Overzicht van amendementen en moties, betrekking. hebbende op de raadsvergadering van 9 juli 2015 PERSPECTIEFNOTA Korte omschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht van amendementen en moties, betrekking. hebbende op de raadsvergadering van 9 juli 2015 PERSPECTIEFNOTA 2016-2019. Korte omschrijving"

Transcriptie

1 01 SGP/ Meijer Amend. De auto is geen melkkoe 1; tariefsverhoging parkeerheffing De voorgenomen verhoging van de parkeertarieven in Ede Centrum niet door te voeren en de daarbij geprognosticeerde opbrengst van euro te dekken door het college op te dragen bij de begroting 2016 met een voorstel te komen voor dekking van het tekort. aanvaard. De fracties van CU en GL/PE hebben tegen 02 SGP/ Meijer Amend. De auto is geen melkkoe 2; tariefsverhoging parkeervergunningen de voorgenomen verhoging van de tarieven van de parkeervergunningen door te voeren tot maximaal een kostendekkend tarief, en het daarna overblijvende tekort (ten opzichte van de geprognosticeerde euro), te besparen door de inzet van het aantal uren parkeercontroleur te verminderen. verworpen. De fracties SGP, en hebben voor 03 SGP / PvdA GL/PE Eleveld Amend. Hondenbelasting bij de perspectief nota mee te nemen het terug brengen van de hondenbelasting tot het niveau van de kosten voor het hondenbeleid en per 1 januari 2016 zo te verlagen dat de opbrengsten ,-- zullen bedragen (conform de kosten voor de uitvoering van de hondenbelasting, berekening college); aanvaard. De fracties van, CU en D66 hebben tegen het inkomsteneffect voor het jaar 2016 te dekken uit de algemene reserve.

2 04 Meijer Amend. Invulling bezuiniging door tariefsverhoging/fiscaliseren parkeerterreinen en parkeervergunningen en verhogen tarieven de voorgenomen fiscalisering en verhoging van de parkeertarieven begroot op ,--, zijnde fiscaliseren parkeerterreinen met slagbomen ,--, verhogen parkeertarieven ,--, verhogen tarief bewonersvergunning ,--, en reguleren parkeren op BTA ,--, te schrappen; verworpen. De fracties en hebben voor Het hierdoor ontstane begrotingstekort te dekken uit de post algemene reserve. 05 Chr.U. Weijland Amend. Schrappen bezuiniging leerlingenvervoer de bezuiniging van jaarlijks ten gevolge van het aanpassen van het kilometercriterium SBO van 4 naar 5 kilometer ongedaan te maken (totaal ); het bedrag, totaal te dekken uit het één jaar eerder stoppen met een bijdrage ten behoeve van de Exposeumambitie. wegens het staken van de stemmen bij 19 tegen 19 aangehouden en zal na reces nog eens in stemming worden gebracht. Voor:, CU, D66, GL/PE en. Tegen: SGP,, en PvdA.

3 06 Chr.U. Amend. Schrappen extra gelden voor vrijwilligersorganisaties en informele zorg ten behoeve van vrijwilligersorganisaties en informele zorg, overeenkomstig de op aangenomen motie, voor 2016 een extra budget beschikbaar te stellen van en in 2017 een extra budget van ; aanvaard. De fracties van SGP, en hebben tegen het bedrag van in totaal te dekken uit het één jaar eerder stoppen met een bijdrage ten behoeve van de Exposeumambitie. 07 SGP Weijland Amend. Verhouding Plan levendig centrum Ede in relatie tot De centra van Bennekom en Lunteren. tot het toekennen van een budget aan de ondernemersvereniging van Bennekom en de Algemene Middenstand vereniging Lunteren, voor promotie acties van het centrum en dorpsaankleding van totaal ,- per dorp, in totaal ,- per jaar, voor de jaren 2016, 2017 en 2018; dit budget te onttrekken aan het budget voor het levendig centrum voor respectievelijk de jaren 2016, 2017 en 2018 (Zie tabel 9 Perspectiefnota Programmatische voorstellen convenant ). ingetrokken.

4 08 Weijland Amend. Overbruggingslening Polar Bears Polar Bears een overbruggingslening van ,-- te verstrekken onder de voorwaarde dat een structureel plan van aanpak wordt opgesteld; het college te machtigen deze overbruggingslening onder nader te stellen voorwaarden te verstrekken waarbij wordt uitgegaan dat de lening rentevrij wordt verstrekt en dat de lening binnen 2 jaar terugbetaald wordt; verworpen. De fracties,, PvdA en hebben voor de rentekosten te dekken uit het zwemproduct. 09 GL/PE Amend. Cultuurfonds 1. het laatste deel van beslispunt 3 te wijzigen in:.met uitzondering van de wijzigingsvoorstellen van het college en de raad, namelijk 2. beslispunt 3g toe te voegen: Cultuur: bij het bezuiningsvoorstel Cultuurfonds vooralsnog als p.m. op te nemen en de effecten van dit bezuigingsvoorstel op de culturele instellingen te onderzoeken en dit in de nazomer van 2015 met de gemeenteraad te bespreken en het resultaat via de Programmabegroting aan de raad voor te leggen. verworpen. De fracties CU,,, GL/PE en hebben voor

5 10 GL/PE Amend. Digitale dienstverlening 1. Het college te verzoeken in samenwerking met bibliotheken en andere (professionele en vrijwilligers) organisaties ondersteunend beleid te laten ontwikkelen en in stand te houden volgens het motto: digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet en daarmee de digitale vaardigheden van Edese inwoners zodanig te bevorderen dat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van digitale dienstverlening; verworpen. De fracties, GL/PE en hebben voor 2. de fysieke bereikbaarheid en het persoonlijke contact te behouden en te versterken voor de groep inwoners die hiertoe niet in staat zijn 3. de voorgestelde bezuinigingen á , - en ,- ( ,-- ) dienovereenkomstig te verlagen ter financiering van het onder 1 en 2 genoemde.

6 11. D66 Weijland Amend. Muziekeducatie 1. het laatste deel van beslispunt 3 te wijzigen in:.met uitzondering van de wijzigingsvoorstellen van het college en de raad, namelijk ; aanvaard. De fracties van en PvdA hebben tegen 2. beslispunt 3g toe te voegen: Cultuur: bij het bezuiningsvoorstel Concurrerend muziekonderwijs vooralsnog als p.m. op te nemen en het voorstel in de nazomer van 2015 met de gemeenteraad te bespreken en het resultaat via de Programmabegroting aan de raad voor te leggen.

7 12. D66 Eleveld Amend. Lastenverlichting voor de Edese burger 1. beslispunt 6b te wijzigen door aan het eind toe te voegen:, en tegelijkertijd de onroerende zaakbelasting voor woningeigenaren in 2016 en 2017 te verlagen met 25 % van de geraamde opbrengsten van de precariobelasting in deze jaren (Het gaat om een totale belastingverlaging van 1,5 mln). aanvaard. De fracties van, CU, PvdA en GL/PE hebben tegen 2. en de verlaging van de onroerende zaakbelasting te dekken door aan beslispunt 6e aan het eind toe te voegen:, met uitzondering van de gereserveerde middelen voor cofinanciering van in 2016, 2017 en 2018

8 01 SGP GL/PE D66 Motie Dierenasiel - het college op te dragen voordat overgegaan wordt tot renovatie de raad een voorstel te doen waarin naast renovatie ook de mogelijkheid van nieuwbouw afgewogen kan worden; - ook de mening van de gemeenten waarmee door het dierenasiel wordt samengewerkt hierbij te betrekken. De motie is aanvaard. De fracties van en CU hebben tegen 02 Chr.U. PvdA Motie Hiernieuwbare energie gemeentelijke vastgoed verzoekt het college: De motie is met algemene stemmen aanvaard. \GL/PE SGP D66 bij de programmabegroting met een plan van aanpak te komen dat behelst dat medio 2018 bij circa 75% van het gemeentelijke vastgoed zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie; hierbij samenwerking te zoeken met relevante partners en marktpartijen (bijvoorbeeld Coöperatie Vallei Energie, etc.); hierbij op een innovatieve manier te werk te gaan en het als een mogelijkheid te zien om voorbeeldprojecten in het kader van duurzaamheid te realiseren.

9 03 PvdA GL/PE Weijland Motie Herinvoeren diplomazwemmen draagt het College op: beleid op te stellen over diplomazwemmen voor kinderen in de leeftijd van 5, 6, 7 jaar in Ede en de financiële middelen daarvoor beschikbaar te stellen; in samenwerking met zwembad De Peppel dit beleid te implementeren; in het najaar van 2015 een meeromvattende beleidsvisie betreffende zwembaden en zwemactiviteiten in de gemeente Ede aan de raad voor te leggen; De motie is aanvaard. De fracties van SGP, en D66hebben tegen 04 SGP Motie Herschikking financiële middelen Jongerencentrum Perron 31 draagt het College op: het jongerencentrum Perron 31 op zo kort mogelijke termijn te sluiten; de daardoor vrijvallende financiële middelen in te zetten voor activiteiten die beter aansluiten bij de doelgroep; De motie is aanvaard. De fracties van CU, PvdA en GL/PE hebben tegen de raad over de ontwikkelingen op dit gebied regelmatig te informeren.

10 05 Motie Collectief vervoer draagt het College op: VERVALLEN af te zien van het voornemen genoemd onderzoek uit te voeren; de voor het onderzoek gereserveerde middelen en menskracht in te zetten om de lokale arbeidsmarkt te versterken. 06 GL/PE Motie Digitale dienstverlening Draagt het College op: ZIE AM. GL/PE 10 In samenwerking met bibliotheken en andere (professionele en vrijwilligers) organisaties ondersteunend beleid te ontwikkelen en in stand te houden volgens het motto: digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet en waarmee: 1. de digitale vaardigheden van Edese inwoners zodanig worden bevorderd dat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van de digitale dienstverlening; 2. de fysieke bereikbaarheid en het persoonlijke contact worden behouden en versterkt voor de groep inwoners die hiertoe niet in staat zijn. Hiervoor (een gedeelte van) de voorgestelde bezuinigingen á , - en ,- in te zetten. 07 D66 Motie Actualiseren wervings- en selectiebeleid VERVALLEN verzoekt het college: het huidige wervings- en selectiebeleid te (doen) actualiseren met het doel de diversiteit op het niveau van (midden) management te bevorderen.

11 08 D66 PvdA GL/PE Motie Voorkomen en tegengaan van discriminatoir gedrag besluit het college te verzoeken: overeenkomstig het toegezegde onderzoek van de burgemeester, samen met de ketenpartners (politie, Stichting Artikel 1 Gelderland Midden, onderwijsinstanties e.a.) een plan van aanpak samen te stellen hoe discriminatoir gedrag preventief, repressief en effectief aangepakt moet worden; daarin te borgen dat de drempel voor het doen van aangifte c.q. melding van discriminatoir gedrag zo laag mogelijk is; daarbij ook aan te geven hoe sociale cohesie en participatie in de Edese samenleving verbeterd kunnen worden; het op te stellen plan van aanpak eind 2015 ter vaststelling aan de raad aan te bieden; en middels de monitoring en de resultaten daarvan in het jaarverslag van de Stichting Artikel 1 Gelderland Midden zicht te houden op het bovenstaande en de uitkomsten jaarlijks met de raad te delen en te bespreken en dit op de Lange Termijn Planning op te nemen. De motie is met algemene stemmen aanvaard.

12 09 D66 PvdA Motie Diversiteitsbeleid binnen de ambtelijke organisatie besluit het college op te dragen: het huidige personeelsbeleid te (doen) actualiseren met het doel de diversiteit binnen het midden en hoger personeelskader in de ambtelijke organisatie te bevorderen en daarbij direct de huidige vacatures te betrekken. De motie is aanvaard. De fractie heeft tegen 10 D66 Motie Parkeermaatregel ter bevordering van levendig Edecentrum. besluit het college op te dragen: de raad uiterlijk in oktober 2015 een voorstel te doen tot het invoeren van marktconforme maximale dagtarieven voor parkeren in Ede-centrum. De motie is aanvaard. De fracties van, PvdA en GL/PE hebben tegen

Overzicht van ingediende amendementen en moties, Betrekking hebbende op de besluitvormende vergadering van 7 juli 2016 PERSPECTIEFNOTA

Overzicht van ingediende amendementen en moties, Betrekking hebbende op de besluitvormende vergadering van 7 juli 2016 PERSPECTIEFNOTA Overzicht van ingediende amendementen en s, Betrekking hebbende op de besluitvormende vergadering van 7 juli 2016 PERSPECTIEFNOTA A1 VdKnaap Amend. Extra veiligheidsmaatregelen in Veldhuizen Besluit: het

Nadere informatie

De voorzitter heropent de besluitvormende vergadering om uur en heet allen welkom.

De voorzitter heropent de besluitvormende vergadering om uur en heet allen welkom. Griffie NOTULEN van de voortzetting van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede van 2 juli 2015, gehouden op 9 juli 2015 om 16.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter Secretaris Afwezig

Nadere informatie

BV05. Vaststelling bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Lunteren, Veenstraat 1 Het voorstel wordt met algemene stemmen aanvaard.

BV05. Vaststelling bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Lunteren, Veenstraat 1 Het voorstel wordt met algemene stemmen aanvaard. Griffie BESLUITENLIJST van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 11 februari 2016 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter : B. van de Weerd Secretaris : G. Hagelstein

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Gemeenteraad Coevorden

Gemeenteraad Coevorden Gemeenteraad Coevorden Besluiten Gemeenteraad van 7 november 2017 (met algemene stemmen, tenzij anders vermeld) Aanwezig: mevrouw J. Streur, de heer D. ten Berge, de heer E. Holties, mevrouw B. Karsten,

Nadere informatie

Raadsvergadering 11 juli 2019

Raadsvergadering 11 juli 2019 Raadsvergadering 11 juli 2019 1. Opening 2. Inspraakronde 3. Vaststellen agenda 4. Algemene beschouwingen Voorjaarsdebat 5. Voorjaarsdebat 6. Reactie college Schorsing t.b.v. fractieberaad 7. Slotdebat

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Inleiding In de fusieraad van 30 juni 2014 is gesproken over een consolidatie van de drie begrotingen en om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 20 september 2016 R10S005/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 20 september 2016 R10S005/z Datum Agendapunt Documentnummer R10S005/z160036313 Onderwerp Programmabegroting 2017-2020 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Realisatie van vastgestelde programma s en taken op basis van een sluitend

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad n.v.t. W.F. Mulckhuijse (SP), R. Pet (GroenLinks), K.G. van Rijn (PvdA), K. Jongejan (VVD) In te vullen door Raadsgriffie Portefeuillehouder nvt nvt RV-nummer: RV-68/2008

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Kaders Financieel gezond Brummen

Kaders Financieel gezond Brummen Kaders Financieel gezond Brummen 1. Inleiding Naar aanleiding van de vaststelling van de Programmabegroting 2019-2022 en de aanbevelingen die de provincie heeft gedaan in haar besluit financieel toezicht

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND. Digitalisenng terreinvergunningen (voormalig parkeerabonnementen)

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND. Digitalisenng terreinvergunningen (voormalig parkeerabonnementen) ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 8 april 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: 150414/303 Afdeling: Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond Vergadering 3 december 2013 Gemeenteraad Onderwerp : Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond B&W vergadering : 12 november 2013 Dienst / afdeling : SB.ROV Aan de gemeenteraad, In het

Nadere informatie

Resultaten Schaduwkamer.nl tot en met 7 november 2010

Resultaten Schaduwkamer.nl tot en met 7 november 2010 Resultaten Schaduwkamer.nl tot en met 7 november 2010 Op 15 juni 2010 is Schaduwkamer van start gegaan. Op deze site kunnen alle Nederlandse kiezers met de Tweede Kamer meestemmen met belangrijke moties.

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING

PROGRAMMABEGROTING PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 Paragraaf 1 : Lokale heffingen Inleiding In deze paragraaf wordt inzicht gegeven in de door de gemeente Leiderdorp geheven belastingen, heffingen en leges. De paragraaf geeft

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

AMENDEMENT van de fracties van GroenLinks en de PvdA,

AMENDEMENT van de fracties van GroenLinks en de PvdA, van de fracties van en de, Onderwerp: bezuinigingen op de griffie en de rekenkamercommissie De griffie de enige ambtelijke ondersteuning is die de gemeenteraad in Veenendaal heeft De Rekenkamercommissie

Nadere informatie

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp:

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp: aangenomen / verworpen / ingetrokken In te vullen door de griffier AMENDEMENT NR Voor het amendement stemmen. Tegen het amendement stemmen. AMENDEMENT De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Onderwerp. Behouden schoolzwemmen voor leerlingen van de basisscholen t/m schooljaar 2017/2018

Onderwerp. Behouden schoolzwemmen voor leerlingen van de basisscholen t/m schooljaar 2017/2018 B en W voorstel 14INT00741 Onderwerp Behouden schoolzwemmen voor leerlingen van de basisscholen t/m schooljaar 2017/2018 Samenvatting voorstel In het kader van de ombuigingsopdracht 2012-2015 heeft de

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

B. Lijst van openstaande moties

B. Lijst van openstaande moties B. Lijst van openstaande moties Openstaande moties waarvan duidelijk is dat de termijn van afdoening langer dan 6 maanden betreft, zijn niet in deze lijst opgenomen. Die moties staan op de schaduwlijst

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 29 november 2018 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 25 oktober en 8 november

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 31 mei 2016 onderwerp Perspectiefnota 2017-2020 portefeuillehouder informant Dreven, A van (Adila) 2267 eenheid/afdeling Concernstaf CSADV Voorgesteld besluit raad 1. De perspectiefnota

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

Raadsvergadering 10 december R.T.A. Korteland

Raadsvergadering 10 december R.T.A. Korteland RAADSVOORSTEL Datum en nummer 10 november 2015, nummer Raadsvergadering 10 december 2015 Agendapunt Programmaveld Portefeuillehouder R.T.A. Korteland Wettelijke basis Gemeentewet Onderwerp Belasting- en

Nadere informatie

Bijlage 2 bij Raadsvoorstel nr. HVE070017 (Verkeersproblematiek Maastrichterlaan/Randweg Noord)

Bijlage 2 bij Raadsvoorstel nr. HVE070017 (Verkeersproblematiek Maastrichterlaan/Randweg Noord) Bijlage 2 bij Raadsvoorstel nr. HVE070017 (Verkeersproblematiek Maastrichterlaan/Randweg Noord) Financiële paragraaf aanleg Randweg Noord Inleiding De kosten gemoeid met de planvoorbereiding en aanleg

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder ir. G.W. Broens Vergadering : 5 november 2013 Agendapunt : 9. Bijlagen : 1. Begroting 2014 2. Tarieven 2014 3. Te betalen bedragen per gezin en bedrijf

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

Afwezig : de leden H. Çelik, C. El Kaddouri, P. Kool en A. Schulte

Afwezig : de leden H. Çelik, C. El Kaddouri, P. Kool en A. Schulte Griffie NOTULEN van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 10 juli 2014 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter : Burgemeester Van der Knaap Secretaris : F. van

Nadere informatie

Zaaknr.: Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Opgesteld door: R. Vink / mw. S. de Jong. Datum: 2 november 2016

Zaaknr.: Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Opgesteld door: R. Vink / mw. S. de Jong. Datum: 2 november 2016 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: 052316851 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: MID Opgesteld door: R. Vink / mw. S. de Jong Datum: 2 november 2016 Overleg

Nadere informatie

Faciliteren maatschappelijke initiatieven

Faciliteren maatschappelijke initiatieven gemeente Bronckhorst Z01C7ED5B0A Naam portefeuillehouder: A.A.L.M. Spekschoor Vergaderdatum 23 maart 2017 Registratie nr Z91054\Raad- 00209 Naam behandelend Telefoon behandelend E-mail behandelend W. Gouwenberg

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 18-107 Onderwerp: Belastingverordeningen 2019 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 Gevraagde beslissing 1. Vast te stellen: f. De Legesverordening

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 19 december 2016

Datum raadsvergadering 19 december 2016 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 15 november 2016 Datum raadsvergadering 19 december 2016 Nummer raadsvoorstel 2016-359 Bijbehorend veld van de programmabegroting Ruimte, cultuurhistorie,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. I Inleiding 3. II Financiële beschouwing begroting 2016 en meerjarenraming 3. III Kaders begroting

Inhoudsopgave. I Inleiding 3. II Financiële beschouwing begroting 2016 en meerjarenraming 3. III Kaders begroting Perspectiefnota 2016 Inhoudsopgave blz. I Inleiding 3 II Financiële beschouwing begroting 2016 en meerjarenraming 3 III Kaders begroting 2016 4 Bijlagen: begrotingscirculaire 2016-2019 provincie Groningen

Nadere informatie

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen Datum: 31 oktober 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen 1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voor raadsvergadering d.d.: 12-07-2011 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018 ONDERWERP Vaststellen belastingverordeningen 2019 SAMENVATTING Jaarlijks stelt de raad de gemeentelijke belastingverordeningen vast. De tarieven voor 2019 zijn conform de door de raad vastgestelde begroting

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 10 oktober 2017, kenmerk Nr. SBC/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 10 oktober 2017, kenmerk Nr. SBC/ ; Dordrecht Nr. 1946277 De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 10 oktober 2017, kenmerk

Nadere informatie

OVERZICHT MAATREGELEN IN HET KADER VAN DE BEZUINIGINGS- TAAKSTELLING ONDERWIJS EN WELZIJN 2012-2014. Inzet combinatiefunctionaris

OVERZICHT MAATREGELEN IN HET KADER VAN DE BEZUINIGINGS- TAAKSTELLING ONDERWIJS EN WELZIJN 2012-2014. Inzet combinatiefunctionaris BIJLAGE 2 OVERZICHT MAATREGELEN IN HET KADER VAN DE BEZUINIGINGS- TAAKSTELLING ONDERWIJS EN WELZIJN 2012-2014 Taakstelling 2012 2013 2014 totale taakstelling 484.500,00 610.000,00 660.000,00 al ingevuld

Nadere informatie

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands Advies aan gemeenteraad Datum advies: 23 mei 2017 Financiële consequenties: Zie beslispunt Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: 80328 Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens Afdelingsmanager: G.H.J.

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt

Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt Den Haag, 16 november 2001 Aan de leden en de plv. leden van de Vaste Commissie voor Financiën OVERZICHT van stemmingen in de Tweede Kamer betreffende

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 22 november 2011

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 22 november 2011 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 22 november 2011 Steller : G.A. Beumer Telefoonnummer: (0343) 565600 E-mailadres : info@heuvelrug.nl Onderwerp : 2 e Bestuurlijk Financiële rapportage, peildatum 15

Nadere informatie

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016.

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. 1 2 3 a Omschrijving van het voorstel Opening en mededelingen. Vaststelling van de agenda Programmabegroting 2017 Algemene beschouwingen Besluit Mevr. Rachak,

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen Adviesnota voor de raad Onderwerp Jaarverslag 2011 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit dinsdag 24 april 2012 Datum raadsvergadering Donderdag 24 mei 2012 Agendapunt Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

- Na jaren van zoeken en plannen maken er nog steeds niets concreets op tafel ligt wat betreft een nieuw stadion voor Helmond Sport,

- Na jaren van zoeken en plannen maken er nog steeds niets concreets op tafel ligt wat betreft een nieuw stadion voor Helmond Sport, - Na jaren van zoeken en plannen maken er nog steeds niets concreets op tafel ligt wat betreft een nieuw stadion voor Helmond Sport, Draagt het college op om: - Helmond Sport te verzoeken voor het eind

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Er moeten keuzes worden gemaakt ten aanzien van de investeringsportefeuille.

b Onvermijdelijk Er moeten keuzes worden gemaakt ten aanzien van de investeringsportefeuille. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12BST02184 Beslisdatum B&W Dossiernummer RaadsvoorstelMeerjaren Investeringsprogramma 2013 na MKBA Inleiding De gemeente Eindhoven wil blijvend investeren in

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth

Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth Pagina 1 van 5. GEMEENTE NUTH gem.reg.nr. Z.12042 INT.12774 Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth Vergadering d.d. 05 november 2015 Begrotingsvergadering Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden:

Nadere informatie

: Evaluatie starterslening met extra kredietaanvraag

: Evaluatie starterslening met extra kredietaanvraag Zaaknummer : 197715 Raadsvergadering : 19 september 2017 Onderwerp : Evaluatie starterslening met extra kredietaanvraag Collegevergadering : 15 augustus 2017 Portefeuillehouder : R.P. Hoytink-Roubos Steller

Nadere informatie

Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves

Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves Algemene reserve Stand per eind 2014 1.894.000 Buffer De algemene reserve is gevormd uit rekeningresultaten uit het verleden en is de primaire buffer voor

Nadere informatie

19 mei 2015 Corr.nr , FC Nummer 36/2015 Zaaknr

19 mei 2015 Corr.nr , FC Nummer 36/2015 Zaaknr 19 mei 2015 Corr.nr. 2015-20.867, FC Nummer 36/2015 Zaaknr. 574002 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de Voorjaarsnota 2015 en de daarin opgenomen

Nadere informatie

1. Mutaties Themabegroting 2017

1. Mutaties Themabegroting 2017 1. Mutaties Themabegroting 2017 Totaal per thema Mutaties Omschrijving thema Bedrag afwijking 1 Financiën en Bedrijfsvoering 17.200 2 Sociaal Domein 0 3 Onderwijs en Sport (accommodaties) -92.000 4 Eigen

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting

De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 519428 De heer J. Franx, wethouder Programmabegroting 2018-2021 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. In te stemmen met de voorliggende Programmabegroting

Nadere informatie

Voorgesteld wordt de volgende uitgangspunten voor de begroting 2014 te hanteren:

Voorgesteld wordt de volgende uitgangspunten voor de begroting 2014 te hanteren: Nota voor : vergadering Algemeen Bestuur Datum : 19 december 2012 Onderwerp : Uitgangspunten begroting 2014 en planning besluitvorming Agendapunt : 5 Kenmerk : AB/1224 Bijlage: Planning en controlcyclus

Nadere informatie

B. Lijst van openstaande moties

B. Lijst van openstaande moties B. Lijst van openstaande moties Openstaande moties waarvan duidelijk is dat de termijn van afdoening langer dan 6 maanden betreft, zijn niet in deze lijst opgenomen. Die moties staan op de schaduwlijst

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (DEFINITIEF)

BESLUITENLIJST (DEFINITIEF) BESLUITENLIJST (DEFINITIEF) Vergaderdatum 11 juni 2019 Openbaar Ja Zaak - doc nr Z.112038-629883 Beantwoording schriftelijke vragen CU-SGP inzake actieplan zwerfjongeren Team Samenleving In te stemmen

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad,

Geachte leden van de gemeenteraad, Interne dienstverlening Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad van Delft Behandeld

Nadere informatie

L. van Gerven raad september 2013

L. van Gerven raad september 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Verordening Starterslening. 13raad00533 26 september

Nadere informatie

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar:

Simpelveld. Advies aan burgemeester en wethouders. Onderwerp: jaarstukken 2014. gemeente. Behandelend ambtenaar: Advies aan burgemeester en wethouders gemeente Simpelveld Datum advies: 6 mei 2015 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 47584 Openbare besluitenlijst: ja Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer?

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer? Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 7 juni 2013. Onderwerp: Verkeersdrempels in Glimmen De afgelopen week werden de inwoners in Glimmen opgeschrikt

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Begroting Inleiding / aanleiding

Raadsvoorstel: Onderwerp: Begroting Inleiding / aanleiding Raadsvoorstel: 2015-1451 Onderwerp: Begroting 2016 Datum: 6 oktober 2015 Portefeuillehouder: M. Doodkorte Raadsbijeenkomst: 27 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Programma: Bestuur en Communicatie

Nadere informatie

Fractievoorzitter aan het woord

Fractievoorzitter aan het woord In dit nummer: Fractievoorzitter aan het woord CDA maakt het verschil voor Weerter verenigingen Moties en amendementen Fractievoorzitter aan het woord Beste lezer, De begrotingsbehandeling van de gemeente

Nadere informatie

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILING Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4922934 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 maart 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILPUNT Wij

Nadere informatie

Raadsvoorstel. !IL Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. !IL Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten !IL Agendapuntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d.d. Programma Ondetwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 12 juli 2017 Commissie Samenleving 28 juni 2017 Sociale en

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 28 oktober 2014 Registratienummer: 2014/44 Agendapunt nummer: 5a

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 28 oktober 2014 Registratienummer: 2014/44 Agendapunt nummer: 5a Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 28 oktober 2014 Registratienummer: 2014/44 Agendapunt nummer: 5a Onderwerp Scenario's dekkingsplan begroting 2015-2018 Voorstel

Nadere informatie

Gemeenteraad. Datum : 06 maart 2014

Gemeenteraad. Datum : 06 maart 2014 KGemeente Krimpen aan den IJssel Gemeenteraad Gemeente Krimpen aan den IJssel Agenda I enlijst Datum : 06 maart 2014 Onderwerp ļ inhoud ļ besluit 01. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Nadere informatie

Overzicht ingediende amendementen 2014-2018 (datum 19 april 2016) datum Onderwerp Indiener Besluit De raad besluit:

Overzicht ingediende amendementen 2014-2018 (datum 19 april 2016) datum Onderwerp Indiener Besluit De raad besluit: Overzicht ingediende amendementen 2014-2018 (datum 19 april 2016) datum Onderwerp Indiener Besluit De raad besluit: 27. 04-04 Plan van aanpak actualisatie verkeersplan Heiloo D66 Verworpen Het raadsvoorstel

Nadere informatie

AMENDEMENT Tegenbegroting SP 2014

AMENDEMENT Tegenbegroting SP 2014 Raadsvoorstel Programmabegroting: Amendement A AMENDEMENT Tegenbegroting SP 2014 De gemeenteraad van Delft, in vergadering bijeen op 7 november 2013 ter bespreking van de Programmabegroting 2014-2017,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

Griffier. NOTULEN van de vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 22 maart 2012 om uur in het raadhuis te Ede

Griffier. NOTULEN van de vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 22 maart 2012 om uur in het raadhuis te Ede Griffier NOTULEN van de vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 22 maart 2012 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter Secretaris Afwezig : C. van der Knaap : G.H. Hagelstein, raadsgriffier

Nadere informatie

Voorstel Amendementen/moties Consequentie(s) Advies Afspraak Tarieven gelijktrekken (

Voorstel Amendementen/moties Consequentie(s) Advies Afspraak Tarieven gelijktrekken ( dagtarieven zone 1 en 2 gelijk trekken Voorstel Amendementen/moties Consequentie(s) Advies Afspraak Tarieven gelijktrekken ( Opbrengsten Worden ingediend. 1,30) - 11.500,00 Amendementen PvdA (5) en VVD-WL

Nadere informatie

collegevoorstel woningen 3969465 4587412 617947 15,6 niet-wonen 1720100 1823000 102900 6,0

collegevoorstel woningen 3969465 4587412 617947 15,6 niet-wonen 1720100 1823000 102900 6,0 Amendement 1 Minder verhoging OZB dan collegevoorstel D66 stelt in dit amendement voor de relevante teksten en cijfers in de begroting 2013-16 op de logische plaats als volgt te veranderen: Cijfermatig

Nadere informatie

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Portefeuillehouder Zoetendal Datum collegebesluit 4 oktober 2016 Opsteller A. de Boer Registratie GF16.20071 Agendapunt 3/4 Voorstel 1. Vaststellen van

Nadere informatie

Geachte collega raadsleden, Dagelijks bestuur, Publiek op de tribune, En misschien ook publiek thuis via de webcam,

Geachte collega raadsleden, Dagelijks bestuur, Publiek op de tribune, En misschien ook publiek thuis via de webcam, Geachte collega raadsleden, Dagelijks bestuur, Publiek op de tribune, En misschien ook publiek thuis via de webcam, Deze voorjaarsnota is de eerste stap naar drastische bezuinigingen voor de komende jaren.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, A. Vader, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris

Nadere informatie

GEMEENTE MENTERWOLDE AANVULLENDE VOORSTELLEN OP BEGROTING 2016 EN MEERJARENRAMING

GEMEENTE MENTERWOLDE AANVULLENDE VOORSTELLEN OP BEGROTING 2016 EN MEERJARENRAMING GEMEENTE MENTERWOLDE AANVULLENDE VOORSTELLEN OP BEGROTING 2016 EN MEERJARENRAMING 2017-2019 Muntendam: 17 februari 2016 1 Inleiding De begroting 2016 en de meerjarenraming 2017-2019 zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Begroting Aanbieding Gemeenteraad 20 september 2013

Begroting Aanbieding Gemeenteraad 20 september 2013 Begroting 2014 Aanbieding Gemeenteraad ember Laatste begroting deze raadsperiode Sluitende begroting 2014 Meerjarenperspectief moeilijk Bezuinigingsplan Strategische investeringen Ambities Stadsvisie Belastingen

Nadere informatie

GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS

GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS 20170512 1. INLEIDING In 2016 hebben we met u en met de samenleving intensief gesproken over de toekomst van Zutphen. Gezamenlijk hebben we vastgesteld

Nadere informatie

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 23 november 2010 CONCEPT. 1. Opening, vaststelling agenda en loting primus.

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 23 november 2010 CONCEPT. 1. Opening, vaststelling agenda en loting primus. ONDERWERP 1. Opening, vaststelling agenda en loting primus. 2. Notulen vergaderingen. a. Notulen vergadering AB 22 september 2010. b. Verkorte besluitenlijst vergadering 22 september 2010. c. Adviezen

Nadere informatie