De administrateur-generaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De administrateur-generaal"

Transcriptie

1 Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum II/A/997/67/agy/bh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert Annik Garigliany attachés telefoon Betreft: Oriëntering van aanvragen en brevetten Bijzondere situatie van de dienst Prestations familiales garanties - Gewaarborgde Gezinsbijslag Rationaliseren en uniformiseren van de werkprocessen Mevrouw, Mijnheer, 0. Huidige situatie 1. Oriëntering van de aanvragen/stukken als er geen dossier is 2. Oriëntering van de aanvragen/stukken/brevetten als er wel een dossier is 2.1. Overdracht van bevoegdheid tussen de kinderbijslagfondsen en de dienst Prestations familiales garanties - Gewaarborgde Gezinsbijslag 2.2. De brevetten in het algemeen: aansluitingsnummers en bureaunummers 3. Inwerkingtreding 0. Huidige situatie In het kader van zijn streven naar optimale dienstverlening aan de gezinnen doet de RKW gestaag inspanningen om hun zo snel mogelijk het passende antwoord te geven: correcte en stipte betaling van de kinderbijslag. Daarom is de laatste jaren een hele reeks instrumenten ingevoerd om het onderzoek van de kinderbijslagdossiers door de fondsen te vereenvoudigen en te versnellen:

2 page 2 toegang tot de socioprofessionele databanken (Rijksregister, DMFA, Personeelsbestand, ARZA, ), automatisch onderzoek van het recht het nieuwe brevet Die instrumenten worden gebruikt om te voldoen aan de plicht tot informeren, zelf het initiatief nemen en raad geven, die het Handvest van de sociaal verzekerde oplegt aan de instellingen van de sociale zekerheid (in de ruime zin van het woord). 1 Heel wat poststukken (aanvragen om kinderbijslag, brevetten, ) worden ofwel ten onrechte naar de Rijksdienst gestuurd (want niet voor hem bestemd), ofwel met onduidelijke adressering (zonder vermelding van de dienst waarvoor het stuk bestemd is). Dit heeft geleid tot een toevloed van post die ten onrechte bij de diensten Bemiddeling/Oriëntering en Gewaarborgde Gezinsbijslag / Prestations familiales garanties van de Rijksdienst terecht komt. Dat heeft een negatieve weerslag op de snelheid en dus de efficiëntie van het onderzoek van de aanvragen. Daarom wil ik met deze dienstbrief herinneren aan de richtlijnen in dit verband. 2 Deze dienstbrief voorziet bovendien ook in specifieke procedures voor de uitwisseling van aanvragen en brevetten met de dienst Gewaarborgd Gezinsbijslag / Prestations familiales Garanties. De regels verschillen naargelang het kinderbijslagfonds al dan niet een dossier heeft voor het betrokken kind. 1. Oriëntering van de aanvragen/stukken als er geen dossier is Als een kinderbijslagfonds een aanvraag om kinderbijslag ontvangt (of gelijk welke informatie die als een aanvraag beschouwd kan worden, ook een aanvraag om Gewaarborgde Gezinsbijslag) moet het nagaan of die aanvraag voor hemzelf bestemd is. Als dat niet het geval is moet het nagaan voor welke instelling de aanvraag bestemd is en ze zo snel mogelijk doorsturen. 1 Wet van CO 1314 van Dienstbrief 996/58 van Brevet van rechthebbende Dienstbrief 997/59 van Oriëntatiedossiers Fonds 100 Dienstbrief 996/50 van Administratieve implementatie RIP, DMFA, automatisch onderzoek van het recht en gebruik van het nieuwe brevet Omzendbrief van de Rijksdienst CO 1348 van DMFA Multifunctionele aangifte van de werkgever Aanpassing van de regels betreffende het brevet van rechthebbende en de provisionele betalingen Dienstbrief 997/52 du Kadaster van de kinderbijslag Gids van de gebruiker

3 page 3 Algemene regel: volledig onderzoek door het kinderbijslagfonds Een fonds dat een 'aanvraag' ontvangt waarvoor zijn bevoegdheid niet vaststaat, moet de volgende procedure volgen: (a) het document aandachtig lezen want soms blijkt uit de vermelde gegevens duidelijk dat een andere instelling bevoegd is; (b) als het document op onduidelijke manier verwijst naar feiten kan het fonds natuurlijk telefonisch contact opnemen met de sociaal verzekerde(n) voor meer informatie aan de hand waarvan eventueel vastgesteld kan worden wie de werkgever is, wat de socio-professionele situatie is, en dus welke instelling bevoegd is; (c) in het Kadaster nagaan of er eventueel bij een andere instelling een recent dossier bestaat op naam van de sociaal verzekerde. Het NRW raadplegen op basis van een verwijzing naar een huidige of recente werkgever (bijvoorbeeld voor werkloosheid of ziekte): als zo'n dossier gevonden wordt en dus geconcludeerd kan worden dat een andere instelling bevoegd is voor de kinderbijslag, stuurt het fonds het document naar die instelling in overeenstemming met de regels van het Handvest van de sociaal verzekerde en die in verband met de provisionele betalingen. (d) Bij gebrek aan afdoende identificatiegegevens kent het fonds de sociaal verzekerde een dossiernummer toe (neemt hem dus op) in het Kadaster en krijgt het op die manier toegang tot de socioprofessionele gegevens voor de vestiging van het recht op gezinsbijslag (samenstelling van het gezin, RIP,...) en/of om vast te kunnen stellen welke instelling bevoegd is (via RIP en NRW) De opzoekingen moeten alleen gedaan worden voor de sociaal verzekerden in het gezin en voor de (half)broers en (halfzusters) die men kent buiten het gezin. In uitzonderlijke gevallen: Na uitputting van de mogelijkheden van bovenstaande procedure doet het fonds een beroep op de dienst Bemiddeling-Oriëntering van de Rijksdienst (bureau 18 van fonds 100). Of een aanvraag nu al dan niet de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag betreft, ze wordt altijd naar de dienst Bemiddeling-Oriëntering gestuurd. Als Bemiddeling-Oriëntering geen aanvullende informatie kan vinden, wordt het document naar de Nationale of de Internationale Bemiddeling gestuurd (bureaus 19 en 21 van fonds 100) dat de opzoekingen voortzet, eventueel door zich tot de betrokkene zelf te richten. De dienst Bemiddeling (afdelingen Oriëntering, Nationale en Internationale Bemiddeling) is niet bevoegd om te beslissen over te gegrondheid van een aanvraag of om de sociaal verzekerde te laten weten dat de aanvraag afgewezen wordt, en a fortiori niet om te betalen. Zijn rol is beperkt tot de snelle identificatie en doorzending van het document naar de instelling die bevoegd is om het te behandelen.

4 page 4 Aangezien die dienst buiten het betaalcircuit valt, is de procedure van het automatisch onderzoek van het recht die vereist dat het onderzoek van een dossier afgerond moet worden, niet van toepassing. Als hij bijvoorbeeld (via de DMFA-databank of vroeger de LATG) de laatste werkgever van een werkloze rechthebbende vindt, moet hij dadelijk de aanvraag naar het bevoegde fonds sturen dat op zijn beurt bevoegd is om die te onderzoeken. Verder moet gezegd worden dat deze dienst geen andere of verfijndere opzoekingsmiddelen ter beschikking heeft dan die waarover alle dossierbeheerders van de kinderbijslagfondsen beschikken. Ik vraag u de beschreven procedures strikt te willen volgen: stukken die door de Rijksdienst onmogelijk naar de juiste bestemmeling gestuurd kunnen worden, zullen systematisch teruggestuurd worden naar de afzender voor gevolg in overeenstemming met de procedures. 2. Oriëntering van de aanvragen/stukken/brevetten als er wel een dossier is 2.1. Overdracht van bevoegdheid tussen de kinderbijslagfondsen en de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties Context Het stelsel van de Gewaarborgde Gezinsbijslag is residuair. Het recht op Gewaarborgde Gezinsbijslag kan met andere woorden enkel onderzocht worden indien er ofwel geen enkel recht op gezinsbijslag bestaat krachtens een Belgische, een buitenlandse of een internationale kinderbijslagregeling of als er in de andere kinderbijslagregeling slechts recht bestaat voor een bedrag dat lager ligt dan dat van de bijslag die in overeenstemming met de wet van 20 juli 1971 tot instelling van de Gewaarborgde Gezinsbijslag kan worden toegekend. Elk recht in de werknemersregeling primeert dus op de Gewaarborgde Gezinsbijslag. Sinds 1 juli 2004 (gegevens over het derde kwartaal 2004) verwerken de kinderbijslaginstellingen systematisch de RIP-berichten. Wat betreft de DMFA-berichten is de systematische verwerking gestart op 1 oktober 2004 (gegevens voor het derde kwartaal 2004). Deze systematische verwerking heeft betrekking op de vaststelling van het recht (voor de rechthebbenden met rolcode 101 of in geval van verandering van voorrang voor de bijslagtrekkenden met rolcode 103 of de vierde actoren met rolcode 106) of de bepaling van de bevoegdheid. Samen met deze systematische exploitatie van de RIP- en DMFA-berichten is de nieuwe procedure voor het automatisch onderzoek van het recht, de provisionele betalingen en het gebruik van het nieuw brevet, toegelicht in de CO 1348 van 11 februari 2004 in werking getreden.

5 page 5 De CO 1348 bepaalt dat een RIP-bericht volstaat om de provisionele betaling van de kinderbijslag in de werknemersregeling aan te vatten, ook in het raam van een eerste (nieuw) recht. De validatie van de provisioneel uitgevoerde betalingen gebeurt aan de hand van de DMFA-berichten. In een aantal situaties blijft echter de oude procedure (onderzoek door de bevoegde kinderbijslaginstelling) van toepassing. Dit is onder meer het geval voor of tegenover het stelsel van de Gewaarborgde Gezinsbijslag. Het doel van deze dienstbrief bestaat erin te preciseren: 1 op welk ogenblik de kinderbijslaginstellingen het dossier dienen over te maken aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag als zij vaststellen dat er geen enkel ander recht op gezinsbijslag meer bestaat; 2 wanneer en hoe de bevoegdheidsoverdracht geregeld dient te worden als de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag een voorrangsrecht in de werknemersregeling vaststelt. Op basis van de opgedane ervaring sinds 1 oktober 2004 gelden daarvoor voortaan de volgende uniforme procedures Overdracht van de bevoegdheid naar de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties Basisprincipe De kinderbijslaginstellingen maken het dossier maar over aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties als zij hebben onderzocht en vastgesteld dat er geen enkel ander recht op kinderbijslag bestaat. Daarbij dient rekening te worden gehouden met de trimestrialisering Uitvoering in de praktijk De kinderbijslaginstellingen dienen voorafgaandelijk een onderzoek naar een potentieel voorrangsrecht van de gezinsleden/ouders en de gekende (half)broers en zussen buiten het gezin in te stellen. Slechts als daarbij geen ander recht kan worden aangetroffen, maken zij het dossier met een brevet over aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties. In dat verband wordt herinnerd aan de richtlijnen gegeven met CO 1348 van 11 februari Wanneer de betalende kinderbijslaginstelling op de einddatum van het getrimestrialiseerd recht geen gegevens over de socio-professionele situatie van de rechthebbende bezit, dient zij onmiddellijk de beschikbare databanken te raadplegen. Leveren deze consultaties geen resultaat op, dan vraagt de kinderbijslaginstelling de ontbrekende gegevens aan de betrokkenen. Om te vermijden dat bij de ontvangst van het antwoord nog bijkomende vragen moeten worden gesteld, dienen bij die gelegenheid ook de relevante gegevens over de beroepsloopbaan van de andere potentiële rechthebbenden te worden gevraagd.

6 page 6 Om een onderbreking in de betalingen te voorkomen, dient het antwoord prioritair te worden behandeld. Pas als bij de afronding van dat onderzoek geen ander recht wordt aangetroffen, wordt het dossier met een brevet aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties overgemaakt. Voorbeeld De rechthebbende treedt uit dienst op 31 januari 2006 (RIP-out). Op 31 maart 2006 (einddatum getrimestrialiseerd recht) heeft de kinderbijslaginstelling nog geen verdere gegevens over de socioprofessionele situatie van de rechthebbende vanaf 1 februari 2006 ontvangen. Door consultatie van de databanken en eventueel via bevraging van de betrokkene gaat de kinderbijslaginstelling na of de rechthebbende, een gezinslid, een ouder of een gekende (half)broer of zus buiten het gezin recht op kinderbijslag kan openen. Pas als uit dat onderzoek blijkt dat er vanaf 1 april 2006 buiten de Gewaarborgde Gezinsbijslag geen enkel ander recht op kinderbijslag bestaat, wordt het dossier met een brevet overgemaakt aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties. Aangezien geen verdere (provisionele) betaling meer mogelijk is, wordt de einddatum van de betalingen op het brevet vermeld Overdracht van de bevoegdheid van de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties Basisprincipes Het recht op Gewaarborgde Gezinsbijslag is residuair ten opzichte van elk ander recht op kinderbijslag in de werknemersregeling. Zodra er dus een (provisionele) betaling in de werknemersregeling mogelijk is, wordt de betaling van de Gewaarborgde Gezinsbijslag stopgezet en het dossier met een brevet overgemaakt aan de nieuw bevoegd geworden kinderbijslaginstelling. Deze procedure geldt ongeacht of de mogelijkheid tot betaling in de werknemersregeling voorvloeit uit de ontvangst van een RIP-bericht, een DMFA-bericht, een andere socio-professionele flux (werkloosheid, ziekte,.) of een wijziging in de gezinssituatie. Om een onderbreking in de betalingen te vermijden betaalt de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag- Prestations familiales garanties echter nog de kinderbijslag (barema art. 40 KBW) voor de maand waarin hij het brevet aflevert als het kind verder in hetzelfde gezin blijft wonen. Samen met de verzending van het brevet wordt de regularisatie gevraagd van de ten onrechte betaalde Gewaarborgde Gezinsbijslag. De kinderbijslaginstelling die het brevet ontvangt, dient op basis van de gegevens op het brevet en het bericht waaruit het recht op (provisionele) betaling in de werknemersregeling blijkt, de (provisionele) betaling van de kinderbijslag over te nemen en de ten onrechte uitbetaalde Gewaarborgde Gezinsbijslag te regulariseren.

7 page 7 Opmerking Indien het recht in de werknemersregeling ontstaat omdat het kind het gezin van de rechthebbende in de regeling Gewaarborgde Gezinsbijslag verlaat, verliest het kind hoe dan ook zijn recht op Gewaarborgde Gezinsbijslag (kind niet meer ten laste van de aanvrager). In dat geval kan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag - Prestations familiales garanties dan ook geen provisionele betaling voor de maand van bevoegdheidsoverdracht uitvoeren Uitvoering in de praktijk Overzicht van de procedure in tabelvorm. Bericht waaruit de mogelijkheid tot (provisionele) betaling in de werknemersregeling blijkt Tot wanneer betaalt de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag -Prestations familiales garanties? Wanneer vat de volgende kinderbijslaginstelling de (provisionele) betalingen aan? Wanneer gebeurt de terugstorting van de onverschuldigd betaalde gewaarborgde gezinbijslag? RIP-bericht DMFA-bericht Andere socioprofessionele flux (werkloosheid, ziekte, ) Tot het einde van de maand waarin het bericht wordt behandeld en het brevet afgeleverd. Vanaf de eerste dag van de maand volgend op die waarin het brevet wordt afgeleverd. Bij de uitvoering van de eerste betaling in de maand na de aflevering van het brevet. Wijziging in de gezinssamenstelling Voorbeelden 1. De dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties betaalt. Op 14 februari begint de broer in het gezin te werken. Het RIP-bericht komt binnen einde februari en wordt in maart behandeld. De dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties betaalt tot 31 maart en levert in maart een brevet af aan de kinderbijslaginstelling van de broer. Daarbij wordt de regularisatie van de betaalde kinderbijslag voor februari en maart gevraagd. Op basis van het RIP-bericht kan de kinderbijslaginstelling van de broer de kinderbijslag provisioneel betalen tot 30 juni in afwachting van het DMFA-bericht. De kinderbijslaginstelling neemt bijgevolg de betalingen onmiddellijk over, regulariseert de betalingen voor februari en maart met de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties en betaalt vanaf 1 april aan de bijslagtrekkende. Bij ontvangst van het DMFA-bericht valideert de kinderbijslaginstelling van de broer haar betalingen.

8 page 8 2. De dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties betaalt aan de moeder. Op 28 mei verneemt de dienst dat op 14 april de grootvader in het gezin is komen wonen. De grootvader kan op basis van zijn pensioen een recht op kinderbijslag openen voor zijn kleinkinderen. De dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties betaalt nog voor mei en levert een brevet af aan het kinderbijslagfonds van de grootvader. De betalingen voor april en mei worden geregulariseerd met de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag-Prestations familiales garanties De brevetten in het algemeen: aansluitingsnummers en bureaunummers Als een kinderbijslagfonds een brevet naar de Rijksdienst of naar een ander kinderbijslagfonds stuurt, moet het daarbij het nummer van het betrokken bureau en het aansluitingsnummer vermelden. De instelling die het brevet invult (instelling A) vermeldt in de daartoe bestemde vakken de eigen identificatiegegevens en die van de andere betrokken instelling. Ook de gegevens van de nieuwe werkgever moeten vermeld worden. Zoals hiervoor al gezegd moeten aanvragen ingediend bij fonds 100 ter identificatie en correcte oriëntatie zo nodig een dossiernummer in het Kadaster krijgen (erin opgenomen worden) maar dat zijn dan in geen geval betaaldossiers. Dat betekent dat er geen brevetten van rechthebbende naartoe gestuurd mogen worden. Voor alle andere diensten van de Rijksdienst en voor de bureaus van de kinderbijslagfondsen moeten het aansluitingsnummer en het bureaunummer vermeld worden. Bij dienstbrief 996/50 is een lijst gevoegd van de bureaunummers van de Rijksdienst (+ zie adressen hierbij). Het RIP-bericht (D051) bevat het aansluitingsnummer van de werkgever zoals het voorkomt in het Nationaal Repertorium van de Werkgevers (NRW) en het bureaunummer. Bij raadpleging van het Personeelsbestand (P051 = databank RSZ) wordt alleen het nummer van de werkgever vermeld. In dat geval moet men naar de DMFA gaan om de categorie werkgever (EmplyerClass) te weten te komen en naar het NRW voor het aansluitingsnummer kinderbijslag en het bureaunummer van het kinderbijslagfonds. Dit is ook van toepassing voor de Europese instellingen aangesloten bij de RSZ en bij de Rijksdienst voor hun hulppersoneel (categorie 'werkgever' = 032 en 443, in geen geval 043):

9 page 9 de Europese Commissie, RSZ , aansluiting 148/17047, bureau 11 en de Raad van de Europese Unie RSZ , aansluiting 148/69594, bureau 11. Ten slotte moet nog gezegd worden dat de NMBS (B-holding) bij de Rijksdienst aangesloten is onder nummer 148/00017, bureau 11. Ze betaalt zelf de kinderbijslag aan haar personeel. De brevetten van rechthebbende moeten dus rechtstreeks naar fonds 98 gestuurd worden (zie lijst kinderbijslagfondsen). 3. Inwerkingtreding De hiervoor uitgezette richtlijnen kaderen in de uniformisering van de werkprocessen en zijn onmiddellijk van kracht. Ik dank u voor uw medewerking. Hoogachtend Johan Verstraeten

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Verwerking van de RIP-

Nadere informatie

Departement Controle

Departement Controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1377 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.12.2008 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Herziening

Nadere informatie

DMFA. automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet. DMFA - Juni

DMFA. automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet. DMFA - Juni DMFA automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet DMFA - Juni 2004 1 DMFA? de wet van 26.07.1996 tot administratieve modernisering e-government van de sociale zekerheid de driemaandelijkse

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.07.2004 uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

De administrateur-generaal,

De administrateur-generaal, Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal, Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 26.09.2008 II/A/997/73/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Brevet

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.12.2009 uw ref. contact Hugo Bogaert adviseur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Artikel

Nadere informatie

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen?

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Bijlage 1 bij dienstbrief 997/52bis Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Situatie (Voorafbetaling) kraamgeld

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 09.11.2010 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Ouderlijk

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.08.2006 uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft: Multifunctionele

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 Betreft: Flux P051 (RIP) - Bericht van raadpleging van het Personeelsbestand Flux D051

Nadere informatie

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind.

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind. Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 II/A/996/43/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany Adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

Juridische Afdeling CO 1363

Juridische Afdeling CO 1363 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1363 datum 15.03.2007 III/06/CO 1363/DIM onze ref. uw ref. contact Koen De Fyn attaché telefoon 02-237 21 10 02-237 21 12 Betreft Afzien van terugvordering

Nadere informatie

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1375 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.10.2008 II/C/CO1375/BH uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21

Nadere informatie

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten Trierstraat 70 B-1000 Brussel Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 24.02.2016 uw kenm. contact Johan Buyck attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 e-mail: johan.buyck@famifed.be Betreft:

Nadere informatie

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 datum 13.03.2006 III/06/CO 1356/FN onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2010 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 610 van 23 maart 2010 (Jongere met een aandoening - toegelaten activiteit)

Nadere informatie

Juridisch bulletin. www.rkw.be

Juridisch bulletin. www.rkw.be Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2008 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 601 van 30 januari 2008 (Artikel 76bis, 1, KBW. Bedragen van de gezinsbijslag

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005; SCSZ/05/91 1 BERAADSLAGING NR. 05/032 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS EN DE

Nadere informatie

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 27.02.2015 onze ref. II/A/997/79bis/IVB-TG uw ref. contact Isabelle Van den Bossche - Guy Tillieux telefoon

Nadere informatie

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.04.2005 uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 28.05.2015 onze ref. II/A/997/79ter/JOB-IVB uw ref. contact Johan Buyck Isabelle Van den Bossche telefoon

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: HANDLEIDING VAN DE GEBRUIKER

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: HANDLEIDING VAN DE GEBRUIKER BREVET VAN RECHTHEBBENDE: HANDLEIDING VAN DE GEBRUIKER I. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Doel van het brevet Het brevet wil garanderen dat de gegevens die van belang zijn voor het recht op kinderbijslag door een

Nadere informatie

BERICHT RIP GEBRUIKERSGIDS. Deze gids is bestemd voor de kinderbijslaginstellingen geïntegreerd in het Kadaster.

BERICHT RIP GEBRUIKERSGIDS. Deze gids is bestemd voor de kinderbijslaginstellingen geïntegreerd in het Kadaster. BERICHT RIP GEBRUIKERSGIDS Deze gids is bestemd voor de kinderbijslaginstellingen geïntegreerd in het Kadaster. Het is de kritische lectuur van een RIP-bericht m.b.t. een rechthebbende (rolcode 101 in

Nadere informatie

Informatie over de nieuwe procedure voor het beheer en de verwerking van de thuiscontroles via de toepassing FAMICONTROL

Informatie over de nieuwe procedure voor het beheer en de verwerking van de thuiscontroles via de toepassing FAMICONTROL Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Fabienne Cordenonsi Peter Savat attachés telefoon 02-237 23 07 (FR) 02-237 21 07

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal datum 25.02.2008 II/A/C/996/81/hh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Sommendelegatie - Tegenstelbaarheid

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/c 92./wam uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Bijlage 2: vragen - antwoorden

Bijlage 2: vragen - antwoorden Bijlage 2: vragen - antwoorden Voorafgaande opmerking: Het fonds kan altijd trachten met andere elementen in het dossier vast te stellen dat de sociaal verzekerde wist of redelijkerwijs moest weten dat

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE GIDS VAN DE GEBRUIKER

BREVET VAN RECHTHEBBENDE GIDS VAN DE GEBRUIKER Bijlage I bij 996/67 BREVET VAN RECHTHEBBENDE GIDS VAN DE GEBRUIKER 1 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. DOEL VAN HET BREVET 1.2. DEFINITIE VAN HET BREVET 2. PROCEDURES 2.1. ONDERZOEK VAN HET RECHT DOOR HET BEVOEGDE

Nadere informatie

Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle

Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/106 onze ref. uw ref. contact telefoon Peter Savat Fabienne Cordenonsi attachés 02-237 21 07

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003; TC/03/14 BERAADSLAGING NR. 03/10bis VAN 4 FEBRUARI 2003, AANGEPAST OP 19 JULI 2005, M.B.T. EEN AANVRAAG TOT MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) -

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/182 BERAADSLAGING NR 08/065 VAN 4 NOVEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Voorafgaande opmerking. De AKBW treedt in werking op 30 juni De praktische uitwerking vangt aan vanaf 1 juli 2014.

Voorafgaande opmerking. De AKBW treedt in werking op 30 juni De praktische uitwerking vangt aan vanaf 1 juli 2014. Voorafgaande opmerking De AKBW treedt in werking op 30 juni 2014. De praktische uitwerking vangt aan vanaf 1 juli 2014. 1. Interpretatie algemene kinderbijslagwet (AKBW) I.1. I.2. Moet er voor de periodes

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2004 uw ref. contact Roland Binet / Johan Buyck attachés telefoon 02-237 23 35 / 02-237 29

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact telefoon Johan Buyck Vincentia Michiels attachés 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2009 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 3 1.1 Programmawet van 22 december 2008 (Eenoudertoeslag Onmiddellijke uitwerking Kinderen met een aandoening) 3 1.2 Wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2011 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr.611 van 12 oktober 2010 (Artikel 76bis, 1, KBW. Barema s van de gezinsbijslag)

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 20.12.2005 uw ref. contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Flux

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.02.2008 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.03.2008 II/C/996/82/BH onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61

Nadere informatie

996/124 - Bijlage 2. Antwoorden. Er moet een huisbezoek worden aangevraagd.

996/124 - Bijlage 2. Antwoorden. Er moet een huisbezoek worden aangevraagd. Vragen van KBF ontvangen per mail 1 Wanneer een gezin ingeschreven staat volgens de KSZ op een adres met de melding Gemeenschappen. Dat veronderstelt dat het gezin niet op een gewoon adres verblijft, maar

Nadere informatie

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 17.12.2014 uw ref. contact Johan Buyck Hugo Bogaert Guy Tillieux Isabelle Van den Bossche telefoon 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.10.2007 II/C/999/c.144/sn onze ref. uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23

Nadere informatie

Brevet van rechthebbende

Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam van de beheerder verantwoordelijk voor het dossier e-mail : tel.

Nadere informatie

Juridische Afdeling. Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde betalingen: nieuwe verjaringstermijnen

Juridische Afdeling. Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde betalingen: nieuwe verjaringstermijnen Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1360 datum 01.08.2006 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde

Nadere informatie

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.12.2012 uw ref. contact Peter Savat Guy Tillieux sociaal inspecteurs telefoon 02-237 21 07 02-237 23 60

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; 1 SCSZ/06/153 BERAADSLAGING NR. 06/088 VAN 5 DECEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE UITBETALINGSINSTELLINGEN VOOR WERKLOOSHEIDSUITKERINGEN AAN DE KINDERBIJSLAGFONDSEN,

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Dienstvoorschriften

Juridisch bulletin. Dienstvoorschriften Juridisch bulletin Dienstvoorschriften 2004 www.rkw.be Inhoud 1. Ministeriële omzendbrieven... 3 1.1 Omzendbrief nr. 584 van 11 juni 2004 (statuut van onthaalouders opvanguitkering onkostenvergoeding)...3

Nadere informatie

de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door de minister-president en de minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin;

de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door de minister-president en de minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Protocolakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap met betrekking tot de bevoegdheidswijziging tussen betaalinstellingen

Nadere informatie

II/C/996/111 - bijlage 2 Aanknopingsfactoren voor het aanrekenen van de betaalde gezinsbijslag aan de deelstaten 1. Doelstellingen Aan elk kind een regiocode 1 toekennen om zodoende: de betaalde gezinsbijslag

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/002 BERAADSLAGING NR. 08/002 VAN 15 JANUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN BEPAALDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2009 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 606 van 28 april 2009 (Kinderen met een aandoening - Genetische of chromosoomaandoeningen

Nadere informatie

AANVRAAG OM BREVET. ldentificatie van de oorspronkelijke instelling. (:.. RECHTHEBBENI>EVANDEcOORsPRONKELIJKEINSTELLING-...j

AANVRAAG OM BREVET. ldentificatie van de oorspronkelijke instelling. (:.. RECHTHEBBENI>EVANDEcOORsPRONKELIJKEINSTELLING-...j . 1 BREVET V AN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT AANVRAAG OM BREVET Identificatie van de volgende instelling ldentificatie van de oorspronkelijke instelling (:.. RECHTHEBBENI>EVANDEcOORsPRONKELIJKEINSTELLING-....j

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr. 1 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële Omzendbrief nr. 599 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers,

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 01.03.2006 uw ref. Contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Consultatie

Nadere informatie

FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN

FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN De wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 over de VZW s is van toepassing op alle erkende vrije kinderbijslagfondsen. In dit document zullen wij echter

Nadere informatie

2. Hoe de begindatum van de toekenningsperiode vaststellen? Wat is de precieze betekenis van de notie nieuwe studies in het koninklijk besluit?

2. Hoe de begindatum van de toekenningsperiode vaststellen? Wat is de precieze betekenis van de notie nieuwe studies in het koninklijk besluit? De werkzoekende schoolverlater - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW Overzicht van de vragen en antwoorden

Nadere informatie

Gezinsbijslag in 15 vragen

Gezinsbijslag in 15 vragen Gezinsbijslag in 15 vragen 1. Wat is gezinsbijslag? Gezinsbijslag omvat: - het kraamgeld dat eenmalig wordt uitbetaald bij de geboorte - de adoptiepremie die eenmaal wordt uitbetaald bij de adoptie - de

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende Jonge schoolverlater ingeschreven als werkzoekende - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW. A. Verduidelijkingen

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie generaal sociaal beleid Domein regelgeving. KINDERBIJSLAG Omz. nr.588

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie generaal sociaal beleid Domein regelgeving. KINDERBIJSLAG Omz. nr.588 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie generaal sociaal beleid Domein regelgeving KINDERBIJSLAG Omz. nr.588 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers, aan de Mevrouwen

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.08.2006 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369

Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 datum 3 oktober 2007 III/07/CO 1369/UI uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: De

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam

Nadere informatie

996/124 - Bijlage 1 1. E-mailadressen Situatie E-mail verzenden naar Opmerkingen Toevoegen extra informatie aan een dossier in Famicontrol (onderzoek is nog lopende bij inspectie) Bijkomende vragen van

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT. Brevet van rechthebbende

BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT. Brevet van rechthebbende BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Identificatie van het oorspronkelijke fonds Kenmerk van de werkgever Naam

Nadere informatie

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2017 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2017 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2017 FICHE DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD + Schema in bijlage 1 Inleiding De student die tot het einde van het school- of academiejaar

Nadere informatie

Bijlage 1 bij dienstbrief 996/93bis: vragen en antwoorden

Bijlage 1 bij dienstbrief 996/93bis: vragen en antwoorden Principe 1 2 De algemene afwijking primeert op de individuele afwijking. De MO 599 vermeldt een groep personen gedefinieerd als de niet-voorrangsgerechtigde rechthebbende vader, moeder, stiefvader, stiefmoeder

Nadere informatie

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Overzicht van de gestelde vragen en gegeven antwoorden Toekenning van een sociale toeslag na het

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.04.2003 Monitoring Departement Controle uw ref. contact Roland Binet adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar.

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 20 oktober 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Terugvorderingen Graag had ik cijfers verkregen

Nadere informatie

GEBRRUIKERSGIDS VOOR DE DIMONA/PPL-RIP-BERICHTEN OVER KINDEREN MET EEN HANDICAP

GEBRRUIKERSGIDS VOOR DE DIMONA/PPL-RIP-BERICHTEN OVER KINDEREN MET EEN HANDICAP GEBRRUIKERSGIDS VOOR DE DIMONA/PPL-RIP-BERICHTEN OVER KINDEREN MET EEN HANDICAP 0. CONTEXT Deze gebruikersgids is bestemd voor de kinderbijslaginstellingen waarvan de gegevens in het Kadaster geïntegreerd

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/196 BERAADSLAGING NR 08/074 VAN 2 DECEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 05.03.2008 onze ref. uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29

Nadere informatie

AANVRAAG OM KRAAMGELD VOOR WERKNEMERS

AANVRAAG OM KRAAMGELD VOOR WERKNEMERS Acerta Kinderbijslagfonds vzw, Groenenborgerlaan 16, B-2610 Wilrijk Ons kenmerk: Aanspreekpunt: 078-15 92 99 contact.kbf@acerta.be, AANVRAAG OM KRAAMGELD VOOR WERKNEMERS MODEL E Met dit formulier vraagt

Nadere informatie

996/120 - Bijlage 1 Opvolging van recht op kinderbijslag voor kinderen die buiten België studeren - Hoe onderzoeken of een controle aan huis noodzakelijk is? Stap 1: het kinderbijslagfonds verneemt dat

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/107 BERAADSLAGING NR. 09/054 VAN 1 SEPTEMBER 2009, GEWIJZIGD OP 3 NOVEMBER 2009 EN OP 7 SEPTEMBER 2010,

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Dienstvoorschriften 2003. www.rkw.be

Juridisch bulletin. Dienstvoorschriften 2003. www.rkw.be Juridisch bulletin Dienstvoorschriften 2003 www.rkw.be Inhoud 1. Ministeriële omzendbrieven... 4 1.1 Omzendbrief nr. 578 van 14 februari 2003 (Inwerkingtreding van de nieuwe reglementering inzake de kinderbijslag

Nadere informatie

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest)

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijnen?...

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag ingediend door de RKW bij brieven van 28 februari 1995 en 15 juni 1995;

Gelet op de aanvraag ingediend door de RKW bij brieven van 28 februari 1995 en 15 juni 1995; TC/95/24 BERAADSLAGING Nr. 95/48 VAN 12 SEPTEMBER 1995 BETREFFENDE EEN AANVRAAG VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) TOT MACHTIGING, ALSOOK VOOR ALLE KINDERBIJSLAGFONDSEN, VOOR HET

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2008 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 4 1.1 Programmawet (I) van 8 juni 2008, BS van 16 juni 2008 (Jaarlijkse leeftijdsbijslag) 4 1.2 Wet houdende diverse bepalingen (I) (1) van

Nadere informatie

INTEGRATIE IN HET KADASTER VAN DE KINDERBIJSLAG: PROTOCOL

INTEGRATIE IN HET KADASTER VAN DE KINDERBIJSLAG: PROTOCOL INTEGRATIE IN HET KADASTER VAN DE KINDERBIJSLAG: PROTOCOL Versie 2 van 31 augustus 2007 De aanpassingen en toevoegingen aan de eerste versie van het Protocol zijn door voetnoten aangeduid 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Category Service FileNr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town. Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls.

Category Service FileNr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town. Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls. Category Service Nr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls.xlsm Urgency Code manager name manager tel Order date Language Annexe 1 / Bijlage

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële omzendbrief nr. FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële omzendbrief nr. 596 Omzendbrief aan de mevrouwen Ministers, aan de heren Ministers,

Nadere informatie

DEMOGRAFISCHE EN FINANCIËLE STATISTIEKEN TWEEDE HALFJAAR 2010

DEMOGRAFISCHE EN FINANCIËLE STATISTIEKEN TWEEDE HALFJAAR 2010 Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers DEMOGRAFISCHE EN FINANCIËLE STATISTIEKEN TWEEDE HALFJAAR 2010 HALFJAARLIJKSE STATISTIEKEN NR 142 Verantwoordelijk uitgever: Rijksdienst voor Kinderbijslag

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Dienstvoorschriften

Juridisch bulletin. Dienstvoorschriften Juridisch bulletin Dienstvoorschriften 2007 www.rkw.be Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzenbrief 598 van 5 april 2007 (Kinderen met een aandoening Uitbreiding van de toepassing

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm

Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm Ontstaan van een recht in de werknemersregeling als gevolg van een wijziging in de socio-professionele

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag voor werknemers

Aanvraag om kinderbijslag voor werknemers Trierstraat 70 B-1000 Brussel Telefoon 02-237 21 11 Aanvraag om kinderbijslag voor werknemers contact telefoon dossiernummer Met dit formulier vraagt u kinderbijslag aan als werknemer. Wie als werknemer

Nadere informatie

Meestal is het niet nodig een aanvraagformulier in te vullen. U kunt ook telefonisch of per mail, fax of brief kinderbijslag aanvragen.

Meestal is het niet nodig een aanvraagformulier in te vullen. U kunt ook telefonisch of per mail, fax of brief kinderbijslag aanvragen. Uw consulent: Tel.: Fax: aanvraag ontvangen op uw kenmerk ons kenmerk Aanvraag om kinderbijslag Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als: werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 2 juli 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 2 juli 2007; SCSZ/07/133 1 BERAADSLAGING NR. 07/045 VAN 4 SEPTEMBER 2007 MET BETREKKING TOT DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN ENERZIJDS DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID EN ANDERZIJDS DE KINDERBIJSLAGFONDSEN

Nadere informatie

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2016 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2016 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2016 FICHE DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD + Schema in bijlage 1 Inleiding De student die tot het einde van het school- of academiejaar

Nadere informatie

AANVRAAG OM KINDERBIJSLAG MOD A

AANVRAAG OM KINDERBIJSLAG MOD A Gelieve uw dossiernummer (ons kenmerk), of indien u dit niet kent, uw rijksregisternummer, hier in te vullen aub:... Stuur alle documenten ingevuld en ondertekend terug naar: Acerta Kinderbijslagfonds

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag. Wanneer een formulier 'Aanvraag om kinderbijslag' indienen? Wie kan de kinderbijslag aanvragen?

Aanvraag om kinderbijslag. Wanneer een formulier 'Aanvraag om kinderbijslag' indienen? Wie kan de kinderbijslag aanvragen? Aanvraag om kinderbijslag Mevrouw, Mijnheer, Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als : werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide gepensioneerde Wanneer een formulier 'Aanvraag

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag Aanvraag om kinderbijslag contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie