Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018"

Transcriptie

1 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.24 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C. van der Laan. Aanwezig: de dames H. Aslander (Stadspartij), C. Brocken-Swart (GroenLinks), N.E. Hut (D66), N. Moinat, A.M. Nuijens (CDA), N. Saaf (PvdA), K. Visser (Leefbaar Purmerend), I. Waarhuijs (Stadspartij), M.H. van der Weit (WO), M.l. Weibergen (GroenLinks) en A.K. Wildschut (D66); en de heren J.C.T. Adolfs (PvdA), F. Beijert (GroenLinks), P. Blokzijl (D66), A.O.C. Boer (Leefbaar Purmerend), A.W. Boer (Leefbaar Purmerend), B. Buskoop (SP), R.L. Buskoop (SP), J.P. Dompeling (WO), 8. van Elden (WO), H.J. Grader (Ouderenpartij AOV Purmerend), M. Hasirci (Stadspartij), P.J.S.A. Janssen (GroenLinks) T. de Jong (D66), P. Khoe (PvdA), F.A. Koot (CDA), R.D. van Kuik (SP), C.S.J. Lageveen (Stadspartij), B. Meulenberg (Stadspartij), T.J.F.I.M. Neep (Ouderenpartij AOV Purmerend), T.C. Roeleveld (WO), M. Segers (CDA), M.J.W. Smid (Stadspartij), C. van Urk (Ouderenpartij AOV Purmerend) en P. Verkroost (CDA). Afwezig: mevrouw S. Soenjoto en de heer R. van Dongen. 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet allen van harte welkom. De voorzitter leest een verklaring voor van mevrouw Soenjoto, mede ingediend namens de heer Van Dongen, over de splitsing binnen de fractie van de PW. 2. Vaststellen van de voorliggende agenda De raad besluit het initiatiefvoorstel van de WO getiteld 'Maak werk van de WW te agenderen als agendapunt 21. De raad besluit het verzoek van de SP om gebruik te mogen maken van het vragenuur goed te keuren. Bij agendapunt 15 worden twee amendementen ingediend. Er worden vier moties vreemd aan de orde van de dag aan de agenda toegevoegd. De aangekondigde motie van de PvdA over 'veilige haven voor statushouders', die geagendeerd stond als agendapunt 18, wordt ingetrokken. De agendapunten 8 tot en met 13 worden als hamerpunten afgedaan. Agendapunt 14 wordt als bespreekpunt behandeld op verzoek van D66. Hiermee is de agenda vastgesteld. 3. Mededelingen uit de Regioraad Regioraadslid de heer Van Elden (WO) geeft een korte samenvatting van de regioraadsvergadering van 11 december Vragenuur Wethouder Rotgans beantwoordt de vraag van de SP over het feit dat met ingang van 14 januari 2019 de operatiekamers van het Waterlandziekenhuis in Purmerend alleen nog geopend zijn van uur tot uur.

2 2 5. Bekrachtiging geheimhouding Er zijn geen te bekrachtigen stukken. 6. Lijst van ingekomen stukken week 48, week 49 en week 50 De lijst van ingekomen stukken week 48, week 49 en week 50 is vastgesteld. 7. Concept-besluitenlijst raad 29 november 2018, inclusief lijst van toezeggingen Concept-besluitenlijst raad 29 november 2018 De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. Lijst van toezeggingen De lijst van toezeggingen is vastgesteld. 8. Groenplan verbetering kwaliteit openbaar groen Purmerend Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018, met nr Het document 'Groenplan Purmerend : groenonderhoud op structuur' vast te stellen. Stemverklaring GroenLinks: GroenLinks vindt het jammer dat het groenplan en klimaatbestendigheid niet in één document zijn opgenomen. Groen is veel meer dan alleen beeldkwaliteit. De fractie verwacht dat het belang van groen in de stad zoals klimaatbestendigheid, maar ook luchtzuiverende werking en effect op leefbaarheid, duidelijk en uitgebreid wordt opgenomen in het klimaatadaptieplan. GroenLinks wacht dat plan af en stemt nu in met het Groenplan. 9. Zienswijze eerste begrotingswijziging 2018 Omgevingsdienst IJmond Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018, met nr Te besluiten tot de volgende zienswijze: Instemmen met de 1 e begrotingswijziging 2018 van de OOIJ, waarbij het verzoek is om in de toekomst bij het vaststellen van een begroting wel rekening te houden met een eventuele cao-stijging. 2. Het college opdracht te geven een brief te verzenden met kenmerk aan het DB van de OOIJ, waarin de zienswijze van uw raad over de 1e begrotingswijziging 2018, zoals genoemd onder 1, is verwoord. 10. Verordening opplussen woongebouwen Purmerend Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018, met nr Verordening opplussen woongebouwen Purmerend vast te stellen.

3 3 11. Toestemming aan college voor het treffen van een gemeenschappelijke regeling decentralisaties in het sociaal domein, de regeling zonder meer Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2018, met nr Het college van burgemeester en wethouders toestemming te verlenen om de 'Gemeenschappelijke regeling zonder meer ( )' te treffen. 12. Verhoging hulpmiddelenkrediet Wmo 2018 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018, met nr Het huidige hulpmiddelenkrediet voor 2018 van te verhogen met naar een totaal krediet van De extra kapitaallasten van deze verhogingen dekken uit Nieuw beleid Wmo voor voor Stemverklaring GroenLinks: GroenLinks benadrukt dat het voor de fractie belangrijk dat iedereen die dat nodig heeft in aanmerking komt voor de hulpmiddelen. De fractie constateert dat het krediet ondanks de prognoses toch telkens wordt overschreden. De fractie betreurt het derhalve dat de wethouder afwijzend heeft gereageerd op haar voorstel om een analyse te laten doen naar de mogelijkheid om meer controle te krijgen op dit dossier, of waarom dat niet mogelijk is. Maar GroenLinks stemt wel in met het voorstel. 13. Krediet onderwijshuisvesting 2019 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 november 2018, met nr Tot het beschikbaar stellen van kredieten van (zie bijlage) ten behoeve van uitvoering onderwijshuisvesting 2019; 2. In de kadernota 2020 rekening te houden met de extra kapitaallasten ad in de begroting 2020 en volgende jaren. 14. Financiële verordening 2018 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 november 2018, met nr De 'Financiële verordening gemeente Purmerend 2017' wordt ingetrokken per 1 januari 2018; 2. De 'Financiële verordening gemeente Purmerend 2018' met ingangsdatum 1 januari 2018 vast te stellen; 3. De 'Financiële verordening gemeente Purmerend 2018' treedt in werking op de dag na die waarop deze is bekendgemaakt en werkt terug tot 1 januari Wethouder Rotgans zegt toe dat in het vervolg doorrekeningen worden toegevoegd aan het raadsvoorstel bij de wijziging van de financiële verordening.

4 4 15. Aanvullende belastingmaatregelen 2019 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2018, met nr.. a. De volgende concept-verordeningen en concept tarieventabellen vast te stellen: 1. Verordening onroerende zaakbelastingen Tarieventabel 2019 behorende bij de verordening onroerendezaakbelastingen Verordening belastingen op roerende woon- en bedrijfsruimten Tarieventabel 2019 behorende bij de verordening op roerende woon- en bedrijfsruimten Eerste wijziging van de Tarieventabel 2019 behorende bij de Legesverordening Purmerend Verordening Reclamebelasting Purmerend Tarieventabel 2019 behorende bij de verordening Reclamebelasting Purmerend 2019 b. Het college op te dragen om in het eerste kwartaal van 2019 een concreet en onderbouwd voorstel (marktvisie) te doen om de markten in Purmerend te kunnen behouden en versterken. Het voorstel is aangenomen met inachtneming van het amendement van het CDA en GroenLinks waardoor de oorspronkelijke punten 6 en 7 (verordening marktgelden Purmerend 2019 en Tarieventabel 2019 marktgelden) in het besluit zijn geschrapt en aan het voorstel is toegevoegd: Het college op te dragen om in het eerste kwartaal van 2019 een concreet en onderbouwd voorstel (Marktvisie) te doen om de markten in Purmerend te kunnen behouden en versterken. Stemming over aangenomen amendement van het CDA en GroenLinks over marktgelden: Voor: Stadspartij, CDA, GroenLinks en WO (18). Tegen: D66, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA, SP en mevrouw Moinat (17). Het amendement van Ouderenpartij AOV Purmerend wordt niet in stemming gebracht, omdat het amendement van het CDA en GroenLinks is aangenomen en verstrekkender is. Stemming over het geamendeerde voorstel: 16. Motie vreemd aan de orde van de dag over onderzoek naar tegengaan ongewenste vormen van buy-to-let Voorstel van SP, D66, PvdA en GroenLinks, d.d. 20 december Het college te verzoeken: 1. De mogelijkheden te onderzoeken om ongewenste vormen van buy-to-let tegen te gaan, zoals een zelfbewoningsplicht. 2. De gemeenteraad de uitkomsten van dit onderzoek binnen drie maanden te presenteren.

5 5 17. Motie vreemd aan de orde van de dag over meer sociale huurwoningen Voorstel van de SP, d.d. 20 december De motie te verwerpen. Stemverklaring de heer Janssen (GroenLinks): de heer Janssen concludeert uit de discussie dat er veel fracties zijn die meer willen dan dertig procent sociale huur. Dit wordt op een zeer genuanceerde manier geuit door de partijen. De heer Janssen vindt dat de SP, en dan met name de heer B. Buskoop, een toon aanslaat die hem niet bevalt. De heer Janssen stemt voor de motie, maar wil dit soort geluiden eigenlijk niet meer horen in de raad, omdat hij ze ongepast vindt. Voor: SP en GroenLinks (7). Tegen: Stadspartij, D66, CDA, WD, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA en mevrouw Moinat (28). 18. Motie vreemd aan de orde van de dag over veilige haven statushouders Voorstel van de PvdA d.d. 20 december De PvdA heeft de motie ingetrokken tijdens het vaststellen van de agenda. 19. Motie vreemd aan de orde van de dag over inspraak inwoners bij voorbereiding aanbesteding nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland Voorstel van Stadspartij, D66, CDA, GroenLinks, WD, Leefbaar Purmerend, Ouderenpartij AOV Purmerend, PvdA, SP en mevrouw Moinat d.d. 20 december Het college te verzoeken: 1. uiterlijk februari 2019 een of meerdere mogelijkheden te bieden aan de inwoners van Purmerend om hun wensen en ideeën over de busconcessie Zaanstreek-waterland aan de gemeenteraad van Purmerend kenbaar te maken en de (regio)raadsleden, de griffie en de Vervoerregio Amsterdam bij de voorbereiding van deze mogelijkheden intensief te betrekken. Wethouder Tijmstra geeft aan dat hier geen specifieke middelen voor zijn begroot, Zij zal een oplossing zoeken binnen de begroting. Mocht dit niet lukken, dan komt zij hierop terug bij de raad. Zij geeft aan dat het goed zou zijn om met de uitvoering van de motie samen te werken met de gemeente Beemster. 20. Motie vreemd aan de orde van de dag over handhaven fietsen en scooters Voorstel van Leefbaar Purmerend, d.d. 20 december Wethouder Hegger geeft aan dat het handhaven op fietsers en scooterrijders in de winkelcentra en de binnenstad al wordt meegenomen in het uitvoeringsprogramma. Wethouder Tijmstra geeft aan dat het college een week geleden het voorgenomen besluit heeft genomen om het hele centrum binnen de ring voetgangersgebied te maken met 1 fietsstrook voor de Hema als een soort shared space.

6 6 N.a.v. de reactie van het college op de motie besluit Leefbaar Purmerend de motie in te trekken. 21. Initiatiefvoorstel Maak werk van WW Voorstel van de WD, d.d. 20 december Wethouder Hegger zegt desgevraagd toe dat hij in januari 2019 een bijeenkomst zal organiseren met experts van Werkom, UWV en Zaanstad waarin hij meer informatie geeft over wat er aan gedaan wordt en wat er nog kan worden gedaan om te voorkomen dat mensen vanuit de WW in de bijstand terecht komen. De WD trekt, in afwachting van wat er naar voren komt aan informatie tijdens deze bijeenkomst, het initiatiefvoorstel in. Aldus vastgesteld in de openbare vergaderi d.d. 31 jwt1.«(á.v, 2.0tCJ van de gemeenteraad van Purmerend, de griffir~7--- v /,,., ,- \/,.,,/-t J.- -t,: é. ' ' ~-de

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 1 Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 Aanvang/einde: 20.00/22.40 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.21 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 14). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.32 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 21) Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.35 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 20). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.20 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Aslander

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Aanvang/einde: 20.00/22.36 uur Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Voorzitter: De heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: Mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: De dames H. Andriessen

Nadere informatie

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 vastgesteld in het presidium 2018 INLEIDING Voor u ligt het zevende jaarverslag van de griffie, dat een korte terugblik geeft op de werkzaamheden van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1124228 Datum: 28 april 2014 Behandeld door: A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie Onderwerp: Benoeming leden raadscommissies en hun plaatsvervangers,

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. agpnt 6). Vice-voorzitter: F. Alberts (bij agpnt 6). Griffier:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 20 april 2018 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt gehouden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 15 september 2017 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 354947-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 14 december 2015 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 15 oktober 2015 AANWEZIG Plv. voorzitter

Nadere informatie

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam GemeenteWATERLAND Besluitenlijst openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering Vergadering gehouden op: 26 maart 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam Aanwezigen

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PJR!olE E'fO RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1456047 Datum: 20 november 2018 Portefeuillehouder: H. Rotgans Domein/ Team: DBED / BELB Onderwerp: Aanvullende belastingmaatregelen

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-2-2018 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

3 Vaststellen Legesverordening 2017 ( ) Besluit De raad stemt in met het voorstel. De fractie SP legt een stemverklaring af.

3 Vaststellen Legesverordening 2017 ( ) Besluit De raad stemt in met het voorstel. De fractie SP legt een stemverklaring af. enlijst Gemeenteraad 15 november 2016 1 Opening en vaststellen agenda Motie vreemd aan de orde van de fractie PvdA wordt als laatste bespreekpunt aan de agenda toegevoegd, en bespreekpunten 36 en 37 worden

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD,

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD, Datum: 2 april 2019 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede, Notulist

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

wethouder Hegger. d. Wethouder Hegger. Opening Little Free Pantry in Overwhere op zaterfdag 19 januari om uur in Overwhere.

wethouder Hegger. d. Wethouder Hegger. Opening Little Free Pantry in Overwhere op zaterfdag 19 januari om uur in Overwhere. Datum: 15 januari 2018 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris R. Akhajjam,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Steenwijkerland

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Steenwijkerland Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Steenwijkerland Datum: 13 december 2016 en 15 december 2016 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN Corsanr. 15.0041105 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 14 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari 2017 Voorzitter: Wethouders: Dhr. Cornelisse Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

De agenda wordt gewijzigd vastgesteld: het als agendapunt 13 geagendeerde voorstel PS/2016/763 HMO wordt omgezet naar hamerstuk.

De agenda wordt gewijzigd vastgesteld: het als agendapunt 13 geagendeerde voorstel PS/2016/763 HMO wordt omgezet naar hamerstuk. BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 28 september U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam drs. E.G.H. Dijk MPM, griffier

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam drs. E.G.H. Dijk MPM, griffier Besluitenlijst openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering Vergadering gehouden op: 17 december 2014 Tijd: 19.00 uur Locatie: raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam Aanwezigen raadsvergadering:

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Portefeuillehouder: H. Rotgans. Behandeld door: G.H. Strijbos

Portefeuillehouder: H. Rotgans. Behandeld door: G.H. Strijbos PUJIMEAtHOf' RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1448705 Datum: 18 september 2018 Domein/ Team: OBED/ FINB Portefeuillehouder: H. Rotgans Behandeld door: G.H. Strijbos Onderwerp: Belastingmaatregelen

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

P.J. Beers, B.J.N. Fintelman en J. Nieuwenhuizen

P.J. Beers, B.J.N. Fintelman en J. Nieuwenhuizen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 3 juni Aanwezig: Voorzitter: College: Drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers, B.J.N. Fintelman en J. Nieuwenhuizen Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: J. van

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 546307-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 19 februari 2018 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 19 juni 2015 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt gehouden

Nadere informatie

de leden Van Beek en Verhoeff

de leden Van Beek en Verhoeff Griffie NOTULEN van de besluitvormende vergadering van de raad der gemeente Ede, gehouden op 9 oktober 2014 om 19.00 uur in het raadhuis te Ede Voorzitter burgemeester Van der Knaap Secretaris de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur KORT Verslag De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van het CDA

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Tevens aanwezig: de wethouders de dames: N. Hofstra (VVD), M.A. van Dijk (D66) en de heren H. Berends (PvdA) en J.H. Lammers (CDA).

Tevens aanwezig: de wethouders de dames: N. Hofstra (VVD), M.A. van Dijk (D66) en de heren H. Berends (PvdA) en J.H. Lammers (CDA). Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, maandag 4 december 2017, 20.00 uur, raadzaal gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de dames: H. Wiersema (CDA), A. Lubbers (PvdA,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 8 november 2012

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 8 november 2012 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 8 november 2012 Aanwezig: J. Nielen (CDA), M. Sahinturk (CDA), A. Weijers (CDA), J. Hendriks (CDA), R. Poel (PvdA), S. Derks (PvdA), A. van Diemen-Vereijken (GroenLinks),

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB)

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB) BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 8 MAART 2018 De Gemeentewet stelt dat de besluiten, die in een openbare vergadering worden genomen, openbaar gemaakt moeten worden. Hieronder treft u daarom een kort overzicht

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

Besluitenlijst. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur.

Besluitenlijst. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur. Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer T.C. Segers Griffier : mevrouw L. Randsdorp

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-1-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie