanpassingen voor de Nadere regels. Bijgaande Nadere regels bestaan uit twee onderdelen, namelijk de aanvraagprocedure voor maatwerkvoorzieningen en de resultaatgebieden. Deze zijn gericht op behoud en zo mogelijk versterking van de zelfredzaamheid en participatie van Alkmaarse burgers. Deze formulering in resultaten -in plaats van uitsluitingscriteria- sluit aan bij de bedoeling en de maatwerkgedachte (Beleidskader Wmo). De ondersteuning die iemand krijgt, past bij zijn of haar leefwereld. 1. De Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Alkmaar 2017 vast te stellen conform bijlage onder gelijktijdige intrekking van de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Alkmaar Het maatschappelijke ondersteuning gemeente Alkmaar 2016 in te trekken. 3. Bovengenoemde bekend te maken in het gemeenteblad. 4. De Nadere regels ter kennisname aan te bieden aan de Commissie Sociaal Terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan Dwarsweg 2 Graft (Van de Ven) Met het ontwerp bestemmingsplan Dwarsweg 2 Graft wordt beoogd om de sloop en nieuwbouw van een stolpboerderij op het perceel Dwarsweg 2 in Graft planologischjuridisch te regelen. Het bestemmingsplan is een resultaat van intensief overleg in de afgelopen jaren tussen gemeente, provincie en de monumentencommissie. De voormalige gemeente Graft-De Rijp had onder voorwaarden ingestemd met de beoogde ontwikkeling. 1. In te stemmen met het ontwerp bestemmingsplan Dwarsweg 2 Graft. 2. Het ontwerp bestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage te leggen conform artikel 3.8 Wro. 3. Het ontwerp bestemmingsplan ter kennisname toe te zenden aan de commissie Ruimte Nadere regels AlkmaarPas (Van de Ven) De verordening AlkmaarPas is in de raad van vastgesteld. In de verordening is tevens opgenomen dat het college nadere regels vast stelt van welke voorzieningen ter bevordering van de maatschappelijke participatie met de AlkmaarPas gebruik kan worden gemaakt evenals regels ter nadere uitvoering van de verordening. In de nadere regels zijn de voorzieningen aangegeven die onder de AlkmaarPas vallen. De nadere regels AlkmaarPas vast te stellen Aanpassing Afwijkingenbeleid (Van de Ven)

6 In december 2016 is het Afwijkingenbeleid vastgesteld. Het afwijkingenbeleid beschrijft de regels waaraan moet worden voldaan om in bepaalde gevallen, in afwijking van het bestemmingsplan, voor vergunningverlening in aanmerking te komen. Het afwijkingenbeleid wordt nu aangepast. De wijziging betreft het mogelijk maken van balkons en dakterrassen voor drive-in woningen in de wijk Huiswaard, met een maximum diepte van 2 meter. 1. In te stemmen met de aanpassing van het afwijkingenbeleid. 2. Het afwijkingenbeleid ter informatie toe te sturen aan de commissie ruimte. 3. Het afwijkingenbeleid gedurende 6 weken in ontwerp ter inzage te leggen Beheersverordening Vroonermeer-Zuid (Van de Ven) Voor Vroonermeer Zuid verloopt op 1 november 2017 het vigerende bestemmingsplan. Er wordt hiervoor een nieuw bestemmingsplan opgesteld, maar omdat hierbij ook de ondergrond (STRONG) wordt meegenomen is hiervoor meer tijd benodigd. Om te voorkomen dat er geen geldend ruimtelijk kader ligt voor Vroonermeer Zuid, wordt deze beheersverordening opgesteld. Hierbij wordt ook de Vroonermeer Driehoek meegenomen. De beheersverordening legt de huidige planologische situatie vast. Verder worden er geen nieuwe wijzigingen toegestaan. Wettelijk gezien is er geen inspraak verplicht bij het vaststellen van een beheersverordening. Er is al inspraak geweest bij het vaststellen van de oorspronkelijke bestemmingsplannen. 1. In te stemmen met de beheersverordening Vroonermeer-Zuid. 2. Bijgaand raadsvoorstel ter besluitvorming voor te leggen aan de Raad Toetreding gemeente Uitgeest tot centrumregio Alkmaar (Van de Ven) De gemeente Uitgeest wil op 1 januari 2018 in het Sociaal Domein (maatschappelijke opvang, beschermd wonen, verslavingszorg, OGGZ en vrouwenopvang) samenwerken met de gemeenten in de regio Alkmaar. Om dit technisch mogelijk te maken dient er aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor 12 september a.s. een verzoek gedaan te worden tot herindeling van de regio. Tevens zal daarbij gevraagd dienen te worden om tot overheveling over te gaan van de daarmee samenhangende uitkeringen. Aan het onderdeel beschermd wonen is een risico verbonden in de vorm van het Fort bij Krommeniedijk. Een beschermd woontrainingsvoorziening in wording voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). In de paragraaf over het weerstandsvermogen voor de begroting 2018 is aangegeven hoe met dit soort risico s en onzekerheden kan worden omgegaan. In de nota wordt verder aangegeven welke toezeggingen er door gemeenten zijn gedaan om het risico te spreiden. 1. In te stemmen om mee te werken aan een herindelingsverzoek op het sociaal gebied (maatschappelijke opvang, beschermd wonen, verslavingszorg, OGGZ en vrouwenopvang) i.v.m. de toetreding van de gemeente Uitgeest per 1 januari 2018, met inachtneming van het besluit onder Kennis te nemen van de brief van de gemeente Uitgeest d.d.26 juli 2017 waarin zij het verzoek tot herindeling van regio doet. 3. In te stemmen met een herindelingsverzoek aan het ministerie van VWS onder het voorbehoud dat de middelen die de gemeente Haarlem thans ontvangt na de

7 herindeling overgaan naar de gemeente Alkmaar, conform de brief van 13 september 2017 gericht aan de gemeente Uitgeest. 4. De middelen die via het gemeentefonds vanuit de centrumgemeente Haarlem naar de centrumgemeente Alkmaar worden overgeheveld (waarschijnlijk via decembercirculaire) in het jaar 2018 en verder beschikbaar te stellen voor de betreffende taakvelden en dit te verwerken in de eerstvolgende begrotingswijziging. 5. In te stemmen om deze nota ter kennisname voor te leggen aan de raadscommissie Sociaal.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 Aanwezig Afwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18-06-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 november 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 05-02-2019 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver,

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 5 april 2016 wordt vastgesteld. Benoeming Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 april 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 juni 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 maart 2018 Aanwezig Afwezig drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2015 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 31 maart 2015 wordt vastgesteld. Raadsvragen GL inzake Opruimen bezittingen dakloze man BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 april 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mr. J.W.C. Aalders, secretaris

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 30-10-2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter P.F. Dijkman, C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 april 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 20 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 maart 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos mr. P. de Baat MPM J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 8 maart 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 november 2014 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn- mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 3 december 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 december 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 oktober 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven W. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 23 april 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. M. drs. M. L. Hagen mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211

Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvoorstel Startersleningen: nieuwe verordening vaststellen agendapunt : bijlage nr. : 2015-211 Raadsvergadering: 26 maart 2015 Commissie: Portefeuillehouder: Ruimte mw. E.C. Konijn-Vermaas Samenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 29 september 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 januari 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

003. Verordening advisering planschade

003. Verordening advisering planschade 003. Verordening advisering planschade Inhoudsopgave 003. Verordening advisering planschade... 2 Raadsvoorstel verordening planschade... 3 003. Verordening advisering planschade 003. Verordening advisering

Nadere informatie

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland

Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvoorstel Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling: Werkvoorzieningsschap Noord Kennemerland Raadsvergadering: 23-06-2016 agendapunt : bijlage nr. : 2016-1052 Commissie: Portefeuillehouder: Sociaal

Nadere informatie

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 30 januari 2018 Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; ; Dhr. A.L.

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 september 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat V.H. Kloos J.P. Nagengast, MBA mw. M. Hamberg drs. M. L. Hagen

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen geen agendapunten voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen geen agendapunten voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 26-01-2017 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-22:35 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. 2 Inspraak

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders:

datum overleg dinsdag 28 mei 2013 aanwezig voorzitter: secretaris: wethouders: VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS datum overleg dinsdag aanwezig voorzitter: secretaris: : de heer T.J. Romeyn mevrouw C.C.H. van de Meent mevrouw D.H. Schmalschläger de heer H.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijsten van de vergaderingen van 7 en 9 juni 2011 worden vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijsten van de vergaderingen van 7 en 9 juni 2011 worden vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 juni 2011 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L. Hagen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 19 mei 2015 Portefeuillehouder: Dhr. C.J. Ruigrok Opsteller: Nes, Renate van de 1. 8105 opstelling kadernota bestemmingsplan bedrijventerreinen * Stem in met het opstellen van de kadernota bestemmingsplan Bedrijventerreinen

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 25 april 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven mw. P.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 BESLUITENLIJST (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 15 december 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015.

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 247735 /

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 19 maart 2019 No. 2019-11 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders J.H.L.M. de Vreede, mevrouw J.H.A. Sørensen, P.A.

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 2 september 2013 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 september 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw. M.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 maart 2018 Aanwezig P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 25 april 2016 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 25 april 2016 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W.

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 Aanwezig: De wnd. burgemeester, de heer M. Houtman De wethouder I, de heer W. van der Leij De wethouder II, de heer T. Meijdam De wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

mskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 26 januari 2016

mskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 26 januari 2016 gemeente mskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 26 januari 2016 Aanwezig Afwezig burgemeester mw. drs. A.E.H. Baltus x wethouder A.W.M. Schoorl x wethouder C.M. Beentjes x wethouder EJ.A. Frowijn

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. J.W.E. Spies Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta Wnd.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum vergadering: 21 augustus 2018 Aanwezig: de heer Dirk Heijkoop, burgemeester; mevrouw Trudy Baggerman, wethouder;

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld Datum: 19 november 2013 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester J. Krieger, Wethouder B. Daan, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder R.J. Helm, Wethouder M.J.H. Smulders, Secretaris A. Heiner, Adviseur/notulist B.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van enlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van 04-12-2018 Aanwezig Afwezig P.F. Dijkman, voorzitter C. Braak, P.G.M. Verbruggen E.C. Konijn-Vermaas M.J.L. van Zon W van Twuijver, secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 maart 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 3 maart 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden)

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden) B&W-voorstel Onderwerp Ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove Zaaknummer -2012-000562 Documentnummer DOC-2012-003664 Versie Auteur Mw. L.M.H. Springeling l.m.springeling@zoetermeer.nl 079-3469815

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1934 *B.18.1934* Landgraaf, 6 november 2018 ONDERWERP: Controleprotocol 2018 Verantwoordelijke portefeuillehouder(s): C.P.G. Wilbach

Nadere informatie

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren Voorstel aan : Gemeenteraad van 29 juni 2015 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 15 juni 2015 Nummer : 31 Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Horecagelegenheid Vondellaan

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0984 B.16.0984 Landgraaf, 23 mei 2016 ONDERWERP: Vaststellen zienswijze raad van begroting GGD Zuid Limburg 2017 Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: Mevrouw Carry Abbenhues, Burgemeester Mevrouw Annelies de Jonge, Wethouder; mevrouw Patricia Withagen,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 december 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. Hamberg drs. M.L.

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 10 mei 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 10 mei 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 10 mei 2016 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris E. Eerenberg (B) J.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 7 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 7 Datum : Ag nr. : 7 Datum :07-10-08 Onderwerp procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade Boxtel 2008 Status besluitvormend Voorstel 1) de procedureverordening voor advisering tegemoetkoming

Nadere informatie

Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland

Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland RAADSVOORSTEL Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland Voorgesteld raadsbesluit: het Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 23.O (06-06-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen "partijen";

CONCEPT. De ondergetekenden sub 1 en 2, hierna gezamenlijk te noemen partijen; Datum: 6 maart 2014 Versie 1.1 CONCEPT Dienstverleningsovereenkomst Centrumregeling ambtelijke samenwerking Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer ten behoeve

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie