Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle"

Transcriptie

1 Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/106 onze ref. uw ref. contact telefoon Peter Savat Fabienne Cordenonsi attachés (NL) (FR) Betreft: Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle Geachte mevrouw, Geachte heer, In hoofdstuk 1, punt 1.4. van CO 1393 van 19 september 2013 van de Rijksdienst werd u op de hoogte gebracht van de herstructurering van de sociale controle en van de overname van alle controles aan huis door de Rijksdienst en dit voor het hele stelsel. Met deze dienstbrief wordt beoogd u alle nodige uitleg te geven voor de eenvormige toepassing van de nieuwe procedure. A. Verzending, verwerking en terugzending van de dringende controles (sinds 1 oktober 2013) 1. De aanvragen om dringende controles moeten naar het volgende mailadres van de RKW gestuurd worden: soc.ctrl@rkw-onafts.fgov.be. 2. In de onderwerpregel moet Request urgent controls ingevuld worden. 3. De dringende controles moeten door de kinderbijslaginstellingen zo snel mogelijk verstuurd worden met een Exceltabel, Request urgent controls genoemd, die een aantal verplichte velden bevat (zie bijlage 1). Aan de Exceltabel mag niets veranderd worden, er mogen geen kolommen verwijderd of toegevoegd worden. Er wordt alleen rekening gehouden met de verzendingsdatum van de mail om te bepalen tegen welke datum 1 de dringende controle naar de aanvragende dienst teruggestuurd moet worden. Diezelfde datum moet in de kolom order date van de lijst ingevuld worden. 4. Voor elke gevraagde dringende controle moet de instelling een zipbestand toevoegen dat de gemotiveerde controleaanvraag bevat (in Word, zie bijlage 2) en alle informatie en 1 De controleur/instecteur moet ten laatste vier weken na de datum van ontvangst van de controle zijn eerste afspraak gemaakt hebben met de sociaal verzekerde.

2 pagina 2 documenten (in PDF-formaat) die de controleur of inspecteur kan gebruiken voor de controle (brieven, PV's van de politie, mails, verslagen van telefoongesprekken, formulieren enz.). 5. Alle toegevoegde zipbestanden moeten als documentnaam het exacte nummer van het bijbehorende kinderbijslagdossier hebben zonder toevoegingen of weglatingen (bijvoorbeeld voor een controleaanvraag voor dossier moet het zipbestand de volgende naam zip krijgen). 6. Bij elke zending van dringende controles moet als bijlage bij de mail een Exceltabel gevoegd worden waarin de te controleren personen met hun gegevens opgelijst zijn (zie punt 3) en voor elke gevraagde controle een apart zipbestand (en dus niet één bestand waarin alle zipbestanden van de reeks dossiers samengevoegd zijn). 7. De door de sociaal controleurs en inspecteurs van de Rijksdienst uitgevoerde controles worden naar de aanvragende dienst gestuurd via het officieel mailadres dat vermeld is in de lijst van de kinderbijslaginstellingen, tenzij de instelling een specifiek mailadres meegedeeld heeft voor alle correspondentie in verband met de controles. 8. De bevoegde kinderbijslaginstelling ontvangt als bijlage bij de mail de lijst van de uitgevoerde controles in een Exceltabel genaamd Return finished controls 2 met de verplichte velden vermeld in punt 3 en nieuwe verplichte velden voor de vaststellingen van de sociaal inspecteurs en controleurs (zie bijlage 3) en een zipbestand per uitgevoerde controle dat als naam exact het nummer van het bijbehorende dossier kreeg. 9. De kinderbijslaginstelling die de mail ontvangt, verspreidt die zoals ze wenst. Ze moet wel uiterlijk drie maanden na ontvangst van de Exceltabel Return finished controls (datum van verzending van de mail naar de kinderbijslaginstelling) de feedback terugsturen voor de dossiers met in de kolom(men) R impact en/of S fraud een notitie van de controleur of inspecteur. De controleur of inspecteur noteert namelijk de vaststellingen van het controleverslag in de Exceltabel Return finished controls. Die feedback is niet nodig voor controles waarvoor de controleur of de inspecteur niets genoteerd heeft in de kolom(men) R impact en/of S fraud. 10. Voor die feedback wordt naar soc.ctrl@rkw-onafts.fgov.be een Exceltabel feedback controls gestuurd waarin alleen de controles opgelijst zijn waarvoor de controleur of de inspecteur iets genoteerd heeft in de kolom(men) R en/of S en waarin de kinderbijslaginstelling de velden feedback/impact en other heeft aangevuld met de financiële impact en de andere acties die de instelling heeft ondernomen als gevolg van de vaststellingen van de controleurs en de inspecteurs. 2 Die lijst bevat alle controles (zonder onderscheid tussen steekproefsgewijze en dringende) die teruggestuurd moeten worden naar dezelfde kinderbijslaginstelling.

3 pagina In de rubrieken van punt 10 noteren de kinderbijslaginstellingen zo nauwkeurig mogelijk de directe financiële gevolgen van de controles (terugvordering, regularisatie) en ook de indirecte financiële gevolgen 3, zodat het aspect preventie van de controle gemeten kan worden en het belang ervan voor andere OISZ of overheidsinstellingen. B. Verzending, verwerking en terugzending van de steekproefsgewijze controles (vanaf 1 januari 2014) 1. De kinderbijslaginstellingen sturen hun lijsten met steekproefsgewijze controles naar het volgende mailadres van de RKW: soc.ctrl@rkw-onafts.fgov.be. 2. In de onderwerpregel moet Request random controls ingevuld worden. 3. De lijsten met de volgens CO 1393 uit te voeren controles moeten door de kinderbijslaginstellingen verzonden worden en bij de controledienst aankomen in de eerste 10 dagen van elk nieuw kwartaal, in de vorm van een vooraf vastgelegde Exceltabel met verplichte velden. Er wordt alleen rekening gehouden met de verzendingsdatum van de mail en die datum moet ingevuld worden in de kolom order date van de lijst. Die tabel wordt Request random controls genoemd (zie bijlage 4). 4. Voor de Request random controls selecteren de kinderbijslaginstellingen steekproefsgewijs 2,5 % van de te controleren populaties om na de vier kwartalen op 10 % per jaar uit te komen. 5. De voor een bepaald kwartaal gekozen INSZ worden uitgesloten van de volgende kwartaalselecties om te voorkomen dat voor eenzelfde INSZ meer dan één controle gedaan wordt in de tienjarencyclus. Ze worden vervangen door andere INSZ. Dat geldt alleen voor de steekproefsgewijze controles. De aanvragen om dringende controle hebben geen invloed op de steekproeven. 6. Voor dossiers die van de ene kinderbijslaginstelling naar een andere overgaan, gaat de controledienst van de Rijksdienst na of het INSZ niet al gekozen is in de tienjarencyclus. 7. De door de sociaal controleurs en inspecteurs van de Rijksdienst uitgevoerde controles worden naar de aanvragende dienst gestuurd via het officieel mailadres dat vermeld is in de lijst van de kinderbijslaginstellingen, tenzij de instelling een specifiek mailadres meegedeeld heeft voor alle correspondentie in verband met de controles. 3 Als bijvoorbeeld de actie die de instelling onderneemt na de controle een onterechte betaling voorkomt of leidt tot een wijziging voor een toekomstige betaling, of als een controle, die voor de kinderbijslaginstelling niet leidt tot een positieve of negatieve verrichting in de boekhouding, gevolgen heeft bij een andere OISZ.

4 pagina 4 8. De bevoegde kinderbijslaginstelling ontvangt als bijlage bij de mail de lijst van de uitgevoerde controles in een Exceltabel genaamd Return finished controls met de verplichte velden vermeld in punt 3 en nieuwe verplichte velden voor de vaststellingen van de sociaal inspecteurs en controleurs (zie bijlage 3), en een zipbestand per uitgevoerde controle dat als naam exact het nummer van het bijbehorende dossier kreeg. 9. De kinderbijslaginstelling die de mail 4 ontvangt, verspreidt die zoals ze wenst. Ze moet wel uiterlijk drie maanden na ontvangst van de Exceltabel Return finished controls (datum van verzending van de mail naar de kinderbijslaginstelling) de feedback terugsturen voor de dossiers met in de kolom(men) R impact en/of S fraud een notitie van de controleur of inspecteur. De controleur of inspecteur noteert namelijk de vaststellingen van het controleverslag in de Exceltabel Return finished controls. Die feedback is niet nodig voor de controles waarvoor de controleur of de inspecteur niets genoteerd heeft in de kolom(men) R impact en/of S fraud. 10. Voor die feedback wordt naar soc.ctrl@rkw-onafts.fgov.be een Exceltabel feedback controls gestuurd waarin alleen de controles opgelijst zijn waarvoor de controleur of de inspecteur iets genoteerd heeft in de kolom(men) R en/of S en waarin de kinderbijslaginstelling in de velden feedback/impact en other de financiële impact genoteerd heeft en de andere acties die de instelling heeft ondernomen als gevolg van de vaststellingen van de controleurs en de inspecteurs. 11. In de rubrieken van punt 10 noteren de kinderbijslaginstellingen zo nauwkeurig mogelijk de directe financiële gevolgen van de controles (terugvordering, regularisatie) en ook de indirecte financiële gevolgen 5, zodat het aspect preventie van de controle gemeten kan worden en het belang ervan voor andere OISZ of overheidsinstellingen. C. Bijstandsbezoeken 1. De kinderbijslaginstellingen die nog huisbezoeken wensen af te leggen kunnen dit verderzetten met een aantal zogenaamde bijstandsopdrachten. Het gaat om: bezoeken 6 om informatie te verzamelen die niet uit een andere bron te verkrijgen is voor de vaststelling van een recht, om een betaling te deblokkeren of om de solvabiliteit van een debiteur na te gaan alvorens een gerechtelijke terugvordering te starten. 4 Vanaf deze fase is de procedure identiek voor alle controleaanvragen, de steekproefsgewijze en de dringende. 5 Als bijvoorbeeld de actie die de instelling onderneemt na de controle een onterechte betaling voorkomt of leidt tot een wijziging voor een toekomstige betaling, of als een controle, die voor de kinderbijslaginstelling niet leidt tot een positieve of negatieve verrichting in de boekhouding, gevolgen heeft bij een andere OISZ. 6 De fondsen ontvangen een toelage voor die bezoeken. Ze moeten wel kunnen aantonen dat de huisbezoeken zin hebben.

5 pagina 5 de verplichte bezoeken 7 zoals bepaald in CO 1366 en 1386 (P19 1 e onderzoek sociale toeslag, P19 validering van de betaling in geval van twijfel, P16com bij betwisting, aanvraag om onterecht betaalde gezinsbijslag niet terug te vorderen) 2. Voor de kinderbijslaginstellingen die geen huisbezoeken meer wensen af te leggen, staat de RKW in voor de nu nog steeds verplichte bezoeken voorgeschreven in CO 1366 en Voor de overige bijstandsbezoeken kan de RKW niet instaan. D. Systematische controles Een bezoek aan huis is een efficiënt middel om situaties die bijzondere aandacht vereisen, op te helderen. Een systematisch controlebezoek is nodig bij onder meer (niet-limitatieve lijst): gezinnen die niet ingeschreven zijn in het RNP, ingeschreven zijn op een referentieadres of op een ander adres dan het correspondentieadres in het dossier, na de geboorte van een kind in een eenoudergezin dat al de eenoudertoeslag ontvangt bij de kinderbijslag, wanneer de kinderbijslag voor een bijslagtrekkende die de eenoudertoeslag ontvangt, betaald wordt op een gemeenschappelijke rekening (alleen voor nieuwe aanvragen, dus vanaf 1 oktober 2013), als een of meer kinderen van een gezin onderwijs volgen in een land buiten de EU waarmee België geen bilaterale overeenkomst gesloten heeft; dat betekent niet dat een huisbezoek uitgesloten is als de kinderbijslaginstelling twijfels heeft over de situatie van gezinnen met kinderen die onderwijs volgen in een land binnen de EU of in een land waarmee België een bilaterale overeenkomst gesloten heeft, als de kinderbijslag betaald moet worden op een rekening buiten de SEPA-zone terwijl de actoren van het dossier in België gedomicilieerd zijn. E. Feedback/impact 1. De kinderbijslaginstellingen moeten verslag uitbrengen over de impact van de controles, cf. punten 10 en 11 in de tabel feedback controls. 2. In kolom T feedback/impact moeten de acties van de instelling genoteerd worden die het gevolg zijn van de controle, ofwel gewoon de bedragen in meer of in min + xxx (voor een regularisatie) xxx (voor een terugvordering) ofwel een korte beschrijving van de actie geen toeslag x of kinderbijslag meer vanaf recht op toeslag x of kinderbijslag vanaf In de kolom other komt ofwel een korte beschrijving van een niet in de vorige kolom omschreven actie 7 De fondsen die de verplichte controles uitvoeren, ontvangen de daarvoor vastgelegde subsidie.

6 pagina 6 ofwel de impact voor andere kinderbijslaginstellingen + K1 (als de controle ook tot een regularisatie leidt bij een andere kinderbijslaginstelling, bv. K1); K39 (als de controle ook tot een terugvordering leidt bij een andere kinderbijslaginstelling, bv. K39); impact RVA mogelijk (als de informatie ook het recht bij de RVA kan beïnvloeden); impact OCMW mogelijk (als de informatie ook het recht op het leefloon kan beïnvloeden). Als bijlage vindt u voorbeelden van controleaanvragen, de verschillende vermelde documenten en bestanden en ook uitleg over de inhoud van de verschillende rubrieken. Met dank voor uw medewerking. Hoogachtend, Tania Dekens, administrateur-generaal

Informatie over de nieuwe procedure voor het beheer en de verwerking van de thuiscontroles via de toepassing FAMICONTROL

Informatie over de nieuwe procedure voor het beheer en de verwerking van de thuiscontroles via de toepassing FAMICONTROL Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Fabienne Cordenonsi Peter Savat attachés telefoon 02-237 23 07 (FR) 02-237 21 07

Nadere informatie

Category Service FileNr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town. Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls.

Category Service FileNr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town. Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls. Category Service Nr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls.xlsm Urgency Code manager name manager tel Order date Language Annexe 1 / Bijlage

Nadere informatie

Departement Controle

Departement Controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1377 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.12.2008 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Herziening

Nadere informatie

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten Trierstraat 70 B-1000 Brussel Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 24.02.2016 uw kenm. contact Johan Buyck attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 e-mail: johan.buyck@famifed.be Betreft:

Nadere informatie

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.04.2005 uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

996/124 - Bijlage 2. Antwoorden. Er moet een huisbezoek worden aangevraagd.

996/124 - Bijlage 2. Antwoorden. Er moet een huisbezoek worden aangevraagd. Vragen van KBF ontvangen per mail 1 Wanneer een gezin ingeschreven staat volgens de KSZ op een adres met de melding Gemeenschappen. Dat veronderstelt dat het gezin niet op een gewoon adres verblijft, maar

Nadere informatie

996/124 - Bijlage 1 1. E-mailadressen Situatie E-mail verzenden naar Opmerkingen Toevoegen extra informatie aan een dossier in Famicontrol (onderzoek is nog lopende bij inspectie) Bijkomende vragen van

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1375 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.10.2008 II/C/CO1375/BH uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.08.2006 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.03.2007 II/A/997/67/agy/bh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert Annik Garigliany attachés

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Verwerking van de RIP-

Nadere informatie

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 28.05.2015 onze ref. II/A/997/79ter/JOB-IVB uw ref. contact Johan Buyck Isabelle Van den Bossche telefoon

Nadere informatie

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 27.02.2015 onze ref. II/A/997/79bis/IVB-TG uw ref. contact Isabelle Van den Bossche - Guy Tillieux telefoon

Nadere informatie

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen?

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Bijlage 1 bij dienstbrief 997/52bis Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Situatie (Voorafbetaling) kraamgeld

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2004 uw ref. contact Roland Binet / Johan Buyck attachés telefoon 02-237 23 35 / 02-237 29

Nadere informatie

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Het welkomstscherm... 3 De Menu balk... 3 Opvolgingsstatussen... 4 Een nieuwe aanvraag creëren... 5 Controle

Nadere informatie

996/120 - Bijlage 1 Opvolging van recht op kinderbijslag voor kinderen die buiten België studeren - Hoe onderzoeken of een controle aan huis noodzakelijk is? Stap 1: het kinderbijslagfonds verneemt dat

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

Op deze vergadering werden vele vragen gesteld door de kinderbijslaginstellingen, en daarna ook per . Met deze dienstbrief willen we dan ook:

Op deze vergadering werden vele vragen gesteld door de kinderbijslaginstellingen, en daarna ook per  . Met deze dienstbrief willen we dan ook: Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.12.2013 uw ref. contact Patricia Leeten wnd. adviseur telefoon 02-237 26 96 02-237 21 12 telefax

Nadere informatie

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.12.2012 uw ref. contact Peter Savat Guy Tillieux sociaal inspecteurs telefoon 02-237 21 07 02-237 23 60

Nadere informatie

De administrateur-generaal,

De administrateur-generaal, Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal, Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 26.09.2008 II/A/997/73/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237

Nadere informatie

Juridische Afdeling CO 1363

Juridische Afdeling CO 1363 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1363 datum 15.03.2007 III/06/CO 1363/DIM onze ref. uw ref. contact Koen De Fyn attaché telefoon 02-237 21 10 02-237 21 12 Betreft Afzien van terugvordering

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 20.12.2005 uw ref. contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Flux

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Brevet

Nadere informatie

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind.

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind. Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 II/A/996/43/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany Adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 09.11.2010 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Ouderlijk

Nadere informatie

Vlaanderen is sinds de zesde staatshervorming bevoegd voor de kinderbijslag.

Vlaanderen is sinds de zesde staatshervorming bevoegd voor de kinderbijslag. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 643 van CHRIS JANSSENS datum: 12 mei 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Controles Vlaanderen is sinds de zesde staatshervorming

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018.

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 12/1/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Ganshoren Hervormingslaan 63 1083 Ganshoren Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Ganshoren/KNI-/2018 1 Betreft: Inspectieverslag knipperlichten

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 05.03.2008 onze ref. uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29

Nadere informatie

Brevet van rechthebbende

Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam van de beheerder verantwoordelijk voor het dossier e-mail : tel.

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact telefoon Johan Buyck Vincentia Michiels attachés 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 datum 13.03.2006 III/06/CO 1356/FN onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

MAANDELIJKSE FINANCIËLE AANGIFTE - Februari 2015

MAANDELIJKSE FINANCIËLE AANGIFTE - Februari 2015 BIJLAGEN FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE KINDERBIJSLAG BLADZIJDE 1 DEPARTEMENT CONTROLE 01.02 / 28.02 Trierstraat 70-1000 BRUSSEL Tel.: 02/237 23 38 (Fr) - 02/237 23 06 (Nl) - Fax: 02/237 23 09 E-mail: fin.ctrl@famifed.be

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 01.03.2006 uw ref. Contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Consultatie

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/c 92./wam uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2011 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr.611 van 12 oktober 2010 (Artikel 76bis, 1, KBW. Barema s van de gezinsbijslag)

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.08.2006 uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

focus op de controle van de gezinssituatie en en de verblijfplaats

focus op de controle van de gezinssituatie en en de verblijfplaats focus op de controle van de de gezinssituatie en en de verblijfplaats Om recht te hebben op werkloosheidsuitkeringen moet u onder andere een onvrijwillige werkloze zijn, in België verblijven en geen activiteit

Nadere informatie

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 17.12.2014 uw ref. contact Johan Buyck Hugo Bogaert Guy Tillieux Isabelle Van den Bossche telefoon 02-237

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2009 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 3 1.1 Programmawet van 22 december 2008 (Eenoudertoeslag Onmiddellijke uitwerking Kinderen met een aandoening) 3 1.2 Wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 14.04.2011 uw ref. contact Vincentia Michiels Johan Buyck attachés telefoon 02-237 26 96 02-237

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT. Brevet van rechthebbende

BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT. Brevet van rechthebbende BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Identificatie van het oorspronkelijke fonds Kenmerk van de werkgever Naam

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 18 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/RMID- SCP /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003; TC/03/14 BERAADSLAGING NR. 03/10bis VAN 4 FEBRUARI 2003, AANGEPAST OP 19 JULI 2005, M.B.T. EEN AANVRAAG TOT MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) -

Nadere informatie

Rijksdicnst voor Kindcrbijslag voor Werknemers. Departement Controle

Rijksdicnst voor Kindcrbijslag voor Werknemers. Departement Controle Rijksdicnst voor Kindcrbijslag voor Werknemers Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle co 1393,\fzentler RKW Trierstraat 70 D-1000 Brussel datum onze ref. uwref. contact tclcfoon 19.09.2013

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2009 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 606 van 28 april 2009 (Kinderen met een aandoening - Genetische of chromosoomaandoeningen

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2010 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 610 van 23 maart 2010 (Jongere met een aandoening - toegelaten activiteit)

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Woluwe Shetlanderdreef Sint-Pieters-Woluwe. Geïntegreerd inspectieverslag POD MI

Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Woluwe Shetlanderdreef Sint-Pieters-Woluwe. Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Pieters-Woluwe Shetlanderdreef 15 1150 Sint-Pieters-Woluwe Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 SINT-PIETERS-WOLUWE/W65B-RMIB2016 Betreft:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - website van de CSPI

Gebruikershandleiding - website van de CSPI Gebruikershandleiding - website van de CSPI INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Voorstelling van de CSPI en het Brusselse SPOC 4 3. Uw SPOC BRU contacteren 6 4. Belangrijkste vragen die men zich moet stellen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Home/startpagina... 3 2 Startpagina... 4 2.1 Statistieken... 5 2.2 Dossiers... 7 2.3 Berichten... 9 2.4 Uw collega's... 11 3 Zoeken naar dossiers... 12 3.1 Zoeken... 12 3.2

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005; SCSZ/05/91 1 BERAADSLAGING NR. 05/032 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS EN DE

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.12.2009 uw ref. contact Hugo Bogaert adviseur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Artikel

Nadere informatie

Release-notes LRP 3.1.22. LedenRegistratie Protestantse Kerk

Release-notes LRP 3.1.22. LedenRegistratie Protestantse Kerk Release-notes LRP 3.1.22 LedenRegistratie Protestantse Kerk Inhoud 1. Aanhef... 2 2. Tijdelijk- en correspondentieadres op looplijst en in sortering... 2 3. E-mails sturen voor Actie Kerkbalans... 2 4.

Nadere informatie

2. Hoeveel procent van de totale uitgaven in de kinderbijslag werd in 2015 uitgekeerd aan kinderen die niet in ons land werden opgevoed

2. Hoeveel procent van de totale uitgaven in de kinderbijslag werd in 2015 uitgekeerd aan kinderen die niet in ons land werden opgevoed SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 331 van TOM VAN GRIEKEN datum: 9 februari 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen opgevoed in het buitenland De kinderbijslag

Nadere informatie

RMA policy Televic Healthcare (THC)

RMA policy Televic Healthcare (THC) RMA policy Televic Healthcare (THC) Inhoud Identificeer uw product... 1 Type RMA... 2 Logistieke fout:... 2 Technische RMA:... 2 Administratieve RMA:... 3 Afgifte van RMA Nummer... 3 Verzenden van een

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Kruishoutem Markt 1 9770 Kruishoutem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ W65B-RMID /2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: HANDLEIDING VAN DE GEBRUIKER

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: HANDLEIDING VAN DE GEBRUIKER BREVET VAN RECHTHEBBENDE: HANDLEIDING VAN DE GEBRUIKER I. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Doel van het brevet Het brevet wil garanderen dat de gegevens die van belang zijn voor het recht op kinderbijslag door een

Nadere informatie

Business van de FOD SZ (DG Personen met een handicap)

Business van de FOD SZ (DG Personen met een handicap) Raadpleging van CADAF door de FOD SZ (DG Personen met handicap) - Analyse Auteur: Laurence Ngosso Datum: 05-10-2006 Referentiedocument: Raadpleging van CADAF door de FOD SZ (DG Sociaal Beleid) - Analyse.doc

Nadere informatie

FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN

FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN De wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 over de VZW s is van toepassing op alle erkende vrije kinderbijslagfondsen. In dit document zullen wij echter

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.03.2008 II/C/996/82/BH onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Ter attentie van de Voorzitter van het OCMW van Puurs Palingstraat 48 2870 Puurs Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW / W65B /2014 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369

Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 datum 3 oktober 2007 III/07/CO 1369/UI uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: De

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 19.12.2005 II/C/996/c.57/sn onze ref. uw ref. Contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 10.09.2008 Betreft: Distributie van attesten betreffende (aanvragen) om medische consultatie voor

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam

Nadere informatie

Bijlage 2: vragen - antwoorden

Bijlage 2: vragen - antwoorden Bijlage 2: vragen - antwoorden Voorafgaande opmerking: Het fonds kan altijd trachten met andere elementen in het dossier vast te stellen dat de sociaal verzekerde wist of redelijkerwijs moest weten dat

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 Betreft: Flux P051 (RIP) - Bericht van raadpleging van het Personeelsbestand Flux D051

Nadere informatie

Formulier nieuw-ingekomenen: toegevoegd zijn het vorig adres en het adres

Formulier nieuw-ingekomenen: toegevoegd zijn het vorig adres en het  adres Patch informatie per 3 januari 2018 Ledenadministratie Bij verhuizing van een kind van het ouderlijk adres naar een eigen adres binnen de (wijk)gemeente krijgt het kind een eigen / nieuwe PE en wordt verwijderd

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.02.2008 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een VOORLOPIGE toeslag op de kinderbijslag aanvragen als:

Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een VOORLOPIGE toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: Mevrouw Mijnheer Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: - Langdurig werkloze (tenminste 6 maanden) - Zieke (tenminste 6 maanden) - Bruggepensioneerde

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Opglabbeek Rozenstraat 5 3660 OPGLABBEEK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Opglabbeek/W65B-RMID/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Bestellen en formulieren

Bestellen en formulieren Bestellen en formulieren Wat leer je in dit hoofdstuk: - Waar je het orderbeheer vindt - Wat de functie is van orderbeheer - Welke formulieren het systeem aanmaakt: o Voorlopige bestelling o Bestelbevestiging

Nadere informatie

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld Correspondentieadres: FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel Onthaal: B- van 9 tot 16.30 uur Telefoon: dagelijks van 8 tot 16.30 uur (dinsdag van 8 tot 12 uur) Afzender FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; 1 SCSZ/06/153 BERAADSLAGING NR. 06/088 VAN 5 DECEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE UITBETALINGSINSTELLINGEN VOOR WERKLOOSHEIDSUITKERINGEN AAN DE KINDERBIJSLAGFONDSEN,

Nadere informatie

VR DOC.0395/2BIS

VR DOC.0395/2BIS VR 2018 2704 DOC.0395/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de nadere regels over de rechten en plichten van begunstigden in hun contacten met uitbetalingsactoren en tot vaststelling

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kinrooi Breeërsesteenweg 146 Postcode en plaats Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kinrooi/W65B-SFGE/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Bijzondere Wet van 9 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Bijzondere Wet van 9 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de nadere regels over de rechten en plichten van begunstigden in hun contacten met uitbetalingsactoren en tot vaststelling van de regels voor de ambtshalve

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Genesius-Rode Dorpstraat 74 1640 Sint-Genesius-Rode Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI SGR/W65B-RMIB/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.07.2004 uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Brasschaat Van Hemelrijcklei 90 2930 Brasschaat Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Brasschaat/RMID-P&SA/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

DMFA. automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet. DMFA - Juni

DMFA. automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet. DMFA - Juni DMFA automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet DMFA - Juni 2004 1 DMFA? de wet van 26.07.1996 tot administratieve modernisering e-government van de sociale zekerheid de driemaandelijkse

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal datum 25.02.2008 II/A/C/996/81/hh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Sommendelegatie - Tegenstelbaarheid

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van MESEN Markt 1 8957 Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MESEN/RMID-SCP/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 24.09.2009 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Diksmuide Ijzerheemplein 4 8600 Diksmuide Inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 1 OCMW/ RMID/2014 Betreft: Inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij

Nadere informatie

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar.

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 20 oktober 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Terugvorderingen Graag had ik cijfers verkregen

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr. 1 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële Omzendbrief nr. 599 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers,

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen

Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen Kinderopvang Procedure te volgen door de ondernemingen I. De premie kinderopvang a. Oorsprong 1) Conform het sectorakkoord 2013-2014 kreeg het Sociaal Fonds van elk van de paritaire comités 202, 311 en

Nadere informatie

Juridische Afdeling. CO 949 bijlage 7/157. Betreft: Omrekeningskoersen van de munteenheden. Mevrouw, Mijnheer,

Juridische Afdeling. CO 949 bijlage 7/157. Betreft: Omrekeningskoersen van de munteenheden. Mevrouw, Mijnheer, Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 949 bijlage 7/157 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 19.12.2012 III/12/CO/DVB onze ref. uw ref. contact Davy Van den Berghe attaché telefoon

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Aan de Voorzitter van het OCMW van HERNE Edingsesteenweg 8a 1540 Herne Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Herne/W65M/2017 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Hulshout Grote Baan 256 2235 Hulshout Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI HULSHOUT/W65M/2017 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

AANVRAAG OM EEN ADOPT IEPREMIE

AANVRAAG OM EEN ADOPT IEPREMIE ADMB KINDERBIJSLAGFONDS VZW, SINT-CLARASTRAAT 48, 8000 BRUGGE AANVRAAG OM EEN ADOPT IEPREMIE Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag Aanvraag om kinderbijslag contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie