Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)"

Transcriptie

1 Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum uw ref. contact Johan Buyck Hugo Bogaert Guy Tillieux Isabelle Van den Bossche telefoon Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Mevrouw, Mijnheer, In samenwerking met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) heeft FAMIFED de consultatieflux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) ontwikkeld. Via deze raadpleging kunnen de kinderbijslaginstellingen de gegevens inzake de niet-vergoede werkloosheid van de sociaal verzekerden opvragen. 1. ALGEMEEN Momenteel gebeurt de opvolging van de toekenningsvoorwaarden van de kinderbijslag voor nietvergoede werklozen op basis van de beslissingen die RVA overmaakt aan de sociaal verzekerden inzake de periodes waarin de betrokkene wordt uitgesloten of gesanctioneerd op basis van het Koninklijk Besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering. Deze beslissingen dienen door de kinderbijslaginstellingen te worden opgevraagd bij de sociaal verzekerden. Vanaf 17 december 2014 kunnen de kinderbijslaginstellingen deze gegevens over niet-vergoede werklozen rechtstreeks raadplegen bij RVA. Op die dag vervalt dan ook omzendbrief 997/65 van 24 maart 2006 en alle gelieerde interpretaties. Vanaf 17 december 2014 worden dus de hierna volgende richtlijnen van toepassing.

2 pagina 2 2. GEGEVENSGEDEELTE 2.1. Request Voor het raadplegen van de flux L035 moeten de kinderbijslaginstellingen de volgende gegevens meedelen: PersonINSS: INSZ van de natuurlijke persoon voor wie de kinderbijslaginstelling een consultatie L035 wenst. EnquiryPeriod: periode waarvoor de kinderbijslaginstelling de flux L035 wenst te consulteren. - StartDate: begindatum van de geraadpleegde periode Response Via de raadpleging L035 zijn de volgende gegevens beschikbaar voor de kinderbijslaginstellingen: Sanction: bevat de gegevens inzake de sanctie van de sociaal verzekerde: - StartDate: bevat de reële begindatum van de sanctie. - Enddate: bevat de einddatum van de sanctie. - NbrOfWeeks: bevat het totaal aantal weken van de sanctie. Exclusion: bevat de gegevens inzake de uitsluiting van de sociaal verzekerde: - StartDate: bevat al dan niet de reële begindatum van de uitsluiting (zie punt 3. Recht op kinderbijslag als niet-vergoede werkloze). AdmissibilityArticle: bevat het artikel van toelaatbaarheid (zie bijlage 1). Deze zone bevat het artikel in de werkloosheidsreglementering (KB van 25 november 1991) op basis waarvan het recht op werkloosheidsuitkeringen werd geweigerd door RVA. Een AdmisibilityArticle komt enkel voor als de zone Exclusion ingevuld is, niet bij de zone Sanction. IndemnisabilityArticle: bevat het artikel van vergoedbaarheid (zie bijlage 2). Deze zone bevat het artikel in de werkloosheidsreglementering (KB van 25 november 1991) op basis waarvan een persoon die gerechtigd is op uitkeringen niet kan worden vergoed. Een IndemnisabilityArticle kan zowel voorkomen bij de zone "Exclusion als bij de zone "Sanction". De technische beschrijving van het bericht L035 is beschikbaar en kan geraadpleegd worden op de website van FAMIFED: (klikken op Professionelen, vervolgens Info voor de professionele gebruiker", dan "Technische documentatie, daarna Beschrijving berichten kadaster en tenslotte op code P063).

3 pagina 3 3. RECHT OP KINDERBIJSLAG ALS NIET-VERGOEDE WERKLOZE 3.1. Algemene principes De niet-vergoede werkloze kan op basis van zijn niet-vergoede werkloosheid hoe dan ook geen recht op kinderbijslag openen voor de periodes waarvoor hij reeds een recht op kinderbijslag kan openen in een andere hoedanigheid krachtens de AKBW (tot 29 juni 2014 krachtens de KBW of krachtens de regeling voor zelfstandigen). Het recht op basis van de niet-vergoede werkloosheid primeert wel op het recht op gewaarborgde kinderbijslag Vaststellen van nieuw recht Het vestigen van een nieuw recht uit hoofde van een gesanctioneerde of uitgesloten werkloze rechthebbende (artikel 56 novies, 2 AKBW) gebeurt uitsluitend op de raadpleging van de flux L035. Er wordt rekening gehouden met de eigen residuaire aard en de aanvullende aard van het recht op gewaarborgde kinderbijslag. De hiernavolgende richtlijnen gelden voor alle beslissingen m.b.t. het recht op kinderbijslag op basis van niet-vergoede werkloosheid vanaf 17 december 2014, ongeacht de periode waarop deze beslissing betrekking heeft Bij de raadpleging wordt de actor geïdentificeerd als gesanctioneerde of uitgesloten werkloze. Om na te gaan of het artikel vermeld in de consultatie recht geeft op kinderbijslag, dient de kinderbijslaginstelling zich te baseren op het artikel 4 van het KB van 25 februari Indien het artikel recht geeft op kinderbijslag, dient onderzocht te worden wat de reële begindatum is voor de toekenning van de kinderbijslag. Indien de zone Sanction is ingevuld, bevat de zone BeginDate de reële begindatum van de sanctie. Vanaf deze datum kan het recht op kinderbijslag worden onderzocht door de kinderbijslaginstelling. Indien de zone Exclusion is ingevuld, kan niet onmiddellijk bepaald worden of de zone BeginDate de reële begindatum bevat:

4 pagina 4 - Als de zone AdmissibilityArticle is ingevuld, bevat de zone BeginDate de reële begindatum van de uitsluiting. Vanaf deze datum kan de kinderbijslaginstelling het recht op kinderbijslag onderzoeken. - Als de zone IndemnisabilityArticle is ingevuld, is het niet onmiddellijk duidelijk of de zone BeginDate de reële begindatum van de uitsluiting bevat. Hiervoor dient de kinderbijslaginstelling bijlage 2 te consulteren. Aan de hand van deze bijlage kunnen de kinderbijslaginstellingen nagaan of de zone BeginDate de reële begindatum van de uitsluiting weergeeft. De waarde 0 in de kolom RET van bijlage 2 duidt aan dat de zone BeginDate de reële begindatum bevat. Vanaf deze datum kan de kinderbijslaginstelling dus het recht op kinderbijslag onderzoeken. De waarde 1 in de kolom RET van bijlage 2 duidt aan dat de zone BeginDate' een datum weergeeft waarvan niet zeker is dat dit de reële begindatum van de uitsluiting is. De kinderbijslaginstellingen nemen per mail contact op met de dienst Monitoring van FAMIFED: monitoringnl@famifed.be om de reële begindatum te verkrijgen. De dienst Monitoring zal, na onderzoek van de aanvraag van de kinderbijslaginstelling, op zijn beurt contact opnemen met RVA. Deze deelt vervolgens aan de dienst Monitoring de reële begindatum mee waarop de uitsluiting ingaat. Deze begindatum kan mogelijks gelijk zijn aan de datum die werd meegegeven in de consultatie. De dienst Monitoring zal de gegevens van RVA per mail overmaken aan de kinderbijslaginstelling. Aandachtspunt Wanneer het uit bericht L035 blijkt dat de beslissing m.b.t. de niet-vergoede werkloosheid voor eenzelfde periode gebaseerd is op verschillende artikelen waarvan sommigen een beletsel vormen voor het recht op kinderbijslag en andere niet, dan primeert het artikel met de meest restrictieve waarde Bij de raadpleging is de actor niet bekend en over hem kan via de flux L035 geen enkel gegeven verkregen worden. Bij gebrek aan gegevens om een recht op kinderbijslag op basis van de gecoördineerde kinderbijslagwet te openen (zie punt 4: Toelichting van KB van 25 februari 1994 ), dienen de kinderbijslaginstellingen deze dossiers over te maken aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag

5 pagina 5 van FAMIFED, voor zover er geen enkel ander recht op kinderbijslag bestaat voor hetzelfde kind uit hoofde van die rechthebbende of een andere potentiële rechthebbende. De dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag zal vervolgens op basis van de wetgeving gewaarborgde gezinsbijslag het recht onderzoeken. Op het brevet moet vermeld worden dat de flux L035 geraadpleegd werd (rubriek "diversen"). 3.3 Voortgezet recht: het recht is vastgesteld uit hoofde van de gesanctioneerde of uitgesloten werkloze rechthebbende FAMIFED vraagt de kinderbijslaginstellingen ervan uit te gaan dat de rechtsgrond, op 17 december 2014 al vastgesteld voor de actieve dossiers uit hoofde van niet-vergoede werkloze rechthebbenden, van toepassing blijft. De actieve dossiers dienen bijgevolg niet systematisch te worden herzien. De nieuwe richtlijnen gelden pas zodra er een nieuwe beslissing m.b.t het recht op kinderbijslag op basis van de niet-vergoede werkloosheid dient te worden genomen. Als een kinderbijslaginstelling het recht uit hoofde van een niet-vergoede werkloze opnieuw moet onderzoeken, moet vanaf 17 december 2014 de flux L035 geraadpleegd worden. Als een niet-vergoede werkloze geen recht op kinderbijslag verkrijgt op basis van een andere hoedanigheid, als werknemer of als zelfstandige, moeten de kinderbijslaginstellingen zich voor die dossiers baseren op de gegevens van de flux L035 en moet het dossier opnieuw worden onderzocht op basis van deze gegevens vanaf de datum van de gebeurtenis naar aanleiding waarvan een nieuwe beslissing dient te worden genomen. Als de flux L035 een uitsluitingsartikel of een sanctie die verschilt van het proces-verbaal in het bezit van de kinderbijslaginstelling aangeeft, wordt vastgesteld dat het recht op kinderbijslag wordt voortgezet op basis van de elementen aangegeven in de flux L035 en met behulp van de bijlagen met beslissingsgegevens. Om pragmatische redenen dient men niet terug te komen op betalingen die werden uitgevoerd voor periodes die aan datum van de wijzigende gebeurtenis voorafgaan. Als de beslissing aan de basis van het recht voor beperkte duur wordt genomen, moeten de kinderbijslaginstellingen de flux L035 raadplegen als de beslissing van RVA verstrijkt, om het einde van het statuut van de rechthebbende definitief vast te stellen of om eventuele nieuwe beslissingen of verlengingen te detecteren.

6 pagina 6 4. TOELICHTING VAN KB VAN 25 FEBRUARI 1994 FAMIFED maakt van de gelegenheid gebruik om toelichting te geven omtrent het KB van 25 februari Artikel 4, 1 van het KB van 25 februari 1994 Wanneer iemand voor een bepaalde periode niet vergoed wordt door de werkloosheidsregeling om een reden die geen beletsel vormt voor de toekenning van de hoedanigheid van rechthebbende, dan moet die persoon zich tijdens die periode onderwerpen aan de controle voorzien in de werkloosheidsregelgeving, ingeschreven zijn als werkzoekende en beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Voor die drie voorwaarden (inschrijving, controle, beschikbaarheid) moet men voor de hoedanigheid van rechthebbende aannemen dat een werkloze zich tijdens de periode van nietvergoeding onderwierp aan de controlemaatregelen, ingeschreven was als werkzoekende en beschikbaar was op de arbeidsmarkt, wanneer RVA niet meer controleert of die voorwaarden zijn nageleefd. Een kinderbijslaginstelling mag de hoedanigheid van rechthebbende niet weigeren via een interpretatie van die begrippen op basis van eventuele elementen in het dossier. De nietvergoede persoon moet echter effectief in België verblijven Artikel 4, 2 van het KB van 25 februari 1994 Alle niet-vergoede volledig werklozen, hoofdzakelijk de gesanctioneerde als de uitgesloten werklozen, krijgen de hoedanigheid van rechthebbende toegekend, behalve in de volgende gevallen: - een werkloze opent het recht in een andere hoedanigheid (werknemer, zelfstandige). - het betreft een ex-student tijdens de beroepsinschakelingstijd in de 360 kalenderdagen van de initiële toekenningsperiode (KB van 12 augustus 1985). - de uitsluiting uit de werkloosheid berust op de toepassing van een of meer van de volgende artikelen van het KB van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering: artikelen 52, 2 en 3, 52bis, 2, alinea 2 1, 56 2, 58 2, 66, 67, 68, 1 en 2, 69, 71 2, 153, alinea 3 3, 154, alinea 2, 155, alinea 2 en Lees momenteel artikel 52bis, alinea 3. 2 Dit beletsel komt voort uit artikel 4, 1 van het KB van 25 februari Lees momenteel artikel 153, alinea 2.

7 pagina 7 - de inschrijving van een matroos of shoreganger bij de Pool van de zeelieden ter koopvaardij is ingetrokken. Voor de niet-vergoede volledig werklozen die op basis van de artikelen 30, 31, 32, 33, 34 5, 36, 1 en 2, 37, 38, 43 en 55, 2, 4 en 5 5 van het KB van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering of de artikelen 32 tot 36 van het KB van 9 april 1965 betreffende de Pool van de zeelieden ter koopvaardij een aanvullend recht op kinderbijslag openen, mag bovendien geen enkel ander gezinslid van de rechthebbende een recht kunnen openen op kinderbijslag. Om het dossierbeheer te vergemakkelijken bevatten de bijlagen 1 en 2 een kolom die aangeeft of het vermelde artikel een absoluut beletsel (A) vormt of een recht (R) dat enkel kan uitgeoefend worden als geen enkel ander gezinslid een recht op kinderbijslag opent. In alle andere gevallen is er recht op kinderbijslag, tenzij de niet-vergoede werkloze een recht kan verwerven op basis van de algemene kinderbijslagwet (AKBW) (tot 29 juni 2014 krachtens de KBW of krachtens de regeling voor zelfstandigen). Deze oplossing is gebaseerd op artikel 4, 1 van het KB van 25 februari 1994 dat bepaalt: Is rechthebbende op kinderbijslag tegen de bedragen bepaald in artikel 40 van dezelfde wetten, voor de niet vergoede werkloosheidsperiodes, de volledig werkloze, voor zover hij, behoudens vrijstelling, als werkzoekende is ingeschreven, beschikbaar is voor de arbeidsmarkt en zich onderwerpt aan de controle die door de in artikel 1 vermelde reglementeringen ingericht is Aandachtspunt: artikel 36 Inzake artikel 36 van het KB van 25 november 1991 moet het volgende onderscheid gemaakt worden: a) Wanneer een jonge schoolverlater niet vergoed wordt omdat hij zijn beroepsinschakelingstijd niet of niet volledig heeft vervuld, blijft dit element een beletsel voor het recht op gezinsbijslag gedurende de eerste 360 kalenderdagen van die wachttijd (potentieel recht op basis van artikel 56sexies KBW); Vanaf de 361 ste kalenderdag is de gewone regeling op het vlak van toelaatbaarheid van toepassing, ook als een deel van de wachttijd nog moet vervuld worden. Deze regel is eveneens van toepassing als de beroepsinschakelingstijd en dus ook de toekenningsperiode wordt verlengd bij gebrek aan 2 positieve evaluaties. 4 Dit artikel is opgeheven. 5 Artikel 55, 5 is opgeheven.

8 pagina 8 De kinderbijslaginstellingen gaan zelf na voor welke periode het beletsel van toepassing is. b) Wanneer een jonge schoolverlater niet wordt vergoed omdat hij een andere voorwaarde van art. 36 niet vervult (bv. het niet voltooien van de studies op basis waarvan het recht gevestigd wordt), wordt hetzelfde principe toegepast als bij het niet-naleven van de andere voorwaarden van toelaatbaarheid, namelijk geen beletsel, maar het recht is aanvullend en is dus niet geldig als een ander gezinslid een recht op kinderbijslag opent. c) Bij samenloop van uitsluitingen, enerzijds voor het niet vervullen van de beroepsinschakelingstijd (geval a) en anderzijds het niet-naleven van een andere voorwaarde voor toelaatbaarheid (geval b), primeert het beletsel zoals uiteengezet in punt a gedurende de eerste 360 kalenderdagen van de wachttijd. 5. PRAKTISCHE MODALITEITEN De raadpleging L035 zal beschikbaar zijn voor de kinderbijslaginstellingen vanaf 17 december Op dat moment wordt de nieuwe elektronische gegevensstroom L035 de unieke en authentieke gegevensbron inzake niet-vergoede werklozen. FAMIFED heeft immers vastgesteld dat een aantal kinderbijslaginstellingen de consultatiestroom L609 (P060 in de terminologie van het Kadaster) verkeerdelijk aanwenden om te bepalen of een sociaal verzekerde een niet-vergoede werkloze was. Deze gegevensstroom geeft in het kader van het debetbeheer aan bij welke instellingen van de sociale zekerheid de betrokkene gekend is (zie omzendbrief 997/50 van 21 maart 2001). De vermelding RVA gecontroleerde werkloze fase 00 met begin- en einddatum in de consultatiestroom L609 duidt helemaal niet aan dat de betrokkene in het stelsel van de werkloosheid niet vergoed is. Deze vermelding geeft enkel aan dat de betrokkene gekend is bij de werkloosheidssector. Dossierbeheerders die gegevens inzake niet-vergoede werklozen wensen te bekomen dienen dus de gegevensstroom L035 te consulteren, dossierbeheerders die in het kader van intersectorale inhoudingen gegevens wensen te verkrijgen omtrent andere instellingen dienen dus de gegevensstroom L609 te consulteren.

9 pagina 9 Met het oog op een uniforme behandeling van de dossiers wordt aan de kinderbijslaginstellingen gevraagd voortaan de volgende werkwijze toe te passen: Vaststelling van Volledig vergoede werkloosheid Niet-vergoede volledige werkloosheid Unieke en authentieke bron A011,L (P042) / A011 (D042) L035 (P063) De periodes waarvoor én in de fluxen A011,L / A011 geen vergoede volledige werkloosheid wordt vastgesteld (1) én in de flux L035 evenmin niet-vergoede volledige werkloosheid (2) én waarvoor geen ander recht op kinderbijslag bestaat (3) worden zonder consultatie van de flux L609 voor verder onderzoek aan de dienst Gewaarborgde Gezinsbijslag overgemaakt. Anders gezegd, de gegevens in de flux L609 zijn enkel dienstig in het raam van intersectorale inhoudingen en hebben dus geen waarde voor de toekenning van het recht op kinderbijslag. Zoals gewoonlijk kunnen alle technische vragen en meldingen van onregelmatigheden of onvolkomenheden gericht worden aan de dienst Monitoring van het Departement Controle: Telefoon: Fax: monitoringnl@famifed.be FAMIFED dankt u voor uw medewerking. Met hoogachting, Tania Dekens administrateur-generaal

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 27.02.2015 onze ref. II/A/997/79bis/IVB-TG uw ref. contact Isabelle Van den Bossche - Guy Tillieux telefoon

Nadere informatie

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 28.05.2015 onze ref. II/A/997/79ter/JOB-IVB uw ref. contact Johan Buyck Isabelle Van den Bossche telefoon

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.02.2008 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 01.03.2006 uw ref. Contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Consultatie

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 20.12.2005 uw ref. contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Flux

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 05.03.2008 onze ref. uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.08.2006 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

BIJLAGEN. Deze lijst bevat de toelaatbaarheidsartikelen die zijn opgenomen in de zone AdmissibilityArticle.

BIJLAGEN. Deze lijst bevat de toelaatbaarheidsartikelen die zijn opgenomen in de zone AdmissibilityArticle. BIJLAGEN Bijlage 1: Toelaatbaarheidsartikelen Deze lijst bevat de toelaatbaarheidsartikelen die zijn opgenomen in de zone AdmissibilityArticle. De tabel bevat een kolom die aangeeft of het vermelde artikel

Nadere informatie

Departement Controle

Departement Controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1377 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.12.2008 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Herziening

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005; SCSZ/05/91 1 BERAADSLAGING NR. 05/032 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS EN DE

Nadere informatie

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten Trierstraat 70 B-1000 Brussel Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 24.02.2016 uw kenm. contact Johan Buyck attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 e-mail: johan.buyck@famifed.be Betreft:

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact telefoon Johan Buyck Vincentia Michiels attachés 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369

Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 datum 3 oktober 2007 III/07/CO 1369/UI uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: De

Nadere informatie

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende Jonge schoolverlater ingeschreven als werkzoekende - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW. A. Verduidelijkingen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/038 BERAADSLAGING NR 09/028 VAN 5 MEI 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; 1 SCSZ/06/153 BERAADSLAGING NR. 06/088 VAN 5 DECEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE UITBETALINGSINSTELLINGEN VOOR WERKLOOSHEIDSUITKERINGEN AAN DE KINDERBIJSLAGFONDSEN,

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Verwerking van de RIP-

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.12.2009 uw ref. contact Hugo Bogaert adviseur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Artikel

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/002 BERAADSLAGING NR. 08/002 VAN 15 JANUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN BEPAALDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/049 BERAADSLAGING NR. 08/016 VAN 4 MAART 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT IN

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 25 januari 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 25 januari 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/17 1 BERAADSLAGING NR. 05/008 VAN 15 FEBRUARI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN, VIA DE KRUISPUNTBANK VAN

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2011 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr.611 van 12 oktober 2010 (Artikel 76bis, 1, KBW. Barema s van de gezinsbijslag)

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Brevet

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 18 oktober 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 18 oktober 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN 1 SCSZ/04/113 BERAADSLAGING NR 04/037 VAN 9 NOVEMBER 2004 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN ELEKTRONISCHE BERICHTEN MET BETREKKING TOT DE PERIODES VAN INACTIVITEIT OF VAN TOEGELATEN DEELTIJDSE WERKHERVATTINGEN

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.08.2006 uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind.

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind. Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 II/A/996/43/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany Adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2009 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 606 van 28 april 2009 (Kinderen met een aandoening - Genetische of chromosoomaandoeningen

Nadere informatie

SCSZ/04/85. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 24 mei 2004; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/04/85. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 24 mei 2004; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/04/85 BERAADSLAGING NR 04/024 VAN 6 JULI 2004 M.B.T. DE MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD DOOR DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN AAN DE SOCIALEVERZEKERINGSFONDSEN VOOR ZELFSTANDIGEN,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/09/028 BERAADSLAGING NR 07/059 VAN 6 NOVEMBER 2007, GEWIJZIGD OP 7 APRIL 2009, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 datum 13.03.2006 III/06/CO 1356/FN onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.03.2008 II/C/996/82/BH onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer?

Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Infoblad - werknemers U wil een overeenkomst sluiten met een activiteitencoöperatie als kandidaat-ondernemer? Wat is een activiteitencoöperatie? Indien u behoort tot

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/14/102 BERAADSLAGING NR. 14/054 VAN 1 JULI 2014 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS MET

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003; TC/03/14 BERAADSLAGING NR. 03/10bis VAN 4 FEBRUARI 2003, AANGEPAST OP 19 JULI 2005, M.B.T. EEN AANVRAAG TOT MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) -

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/19/040 BERAADSLAGING NR. 19/024 VAN 5 MAART 2019 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de RVA ingediend op de Kruispuntbank op 4 juli 1997;

Gelet op de aanvraag van de RVA ingediend op de Kruispuntbank op 4 juli 1997; TC/97/82 BERAADSLAGING Nr. 97/49 VAN 11 SEPTEMBER 1997 BETREFFENDE EEN MACHTIGINGSAANVRAAG VAN DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDS- VOORZIENING TOT HET RAADPLEGEN VAN HET WERKGEVERS- REPERTORIUM VAN DE RIJKSDIENST

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/07/162 BERAADSLAGING NR. 07/059 VAN 6 NOVEMBER 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.03.2007 II/A/997/67/agy/bh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert Annik Garigliany attachés

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/196 BERAADSLAGING NR. 17/084 VAN 3 OKTOBER 2017 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Overzicht van de gestelde vragen en gegeven antwoorden Toekenning van een sociale toeslag na het

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 31 juli 2017 tussen de Vlaamse

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/19/264 BERAADSLAGING NR. 19/144 VAN 3 SEPTEMBER 2019 BETREFFENDE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE RIJKSDIENST

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/027 BERAADSLAGING NR 10/015 VAN 2 MAART 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 9 juli 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 9 juli 2007; SCSZ/07/153 1 BERAADSLAGING NR. 07/052 VAN 2 OKTOBER 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE SECTOR WERKLOOSHEID AAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm

Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm Ontstaan van een recht in de werknemersregeling als gevolg van een wijziging in de socio-professionele

Nadere informatie

2. Hoe de begindatum van de toekenningsperiode vaststellen? Wat is de precieze betekenis van de notie nieuwe studies in het koninklijk besluit?

2. Hoe de begindatum van de toekenningsperiode vaststellen? Wat is de precieze betekenis van de notie nieuwe studies in het koninklijk besluit? De werkzoekende schoolverlater - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW Overzicht van de vragen en antwoorden

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2004 uw ref. contact Roland Binet / Johan Buyck attachés telefoon 02-237 23 35 / 02-237 29

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/07/167 BERAADSLAGING NR. 07/063 VAN 6 NOVEMBER 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1375 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.10.2008 II/C/CO1375/BH uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/090 BERAADSLAGING NR 09/050 VAN 1 SEPTEMBER 2009 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OPGENOMEN

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 31 juli 2017 tussen de Vlaamse Gemeenschap,

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 augustus 2006; A. JURIDISCHE CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 augustus 2006; A. JURIDISCHE CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG SCSZ/06/130 1 BERAADSLAGING NR 06/072 VAN 19 SEPTEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE WERKNEMERS IN ARBEIDSONGESCHIKTHEID INGEVOLGE ZIEKTE, INVALIDITEIT OF ZWANGERSCHAP,

Nadere informatie

VR DOC.0085/1

VR DOC.0085/1 VR 2017 0302 DOC.0085/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest,

Nadere informatie

De administrateur-generaal,

De administrateur-generaal, Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal, Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 26.09.2008 II/A/997/73/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/235 BERAADSLAGING NR. 17/106 VAN 5 DECEMBER 2017 OVER DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE

Nadere informatie

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar.

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 20 oktober 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Terugvorderingen Graag had ik cijfers verkregen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/107 BERAADSLAGING NR. 16/079 VAN 6 SEPTEMBER 2016, GEWIJZIGD OP 6 JUNI 2017, MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/037 BERAADSLAGING NR. 17/019 VAN 7 MAART 2017 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen?

Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen? Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen? Waarover gaat dit infoblad? In dit infoblad wordt uitgelegd onder welke voorwaarden u een vrijstelling kunt krijgen om mantelzorg te verlenen. U kunt

Nadere informatie

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.04.2005 uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/049 BERAADSLAGING NR. 18/030 VAN 6 MAART 2018 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT DE PERSOONSGEGEVENSBANK

Nadere informatie

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.12.2012 uw ref. contact Peter Savat Guy Tillieux sociaal inspecteurs telefoon 02-237 21 07 02-237 23 60

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/182 BERAADSLAGING NR 08/065 VAN 4 NOVEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 19 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 19 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/83 1 BERAADSLAGING NR. 05/030 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR HET FONDS VOOR BESTAANSZEKERHEID VAN DE WERKLIEDEN UIT HET BOUWBEDRIJF AAN DE UITBETALINGSINSTELLINGEN

Nadere informatie

Juridisch bulletin. www.rkw.be

Juridisch bulletin. www.rkw.be Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2008 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 601 van 30 januari 2008 (Artikel 76bis, 1, KBW. Bedragen van de gezinsbijslag

Nadere informatie

U WILT STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN IN HET HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS HERVATTEN?

U WILT STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN IN HET HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS HERVATTEN? U WILT STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN IN HET HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS HERVATTEN? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u studies met volledig leerplan in het secundair onderwijs volgen en behoudt

Nadere informatie

Brevet van rechthebbende

Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam van de beheerder verantwoordelijk voor het dossier e-mail : tel.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/100 BERAADSLAGING NR. 17/106 VAN 5 DECEMBER 2017, GEWIJZIGD OP 8 MEI 2018, OVER DE UITWISSELING VAN

Nadere informatie

OCMWCPASA036 (versturen van multifunctioneel attest)

OCMWCPASA036 (versturen van multifunctioneel attest) OCMWCPASA036 (versturen van multifunctioneel attest) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijnen?... 2 5) Wat

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal datum 25.02.2008 II/A/C/996/81/hh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Sommendelegatie - Tegenstelbaarheid

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2009 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 3 1.1 Programmawet van 22 december 2008 (Eenoudertoeslag Onmiddellijke uitwerking Kinderen met een aandoening) 3 1.2 Wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen?

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Bijlage 1 bij dienstbrief 997/52bis Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Situatie (Voorafbetaling) kraamgeld

Nadere informatie

RECHT OP KINDERBIJSLAG ZOLANG RVA INITIËLE BIT VERLENGT WEGENS ONTBREKEN TWEE POSITIEVE EVALUATIES MITS AANVRAAG EVALUATIEGESPREK BINNEN TERMIJN

RECHT OP KINDERBIJSLAG ZOLANG RVA INITIËLE BIT VERLENGT WEGENS ONTBREKEN TWEE POSITIEVE EVALUATIES MITS AANVRAAG EVALUATIEGESPREK BINNEN TERMIJN TOEPASSING AANGEPASTE CO 1395 - VRAGEN EN ANTWOORDEN PRINCIPE: RECHT OP KINDERBIJSLAG ZOLANG RVA INITIËLE BIT VERLENGT WEGENS ONTBREKEN TWEE POSITIEVE EVALUATIES MITS AANVRAAG EVALUATIEGESPREK BINNEN TERMIJN

Nadere informatie

Brussel, 17 december 2014

Brussel, 17 december 2014 Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 De Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/121 BERAADSLAGING NR. 17/053 VAN 4 JULI 2017 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT DE PERSOONSGEGEVENSBANK

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.10.2007 II/C/999/c.144/sn onze ref. uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23

Nadere informatie

U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het?

U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het? U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u de studies hervatten in het kader van het programma

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/15/219 BERAADSLAGING NR. 15/082 VAN 1 DECEMBER 2015 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr. 1 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële Omzendbrief nr. 599 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/16/178 BERAADSLAGING NR. 16/079 VAN 6 SEPTEMBER 2016 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN HET KADASTER

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/13/105 BERAADSLAGING NR. 13/045 VAN 7 MEI 2013 INZAKE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE (BELGISCHE)

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/12/326 BERAADSLAGING NR. 12/103 VAN 6 NOVEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT

BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT BREVET VAN RECHTHEBBENDE: INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2007 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 4 1.1 Programmawet (I) van 27 december 2006 (schoolpremie sociale toeslagen) 4 1.2 Wet van 27 december 2006 houdende diverse bepalingen (I)

Nadere informatie

Mag u tijdens uw werkloosheid een nevenactiviteit als zelfstandige in het kader van het voordeel "Springplank naar zelfstandige" uitoefenen?

Mag u tijdens uw werkloosheid een nevenactiviteit als zelfstandige in het kader van het voordeel Springplank naar zelfstandige uitoefenen? Infoblad werknemers Mag u tijdens uw werkloosheid een nevenactiviteit als zelfstandige in het kader van het voordeel "Springplank naar zelfstandige" uitoefenen?" Wat is het voordeel "Springplank naar zelfstandige"?

Nadere informatie

IV. Trimestrialisering van de sociale toeslagen

IV. Trimestrialisering van de sociale toeslagen IV. Trimestrialisering van de sociale toeslagen Vragen Oplossing 1. Situatie Referentie RKW: II/A/21/F00221/T/ced voor alle voorbeelden 1. een moeder woont met haar twee kinderen bij haar vader (grootvader

Nadere informatie

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest)

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijnen?...

Nadere informatie

Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten

Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten Het federaal normatief kader van de controle van de beschikbaarheid, uitgeoefend door de gewesten 1 Algemeen Als gevolg van de Zesde Staatshervorming werd de bevoegdheid van de controle van de beschikbaarheid

Nadere informatie

BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT. Brevet van rechthebbende

BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT. Brevet van rechthebbende BREVET VAN RECHTHEBBENDE : INSTRUMENTEN VOOR GEGEVENSOVERDRACHT Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Identificatie van het oorspronkelijke fonds Kenmerk van de werkgever Naam

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/061 BERAADSLAGING NR 11/040 VAN 7 JUNI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 BRUSSEL

Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 BRUSSEL Dit document wordt u gratis aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040 BRUSSEL Iedereen kan dit document vrij verspreiden met vermelding van de bron en URL

Nadere informatie

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar 2013-2014 en later Mevrouw X, Mijnheer X, Mogelijk volgt uw zoon/dochter

Nadere informatie

U WILT EEN EEN ALTERNERENDE OPLEIDING IN HET ALTERNEREND HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS VOLGEN?

U WILT EEN EEN ALTERNERENDE OPLEIDING IN HET ALTERNEREND HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS VOLGEN? U WILT EEN EEN ALTERNERENDE OPLEIDING IN HET ALTERNEREND HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS VOLGEN? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u een alternerende opleiding volgen in het alternerend hoger secundair

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/128 BERAADSLAGING NR. 13/058 VAN 4 JUNI 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN

Nadere informatie