Proef met mobiel inchecken en elektronische instapkaarten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Proef met mobiel inchecken en elektronische instapkaarten"

Transcriptie

1 Proef met mobiel inchecken en elektronische instapkaarten Bij easyjet kunt u binnenkort ook gebruikmaken van mobiel inchecken en elektronische instapkaarten. Er worden momenteel op enkele luchthavens testen uitgevoerd met deze nieuwe service. Elektronische instapkaarten maken het reizen makkelijker door al uw reisinformatie op één plek te bundelen. Papieren instapkaarten of het zoeken naar een printer behoren nu tot het verleden. Het enige dat u hoeft te doen is in te checken en uw instapkaart op uw mobiele toestel te downloaden. Uw elektronische instapkaart wordt automatisch opgeslagen en kan vervolgens worden gescand bij de bagageafgiftepunten, de veiligheidscontrole en de gate, en bij het boarden van het vliegtuig worden getoond. Zo simpel is het. Elektronische instapkaarten zullen in eerste instantie beschikbaar zijn via de gratis easyjet-app voor ios-toestellen (iphone en ipod Touch) en Androidtelefoons. U kunt uw elektronische instapkaart op twee manieren via de app naar uw mobiele toestel downloaden: door in te loggen op uw easyjet account en in te checken via Mijn vluchten, of door uw boekingsnummer of achternaam in te voeren. Zodra u heeft ingecheckt, verschijnt de melding Is ingecheckt in het groen. In een later stadium van de proef zullen we het mobiele inchecken en de elektronische instapkaarten uitbreiden via onze mobiele website. Deze service zal door diverse mobiele platformen worden ondersteund, waaronder Windows en BlackBerry. De proef met de elektronische instapkaarten zal in beginsel op zes luchthavens worden uitgevoerd: Amsterdam, Nice, Edinburgh, Londen Southend, Londen Stansted en Manchester, en geleidelijk worden uitgebreid naar andere easyjet-bestemmingen. Wilt u weten op welke luchthavens elektronische instapkaarten momenteel worden ondersteund, ga dan naar Als u vliegt vanaf een luchthaven die de elektronische instapkaarten nog niet ondersteunt, dient u online in te checken en uw papieren instapkaart uit te printen. Meer informatie over elektronische instapkaarten

2 Gebruik de easyjet-app om in te checken en uw instapkaarten op te slaan op uw mobiele toestel Dankzij deze service hoeft u alleen nog maar uw bagage af te geven bij het bagageafgiftepunt op de luchthaven, of kunt u gelijk doorlopen naar de veiligheidscontrole mocht u alleen met handbagage reizen. De easyjet-app is gratis en beschikbaar voor ios toestellen (iphone en ipod Touch) en Android-telefoons In een later stadium van de proef zullen we het mobiele inchecken en de elektronische instapkaarten uitbreiden via onze mobiele website. Deze service zal door diverse mobiele platformen worden ondersteund, waaronder Windows en BlackBerry. Vanwege de afmeting en de vorm van de instapkaartscanners op de luchthaven is deze service niet beschikbaar voor ipads en Android-tablets. Wilt u weten op welke luchthavens elektronische instapkaarten worden ondersteund, ga dan naar We zullen het mobiele inchecken en de elektronische instapkaarten geleidelijk doorvoeren. Als u wilt weten of uw luchthaven van vertrek elektronische instapkaarten ondersteunt, ga dan naar Vergeet niet dat als u van of naar een luchthaven reist waar elektronische instapkaarten niet worden ondersteund, u online dient in te checken en uw papieren instapkaart dient uit te printen. We zijn momenteel druk bezig om elektronische instapkaarten zo snel mogelijk aan te kunnen bieden op meer vluchten. U kunt per vlucht één elektronische instapkaart opslaan op uw mobiele toestel. Er komt binnenkort een proef voor meerdere instapkaarten U zult in eerste instantie per vlucht één elektronische instapkaart kunnen downloaden op uw mobiele toestel. In een later stadium van onze proef met elektronische instapkaarten zult u per toestel ook meerdere instapkaarten kunnen downloaden per vlucht, voor meer dan één passagier. Deze service zal slechts op een aantal luchthavens worden aangeboden en zal afhankelijk van de resultaten van de

3 proef geleidelijk worden doorgevoerd in andere luchthavens die meerdere instapkaarten ondersteunen. Wilt u weten waar meerdere instapkaarten worden ondersteund, ga dan naar We zijn van plan om de proef uit te breiden op een aantal luchthavens met de mogelijkheid tot meerdere instapkaarten per mobiele toestel, wat geweldig nieuws is voor families of groepen die samen reizen. Als andere passagiers op uw boeking de elektronische instapkaarten willen openen op hun eigen toestellen, kunnen ze de easyjet-app downloaden via itunes of Google Play om zo hun eigen instapkaart op hun eigen toestel te downloaden. Daarnaast kunnen ze hun papieren instapkaarten ook gewoon uitprinten via easyjet.com. De elektronische instapkaarten worden nog niet op alle vluchten en routes ondersteund We zijn momenteel druk bezig om elektronische instapkaarten zo snel mogelijk aan te kunnen bieden voor meerdere vluchten, maar dit zal nog even duren omdat we hiervoor afhankelijk zijn van onze luchthavenpartners. Momenteel worden elektronische instapkaarten slechts op enkele luchthavens ondersteund. Wilt u weten op welke luchthavens, ga dan naar Wat moet u doen als een elektronische instapkaart slechts voor één deel van uw reis beschikbaar is? We zijn momenteel druk bezig om elektronische instapkaarten zo snel mogelijk aan te kunnen bieden op meer luchthavens. Tot die tijd dient u voor alle luchthavens waar elektronische instapkaarten momenteel niet worden ondersteund online in te checken en uw instapkaart uit te printen. Als de elektronische instapkaart niet beschikbaar is voor uw terugvlucht kunt u beter voor vertrek online inchecken en alvast uw instapkaart uitprinten (zolang de vlucht plaatsvindt binnen 30 dagen na de heenreis). Zo voorkomt u dat u in het buitenland op zoek moet gaan naar een printer. U hoeft niet online te zijn om uw instapkaart te bekijken zodra u deze heeft gedownload Als u uw instapkaarten op uw toestel heeft gedownload, hoeft u niet verbonden te zijn met internet om toegang te hebben tot uw instapkaarten.

4 U kunt mobiel inchecken vanaf 30 dagen voorafgaand aan de geplande vertrekdatum van uw vlucht Vanaf 30 dagen voorafgaand aan de geplande vertrekdatum van uw vlucht kunt u inchecken en uw instapkaarten op uw mobiele toestel downloaden. U kunt online inchecken en daarna uw instapkaart via uw app downloaden Als u al online heeft ingecheckt, zal de easyjet-app uw gegevens onthouden en kunt u uw instapkaart gelijk downloaden zonder dat u opnieuw hoeft in te checken via uw mobiele toestel. Tegelijkertijd mobiel en online inchecken voor uw vluchten, met inbegrip van uw terugvlucht U kunt misschien ook voor uw terugvlucht zowel mobiel als online inchecken (zolang de vlucht plaatsvindt binnen 30 dagen na de heenreis en beide luchthavens in uw boeking elektronische instapkaarten ondersteunen). Ga terug naar de Incheckpagina van de boeking in kwestie en selecteer uw terugvlucht om u hiervoor in te checken. Heeft u geen ruimbagage, dan kunt u gelijk doorlopen naar de veiligheidscontrole en de gate Zorg ervoor dat u uw elektronische instapkaart altijd bij de hand heeft. Ruimbagage kunt u afgeven bij het bagageafgiftepunt Hiervoor dient u uw elektronische instapkaart te tonen. Het mobiele inchecken en de elektronische instapkaarten zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands en Portugees Ontdek hoe u uw elektronische instapkaart kunt bekijken Zodra u heeft ingecheckt en een elektronische instapkaart op uw toestel heeft gedownload kunt u deze bekijken door de optie Instapkaarten te kiezen in het toegangsscherm van de app; de optie Instapkaarten te kiezen in de navigatiebalk van de app (geldt alleen voor ios); of via de incheckpagina van een boeking door de optie Instapkaart bekijken te selecteren. Uw elektronische instapkaart vervangt de uitgeprinte instapkaart Uw instapkaart kan rechtstreeks vanaf uw iphone of Android-telefoon worden gescand bij de bagageafgiftepunten, de veiligheidscontrole, de gates en worden getoond bij het boarden.

5 Veelgestelde vragen Welke informatie wordt weergegeven op een elektronische instapkaart? Elektronische instapkaarten zijn voorzien van een 2D-streepjescode en bevatten de vluchtinformatie in duidelijk tekstformaat. U dient de instapkaart te tonen bij de bagageafgiftepunten, de veiligheidscontrole, de gate en bij het boarden zelf. De vluchtinformatie zoals vermeld op uw elektronische instapkaart omvat: de naam van de passagier, vluchtnummer, vluchtdatum, stoelnummer, luchthavens van vertrek en aankomst, luchthavencodes voor de luchthavens van vertrek en aankomst, vertrektijd, sluitingstijd van de gate, boekingsnummer, instapinformatie, soort boeking, volgnummer (luchthavencode), identiteitsbewijsnummer (indien van toepassing) en er wordt aangegeven aan welke kant van het vliegtuig u dient te boarden. Als ik heb ingecheckt en mijn instapkaart heb gedownload op mijn toestel, hoe lang van tevoren moet ik dan aanwezig zijn op de luchthaven? Heeft u ruimbagage, dan kunt u dit vanaf twee uur tot 40 minuten voorafgaand aan de geplande vertrektijd van uw vlucht afgeven bij de bagageafgiftepunten. Voor de luchthavens van Israël, Jordanië, Egypte en Marokko geldt dat u hier vanaf drie uur tot 60 minuten voorafgaand aan de geplande vertrektijd van uw vlucht terecht kunt. BELANGRIJK: Sommige luchthavens hanteren verschillende sluitingstijden voor bagageafgiftepunten en gates. Raadpleeg het bevestigingsbericht van uw vlucht en uw online instapkaart voor nadere informatie. Heeft u alleen handbagage, zorg er dan voor dat u voldoende tijd uittrekt om door de veiligheidscontrole te gaan. De gates sluiten 30 minuten voor vertrek. Zorg dat u op tijd bent. Hoe weet ik of ik heb ingecheckt? Als u nog niet heeft ingecheckt, zult u in het incheckscherm naast uw naam Niet ingecheckt in het rood zien vermeld. Zodra u heeft ingecheckt, verschijnt de melding Ingecheckt in het groen.

6 Heb ik een easyjet-account nodig om mobiel te kunnen inchecken en de elektronische instapkaarten te kunnen openen? Nee, als u geen easyjet-account heeft, kunt u Een boeking toevoegen aan de sectie Mijn Vluchten van de app en op deze manier alsnog inchecken en uw instapkaart downloaden. Hiervoor heeft u alleen uw boekingsnummer en uw achternaam nodig. Kan ik instapkaarten versturen naar andere reizigers in mijn groep? Nee. Deze service is nog niet beschikbaar, maar zal in de loop van dit jaar worden aangeboden als onderdeel van de mobiele website service. Kan ik mijn online instapkaart (pdf-document) weergeven op mijn mobiele telefoon? Nee, online instapkaarten zijn uitsluitend geldig in gedrukte vorm. Als u gebruik wilt maken van het mobiele inchecken en de elektronische instapkaarten zult u hiervoor de easyjet-app moeten gebruiken om uw instapkaart te genereren en weer te geven. Kan ik een elektronische instapkaart uitprinten en vervolgens gebruiken om hiermee te boarden? Nee, een elektronische instapkaart is alleen geldig wanneer deze wordt weergegeven op uw mobiele telefoon. Als u een instapkaart wilt uitprinten, maak dan gebruik van ons proces voor online inchecken met instapkaarten. Wat moet ik doen bij wijzigingen in mijn boeking? U kunt de pictogram Instapkaart verversen aanklikken in de rechterbovenhoek van uw elektronische instapkaart. Op deze manier wordt de bijgewerkte versie gedownload. Iemand anders heeft de vlucht voor mij geboekt en daarom heb ik geen boekingsnummer. Kan ik alsnog een elektronische instapkaart downloaden? Om uw elektronische instapkaart te kunnen openen heeft u uw boekingsnummer nodig. Neem contact op met diegene die uw vlucht heeft geboekt en vraag alsnog uw boekingsnummer op. Moet ik online zijn om mijn elektronische instapkaart te kunnen verversen? Ja. Kan ik mijn stoel nog wijzigen nadat ik mobiel heb ingecheckt? Nee. Als u eenmaal heeft ingecheckt kunt u uw stoel niet meer wijzigen.

7 Hoe worden de instapkaarten eigenlijk opgeslagen? Als u eenmaal mobiel heeft ingecheckt en een elektronische instapkaart heeft gedownload, zal deze automatisch worden opgeslagen en bewaard op uw telefoon. U kunt het vinden onder het streepjescode pictogram op uw startscherm (Instapkaarten) van de easyjet-app. Kan ik de instapkaart nog bekijken nadat mijn vlucht is vertrokken? Ja, als u eerder een instapkaart heeft gedownload, zal deze tot 24 uur na de oorspronkelijke vertrektijd op uw telefoon worden bewaard. Als u langer dan 24 uur een kopie van uw elektronische instapkaart wilt bewaren, kunt u hiervan een screenshot maken en deze opslaan onder galerij/foto s op uw toestel. Als ik online heb ingecheckt, kan ik alsnog een elektronische instapkaart downloaden? Ja, als u reeds online heeft ingecheckt, maar ervoor heeft gekozen om uw instapkaart niet uit te printen of niet kunt uitprinten, kunt u alsnog een elektronische instapkaart downloaden voor uw vlucht. Ga naar de incheckpagina van de boeking op de app en selecteer de optie Instapkaart downloaden. De applicatie zal vervolgens een elektronische instapkaart genereren voor uw vlucht. Kan ik mijn easyjet instapkaart opslaan in Passbook? Ja, als u een ios toestel heeft met ios-versie 6 of hoger, kunt u deze opslaan door de optie Aan Passbook toevoegen te selecteren, in de rechterbovenhoek van de elektronische instapkaart. Ik heb veel oude Passbook-instapkaarten, hoe kan ik deze verwijderen? Passbook-instapkaarten bewaard op uw toestel kennen geen vervaldatum in tegenstelling tot de standaard elektronische instapkaarten van easyjet. U zult ze dan ook handmatig moeten verwijderen. Om dit te doen, selecteert u de i in de linkeronderhoek van een Passbook-instapkaart. De Passbookinstapkaart zal gaan inzoomen om de informatieve sectie te tonen. Klik op het prullenbakpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm. Hierna zal de Passbook-instapkaart worden verwijderd. Waarom geeft mijn app Geen instapkaarten beschikbaar aan als ik de optie Instapkaarten open vanuit het toegangsscherm?

8 U krijgt deze melding ofwel voordat u een instapkaart heeft gedownload op uw mobiele toestel, dan wel als instapkaarten zijn komen te vervallen of als u deze handmatig heeft verwijderd. Waarom geeft mijn app Geen beschikbare boekingen aan als ik de optie Mijn Vluchten open vanuit het toegangsscherm? U krijgt deze melding als u nog geen boeking heeft toegevoegd aan Mijn Vluchten door uw boekingsnummer en achternaam in te voeren; als u geen lopende boekingen heeft in uw easyjet-account; of als eerdere boekingen zijn komen te vervallen. Waarom moet ik bij het inchecken voor sommige vluchten informatie over mijzelf en reisdocumenten verstrekken? Deze informatie is noodzakelijk om toegang te verkrijgen tot het land van bestemming. Als uw gekozen luchtvaartmaatschappij is easyjet verantwoordelijk voor het verzamelen en verstrekken van deze gegevens. Kan ik mijn instapkaarten overzetten naar mijn nieuwe telefoon? Nee, maar als u inlogt in uw easyjet-account via de app op uw nieuwe toestel kunt u de geldige instapkaarten opnieuw downloaden. Wat moet ik doen als de elektronische instapkaart niet goed wordt weergegeven op mijn mobiele telefoon? Als de elektronische instapkaart niet goed wordt weergegeven is dit waarschijnlijk te wijten aan de configuratie-instellingen van uw mobiele telefoon. Neem contact op met de technische klantenservice van de gsmfabrikant. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar easyjet.com en print uw instapkaart uit. Kan ik gebruikmaken van elektronische instapkaarten op mijn BlackBerry- of Windows-toestel? Nee, elektronische instapkaarten worden momenteel, als onderdeel van deze proef, alleen ondersteund via onze gratis easyjet-app voor iphone en Android-telefoons. We zijn druk bezig om onze mobiele website service te optimaliseren zodat elektronische instapkaarten tevens op Windows- en BlackBerry-toestellen ontvangen kunnen worden, evenals op iphone en Android-telefoons zonder de easyjet-app. Kan ik een elektronische instapkaart gebruiken op mijn ipad of ipad Mini? Nee, elektronische instapkaarten worden alleen geaccepteerd op een iphone of een ipod Touch, dit vanwege de afmeting en de vorm van de

9 instapkaartscanners op de luchthaven. Kan ik een elektronische instapkaart op mijn Android-tablet gebruiken? Nee, wij ondersteunen uitsluitend Android-toestellen met een maximale afmeting van 12 cm, dit vanwege de afmeting en de vorm van de instapkaartscanners op de luchthaven.. Wat gebeurt er als de batterij van mijn telefoon leeg is? Zorg ervoor dat uw mobiele toestel volledig is opgeladen voordat u naar de luchthaven gaat, zodat u uw elektronische instapkaart kunt tonen bij de controlepunten. Is uw batterij al leeg voordat u door de veiligheidscontrole gaat, ga dan naar de easyjet verkoopbalie of klantenservice voor assistentie. Gebeurt dit na de veiligheidscontrole, vraag dan aan een easyjetmedewerker bij de gate of deze u kan assisteren om ervoor te zorgen dat u probleemloos uw reis kunt voortzetten. Ik heb zo mijn vraagtekens bij het gebruik van deze nieuwe technologie. Wat moet ik doen? Mobiel inchecken en elektronische instapkaarten zijn optioneel en wij willen dat onze klanten zich comfortabel voelen bij het gebruik hiervan. Raadpleeg onze Zo gebruikt u het gidsen via of print indien gewenst een papieren instapkaart uit als back-up. Is mijn elektronische instapkaart geldig voor een kind dat op mijn schoot meereist? Als uw kind meereist op uw schoot zal het aan uw boeking worden gekoppeld, omdat u de hoofdpassagier bent. Zodra u heeft ingecheckt, ontvangt u één elektronische instapkaart die geldig is voor zowel uzelf als uw kind. Als u via de klantenservice een stoel heeft geboekt voor het kind, zult u de twee afzonderlijke elektronische instapkaarten niet op uw mobiele toestel kunnen openen.

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Gegevens Easyjet: Ga naar de website van Easyjet: Via bovenstaande link komt u direct op de Nederlandse website van Easyjet.

Gegevens Easyjet: Ga naar de website van Easyjet:  Via bovenstaande link komt u direct op de Nederlandse website van Easyjet. Handleiding Easyjet Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online inchecken, bijboeken van uw ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Easyjet. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe?

Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe? Veelgestelde vragen Wat is de ipad-applicatie ACN2GO Europe? De ipad-app ACN2GO Europe biedt een uitgebreid kijkje in het bedrijf en haar producten. Met de app kunt u de ACN Opportunity delen met uw prospects,

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

Heldertelecom.nl. Dash-app

Heldertelecom.nl. Dash-app Heldertelecom.nl Dash-app Inhoud 1 Algemeen 1.1 Wat is de Dash-app 1.2 Voor welke mobiele toestellen is de Dash-app beschikbaar? 1.3 Is de Dash-app ook te gebruiken op een tablet zoals een ipad? 1.4 Wat

Nadere informatie

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere FAQ Dash-app Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV v o i c e w o r k s. c o m Postbus 60281 1320 AH Almere t. 036 760 66 00 advies@voiceworks.com Inhoud 1 Algemeen 4 1.1 Wat is

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

Veelgestelde vragen INHOUDSOPGAVE

Veelgestelde vragen INHOUDSOPGAVE Veelgestelde vragen INHOUDSOPGAVE Apparaat Algemeen 1. Wat is de positionering van de S3? 2. Wat meet de S3 Scanner? 3. Wat is het verschil tussen de S2 Everest en de S3? 4. Waaruit bestaat de S3 Scanner-eenheid

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

Klik op AFDRUKKEN om de boardingpass(es) af te drukken. AFDRUKKEN

Klik op AFDRUKKEN om de boardingpass(es) af te drukken. AFDRUKKEN AFDRUKKEN of OPSLAAN van uw boardingkaart(en). Alle passagiers moeten bij de luchthavenbeveiliging en de vertrekgate hun geldige paspoort of EU/EER nationale identificatiebewijs en Ryanair-instapkaart(en)

Nadere informatie

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag

Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Novell Messenger 3.0.1 Mobiel Snel aan de slag Mei 2015 Novell Messenger 3.0.1 en later is beschikbaar voor uw ondersteunde mobiele ios-, Android- BlackBerry-apparaat. Omdat u op meerdere locaties tegelijkertijd

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Youforce

Veelgestelde vragen Youforce Veelgestelde vragen Youforce 1. Inleiding... 2 2. Ondersteuning door en instelling van internet browsers... 3 3. Inloggen/wachtwoord vergeten... 5 4. Handleiding en help... 6 5. Verwerking van en opslaan

Nadere informatie

EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE

EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE Inhoud Vraag Pagina A. Volgende fase betaalde bagageoptie 1 2 2 B. Scope 3 9 2-3 C. Flying Blue 10 11 3 D. Restitutie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Magister Meta Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 Meta-installatie 6 Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 9

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Handleiding One Payroll Portal App

Handleiding One Payroll Portal App Handleiding One Payroll Portal App Inhoudsopgave Voor wie is de App bedoeld? Wat kan ik doen met de App? Hoe installeer ik de App? De App Per onderdeel uitgelicht Veelgestelde vragen Voor wie is de App

Nadere informatie

ReSound apps - handleiding

ReSound apps - handleiding ReSound apps - handleiding Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw ReSound app. De ReSound apps zijn bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw ReSound

Nadere informatie

Informatie over het mdwf

Informatie over het mdwf Informatie over het mdwf Uitleg over de Sportlinked Applicatie en het mobiel Digitaal WedstrijdFormulier (mdwf) 31-10- 2015 Paul te Riele / Werkgroep Opleidingen (WGO) Wat is de Sportlinked applicatie?

Nadere informatie

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software Handleiding beginnen met Calculus VIP Datum December 2016 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom Calculus VIP?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden gebruik Calculus VIP... 3

Nadere informatie

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE RECORD BANK RECORD BANK MOBILE 1 1. INLEIDING Hebt u een iphone of ipad, een Android smartphone of tablet? Dan bankiert u waar u maar wilt, met de Record Bank Mobile app. Superhandig en volledig gratis!

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Disclaimer: Ik ben niet verbonden aan Shakespeak of het bedrijf dat Shakespeak produceert. Deze handleiding is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

GN Hearing-app - handleiding

GN Hearing-app - handleiding GN Hearing-app - handleiding Inleiding De apps is bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw hoortoestellen. Geniet van onze innovatieve geluidstechnologie

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart.

Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart. Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart. PasNL app. 1.1. Installeren van PasNL app De PasNL app is beschikbaar voor iphone en

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en conventies

Nadere informatie

Reispapieren 8-daagse Cruisestunt per Costa Diadema - Costa Diadema - Vertrek 30 november 2015

Reispapieren 8-daagse Cruisestunt per Costa Diadema - Costa Diadema - Vertrek 30 november 2015 Reispapieren 8-daagse Cruisestunt per Costa Diadema - Costa Diadema - Vertrek 30 november 2015 Geachte heer / mevrouw, Binnenkort gaat u op vakantie! We hopen dat u zich inmiddels goed voorbereid heeft

Nadere informatie

E-boeken in de Bib. Stap voor stap: zo lees je e-boeken van de bib op je tablet

E-boeken in de Bib. Stap voor stap: zo lees je e-boeken van de bib op je tablet Stap voor stap: zo lees je e-boeken van de bib op je tablet Stap voor stap: zo lees je e-boeken van de bib op je tablet Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Vraag en Antwoord https://aanvragen.nza.nl

Vraag en Antwoord https://aanvragen.nza.nl https://aanvragen.nza.nl Versie 1 d.d. 24 augustus 2015 (Na versie 1: De met * gemarkeerde vragen zijn nieuw of gewijzigd t.o.v. de vorige versie.) Dit document is onderverdeeld in 3 thema s: 1. Inloggen

Nadere informatie

1. Het Online platform

1. Het Online platform www.festplanner.nl FEST is een route optimalisatie programma. Het helpt bij het weergeven van optimale routes over meerdere adressen en het neemt de planning uit handen. Inhoud 1. het Online platform...

Nadere informatie

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken?

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken? Wat is twee-factor authenticatie? Waarom heeft SIDN twee-factor authenticatie ingevoerd? Vanaf wanneer moet ik twee-factor authenticatie gebruiken? Wat verandert er aan de login-procedure? Welke tweede

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

Beltone apps HANDLEIDING

Beltone apps HANDLEIDING Beltone apps HANDLEIDING Inleiding Gefeliciteerd met het downloaden van uw Beltone app. De Beltone apps zijn bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw Beltone

Nadere informatie

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm.

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm. Handleiding online tickets boeken bij Rederij Doeksen www.rederij-doeksen.nl Boek uw tickets online door op de knop te klikken. Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt,

Nadere informatie

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0

De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 De Mobile Banking-oplossing van ING Versie 3.0 Gebruiksaanwijzing Nederlandse versie Inhoudsopgave 1. Inleiding tot... 3 2. Welke toestellen worden ondersteund?... 4 3. Hoe installeert u?... 5 4. Hoe maakt

Nadere informatie

(TARIEFS)VOORWAARDEN transavia.com (van toepassing op alle vluchten van Transavia France S.A.S.)

(TARIEFS)VOORWAARDEN transavia.com (van toepassing op alle vluchten van Transavia France S.A.S.) Op deze pagina treft u de (tariefs)voorwaarden en de Algemene Vervoersvoorwaarden van Transavia France S.A.S. (TARIEFS)VOORWAARDEN transavia.com (van toepassing op alle vluchten van Transavia France S.A.S.)

Nadere informatie

RECHTEN VAN VLIEGTUIGPASSAGIERS EU-KLACHTENFORMULIER

RECHTEN VAN VLIEGTUIGPASSAGIERS EU-KLACHTENFORMULIER RECHTEN VAN VLIEGTUIGPASSAGIERS EU-KLACHTENFORMULIER DIT FORMULIER KAN WORDEN GEBRUIKT OM EEN KLACHT IN TE DIENEN BIJ EEN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ EN/OF EEN NATIONALE HANDHAVINGSINSTANTIE. Rechten die passagiers

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche

Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche Installatiegids voor de politionele applicatie van politiezone Het Houtsche A. Inleiding De applicatie van de politiezone Het Houtsche richt zich specifiek tot de inwoners van Beernem, Oostkamp en Zedelgem.

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

Pilot Schiphol Garantie Service Algemene voorwaarden

Pilot Schiphol Garantie Service Algemene voorwaarden Pilot Schiphol Garantie Service Algemene voorwaarden 1 Voor wie is deze dienst? Om gebruik te kunnen maken van de Schiphol Garantie Service (SGS) dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen. 1.1. Uw

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

XIMEx handleiding Gebruiker. Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl

XIMEx handleiding Gebruiker. Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl XIMEx handleiding Gebruiker Uw XIMEx Portal URL: http://ximex.organisatie.nl Kwaliteitmanagementsysteem Document info Categorie: Sub-categorie: Titel document / Deelproduct: Filenaam: Auteur: Procedures

Nadere informatie

Handleiding Ritty-App

Handleiding Ritty-App Handleiding Ritty-App Installatie: U kunt de Ritty-App eenvoudig installeren door de deze te downloaden in de Apple Store of de Google Playstore. Let op dat je je automatische updates aan hebt staan of

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Juli 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel

Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel Op de website www.regiotaxi.overijssel.nl is het mogelijk een rit te boeken, reserveringen te bekijken en geboekte ritten te annuleren. Dit is op basis

Nadere informatie

Handleiding Magister App Leerlingen

Handleiding Magister App Leerlingen Handleiding Magister App Leerlingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta... 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat... 2 2.1 Land/regio... 2 2.2 Datum/tijd... 2 Hoofdstuk 3 Meta-installatie... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM

HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM HANDLEIDING SMARTSCHOOL OUDERPLATFORM 1 Hoe inloggen op Smartschool? 1: Om in te loggen surf je naar https://piustien.smartschool.be. De gebruikersnaam (voornaam.achternaam van je zoon/dochter) en het

Nadere informatie

Handleiding Multiscreen TV

Handleiding Multiscreen TV Handleiding Multiscreen TV Met Multiscreen TV kunt u televisiekijken op uw tablet, smartphone, laptop en pc. INHOUDSOPGAVE Multiscreen TV gebruikersnaam en wachtwoord ophalen... 2 Multiscreen TV installeren

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen.

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen. Handleiding Mobiel Printen via Xerox App 18-9-15 1. Voorwaarden - app vereist ios 7.0 of nieuwer - app vereist Android versie 4 of hoger. - er is momenteel nog geen app voor Windows Phone/MS Surface tablet.

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. Hoofdstuk 3 Meta-installatie. Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta Meta voor Hoofdstuk 1 Introductie Meta Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 4.1 Starten 4.2 Inzien gegevens

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART ITALIË

HANDLEIDING SIM KAART ITALIË HANDLEIDING SIM KAART ITALIË Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Handleiding jouw digitale visitekaartje

Handleiding jouw digitale visitekaartje Het digitale visitekaartje Deel contact Bewaar in adresboek Martin Peters Concept en strategie M +31 (0)6 512 12 161 E martin@bizzerd.com T +31 (0)88 227 22 22 Rembrandtlaan 24 3723 BJ Bilthoven www.bizzerd.com

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken code nodig om beheerder te worden.

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie

Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Versie: 18 maart 2013 Om met Spitsvrij mee te doen heb je een iphone 4 of 5 nodig met ios5 of hoger of een Android smartphone versie 2.3 of hoger, met een touchscreen

Nadere informatie

Mobile Self Service Android DeBlessurePraktijk

Mobile Self Service Android DeBlessurePraktijk Mobile Self Service Android DeBlessurePraktijk Datum : di 18 dec 12 Versie : 1.0 1 Inhoudsopgave 1.Algemeen... 3 2.App installatie... 4 3.Inloggen... 5 4.Hoofdmenu... 6 5.Agenda instellingen onderhouden...

Nadere informatie

Hoe wordt de Philips dicteerhub gebruikt

Hoe wordt de Philips dicteerhub gebruikt Hoe wordt de Philips dicteerhub gebruikt Een gids voor klanten Wat is de Philips SpeechExec dicteerhub? Met de diensten van de SpeechExec dicteerhub profiteert u van alle voordelen van een professionele

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie

Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Versie: 24 april 2013 Om met Spitsvrij mee te doen heb je een iphone 4 of 5 nodig met ios5 of hoger of een Android smartphone versie 2.3 of hoger, met een touchscreen

Nadere informatie

Handleiding voor de mobiele apps

Handleiding voor de mobiele apps Handleiding voor de mobiele apps Onderstaande handleiding beschrijft hoe u de drie verschillende apps op uw mobiele telefoon kunt downloaden. Zorg ervoor dat u hetzelfde e-mailadres voor alle drie de apps

Nadere informatie

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013

Handleiding Kleos ipad. oktober 2013 Handleiding Kleos ipad oktober 2013 Inhoudsopgave blz. Installatie 3 Inloggen 4 Hoofdmenu 5 Homepage 6 Dossiers 7 Agenda 11 Taken 12 Activiteiten 13 Documenten 14 Relaties 16 Handleiding Kleos ipad Pagina

Nadere informatie

Basishandleiding. Werknemerloket. Loket.nl

Basishandleiding. Werknemerloket. Loket.nl Basishandleiding Werknemerloket Loket.nl Inhoudsopgave 1 WERKNEMERLOKET... 3 2 TOEGANG TOT WERKNEMERLOKET... 4 3 TOEGANG TOT DE APP WERKNEMERLOKET... 4 4 ESS VIA BANKPORTALEN (FINBOX)... 5 5 DE STARTPAGINA...

Nadere informatie