Met kracht dienstbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met kracht dienstbaar"

Transcriptie

1 Met kracht dienstbaar Algemene vormgeving communicatie, bestuur en begroting

2 1. Communicatie Bij een (politieke) organisatie is de vormgeving van de communicatie extreem belangrijk. PerspectieF zet nu de volgende communicatiekanalen in: Nieuwsbrieven: o Algemene nieuwsbrief voor leden o Nieuwsbrief voor actieve leden (ActieF) Website Sociale media: o o Facebook Twitter Pers (publieke media) PerspeX Doelstellingen PerspectieF wil de communicatie zo dicht mogelijk bij de kernactiviteiten van de organisatie brengen. Hierdoor kunnen alle kernactiviteiten (indien nodig) worden gecommuniceerd en worden zaken niet over het hoofd gezien. Het gebruik van Facebook moet worden geïntensiveerd. Het gebruik is tot op heden beperkt gebleven. De mogelijkheden en de kansen van dit medium gaan we optimaal benutten. Communicatie moet zo efficiënt mogelijk worden ingezet, daarom moet het aantal organisatorische lagen zo veel mogelijk worden beperkt. Hierdoor kan de communicatie soepel verlopen en worden de communicatiekanalen zo veel mogelijk benut. Communicatie met de pers moet via één aanspreekpunt verlopen. Voor journalisten is dit

3 handiger, maar een enkel aanspreekpunt past ook bij een organisatie met de omvang van PerspectieF. Communicatiekern Voor de communicatie van PerspectieF wordt, los van de afspraken per communicatiemiddel een communicatiekern opgericht. Daarin zitten een vaste vormgever, een poule aan fotografen en een poule aan filmmakers. Deze communicatiekern is nodig om de inhoud van de communicatiekanalen goed te benutten. Om de leden van de communicatiekern maximaal te faciliteren krijgt zij een podium, bijv. door foto s op de website en vermeldingen van hun namen bij de communicatie. De leden krijgen na rato van de kwaliteit, intensiviteit en kosten in de markt een vergoeding voor hun bezigheden. Elk jaar wordt op de begroting vastgesteld hoeveel geld hiervoor beschikbaar is. Het DB heeft eens in het kwartaal een overleg met de communicatiekern. De leden van de communicatiekern hoeven niet te solliciteren maar worden na onderzoek naar kwaliteit en professionaliteit door het bestuur gevraagd. De vormgever is verantwoordelijk voor de PerspeX, maar maakt ook alle andere stukken op (officiële stukken en eventueel flyers/posters). Voor officiële stukken wordt een vaste sjabloon ontwikkelt. Daarnaast is deze vormgever ook verantwoordelijk dat het drukwerk plaatsvindt en wordt uitgezet. De fotografen en filmmakers worden ingezet bij activiteiten van PerspectieF.

4 Afspraken per communicatiemiddel Nieuwsbrieven 1. Wie zorgt voor selectie & stimulans? secretaris in samenwerking met AB 2. Waar komen de stukken vandaan? Secretaris schrijft zelf (evt. gebruik eerder gepubliceerde stukken) 3. Wie maakt redigeerslag? Vice-voorzitter 4. Wie plaatst de stukken(laatste fase)? Secretaris Overig: In de vormgeving van de nieuwsbrieven gaan we mee met de lijn van de ChristenUnie. Dit is noodzakelijk omdat PPF-leden in de CU systemen geregistreerd staan en de nieuwsbrieven aan deze systemen zijn gekoppeld. Er vindt eens in de twee weken een AB-vergadering plaats. Daarin worden alle lopende zaken doorgenomen, waaronder de inzet van de communicatiekanalen (onder een vast kopje publiciteit ). Ook de invulling van de nieuwsbrieven (Algemeen en ActieF) worden daar, na een voorzet van de secretaris, vastgesteld.

5 Website 1. Wie zorgt voor selectie & stimulans? AB 2. Waar komen de stukken vandaan? Vanuit alle kernactiviteiten 3. Wie maakt redigeerslag? DB 4. Wie plaatst de stukken (laatste fase)? Webmaster(s) Overig: We gaan in de vormgeving van de website mee met de lijn van de CU. Dit scheelt ons geld en menskracht en de vormgeving past bij de stijl van PerspectieF De website wordt meer gericht op het werven van nieuwe leden. Voor de website is eens in het kwartaal overleg tussen het DB en de webmaster (juni, september, december, maart). De webmaster onderhoud nauw contact met de webmaster van de ChristenUnie (geen coach relatie), waar nodig d.m.v. persoonlijke afspraken. Voor spoedklussen moet op het partijbureau (en online) een formulier liggen hoe het bestuur zélf stukken op de website kan plaatsen.

6 Sociale media 1: Twitter 1. Wie zorgt voor selectie & stimulans? AB 2. Waar komen de stukken vandaan? DB 3. Wie maakt redigeerslag? geen 4. Wie plaatst de stukken? DB Sociale media 2: Facebook 1. Wie zorgt voor selectie & stimulans? AB 2. Waar komen de stukken vandaan? DB (fotograaf) 3. Wie maakt redigeerslag? geen 4. Wie plaatst de stukken? DB Pers Alle perscontacten verlopen via de voorzitter. De voorzitter stemt het perscontact altijd af met het volledige AB. Al naar gelang de keuze van het AB wordt perscontact ook afgestemd met de Denktank van PerspectieF. Daarnaast kunnen, eveneens optioneel, externe adviseurs worden gevraagd (eenmalig) mee te denken over het perscontact.

7 PerspeX 1. Wie zorgt voor selectie & stimulans? Hoofdredacteur in samenwerking met DB 2. Waar komen de stukken vandaan? Wisselende personen/samenstelling 3. Wie maakt redigeerslag? Hoofdredacteur 4. Wie plaatst de stukken (laatste fase)? Vaste vormgever uit communicatiekern Overig: Voor de PerspeX is er eens in het kwartaal (per uigave) een ontmoeting tussen de hoofdredacteur en het DB. Daarin wordt de inhoud van de volgende PerspeX besproken. Het mandaat in de uitvoering (na vaststellen van de inhoud) ligt volledig bij de hoofdredacteur. Diegene bepaalt met wie en welke samenstelling de PerspeX wordt geschreven. Voor de opmaak van de PerspeX wordt onze eigen vaste vormgever ingezet. Hoofdredacteur van de PerspeX wordt je na een sollicitatiegesprek met de eindredacteur van de Handschrift, een bestuurslid van PerspectieF en een eventuele extern lid van de selectiecommissie De hoofdredacteur van de PerspeX heeft contact met de eindredacteur van het Handschrift (geen coach relatie), waar nodig d.m.v. persoonlijke afspraken.

8 Totaal vergaderingen, bespreekmomenten Bespreking inzet communicatie: Elke AB vergadering (twee-wekelijks) wordt besloten over de inzet van de volgende communicatiekanalen (nieuwsbrieven, website, sociale media, pers) onder een vast kopje publiciteit. Per kwartaal vindt een ontmoeting plaats tussen het DB (voorzitter, bestuurlid Politiek, bestuurslid Organisatie, bestuurslid Lokaal) en de hoofdredacteur van de PerspeX (PerspeX-overleg), waarin besloten wordt over de inzet en inhoud van de PerspeX. Overig: Per kwartaal vindt een vergadering plaats tussen AB en communicatiekern (communicatie-overleg). Per kwartaal vindt een vergadering plaats tussen DB en webmaster(s) (web-overleg). Alle vergaderingen die hierboven zijn genoemd worden aan het begin van het jaar gepland en vastgesteld.

9 2a. Bestuur Het bestuur van PerspectieF kent de volgende doelstellingen: Het bestuur faciliteert (actieve) leden. Het bestuur is zichtbaar en herkenbaar binnen PerspectieF, de ChristenUnie en het land. In de doorloop van verschillende besturen wordt continuïteit gewaarborgd van informatie en kennis. Het bestuur is een team, waar leden elkaar (beter leren) kennen en als team samenwerken. Bestuurssamenstelling Het bestuur van PerspectieF zal bestaan uit zes verschillende bestuursleden. Allereerst maken de voorzitter, penningmeester en secretaris onderdeel uit van het bestuur. Daarnaast krijgen elk van de drie kernactiviteiten van PerspectieF (lokale programma s, politieke projecten, activiteiten) een eigen hoofdverantwoordelijke. Zij vormen de functies bestuurslid Politiek, Organisatie en Lokaal. DB en AB Er zal een Dagelijks Bestuur (DB) zijn en een Algemeen Bestuur (AB). Het DB zal worden vormgegeven door de voorzitter samen met het bestuurslid Lokaal, Organisatie en Politiek. Het AB bestaat uit alle bestuursleden. Deze indeling is gemaakt op basis van karakter en tijdsintensiviteit van de functies. Van de leden van het DB wordt een halve werkweek (20 á 25uur) tijdsintensiviteit

10 verwacht, tegenover ongeveer 10 uur voor de penningmeester en secretaris. Verder is het verschil in functies tussen het DB en AB verschillend. De bestuursleden in het DB zijn ieder hoofdverantwoordelijk voor de kernactiviteiten van PerspectieF. De voorzitter heeft de belangrijke taak deze kernactiviteiten tot bloei te laten komen. Daarom zal van de leden van het DB zal meer worden gevraagd in het kader van flexibiliteit en in de toepassing van het aantal uren. Bestuursopvolging Het bestuur wisselt jaarlijks in juni (eind juni, vlak voor de zomervakantie) van samenstelling. Bestuurders worden daarbij gekozen of benoemd voor de termijn van één jaar. Voor de voorzitter geldt een zittingstermijn van twee jaar. Hij is daarbij altijd onderdeel van ten minste twee verschillende besturen. Bovendien heeft het oude bestuur altijd de ambitie dat ten minste twee bestuursleden nog één jaar in het bestuur van PerspectieF willen plaatsnemen. Dat is een inspanningsverplichting van elk bestuur. Het nieuwe bestuur voert in de twee zomermaanden die direct volgen na hun aanstelling de bestaande plannen (van het voorgaande bestuur) uit. Deze maanden is het relatief rustig, dus hier wordt men niet of nauwelijks mee geconfronteerd. Wel wordt van de nieuwe bestuurders verwacht deze jaarplannen uit te voeren, conform de vaststelling op de Politieke Kick-Off in September vorig jaar.

11 Verder krijgt het nieuwe bestuur deze (vakantie)periode de tijd om nieuwe plannen voor volgend jaar te verzinnen. Deze plannen presenteert zij op de Politieke Kick-Off in September. Daarmee zijn zij voor het overgrote deel de eigenaars en bedenkers van hun eigen bestuursplannen. Bovendien kunnen de bestuurders hun plannen helemaal afmaken (tot en met juni), omdat de volgende bestuurders ook pas vlak voor de zomervakantie worden geïnstalleerd. Eén wisselmoment zorgt ervoor dat de invulling van het bestuur stabiel blijft. Daardoor kan het bestuur een hecht team worden van leden die zich samen actief inzetten voor PerspectieF. Een bestuursvakantie (bestuursweekend) is een reële mogelijkheid als teambuilding voor het pas aangetreden bestuur. Bovendien worden tijdens deze vakantie ook belangrijke brainstorms en vergaderingen gehouden over de plannen voor volgend seizoen. Deze bestuursopvolging leidt tot het vastleggen van een aantal data waarop het zittende bestuur actie moet ondernemen voor de bestuursopvolging: 15 maart Openstellen vacatures nieuwe bestuursleden - Zoeken nieuwe bestuursleden 1 mei Deadline sollicitatie op vacatures - Sollicitatiegesprekken, keuzes en terugkoppeling 1 juni Online Presentatie nieuw voorgestelde bestuur - inwerkperiode 30 juni Verkiezing nieuw bestuur op de Focusdag - Start nieuwe bestuur

12 Selectiecommissie Op de Algemene Ledenvergadering van 20 mei 2006 is een motie aangenomen die de verkiezing van bestuursleden uitbreidt met een selectiecommissie. Deze motie en het reglement dat aan de hand daarvan is opgesteld is van toepassing in de selectie van nieuwe bestuursleden. Planning Seizoensplan: september-september Zoals aangegeven presenteert het nieuwe bestuur jaarlijks op de Politieke Kick-Off van september de plannen voor het volgende seizoen. De plannen lopen door tot en met september volgend jaar (de volgende kick-off). Bestuursverslag: juni-juni De bestuursverslagen lopen iets uit de pas met de seizoensplannen. Op de Focusdag in juni zal het bestuur namelijk verantwoording afleggen. Deze verantwoording loopt tot het vorige jaar, dus van juni tot en met juni. Feitelijk legt elk bestuur daarmee voor de periode juniseptember verantwoording af over de uitvoering van het voorgaande bestuur. Voor de periode september-juni (de belangrijkste periode) legt het bestuur verantwoording af van de eigen gemaakte en uitgevoerde plannen. Boekjaar: januari december Het financiële plan loopt gewoon volgens het kalenderjaar van januari tot en met december. De financiële jaarplannen en verslagen worden wel tegelijkertijd

13 gepresenteerd en verslagen met de Politieke Focusdag en Kick-Off in respectievelijk juni en september. Voor de plannen geldt daarmee financiële overlap met de plannen van de voorganger. Financieel waarborgt dit continuïteit. Wel werkt het nieuwe bestuur altijd voor een halfjaar (juni-december) met een begroting die door het vorige bestuur is opgesteld. Mocht dit tot complicaties leiden, dan kan het nieuwe bestuur besluiten tot een gewijzigde begroting op de Kick-Off in september. Voor het financieel jaarverslag geldt dat dit altijd voor de helft (januari-juni) door de werkzaamheden van de voorganger is uitgevoerd.

14 2b. Functieboek Bestuursleden Voorzitter Leiden en vertegenwoordigen van het bestuur en de vereniging op zodanige wijze dat er efficiënt en effectief wordt gewerkt aan de realisatie van de doelen, zoals vastgelegd in de statuten en door het bestuur nader uitgewerkt in het jaarplan. Verantwoordelijkheden: Algemene leiding en aansturing bestuursleden; Woordvoerder in media en eindverantwoordelijke bij externe uitingen; Onderhouden van mediacontacten en opstellen en verzenden van persberichten; Zorgdragen en onderhouden van contacten met ChristenUnie-geledingen, externe (jongeren)organisaties en media; Voorzitter van ABBA (oud-voorzitters); Lid dagelijks bestuur PerspectieF; Lid Politiek Beraad ChristenUnie; Lid algemeen bestuur stichting Christelijk Sociaal Jongerencongres. Vicevoorzitter Ondersteuning van de voorzitter en plv. voorzitter. Verantwoordelijkheden: Tweede gezicht van PerspectieF; Sparringpartner van voorzitter;

15 Lid dagelijks bestuur PerspectieF; Extra mankracht voor alle voorzitterstaken. Secretaris Het ondersteunen van het algemeen bestuur en de vereniging door correspondentie, notuleren en archivering, ledenadministratie en het op orde houden van het magazijn. Verantwoordelijkheden: Monitoren van actieve leden; Versturen van nieuwsbrief voor de (actieve) leden; Organisatie van sollicitatiegesprekken bij bestuursvacatures en contactpersoon selectiecommissie; Verzorgen en vormgeven van verenigingsmaterialen in huisstijl; Op orde houden en bestellen van materialen uit het magazijn, waaronder promotiespullen en papierwerk; Regelen van randzaken rondom bestuursvergaderingen en andere plenaire bestuursbijeenkomsten. Penningmeester Het beheren van de financiële middelen en zorg dragen voor een gezond financieel beleid. Verantwoordelijkheden: Coördineren van het innen van de contributies en

16 andere geldmiddelen; Opstellen van de jaarlijkse begroting en het financieel jaarverslag; Autoriseren van declaraties en facturen; Bewaken van de budgetten en controlering van boekhouding; Aantrekken van adverteerders en/of sponsors; Aanspreekpunt van jongerenambassadeurs en lokale afdelingen bij financiële kwesties; Opstellen van document over richtlijnen voor declaraties en financiële afspraken met lokale PerspectieF-afdelingen en jongerenambassadeurs. Bestuurslid Politiek Zoeken naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken door het ontwikkelen van politieke inhoud vanuit het christelijke-politieke profiel en het organiseren van maatschappelijke impact zodat dit profiel zichtbaar wordt voor jongeren, vanuit de verbinding en samenwerking met de volle breedte van organisaties en instituties die in de samenleving actief zijn. Verantwoordelijkheden: Zoeken naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken door het ontwikkelen van politieke inhoud en het organiseren van maatschappelijke impact; Het onderhouden van contacten met

17 maatschappelijke organisaties, bedrijven en overige instellingen waaraan PerspectieF zich kan en wil liëren; Bijhouden van politieke actualiteiten en zoeken naar mogelijkheden om het PerspectieF-geluid daaraan te koppelen; Aansturing van politieke projecten; Het ontwikkelen en bewaken van het politiekinhoudelijke profiel van de vereniging; Aansturing van de Denktank; Debatteren met andere organisaties; Lid dagelijks bestuur PerspectieF. Bestuurslid Organisatie De organisatie van activiteiten waar leden elkaar en anderen ontmoeten of politieke vaardigheden en politiekinhoudelijke kennis ontwikkelen door de samenwerking en verbinding te zoeken met de volle breedte van organisaties en instituties in de samenleving. Verantwoordelijkheden: Organisatie en coördinatie van promotiesamenwerkingsverbanden; De organisatie van trainingen; excursies; interne evenementen en internationale activiteiten; De aansturing van activiteitencommissie; Zorg dragen voor de ontwikkeling van actieve leden en hun doorstroming binnen de ChristenUnie; Lid dagelijks bestuur PerspectieF.

18 Bestuurslid Lokaal De facilitator, motivator en inspirator van lokale ChristenUnie afdelingen om actief aan de slag te gaan om jongeren te betrekken bij de lokale ChristenUnie via jongerenambassadeurs of PerspectieF-afdelingen. Verantwoordelijkheden: Begeleiden en ondersteunen van de Lokale ChristenUnie bij de aanstelling van een jongerenambassadeur; Motiveren van lokale ChristenUnie raadsleden om, met de jongerenambassadeur, aan de slag te gaan om jongeren te betrekken bij de lokale politiek; Sparringpartner van alle jongerenambassadeurs die actief zijn binnen de lokale ChristenUnie afdelingen; Aansturing en opleiding van jongerenambassadeurs door het hele land; Eerste aanspreekpunt van alle bestaande PerspectieF-afdelingen; Lid dagelijks bestuur PerspectieF Overige taken Algemeen Bestuur Aansturen en bemensen van leden in de communicatiekern; Instellen van een selectiecommissie voor het aanstellen van een webmaster en hoofdredacteur van de PerspeX. In samenspraak met de communicatiekern, webmaster en hoofdredacteur zorgdragen voor algemeen beleid op het gebied van communicatie;

19 3. Begroting Ook de begrotingsstructuur beoogt een hervorming die meegaat met het vernieuwingsproces van PerspectieF. Bovendien biedt deze gelegenheid de mogelijkheid de structuur van de begroting te hervormen. Hierbij kan de verdeling van kosten tussen kernactiviteiten en ondersteunende activiteiten beter in kaart worden gebracht. Verder kan het inzicht van de verschillende kosten beter in kaart worden gebracht. Structuur Om goed inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geldbesteding zal het onderscheid tussen kernactiviteiten en ondersteunende activiteiten worden gemaakt. In voorgaande jaren was het vaak het geval dat PerspectieF een te groot percentage van haar financiële middelen spendeerde aan ondersteunende activiteiten. Dit bleek echter niet eenvoudig uit de begroting op te maken. Met een helder onderscheid tussen kernactiviteiten en ondersteunende activiteiten bieden wij dit onderscheid wel aan. Inzicht Om het inzicht in de begroting te verduidelijken wordt de uitsplitsing verbeterd. Er wordt een dubbele uitsplitsing gemaakt, zodat duidelijker is hoe PerspectieF haar financiële middelen gebruikt. Dit geldt echter niet voor alle activiteiten, omdat de verslaglegging niet per definitie wordt verbeterd door verdere detaillering. Echter, waar mogelijk en logisch zal dit wel gebeuren.

20 Op deze manier ontstaat ook meer inzicht in de kostenverhouding en geeft de penningmeester evenals de rest van het bestuur goed inzicht in de bestedingsstructuur. Hieronder worden de voorbeeld begrotingen weergegeven.

21

22 Organogram Op de volgende pagina vind je een organogram van PerspectieF. Een aantal opmerkingen vooraf: De middelste donkerblauwe figuur vormt het Algemeen Bestuur (AB). Het bestuur bestaat daarnaast uit een Dagelijks Bestuur (DB) gevormd door de voorzitter en de bestuursleden Lokaal, Politiek en Organisatie. De lichtblauwe vlakken geven de doelstellingen en de activiteiten van de verschillende (kern)activiteiten van PerspectieF weer. De rode lijn vormt de communicatiestroom: van kernactiviteiten, via het bestuur (zowel AB als DB) en via de communicatiekern naar de communicatiekanalen

23

Ontmoeten met ambitie

Ontmoeten met ambitie Ontmoeten met ambitie Handleiding activiteiten Inleiding PerspectieF is een organisatie van christelijke jongeren die politiek actief zijn. PerspectieF wil stimuleren dat ook andere jongeren zich aansluiten

Nadere informatie

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan 1 Inhoudsopgave Organogram... 3 De oprichters... 3 Het bestuur... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Algemeen bestuurslid 1... 5 Algemeen

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie januari 2018 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 5.0 1 januari 2018 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven

Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven BESTUUR. telefoon fractiekamer: 040-2382392 e-mail: ouderenappel.fractie@eindhoven.nl Profielschets bestuursleden Ouderen Appèl Eindhoven Het bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven is op zoek naar 4 nieuwe

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014

Organisatiestructuur. Functiebeschrijvingen. Versie 3.0 1 september 2014 Organisatiestructuur & Functiebeschrijvingen Versie 3.0 1 september 2014 Organigram GTV Zwieps Algemene Leden Vergadering Kascommissie Algemeen Bestuur Dagelijks Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2015 2016 Aangepast: 2-11-2015 1 van 14 gemaakt op: 2-11-2015

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend

Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. bestuur schaakclub Purmerend Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bestuur schaakclub Purmerend Vastgesteld door het bestuur: 09-01-2010 Versie: aanvulling voor seizoen 2014 2015 Aangepast: 31-08-2014 TBV bestuursleden SCP

Nadere informatie

Algemeen bestuur. Voorzitter. Secretaresse. Penningmeester

Algemeen bestuur. Voorzitter. Secretaresse. Penningmeester Algemeen bestuur Voorzitter - Bijwonen van de bestuursvergaderingen (ongeveer 7 keer per jaar). - Vertegenwoordigen van de vereniging bij officiele gelegenheden. - Leiden van bestuurs- en algemene vergaderingen.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK

ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK P a g i n a 1 ORGANIGRAM AFD. GYMNASTIEK Met ingang van 06-05-2014 1.1 VOORZITTER (Marike Smit) 3 PROJECTEN 1.2 COMMUNICATIE (Marian Bonhof) 1.5 SECRETARIS (Lars Timmermans) 1.3 PERSONEEL & ORGANISATIE

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Organogram Een organogram geeft op een schematische wijze de structuur van de vereniging weer. Een goed, duidelijk en overzichtelijk organogram geeft de verschillende functies, commissies en dergelijke

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

Goedgekuerd 2013-02-19 stuknummer 2013-004 Functietypering lid Landelijk GroepsBestuur Ziekenhuizen (LGB) 1

Goedgekuerd 2013-02-19 stuknummer 2013-004 Functietypering lid Landelijk GroepsBestuur Ziekenhuizen (LGB) 1 Goedgekuerd 2013-02-19 stuknummer 2013-004 Functietypering lid Landelijk GroepsBestuur Ziekenhuizen (LGB) 1 1. Plaats binnen CNV Publieke Zaak Het LGB draagt zorg voor het ontwikkelen, vaststellen, evalueren

Nadere informatie

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent 6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent ONDERWERP: wijziging HR De geneeskundestudent Uitgaande van het oude HR- 2015: artikels genummerd op HR 2015. DATUM: ALV 9 juni 2017 Algemene HR- wijziging:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen---------------------------------------------------------------------

Machiavelli. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- Huishoudelijk Reglement Machiavelli Artikel 1 Algemene bepalingen--------------------------------------------------------------------- 1.1 Dit Huishoudelijk Reglement is bedoeld om de samenstelling, coördinatie,

Nadere informatie

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C.

Taakverdeling & Verantwoordelijkheden. Handbalvereniging H.M.C. Taakverdeling & Verantwoordelijkheden Handbalvereniging H.M.C. Inhoud HET BESTUUR... 3 Voorzitter... 3 Secretaris... 3 Penningmeester... 4 Bestuurslid Technische Zaken... 4 Bestuurslid Accommodatiebeheer...

Nadere informatie

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben

door de ALV gemandateerd en formeel bevoegd om bepaalde zaken te regelen en besluiten te nemen verantwoordelijkheid hebben Toelichting beschrijving processen + verdeling taken/bevoegdheden Vereniging Wikimedia Nederland Utrecht, 13 september 2012 - herziene versie bestuursweekend 7 april 2013 Wikimedia Nederland heeft er voor

Nadere informatie

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015 HANDLEIDING HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP VOOR DE KERNGROEP Stichting Welzijn Velsen Lay-out: H.Meulenbroek 2015 Aantekeningen Handleiding voor de Kerngroep In 2013 werd een nieuwe werkwijze geïntroduceerd

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk Plan van aanpak Jongerenraad Moerdijk Inhoud Aanleiding... 3 Jongerengemeenteraad 2015... 3 Beleid... 3 Missie... 3 De rol van de jongerenraad in gemeente Moerdijk... 3 Wat heeft de jongerenraad nodig?...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZZP Houten

Huishoudelijk Reglement ZZP Houten Huishoudelijk Reglement ZZP Houten De Kleine Alv heeft op dinsdag 22 april 2014 met dit Huishoudelijk Regelement ingestemd, onder toepassing van de tekstuele inbreng van een van de leden. Het betreft de

Nadere informatie

Engelstalige bestuursleden

Engelstalige bestuursleden Geachte Algemene Ledenvergadering, Vanaf dit verenigingsjaar is SPiN, zoals wellicht bekend, een tweetalige vereniging geworden. Deze verandering brengt vragen met zich mee ten opzichte van de sollicitatievereisten

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur

Voorlegger. LR1603.Voorlegger invulling vacature(s) Landelijk Bestuur Voorlegger Onderwerp Verantwoordelijke Aanleiding Korte inhoud Voorgesteld besluit Procedure vacature(s) landelijk bestuur Landelijk bestuur Er is per direct een vacature ontstaan door het vertrek van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET

VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET VISIEDOCUMENT Z&PC NUNSPEET Visie Z&PC Nunspeet 2015 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Missie en visie: 1.1 Statutair doel; 1.2 Missie en visie. 2. Organisatie: 2.1 Facilitaire doelstellingen; 2.2 Financiële doelstellingen;

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten 2012 2013 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Profiel kandidaten bestuur

Profiel kandidaten bestuur Profiel kandidaten bestuur 2018-2020 Inleiding In oktober 2018 treedt het huidige bestuur na 2 jaar af. Daarom zijn we opzoek naar een nieuw bestuur. In onderstaande tekst vindt u de profielschets voor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Socrates Nederland Vacatures (Utrecht)

Socrates Nederland Vacatures (Utrecht) Socrates Nederland Vacatures (Utrecht) Om de groei van Socrates in Nederland extra kracht bij te zetten, zijn we op zoek naar ambitieuze studenten uit Utrecht die het leuk vinden om naast hun studie onze

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen

Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen Informatie voor sollicitanten op diverse bestuursfuncties van de Stichting Welzijn Vianen Augustus 2015 Organisatie Stichting Welzijn Vianen (SWV) is een zich ontwikkelende brede ondernemende welzijnsorganisatie

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren Voorzi&er Func,enaam: Lid dagelijks bestuur: Func,onaris wordt vervangen door: Aangesteld door: ZiBngsperiode: Voorzi&er Ja Secretaris Algemene Leden Vergadering (ALV) 2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar

Nadere informatie

Besturingsmodel SBN update 2018

Besturingsmodel SBN update 2018 Besturingsmodel SBN update 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling Survivalrun Bond Nederland... 3 3. Organigram... 4 4. Bestuur... 4 5. Zes beleidsmatige commissies... 6 6. Parcourscommissie...

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Activiteitenreglement KBO Afdeling Veghel De KBO Afdeling Veghel kent een grote verscheidenheid aan activiteiten en daarmee ook een grote diversiteit van organisatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Beleidsnotitie 2010-2015

Beleidsnotitie 2010-2015 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet Opgesteld door : H.J. Koetsier Datum : September 2010 Inhoud Voorwoord/inleiding... 3 1. Strategie... 4 1.1 Kernprincipes en uitgangspunten...

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Dit Bestuursreglement beschrijft de werkwijze van het bestuur van de Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten (verder

Nadere informatie

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Waarom deze presentatie De gestage groei van onze club vraagt om meer structuur en betere, modernere

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER TWENTE DEBATING SOCIETY V2.00 Algemeen Artikel 1. 1.1 Het huishoudelijk reglement beoogt een aanvulling te zijn op de statuten; ieder artikel hieruit, en, per extenso, ieder

Nadere informatie

VVN districtvoorzitter

VVN districtvoorzitter VVN districtvoorzitter Algemene taakomschrijving Veilig verkeer en vrijwilligerswerk gaat u aan het hart! Vanuit deze intrinsieke betrokkenheid bent u de verbindende factor richting het bestuurlijke netwerk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Huishoudelijk Reglement van de Stichting Welzijn Vorden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: i. de stichting: de Stichting Welzijn Vorden, gevestigd te Vorden, gemeente Bronckhorst,

Nadere informatie

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting vrienden hondenliefhebbers Petten (hierna te noemen VHP). Ook informeren wij u over onze plannen voor de

Nadere informatie

1. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar.

1. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar. HUISHOUDELIJK REGLEMENT (ex artikel 20 van de statuten van de vereniging NVAB) CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De jaarlijkse contributie van de leden van de vereniging, waarin inbegrepen de afdracht aan de Koninklijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 9 juli 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Coördinator JO13 Coördinator

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging de Beekgraaf

Statuten Oudervereniging de Beekgraaf Secretariaat : Saskia Lodder p/a De Oude Ros 22 Tel : 06-47190574 mail: oudervereniging@beekgraaf.nl www.beekgraaf.nl/ Statuten Oudervereniging de Beekgraaf ILIDIG Dit concept statuut is samengesteld ter

Nadere informatie

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet

Vlnr: Piet Blokker, Lilian Langendijk-Blokker, Abdel el Amrani, Addis Riet Om de leden van Sav een goed inzicht te bieden bij welke commissie zij willen horen, zijn er van de commissies taakbeschrijvingen gemaakt. Ook het bestuursleden hebben van hun taken een beschrijving gemaakt.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 16 november 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) PR MENSEN (Auteurs/fotografen)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS BESTUUR S.V. ARGUS 2017 2018 OKTOBER 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN S.V. ARGUS, BEHORENDE BIJ HET STATUUT VAN S.V. ARGUS. VASTGESTELD D.D. 31-08-2016 WAARIN OPGENOMEN

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken Taakomschrijving Voorzitter. Algemene leiding vereniging: Vertegenwoordiging vereniging naar buiten toe (woordvoerder) Uitkomen voor de vereniging naar gemeente, provincie, KNSA, pers, sponsors, etc. Vereniging

Nadere informatie

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB

Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Bijlage 2: Taken en verantwoordelijkheden van het bestuur van de VUWB Organisatie van het bestuur De taak van het bestuur is zodanige voorwaarden te creëren dat de volksuniversiteit een bloeiend bestaan

Nadere informatie

Afdeling Alphen aan den Rijn - Leiden. Startdocument

Afdeling Alphen aan den Rijn - Leiden. Startdocument Afdeling Alphen aan den Rijn - Leiden Startdocument Mei 2002 Aanleiding Het afdelingsbestuur is officieel gestart met zijn werkzaamheden op de algemene ledenvergadering van 24 april 2002. De eerste bestuursvergadering

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Meerjarenvisie

Meerjarenvisie Meerjarenvisie 2011-2016 Status Conceptversie ter vaststelling aangeboden aan de Algemene Ledenvergadering Inhoudsopgave Inleiding 3 Leden 4 Standpuntbepaling 6 Training & Scouting 8 Bestuur 9 Zichtbaarheid

Nadere informatie