Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingsschema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingsschema"

Transcriptie

1 Samen naar een Fit en Gezond Leven 10 dagen FIT Voedingsschema 1 september t/m 10 september 2014

2 Een kleine inleiding voordat jij gaat lezen wat je allemaal gaat eten deze week. Een schema vol gezonde recepten, vol met pure voeding. Jij gaat deze 10 dagen FIT beginnen met een doel. Die kan voor iedereen anders zijn, misschien wil jij afvallen, je energieker voelen of strakker in je vel zitten. Het belangrijkste is dat jij je doel voor ogen blijft houden. Schrijf het desnoods op een papiertje en hang deze op je koelkast. Het zal je namelijk niet altijd even makkelijk vergaan. De recepten zijn heerlijk en je eet voldoende, maar toch vergt het extra discipline om de maaltijden de bereiden en natuurlijk je dagelijkse workout of challenge uit te voeren. Maar je doet het niet alleen! Wij doen met je mee en ook kom je in contact met de andere 10 dagen Fitters die meedoen. Naast voeding is vocht ook belangrijk. Zorg dat je voldoende drinkt. Probeer je te beperken tot water, thee en koffie. In de ochtend kun je het beste starten met een glas water met verse citroensap. Drink dit wel uit een rietje om beschadiging aan de tanden tegen te gaan. Qua thee raden wij pure groene thee aan. Dit bevordert het afvalproces. Zorg dat je heel de dag een fles water bij je hebt en probeer 1,5 liter water te drinken. En wees niet bang dat je helemaal niets lekkers mag eten. Uiteraard zijn de gezonde recepten ook lekker, maar soms wil je ook een lekker stukje chocolade of iets anders tot je nemen. Dit kan, want wij staan voor een gezonde levensstijl en dat is er één die je vol kunt houden. Je zult dus op vrijdag en zaterdag een snoepmomentje terugvinden in het schema. Wij willen je vragen je strikt aan het schema te houden. Dit om jou goed op weg te helpen. Na de 10 dagen hopen we dat jij je eigen weg gaat vinden naar een fit en gezond leven. Nu heb je voldoende informatie om deze tien dagen succesvol te starten! Indien je vragen hebt, kun je altijd bij ons terecht. Veel succes, Monica & Charda

3 Maandag 1 september Smoothie Fruit naar keuze Speltcrackers Rosbiefrolletjes gevuld met paprika en komkommer Vistandoori met bloemkoolpuree : Smoothie Doe een appel, bleekselderij, rucola en een kiwi in de blender met een hoeveelheid water naar keuze. Meng alles goed en drinken maar! : Speltcrackers 3 speltcrackers belegd met bijvoorbeeld fricandeau, rosbief, gerookte kipfilet, gerookte zalm en komkommer, tomaat en rucola. : Vistandoori met bloemkoolpuree Ingrediënten Bloemkool, een halve Visfilet, 1 stuk Pasta voor tandoori, 1 eetlepel (Pataks) Yoghurt, 2 eetlepels Cherrytomaatjes, 5 Bosui Paprika Meng de tandooripasta met de yoghurt. Smeer vervolgens je visfilet ermee in en laat lekker intrekken in een ovenschaal (het liefst een paar uur van tevoren).

4 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze vervolgens in een klein laagje water. Snijd de groenten (behalve de bloemkool) en voeg deze bij de vis. Zet de vis vervolgens voor ongeveer 15 minuten in de oven. Check de gaarheid van de vis. De vis moet wel gaar zijn, maar niet droog. Giet de bloemkool af wanneer deze gaar is. Laat een klein beetje water in de pan. Dit maakt de puree smeuïger. Pureer de bloemkool vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Schep de puree op een bord en leg daar de vis met groenten bovenop. Eet smakelijk!

5 Dinsdag 2 september Kwark met fruit 1 stuk fruit naar keuze Wraps met avocado en gerookte kipfilet Spiesjes van cherrytomaat, mozzarella en basilicum Saladefeestje met gamba s : Wraps met avocado en gerookte kipfilet Ingrediënten Wraps, 2 kleine Avocado, 1 stuk Gerookte kipfilet, halve Bosui, 1 Zure room 1 lepel Snijd de avocado en de kipfilet in kleine stukjes en de bosui in ringetjes. Meng dit allemaal samen met de zure room. Breng op smaak met peper en zout Vul hier de wraps mee en eet smakelijk! : Spiesjes van cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum Maak spiesjes van cherrytomaatjes, mozzarellaballetjes en basilicum. : Saladefeestje met gamba s Ingrediënten Gamba s, stuk of 6-8 Knoflook en olijfolie of pesto (om de garnalen mee te marineren) Rucola Zongedroogde tomaatjes Sjalotje Komkommer Paprika Cherrytomaatjes Marineer de gamba s. Bak ze kort in de pan tot ze roze gaan kleuren. Snijd alle andere ingrediënten en meng door de rucola. Als laatste gaan de gamba s er boven op. Weer een salade die bewijst dat salades heel lekker kunnen zijn!

6 Woensdag 3 september Smoothie Rijstwafel met pindakaas Salade 1 stukje pure chocolade (minimaal 70% cacao) Lasagne met gegrilde aubergine en courgette : Smoothie Maak een smoothie van kokosmelk, aardbeien en frambozen. : Salade Maak van de left-overs van de salade van gisteravond een nieuwe salade. Eet er eventueel een gekookt eitje bij. : Lasagne met gegrilde aubergine en courgette Dit recept is lastig te maken voor 1 persoon. Hierbij dus de ingrediënten voor 3 á 4 porties. Eet dit gerecht lekker samen met partner of gezinsleden. Daarnaast is het ook nog een optie om het in te vriezen, zodat je op een later moment heel gezond en makkelijk een maaltijd kan neerzetten. Ingrediënten: 1 Aubergine 1 Courgette 350 gram Rundergehakt 1 Ui 1 Paprika 1 doosje Cherrytomaatjes 400 ml pastasaus 1 bol Mozzarella 1 handje Geraspte kaas Bereidingswijze: Zet de oven aan op 200 graden. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. Verspreid ze over je ovenrek en smeer ze in met olijfolie. Zet ze in de oven op grillstand en hou ze in de gaten. Tijd is moeilijk de zeggen, hangt namelijk af van je grill. Tussen de 5 en 10 minuten moet voldoende zijn. Verhit een wok en bak daarin de gehakt rul. Snijd de paprika, cherrytomaatjes (hou er een stuk of 5 apart) en ui in stukjes. Voeg deze toe aan het gehakt. Bak het geheel nog een minuut of 5. Voeg de pastasaus vervolgens toe. Zet het vuur laag. Ondertussen snijd je de bol mozzarella ook in plakjes. Nu kun je beginnen 0met je lasagne bouwen! Vet de ovenschaal lichtjes in. Start met een laag saus, vervolgens een laag aubergines en courgettes en sluit af met een paar plakken mozzarella. Herhaal dit tot alles op is. Bestrooi je lasagne met de geraspte kaas. Snijd de overige cherrytomaatjes in plakjes en leg deze boven op je lasagne. Zet de lasagne ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

7 Donderdag 4 september Overnight oats Gekookt ei Quinoasalade Handje noten ongebrand en ongezouten Kippenpoten met geroosterde groenten : Overnight oats Ingrediënten: 40 gram havervlokken 150 ml (amandel)melk Geraspte kokos Frambozen Bereidingswijze Meng de havervlokken met de melk de avond van tevoren. Zet dit een nacht in de koelkast De volgende ochtend roer je het even door en voeg je schijfjes banaan en wat kokosrasp toe. : Quinoasalade Quinoa is momenteel erg populair. Bestempeld tot een Superfood en een veel gebruikte vervanger voor rijst. Quinoa bevat namelijk geen gluten, maar zit wel vol met eiwitten, vezels en mineralen. Behoorlijk voedzaam dus. Ingrediënten Quinoa, 1 kopje Rucola, 1 zakje Zongedroogde tomaten Sjalotje, 1 Mozzarella, 1 Pancetta, 5 plakjes Basilicumblaadjes, handje Pijnboompitjes.

8 Bereidingswijze Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa erna afkoelen. Bak de pancetta krokant in een pan (zonder olie of vet). Haal de plakjes eruit als ze krokant zijn. Bak vervolgens in die pan de pijnboompitjes bruin (houd ze in de gaten, ze verbranden snel). Versnipper het sjalotje en verkruimel de pancetta. Snijd de zongedroogde tomaatjes door tweeën en snijd de mozzarella in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten door de quinoa. Deze salade kun je makkelijk een avond van tevoren bereiden en meenemen als lunch voor de volgende dag. Hou dan de rucola apart en voeg die op het laatste moment toe. : Kippenpoten met geroosterde groenten Ingrediënten Kipdrumsticks (2 á 3) Kipkruiden 1 teentje knoflook Ovenbraadzak Groenten naar keuze in grote stukken gesneden (courgette, wortel, ui, tomaatjes, pastinaak, aubergine etc.) Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de kip en stop in de braadzak samen met het teentje knoflook. Maak de zak goed dicht. Leg in een ovenschaal en zet het ongeveer 45 minuten in de oven. Leg een bakpapiertje op je bakplaat. Verspreid daarover alle groenten. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de groenten ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer de kip met de groenten en eet smakelijk!

9 Vrijdag 5 september Snoepmomentje Groentensmoothie Handje noten ongebrand en ongezouten Rijstwafels rijkelijk belegd met kipfilet, ei, komkommer en tomaat Fruit naar keuze Zoete aardappel friet met vis en salade Naar keuze : Groentensmoothie Doe 2 handjes spinazie, 1 banaan, halve citroen en hoeveelheid water naar keuze in een blender. Laat goed draaien tot een gladde smoothie. : Zoete aardappelfriet met vis en salade Wie smult er af en toe nou niet van? Een lekker patatje, maar wat jammer nou dat dit een ongezonde calorieënbom is. Maar niet getreurd er is een variant waar je je niet schuldig over hoeft te voelen en wij vinden deze misschien nog wel lekkerder ook! Wat heb je nodig: - Zoete aardappelen - Visfilet naar keuze (bijv. schol, zalm) - Salade naar keuze ( bijv. rucola, ijsbergsla, komkommer, tomaat, ui, paprika) Verwarm de oven voor om 200 graden. Maak de aardappels schoon en verwijder eventueel slechte plekjes. De schil hoeft er niet af, maar als je het lekkerder vind zonder haal je de schil er gewoon af. Snijd de aardappels in reepjes (á la friet). Spoel de aardappels af en zet ze vervolgens een tijd in koud water (ongeveer een uurtje). Dep ze erna goed droog en verspreid ze over een bakplaat. Leg er niet teveel op en niet te dicht op elkaar. Dan worden ze niet knapperig. Het knapperig krijgen van deze friet is sowieso een hele uitdaging, maar oefening baart kunst! Sprenkel er olijfolie overheen. Indien je

10 kokosolie gebruikt, maak deze dan warm zodat deze vloeibaar wordt en sprenkel het erna over de frieten. Nu kunnen ze de oven in. Een standaard tijd hiervoor aangeven is lastig. Je moet ze goed in de gaten houden. Iedere oven is anders en de dikte van de frieten heeft hier natuurlijk ook mee te maken. Na ongeveer 15 minuutjes, draai je de frietjes even om. Haal ze er dan na ongeveer 5 minuten uit! Nu zijn ze als het goed is een beetje bruin en krokant. Zo niet dan doe je ze nog even terug. Kruid de vis en bak in kokosvet. Bereid de salade. Serveer de friet met salade en vis. Snoepmomentje Een gezonde levensstijl moet vol te houden zijn. Daarom staan wij ook niet voor een voedingspatroon, waarin je nooit iets lekkers mag. Dus in het weekend heb je wel iets verdiend. Maar let er wel op dat je hierdoor niet gelijk uitschiet. Dus een schaaltje chips in plaats van een zak of een stukje chocolade in plaats van een megareep. Ook kun je ervoor kiezen om een alcoholisch drankje te nuttigen. De keuze is aan jou!

11 Zaterdag 6 september Snoepmomentje Kwark met fruit Handje noten ongebrand en ongezouten Spinaziemuffins Cherrytomaatjes Salade met gegrilde biefstuk en courgette Naar keuze : Spinaziemuffins De eimuffins kende we al, maar de spinaziemuffin is nieuw! Dat deze combinatie van ingrediënten lekker was, wisten we al. Want de spaghetti met spinazie staat wel vaker op het menu. Maar we willen nou juist van die koolhydraten af, dus moest de pasta worden vervangen. En dat is gelukt! De muffins zijn goed een dag van tevoren te bereiden, zodat je ze kunt meenemen als lunch. Maar als avondeten vullen ze ook goed. Ingrediënten (voor 8 stuks) Eieren, 3 Spinazie, schaaltje (diepvriesspinazie kan ook!) Spekjes Ui Champignons Geraspte kaas Muffinvormpjes (siliconen of een plaat) Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een wok en bak hierin als eerst de spekjes. Versnipper ondertussen de ui en snijd de champignons. Voeg deze toe aan de spekjes. Laat 5 minuutjes bakken en voeg dan de spinazie toe. Zet de wok op laag vuur en wacht totdat de spinazie helemaal gesmolten is. Klop de eieren los. Haal de wok van het vuur en schep de eieren erdoor heen. Meng het goed en breng op smaak met peper en zout. Vet de muffinvormpjes goed in en vul met het mengsel. Zet de muffins voor ongeveer 20 minuutjes in de oven. Laat ze even afkoelen en Bon appetit! : Heerlijke salade met courgette en biefstuk Wie zegt dat salade niet lekker kan zijn? Deze salade bewijst maar weer eens het tegenovergestelde. Met een beetje geluk kun je deze salade lekker op een zonnige zomeravond nuttigen.

12 Ingrediënten: Rucola Biefstuk, 1 stuk Courgette, 1 stuk Rode ui, 1 stuk Cherrytomaatjes, handje vol Olijfolie Balsamico azijn Snijd de courgette in lange breden repen met een kaasschaaf. Meng de balsamico azijn en olijfolie tot een dressing. Marineer de courgette hierin. Snijd de rode ui in 4 parten. Grill de courgette en de ui vervolgens. Dit kan in de oven of in een grillpan. De biefstuk kruid je met peper en zout en bereid je zoals jij deze lekker vind. Trancheer (snijd in dunne plakken) de biefstuk. Vul een schaal met rucola, de courgetterepen, de ui en de cherrytomaatjes (gehalveerd). Leg hier vervolgens de biefstuk op.

13 Zondag 7 september Bananenpannekoekjes Fruit naar keuze Spelttosti Groenten met dip Geroosterde paprikasoep : Bananenpannekoekjes De basis is makkelijk: 2 eieren en 1 banaan. Prak een banaan en meng dit met de twee eieren. Klop hier een mooi beslag van. Verwarm wat kokosolie in een pan en maak mooie ronde pannenkoekjes. Gebruik eventueel een uitsteekring voor een mooi resultaat. : Spelttosti Twee speltboterhammen met mozzarella, tomaatschijven en pesto. : Groenten met dip Wortel, komkommer, paprika en andere groenten die je lekker vindt. Dip 1 Yoghurt, twee schepjes met daarin een uitgeperst teentje knoflook Dip 2 Guacamole: Eén avocado fijngeprakt vermengd met wat knoflook, tomaat en ui. : Geroosterde paprikasoep Een lekker soepje op het vuur op een zondag, heerlijk! Ingrediënten 2 rode paprika's 2 zoete puntpaprika's 1 liter bouillon 1 ui 1 teentje knoflook 1 hand verse basilicumblaadjes (als je wilt kokosmelk) Bereidingswijze Leg de paprika's op een bakplaat. Zet de oven aan op de grillstand (hoogste temperatuur) Sprenkel wat olijfolie over de paprika's en zet ze in de oven. Als ze beginnen te kleuren draai je de paprika's om. Zet ondertussen 1 liter water op en doe daar twee bouillonblokjes bij. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe.

14 Zodra de paprika's onder de grill vandaan komen doe je deze in een afsluitbare plastic zak. Laat even liggen voor een kwartiertje. Hierna kun je de velletjes van de paprika's er zo afhalen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in de grote stukken. Voeg deze samen met de basilicumblaadjes toe aan de soep. Pers een teentje knoflook uit boven de pan. Laat het geheel tien minuutjes zachtjes koken. Vervolgens haal je de pan van het vuur en laat gebruik je de staafmixer om er een mooie gladde soep van te maken. Proef de soep en voeg er naar eigen smaak zout en peper aan toe. Ik ben zelf gek op kokos, dus als de soep klaar is kun je er een paar scheutjes kokosmelk aan toevoegen. Serveer de soep in mooie kommen en maak het af met wat basilicumblaadjes. Enjoy!

15 Maandag 8 september Kwark met fruit 1 stuk fruit naar keuze Geroosterde paprikasoep Handje ongebrande en ongezouten noten Courgettepasta met gevulde kipfilet en geroosterde cherrytomaatjes : Courgettepasta met gevulde kipfilet en geroosterde cherrytomaatjes Koolhydraten moeten we zoveel mogelijk mijden. Dat betekent dus weinig pasta, aardappels en rijst. Toch hebben we dan het gevoel een incompleet avondmaal te hebben. Dus verzinnen we trucs! Deze pasta is geen echte pasta.. niet gemaakt van deegwaar, maar van courgette. Een heerlijke vervanger dus. Ingrediënten 1 Courgette 1 teentjes knoflook kokosolie peper & zout 1 kipfilets verse pesto Cherrytomaatjes Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet door midden en smeer de binnenzijden met pesto. Leg vervolgens de helften weer op elkaar. Kruid met zout en peper. Vervolgens even aanbakken in de kokosolie. Leg de kipfilet in een ovenschaal samen met de cherrytomaatjes. Schuif de schaal ongeveer 20 minuutjes in de oven. Controleer goed of de kip gaar is. Als de kip in de oven staat bereid je de pasta. Met een kaasschaaf maak je dunne plakken van de lange zijde van de courgette. Vervolgens snijd je de plakken in dunne repen. Verwarm kokosolie in een wok. Pers het knoflookteentje uit in de wok. Bak de knoflook kort aan en voeg de courgette toe. Bak dit niet de lang, want de courgette moet nog een lekkere bite hebben. Breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettepasta op het bord, schep de tomaatjes erop en serveer de kipfilet ernaast. Maak eventueel af met wat Parmezaanse kaas Bereid je overnight oats (ontbijt) voor morgen voor!

16 Dinsdag 9 september Overnight oats Gekookt ei Carpaccio salade Fruit naar keuze Hollandse pot! : Overnight Oats Ingrediënten gram havervlokken ml amandelmelk - vers fruit Optioneel: - een eetlepel chiazaad - een eetlepel sesamzaad - een eetlepel lijnzaad - een eetlepel rozijnen - een theelepel kaneel Bereidingswijze Doe de haver, alle zaden, de rozijnen en het kaneelpoeder in een kom of glas en meng goed met een lepel. Schenk nu de melk erbij en meng weer goed door. Zet in de koelkast voordat je gaat slapen. De volgende ochtend roer je het nog even door en maak je het af met vers fruit. : Carpacciosalade Ingrediënten Carpaccio ( 1 verpakking bevat meestal twee porties, je hebt er maar 1 nodig). Rucola Komkommer Ui Paprika Walnoten Pijnboompitjes Spelbrood, 1 snee Maak van alle ingrediënten behalve de carpaccio een salade. Leg de salade op een bord en plaats de carpaccio daar bovenop. De dressing, kaas en pijnboompitjes kun je eroverheen strooien. Serveer met een lekkere speltboterham (twee indien je nog trek hebt). Je mag hier best een

17 beetje boter op smeren : Hollandse pot Pastinaakpuree, sperziebonen en een gehaktbal. Ingrediënten Sperziebonen Gehakt ( voor 1 bal) Kruiden voor een gehaktbal Pastinaak of zoete aardappel Dop de sperziebonen en kook ze beetgaar. Kruid het gehakt en maak er een mooie bal van. Verwarm kokosolie in een pan en bak de gehaktbal. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Kook de pastinaak in een klein laagje melk. Na ongeveer een kwartiertje is de pastinaak gaar, controleer dit door er met een vork in de prikken. Als het gaar is haal je de pan van het vuur en pureer je pastinaak. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Als je gekozen hebt voor zoete aardappel kook je deze in water totdat de aardappel gaar is. Giet erna af en pureer de aardappel Schep de puree op een bord met daarop de gehaktbal en serveer met sperziebonen. Bereid eventueel je lunch voor morgen!

18 Woensdag 10 september Groentensmoothie Fruit naar keuze Omelet Rijstwafel (eventueel met pindakaas) Slawraps : Groentensmoothie Ingrediënten: halve rode biet 1 appel water Optioneel lijnzaad, chiazaad Meng de ingrediënten en maal tot een egale massa in een blender. : Slawraps Ingrediënten - een krop ijsbergsla - kalkoenschnitzel - komkommer - cherrytomaatjes - ui - paprika - mais - kidneybonen - andere rauwkost die je lekker vindt! - kwark 100 ml - 1 teentje knoflook Snijd de kalkoenschnitzel in reepjes. Kruid deze met peper, zout en paprikapoeder. Bak de reepjes in kokosvet. Snijd ondertussen de andere rauwkost fijn (behalve de sla natuurlijk). Pers een teentje knoflook uit in 100 ml kwark. Haal grote bladeren van de krop en vul deze met de kalkoenreepjes en rauwkost. Maak af met de saus.

19 Boodschappenlijstjes Wij hebben de lijstjes per dag opgesteld, omdat je niet alles in 1 keer kunt halen voor 10 dagen. Maar er zijn dus wel veel producten die je meerdere dagen terug ziet komen. Kijk hier dus na, weggooien is zonde.

20 Maandag 1 september Smoothie Fruit naar keuze Speltcrackers Rosbiefrolletjes gevuld met paprika en komkommer Vistandoori met bloemkoolpuree Appel Bleekselderij Rucola, twee handjes kiwi 3 speltcrackersbeleg bijvoorbeeld fricandeau, rosbief, gerookte kipfilet, gerookte zalm en komkommer, tomaat en rucola Rosbiefplakjes (4) Paprika Komkommer Bloemkool, een halve Visfilet, 1 stuk Pasta voor tandoori, 1 eetlepel (Pataks) Yoghurt, 2 eetlepels Cherrytomaatjes, 5 Bosui Paprika

21 Dinsdag 2 september Kwark met fruit 1 stuk fruit naar keuze Wraps met avocado en gerookte kipfilet Spiesjes van cherrytomaat, mozzarella en basilicum Saladefeestje met gamba s Kwark Fruit naar keuze Wraps, 2 kleine Avocado, 1 stuk Gerookte kipfilet, halve Bosui, 1 Zure room 1 lepel Cherrytomaatjes Mozzarellaballetjes Basilicum. Gamba s, stuk of 6-8 Knoflook pesto (om de garnalen mee te marineren) Rucola Zongedroogde tomaatjes Sjalotje Komkommer Paprika Cherrytomaatjes

22 Woensdag 3 september Smoothie Rijstwafel met pindakaas Salade 1 stukje pure chocolade (minimaal 70% cacao) Lasagne met gegrilde aubergine en courgette Kokosmelk Aardbeien Frambozen Rijstwafel Pindakaas Pure chocolade ( minimaal 70% cacao) 1 Aubergine 1 Courgette 350 gram Rundergehakt 1 Ui 1 Paprika 1 doosje Cherrytomaatjes 400 ml pastasaus 1 bol Mozzarella 1 handje Geraspte kaas

23 Donderdag 4 september Overnight oats Gekookt ei Quinoasalade Handje noten ongebrand en ongezouten Kippenpoten met geroosterde groenten 40 gram havervlokken 200 ml (amandel)melk Geraspte kokos Frambozen Eieren Quinoa, 1 kopje Rucola, 1 zakje Zongedroogde tomaten Sjalotje, 1 Mozzarella, 1 Pancetta, 5 plakjes Basilicumblaadjes, handje Pijnboompitjes. Noten, ongebrand en ongezouten Kipdrumsticks (2 á 3) Kipkruiden 1 teentje knoflook Ovenbraadzak Groenten naar keuze (courgette, wortel, ui, tomaatjes, pastinaak, aubergine etc.)

24 Vrijdag 5 september Snoepmomentje Groentensmoothie Handje noten ongebrand en ongezouten Rijstwafels rijkelijk belegd met kipfilet, ei, komkommer en tomaat Fruit naar keuze Zoete aardappel friet met vis en salade Naar keuze 2 handjes spinazie 1 banaan halve citroen Noten, ongebrand en ongezouten Rijstwafels Kipfilet (vleeswaren) Eieren Komkommer Tomaat Fruit naar keuze Zoete aardappelen Visfilet naar keuze (bijv. schol, zalm) Salade naar keuze ( bijv. rucola, ijsbergsla, komkommer, tomaat, ui, paprika) Snoepmomentje naar keuze

25 Zaterdag 6 september Snoepmomentje Kwark met fruit Handje noten ongebrand en ongezouten Spinaziemuffins Cherrytomaatjes Salade met gegrilde biefstuk en courgette Naar keuze Kwark Fruit Noten, ongebrand en ongezouten Eieren, 3 Spinazie, schaaltje (diepvriesspinazie kan ook!) Spekjes Ui Champignons Geraspte kaas Muffinvormpjes (siliconen of een plaat) Cherrytomaatjes Rucola Biefstuk, 1 stuk Courgette, 1 stuk Rode ui, 1 stuk Cherrytomaatjes, handje vol Olijfolie Balsamico azijn Snoepmomentje naar keuze

26 Zondag 7 september Bananenpannekoekjes Fruit naar keuze Spelttosti Groenten met dip Geroosterde paprikasoep 2 eieren 1 banaan Fruit naar keuze Twee speltboterhammen Mozzarella Tomaat Pesto Wortel Komkommer Paprika Andere groenten die je lekker vindt. Yoghurt, twee schepjes Knoflook Avocado Tomaat Ui 2 rode paprika's 2 zoete puntpaprika's 1 liter bouillon 1 ui 1 teentje knoflook 1 hand verse basilicumblaadjes (als je wilt kokosmelk)

27 Maandag 8 september Kwark met fruit 1 stuk fruit naar keuze Geroosterde paprikasoep Handje ongebrande en ongezouten noten Courgettepasta met gevulde kipfilet en geroosterde cherrytomaatjes Kwark Fruit naar keuze Noten, ongebrand en ongezouten 1 Courgette 1 teentjes knoflook Kokosolie peper & zout 1 kipfilet Verse pesto Cherrytomaatjes

28 Dinsdag 9 september Overnight oats Gekookt ei Carpaccio salade Fruit naar keuze Hollandse pot! gram havervlokken 200 ml amandelmelk vers fruit Optioneel: een eetlepel chiazaad een eetlepel sesamzaad een eetlepel lijnzaad een eetlepel rozijnen een theelepel kaneel Eieren Fruit naar keuze Carpaccio ( 1 verpakking bevat meestal twee porties, je hebt er maar 1 nodig) Rucola Komkommer Ui Paprika Walnoten Pijnboompitjes Spelbrood, 1 snee Sperziebonen Gehakt ( voor 1 bal) Kruiden voor een gehaktbal Pastinaak of zoete aardappel

29 Woensdag 10 september Groentensmoothie Fruit naar keuze Omelet Rijstwafel (eventueel met pindakaas) Slawraps halve rode biet 1 appel Water Optioneel lijnzaad, chiazaad Fruit naar keuze Eieren en groenten voor in je omelet (champignons, spinazie, paprika) Rijstwafel een krop ijsbergsla kalkoenschnitzel komkommer cherrytomaatjes ui paprika mais kidneybonen andere rauwkost die je lekker vindt! kwark 100 ml 1 teentje knoflook

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

2 DAGEN UIT.. !!!! !!!!!!!!!!!! 2 dagen GRATIS uit het exclusieve SAMEN NAAR EEN FIT EN GEZOND LEVEN. Believe In - Samen Naar Een Fit en Gezond Leven

2 DAGEN UIT.. !!!! !!!!!!!!!!!! 2 dagen GRATIS uit het exclusieve SAMEN NAAR EEN FIT EN GEZOND LEVEN. Believe In - Samen Naar Een Fit en Gezond Leven 2 DAGEN UIT.. 2 dagen GRATIS uit het exclusieve voedingsschema van 10 Dagen FIT SAMEN NAAR EEN FIT EN GEZOND LEVEN 1 van 10 Inleiding Een gezonde levensstijl. Hartstikke leuk. Maar wat is nu eigenlijk

Nadere informatie

Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingschema

Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingschema Samen naar een Fit en Gezond Leven 10 dagen FIT Voedingschema 1 augustus t/m 10 augustus 2014 Een kleine inleiding voordat jij gaat lezen wat je allemaal gaat eten deze week. Een schema vol gezonde recepten,

Nadere informatie

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes.

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes. Voedingsschema 1600-1700 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Fruit met muesli Ingrediënten voor 1 persoon - 40 gram muesli - 250 gram magere kwark of magere yoghurt - 1 handje blauwe bessen - 1 kiwi Snij de kiwi in stukjes.

Nadere informatie

Tussendoor 2 sneetjes volkorenbrood belegd met appelstroop en pindakaas (met nootjes)

Tussendoor 2 sneetjes volkorenbrood belegd met appelstroop en pindakaas (met nootjes) Voedingsschema 2200 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Voedingsschema. Maandag

Voedingsschema. Maandag Voedingsschema 1950-2000 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Alternatief Weekmenu week 24

Alternatief Weekmenu week 24 Alternatief Weekmenu week 24 Maandag 100 gram aardbeien (tip: probeer de Optimel aardbeienkwark eens en doe de aardbeien hier door!) een halve galia meloen Tosti gemaakt van: 2 volkoren boterhammen 1 keer

Nadere informatie

Healthy Steps Academy Detox plan Start schema 8 dagen Extra ( 2 maaltijden per dag)

Healthy Steps Academy Detox plan Start schema 8 dagen Extra ( 2 maaltijden per dag) Healthy Steps Academy Detox plan Start schema 8 dagen Extra ( 2 maaltijden per dag) Dag 1 Ontgiften Detox dag: Licht gestoomde doch liefst rauwe groente en fruit plus veel mineraal water (meerdere glazen

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje Week 13 Maandag 1230 kcal 100 gram galia meloen 1 lu time out koekje 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 2 plakjes rookvlees 1 appel 300 gram nasi (incl. groente,

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Maandag. Maandag avond kan je al soep maken als je dinsdag de hele dag moet werken.

Maandag. Maandag avond kan je al soep maken als je dinsdag de hele dag moet werken. Menu Week 1 Drinken; alleen water en thee. Zoek naar thee zonder suiker, lees daarvoor de etiketten. Of maak zelf thee van verse gember of verse munt. Zet de avond van te voren alles klaar voor de volgende

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Weekmenu Week Zonder Vlees

Weekmenu Week Zonder Vlees Weekmenu Week Zonder Vlees Ontbijt recepten MAANDAG CHIAPUDDING VOOR 1 PERSOON - 1 banaan - 250 ml ongezoete amandelmelk - 1 eetlepel kokosrasp - 3-4 eetlepels chiazaad - Snufje kaneel - Toppings naar

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Alternatief weekmenu 45

Alternatief weekmenu 45 Alternatief weekmenu 45 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 20+ kaas met plakjes komkommer 1 liga

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

GRATIS Koolhydraatarm weekmenu voor jou.

GRATIS Koolhydraatarm weekmenu voor jou. GRATIS Koolhydraatarm weekmenu voor jou. /slankmetlinda +31 (0) 6 549 713 13 info@slankmetlinda.nl www.slankmetlinda.nl Hierbij jouw GRATIS koolhydraatarme weekmenu. Om jouw start een superstart te laten

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS-

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- 10 DAGEN LANG 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- VERLIES LOW CALORIE DIET GROENE SMOOTHIE Maak van je in een handomdraai een groene smoothie! Healthy en ook nog eens heel lekker. Doe één dosering

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

WOENSDAG MAANDAG DINSDAG DONDERDAG kcal. Ontbijt (380 Kcal) 2 ontbijtmuffins (recept)

WOENSDAG MAANDAG DINSDAG DONDERDAG kcal. Ontbijt (380 Kcal) 2 ontbijtmuffins (recept) 1500 kcal MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG Ontbijt (223 Kcal) teffpap met aardbeien, bosbessen en frambozen Tussendoortje (136 Kcal) Lunch (398 Kcal) zoete aardappel salade Tussendoortje (269 Kcal) 25

Nadere informatie

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer Weekmenu 48 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 appel 2 volkoren boterhammen 1 keer philadelphia light

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS-

LOW CALORIE DIET DAGEN LANG VERLIES 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- 10 DAGEN LANG 2 MAALTIJD- VERVANGERS PER DAG VOOR GEWICHTS- VERLIES LOW CALORIE DIET GROENE SMOOTHIE WIL JE AFSLANKEN? OF JE CALORIEËN CONTROLEREN EN TOCH DE AANBEVOLEN VITAMINES, VOEDINGS- EN BOUWSTOFFEN

Nadere informatie

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel Alternatief week 14 Maandag 1320 kcal 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel 2 paaseitjes of 1 jodenkoek 3 volkoren beschuiten met halvarine

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Week 12 alternatief Maandag

Week 12 alternatief Maandag Week 12 alternatief Maandag 1370 kcal 1 bruine pistolet met halvarine en 1 plak ham met plakjes komkommer 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes tomaat 1 keer halva jam 1

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

Menu - TO EAT - STARTER

Menu - TO EAT - STARTER Menu - TO EAT - STARTER Zalmbonbon Gerookte zalm gevuld met garnalen en avocado - of Gevulde rijstbladeren rijstbladeren gevuld met vis of vlees en diverse groente MAIN COURSE Vegetarische risotto risotto

Nadere informatie

Veranderingen die aan zijn te raden als je gezond maar zo wel Lowbudget mogelijk wilt eten:

Veranderingen die aan zijn te raden als je gezond maar zo wel Lowbudget mogelijk wilt eten: Lowbudget tips: Zet gezond eten op prio 1, misschien moet je er wat anders voor laten Gezond budget eten vraagt om je inzet. Snel even de supermarkt doorrennen en veel kant en klaar producten gaat niet

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Week: 2, Dag: Maandag

Week: 2, Dag: Maandag Week: 2, Dag: Maandag Ontbijt: Deluxe Havermout met Vers Fruit en Noten 1 kop water ½ kop haver 2 eetlepels cranberries 2 eetlepels aardbeien in plakjes 1 eetlepel gehakte walnoten 1 eetlepel rozijnen

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM DAGMENU

KOOLHYDRAATARM DAGMENU HEIKO & TIMO VAN BGREAT 100% SUCCES garantie KOOLHYDRAATARM DAGMENU Slank en gezond in 4 weken TIMO EN HEIKO ZEGGEN HOI! Hey! Timo en Heiko hier - Bedankt voor het downloaden van het dagmenu! Informatie

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie