Jaarverslag Medezeggenschapsraad EBS De Morgenster Schooljaar 2013/2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Medezeggenschapsraad EBS De Morgenster Schooljaar 2013/2014"

Transcriptie

1 Jaarverslag Medezeggenschapsraad EBS De Morgenster Schooljaar 2013/2014

2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de MR?... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Opleiding Begroting Begroting OR Ouderbijdrage... 5 OR... 5 Overblijfenquete... 6 Enquête ouderbijdrage... 7 Inrichting school... 7 Schoolreis... 7 Overblijfcoordinator Onderwijs... 8 Schoolgids... 8 Passend onderwijs... 8 Cito-toets... 8 Voorschool... 8 Kleutertijden... 9 Studiedagen... 9 Water drinken op school... 9 Huiswerkbeleid... 9 Plusklas Calamiteitenuren Schoolkamp Formatie Voorstel RDDF Formatieplan Tot slot... 11

3 Inleiding De Medezeggenschapsraad (MR) is volgens de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) verplicht om periodiek- naar zijn achterban toe schriftelijk verslag uit te brengen van zijn werkzaamheden (artikel 7 lid 3 WMS).Voor u ligt het jaarverslag van de MR van EBS De Morgenster voor het schooljaar In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich in het afgelopen schooljaar mee bezig heeft gehouden. Het jaarverslag wordt jaarlijks in oktober opgesteld. Wat doet de MR? Iedere school heeft verplicht een MR. Dat is vastgelegd in de wet (WMS). De MR is een orgaan gericht op medezeggenschap, op inspraak. De MR bestaat uit een afvaardiging van het onderwijzend personeel en ouders. De MR overlegt met de directie van de school over belangrijke schoolzaken, zoals verbeteringen in het onderwijs, geldbesteding, de keuze van een lesmethode, verandering van klassenindeling, veiligheid op school, overblijf en participatie van ouders in de school. De wet schrijft precies voor op welke gebieden de directie en bestuur van de school de MR om advies en instemming moeten vragen. In het geval van advies mag de MR alleen haar mening geven, instemming betekent dat de MR en de directie het met elkaar eens moeten zijn. De directie heeft instemming van de MR nodig op een aantal zaken, zoals het schoolplan, formatieplan, schoolbudget en regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn (Arbo). Naast de formele bevoegdheden van de MR is zij vooral een klankbord voor de directie. De OR is de achterban van de MR. De MR is een kanaal voor ouders met vragen of opmerkingen. De inspraak van de OR op het beleid van het bestuur, maar ook het contact met het bestuur loopt dus altijd via de MR. Duidelijk is dat een goede samenwerking tussen de MR en de OR van groot belang is voor alle ouders. Samenstelling Zoals aangegeven bestaat de MR uit leerkrachten en ouders. De directie maakt geen onderdeel uit van de MR, maar neemt op EBS De Morgenster wel deel aan de vergaderingen. De omvang van de MR hangt af van de het aantal leerlingen van de school. De MR van EBS De Morgenster bestaat, gezien de schoolgrootte, uit zes deelnemers, 3 leerkrachten en 3 ouders.

4 De leerkrachten waren in het schooljaar : Julia Wisse, geheel schooljaar als voorzitter (vanaf december afwezig i.v.m. zwangerschapsverlof Lianne Kraaijeveld, geheel schooljaar als vice-voorzitter en met ingang van het zwangerschapsverlof van Julia Wisse voorzitter Mayra Douglas, geheel schooljaar en penningmeester De ouders waren in het schooljaar : Arianne ten Klooster geheel schooljaar, afscheid einde schooljaar, algemeen lid Loes van den Berg, geheel schooljaar, algemeen lid Jamillah Pieternella, geheel schooljaar, secretaris Aan het einde van het schooljaar hebben zich een aantal wijzigingen in de samenstelling van de MR voorgedaan. Arianne en Julia hebben besloten afscheid te nemen van de MR. Julia is afgetreden, omdat zij na haar bevalling minder is gaan werken en daardoor niet genoeg taakuren heeft. Zij vond dit erg jammer. Om nieuwe MR leden te kunnen vinden is onder het personeel een uitvraag geweest waarbij Pauline Opheikens zich als nieuw lid heeft aangemeld ter vervanging van Julia Wisse. Na een oproep op de website hebben zich twee ouders gemeld als potentieel lid van de MR. Een ouder heeft zich teruggetrokken. Alice Burzer is als lid aan de oudergeleding toegevoegd. De nieuwe kandidaten zijn met ingang van 1 oktober 2014 toegetreden tot de MR. Vergaderingen De MR van EBS De Morgenster kent een maandelijks vergaderschema. Op de agenda staat een aantal jaarlijks terugkerende onderwerpen zoals de begroting, formatie en schoolgids. Daarnaast komen gedurende het schooljaar op de agenda onderwerpen terug die te maken hebben met de actualiteit. De notulen van de MR zijn voor iedere leerkracht en ouder beschikbaar en worden gepubliceerd op de website. (ik zou dit heroverweg: het is dan namelijk voor iedereen te zien, terwijl het alleen onze ouders en leerkrachten aangaat. Het schoolplan ligt bv op school ter inzage) Helaas is de continuïteit in de publicaties wegens ICT omstandigheden een beetje verloren gegaan. De MR heeft zich voorgenomen met ingang van het nieuwe schooljaar de notulen en agenda s van het hele schooljaar alsnog te zullen publiceren en in het vervolg de nieuwe notulen en agenda s daaraan toe te voegen. De notulen worden in het vervolg neergelegd in het ouderlokaal.

5 In de hiernavolgende paragrafen worden de belangrijkste onderwerpen kort omschreven. Onderwerpen Opleiding Ouders en Coo is een aantal avonden naar EBS De Morgenster gekomen om de MR leden te voorzien van een opleiding in het kader van de MR. 2. Begroting De MR is dit jaar wederom binnen de grenzen van de begroting gebleven met de uitgaven. Begroting OR Arianne ten Klooster en Loes van den Berg hebben de kascontrole bij de OR gedaan. De conclusie was dat de administratie van de financiën van de ouderbijdrage niet optimaal verliep. Dit kwam onder andere door een wisseling van penningmeesterschap van de OR en praktische inrichting van het beheer van de rekening. De MR heeft besloten actief op zoek te gaan naar een penningmeester voor de OR/MR met financiële kennis. -Ouderbijdrage Deze bijdrage valt onder de verantwoordelijkheid van de MR. Het beheer wordt gedelegeerd aan de OR, die werkt met het door de MR vastgestelde budget. De penningmeester van de OR is halverwege het schooljaar afgetreden wegens verhuizing. De opvolging is niet tijdig geregeld. De leden van de OR hebben geprobeerd dit zelf op lossen, maar hadden de benodigde competenties niet in huis. Om deze reden heeft de directie deze taak tijdelijk overgenomen. Omdat dit niet tot de taken van de directie hoort is dit geen wenselijke situatie en is de MR op zoek gegaan naar een penningmeester voor de ouderbijdrage. In het lopende schooljaar is dit niet gelukt, daarom wordt dit voornemen met prioriteit meegenomen naar het nieuwe schooljaar. OR De MR heeft de OR opnieuw uitgenodigd om de vergaderingen van de MR mbt de OR aangelegenheden bij te wonen en om in overleg te blijven met de MR.

6 Overblijfenquete Voor de meivakantie 2014 zijn er vanwege ontevredenheid onder enkele ouders, kinderen en leerkrachten enquêtes over de overblijf en de ouderbijdrage uitgedeeld aan de ouders en kinderen. De MR, de OR, de leerkrachten en de directie van EBS De Morgenster wilden graag het overblijven en de besteding van de ouderbijdrage evalueren. Enerzijds omdat we graag wilden weten hoe deze zaken ervaren worden en waar knelpunten zitten, anderzijds om een plan te kunnen maken voor de komende jaren. De antwoorden zijn vertrouwelijk en op basis van volledige anonimiteit uitgewerkt. Van de 195 meegegeven enquêtes voor de ouders zijn er 54 retour gekomen, dit is ongeveer 27 %. Van de 54 retour gekomen enquêtes was er 1 niet ingevuld en bij verschillende enquêtes waren niet alle vragen beantwoord. Bij bijna alle teruggekomen enquêtes is ook de kinderenquête ingevuld, terwijl dit alleen bedoeld was voor de kinderen van groep 1,2 en 3. Voor vele ouders was het niet duidelijk wat de bedoeling was van dit gedeelte in de enquête. De volgende keer kunnen we hier verbetering in aanbrengen. Bij de uitwerking van de kinderenquête is gebruik gemaakt van de gegevens van de groepen 4 tot en met 8. De uitwerking van de enquête is te vinden op de website van de school en via Uit de overblijfenquête zijn als wensen naar voren gekomen: - Minder kinderen tegelijk op het schoolplein - Meer toezicht op het plein - Eten met de eigen groepsleerkracht continueren - Verhoging van de kosten als gevolg hiervan mag, maar zo min mogelijk. Met deze wensen in gedachte heeft het bestuur externe aanbieders gevraagd om een offerte uit te brengen. De aanbieders hadden een erg hoog prijskaartje. De overblijfkosten zouden hierdoor bijna driemaal zo hoog worden. Om die reden is gekozen voor het onderzoeken van de mogelijk van interne organisatie, waarbij als uitgangspunten zijn genomen dat alle wensen van de ouders gehonoreerd moesten worden en het geheel kostendekkend zou zijn. Er is gekozen voor een professionele overblijfcoördinator, die werkt met getrainde vrijwilligers. Voor de financiële afwikkeling is een financiële overblijfmedewerker benoemd. Daarnaast eten alle leerkrachten met de kinderen en krijgen dat kwartier van hun eigen tijd gecompenseerd.

7 Als gevolg hiervan heeft het bestuur voor het eerst in tien jaar de overblijfkosten moeten verhogen naar 176,- per kind met ingang van het nieuwe schooljaar. Enquête ouderbijdrage De meeste ouders hebben aangegeven de ouderbijdrage per overboeking te willen betalen. Met ingang van het nieuwe schooljaar is dit mogelijk. Tevens hebben ouders toestemming gegeven om uit de ouderbijdrage een bedrag van 2, 50 per kind per jaar aan de leerkrachten te geven dat ze zelf naar eigen inzicht kunnen besteden voor de groep. De MR heeft de hoogte van ouderbijdrage kunnen handhaven op 40,- Inrichting school De MR heeft ingestemd met het voorstel voor een eenmalige investering van 1000,- ten behoeve van de inrichting van de school. Hierbij moet gedacht worden aan wandplaten en detailles voor in de klaslokalen. De investering is afkomstig van de ouderbijdrage. De ouders hebben in de enquête hiervoor toestemming gegeven. Schoolreis De MR is het niet eens geweest met het voorstel van de directie om de bedragen fors omhoog af te ronden naar 30,-. Het voorstel van de MR is om het bedrag van de schoolreis vast te stellen op 25,- en vanuit het budget van de OR ieder kind voor 2, 50 te subsidiëren. De MR heeft ingestemd met het voorstel van de directie om in 2014/2015 het schoolreisje voor de kleuters dichter bij huis en voor een lager budget te organiseren. Eventueel is het ook voor andere leerjaren uit te proberen. Overblijfcoordinator De MR heeft input aan de directie gevraagd omtrent de functie van financiële overblijfmedewerker en deze ook gekregen. De MR heeft afgelopen schooljaar goed kunnen samenwerken met de financiële overblijfmedewerker Deze overblijfmedewerker heeft voor de MR de enquêtes verspreid en ingenomen. De MR heeft haar hiervoor betaald.

8 3. Onderwijs Schoolgids De schoolgids is het document waarin de school haar beleid formuleert en allerlei praktische zaken worden uitgelegd. Het beleid in de schoolgids is in principe een samenvatting van het strategische beleidsplan. De MR heeft instemmingsrecht m.b.t. de schoolgids, die vervolgens ook naar de onderwijsinspectie gestuurd dient te worden ter goedkeuring. Passend onderwijs De MR heeft een informatie avond over het passend onderwijs georganiseerd voor MR en bestuur. De informatieavond werd gegeven door ouders en Coo. Tevens heeft Ger Rolsma (consultant passend onderwijs) een avond voorlichting gegeven aan MR en bestuur over het samenwerkingsverband in de regio Amsterdam en Diemen en het schoolondersteuningsplan. Cito-toets De MR heeft kritische vragen gesteld over de noodzaak van een cito-toets bij kleuters en heeft ingestemd met het afschaffen van deze toets voor de groepen 1. Echter is de citotoets een van de voorwaarden voor de subsidie voor de schakelklas. De toets kan nu nog niet afgeschaft worden. Bij een nieuwe subsidieaanvraag zou die voorwaarde kunnen vervallen. Voorschool De MR heeft de directie kunnen voorlichten over de procedure omtrent het opzetten van een voorschool en het Amsterdamse beleid m.b.t. de te gebruiken methodes Puk & Co. De MR heeft presentaties over de voorschool bijgewoond van particulieren, Impact en Swazoom. In Amsterdam Zuidoost is een voorschool voorbehouden aan een welzijnsorganisatie. In dit geval Swazoom. Ketenpartner van het stadsdeel. De MR heeft ingestemd met het opzetten van een voorschool door Swazoom.

9 Kleutertijden Ten aanzien van de kleuters is aanbevolen door de inspectie en School aan Zet dat de kleuters meer lesuren zouden moeten maken voor een betere taalontwikkeling. Voorts heeft Logo 3000 aanbevolen om midden in de week een dag rust te hebben in plaats van aan het einde van de week. Dat zou de prestaties van de kinderen ten goede komen. Ivm hiermede en met de komst van de voorschool zijn de schooltijden van de kleuters aangepast met dien verstande dat de kleuters met ingang van het nieuwe schooljaar niet meer op de woensdag naar school zullen gaan, maar in plaats daarvan op de vrijdag. De MR is akkoord gegaan met de voorgestelde wijziging van de kleutertijden en heeft de directie geadviseerd om deze wijziging zo snel mogelijk aan de ouders te communiceren en daarbij toe te lichten waarom er gekozen is voor deze inrichting van de kleutertijden en de uitwerking in de praktijk zoals studiedagen voor de kleutergroepen. Werkende ouders zullen werktijden en / of opvangdagen moeten ruilen. Enkele ouders hebben aangegeven dit lastig te vinden, veel ouders vonden het juist prettig dat de kinderen meer schooltijd kregen. Studiedagen De MR heeft met de directie gepuzzeld over de studiedagen in De MR vindt het belangrijk om bij de indeling van de studiedagen het zo prettig mogelijk te laten uitkomen voor de ouders. De MR heeft aangegeven er de voorkeur aan te geven de studiedagen te laten aansluiten op de vakanties. De directie geeft aan dat de studiedagen verspreid over de weekdagen belangrijk is in een team met part- timers. Er is voor zoveel mogelijk gekozen voor zoveel mogelijk aansluiting aan vrije dagen. Water drinken op school De MR heeft de directie advies gegeven hoe om te gaan met het voorstel om het drinken van water in plaats van andere dranken in te voeren op school. Na advies van de MR is besloten voortaan woensdag waterdag te laten zijn. Er wordt op deze dag gestimuleerd en beloond om water te drinken. Huiswerkbeleid Naar aanleiding van een mail van ouders die ging over de hoeveelheid huiswerk die de kinderen mee naar huis krijgen heeft de MR de directie gevraagd om huiswerkbeleid op te stellen en de MR mee te laten lezen met het huiswerkbeleid dat door de directie wordt opgesteld.

10 Plusklas De MR heeft de directie verzocht om de plusklas te evalueren. De MR vindt het doel van de plusklas, leren leren, een doelstelling voor alle kinderen. De MR wil graag weten wat de meerwaarde van de plusklas is en hoe dit zich resulteert. De MR heeft tevens aan de directie aangegeven dat het een optie is om de plusklas in te brengen als bijzonderheid binnen het samenwerkingsverband ihkv passend onderwijs. Calamiteitenuren De MR heeft met de directie de gang van zaken rond het naar huis sturen van kinderen besproken en om een calamiteitenplan gevraagd zodat ouders weten wat ze kunnen verwachten. Op 5 december 2013 zijn calamiteitenuren (halve schooldag) voor de groepen 4 t/m 8 ingezet. Voor groep 3 waren er geen calamiteitenuren ingezet. De MR heeft aan het einde van het schooljaar ingestemd om de calamiteitenuren die nog over waren de vrijdagmiddag voor de schoolvakantie in te zetten voor groep 4 t/m 8. Groep 3 heeft de hele vrijdag voor de schoolvakantie vrij gekregen. Schoolkamp De MR is niet akkoord gegaan met het voorstel van de directie om een buffer te vormen van het kampgeld dat dit jaar teveel door de ouders van groep 7/8 is betaald. De MR vindt het niet eerlijk dit geld voor de komende kampjaren en/of andere doeleinden te gebruiken. Het is van belang om komende jaren zo goed mogelijk vooraf een goede begroting van de kampkosten te maken. In 2012/2013 was er kampgeld over. In 2013/2014 was er een tekort. Met het geld dat in 2012/2013 over was, is het tekort in 2013/2014 gedeeltelijk, maar niet geheel gecompenseerd. Het tekort is gelegen in een kamplocatie dat verder weg ligt. Hierdoor zijn de vervoerskosten hoger uitgevallen. Feitelijk is het zo dat het ene jaar minder kost en het andere jaar meer. Als de directie een tweejaarlijks rooster houdt, zodat de kinderen altijd naar twee plaatsen gaan, zal dat wel zo blijven.

11 4. Formatie Voorstel RDDF RDDF staat voor Risico Dragend Deel van de Formatie. Door het drastisch dalen van de loonkostensubsidie voor de I/D (instroom/doorstroom)regeling), met de bedoeling deze vrijwel geheel te schrappen, is het bestuur genoodzaakt geweest om over te gaan tot ontslag van een aantal personeelsleden. Deze hebben een jaar geleden te horen gekregen dat zij in de RDDF zitten. De MR heeft meegedacht op welke wijze de leemtes die als gevolg hiervan zijn ontstaan in te vullen en heeft ingestemd met het nieuw gedane voorstel. Formatieplan Het formatieplan is een jaarlijks terugkerend onderwerp. In het formatieplan wordt vastgelegd hoeveel klassen van welke groep in het volgende schooljaar zullen worden ingericht. Daarbij is het aantal leerlingen per klas een belangrijke parameter. EBS De Morgenster heeft een bedrag uit eigen middelen gereserveerd. Met ingang van schooljaar komt er een klas bij. De MR heeft aan de directie meegegeven om bij formatieplan te denken aan uitbreiding van ib- uren en een gedragsspecialist. Het formatieplan is besproken en goedgekeurd in de MR. Tot slot De MR krijgt regelmatig s binnen van ouders die vragen hebben over beleidszaken die de school aangaan. De MR is blij met alle input en kritische vragen. De MR bespreekt deze altijd op de vergadering en geeft daarna een terugkoppeling aan de ouders. De MR zal zich komend schooljaar wederom inzetten voor de school en ziet er naar uit de vruchtbare samenwerking met de directie, bestuur en OR wederom voort te zetten. We zijn er tenslotte voor de kinderen en de school.

Medezeggenschapsraad. CBS Onze Wereld. Jaarverslag

Medezeggenschapsraad. CBS Onze Wereld. Jaarverslag Medezeggenschapsraad CBS Onze Wereld Jaarverslag 2014-2015 Rotterdam, september 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS Onze Wereld voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag BASISSCHOOL VILT Leeuwerikstraat 5 6325 BD Vilt - Valkenburg a/d Geul Medezeggenschapsraad bs Heilig Hart Sibbe bs Vilt Jaarverslag 2015 2016 Sibbe, september 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016 MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School Jaarverslag 2015-2016 Badhoevedorp, Oktober 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Burgemeester

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR

JAARVERSLAG MR JAARVERSLAG MR 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Taken van de MR... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Onderwerpen Schooljaar 2016-2017... 4 Samenstelling MR... 4 Schoolplan 2015-2019... 4 Schoolgids

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2012-2013

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2012-2013 Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2012-2013 Tilburg, juni 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Theo Thijssenschool Schooljaar 2015-2016 Amsterdam, november 2016 2 Inhoud Inleiding...3 Wat doet de MR?...3 Samenstelling MR schooljaar 2015-2016...4 Activiteiten en resultaten

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE ARK & DE ARK VAN NOACH

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE ARK & DE ARK VAN NOACH JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE ARK & DE ARK VAN NOACH Beste mensen, Bij deze treft u het jaarverslag aan van de Medezeggenschapsraad (MR) van KBS De Ark en KBS De Ark van Noach in IJsselstein. In

Nadere informatie

MR JAARVERSLAG 2012-2013. Inleiding:

MR JAARVERSLAG 2012-2013. Inleiding: MR JAARVERSLAG 2012-2013 1 Inleiding: Voor u ligt het eerste jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van obs De Fontein voor het schooljaar 2012-2013. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Algemeen... 2 3 Bezetting MR 2017 2018... 2 4 Specifieke onderwerpen... 3 4.1 Continurooster en vijf gelijke dagenmodel...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Oostenwind Raalte

Medezeggenschapsraad Oostenwind Raalte Medezeggenschapsraad Oostenwind Raalte Jaarverslag 2017 Raalte, maart 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van Oostenwind voor het jaar 2017. Tot 2015 hadden jaarverslagen

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016-2017 Bleiswijk, oktober 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de MR?... 3 Samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Ontwikkelingen binnen het team... 4 TSO/BSO...

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Kindcentrum De Parel, te Heeze

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Kindcentrum De Parel, te Heeze Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015 Kindcentrum De Parel, te Heeze Februari 2016 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Wat doet de MR? 3 3. Samenstelling MR 3 4. Activiteiten & besproken onderwerpen in 2015

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2016-2017 Amersfoort, oktober 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de MR?... 4 Samenstelling... 4 Onderwerpen ter bespreking... 5 Instemming... 5 Advisering...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2016-2017 Tilburg, september 2017 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

MR-jaarverslag

MR-jaarverslag MR-jaarverslag 2015-2016 Aan alle ouders, personeelsleden en andere geïnteresseerden, Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de MR waarin zij een samenvatting geeft van haar werkzaamheden en activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

MR - Jaarverslag

MR - Jaarverslag Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van PCBS De Holm over het schooljaar 2017-2018. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich in het afgelopen

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mgr. Scholtensschool Schooljaar 2016 2017 Inhoud van dit jaarverslag Wat is het doel van dit MR-jaarverslag?... 3 Wat is de MR?... 3 Wat doet de MR?... 3 Wat betekent de

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2014-2015 Tilburg, september 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016-2017 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Paus Johannes School Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Medezeggenschapsraad r.k.b.s. Paus Johannes?... 4 Samenstelling en bijeenkomsten van de MR... 5 Inspanningen

Nadere informatie

De Twaalfruiter Jaarverslag Medezeggenschapsraad

De Twaalfruiter Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Twaalfruiter Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 Jaarverslag MR De Twaalfruiter 2017-2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord. 3 Taken van de MR 4 Samenstelling van de MR 4 Vergaderingen 5 Onderwerpen

Nadere informatie

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de MR- DOMMELRODE INLEIDING De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de ouders meer te betrekken bij de onderwerpen die door MR behandeld worden.

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2017-2018 Versie 1.0 Definitief 16 oktober 2018 MR Jaarplan 2017-2018 OBS De Watermolen Definitief Versie 1.0 16 oktober 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Inleiding Wat doet de MR? MR samenstelling Vergaderingen Ouderbijdrage Wijziging directiestructuur Formatie...

Inleiding Wat doet de MR? MR samenstelling Vergaderingen Ouderbijdrage Wijziging directiestructuur Formatie... Jaarverslag medezeggenschapsraad 2017/2018 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat doet de MR?... 3 MR samenstelling... 3 Vergaderingen... 4 Ouderbijdrage... 4 Wijziging directiestructuur... 5 Formatie... 5

Nadere informatie

MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag

MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag MR Kbs Kievitsloop Jaarverslag 2014-2015 MR KBS Kievitsloop Februari 2016 MR Kievitsloop Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 2 ORGNISATIE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD...5 2.1 VERGADERINGEN EN BIJEENKOMSTEN...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

Jaarverslag MR Beatrixschool

Jaarverslag MR Beatrixschool Jaarverslag MR Beatrixschool Schooljaar 2012-2013 Een jaarverslag om als Medezeggenschapsraad ouders/verzorgers en medewerkers te informeren over, en te betrekken bij zaken, die veelal jaarlijks, aan bod

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 Medezeggenschap in Beleid Inleiding Het vormgeven aan en uitvoeren van beleid van een school is steeds meer een taak van ouders, leerkrachten, directie en bestuur samen. In het MR-jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze MR 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Visie en missie 2.3 Samenstelling 2.4 Werkwijze 3. Verantwoording schooljaar 2017-2018 3.1 vrijwillige

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2015/2016 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 016-017 Rijswijk, 4 oktober 017 0 Inhoud: 1 Inleiding Samenstelling en werkwijze MR.1 Wat doet de MR?. Samenstelling.3 Werkwijze 3 Jaarplanning 3 4 Onderwerpen schooljaar 016-017 4 5 Ervaringen

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

JAARPLAN MR Daltonschool De Meer Van t Hofflaan EP Amsterdam

JAARPLAN MR Daltonschool De Meer Van t Hofflaan EP Amsterdam JAARPLAN MR 2014-2015 Daltonschool De Meer Van t Hofflaan 50 1097 EP Amsterdam mr@daltonschooldemeer.nl Oktober 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Taakstelling 3 Financiën 3 Samenstelling 4 Onderwerpen 5 Werkgroepen

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

MR Jaarverslag

MR Jaarverslag MR Jaarverslag 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Haarschool over het schooljaar 2014/2015. Met dit verslag legt de MR formeel verantwoording af

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen Inhoud Voorwoord Algemeen Samenstelling MR en datum van indiensttreding Werkwijze Overzicht besproken onderwerpen Vooruitblik schooljaar 2015-2016 p.2. p.2. p.3. p.3. p.4. p.5. 1 Voorwoord Middels het

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

MR KBS Kievitsloop Jaarverslag

MR KBS Kievitsloop Jaarverslag MR KBS Kievitsloop Jaarverslag 2017-2018 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 ORGANISATIE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD...4 2.1 VERGADERINGEN EN BIJEENKOMSTEN...4 2.2 SAMENSTELLING...5 2.3 AGENDA EN NOTULEN...5 2.4

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

Beleidsplan Tussen Schoolse Opvang (TSO) OBS Sjtadssjool

Beleidsplan Tussen Schoolse Opvang (TSO) OBS Sjtadssjool Definitie: De Tussen Schoolse Opvang (TSO) is vrije tijd en een onderbreking van leeractiviteiten. Het overblijven, moet leuk zijn. Het is een periode waar het kind tot rust kan komen (actief of passief)

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Activiteitenplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2016-2017... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: Tijd: Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Jacqueline Jacobs.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: Tijd: Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Jacqueline Jacobs. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 27-08-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel, Helene Steijn,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2013-2014 Tilburg, september 2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

HET OVERBLIJFREGLEMENT:

HET OVERBLIJFREGLEMENT: HET OVERBLIJFREGLEMENT: De medezeggenschapsraad heeft haar instemming gegeven ( ouders instemmingsrecht en leerkrachten, adviesrecht) over dit overblijfreglement volgens artikel: 9c van de wet medezeggenschap

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Ouderraad Medezeggenschapsraad Schooljaar Datum : oktober 2015 Opsteller MR : Martin van Wijk Opsteller OR : Henk Sloots

JAARVERSLAG. Ouderraad Medezeggenschapsraad Schooljaar Datum : oktober 2015 Opsteller MR : Martin van Wijk Opsteller OR : Henk Sloots CBS Het Kompas, méér dan richtinggevend JAARVERSLAG Ouderraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Datum : oktober 2015 Opsteller MR : Martin van Wijk Opsteller OR : Henk Sloots 1 Jaarverslag OR/MR

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker Jaarverslag 2013-2014 Januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 De medezeggenschapsraad...4 2.1 Doel en bevoegdheden medezeggenschapsraad...4 2.2 Samenstelling

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

OBS t Schöppert. Daltonschool

OBS t Schöppert. Daltonschool OBS t Schöppert Daltonschool MR 2016-2017 Inhoud 1. Wie zijn we? 2. Missie & Visie 3. Werkwijze 4. Wettelijk kader 5. Vaste vergaderonderwerpen 6. Jaarlijks terugkerende onderwerpen 7. Wisselende onderwerpen,

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt

Jaarplan Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad CBS Het Krijt 1 Inhoud Inleiding... 3 Taken MR... 4 Samenstelling en taakverdeling... 5 Onderwerpen... 7 Vergaderingen... 6 Communicatie... 7 Aanwending van financiële

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar

Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar Bilthoven, oktober 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling van de MR... 3 MR overlegpartners... 4 Besproken thema s en onderwerpen... 4 Tot slot... 6 Bijlage 1: Jaarplanning MR Van Dijckschool

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool de Sporckt Jaarverslag 2015-2016 Tilburg, oktober 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens: De missie van onze MR:

Organisatie Contactgegevens:    De missie van onze MR: 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm

Jaarplan Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm 05-10-2015 Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm Arjen van der Beek Inhoud 1 Inleiding 1 2 Visie 1 3 Rechtsgeldigheid

Nadere informatie

Besluiten en adviezen MR St. Jan: schooljaar _Besluiten en adviezen schooljaar_ doc 1-10

Besluiten en adviezen MR St. Jan: schooljaar _Besluiten en adviezen schooljaar_ doc 1-10 en en adviezen MR St. Jan: schooljaar 2010-2011 20110831_en en adviezen schooljaar_2010-2011.doc 1-10 13-10-2011 Financieel jaarverslag 2009- Deelnemende 2010, begroting en ouders ouderbijdrage 2010-2011

Nadere informatie

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad

Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Het jaarverslag van de medezeggenschapsraad Maria in Campisschool Te Assen 2015-2016 Inhoud van het jaarverslag - De samenstelling van de MR - De behandelde onderwerpen - Het overleg met het bestuur en

Nadere informatie

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016

Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016 Jaarprogramma Medezeggenschapsraad (MR) 2015-2016 Sint-Clemensschool Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Telefoon: 0521-512820 www.clemensschool.nl mrstclemensschool@catent.nl Jaarprogramma MR Pagina 1 Inhoud

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag

Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker. Jaarverslag Medezeggenschapsraad Josephschool Pijnacker Jaarverslag 2017-2018 1 november 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De medezeggenschapsraad... 4 2.1 Doel en bevoegdheden medezeggenschapsraad... 4 2.2 Samenstelling

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg

Jaarverslag 2009/2010. Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Jaarverslag 2009/2010 Medezeggenschapsraad PCBS De Ploeg Inhoudsopgave Voorwoord pag. 1 Samenstelling van de medezeggenschapsraad pag. 2 Interne activiteiten pag. 3 Instemmings- en adviesaanvragen pag.

Nadere informatie

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR Jaarverslag MR 2012-2013 De Driemaster is een openbare basisschool waar alle kinderen, zonder onderscheid, maatschappelijk en economisch weerbaar worden gemaakt, zodat zij later democratische en kritische

Nadere informatie

Jaarverslag MR De Kralingsche School, Rotterdam

Jaarverslag MR De Kralingsche School, Rotterdam Jaarverslag MR 2015-2016 De Kralingsche School, Rotterdam Juni 2016 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Kralingsche

Nadere informatie