Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369"

Transcriptie

1 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling Departement Controle CO 1369 datum 3 oktober 2007 III/07/CO 1369/UI uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon Betreft: De werkzoekende schoolverlater - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, SWKL Mevrouw, Mijnheer, Het koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, SWKL is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 10 september 2007 (zie bijlage). Hierna volgt een bespreking van de gewijzigde voorwaarden met betrekking tot het recht op kinderbijslag voor de werkzoekende schoolverlater. I. DE VEREISTE INZAKE DE GEVOLGDE STUDIES Om recht te hebben op wachtuitkeringen moet de schoolverlater, overeenkomstig de werkloosheidsreglementering, welbepaalde studies gevolgd hebben 1. Aangezien de kinderbijslagreglementering nauw aansluit bij de werkloosheidsreglementering, gelden dezelfde studievoorwaarden voor het recht op kinderbijslag als werkzoekende schoolverlater tijdens de wachttijd. Een negatieve beslissing van de RVA leidt dus tot de terugvordering van tijdens de wachttijd toegekende kinderbijslag. 1 Art. 36, 1, eerste lid, 2, KB 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering.

2 pagina 2 Voorbeeld: Een jongere van 19 jaar zet zijn studies stop na het voorlaatste jaar van de humaniora. Aangezien hij de studies met volledig leerplan van de hogere secundaire cyclus niet voleindigd heeft, zal hij geen recht hebben op wachtuitkeringen en bijgevolg ook niet op kinderbijslag. Nieuwe regeling (artikel 1, 1, KB 12 augustus 1985) Voortaan is het recht op kinderbijslag als schoolverlater niet meer afhankelijk van de beslissing van de RVA over de gevolgde studies. Aldus kan kinderbijslag toegekend worden gedurende de toekenningsperiode van 180 of 270 kalenderdagen ten behoeve van het kind dat niet meer onderworpen is aan de leerplicht en dat studies, een leertijd, een vorming of een stage om in een ambt te worden benoemd beëindigd heeft. 2 In hetzelfde voorbeeld als hierboven zal de jongere voortaan dus wel recht hebben op kinderbijslag. Opmerking De regels met betrekking tot de aanvang van de toekenningsperiode van 270 of 180 kalenderdagen blijven ongewijzigd. De vaststelling van de datum waarop de jongere zijn studies of leertijd heeft beëindigd of stopgezet om zo de begindatum van de toekenningsperiode te bepalen, gebeurt op basis van de gegevens verkregen met de formulieren P7a, P9, P9bis en via de flux D062 (vanaf 2008). II. DE INSCHRIJVING ALS WERKZOEKENDE De schoolverlater moet ingeschreven zijn als werkzoekende of een stage 3 hebben aangevraagd om tijdens de wachttijd rechtgevend te zijn op kinderbijslag. In de huidige stand van zaken betekent dit dat de schoolverlater gedurende de hele wachtperiode effectief als werkzoekende moet ingeschreven blijven. Het beleid van de verschillende gewestelijke diensten voor arbeidsbemiddeling (GDAB) inzake de inschrijving en schrapping van werkzoekenden, is de laatste jaren aanzienlijk geëvolueerd. Zo komt het meer en meer voor dat GDAB s, al dan niet met terugwerkende kracht, een schoolverlater 2 De verwijzing naar artikel 36, 1, Werkloosheidsbesluit 1991 in het oude artikel 1, 1, KB 12 augustus 1985, valt weg. 3 Het gaat om de stage bedoeld in het KB nr. 230 van 21 december 1963 betreffende de stage en inschakeling van jongeren in het arbeidsproces. Aangezien dit KB is opgeheven, is de aanvraag om stage niet meer van toepassing.

3 pagina 3 schrappen als werkzoekende omdat die laatste bijvoorbeeld werk gevonden heeft, terwijl het perfect mogelijk is dat deze tewerkstelling voldoet aan de inkomensvoorwaarden van het KB 12 augustus Bovendien passen de verschillende GDAB s bij de uitschrijvingen geen uniforme criteria toe. Bestaande praktijk Omwille van de verschillende werkwijzen van de GDAB s en omdat de door deze diensten afgeleverde berichten slechts een indicatief karakter hebben, werd aan de kinderbijslagfondsen volgende praktische richtlijn meegedeeld 4 : wanneer de fondsen een uitschrijvingsbericht ontvangen, wordt de werkzoekende verder ondervraagd. Bij de vaststelling van het recht op kinderbijslag primeert de verklaring van betrokkene 5 indien deze het uitschrijvingsbericht tegenspreekt. Het kan ook voorkomen dat de werkzoekende schoolverlater op het formulier P20 verklaart dat de wachtperiode onderbroken is (geweest) wegens ziekte, verblijf in het buitenland 6, hervatting van studies die op zich geen recht geven op kinderbijslag of andere redenen van onbeschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, terwijl deze niet uitgeschreven werd door de bevoegde GDAB. De verklaring van betrokkene heeft dan niet tot gevolg dat het recht op kinderbijslag verloren gaat, aangezien voldaan is aan de inschrijvingsvoorwaarde. Nieuwe regeling (artikel 1, 1, 1, KB 12 augustus 1985) De bestaande praktijk krijgt een juridische basis. Zo zal de uitschrijving als werkzoekende door een GDAB geen gevolgen hebben voor het recht op kinderbijslag wanneer alle andere voorwaarden om recht op kinderbijslag te hebben als werkzoekende schoolverlater, vervuld blijven. In dat geval kan de schoolverlater gedurende de hele duur van de wachttijd als werkzoekende beschouwd blijven. In geval van schrapping van de schoolverlater zal niet meer systematisch een verklaring op eer moeten gevraagd worden om de intentie van de schoolverlater na te gaan. Het volstaat na te gaan of alle voorwaarden van het KB 12 augustus 1985 vervuld zijn 7. De schoolverlater zal het recht op kinderbijslag bijvoorbeeld niet verliezen louter omwille van het feit dat hij geschrapt wordt als werkzoekende wegens het uitoefenen van een winstgevende activiteit maar wel omdat hij niet voldoet aan de inkomensvoorwaarden. 4 Dienstbrief II/C/996/36/BH dd. 28 april Het gaat om een verklaring op eer. 6 Op voorwaarde dat het gaat om een land binnen de Europese Economische Ruimte of een land waarmee België een bilateraal verdrag heeft afgesloten. 7 Voorwaarden die uiteraard ook moeten vervuld zijn wanneer de schoolverlater niet geschrapt wordt.

4 pagina 4 Bij ontvangst van een uitschrijvingsbericht in de loop van de toekenningsperiode geldt het vermoeden dat het om een administratieve uitschrijving gaat. De onmiddellijke verzending van het formulier P20 blijft behouden om na te gaan of de andere voorwaarden van het KB van 12 augustus 1985 nog steeds vervuld zijn. Het formulier P20, in de drie landstalen, is aangepast aan de gewijzigde reglementering zie bijlage). Het formulier P20com werd afgeschaft, wat de inschrijvingen vanaf 1 juli 2007 betreft. De bestaande procedure met de verzending van een formulier P20a bij de ontvangst van de inschrijving als werkzoekende en de verzending het controleformulier P20c aan het einde van de toekenningsperiode 8 om de onontbeerlijke gegevens over het inkomen van de werkzoekende schoolverlater in te winnen, blijft behouden. Om alle relevante gegevens over de werkzoekende schoolverlater te ontvangen, moet het rechtgevend kind tot het einde van de theoretische toekenningsperiode geïntegreerd blijven in het Kadaster van de kinderbijslag. Blijkt uit het formulier P20 dat de jongere opnieuw is gaan studeren, een leerovereenkomst of een ondernemersopleiding heeft afgesloten, dan wordt dadelijk een onderzoek naar het recht op kinderbijslag in die hoedanigheid ingesteld. Opmerkingen met betrekking tot gekwalificeerde gegevens van de RVA - Wanneer de schoolverlater geschrapt wordt als werkzoekende door een GDAB en de RVA om die reden beslist geen wachtuitkeringen toe te kennen, heeft de beslissing van de RVA geen invloed op het recht op kinderbijslag voor de voorbije toekenningsperiode. - Daarentegen blijft de voorwaarde dat de schoolverlater niet werkloos mag zijn wegens omstandigheden afhankelijk van zijn wil in de zin van artikel 51, 1, tweede lid, 3, Werkloosheidsbesluit 1991 (artikel 1, 1, 2, KB 12 augustus 1985), behouden. Wanneer de toekenningsperiode in de kinderbijslagregeling niet werd verlengd, maar uit het fluxbericht D045 blijkt dat de RVA de wachttijd wel heeft verlengd, wordt de reden daarvoor bij de RVA opgevraagd. Wanneer de RVA een welbepaalde periode niet in aanmerking neemt als wachttijd omdat de jongere bijvoorbeeld geen gevolg heeft gegeven aan een oproep voor een bemiddelingsgesprek, bestaat voor diezelfde periode ook geen recht op kinderbijslag en moeten de betalingen worden herzien, rekening houdend met artikel 48 KBW. 8 Onverminderd de procedure die geldt voor de jongere die in de loop van de wachttijd begint te werken, die in de dienstbrief 999/c.120 van 4 december 2001 wordt toegelicht. Deze procedure blijft eveneens van kracht.

5 pagina 5 III. SCHORSING VAN DE TOEKENNINGSPERIODE WEGENS ZIEKTE - AANVANG VAN DE TOEKENNINGSPERIODE OP HET EINDE VAN DE ZIEKTE 1. De jonge werkzoekende wordt ziek in de loop van de wachttijd Wanneer een schoolverlater wegens ziekte door een GDAB geschrapt wordt als werkzoekende zal de RVA, overeenkomstig de werkloosheidsreglementering, de wachttijd schorsen 9. De schorsing van de wachttijd heeft ook een schorsing van de toekenningsperiode voor het recht op kinderbijslag tot gevolg. De kinderbijslag wordt opnieuw toegekend voor het resterende gedeelte van de toekenningsperiode van 270 of 180 dagen, indien het kind zich opnieuw inschrijft als werkzoekende en voor zover het de gestelde voorwaarden nog vervult. Gedurende de periode van ziekte loopt de wachttijd dus niet zodat geen kinderbijslag kan betaald worden. Vermits de wachttijd ook niet beëindigd is (enkel geschorst), kunnen bovendien ook geen wachtuitkeringen worden uitbetaald. Nieuwe regeling (artikel 4, 1, eerste lid, KB 12 augustus 1985) Ingeval van ziekte in de loop van de toekenningsperiode van 270 of 180 kalenderdagen, wordt verder kinderbijslag toegekend gedurende de volledige periode van schorsing van de wachttijd door de RVA, evenals gedurende het nog te lopen gedeelte van de toekenningsperiode van 270 of 180 kalenderdagen. De schoolverlater moet zich, aansluitend aan de ziekteperiode, opnieuw inschrijven als werkzoekende. 2. De jongere kan zich bij het begin van de wachttijd, wegens ziekte, niet laten inschrijven als werkzoekende Voor de schoolverlater die zich bij het begin van de wachttijd niet als werkzoekende kon laten inschrijven wegens ziekte, begint de wachttijd pas te lopen de dag na het einde van de ziekte indien hij zich dan inschrijft als werkzoekende. Er is dus geen recht op kinderbijslag tussen het einde van het recht op kinderbijslag op grond van artikel 62, 1, 2, 3 en 4, KBW en de eventuele aanvang van het recht op kinderbijslag op grond van artikel 62, 5, KBW. 9 In de veronderstelling dat de RVA, die in dit geval bevoegd is, hiervan op de hoogte is.

6 pagina 6 Nieuwe regeling (artikel 4, 1, tweede lid, KB 12 augustus 1985) Ondanks het feit dat de inschrijving als werkzoekende ontbreekt, wordt niettemin kinderbijslag toegekend, hetzij vanaf het ogenblik waarop de toekenningsperiode voor de betrokken schoolverlater normaal had moeten aanvangen, hetzij later, vanaf de stopzetting van het recht op kinderbijslag als student. De schoolverlater moet zich, aansluitend aan de ziekteperiode, inschrijven als werkzoekende. Opmerking De notie aansluitend aan de ziekteperiode betekent dat de jongere zich als werkzoekende moet inschrijven binnen vijf werkdagen na het einde van de ziekte. Zo niet gaat het recht op kinderbijslag voor de voorbije ziekteperiode volledig verloren. De ziekteperiode van de werkzoekende schoolverlater wordt bewezen met een attest van de behandelende dokter. IV. VERKORTING VAN DE WACHTTIJD Nieuwe regeling (artikel 4, 2, tweede lid, KB 12 augustus 1985) In de werkloosheidsreglementering is op 1 mei 2006 een nieuwe maatregel ingevoerd die toelaat dat de wachttijd verkort wordt 10. De wachttijd wordt verkort met een samengevoegd totaal van maximum 78 dagen (zondagen niet meegerekend) wanneer de jonge werknemer, na 30 juni 2005: - ofwel, studentenarbeid heeft verricht zonder socialezekerheidsbijdragen en gelegen in het eerste, tweede of vierde kalenderkwartaal; - ofwel, normale arbeidsprestaties heeft verricht, gelegen in de periode voorafgaand aan de beëindiging van de studies of de leertijd. Om de samenhang tussen de werkloosheids- en de kinderbijslagreglementering te vrijwaren, wordt de toekenningsperiode van 270 of 180 kalenderdagen 11 evenredig verkort met een maximum van drie maanden KB 22 maart 2006 tot wijziging van artikel 36 van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering, BS 5 april In voorkomend geval verlengd wanneer de schoolverlater in de maanden juli, augustus of september een studentenovereenkomst uitoefent van maximum een maand en dus met vrijstelling van RSZ-bijdragen. 12 De wachttijd moet effectief verkort zijn. Wanneer dat niet het geval is omdat daartoe geen of te laat (een) aanvraag is ingediend, wordt ook de toekenningsperiode niet verkort.

7 pagina 7 V. DE WINSTGEVENDE ACTIVITEIT EN DE SOCIALE UITKERING De toekenning van de kinderbijslag voor de werkzoekende schoolverlater wordt geschorst voor de volledige maand tijdens welke het kind een winstgevende activiteit uitoefent waarvoor het een loon ontvangt dat meer dan 452,76 EUR 13 per maand bedraagt. Het ontvangen van een sociale uitkering op grond van een Belgische of buitenlandse regeling voor ziekte, invaliditeit, arbeidsongevallen of beroepsziekten is geen beletsel voor de toekenning van kinderbijslag indien de uitkering voortvloeit uit een toegelaten activiteit. Met uitzondering van een begeleidingsuitkering 14 is het genot van een sociale uitkering bij toepassing van een Belgische of buitenlandse regeling betreffende de werkloosheid een beletsel voor de toekenning van de kinderbijslag. Nieuwe regeling (artikel 4, 3, KB 12 augustus 1985) Zowel het loon als de sociale uitkering of beide samen worden onderworpen aan dezelfde inkomensgrens als het loon dat thans mag verdiend worden 15. Wacht- of werkloosheidsuitkeringen die thans een beletsel zijn, worden dus toegelaten indien het bedrag ervan, eventueel aangevuld met een loon of andere sociale uitkeringen, niet hoger ligt dan het vastgestelde plafond. De begeleidingsuitkering, de opleidingsuitkering 16, de stage-uitkering 17, de vestigingsuitkering 18 en elke andere uitkering op grond van een Belgische of buitenlandse werkloosheidsregelementering zijn voortaan geen beletsel meer indien het bedrag van de uitkering, eventueel samengevoegd met een loon of een andere sociale uitkering, lager ligt dan het toegelaten maximum. 13 Geïndexeerd op 1 oktober KB 8 december 1998 betreffende de toekenning van een begeleidingsuitkering aan jongeren die een intensieve opleiding met uitzicht op een baan volgen, BS 18 december 1998 en KB 6 oktober 2000 betreffende de toekenning van een begeleidingsuitkering aan jongeren die een opleiding volgen ter voorbereiding van de overeenkomst voor een startbaan, BS 28 oktober ,76 EUR op 1 oktober Art. 36ter, Werkloosheidsbesluit Art. 36quater, Werkloosheidsbesluit Art. 36sexies, Werkloosheidsbesluit 1991.

8 pagina 8 VI. INWERKINGTREDING De nieuwe regeling is in werking getreden op 1 juli 2007 voor de rechtgevende kinderen die zich ingeschreven hebben als werkzoekende vanaf deze datum. De huidige regeling is nog van toepassing voor de rechtgevende kinderen die vóór 1 juli 2007 ingeschreven waren als werkzoekende, met uitzondering van de nieuwe voorwaarden inzake het uitoefenen van een winstgevende activiteit en/of het genieten van een sociale uitkering (zie V.) die in werking getreden zijn vanaf 1 december Met zijn dienstbrief 996/72 van 8 januari 2007 heeft de Rijksdienst de kinderbijslaginstellingen gevraagd alle gevallen waarin de toekenningsperiode van de werkzoekende schoolverlater eindigde op 1 december 2006 of erna te noteren. Deze gevallen dienen thans ambtshalve te worden herzien in het licht van de gewijzigde bepalingen. Concreet over de laatste maand van de toekenningsperiode kan de kinderbijslag worden toegekend als het brutoloon en de sociale uitkering voor die maand samen niet hoger liggen dan 452, Ik dank u voor uw medewerking. Hoogachtend, Johan Verstraeten administrateur-generaal 19 Geïndexeerd op 1 oktober 2006.

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende Jonge schoolverlater ingeschreven als werkzoekende - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW. A. Verduidelijkingen

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.03.2008 II/C/996/82/BH onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61

Nadere informatie

2. Hoe de begindatum van de toekenningsperiode vaststellen? Wat is de precieze betekenis van de notie nieuwe studies in het koninklijk besluit?

2. Hoe de begindatum van de toekenningsperiode vaststellen? Wat is de precieze betekenis van de notie nieuwe studies in het koninklijk besluit? De werkzoekende schoolverlater - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW Overzicht van de vragen en antwoorden

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.08.2006 uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

RECHT OP KINDERBIJSLAG ZOLANG RVA INITIËLE BIT VERLENGT WEGENS ONTBREKEN TWEE POSITIEVE EVALUATIES MITS AANVRAAG EVALUATIEGESPREK BINNEN TERMIJN

RECHT OP KINDERBIJSLAG ZOLANG RVA INITIËLE BIT VERLENGT WEGENS ONTBREKEN TWEE POSITIEVE EVALUATIES MITS AANVRAAG EVALUATIEGESPREK BINNEN TERMIJN TOEPASSING AANGEPASTE CO 1395 - VRAGEN EN ANTWOORDEN PRINCIPE: RECHT OP KINDERBIJSLAG ZOLANG RVA INITIËLE BIT VERLENGT WEGENS ONTBREKEN TWEE POSITIEVE EVALUATIES MITS AANVRAAG EVALUATIEGESPREK BINNEN TERMIJN

Nadere informatie

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 28.05.2015 onze ref. II/A/997/79ter/JOB-IVB uw ref. contact Johan Buyck Isabelle Van den Bossche telefoon

Nadere informatie

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar 2013-2014 en later Mevrouw X, Mijnheer X, Mogelijk volgt uw zoon/dochter

Nadere informatie

contact telefoon fax dossiernummer

contact telefoon fax dossiernummer Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon fax dossiernummer De gegevens worden gevraagd om de kinderbijslag te kunnen betalen. Wilt u de gegevens die over u bewaard worden inkijken of verbeteren,

Nadere informatie

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2016 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2016 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2016 FICHE DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD + Schema in bijlage 1 Inleiding De student die tot het einde van het school- of academiejaar

Nadere informatie

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug.

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug. Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon dossiernummer Als jongeren na de leerplicht studeren of een opleiding volgen, kan de kinderbijslag doorbetaald worden tot hun 25e. Om het recht

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS VOOR HET DMFA/PPL-BERICHT VAN DE STUDENT. Deze gids is bestemd voor de in het Kadaster geïntegreerde kinderbijslaginstellingen.

GEBRUIKERSGIDS VOOR HET DMFA/PPL-BERICHT VAN DE STUDENT. Deze gids is bestemd voor de in het Kadaster geïntegreerde kinderbijslaginstellingen. GEBRUIKERSGIDS VOOR HET DMFA/PPL-BERICHT VAN DE STUDENT CONTEXT Deze gids is bestemd voor de in het Kadaster geïntegreerde kinderbijslaginstellingen. Hij heeft betrekking op de kritische lezing van een

Nadere informatie

P20 Kinderbijslag voor werkzoekende schoolverlaters

P20 Kinderbijslag voor werkzoekende schoolverlaters P20 Kinderbijslag voor werkzoekende schoolverlaters vanaf de inschrijving als werkzoekende contact telefoon e-mail fax dossiernummer 1 Naam en voornaam van de jongere... Geboortedatum... 2 Is de jongere

Nadere informatie

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten Trierstraat 70 B-1000 Brussel Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 24.02.2016 uw kenm. contact Johan Buyck attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 e-mail: johan.buyck@famifed.be Betreft:

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/c 92./wam uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2017 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage

BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2017 FICHE. DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD. + Schema in bijlage BIJLAGE IIIa bij CO 1386/2017 FICHE DE STUDENT en de WERKZOEKENDE SCHOOLVERLATER in de BEROEPSINSCHAKELINGSTIJD + Schema in bijlage 1 Inleiding De student die tot het einde van het school- of academiejaar

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm

Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm Vragen en antwoorden over de toepassing van het gewijzigde artikel 48 KBW en de toepassing van de 240-uren norm Ontstaan van een recht in de werknemersregeling als gevolg van een wijziging in de socio-professionele

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2009 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 606 van 28 april 2009 (Kinderen met een aandoening - Genetische of chromosoomaandoeningen

Nadere informatie

Kinderbijslag. Contact Post verzenden naar PB GENT. Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode

Kinderbijslag. Contact Post verzenden naar PB GENT. Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode Contact KBF@SECUREX.BE Post verzenden naar PB 10.010 9030 GENT Te herinneren aub Ons kenmerk: Periode Kinderbijslag na de leerplicht Studenten P7.A! Hou pagina 1 tot 4 goed bij. U vindt er informatie over

Nadere informatie

BESTEMMELING. K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n

BESTEMMELING. K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n 1 R e f e r e n t i e : C o n t a c t p e r s o o n : integrity@securex.be T é l : 0 7 0 2 3 3 2 5 2 BESTEMMELING K i n d e r b i j s l a g n a d e le e r p l i c h t - S t u d e n t e n Na 31 augustus

Nadere informatie

Juridische Afdeling CO 1363

Juridische Afdeling CO 1363 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1363 datum 15.03.2007 III/06/CO 1363/DIM onze ref. uw ref. contact Koen De Fyn attaché telefoon 02-237 21 10 02-237 21 12 Betreft Afzien van terugvordering

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, B-8200 Brugge Ons kenmerk: Consulente: Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 17.12.2014 uw ref. contact Johan Buyck Hugo Bogaert Guy Tillieux Isabelle Van den Bossche telefoon 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.08.2006 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt.

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt. Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, 8200 BRUGGE Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be (B{DjQ{GsNbA Jj) BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Overzicht van de gestelde vragen en gegeven antwoorden Toekenning van een sociale toeslag na het

Nadere informatie

BIJLAGE I bij dienstbrief 996/117bis Procedure duale opleidingen " Schoolbank op de werkplek Duale opleiding Type overeenkomst Kinderbijslag Procedure Code D062 TSO/Secundair na OAO/ Voltijds onderwijs

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Uitkeringen Omzendbrief VI nr 2010/504 van 23 december 2010 484/4 Van toepassing vanaf 1 januari 2011 Toepassing van artikel 28bis, 2

Nadere informatie

Duale opleiding Type overeenkomst Kinderbijslag Procedure Code D062 TSO/Secundair na OAO/ Voltijds onderwijs OAO

Duale opleiding Type overeenkomst Kinderbijslag Procedure Code D062 TSO/Secundair na OAO/ Voltijds onderwijs OAO BIJLAGE I bij dienstbrief 996/117bis Procedure duale en " Schoolbank op de werkplek Duale Type overeenkomst Kinderbijslag Procedure Code D062 TSO/Secundair na OAO/ Voltijds onderwijs OAO 311 secundair

Nadere informatie

Departement Controle Juridische Afdeling. Betreft: Wet van 27 december 2005 houdende diverse bepalingen Vrijwilligerswerk

Departement Controle Juridische Afdeling. Betreft: Wet van 27 december 2005 houdende diverse bepalingen Vrijwilligerswerk Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle Juridische Afdeling datum 7.06.2006 uw ref. CO 1357 contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Wet van 27 december 2005

Nadere informatie

Kinderbijslag voor werkzoekende schoolverlaters

Kinderbijslag voor werkzoekende schoolverlaters De gegevens die u op dit formulier invult worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze worden beschermd door de wet verwerking persoonsgegevens van 8 december

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Kinderbijslag na de leerplicht Studenten De gegevens worden gevraagd om de kinderbijslag te kunnen betalen. Wilt u de gegevens die over u bewaard worden inkijken of verbeteren, wend u dan tot uw kinderbijslagfonds

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 19.12.2005 II/C/996/c.57/sn onze ref. uw ref. Contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23

Nadere informatie

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1375 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.10.2008 II/C/CO1375/BH uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 20.12.2005 uw ref. contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Flux

Nadere informatie

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 27.02.2015 onze ref. II/A/997/79bis/IVB-TG uw ref. contact Isabelle Van den Bossche - Guy Tillieux telefoon

Nadere informatie

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356

Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische afdeling Departement Controle CO 1356 datum 13.03.2006 III/06/CO 1356/FN onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Verwerking van de RIP-

Nadere informatie

BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Academiejaar 20-20

BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Academiejaar 20-20 Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Telefoon: 02 643 18 11 Email: infokbaf@attentia.be BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Academiejaar 20-20 U ontvangt dit formulier

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr. 1 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële Omzendbrief nr. 599 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers,

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal datum 25.02.2008 II/A/C/996/81/hh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Sommendelegatie - Tegenstelbaarheid

Nadere informatie

Departement Controle

Departement Controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1377 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.12.2008 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Herziening

Nadere informatie

Infoblad RVA. Onderwerp. Datum. November 2002. Copyright and disclaimer

Infoblad RVA. Onderwerp. Datum. November 2002. Copyright and disclaimer Infoblad RVA Onderwerp Wat is de invloed van een zelfstandige activiteit op het recht op uitkeringen? Datum November 2002 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

Juridisch bulletin. www.rkw.be

Juridisch bulletin. www.rkw.be Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2008 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 601 van 30 januari 2008 (Artikel 76bis, 1, KBW. Bedragen van de gezinsbijslag

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen neem contact op met de plaatselijke RVA (werkloosheidsbureau). De adressen kunt u vinden in het telefoonboek of op de site : www.rva.be Infoblad

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2011 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr.611 van 12 oktober 2010 (Artikel 76bis, 1, KBW. Barema s van de gezinsbijslag)

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële omzendbrief nr. FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële omzendbrief nr. 593 Omzendbrief aan de mevrouwen Ministers, aan de heren Ministers,

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.12.2009 uw ref. contact Hugo Bogaert adviseur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Artikel

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

BIJLAGEN. Deze lijst bevat de toelaatbaarheidsartikelen die zijn opgenomen in de zone AdmissibilityArticle.

BIJLAGEN. Deze lijst bevat de toelaatbaarheidsartikelen die zijn opgenomen in de zone AdmissibilityArticle. BIJLAGEN Bijlage 1: Toelaatbaarheidsartikelen Deze lijst bevat de toelaatbaarheidsartikelen die zijn opgenomen in de zone AdmissibilityArticle. De tabel bevat een kolom die aangeeft of het vermelde artikel

Nadere informatie

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind.

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind. Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 II/A/996/43/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany Adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U bent een werkloze van 50 jaar of ouder?

Infoblad - werknemers U bent een werkloze van 50 jaar of ouder? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen neem contact op met de plaatselijke RVA (werkloosheidsbureau). De adressen kunt u vinden in het telefoonboek of op de site : www.rva.be Infoblad

Nadere informatie

Mag u tijdens uw werkloosheid een nevenactiviteit als zelfstandige in het kader van het voordeel "Springplank naar zelfstandige" uitoefenen?

Mag u tijdens uw werkloosheid een nevenactiviteit als zelfstandige in het kader van het voordeel Springplank naar zelfstandige uitoefenen? Infoblad werknemers Mag u tijdens uw werkloosheid een nevenactiviteit als zelfstandige in het kader van het voordeel "Springplank naar zelfstandige" uitoefenen?" Wat is het voordeel "Springplank naar zelfstandige"?

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 09.11.2010 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Ouderlijk

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Infoblad - werknemers Hebt u recht op uitkeringen na studies? Waarover gaat dit infoblad? Indien u afgestudeerd bent, kunt u, onder bepaalde voorwaarden, uitkeringen genieten wanneer u werkloos bent. Deze

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2007 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 4 1.1 Programmawet (I) van 27 december 2006 (schoolpremie sociale toeslagen) 4 1.2 Wet van 27 december 2006 houdende diverse bepalingen (I)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2010

NIEUWSBRIEF JANUARI 2010 NIEUWSBRIEF JANUARI 2010 DE ANTI-CRISISMAATREGELEN VOOR DE BEDIENDEN WORDEN VERLENGD De anti-crisismaatregelen, die eerst maar liepen tot 31 december 2009, zijn zoals verwacht verlengd met zes maanden

Nadere informatie

! Hou pagina 1 tot 4 goed bij. U vindt er informatie over de kinderbijslag voor uw kind, ook voor de volgende jaren!

! Hou pagina 1 tot 4 goed bij. U vindt er informatie over de kinderbijslag voor uw kind, ook voor de volgende jaren! 2013/08 KINDERBIJSLAG NA DE LEERPLICHT STUDENTEN contact telefoon dossiernummer De gegevens worden gevraagd om de kinderbijslag te kunnen betalen. Wilt u de gegevens die over u bewaard worden inkijken

Nadere informatie

rijksdienst voor sociale zekerheid van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten

rijksdienst voor sociale zekerheid van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten Afzender RSZPPO Jozef II-straat 47 BE-1000 BRUSSEL dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 0960 1049 1276 kantoor BRUSSEL verzendingsdatum ons kenmerk aanvraag ontvangen op uw kenmerk betrokken persoon

Nadere informatie

BAREMA VAN DE KINDERBIJSLAG

BAREMA VAN DE KINDERBIJSLAG BAREMA VAN DE KINDERBIJSLAG A. ALGEMENE KINDERBIJSLAGWET Schaal tegen spilindex 119,62 (Basis 2004 = 100) van toepassing op 01/07/2014 Aanpassingen: 1. Aanpassing van de grensbedragen voor de inkomsten

Nadere informatie

2.1. De Duitstalige en de Vlaamse Gemeenschap: de dossiertaalcode = N/D

2.1. De Duitstalige en de Vlaamse Gemeenschap: de dossiertaalcode = N/D Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Administratief Toezicht Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 05.07.2013 uw ref. contact Herman Stuyver sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 98 02-237 21

Nadere informatie

NOTA. Knelpuntennota kinderbijslag. Inleiding

NOTA. Knelpuntennota kinderbijslag. Inleiding Deelstuvoraad KU Leuven@Leuven 2015-2016, doc. 30 STUDENTENVOORZIENINGEN JURIDISCHE DIENST STUDENTEN NAAMSESTRAAT 80 BUS 5415 3000 LEUVEN, BELGIË DATUM C.C. An Francier 2016-18-01 NOTA TAL BLZ. Knelpuntennota

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen?

Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen? Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen? Waarover gaat dit infoblad? In dit infoblad wordt uitgelegd onder welke voorwaarden u een vrijstelling kunt krijgen om mantelzorg te verlenen. U kunt

Nadere informatie

Wanneer bent u arbeidsongeschikt?

Wanneer bent u arbeidsongeschikt? Arbeidsongeschikt? Wanneer bent u arbeidsongeschikt? U bent arbeidsongeschikt als u door een ziekte, ongeval of zwangerschap (tijdelijk) niet kunt werken of stempelen en daardoor alle activiteiten moet

Nadere informatie

INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF

INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF Opdat sommige kapitalen en afkoopwaarden in aanmerking zouden kunnen komen voor een fiscaal gunstig regime (hetzij de aanslagvoet van 10 %, hetzij de beperking

Nadere informatie

Kinderbijslag na 18 jaar : voor wie en hoe?

Kinderbijslag na 18 jaar : voor wie en hoe? Kinderbijslag na 18 jaar : voor wie en hoe? Hoofdstuk 1 Eindelijk achttien! U wordt meerderjarig, zelfstandig, uw leven als volwassene begint. En daar horen ook een heleboel rechten en plichten bij...

Nadere informatie

Model 74(93) - Verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen

Model 74(93) - Verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen 1 / 3 1.1.1 Rijksdienst voor Pensioenen Controle ~ P132 Zuidertoren 1060 BRUSSEL BELGIE Model 74(93) - Verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen Nationaal nummer:.. -. 1 In te vullen

Nadere informatie

4 Volgt een ondernemersopleiding Stuur ons dit formulier dadelijk ingevuld terug. U ontvangt nog een formulier P9Bis.

4 Volgt een ondernemersopleiding Stuur ons dit formulier dadelijk ingevuld terug. U ontvangt nog een formulier P9Bis. Kinderbijslagfonds UCM Aanspreekpunt: ga naar www.kbfucm.be kbf.brussel@ucm.be Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Model P7 Gelieve bij elke briefwisseling deze referenties te vermelden Naam/Voornaam

Nadere informatie

Halftijds brugpensioen

Halftijds brugpensioen Halftijds brugpensioen //dossier Eindeloopbaan Inhoud Wat verstaat men onder halftijds brugpensioen?... 01 Onder welke voorwaarden krijgt men toegang tot het halftijds brugpensioen?... 01 Welke procedure

Nadere informatie

Ik verlaat de school wat nu?

Ik verlaat de school wat nu? Ik verlaat de school wat nu? Je hebt geen werk? Schrijf je in bij de VDAB: Hoe? Via de website www.vdab.be Via het gratis nummer 0800/ 30 700 Via een kantoor in de buurt Wanneer? Voor 1 augustus Als je

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten T 078 15 40 25 F 078 15 50 25 www.xerius.be kinderbijslag@xerius.be Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Model P7 Hou pagina 1 tot 4 goed bij. U vindt er informatie over de kinderbijslag voor uw kind,

Nadere informatie

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen?

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Bijlage 1 bij dienstbrief 997/52bis Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Situatie (Voorafbetaling) kraamgeld

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005; SCSZ/05/91 1 BERAADSLAGING NR. 05/032 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS EN DE

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten UW DOSSIERBEHEERDER contact: telefoon: e-mail: referentie: fax: BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Academiejaar 2016-2017 U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht

Kinderbijslag na de leerplicht Kinderbijslag na de leerplicht studenten MyFamily staat voor u klaar! MyFamily Brouwersvliet 4 bus 3 2000 Antwerpen kinderbijslag@xerius.be 078 15 40 25 Op de leeftijd van 18 jaar verandert er veel voor

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Kinderbijslag na de leerplicht Studenten UW DOSSIERBEHEERDER contact: telefoon: e-mail: referentie: fax: BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten Academiejaar 2017-2018 U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht

Kinderbijslag na de leerplicht Kinderbijslag na de leerplicht studenten MyXeriusFamily staat voor u klaar! E Kinderbijslag@xerius.be T 078 15 40 25 Uw rijksregisternummer: Hou pagina 1 tot 5 goed bij. U vindt er informatie over de kinderbijslag

Nadere informatie

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.04.2005 uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003; TC/03/14 BERAADSLAGING NR. 03/10bis VAN 4 FEBRUARI 2003, AANGEPAST OP 19 JULI 2005, M.B.T. EEN AANVRAAG TOT MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) -

Nadere informatie

Newsletter. Sociale actualiteit van September Solutions for Human Resources. Sociale actualiteit van September. Solutions for Human Resources.

Newsletter. Sociale actualiteit van September Solutions for Human Resources. Sociale actualiteit van September. Solutions for Human Resources. 2011 Solutions for Human Resources. Newsletter 2011 PERSOLIS Résidence de la Lyre, 19 1300 Wavre Tel : +32 (0)10 43 98 83 www.persolis.be «De Persolis nieuwsbrief wordt verdeeld in samenwerking met Groep

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2010 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 610 van 23 maart 2010 (Jongere met een aandoening - toegelaten activiteit)

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.03.2007 II/A/997/67/agy/bh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert Annik Garigliany attachés

Nadere informatie

BAREMA VAN DE KINDERBIJSLAG 2017/1

BAREMA VAN DE KINDERBIJSLAG 2017/1 A. ALGEMENE KINDERBIJSLAGWET Schaal tegen spilindex 103,04 (Basis 2013 = 100) van toepassing op 01/06/2017 Aanpassing van het barema aan de nieuwe spilindex I. BASISKINDERBIJSLAGEN 1. GEWONE KINDERBIJSLAG

Nadere informatie

Uittreksel m.b.t. de doelgroepvermindering mentors :

Uittreksel m.b.t. de doelgroepvermindering mentors : Programmawet (I) van 24 december 2002 Titel IV. Werk - Hoofdstuk 7. Harmonisering en vereenvoudiging van de regelingen inzake verminderingen van sociale zekerheidsbijdragen (B.S. 31.12.2002) Uittreksel

Nadere informatie

Model 74(93) - Verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen

Model 74(93) - Verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen 1/3 STUREN NAAR: Federale Pensioendienst Beroepsactiviteit en betaalwijze - P3121 Zuidertoren 1060 BRUSSEL BELGIE Model 74(93) - Verklaring over de beroepsactiviteit en de sociale uitkeringen Nationaal

Nadere informatie

Juridische Afdeling. Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde betalingen: nieuwe verjaringstermijnen

Juridische Afdeling. Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde betalingen: nieuwe verjaringstermijnen Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1360 datum 01.08.2006 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering, het koninklijk besluit van 11 maart 2003 tot vaststelling van

Nadere informatie

Infoblad - werknemers

Infoblad - werknemers Infoblad - werknemers Mag u een overlevingspensioen cumuleren met uitkeringen? Waarover gaat dit infoblad? In dit infoblad wordt uitgelegd onder welke voorwaarden u een overlevingpensioen kunt cumuleren

Nadere informatie

Studentenarbeid: waarmee moet u rekening houden?

Studentenarbeid: waarmee moet u rekening houden? Studentenarbeid: waarmee moet u rekening houden? Ms. Leen Biesemans Legal Consultant leen.biesemans@groups.be De zomermaanden, waarin veel van uw werknemers verlof opnemen, kunnen voor u de ideale gelegenheid

Nadere informatie

U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het?

U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het? U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u de studies hervatten in het kader van het programma

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 63 VAN 5 MAART 1997 BETREFFENDE DE TOEKENNING IN 1997 EN 1998 VAN EEN AANVULLENDE VERGOE-

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 63 VAN 5 MAART 1997 BETREFFENDE DE TOEKENNING IN 1997 EN 1998 VAN EEN AANVULLENDE VERGOE- COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 63 VAN 5 MAART 1997 BETREFFENDE DE TOEKENNING IN 1997 EN 1998 VAN EEN AANVULLENDE VERGOE- DING GELIJK AAN HET DUBBEL VAKANTIEGELD VOOR DE DERDE DAG VAN DE VIERDE VAKANTIEWEEK

Nadere informatie

(B.Vl.Reg. 20.I.1993) (B.Vl.Reg. 19.I.1994) (B.S. 27.IV.1990, err. B.S. 11.IX.1990)1

(B.Vl.Reg. 20.I.1993) (B.Vl.Reg. 19.I.1994) (B.S. 27.IV.1990, err. B.S. 11.IX.1990)1 BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 7 MAART 1990 tot vaststelling van de voorwaarden van toekenning, van het bedrag en van de betalingsmodaliteiten van de uitkeringen en het aanvullend loon van de gehandicapten

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie generaal sociaal beleid Domein regelgeving. KINDERBIJSLAG Omz. nr.588

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie generaal sociaal beleid Domein regelgeving. KINDERBIJSLAG Omz. nr.588 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie generaal sociaal beleid Domein regelgeving KINDERBIJSLAG Omz. nr.588 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers, aan de Mevrouwen

Nadere informatie

Gezinsbijslag (schaal van kracht vanaf 1 januari maandelijkse bedragen in EUR)

Gezinsbijslag (schaal van kracht vanaf 1 januari maandelijkse bedragen in EUR) Gezinsbijslag (schaal van kracht vanaf 1 januari 2008 - maandelijkse bedragen in EUR) I. Samengeordende wetten betreffende de kinderbijslag voor loonarbeiders 1. Gewone kinderbijslag (artikel 40): eerste

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.10.2007 II/C/999/c.144/sn onze ref. uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag? Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag? Belangrijke melding over de zesde staatshervorming De informatie in dit infoblad heeft betrekking op bevoegdheden die door de zesde staatshervorming

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht?

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Wanneer bent u een deeltijdse werknemer? U bent een "deeltijdse werknemer" wanneer: u volgens uw contract per week minder uren moet werken

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft: Multifunctionele

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2009 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 3 1.1 Programmawet van 22 december 2008 (Eenoudertoeslag Onmiddellijke uitwerking Kinderen met een aandoening) 3 1.2 Wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie