Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017"

Transcriptie

1 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.35 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 20). Vice-voorzitter: F. Alberts (PvdA) (bij ag.pnt 20). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Aslander (Stadspartij), N. Boer (Leefbaar Purmerend), T.P. de Boer (Stadspartij), N.E. Hut (D66), J. Mennema (Ouderenpartij AOV Purmerend), N. Saaf (PvdA), I. Waarhuijs (Stadspartij) en M.H. van der Weit (VVD); en de heren F. Alberts (PvdA), F. Beijert (GroenLinks), P. Blokzijl (D66), A.W. Boer (Leefbaar Purmerend), E. van Damme (Lijst Van Damme), J.P. Dompeling (VVD), R. Duijker (CDA), B. van Elden (VVD), M. Hasirci (Stadspartij), H. Heida (Leefbaar Purmerend), M.C. Intres (D66), G.C. Jansen (Stadspartij), T. de Jong (D66), Th. Kalverboer (Ouderenpartij AOV Purmerend), T. Kroese (PvdA), C.S.J. Lageveen (Stadspartij), P.L van Meekeren (D66), H. Meijer (PvdA), B. Meulenberg (Stadspartij), H.J.M. Poppelier (Trots), R. Ruijs (Ouderenpartij AOV Purmerend), M.J.W. Smid (Stadspartij), F. Theuns (VVD), J.M Veenstra (CDA), R.J. Verhoogt (GroenLinks), P. Verkroost (CDA) en P.J. Willig (Ouderenpartij AOV Purmerend). Afwezig: - 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet allen van harte welkom. Op verzoek van Leefbaar Purmerend geeft de voorzitter een korte impressie van het bezoek van de ambassadeur van China met een Chinese delegatie aan Purmerend op 28 juni Vaststelling van de voorliggende agenda De agendapunten 7 tot en met 16 worden als hamerpunten afgedaan. Hiermee is de agenda vastgesteld. 3. Mededelingen uit de Regioraad Er zijn geen mededelingen. 4. Vragenuur Wethouder Rotgans beantwoordt de vragen van D66 over de nieuwbouw van het Horizon College en het Regio College. 5. Lijst van ingekomen stukken week 21 t/m Week 25, nr. 2: Wereldbol rotonde Weidevenne; Kruising Laan der Continenten Donaulaan Amazonelaan: Leefbaar Purmerend kondigt aan met een voorstel te zullen komen om dit onderwerp in de commissie SOB van 7 september 2017 te behandelen. De lijst van ingekomen stukken week 21 t/m week is vastgesteld. 6. Besluitenlijsten van 1 juni 2017 en 15 juni 2017 (kadernota), inclusief lijst van toezeggingen Besluitenlijst van 1 juni 2017 De besluitenlijst wordt aangepast n.a.v. de opmerkingen van GroenLinks. Hiermee is de besluitenlijst vastgesteld. Besluitenlijst van 15 juni 2017 De besluitenlijst wordt aangepast n.a.v. de opmerkingen van GroenLinks. Hiermee is de besluitenlijst vastgesteld.

2 2 Toezeggingenlijst De toezeggingenlijst is voor kennisgeving aangenomen. 7. Jaarstukken 2016 BaanStede Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 mei 2017, met nr Om een positieve zienswijze op de jaarrekening 2016 van het werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (BaanStede) vast te stellen. 8. Liquidatieplan BaanStede Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 mei 2017, met nr Tot een positieve zienswijze op het Liquidatieplan van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (BaanStede). Stemverklaring PvdA: de PvdA stemt voor het liquidatieplan BaanStede zoals de fractie tijdens de commissiebehandeling al heeft aangegeven. In de tussentijd heeft de fractie artikel 41 vragen gesteld. Ook is er het nodige gebeurd in de gemeenteraad van de Edam- Volendam. Dat ging over de vraag of mensen uit de gemeente Edam-Volendam straks wel of niet bij het participatiebedrijf mogen werken. Dat de PvdA nu instemt met het voorliggende voorstel, betekent niet dat de fractie daar niet nog een keer op terug zal komen, want het heeft wel raakvlakken met Purmerend. 9. Zienswijze begroting 2018 Omgevingsdienst IJmond Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 mei 2017, met nr Tot de volgende zienswijze: in te stemmen met de conceptbegroting 2018 van de Omgevingsdienst IJmond. 2. In te stemmen met verzending van de brief met kenmerk aan het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst IJmond, waarin de zienswijze van de raad over de conceptbegroting 2018, zoals genoemd onder 1, is verwoord. 10. Ter beschikking stellen krediet t.b.v. aanleg ontsluitingsweg (via Anne Franklaan) van de nieuwbouw aan de Stekeldijk Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 mei 2017, met nr Akkoord te gaan om conform het besluit van 22 december 2016, de ontsluiting van de nieuwbouw aan de Stekeldijk aan te leggen via de Anne Franktaan en hiervoor een krediet van ,- (excl. Btw) ter beschikking te stellen ten laste van de algemene reserve. 11. Meerjarenprogramma grondexploitaties 2017 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 mei 2017, met nr De resultaten van de geactualiseerde grondexploitatierekeningen Weidevenne ll, Baanstee Noord, Kop West, Klein Where, Wheermolen-West Parkzone, Brantjesstraat en Karekietpark 2017 vast te stellen; 2. Het MPG 2017 als toelichting op de jaarrekening vast te stellen;

3 3 3. Op grond van artikel 25, lid 3 van de Gemeentewet de door het college opgelegde geheimhouding ten aanzien van de grondexploitaties Weidevenne ll, Baanstee Noord, Kop West, Klein Where, Wheermolen-West Parkzone, Brantjesstraat en Karekietpark te bekrachtigen. 12. Aanwijzen accountant jaarrekeningtraject 2017 en starten aanbesteding jaarrekeningtrajecten Voorstel van burgemeester en wethouders d.d.12 juni 2017, met nr lpa-acon Assurance B.V. ook als accountant aan te wijzen voor de controle van de jaarrekening Het aanbestedingstraject voor een accountant voor de jaarrekening controles op te starten. 13. Voorstel samenstelling bestuursorganen Vervoerregio in 2018 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017, met nr In te stemmen met het voorstel om de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam te verkleinen naar ca. 50 leden waarmee het aantal vertegenwoordigers van de gemeente Purmerend ongewijzigd blijft. 2. In te stemmen met het voorstel om het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam te verkleinen naar drie leden met een voorkeur voor twee wethouders verkeer en vervoer en één burgemeester van de deelnemende gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. 3. Het college opdracht te geven uw zienswijze aan het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam kenbaar te maken. Stemverklaring CDA: Het CDA kan niet instemmen met het voorliggende voorstel voor vijftig leden. De fractie had 35 leden genoeg gevonden, kijkend naar de uitgeklede werkzaamheden van de Vervoerregio t.o.v. van de Stadsregio. Stemverklaring GroenLinks: GroenLinks geeft aan dat de raad van Stadsregio met een breed scala aan taken ooit zestig leden telde. De fractie stemt niet in met een regioraad voor uitsluitend taken inzake verkeer en vervoer met vijftig leden. Tegen: CDA en GroenLinks (5). Voor: de overige fracties (30). 14. Zienswijze ontwerpbegroting Vervoerregio Amsterdam Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 juni 2017, met nr In te stemmen met de Ontwerpbegroting 2018/2021 van de Vervoerregio Amsterdam en het college opdracht te geven een positieve zienswijze aan het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam kenbaar te maken.

4 4 15. Zienswijze ontwerpprogrammabegroting 2018 ISW / Waterlands Archief en aanbieding jaarstukken 2016 ISW Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 mei 2017, met nr Een brief te zenden aan het Algemeen Bestuur van het ISW, met kenmerk , waarin onze positieve zienswijze over de ontwerpprogrammabegroting 2018 van het Waterlands Archief is weergegeven. 2. De jaarstukken 2016 van het ISW voor kennisgeving aan te nemen. 16. Fractievergoedingen Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni 2017, met nr De financiële verantwoordingen van de fracties inzake de besteding van de fractievergoedingen 2016 vast te stellen. 17. Onderzoek naar mogelijke scenario s voor invulling van een deel van P3 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 mei 2017, met nr ln te stemmen met het behouden van een (aangepaste) poppodiumfunctie in de stad Purmerend. 2. De (aangepaste) poppodiumfunctie te behouden in het huidige gebouw. 3. Het scenario van het pand voor zalenverhuur wel nader uit te werken. 4. Een nadere uitwerking van de financiële consequenties en de vraagstukken op het gebied van eigendom en beheer van het gebouw onderdeel te laten zijn van het vervolgtraject. 5. De mogelijkheden van samenwerking met overige culturele partijen, inclusief de inhuizing van Muziekschool Waterland, nader te onderzoeken. 6. ln het vervolgtraject geïnteresseerde ondernemers en jongeren te betrekken, en om de plannen van deze partijen serieus te onderzoeken. 7. Onderzoek te doen naar de organisatiestructuur en de programmering. Het voorstel is aangenomen met inachtneming van het aangepaste amendement 17A1 van de Stadspartij, D66, PvdA, Leefbaar Purmerend, TROTS, GroenLinks waardoor de oorspronkelijke besluitpunten 3 en 4 zijn geschrapt, het oorspronkelijke besluitpunt 5 is gewijzigd in: Het scenario van het pand voor zalenverhuur wel nader uit te werken en waardoor als extra besluitpunt is toegevoegd onderzoek te doen naar de organisatiestructuur en de programmering. Amendement 17A2 van GroenLinks, gesteund door TROTS, is ingetrokken vanwege de aanpassing van amendement 17A1. Stemming over het aangepaste en aangenomen amendement 17A1 van de Stadspartij, D66, PvdA, Leefbaar Purmerend, TROTS, GroenLinks: Voor: Stadspartij, D66, PvdA, Leefbaar Purmerend, TROTS, GroenLinks (23). Tegen: CDA, VVD, Ouderenpartij AOV Purmerend en de Lijst Van Damme (12). Stemming over het geamendeerde voorstel:

5 5 18. Verhoging hulpmiddelenkrediet vanaf 2017 Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 mei 2017, met nr Het huidige hulpmiddelenkrediet van te verhogen met wat voor 2017 tot een totaal krediet van leidt. Wethouder Rotgans zegt richting GroenLinks toe dat de uitputting van de Wmo-gelden expliciet zal worden opgenomen in de Turap s en in de jaarrekening. N.a.v. deze toezegging trekt GroenLinks amendement 18A1 in. Stemming over het voorstel: Tegen: Lijst Van Damme en Leefbaar Purmerend (3). Voor: alle overige fracties (31). Mevrouw Boer (Leefbaar Purmerend) was afwezig tijdens de stemming over dit voorstel. Stemming over de verworpen motie 18M1 van de PvdA, gesteund door D66, GroenLinks en Leefbaar Purmerend. Voor: PvdA, D66, GroenLinks, Leefbaar Purmerend en TROTS (15). Tegen: CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend, Stadspartij, Lijst Van Damme en de VVD (20). Stemverklaring: de PvdA stemt in met het voorstel, maar over dit onderwerp is voor wat de PvdA betreft nog niet het laatste gezegd. De fractie zal daarvoor proberen zelf zo diep mogelijk in het onderwerp te duiken. 19. Duurzaamheidsagenda Voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 9 mei 2017, met nr In te stemmen met de Duurzaamheidsagenda Purmerend onder het voorbehoud en voor zover hiervoor in de kadernota de benodigde middelen zijn opgenomen. 2. De niet gedekte kosten van uitvoering van de Duurzaamheidsagenda over 2017, een bedrag van , ten laste te brengen van de Algemene Reserve. Stemming over het verworpen amendement 19A1 van het CDA gesteund door de Ouderenpartij AOV Purmerend. Voor: CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend, Lijst Van Damme en D66 (13). Tegen: Stadspartij, GroenLinks, VVD, TROTS, Leefbaar Purmerend en de PvdA (22). Stemming over het voorstel: Tegen: GroenLinks en PvdA (6). Voor: alle overige fracties (29). 20. Motie vreemd aan de orde van de dag over een vuurwerkshow georganiseerd door de gemeente tijdens de jaarwisseling Voorstel van D66, Stadspartij en GroenLinks d.d. 29 juni De motie te verwerpen. Voor: D66, Stadspartij, GroenLinks, TROTS en Lijst Van Damme (17). Tegen: CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend, Leefbaar Purmerend, VVD en PvdA (18).

6 6 21. Motie vreemd aan de orde van de dag over subsidies Voorstel van VVD, D66, Ouderenpartij AOV Purmerend, Stadspartij, TROTS en Leefbaar Purmerend d.d. 29 juni Het college van B&W te verzoeken: 1. Jaarlijks bij de begroting een bijlage te voegen waarin de verleende subsidies en andere vormen van financiële ondersteuning aan externe partijen, zoals het bewust berekenen van een niet commerciële huurprijs of sponsoring, worden vermeld, verdeeld in subcategorieën en met vermelding van eventueel daaraan gekoppelde plafonds; 2. Aan te geven op welke wijze de raad kan sturen op budgetten of kan sturen op hoofdlijnen en de uitkomsten van dat onderzoek terug te koppelen aan de raad; 3. Een wijze van evalueren van het subsidiebeleid en van het maatschappelijk beleidskader te ontwikkelen die de raad de mogelijkheid geeft om kaders te stellen en daarbij een cyclus van vier jaar te hanteren die start in het jaar volgend op de gemeenteraadsverkiezingen. Tegen: GroenLinks (2). Voor: alle overige fracties (33). Wethouder Tijmstra zegt toe dat zij de motie zal uitvoeren. 20. Afscheid griffier mevrouw drs. J.F. Kamminga De raad neemt, i.v.m. haar pensionering, afscheid van mevrouw Kamminga als griffier en bedankt haar voor haar bewezen diensten. Namens de raad spreken de voorzitter en de vice-voorzitter van de raad mevrouw Kamminga toe en mevrouw Kamminga spreekt vervolgens de raad toe. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeenteraad van Purmerend, d.d. de griffier, de voorzitter,

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 1 juni 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.20 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 30 oktober 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Aslander

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 21 december 2017 Aanvang/einde: 20.00/22.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2017 vastgesteld in het presidium 2018 INLEIDING Voor u ligt het zevende jaarverslag van de griffie, dat een korte terugblik geeft op de werkzaamheden van de

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 januari 2015 Aanvang/einde: 20.00/22.36 uur Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 20 december 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.24 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 2 november 2017 Aanvang/einde: 20.00/23.10 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: de heer R.J.C. van

Nadere informatie

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019

Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 1 Besluiten genomen in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 februari 2019 Aanvang/einde: 20.00/22.40 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) Griffier: de heer R.J.C.

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 26 september 2013 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 27 september 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.21 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 14). Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 31 maart 2011 Voorzitter: De heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: Mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: De dames H. Andriessen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1124228 Datum: 28 april 2014 Behandeld door: A.B. Visser Afdeling / Team: Raadsgriffie Onderwerp: Benoeming leden raadscommissies en hun plaatsvervangers,

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 maart 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 6 november 2014 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. agpnt 6). Vice-voorzitter: F. Alberts (bij agpnt 6). Griffier:

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 1 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 29 november 2018 Aanvang/einde: 20.00/22.32 uur. Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester) (m.u.v. ag.pnt 21) Vice-voorzitter:

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 13 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

Zienswijze ontwerpprogrammabegroting 2018 Waterlands Archief en aanbieding jaarstukken 2016; CC,

Zienswijze ontwerpprogrammabegroting 2018 Waterlands Archief en aanbieding jaarstukken 2016; CC, Datum: 23 mei 2017 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester R.J. Helm, Wethouder H. Rotgans, Wethouder J. Krieger, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder M. Hegger, Wethouder H. Welage, Loco-secretaris M. de Goede, Notulist

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 20 april 2018 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt gehouden

Nadere informatie

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012

Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Besluiten genomen in de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Purmerend van 28 juni 2012 Voorzitter: de heer D. Bijl (burgemeester). Griffier: mevrouw J.F. Kamminga. Aanwezig: de dames H. Andriessen

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel Besluit 1. Notulen Vaststellen notulen d.d. 14 augustus Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel Besluit 1. Notulen Vaststellen notulen d.d. 14 augustus Worden vastgesteld Datum: 4 september 2018 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 15 september 2017 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2015

Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2015 Jaarverslag raadsgriffie gemeente Purmerend 2015 Vastgesteld in het presidium van 23 juni 2016 1 Inleiding Voor u ligt het zesde jaarverslag van de griffie dat een terugblik geeft op onze werkzaamheden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 7 juni 2012

Besluitenlijst. Raadsavond 7 juni 2012 Besluitenlijst Raadsavond 7 juni 2012 Griffie 13 juni 2012 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond 7 juni 2012 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat, J. Ballast,

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

P.J. Beers, B.J.N. Fintelman en J. Nieuwenhuizen

P.J. Beers, B.J.N. Fintelman en J. Nieuwenhuizen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 3 juni Aanwezig: Voorzitter: College: Drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers, B.J.N. Fintelman en J. Nieuwenhuizen Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: J. van

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering

Besluitenlijst Raadsvergadering Datum 11-04-2019 enlijst Raadsvergadering 4.a Ingekomen stukken en mededelingen. Voorstelnummer 22-2019 Kennis te nemen van: A. Kadernota 2020 Omgevingsdienst IJmond B. Voortgangsrapportage Duurzaamheidsagenda

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Registratienummer raad: 1195908 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Zienswijze

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering

Besluitenlijst Raadsvergadering enlijst Raadsvergadering Datum 13-04-2017 Tijd 21:30-23:00 Locatie Grote Zaal vergadercentrum Schepenmakersdijk 16 Edam Voorzitter mevrouw L.J. Sievers Omschrijving de raadsvergadering begint om ca 22.00

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 maart 2013 Agendapunt 5 2013-24 Aanwezig: J. Nielen (CDA), A. Weijers (CDA), J. Hendriks (CDA), R. Poel (PvdA), S. Derks (PvdA), A. van Diemen-Vereijken (GroenLinks),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Voorgesteld besluit 1. Aan het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD,

Beslissing aanvraag tegemoetkoming planschade Purmerweg 35B als gevolg van vaststelling bestemmingsplan Klein Where 2016 ; RD, Datum: 2 april 2019 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris M. de Goede, Notulist

Nadere informatie

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W

Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Aan de raadsleden van de gemeente Purmerend Aan de leden van het college van B&W Purmerend, 19 juni 2015 Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Purmerend, welke wordt gehouden

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 16 juni 2016 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 16 juni 2016 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 29 september 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 13 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 354947-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 14 december 2015 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5

Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5 Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5 Van 7 juli 2015 Besluiten- c.q. afsprakenlijst Voorzitter: de heer S. Stoop (burgemeester) Griffier: mevrouw A. Goslings Leden: de heren A. de Bruin (SGP), A. van der Linden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur KORT Verslag De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van het CDA

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Notulen Vaststellen notulen d.d. 5 december Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Notulen Vaststellen notulen d.d. 5 december Worden vastgesteld Datum: 12 december 2017 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester R.J. Helm, Wethouder H. Rotgans, Wethouder J. Krieger, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder M. Hegger, Wethouder G. Blom, Secretaris A. Hanekamp, Notulist

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 juni 2018 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november 2017 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer C.E. Beringen, CDA De heer A.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering van 29 januari 2019, aanvang uur

Besluitenlijst raadsvergadering van 29 januari 2019, aanvang uur Besluitenlijst raadsvergadering van 29 januari 2019, aanvang 19.30 uur Aanwezig Voorzitter Griffier Raadsadviseur De leden VVD Lokaal Liberaal GroenLinks CDA Streekbelangen PvdA ChristenUnie-SGP Maarssen

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 23 juni 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 1 juni 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

PVDA G R O E N L I N KD6 S 6 f " " f u BRUG-M Amendement Doelgroepenvervoer 16-vanRijsw-06 - Uitwerking doelgroepenvervoer Limburg - Wijziging GR Omni

PVDA G R O E N L I N KD6 S 6 f   f u BRUG-M Amendement Doelgroepenvervoer 16-vanRijsw-06 - Uitwerking doelgroepenvervoer Limburg - Wijziging GR Omni PVDA G R O E N L I N KD6 S 6 f " " f u BRUG-M Amendement Doelgroepenvervoer 16-vanRijsw-06 - Uitwerking doelgroepenvervoer Limburg - Wijziging GR Omnibuzz De Raad van de gemeente Meerssen in vergadering

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Hoorn gehouden op 11 april 2006 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Hoorn gehouden op 11 april 2006 om uur. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Hoorn gehouden op 11 april 2006 om 20.00 uur. Aanwezig 29 leden, te weten: de dames M.J.S. van Berkum-Schouten (CDA), E. de Groot

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 31 januari Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 31 januari Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 31 januari 2019 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer T.G. Aalbers, ChristenUnie, fractievoorzitter

Nadere informatie