Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 8 november 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 8 november 2012"

Transcriptie

1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 8 november 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen (GroenLinks), N. Boer (LeefbaarPurmerend2001) (v.a uur), M.J. Kraaijeveld (PvdA), P. Kronenburg (SP), E.M. Roet (VVD), C. Sacco (SP) en E.S. Tijmstra (CDA); en de heren J.C.T. Adolfs (PvdA), F. Alberts (PvdA), F. Beijert (GroenLinks), P. Blokzijl (D66), A.W. Boer (LeefbaarPurmerend2001), J.J. Boskemper (VVD), G. Bruinsma (Trots op Nederland), J.P. Dompeling (VVD), R. Duijker (CDA), B. van Elden (VVD), M.T.A. Hegger (Stadspartij), H. Heida (LeefbaarPurmerend2001), G.C. Jansen (Stadspartij), Th. Kalverboer (AOV), T. Kroese (PvdA), B.H.J. Lüken (PvdA), H. Meijer (PvdA), B. Meulenberg (Stadspartij), G. Nijenhuis (CDA), H.J.M. Poppelier (Trots op Nederland), H.M.M. Rotgans (VVD), R. Sampimon (D66), T.S. Scargo (Trots op Nederland), D.N.M. Scharn (CDA), D. Shriemissier (AOV), G.H. Schuerhoff (VVD), F. Theuns (VVD), E.C.C. Voorbij (D66) en P.C. de Vroome (AOV). Afwezig: Voortzetting van de vergadering van 7 november Vervolg behandeling Programmabegroting Belastingmaatregelen 2013 (registratienummer ) A. Brandweerrechten B. Hondenbelasting C. Leges D. Lijkbezorgingsrechten E. Marktgelden F. Parkeerbelastingen G. Precariobelasting H. Reinigingsheffing I. Rioolrechten J. Scheepvaartrechten Amendement van de SP over tarieven evenementenvergunningen Voorstel van de SP, gedateerd 8 november 2012, nr. 04b-A1. Naar aanleiding van de beraadslagingen, besluit de SP het amendement in te trekken. Amendement van de SP over tarieven omgevingsvergunningen Voorstel van de SP, gedateerd 8 november 2012, nr. 04b-A2. Naar aanleiding van de beraadslagingen, besluit de SP het amendement in te trekken. Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 sept. 2012, nr De raad besluit: De volgende verordeningen vast te stellen A. Brandweerrechten B. Hondenbelasting C. Leges D. Lijkbezorgingsrechten E. Marktgelden F. Parkeerbelastingen G. Precariobelasting H. Reinigingsheffing I. Rioolrechten

2 J. Scheepvaartrechten Voor: Trots op Nederland, Stadspartij, VVD, GroenLinks, D66, PvdA en CDA (27). Tegen: LeefbaarPurmerend2001, AOV en SP (8). Stemverklaring: LeefbaarPurmerend2001 is tegen belastingmaatregelen die leiden tot een lastenverzwaring voor de Purmerendse burgers, maar is voor de verlagingen die in de belastingmaatregelen 2013 staan. Stemverklaring: Het AOV is tegen belastingverhogingen die hoger zijn dan de inflatiecorrectie. Stemverklaring: De SP stemt tegen i.v.m de lijkbezorgingsrechten en de rioolheffing die boven de inflatiecorrectie uitkomen. Nota reserves en voorzieningen (registratienummer ) Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 september 2012, nr De raad besluit: 1. De nota reserves en voorzieningen vast te stellen, met in het bijzonder: a. De onttrekking aan de reserves Hoofdcentrum en Gronden voor afschrijvingslasten per 2013 te laten vervallen; b. Voor nieuwe bestemmingsreserves een ondergrens te hanteren van en een looptijd van 4 jaar; c. De gewenste ondergrens van de algemene reserve te bepalen op 100% van het weerstandsvermogen, met een minimum van 15 miljoen.' 2. De hieruit voortvloeiende financiële gevolgen te verwerken bij de BERAP III Het voorstel is aangenomen inclusief amendement 04c-A3 van D66 waardoor de zin 'De gewenste ondergrens van de algemene reserve te bepalen op 15 miljoen' is vervangen door de zin: 'De gewenste ondergrens van de algemene reserve te bepalen op 100% van het weerstandsvermogen, met een minimum van 15 miljoen.' Stemming over amendement 04c-A3: Voor: Trots op Nederland, Stadspartij, VVD, D66, AOV, CDA, SP en de heer en mevrouw Boer (LeefbaarPurmerend2001) (26). Tegen: PvdA, GroenLinks en de heer Heida (LeefbaarPurmerend2001) (9). Stemming over het geamendeerde voorstel: Unaniem aangenomen (35-0). Stemverklaring: De PvdA, GroenLinks en de heer Heida (LeefbaarPurmerend2001) zijn tegen de wijziging die door het aangenomen amendement is doorgevoerd. Programmabegroting Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 7 september 2012, nr De raad besluit: 1. De programmabegroting vast te stellen, inclusief de keuzes voor: Het niet langer onttrekken van middelen aan de reserves 'Ontwikkeling hoofdcentrum' en 'Gronden' voor afschrijvingen van in het verleden gedane investeringen; Het hanteren van een nullijn voor 2013 in de CAO van de gemeenteambtenaren; Het beschikbaar stellen van een krediet van voor investeringen in de huisvesting van het Purmerends Museum. 2. In te stemmen met de vervangingsinvesteringen zoals die zijn opgevoerd in bijlage IV en het in 2013 aantrekken van maximaal 65 miljoen voor herfinanciering van leningen en de financiering van investeringen. 3. De fractievergoeding 2013 vast te stellen op per fractie en 400 per raadslid.

3 Het besluit is genomen met inachtneming van de aangenomen wijzigingsvoorstellen (zie overzicht). Stemming over de programmabegroting: Tegen: SP (2) Voor: Alle overige fracties(33). Mevrouw Boer (LeefbaarPurmerend2001) is verlaat en is hierdoor niet aanwezig bij de stemming over wijzigingsvoorstel 2.1. De heer Beijert (GroenLinks) neemt bij wijzigingsvoorstel 11.1 niet deel aan de beraadslagingen en stemming i.v.m. zijn arbeidsrelatie met Spurd. Stemverklaring: De SP stemt tegen de begroting, omdat de fractie het voorbarig vindt om arbeidsontwikkelings- en re-integratiebedrijf Baanstede mee te nemen in de begroting nu de Wet Werken naar Vermogen niet doorgaat en omdat de fractie niet instemt met een aantal tariefsverhogingen dat boven de inflatiecorrectie uitgaat. Stemverklaring: LeefbaarPurmerend2001 is tegen belastingmaatregelen die leiden tot een lastenverzwaring voor de Purmerendse burgers. Stemverklaring: Het AOV is tegen belastingverhogingen die hoger zijn dan de inflatiecorrectie. Stemverklaring: D66 heeft grote twijfels over het hanteren van een nullijn voor 2013 in de CAO van de gemeenteambtenaren. D66 vindt dat geen reëel uitgangspunt. Motie van het CDA over financiering van de activiteiten van Avondschool de Sprankel Voorstel van het CDA, gedateerd 8 november 2012, zonder nummer Naar aanleiding van de beraadslagingen, besluit het CDA het amendement in te trekken.

4 STEMMING WIJZIGINGSVOORSTELLEN PROGRAMMABEGROTING Nr. Fractie Programma Voorstel Besluit raad 2.1 CDA Zorg en Welzijn Preventieve activiteiten alcoholgebruik Het voorstel is unaniem aangenomen (34-0). jongeren 1. Budget voor uitvoering van de nota volksgezondheid structureel verhogen met een bedrag van Bedrag inzetten voor preventieve activiteiten alcoholgebruik onder jongeren in het voortgezet onderwijs en/of voorlichting aan hun ouders. 3. College de opdracht geven de uitvoering mee te nemen in de nieuwe nota gezondheidsbeleid. 2.2 GroenLinks Zorg en Welzijn Wachttijd maatschappelijke opvang Opnemen van een prestatie-indicator voor de wachttijd van maatschappelijke opvang en deze te stellen op 6 maanden. Voor: de heer Scargo (Trots op Nederland), Stadspartij, GroenLinks, D66, PvdA, AOV, CDA, LeefbaarPurmerend2001 en SP (26). Tegen: VVD en de heren Bruinsma (Trots op Nederland) en Poppelier (Trots op 3.1 AOV Wonen Meer woningen opplussen Nieuwe inventarisatie maken van complexen die het meest voor opplussen in aanmerking komen en deze lijst met corporaties bespreken. Er zal worden gehandeld binnen het bestaande budget. 4.1 GroenLinks Milieu Proeven afvalinzameling In ieder geval een proef doen met het apart inzamelen van plastic afval. Nederland) (9). Tegen: VVD (7). Voor: overige fracties (28) Het voorstel is unaniem aangenomen (35-0). 5.1 SP Bereikbaarheid Stimuleren economie door gratis OV op Het voorstel is ingetrokken.

5 6.1 GroenLinks Beheer Openbare Ruimte 7.1 SP Ruimtelijke Ontwikkeling 7.2 AOV Ruimtelijke Ontwikkeling koopavonden Het betreft onderzoek naar draagvlak voor creatieve oplossing in samenwerking met middenstand/horeca. Onkruidbestrijding Stoppen met het gebruik van RoundUP als onkruidbestrijdingsmiddel. Stimuleren klimaatneutraal bouwen Onderzoek doen naar het bouwen van een klimaatneutrale wijk. Voorkomen leegstand van kantoren Onderzoek doen naar mogelijkheden om leegstaande kantoren in Purmerend te bestemmen voor jongerenwoningen. 9.1 VVD Educatie Voortijdige schoolverlaters In de begroting en jaarrekening het aantal leerlingen vermelden dat als voortijdig schoolverlater een baan vindt SP Actief in de stad Meer kinderen tussen 5 en 15 jaar lid van een sportvereniging Ambitie opkrikken: in % van de jeugd tussen 5 en 15 jaar lid van een sportvereniging. Spurd en de Sportraad opdracht geven hiervoor een plan van aanpak te ontwikkelen. Het voorstel is verworpen. Voor: GroenLinks, D66, AOV, LeefbaarPurmerend2001, SP en de heer Meulenberg (Stadspartij) (14). Tegen: VVD, PvdA, CDA, Trots op Nederland en de heren Hegger (Stadspartij) en Jansen (Stadspartij) (21). Het voorstel is verworpen. Voor: D66, SP en GroenLinks (7). Tegen: Trots op Nederland, Stadspartij, VVD, PvdA, AOV, CDA en LeefbaarPurmerend2001 (28). Voor: Trots op Nederland, Stadspartij, GroenLinks, D66, PvdA, AOV, LeefbaarPurmerend2001, SP en dhr. Scharn (CDA) (26). Tegen: VVD en mevrouw Tijmstra (CDA) en dhr. Duijker (CDA) (9). Het voorstel is unaniem aangenomen (35-0). Het voorstel is ingetrokken VVD Actief in de stad Voortzetten Luilak Dance Event Het voorstel is unaniem aangenomen (35-0).

6 Als proef eenmalig beschikbaar te stellen voor het Luilak Dance Event in het Leeghwaterpark in 2013, waarna een evaluatie volgt. Dit bedrag wordt meegenomen in de jaarschijf 2013 en als uitgave meegenomen in de begroting SP Werk en inkomen Behoud van beschut werken en vangnet voor werknemers bij de sociale werkvoorziening 13.1 SP Bestuur en concern Vereenvoudigen procedures/handelingen Onderzoeken van het bureaucratische/ inefficiënte gehalte van werkprocessen en deze minimaliseren om nieuwe A. Leefbaar Purmerend Paragraaf lokale heffingen bezuinigingen te genereren. Alle gemeentelijke belastingen, leges en heffingen blijven, met uitzondering van alle voorgestelde verlagingen, op het peil van Het voorstel is ingetrokken. Voor: GroenLinks, D66, PvdA, AOV, LeefbaarPurmerend2001 en SP (19). Tegen: VVD, CDA, Trots op Nederland en Stadspartij (16). Het voorstel is ingetrokken. A. D66 Paragraaf bedrijfsvoering Indicator op tijd betalen Prestatie-indicator 2013: 90% van de ingekomen facturen wordt binnen 30 dagen betaald. Het voorstel is unaniem aangenomen (35-0).

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Voorzitter: De heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: Mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: De dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Aslander

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. agpnt 6). Vice-voorzitter: F. Alberts (bij agpnt 6). Griffier:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.20 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.35 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 20). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1124228 Datum: 28 april 2014 Behandeld door: A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie Onderwerp: Benoeming leden raadscommissies en hun plaatsvervangers,

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Aanvang/einde: 20.00/22.36 uur Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.24 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 vastgesteld in het presidium 2018 INLEIDING Voor u ligt het zevende jaarverslag van de griffie, dat een korte terugblik geeft op de werkzaamheden van de

Nadere informatie

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 1 Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 Aanvang/einde: 20.00/22.40 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.21 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 14). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING d.d. 3 juli 2014. Besluiten ten aanzien van de voorstellen

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING d.d. 3 juli 2014. Besluiten ten aanzien van de voorstellen BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING d.d. 3 juli 2014 Besluiten ten aanzien van de voorstellen Programma van eisen in het kader van de Europese aanbesteding van de accountantscontrole het vaststellen van het

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. De heer Wiegel van Lijst Wiegel heeft zich afgemeld.

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. De heer Wiegel van Lijst Wiegel heeft zich afgemeld. UITGEBREIDE BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING Forum : Algemene Zaken Datum : 15 oktober 2009 Plaats : Purmersteenweg 42 te Purmerend Aanvang/einde : 20.00 uur / 21.00 uur Voorzitter : mevrouw K. Crom

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Portefeuillehouder: H. Rotgans. Behandeld door: G.H. Strijbos

Portefeuillehouder: H. Rotgans. Behandeld door: G.H. Strijbos PUJIMEAtHOf' RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1448705 Datum: 18 september 2018 Domein/ Team: OBED/ FINB Portefeuillehouder: H. Rotgans Behandeld door: G.H. Strijbos Onderwerp: Belastingmaatregelen

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

J. Goossens raad november 2013

J. Goossens raad november 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J. Goossens 040 2083571 jgo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Programmabegroting 2014-2017. 13raad00542 7 november 2013

Nadere informatie

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur KORT Verslag De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van het CDA

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth

Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth Pagina 1 van 5. GEMEENTE NUTH gem.reg.nr. Z.12042 INT.12774 Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth Vergadering d.d. 05 november 2015 Begrotingsvergadering Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018 ONDERWERP Vaststellen belastingverordeningen 2019 SAMENVATTING Jaarlijks stelt de raad de gemeentelijke belastingverordeningen vast. De tarieven voor 2019 zijn conform de door de raad vastgestelde begroting

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Commissie Mens & Samenleving

Commissie Mens & Samenleving Besprekingsschema PGB 2016 in de beide raadscommissies (De bespreking van de PGB in de commissies is zoveel mogelijk ingedeeld aan de hand van de in de PGB gehanteerde programma indeling) Commissie Mens

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad 3 november 2016

Besluitenlijst gemeenteraad 3 november 2016 Onderwerp Besluit Toezeggingen/bijzonderheden 1 Stemming 1. Opening en vaststelling De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. agenda 2. Nota financieel risicomanagement Amendement (aangenomen) VVD over

Nadere informatie

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers

: 28 november 2011 : 12 december : H.T.J. van Beers : L. Evers RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raad vergadering : 28 november 2011 : 12 december 2011 Documentnr. Zaaknummer : 749 : PR-11-17556 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.32 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 21) Vice-voorzitter:

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

UITGEBREIDE BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING

UITGEBREIDE BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING UITGEBREIDE BESLUITENLIJST OPENBARE VERGADERING Commissie : Stedelijke ontwikkeling en beheer Plaats : Purmersteenweg 42 te Purmerend Datum : 4 februari 2010 Aanvang/einde : 20.00-21.53 uur Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1148631 Datum: 10 september 2014 Behandeld door: G.H. Strijbos Afdeling / Team: INW/BEL Samenvatting: Door uw raad is bij de Kadernota 2014-2017 besloten

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein m S\ Gemeenteraad Onderwerp Programmabegroting 2016 Datum 25 september 2015 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella 2015-415 1 Onderwerp Programmabegroting 2016

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 06-11-2012 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201480 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Beleidsplan Veiligheidsregio Twente 2013-2015 BESLUIT: het

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

: 3 december 2013 : 16 december : dhr. G.H.J. Weierink : L. Evers

: 3 december 2013 : 16 december : dhr. G.H.J. Weierink : L. Evers (gewijzigd) RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 3 december 2013 : 16 december 2013 Documentnr. Zaaknummer : : Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T - P L U S

B E S L U I T E N L I J S T - P L U S B E S L U I T E N L I J S T - P L U S Van de openbare van de raad der gemeente Hengelo (O), gehouden op woensdag te 17.00 uur Voorzitter: de burgemeester, S.W.J.G. Schelberg Griffier: G.J. Eeftink Aanwezig

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Eventuele hoofdelijke stemming begint bij de heer De Groot. Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 30 november 2017 Voorzitter: De heer S.C.C.M. Potters Griffier: Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: Dhr. T.G. Aalbers, ChristenUnie, fractievoorzitter

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Besluitenlijst provinciale staten

Besluitenlijst provinciale staten Besluitenlijst provinciale staten Besluitenlijst van de vergadering van maandag 18 september 2006 03. Ingekomen stukken 04. Vragenhalfuurtje Geen vragen. 05. Vaststellen van de notulen van de vergadering

Nadere informatie

Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting

Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting 2018-2021 Amendementen Nr. Onderwerp Van Ingediend Aangenomen Verworpen Ingetrokken 1 Bibliotheek D66 2 OZB inflatiecorrectie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Namens het college van B&W ontvangt u bijgaand een aangepast conceptraadsbesluit voor het vaststellen van de programmabegroting

Namens het college van B&W ontvangt u bijgaand een aangepast conceptraadsbesluit voor het vaststellen van de programmabegroting Beste raads- en commissieleden, Namens het college van B&W ontvangt u bijgaand een aangepast conceptraadsbesluit voor het vaststellen van de programmabegroting 2013-2016. In het maatschappelijk beleidskader

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de

Nadere informatie

Overzicht van amendementen en moties, betrekking. hebbende op de raadsvergadering van 9 juli 2015 PERSPECTIEFNOTA 2016-2019. Korte omschrijving

Overzicht van amendementen en moties, betrekking. hebbende op de raadsvergadering van 9 juli 2015 PERSPECTIEFNOTA 2016-2019. Korte omschrijving 01 SGP/ Meijer Amend. De auto is geen melkkoe 1; tariefsverhoging parkeerheffing De voorgenomen verhoging van de parkeertarieven in Ede Centrum niet door te voeren en de daarbij geprognosticeerde opbrengst

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 7 januari 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 december 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 december 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 december 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering 30 oktober 2017, uitloop 8 november 2017 (BSL )

Besluitenlijst raadsvergadering 30 oktober 2017, uitloop 8 november 2017 (BSL ) Besluitenlijst raadsvergadering 30 oktober 2017, uitloop 8 november 2017 (BSL17.0049) 1. Opening. De voorzitter, de heer Schuiling, is hedenavond 30 oktober 2017 afwezig en wordt vervangen door de heer

Nadere informatie

Behandeld door: G.H. Strijbos. Onderwerp: Belastingmaatregelen 2015 (aangepast nav commissie AZ).

Behandeld door: G.H. Strijbos. Onderwerp: Belastingmaatregelen 2015 (aangepast nav commissie AZ). RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Registratienummer raad 1155840 Datum: 10 september 2014 Behandeld door: G.H. Strijbos Afdeling / Team: INW/BEL. Samenvatting: Door uw raad is bij de Kadernota 2014-2017

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Aanwezigen op tribune: 6 Aanwezige pers: Vaststellen agenda

Aanwezigen op tribune: 6 Aanwezige pers: Vaststellen agenda BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE BESLUITVORMENDE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN OP DONDERDAG 12 APRIL 2007, AANVANG 20.10 UUR, IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Onderwerp Belastingverordening 2013 Volgnr Portefeuillehouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Onderwerp Belastingverordening 2013 Volgnr Portefeuillehouder R. Bergsma Onderwerp Belastingverordening 2013 Volgnr. 2012-073 Portefeuillehouder R. Bergsma Ambtenaar Natascha Baardman Afdeling Bedrijfsvoering Datum voorstel Opiniërende raad 27 november 2012 Agendapunt 10 Besluitvormende

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 10 november 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 1 juni 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering 30 november 2017

Besluitenlijst Raadsvergadering 30 november 2017 Besluitenlijst Raadsvergadering 30 november 2017 Aanwezig: Aanwezige publiek: ± 30 Dhr. G. Beukema, voorzitter dhr. O. Rijkens, griffier Aanwezig: Fractie 2014: dhr. N. Boersma, mw. S.A. Buiter-Dallinga,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

* * RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering van Stuk/nummer Agendapunt 10 december 2013 KNDK/2013/

* * RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering van Stuk/nummer Agendapunt 10 december 2013 KNDK/2013/ *0010100120132816* RAADSVOORSTEL Raadsvergadering van Stuk/nummer Agendapunt 10 december 2013 KNDK/2013/2816 9.12 Datum: 29 oktober 2013 Verzonden: 28 november 2013 Aan de gemeenteraad. Onderwerp: aanpassen

Nadere informatie

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg.

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg. De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datum donderdag 7 december 2006 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP)

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 2 november 2017 om 16.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie