Vergaderbrochure ALV District Duinstreek 21 oktober Denksportcentrum 't Spaerne Haarlem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergaderbrochure ALV District Duinstreek 21 oktober 2015. Denksportcentrum 't Spaerne Haarlem"

Transcriptie

1 Vergaderbrochure ALV District Duinstreek 21 oktober 2015 Denksportcentrum 't Spaerne Haarlem

2 Voorwoord Collega-biljarters, Op 21 oktober a.s. komen wij weer bij elkaar op de Algemene Ledenvergadering van ons district. De 11 e alweer sinds de fusie tussen Kennemerland en De Bollenstreek. Ik denk dat we erin geslaagd zijn deze twee districten tot een hecht samenwerkingsverband om te smeden, waarin discussies over "bloedgroepen" nauwelijks meer aan de orde zijn. Toch kunnen we momenteel niet bij de pakken gaan neerzitten. Biljarten in Nederland kent geen groei; integendeel. Volgens de overzichten van de ledenaantallen bij de KNBB verliezen we met 600 minder leden per jaar elk jaar in feite een compleet district. Natuurlijk zijn ook sporten onderhevig aan "mode" en dienen we dat soort maatschappelijke ontwikkelingen vaak gewoon te accepteren. Maar omdat we allemaal zo gek zijn op onze hobby en onze sport, is het absoluut niet verkeerd eens na te denken of we dit tij kunnen keren met wat vernieuwende impulsen. Na het afketsen van de fusie tussen de KNBB en onze Vereniging Carambole eerder dit jaar, is Carambole niet stil gaan zitten. Er wordt onder andere hard gewerkt aan het aantrekkelijker maken van onze finales en wellicht kan ik u daar tijdens de ALV al wat meer over vertellen. Van levensbelang is volgens mij ook de opstelling van de verschillende verenigingen binnen ons district. Konden we het ons jaren geleden nog permitteren om op de deur van ons clublokaal een bordje te hangen met de tekst "alleen toegang voor leden van de KNBB", tegenwoordig is het veel verstandiger om daar een groot bord op te hangen met de tekst "WELKOM". Haal iedere potentiële biljarter naar binnen, laat hem of haar kennis maken met ons spel, richt u op de jeugd en laat ze lekker biljarten zonder al te veel "verenigings-verplichtingen" in het begin. Kijk nog eens kritisch naar uw huishoudelijke reglement en schrap daar de beperkende bepalingen die biljarters weerhouden om lid te worden van uw vereniging. Binnen de KNBB wordt getracht alle spelsoorten te integreren op Provinciaal niveau en de sport weer aantrekkelijk te maken door samenwerking te zoeken met tal van collega-bonden in den lande. Het zou jammer zijn als die zo broodnodige integratie en openheid niet zou doorwerken in een hartelijk, open en gastvrij beleid van de verenigingen aan de basis. Ook al zijn we als bestuur, door tijdelijke uitval van enkelen van ons, lang niet altijd compleet geweest dit jaar, door de extra inspanningen van de overige bestuursleden hebben wij toch geprobeerd u zoveel mogelijk ongestoord te kunnen laten biljarten. Grote dank daarvoor. Ik wens u een vruchtbare vergadering toe en kijk uit naar uw komst op woensdag 21 oktober a.s. in Denksportcentrum 't Spaerne in Haarlem. Hans Eekels, waarnemend voorzitter

3 Agenda Hoofddorp, 26 september 2015 Hierbij nodigen wij u uit tot het deelnemen aan de 11 e ALGEMENE LEDENVERGADERING Van het district Duinstreek op woensdag 21 okber 2015 bij Denksportcentrum t Spaerne, Spaarndamseweg 416, 2022 EA Haarlem. Aanvang uur. AGENDA. 1. Opening door voorzitter 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 01 oktober 2014 (*) 4. Jaarverslag secretaris (*) 5. Jaarverslag wedstrijdwezen (*) 6. Verslag toernooien (mondelinge toelichting) 7. Jaarrekening (*) 8. Begroting (*) 9. Verslag kascontrolecommissie en decharge bestuur (*) 10. Vaststellen bijdragen leden seizoen contributie district 8,00 - PK s 7,00 - Teamcompetitie 25,00 per team 11. Bestuursverkiezing Officiële bevestiging secretaris 12. Ontwikkelingen m.b.t. KNBB/Carambole en Biljartpoint (mondelinge toelichting) 13. Rondvraag 14. Sluiting Verenigingen kunnen tot uiterlijk twee weken voor de vergadering voorstellen aan de agenda en punten voor de rondvraag toevoegen, schriftelijk bij Dick Zaat, secretaris district Duinstreek. Dick Zaat Secretaris districtsbestuur Duinstreek.

4 NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN HET DISTRICT DUINSTREEK VAN DE K.N.B.B., GEHOUDEN OP WOENSDAG 1 OKTOBER 2014 IN DENKSPORTCENTRUM t SPAERNE TE HAARLEM. 1. Opening door J.B. Eekels.

5 2. Mededelingen en ingekomen stukken. Afwezig met bericht: De biljartverenigingen Norhtgo Royal, Sport, Sportrust, Groenendaal, Kitseroo speelautomaten, Kamperduin en Van Speyck. Afwezig zonder bericht: de verenigingen Insulinde en De Duinpan. Tevens bericht van verhindering van erevoorzitter L.J. Vaneman en van de Leden van Verdienste J. Stooker, B. Doornekamp,en R.W. van Onselen. Als ingekomen stukken zijn te melden: -verslag Kas Controle Commissie, te behandelen onder punt 7, en -ingezonden stuk van Ben Duivenvoorden, te behandelen bij punt 11 van de agenda. Alvorens verder te gaan met punt 3 van de agenda roept voorzitter Hans Eekels de vertegenwoordiger van Onder Ons 9 naar voren. Dit team heeft in het seizoen de prestatiebeker teams gewonnen en deze beker is op de sluitingsavond van het district reeds aan het team uitgereikt. Het team wordt ten overstaande van de vergadering nogmaals in het zonnetje gezet. 3. Notulen Algemene Ledenvergadering van 25 september Ed Booms: op pagina 2 staat Richard Boelé van Club 70. Dit dient Bolwerk 81 te zijn.

6 Hans Eekels heeft als opmerking dat bij punt 16 de reactie op de opmerking van Siepie Ebbes genuanceerder had moeten zijn dan een bot NEE. Dit wordt gecorrigeerd. Hierop gaat de vergadering akkoord met het verslag en wordt dit vastgesteld. 4. Jaarverslag secretaris. Aangezien er geen op-of aanmerkingen zijn, wordt dit goedgekeurd en vastgesteld. 5. Jaarverslag wedstrijdwezen. Ten aanzien van de Competitie en de Persoonlijke Kampioenschappen zijn er geen opmerkingen. Hans Eekels verklaart dat door het korte lid zijn van het bestuur van Peter Linsen het verslag van de Competitie beknopt is; dit zal volgend jaar weer meer zijn. ACD: Piet Klompmaker zegt dat voor de vergadering Peter v/d Zwet en Ron van Onselen uitgenodigd zijn om voor hun 25-jarig jubileum als arbiter een waarderingsspeld in ontvangst te nemen. Helaas zijn beide heren verhinderd en wordt aan de verenigingen L.U.T.O. en Meer Effect gevraagd of ze deze spelden aan betreffende heren uit willen reiken. Dit zal gebeuren. Verder weet Piet te melden dat komend jaar het Veteranentoernooi wederom bij Onder Ons zal worden gehouden. We zijn blij dat de lokaliteit van Onder Ons een thuishaven geworden is voor dit toernooi. Bij het Bocxe Toernooi plaatst Charles Thie de opmerking dat hij percentueel gezien door zijn serie van 22 bij het bandstoten vermeld had moeten worden als maker van de hoogste serie en niet Rob Paap van A.D.O. Piet geeft toe dit over het hoofd gezien te hebben. Hij zal dit corrigeren. Hierop wordt ook het jaarverslag wedstrijdwezen goedgekeurd en vastgesteld. 6. Jaarrekening t/m Penningmeester Hans Eekels zegt dat het seizoen met een groter negatief saldo afgesloten is dan de bedoeling was. In tien jaar tijd het saldo terugbrengen naar 15000,00 wat het streven is, lukt op deze manier niet. Frank Witterland (Concordia) zegt bij rekening 2200 de mutatie van de lening aan Onder Ons te missen. Hans Eekels antwoordt dat dit correct is. De lening dient na vijf jaar (2016) afgelost te zijn; op welke wijze ze dat doen kunnen ze zelf bepalen: in termijnen of in één keer. Jan Broos (Velsen) vraagt of de biljartacademie nieuwe leden heeft opgeleverd. Cas Juffermans (Stichting B.C.O.): de helft van de mensen zijn naar de recreatieve vereniging of naar B.C.O. gegaan. Frank Witterland heeft geconstateerd dat het gaveren van de plaatjes op de bekers erg duur is en vraagt zich af of stickers niet goedkoper zijn. Hans Eekels: het bekergebeuren gaat op de schop en zoals het er nu uit ziet gaat het minder kosten. Met dank aan de penningmeester voor de transparante jaarrekening wordt deze door de vergadering goedgekeurd en vastgesteld. 7. Verslag kascontrolecommissie en decharge bestuur.

7 Cas Juffermans (samen met Charles Thie de kascontrolecommissie vormend) bedankt penningmeester Hans Eekels voor zijn niet aflatende inzet en overhandigt hem een biljartboekje van eigen hand. Na de brief, met de positieve conclusie van de kascontrolecommissie, voorgelezen te hebben, verleent de vergadering het bestuur onder applaus decharge voor het gevoerde financiële beleid. 8. Vaststellen districtscontributie seizoen De vergadering gaat akkoord met het, door het bestuur voorgestelde, bedrag van 8, Vaststellen inschrijving Persoonlijke Kampioenschappen seizoen Het voorstel is 0,00 in verband met het 10-jarig jubileum van het district Duinstreek. Dit wordt door de vergadering aangenomen. 10. Vaststellen inleggelden seizoen Het voorgestelde bedrag van 25,00 per team wordt goedgekeurd. 11. Goedkeuren begroting Charles Thie (ADO) merkt op dat de inkomsten in de vorm van inleggelden etc. al jaren lang niet verhoogd zijn. Aart v/d Berg zegt dat percentueel gezien de bestuurskosten te veel deel uitmaken van de uitgaven (65%). Na discussie wordt het voorstel van Ben Duivenvoorden om de bijdrage aan verenigingen voor het organiseren van een finale niet door de vergadering aangenomen. 12. Inschrijving Persoonlijke Kampioenschappen seizoen De vergadering gaat akkoord met het voorgestelde (ongewijzigde) bedrag van 4, Bestuursverkiezing a. Tussentijds aftredend: Peter Linsen. Hans Eekels zegt dat Peter helaas niet aanwezig kan zijn, dat wij als bestuur dankbaar zijn dat hij het geprobeerd heeft maar dat met name de omgang met het gewest te spanningsvol was. Hans bedankt Peter voor zijn goede wil. Hij denkt dat het een goed leermoment voor hem is geweest. b. Aftredend en niet herkiesbaar: Herman Lijsen. Peter Walgreen neemt namens het bestuur het woord en zegt, na gememoreerd te hebben dat hijzelf mede door Herman in het bestuur terecht is gekomen en daar nog steeds geen spijt van heeft, dat na zeventien jaar secretaris, eerst van De Bollenstreek en sinds 2004 van De Duinstreek, daar nu een eind aan komt. Hij bedankt Herman voor de jarenlange inzet en samenwerking en vraagt vervolgens of de vergadering ermee instemt dat Herman benoemt wordt tot Lid van Verdienste. Hier wordt door de vergadering met applaus mee ingestemd waarna Peter Herman de bijbehorende oorkonde overhandigt. Herman bedankt hierna de verenigingen en zeker ook zijn medebestuursleden voor de samenwerking de afgelopen jaren en zegt tevens dat het belangrijk is dat men in het bestuur goed met elkaar omgaat. Dit is in alle zeventien jaar bestuurslid geweest te zijn altijd zo geweest en Herman spreekt dan ook de hoop uit dat er snel een opvolger gevonden wordt.

8 c. Aftredend en herkiesbaar: Piet Klompmaker. De vergadering stemt met applaus in met de verkiezing van Piet. Een blijk van waardering en tevredenheid. d. Het bestuur stelt kandidaat voor het bestuur Ronald Gosewehr van de B.V. Onder Ons 67. Hans zegt dat Ron geen boekhouder is als geborene, maar hij heeft een goed stel hersenen en lijkt prima in het bestuur te passen; iets wat ook belangrijk is. Onder applaus wordt Ron gekozen voor de komende drie jaar. Hans wil nog wel noemen dat er een functie vacant is en hoopt dat zich een kandidaat aanmeldt. 14. Benoeming kascontrolecommissie. De kascontrolecommissie voor het seizoen zal bestaan uit Cas Juffermans en Ben Doornekamp.. Reserve is Richard Boelé. 15. K.N.B.B. / Vereniging Carambole. Hans Eekels geeft een opsomming van de belangrijkste punten op diit gebied: -Op 10 oktober 2014 wordt besloten of de Vereniging Carambole gaat fuseren met de K.N.B.B.. Als dit gebeurt dan wordt het vermogen van Carambole een paar jaar beklemd om te voorkomen dat dit bedrag gebruikt wordt om verliezen bij andere secties te compenseren. -De sectieraad Carambole is vervangen door een Disciplinecommissie.Deze gaat ook samenwerken met de gewesten. 16. Rondvraag. Schriftelijk heeft niemand zich aangemeld voor de rondvraag. Toch komen de volgende zaken naar voren: -Arno v/d Horst (Centraal) vraagt hoe het zit met het verloop van het aantal leden. Als antwoord van Hans blijkt dat er momenteel weinig verlopp is. -Nel de Vries (Onder Ons): hoe zit het nu? Zijn de voorwedstrijden 5 e en 6 e klasse libre bij elkaar of apart? Antwoord: er is géén 6 e klasse meer! -Ed Booms (Het Koetshuys): vorig jaar is gevraagd om de uitnodigingen voor de vergadering vroeger te versturen. Hij kan hier niets van terugvinden in de notulen. Antwoord: klopt helemaal; er zal volgend jaar aan gedacht worden. -Als laatste vraagt Ben Duivenvoorden het woord. Hij zegt dat er via de verschillende media goede informatie gegeven wordt en hij bedankt het bestuur voor alle werkzaamheden het afgelopen jaar. 17. Sluiting. Voorzitter van de vergadering, Hans Eekels, zegt dat de bestuursleden graag en met plezier besturen en hij wil zijn medebestuurders dan ook bedanken voor de samenwerking. Hans dankt de aanwezigen, wenst hun wel thuis en sluit hierop de vergadering om uur.

9 Jaarverslag secretaris seizoen Samenstelling Districtsbestuur per Voorzitter Secretaris Penningmeester Wedstrijdleider PK Wedstrijdleider Teamcompetitie Ledenadministratie ACD dhr. H. Keijzers dhr. D. Zaat dhr. R. Gosewehr dhr. P. Walgreen dhr. H. Eekels dhr. P. Klompmaker Arbitercorps Duinstreek (ACD) Voorzitter/secretaris Coördinator dhr. P. Klompmaker dhr. L. van den Over Ereleden en leden van verdienste Ereleden dhr. L.J. Vaneman (erevoorzitter) dhr. E. Booms dhr. C. Grimbergen Leden van verdiensten dhr. M. Bakker dhr. A. van den Berg dhr. D. Doornekamp dhr. H. Lijssen dhr. P. Minnes dhr. R. van Onselen dhr. J. Stooker Bestuurlijke activiteiten Het districtsbestuur heeft het afgelopen seizoen dertien maal vergaderd, waarvan één Algemene Leden Vergadering, één Wedstrijdleiders vergadering en negen bestuursvergaderingen. Daarnaast zijn door afgevaardigden van het district diverse Bondsvergaderingen bijgewoond. D. Zaat Secretaris district Duinstreek.

10 Jaarverslag wedstrijdwezen seizoen Teamcompetitie We kunnen rustig stellen dat we een buitengewoon vruchtbaar seizoen achter de rug hebben met betrekking tot de teamcompetitie. Een overzicht van de verschillende prestaties van de 94 ingeschreven teams. B1: Van de 15 teams werd Bolwerk '81-5 kampioen van ons district, werd ook kampioen van het Gewest en fraai tweede op het NK. B2: Van de 16 teams werd BC Meer-effect 2 kampioen van ons district, Scheiwijck-2 werd kampioen van het Gewest en zesde op het NK. C1: Van de 10 teams werd Sport-2 kampioen van ons district, maar kon helaas niet meedoen aan het vervolg. C2: Van de 27 teams werd OnderOns-6 kampioen van ons district, werd ook kampioen van het Gewest en fraai tweede op het NK. C3: Van de 26 teams werd Sport-5 kampioen van ons district en tweede in het Gewest. Dames: Club '70 werd districtskampioen en werd fraai tweede op het NK. Vanaf dit seizoen delen we geen prestatiebekers meer uit. De best presterende teams komen op de pagina "Wall of Fame" op onze website. In ons Gewest was afgesproken dat de districten een complete gewestelijke finale van een klasse zouden organiseren; zowel de voorronden als de finale. In ons district was dat de C3 en de Dames competitie. Deze taakverdeling is goed bevallen en zal ongetwijfeld in het nieuwe seizoen worden gecontinueerd. Vanaf is er weer een klasse bijgekomen (C4) en zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd m.b.t. de aantallen te maken caramboles en de wijze waarop tussentijds het moyenne wordt aangepast. Persoonlijke Kampioenschappen Hierbij heb ik het genoegen u een overzicht te geven van de resultaten op wedstrijdgebied van het afgelopen seizoen. In het seizoen waren er 431 inschrijvingen. Bij gewestelijke finales werden Richard Boelé en Herman Brethouwer kampioen, waarna Richard als hoogste eindigde in zijn nationale finale en daarmee verdiende hij dan ook de jaarprestatiebeker van ons district. In de niet-imperatieve kampioenschappen ging de jaarprestatiebeker naar Mark Bakker van b.v. B.C.O, hij werd 2 e van Nederland in de overgangsklasse libre. DISTRICTSKAMPIOENEN SEIZOEN :

11 spelsoort klasse-speler vereniging gewest nat. 3-banden 3e Frank v/d. Braak Onder Ons 8e groot banden 3e Herman Brethouwer Onder Ons 1e 7e klein 2e Toon Kansen Onder Ons 67 3e 1e Remco Kroder Club 70 7e hfd. John Kuijken Bolwerk 81 4e libre klein 5e Dirk Schaap Het Hart van Lisse xx 4e Ron Plomp Het Hart van Lisse 5e 3e Jan de Groot De Klipper 8e 2e Herman Brethouwer Onder Ons 6e 1e Dirk Schaaf De Klipper 7e bandstoten 5e Hans Eekels Onder Ons 67 3e 4e Dirk Sakkers Scheiwijck 3 e 3e Ivo Opstal B.C.O. xx 2e Henny Renskers B.C.O. 3e Kaderbreed Ivo Opstal B.C.O Libre-Top Ben Duivenvoorde B.C.O nationale finales imperatieve kampioenschappen libre 3 e klasse Richard Boelé Bolwerk 81 6e 3-bnd 3 e klasse klein Herman Brethouwer Onder Ons 67 7e nationale finales niet-imperatieve kampioenschappen libre overgangsklasse Mark Bakker B.C.O. 2e 1 e klasse kader 47/2 Ronald Filippo B.C.O. 6e bandstoten groot 1 e klasse G. Kenter Sport 6e Wedstrijdleider Peter Walgreen.

12 District Duinstreek Jaarrekening Verslagperiode tot en met Inhoud Pagina 1. Inleiding Balans Toelichting op de balans Resultatenrekening Toelichting op de resultatenrekening Voorgestelde besluiten... 6

13 1. Inleiding Het bestuur biedt u hierbij de Jaarrekening aan van het district Duinstreek over het boekjaar Dit boekjaar loopt van 1 juli 2014 tot en met 30 juni De jaarrekening sluit met een negatief saldo van 5.997,= terwijl er 5500,= was begroot. Bestuur District Duinstreek, De voorzitter De penningmeester J.J.M. Keijzers R.J.H. Gosewehr 2. Balans Actief Passief Liquide middelen Kapitaal 1000 Kas Kapitaal ABN lopende rekening Winst/Verlies saldo ABN spaar rekening Kapitaal na saldo Vlottende activa Schulden korte termijn 1340 Transito actief Transito passief Lening OnderOns Balanstotaal Toelichting Balans 1000 Kas Het saldo van de kas op einddatum boekjaar ABN-AMRO lopende rekening Het saldo van de huidige betalingsrekening op einddatum boekjaar ABN-AMRO internet spaarrekening Het saldo van de internet spaarrekening op einddatum boekjaar.

14 1340 Transito actief Alle nog te ontvangen bedragen zijn verantwoord onder deze post. 2 facturen zijn ontvangen maar worden afgeschreven in juli Lening OnderOns Deze lening van ,= is aan OnderOns verstrekt per onder de volgende voorwaarden: looptijd maximaal 5 jaar, rente 2,5% per jaar en de 8 biljarttafels als onderpand. OnderOns heeft bij het bestuur een verzoek gedaan om een jaar uitstel te krijgen. Het bestuur heeft daar toestemming voor gegeven. Wel heeft OnderOns al dit jaar ,= afgelost. De ontvangen rente dit boekjaar van 500,= is verantwoord onder post 8070 van de Verlies en Winstrekening Kapitaal De mutaties t.o.v. vorig boekjaar zijn als volgt: Kapitaal begin boekjaar Bij resultaat Kapitaal eind boekjaar Transito passief Dit betreft nog te betalen rekeningen: Dit jaar geen te betalen rekeningen. Alles is voldaan. 4. Resultatenrekening Debet Begr Credit Begr Drukkosten posters Contributies Verzendkosten Bijdrage website Inschr. PK s Bekers c.a Inschr. teams Kosten toernooien Adm. heffingen Vergoeding arbitrage Ontvangen rente Bestuur vervoer Advertenties Bestuur kantoorart Ontvangsten arbitrage Bestuur telefoon Diverse ontvangsten Bestuur computer Bestuur representatie Bestuur toernooi Bestuur diversen Bestuur vergaderen Diverse kosten Subsidie Bil. academie Resultaat Totaal

15 5. Toelichting resultatenrekening Debet (kosten) 4100 Drukkosten De kosten die gemoeid zijn met het drukken van de posters. Dit jaar zijn de portokosten en bedrukte envelopen meegenomen in deze post Verzendkosten Zijn dit jaar verwerkt in de drukkosten. Zullen volgend seizoen weer verwerkt worden in deze post Bekers c.a. Kosten bekers, medailles en oorkonden t.b.v. finales en toernooien. Door minder oorkondes te drukken, eenvoudige bekers aan te schaffen en de plaatjes met tekst te vervangen door een fraaie stikker, zijn deze kosten beduidend minder dan verleden jaar. Dat was ook de bedoeling; de kosten liepen vorig jaar uit de hand Kosten toernooien Hierop zijn de volgende kosten geboekt: Veteranentoernooi 180 Subsidies aan de G-biljarters (lustrum) 250 Bijdrage arbiterstoernooi 250 Bijdragen verenigingen kosten finales 907 Totaal Kosten arbitrage Op deze post worden de arbitersvergoedingen geboekt Bestuur vervoer Op deze rekening zijn alle vervoerskosten van het bestuur geboekt Bestuur kantoorartikelen Dit betreft de kosten van enveloppen, papier, inktpatronen, postzegels, etc 4304 Bestuur telefoonkosten We proberen zoveel mogelijk te communiceren via , doch excessieve telefoonkosten van met name de wedstrijdleiders worden vergoed Bestuur computervergoeding Alle bestuursleden en de coördinator ACD ontvangen 20,= per maand als computervergoeding. De kosten zijn op deze rekening geboekt Bestuur representatie Als een bestuurslid aanwezig moet zijn bij een finale, kan daarvoor een vergoeding van 15,= worden gedeclareerd. De kosten zijn op deze rekening geboekt Bestuur toernooi De kosten van het jaarlijkse bestuursetentje Bestuur diversen Op deze rekening worden bestuurskosten geboekt die niet elders geboekt kunnen worden. Dit jaar o.a. 100,- badges voor de arbiters had eigenlijk op rekening 4250 geboekt moeten worden. Stropdassen 6 x voor het bestuur. Ipv 2 nieuwe kostuums a 300,- p/st. Eigen kleding gecombineerd met een zelfde stropdas.

16 4350 Bestuur vergaderen Op deze rekening wordt de zaalhuur en consumpties geboekt van de bestuursvergaderingen in het Denkcentrum in Haarlem, alsmede de drukkosten van de vergaderstukken ten behoeve van de ALV Diverse kosten Dit betreft bankkosten, websitekosten en kosten boekhoudprogramma. Deze kosten zijn dit jaar een stuk lager dan begroot Subsidie Biljartacademie Met de Biljartacademie is een subsidie-overeenkomst afgesloten waarbij voor elk afgesloten contract een bijdrage van 10,= op het lesgeld en 3,00 als bijdrage op de huur van een biljarttafel wordt verstrekt. De Biljartacademie heeft in voldoende mate verantwoording afgelegd over de besteding van de ontvangen subsidie door overlegging van een overzicht en de nodige bankafschriften. Jaarlijks wordt daar 2.500,= voor begroot plus het niet gebruikte deel van het vorig boekjaar. Dit jaar is 2.500,= gedeclareerd. Afspraak voor volgend seizoen is 1.000,= Credit (opbrengsten) 8010 Contributies De door de verenigingen betaalde contributies aan het district. Weer 28 minder leden dan vorig jaar Inschrijvingen PK Bijdragen deelnemers voorwedstrijden PK. Beduidend meer dan vorig jaar maar dat komt misschien omdat de inschrijving vanwege het lustrum gratis was Inschrijvingen teams Bijdragen deelnemers aan de teamcompetitie in ons district. Verrassend genoeg zelfs 2 meer als vorig jaar! 8060 Administratieve heffingen Ontvangsten uit opgelegde heffingen, voornamelijk wegens niet komen opdagen zonder reden bij voorwedstrijden en finales, alsmede administratiekosten wanneer een rekening niet op tijd wordt betaald. Helaas weer een beetje meer dan vorig jaar, maar ook dat kan komen door dat de inschrijving gratis was en omdat de mensen niet vaak genoeg op de website kijken Ontvangen rente Van de bank ontvangen rente over ons spaartegoed plus ontvangen rente over de lening van OnderOns. Doordat OnderOns een aflossing heeft gedaan dit jaar van ,= lopen we 250,= aan rente inkomsten mis. Verder had ik meer geld naar de spaarrekening moeten overmaken ipv het op de betaalrekening te laten staan Advertenties Inkomsten advertenties op de website. Van dit bedrag staat nog 40,= open. De vraag is of we dit bedrag nog kunnen innen. Ook na twee aanmaningen (de laatste recent) is er nog niet betaald. De advertenties zijn inmiddels van de website gehaald. Als er niet binnen enkele maanden wordt betaald, wordt dit bedrag volgend jaar afgeboekt.

17 8130 Ontvangsten arbitrage Van spelers ontvangen bijdrage voor ons arbiterscorps zijn hierop geboekt. Een behoorlijk bedrag dit jaar, waarvoor dank! 8150 Diverse ontvangsten Geen extra ontvangsten dit jaar. 6. Voorgestelde besluiten De Algemene ledenvergadering wordt voorgesteld: 1. De jaarrekening van het district Duinstreek over de periode 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015 vast te stellen. 2. Het negatieve resultaat van over het boekjaar ten laste te brengen van ons kapitaal. 3. Het bestuur decharge te geven over het gevoerde financieel beleid. -o-o-o-

18

Notulen van de ALV district Duinstreek dd. 19 oktober Opening door de voorzitter Hans Keijzers. Hij deelde mede, dat de volgende ALV niet in

Notulen van de ALV district Duinstreek dd. 19 oktober Opening door de voorzitter Hans Keijzers. Hij deelde mede, dat de volgende ALV niet in Notulen van de ALV district Duinstreek dd. 19 oktober 2016. 1. Opening door de voorzitter Hans Keijzers. Hij deelde mede, dat de volgende ALV niet in het najaar, maar in het voorjaar gehouden zal gaan

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Handboek Bestuur District Duinstreek

Handboek Bestuur District Duinstreek [HANDBOEK BESTUUR DISTRICT DUINSTREEK] Handboek Bestuur District Duinstreek Inhoud Pag 1. Inleiding... 0 2. Functiebeschrijving voorzitter... 0 3. Functiebeschrijving secretaris... 0 4. Functiebeschrijving

Nadere informatie

Dagcompetitie AGENDA PAUZE. mei 2015

Dagcompetitie AGENDA PAUZE. mei 2015 Dagcompetitie mei 2015 Uitnodiging voor de jaarvergadering van de Dagcompetitie, te houden op vrijdag 22 mei 2015 in het biljartlokaal van biljartvereniging ROAC, Oud-Adeselaan 40, Rijpwetering, aanvang

Nadere informatie

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Convocatie A.L.V. 16 oktober 2014 blad 1 BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Algemene Leden Vergadering Donderdag 16 oktober 2014 te Leiden Bowling Vereniging Leiden Zuid-West Convocatie A.L.V. 16 oktober

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Hollandse Vereniging voor Genealogie. Ons Voorgeslacht

Hollandse Vereniging voor Genealogie. Ons Voorgeslacht Hollandse Vereniging voor Genealogie Ons Voorgeslacht Financieel verslag over de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 Dit verslag is als volgt ingedeeld: 1. Balans per 31 december 2018 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB

Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB Huishoudelijk Reglement District Nijmegen KNBB 1. Het Huishoudelijk Reglement Dit reglement wordt vastgesteld door de ALV. Vaststelling en wijziging, met toepassing van artikel 4g, is alleen mogelijk indien

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Notulen najaarsvergadering

Notulen najaarsvergadering Notulen najaarsvergadering 9 december 2014 KNBB District West Brabant In: Huis Ten Halve te Roosendaal Opkomst: Uitgenodigd: 53 Verenigingen. Aanwezig: 35 Verenigingen. Afwezig met kennisgeving: 5 Verenigingen.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Woensdag 24 april Biljart en Bridgecentrum de Hoog. Aanvang: uur

Woensdag 24 april Biljart en Bridgecentrum de Hoog. Aanvang: uur Aan geadresseerde: Onderwerp: Uitnodiging ALV Gouda, 8 april 2019 Geachte heer/mevrouw Hierbij nodigen wij u uit voor de Najaarsvergadering van ons District op: Woensdag 24 april 2019 Biljart en Bridgecentrum

Nadere informatie

Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End,

Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End, Notulen voorjaarsvergadering d.d. 18 mei 2016. Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End, Mevr. L. Albers en A. Janssen. Afwezig: (m.k.) de afgevaardigden van B.C.

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o. aangesloten bij de KNBB onder lidnummer 10831 en neemt deel aan wedstrijden via het district Noord- Holland Midden i.o. HUISHOUDELIJK REGLEMENT De vereniging is opgericht op 25 april 1949 Vastgesteld op

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

district Doetinchem & omstreken

district Doetinchem & omstreken JAARREKENING 2015 district Doetinchem & omstreken KNBB VERENIGING CARAMBOLE JAARREKENING 2015 BEGROTING 2016 KNBB DISTRICT DOETINCHEM omstreken 1 VAN 8 AKTIVA 31122015 31122014 Te vorderen Inschr. geld

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Notulen voorjaarsvergadering d.d. 17 mei 2017 Opening: Mededelingen en ingekomen stukken Notulen najaarsvergadering d.d.

Notulen voorjaarsvergadering d.d. 17 mei 2017 Opening: Mededelingen en ingekomen stukken Notulen najaarsvergadering d.d. Notulen voorjaarsvergadering d.d. 17 mei 2017 Aanwezig: Van bestuur zijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W van t End, G. Schipper en mevr. L. Albers. De afgevaardigden van 29 verenigingen. Erelid

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Bijgaand treft u de jaarrekening van 2013 en de begroting van 2014 aan. Een aantal onderdelen verdient een toelichting.

Bijgaand treft u de jaarrekening van 2013 en de begroting van 2014 aan. Een aantal onderdelen verdient een toelichting. [CONCEPT] Jaarrekening 2013 en begroting 2014 Aan: Leden van het Netwerk Land & Water Van: Rob Ruijtenberg (penningmeester) Datum: 14 april 2014 Betreft: Toelichting op de jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole District Noord Oost Overijssel Huishoudelijk Reglement (Vastgesteld tijdens ledenvergadering 8 mei 2012) (1 e wijziging vastgesteld tijdens ledenvergadering

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016.

Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Concept Notulen Algemene leden vergadering BFN 07 mei 2016. Opening: Voorzitter John van den Broek opent om 10.30 uur deze vergadering, met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Hij stelt de huidige bestuursleden

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN 1 Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 18 november 2015 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden Aanwezige leden

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers

Vereniging van Oud-Medewerkers datum 15 december 2016 datum vergadering 25 januari 2017 van Amber Verrycken (secretaris) tijd vergadering 14:30 16:00 e-mail amj.verrycken@avans.nl locatie vergadering Tilburg, Prof. Cobbenhagenlaan 13

Nadere informatie

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Jaarrekening 2014 5. Jaarverslag 2014 6. Bestuur: Voorzitter aftredend en herkiesbaar.

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD ten opzichte van begroot Begroot Werkelijk Inkomsten Contributies (leden begroot 250/werkelijk 268) 2.500,00 2.790,00 Subsidie 6.200,00 6.229,40 Rente 0,00 72,67 Totaal inkomsten 8.700,00 9.092,07 Uitgaven

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2008

Financieel Jaarverslag 2008 Financieel Jaarverslag 2008 Inhoud 1) Voorwoord van de voorzitter... 3 2) Inleiding... 4 3) Balans... 5 4) Resultaten rekening... 6 5) Toelichting op de balans en resultatenrekening... 7 6) Verslag kascommissie...

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015 Financieel jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie 2014 4 april 2015 1 Geachte leden van de Vereniging Officieren Cavalerie, Hierbij het financiële jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie, ter

Nadere informatie

Financieel Verslag 2012

Financieel Verslag 2012 Financieel Verslag 2012 Frans Coenen Penningmeester Beuningen, 23 april 2013 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Balans per 31 december 2012... 4 Resultatenrekening 2012... 5 Toelichting resultatenrekening (uitgaven)

Nadere informatie

Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba. Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4. Errata

Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba. Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4. Errata Jaarlijkse Algemene Vergadering D.B.V. Arriba Woensdag 22 Oktober 2014 19:00 uur Locatie: Utwente Campus Bastille Room 4 Errata Balans Beginbalans per 31-08-2013 Mutatie Eindbalans per 31-08-2014 Vlottende

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van "demping"? Eens Oneens

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van demping? Eens Oneens Uitslag enquete vernieuwingsvoorstellen Carambole Datum: 1 maart 2016. Aantal inzendingen: 44 Vraag A Libre 5e klasse, al dan niet terugbrengen naar de oude situatie Eens Oneens De samenvoeging van 5e

Nadere informatie

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Begroot Werkelijk Verschillen rekeningbegroting Debet Credit Debet Credit Debet Credit Analyse Baten Contributies 31.610 Giften 200 Rente 430 Service-vergoeding

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2016 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2016 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. We hebben

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

EXPLOITATIE-OVERZICHT PER 30 JUNI 2015

EXPLOITATIE-OVERZICHT PER 30 JUNI 2015 EXPLOITATIEOVERZICHT PER 30 JUNI 2015 Kosten begroting werkelijk begroting werkelijk vs. werkelijk 20152016 20142015 20142015 begroting 1415 20132014 Seniorencompetitie 1 Inschrijfgelden seniorencompetitie

Nadere informatie

Financiële rapportage 2017

Financiële rapportage 2017 Financiële rapportage 2017 Dossiernummer 201710018 Kenmerk 10018 Datum 23-2-2018 Voor Bewonersvereniging leefbare binnenstad/wijkraad binnenstad Postbus 11020 5200 EA 's-hertogenbosch Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 Van de Steunstichting. STEUNSTICHTING v/d OOGVERENIGING Postbus 2344 3500 GH Utrecht.

