aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14"

Transcriptie

1

2 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P het lenen van e-books de basis P het lenen van e-books online lezen (is streamed lezen) P het lenen van e-books met de bibliotheek app P algemene stappen voor het lezen van e-books op een app P. 23 als u gebruik maakt van een Android product P. 24 als u gebruik maakt van een Apple product P het gebruik van de app voor zowel Android als Apple producten P het lenen van e-books voor e-readers P workshop e-books Workshop rondom aanbod e-books, versie 2.4, Jan de Waal. Q&A e-books Versie voor bibliotheek medewerkers, versie 2.0, Afdeling Implementatie / Accountmanagement. Website Bibliotheek Nederland januari / februari Het is niet toegestaan om deze handleiding te publiceren of te kopiëren zonder toestemming van de auteur.

3 Stap 1 Ga naar en selecteer rechtsboven voor 'Aanmaken webaccount'. Stap 2 Meld je aan met je pasnummer. Dit wordt ook wel je 'Lezersnummer' genoemd. Uw pasnummer is vermeld op uw bibliotheekpas. Let op: het is niet het nummer beginnend met NL-. Dit is de zogeheten ISIL-code. Vul uw pasnummer in het veld Vul uw pasnummer in. en klik 'Doorgaan' Let op: Het adres zal in een later stadium gekoppeld worden. Het social media-account zal ook in een later stadium worden gekoppeld. Als u een bibliotheekpas heeft van bibliotheek s-hertogenbosch dan neemt u de meest rechtse cijfercombinatie, bv. Pasnr

4 Stap 3 Voer uw bijbehorende pincode in en selecteer Log in. Dit scherm kan per bibliotheek verschillen in opmaak. Het systeem zal wel altijd om een pincode vragen. De standaard pincodecombinatie bestaat uit uw tweecijferige geboortedag en geboortemaand. Bv. U bent 18 november jarig dan is uw standaard pincodecombinatie Indien u niet zeker bent van de pincode, klik dan op de blauwe help-knop. Mocht u problemen ondervinden met het achterhalen van uw pincode, neem dan contact op met uw bibliotheek.

5 Na het inloggen kunnen er twee meldingen op uw scherm verschijnen: Melding 1: Melding 2: Dit kan snel gaan, maar kan helaas ook iets langer duren dan gewenst. Voer geen andere actie uit om de meldingen te versnellen of opnieuw te proberen. Ga dus nooit een pagina terug in uw browser en ververs nooit uw browserpagina middels een F5 toets. Dit kan het proces verstoren en nog meer fouten genereren. Als u onderstaande (fout-) melding krijgt dan moet u opnieuw naar Webaccount aanmaken gaan. U probeert de voorgaande stappen nogmaals uit te voeren.

6 Stap 4 Vul nu uw adres en wachtwoord in. Geef ook uw naam, achternaam en eventueel uw tussenvoegsels op. Selecteer Opslaan. Let op: Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters zijn met minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 vreemde teken. Bijvoorbeeld 'Welkom01%' Daarnaast moeten de gebruikersvoorwaarden geaccepteerd worden alvorens er verder gegaan kan worden.

7 Stap 5 Het volgende scherm wordt getoond: Controleer uw en activeer de link van de zojuist verstuurde . Deze e- mail kan ook terecht gekomen zijn in uw spambox. U krijgt het volgende scherm te zien: Stap 6 Het is nu mogelijk om via de link Ga naar het e-books aanbod een e-book uit te zoeken. Blader door de collectie en selecteer een e-book. Het kan zijn dat u nu opnieuw moet inloggen met uw webaccount. Stap 7 U komt nu terecht op de titeldetailpagina van uw gekozen e-book. Om dit e-book te kunnen bestellen selecteert u inloggen. Stap 8 U kunt het e-book nu bestellen. Gefeliciteerd, u bent nu succesvol geregistreerd en ingelogd.

8 Voer de volgende stappen uit als u uw wachtwoord vergeten bent. Stap 1 Selecteer 'Wachtwoord vergeten? (niet voor pasnummer) Geef uw adres op waarop u geregistreerd bent en selecteer 'Verzenden' Stap 2 U krijgt nu het volgende scherm te zien:

9 Stap 3 U krijgt een met de titel 'Verzoek tot wijzigen van uw wachtwoord'. Selecteer de link in de om uw wachtwoord te resetten. Geef in het vervolgscherm uw nieuwe wachtwoord op. Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters zijn, waarvan 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 vreemde teken. Bv. 'Welkom01%'. Stap 4 U kunt nu inloggen met uw nieuwe wachtwoord.

10 U kiest voor Beheer account als u iets wilt wijzigen of veranderen: een nieuw adres invoeren; uw naam veranderen; uw wachtwoord veranderen; uw sociale media account koppelen aan uw inlog; uw account verwijderen. Stap 1 U gaat naar en selecteert rechtsboven Inloggen. Onderstaand scherm krijgt u nu te zien. Stap 2 U gaat naar Beheer Account rechtsboven naast Uitloggen en u klikt dit aan.

11 Stap 3 U krijgt nu onderstaand scherm te zien. Stap 4 Als u klikt op Persoonlijke gegevens krijgt u onderstaand scherm te zien. U kunt nu uw gewenste gegevens veranderen en klik dan op Opslaan, Wijzigen wachtwoord of Verwijder account.

12 Stap 5 Als u klikt op Account gegevens krijgt u onderstaand scherm te zien. U kunt dan klikken op Social media-account koppelen om uw social media-account te koppelen aan bibliotheek.nl. Stap 6 U klikt op Social media-account koppelen en krijgt onderstaand scherm. U klikt op het gewenste media en u wordt door alle stappen geleid.

13 Deze basis kunt u ook prima gebruikt om e-books online te lezen op uw tablet of computer. Voor meer informatie over e-books online lezen kunt u het kopje het lenen van e-books voor online lezen bekijken. Stap 1 Ga naar en selecteer rechtsboven voor 'Inloggen'. Stap 2 U krijgt nu onderstaand scherm te zien. U geeft uw adres, dat u gebruikt hebt bij het aanmaken van uw web account, en wachtwoord waarna u op de oranje balk met Inloggen klikt.

14 Stap 3 U bent nu ingelogd en kunt beginnen met het lenen van e-books. Let op: De dikke oranje balk onder het logo van de Bibliotheek hoeft u niet te gebruiken om e-books te kunnen lenen.

15 Voor online lezen is altijd een internetverbinding nodig! Gebruikers met Internet Explorer moeten Google chrome frame installeren om online te kunnen lezen op uw PC of laptop. Google chrome frame kunt u vinden door Internet Explorer op te starten, naar de website van Google te gaan en in de zoekbalk van Google, chrome frame in te typen.

16 Dit downloaden kan soms fout gaan. U klikt dan op de optie Uitvoeren die onderaan op uw scherm verschijnt.

17 Stap 1 Ga naar en selecteer rechtsboven voor 'Inloggen'. Stap 2 U krijgt nu onderstaand scherm te zien. U geeft uw adres, die u gebruikt hebt bij het aanmaken van uw web account, en wachtwoord waarna u op de oranje balk met Inloggen klikt.

18 Stap 3 U bent nu ingelogd en kunt beginnen met het lenen van e-books. Let op: De dikke oranje balk onder het logo van de Bibliotheek hoeft u niet te gebruiken om e-books te kunnen lenen. Door op de link E-BOOKS te klikken, komt u altijd terug op de homepagina van e-books. Door gebruik te maken van deze zoekfunctie, kunt u uw gewenste boek opzoeken Door te bladeren door de collectie kunt u uit verschillende categorieën een boek kiezen.

19 Stap 4 Door op het gewenste boek te klikken kunt u het e-book lenen. Door op deze link te klikken kunt u het e-book bestellen voor online lezen.

20 Stap 5 Het door u gekozen e-book is op uw boekenplank geplaatst. Door op deze link te klikken kunt u het e-book lezen. Stap 6 U kunt nu beginnen en genieten met lezen van het door u gekozen e-book.

21 Geeft een schuifbalk onderin waarmee men kan snelbladeren. Geeft een indeling van alle hoofdstukken weer. Pagina s in het geheugen van online lezen. Pagina s in het geheugen van online lezen. Weergave van geluid. Instellen van het lettergrootte. Weergeven in volledig leesscherm.

22 Installeer de app, Android of ios, pas nadat u e-books hebt kunnen selecteren. Dit betekent dat u geregistreerd en ingelogd bent. Let op: de app is een lees-app. Veel mensen verwachten een zelfstandige app, maar dit is niet het geval. U kunt geen boeken zoeken en installeren/downloaden op deze app. De boeken krijgt u pas in de app na het registreren op * met online lezen wordt bedoeld dat u het e-book alléén kunt lezen met een internetverbinding. Verschil tussen online lezen en de bibliotheek App: De bibliotheek app download het gehele boek en bij online lezen is dit niet het geval.

23 Stap 1 U dient zich eerst te registreren of in te loggen op Stap 2 Nu u ingelogd bent kunt u e-books uitzoeken en op uw boekenplank plaatsen. Deze boeken verschijnen dan automatisch in de Android of ios app. Onder het kopje het lenen van e-books de basis kunt u lezen hoe u e-books kunt lenen. Stap 3 U kunt nu beginnen met het lezen van uw e-books op uw ipad, Android apparaat of Smartphone. Het downloaden van de app voor Android en Apple producten. Stap 1 Het zoeken van de app voor Android in Play Store.

24 Stap 2 Het selecteren van de Bibliotheek app in Play Store.

25 Stap 1 Het zoeken van de app voor ios in de Apple Store.

26 Stap 2 Het selecteren van de Bibliotheek app in de Apple Store.

27 Stap 1 Het lezen van uw e-book met de bibliotheek-app. Stap 2 De navigatie in de bibliotheek-app. Stap 3

28 De navigatie in de bibliotheek-app. Stap 3 (alléén bij de app van Apple) De navigatie in de bibliotheek-app.

29 Let op: Om e-books op een ereader te kunnen lezen heeft u Reader software en Adobe ADE nodig. Aan de slag met uw e-reader Stap 1: uw e-reader aansluiten op uw computer Sluit uw ereader aan op de computer met een USB-kabel. De ereader wordt veelal automatisch ingeschakeld, mocht dit niet het geval zijn dan kunt u het beste even uw e-reader handleiding raadplegen. Wanneer de ereader op de computer wordt aangesloten, begint de ereader op te laden. Stap 2: de Reader-software downloaden Installatie op Windows-computers: U klikt op uw computer op het Start-menu en klikt op computer ( mijn computer voor gebruikers van Windows XP). Vervolgens klikt u op SETUP-drive en daarna op Setup Reader for PC. Installatie op Mac-computers Wanneer de e-reader is aangesloten op uw Mac, verschijnen de SETUP en READER drives op uw bureaublad. U klikt op SETUP-drive en klikt vervolgens op Setup Reader for Mac. Nu heeft u uw ereader gekoppeld aan uw computer.

30 Stap 3: downloaden van Adobe Digital Editions Via Google kunt u zoeken naar Adobe Digital Editions. U kiest vervolgens de juiste link via U bent nu op de officiële website van Adobe. Om Adobe Digital Editions de downloaden klikt u op Download now.

31 Vervolgens klikt u op de bovenstaande link als u gebruik maakt van een Apple Mac en op de onderstaande link klikt u als u gebruik maakt van een Windows computer. U klikt nu op de link om vervolgens de overeenkomst te accepteren.

32 Waarna de download van de software wordt gestart op uw computer. Nadat de software op uw computer is geïnstalleerd wordt er aan u gevraagd op in te loggen met uw Adobe-ID. Als u nog geen Adobe-ID heeft, kunt u die aanmaken door op Adobe-ID maken te klikken. Om uw Adobe-ID te bevestigen krijgt u een waarmee u uw Adobeaccount activeert.

33 Als alles gedownload, geactiveerd, geïnstalleerd en opgestart is kunt u beginnen met het lenen van e-books. Zoeken naar e-books Stap 1 Ga naar en selecteer rechtsboven voor 'Inloggen'. Stap 2 U krijgt nu onderstaand scherm te zien. U geeft uw adres, die u gebruikt hebt bij het aanmaken van uw web account, en wachtwoord waarna u op de oranje balk met Inloggen klikt.

34 Stap 3 U bent nu ingelogd en kunt beginnen met het lenen van e-books. Let op: De dikke oranje balk onder het logo van de Bibliotheek hoeft u niet te gebruiken om e-books te kunnen lenen. Door op de link E-BOOKS te klikken, komt u altijd terug op de homepagina van e-books. Door gebruik te maken van deze zoekfunctie, kunt u uw gewenste boek opzoeken Door te bladeren door de collectie kunt u uit verschillende categorieën een boek kiezen. Door op Bekijk alle geschikt voor ereader e-books te klikken krijgt u meteen een overzicht van alle boeken die geschikt zijn voor ereaders.

35 Stap 4 Door op het gewenste boek te klikken kunt u het e-book lenen. Door op deze link te klikken kunt u het e-book bestellen voor de ereader. Als u niet direct uit de categorie Bekijk alle geschikt voor ereader e-books klikt kan het zijn dat u bepaalde boeken niet kunt downloaden voor op uw ereader. Voor dit e-book is dan geen versie voor op uw ereader beschikbaar.

36 Stap 5 Het door u gekozen e-book is op uw boekenplank geplaatst. Door op deze link te klikken kunt u het e-book downloaden. Stap 6 Het door u gekozen e-book moet nu worden opgeslagen en komt al link op je PC of Mac te staan. De naamsuitgang is acsm xxxxx.acsm. Let op: Installeer de link direct, deze link is namelijk maar 6 uur geldig. Laat Adobe Digital Edition dit bestand afhandelen. Adobe gaat dit e-book downloaden en op je computer of Mac installeren.

37 Stap 7 Als alle stappen goed zijn doorlopen kunt u uw e-book terugvinden in Adobe Digital Editions. Stap 8 Nu klikt u met uw rechtermuisknot op het boek en kiest voor kopiëren naar computer/apparaat en klikt vervolgens weer op ereader.

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14

Over je ereader...5. Wi-Fi gebruiken...14 Handleiding Kobo Aura-gebruikersgids Inhoudsopgave Over je ereader...5 Anatomie van je Kobo ereader...5 Je Kobo ereader opladen...7 Je Kobo ereader opladen met een muuradapter...8 Je Kobo ereader aan-

Nadere informatie

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Dit is een publicatie van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Deze publicatie

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

DIT PROGRAMMA EN EEN ADOBE ID DIENT TE GEBEUREN VOORDAT U BOEKEN KOOPT!

DIT PROGRAMMA EN EEN ADOBE ID DIENT TE GEBEUREN VOORDAT U BOEKEN KOOPT! BELANGRIJKE NOOT OVER e-books: e-books in epub formaat, zijn beveiligd met DRM (Digital Rights Management) Om digitale E-Books te kopen, downloaden en lezen op uw ereader, epub formaat, heeft u het programma

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Domeinwinkel handleiding

Domeinwinkel handleiding Domeinwinkel webhosting & domeinnamen Domeinwinkel handleiding Voor al je vragen over domeinnamen, e-mail en webhosting Inhoudsopgave Welkom Domeinnaam 4 5 Domeinnaam informatie 6 - Wat is een domeinnaam?

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt mensen met medicatie bij het tijdig innemen van de medicatie door hierover een herinnering te sturen op de smartwatch en/of smartphone.

Nadere informatie

1. Dit is uw tolino shine... 4 2. Uw tolino in gebruik nemen... 6

1. Dit is uw tolino shine... 4 2. Uw tolino in gebruik nemen... 6 Inhoudsopgave 1. Dit is uw tolino shine... 4 2. Uw tolino in gebruik nemen... 6 2.1. Opladen... 6 2.2. Overzicht van de bedieningselementen... 8 2.3. Bediening door aanraaktoetsen... 14 2.4. De eerste

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt om uw bestelling te plaatsen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

WINDOWS 8 TIPS, TRUCS & INFORMATIE

WINDOWS 8 TIPS, TRUCS & INFORMATIE WINDOWS 8 Windows 8 zit vol met mooie nieuwe features, zoals de kleurrijke Metrointerface, een vernieuwde Explorer, aantrekkelijke desktop tiles, handige systeemherstel opties en nog veel meer. In deze

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Handleiding MyBee voor de PC

Handleiding MyBee voor de PC Handleiding MyBee voor de PC Inhoud MyBee in vogelvlucht... 4 Basisprincipes... 4 Het whitelist-principe... 4 Twee whitelists... 4 Drie soorten ouders: tolerant, gemiddeld en streng.... 5 Privacy... 6

Nadere informatie

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist

E.dentifier2. Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Voor het gebruik van de e.dentifier2 gekoppeld aan uw pc is de installatie van software vereist Kijk voor alle voordelen en toepassingsmogelijkheden op www.abnamro.nl E.dentifier2 E.dentifier2: gemak en

Nadere informatie

Informatiedocument over de samenwerking Bibliotheek en HEMA academie

Informatiedocument over de samenwerking Bibliotheek en HEMA academie Informatiedocument over de samenwerking Bibliotheek en HEMA academie De Bibliotheek en de HEMA academie starten 12 december 2013 een samenwerking waarmee alle leden van de Bibliotheek vanuit huis, werk

Nadere informatie