JAARVERSLAG 2013 Van de Steunstichting. STEUNSTICHTING v/d OOGVERENIGING Postbus 2344 3500 GH Utrecht. JAARVERSLAG 2013 Van de Steunstichting. STEUNSTICHTING v/d OOGVERENIGING Postbus 2344 3500 GH Utrecht. Inhoudsopgave Inleiding Bestuur Werkwijze, beleid bestuur Subsidie Nawoord. INLEIDING Op het moment

Nadere informatie

3. Financieel jaarverslag

3. Financieel jaarverslag 3. Financieel jaarverslag 3.1. Algemeen Zoals zich al liet aankondigen is er in het afgelopen jaar een verlies gemaakt. Het resultaat over afgelopen boekjaar is - 1.614,14,-. Dit bedrag is gecorrigeerd

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Aanwezig: Van bestuur zijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, A. Janssen,

Aanwezig: Van bestuur zijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, A. Janssen, Notulen najaarsvergadering d.d. 25 november 2015 Aanwezig: Van bestuur zijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, A. Janssen, W. van t End en mevr. L. Albers. De afgevaardigden van 29 aangesloten

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop definitieve cijfers 19 juni 2018 Inleiding In 2017 is de financiële administratie overgenomen van Sanne Thomas (penningmeester) door Ad Ruiterman (administrateur)

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Vereniging Newschool.nu Sudburyschool Harderwijk. Financieel jaarverslag Vereniging Newschool.

Financieel Jaarverslag Vereniging Newschool.nu Sudburyschool Harderwijk. Financieel jaarverslag Vereniging Newschool. Financieel Jaarverslag 2016-2017 Vereniging Newschool.nu Sudburyschool Harderwijk 2016-2017 1 Algemeen 1 Aanbieding jaarrekening Jaarrekening Vereniging Newschool.nu 2016-2017, goedgekeurd in de schoolmeeting

Nadere informatie

NEDERLANDS KLASSIEK VERBOND te Utrecht. Jaarrekening 2012

NEDERLANDS KLASSIEK VERBOND te Utrecht. Jaarrekening 2012 NEDERLANDS KLASSIEK VERBOND te Utrecht Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Blz. JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3 Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012

Nadere informatie

SKIVERENIGING REGIO ZWOLLE

SKIVERENIGING REGIO ZWOLLE Balans per 30 april 2015 Activa Passiva 2014-2015 2013-2014 2014-2015 2013-2014 Liquide middelen 33238,34 35496,41 Kapitaal 35496,41 36538,53 Schuld aan loopgroep Run2Day 334,20 Resultaat -2592,27-1042,12

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING VAN DUURZAME ENERGIECOOPERATIE ZOETERMEER U.A. OVER HET JAAR 2016

BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING VAN DUURZAME ENERGIECOOPERATIE ZOETERMEER U.A. OVER HET JAAR 2016 BALANS, WINST- EN VERLIESREKENING VAN DUURZAME ENERGIECOOPERATIE ZOETERMEER U.A. OVER HET JAAR 2016 Rottestroom 39 2721 CX Zoetermeer KvK 61246107 INHOUD Blad Balans 1 Winst- en verliesrekening 2 Toelichtingen

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 23 september 2015 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Traction Avant Nederland. Verenigingsjaar 2010. De financiën

Traction Avant Nederland. Verenigingsjaar 2010. De financiën Traction Avant Nederland Verenigingsjaar 2010 De financiën Balans 2010 Vereniging Traction Avant Nederland Debet 2010 2009 Credit 2010 2009 Kantoorinventaris 0,00 0,00 Eigen vermogen 83.399,39 93.130,40

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Biljartvereniging " De Pijp" opgericht 17 juni 1934

Huishoudelijk Reglement van de Biljartvereniging  De Pijp opgericht 17 juni 1934 Huishoudelijk Reglement van de Biljartvereniging " De Pijp" opgericht 17 juni 1934 Artikel 1: het doel van de vereniging A. Het doel van de biljartvereniging " de Pijp" is het beoefenen van de biljartsport,

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Vereniging Ouderen en Kinderen met een Slokdarmafsluiting VOKS

Vereniging Ouderen en Kinderen met een Slokdarmafsluiting VOKS VOKS JAARREKENING 2016 Rapport betreffende de jaarrekening 2016 Inhoudsopgave pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Resultatenrekening over 2016 3-4 Toelichting op de Balans 5-6 Toelichting op

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1.

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1. Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de Algemene Leden vergadering (ALV) van de ACHV die zal worden gehouden op dinsdag 10 maart 2015, in Huize Antonius Kamperfoelieweg 207 Amsterdam. Aanvang 20.00

Nadere informatie

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015

Notulen van de voorjaarsvergadering Regio Noord d.d. 12 maart 2015 Secretaris GOU Notulen van de voorjaarsvergadering d.d. 12 maart 2015 1. Opening Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Ons bestuurslid Henk de Groot is met kennisgeving afwezig.

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie