Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingschema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingschema"

Transcriptie

1 Samen naar een Fit en Gezond Leven 10 dagen FIT Voedingschema 1 augustus t/m 10 augustus 2014

2 Een kleine inleiding voordat jij gaat lezen wat je allemaal gaat eten deze week. Een schema vol gezonde recepten, vol met pure voeding. Jij gaat deze 10 dagen FIT beginnen met een doel. Die kan voor iedereen anders zijn, misschien wil jij afvallen, je energieker voelen of strakker in je vel zitten. Het belangrijkste is dat jij je doel voor ogen blijft houden. Schrijf het desnoods op een papiertje en hang deze op je koelkast. Het zal je namelijk niet altijd even makkelijk vergaan. De recepten zijn heerlijk en je eet voldoende, maar toch vergt het extra discipline om de maaltijden de bereiden en natuurlijk je dagelijkse work-outs uit te voeren. Maar je doet het niet alleen! Wij doen met je mee en ook kom je in contact met de andere 10 dagen Fitters die meedoen. Naast voeding is vocht ook belangrijk. Zorg dat je voldoende drinkt. Probeer je te beperken tot water, thee en koffie. In de ochtend kun je het beste starten met een glas water met verse citroensap. Drink dit wel uit een rietje om beschadiging aan de tanden tegen te gaan. Qua thee raden wij pure groene thee aan. Dit bevordert het afvalproces. Zorg dat je heel de dag een fles water bij je hebt en probeer 1,5 liter water te drinken. En wees niet bang dat je helemaal niets lekkers mag eten. Uiteraard zijn de gezonde recepten ook lekker, maar soms wil je ook een lekker stukje chocolade of iets anders tot je nemen. Dit kan, want wij staan voor een gezonde levensstijl en dat is er één die je vol kunt houden. Je zult dus op vrijdag en zaterdag een snoepmomentje terugvinden in het schema. Wij willen je vragen je strikt aan het schema te houden. Dit om jou goed op weg te helpen. Na de 10 dagen hopen we dat jij je eigen weg gaat vinden naar een fit en gezond leven. Indien je vragen hebt, kun je altijd bij ons terecht. Veel succes, Monica & Charda

3 Vrijdag 1 augustus Snoepmomentje Groentensmoothie 3 rijstwafels rijkelijk belegd Gekookt ei Curry met zoodles Naar keuze : Groentensmoothie Wij starten deze week met een lekkere smoothie. Vol groenten en fruit en dus zeer voedzaam. Dit is om die reden een goede keuze om je ochtend mee te beginnen. Ingrediënten: twee handjes verse spinazie, 1 banaan, halve citroen en water naar behoefte. Meng dit samen in je blender en drink het meteen allemaal op. Je kunt je dag niet beter beginnen. :3 rijstwafels rijkelijk belegd Rijstwafel 1: kipfilet, plakjes komkommer Rijstwafel 2: gerookte zalm met plakjes gekookt ei Rijstwafel 3: avocado met peper en zout : Curry met Zoodles Op dit moment helemaal hot onder de foodbloggers. Zoodles; oftewel noodles van zucchini (courgette). Hiermee vermijd je de koolhydraten in normale noodles. Ingredienten: Courgette, 1 Visfilet, 1 Rode ui Peultjes Rode curry ( 1 eetlepel) Kokosmelk (100 ml) Paprika Chilipeper (als je wilt, hoeveelheid naar eigen smaak) Cherrytomaatjes Snijd de courgette in dunne lange repen. De courgette vervangt de noodles. Snijd ze dus ongeveer in die grootte. Gebruik hiervoor een kaasschaaf om er dunne plakken van te maken en snijd deze erna in dunne repen. Snijd de vis in grove stukken, doe dit ook met de paprika. Versnipper de ui en snijd de chilipeper fijn.

4 Bak de vis kort aan in een wok (hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg erna alle groenten toe, inclusief de courgetreepjes. Roerbak dit ongeveer tien minuutjes. Voeg vervolgens een eetlepel rode curry en de kokosmelk toe. Roer dit door. Halveer de cherrytomaatjes en voeg die toe in de wok. Roerbak het nog 5 minuutjes en serveer! Eet smakelijk. Snoepmomentje Een gezonde levensstijl moet vol te houden zijn. Daarom staan wij ook niet voor een voedingspatroon, waarin je nooit iets lekkers mag. Dus in het weekend heb je wel iets verdiend. Maar let er wel op dat je hierdoor niet gelijk uitschiet. Dus een schaaltje chips in plaats van een zak of een stukje chocolade in plaats van een megareep. Ook kun je ervoor kiezen om een alcoholisch drankje te nuttigen. De keuze is aan jou!

5 Zaterdag 2 augustus Snoepmomentje Yoghurt Mexicaanse salade Handje ongebrande ongezouten noten Broccolisoep Naar keuze : Yoghurt Vul je yoghurt lekker aan met muesli, fruit, noten en zaden. Denk hierbij aan aardbeien, frambozen, lijnzaad, chiazaad en walnoten. : In dit schema zal je regelmatig als tussendoortje fruit naar keuze zien staan. Hier kun jij lekker een stuk fruit kiezen, die jij lekker vindt. Probeer het fruit wel af te wisselen, hierdoor ben je het ook minder snel zat. Daarnaast is het lekker om fruit van het seizoen te nemen, lekker vers en ook nog eens goedkoper. : Salade met geroosterde kipfilet Ingrediënten Kipfilet, 1 stuk Kipkruiden Mais Kidneybonen (Bos)ui Komkommer Paprika Verse bladspinazie Kruid de kip. Verhit kokosolie in een pan en bak de kipfilet hierin gaar. Meng ondertussen alle andere ingrediënten samen. Als de kipfilet gaar is snijd je deze in repen en voeg je hem toe aan je salade. En klaar is je salade, eet smakelijk! : Broccolisoep De smaak van kokosmelk vind niet iedereen even lekker, deze kun je in het recept weglaten als je wilt! Voeg dan wat extra groentebouillon toe. Wat heb je nodig: Broccoli, 1 Ui, 1 Knoflook, 1 teentje 400 ml Groentebouillon 100 ml kokosmelk Spelbroodje Verwarm de oven voor als je er een lekker speltbroodje bij wilt eten om het een volledige maaltijd te maken.

6 Bereid de groentebouillon. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Verwarm kokosolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Alles van de broccoli kun je gebruiken. Bak dit even mee met de uien en knoflook. Voeg het broccoli mengsel en de kokosmelk toe aan je groentebouillon en laat het een kwartiertje koken. Bak de broodjes af volgens de verpakking. Vervolgens maak je er een gladde soep van met een staafmixer of even in de blender. Dat laatste geeft het beste resultaat. De soep kun je invriezen als er over is! Maar vergeet niet dat je hem morgen als lunch ook eet.

7 Zondag 3 augustus Bananenpannenkoekjes Rijstwafel met pindakaas en banaan Broccolisoep (van gister) Reepjes paprika en plakjes komkommer Gezonde lasagne : Bananenpannenkoekjes De basis is makkelijk: 2 eieren en 1 banaan. Prak een banaan en meng dit met de twee eieren. Klop hier een mooi beslag van. Verwarm wat kokosolie in een pan en maak mooie ronde pannenkoekjes. Gebruik eventueel een uitsteekring voor een mooi resultaat. Je kunt de pannenkoekjes nog versieren met honing en vers fruit zoals blauwe bessen. : Gezonde Lasagne! Dit recept is van Rens Kroes. Misschien ken je haar al. Ze heeft net een nieuw boek uit Powerfood vol met gezonde recepten. Wij zijn fan van haar! Ingrediënten (ca. 2 personen) 4 aubergines 1 el kokosolie peper en zeezout +/- 500 ml tomatensaus 4 tl oregano parmezaanse kaas, geraspt basilicumblaadjes 2 eieren Bereidingswijze Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met kokosolie en doe er een beetje zout en peper overheen. Gril ze daarna 15 minuten in de oven op 240 graden c. Vul de bodem van de ovenschaal met de plakken aubergine, bestrijk er vervolgens tomatensaus overheen, daarna 5 tl geraspte parmezaanse kaas en als laatste 7 basilicumblaadje en wat oregano. Herhaal het totdat je geen aubergine meer over hebt. Doe er als laatste 2 geklopte eieren overheen. En het kan voor 30 minuten de oven in op 180 graden C. Enjoy! Indien je morgen geen tijd hebt om je lunch te bereiden, doe dit dan vanavond.

8 Maandag 4 augustus Groentensmoothie Omelet Twee rijstwafels Zalm met rijstsalade : Groentensmoothie Ingrediënten: Broccoli Mango, 1/2 2 kiwi s - Water Snijd en was de broccoli, schil en snijd de mango en kiwi s. Doe alles in de blender en voeg een glas water doe. Laat de blender goed draaien, zodat je een gladde smoothie krijgt. : Omelet Ingrediënten: Eieren, 2 stuks Paprikareepjes- Ui, gesnipperd - Champignons, handje, gesneden - Spekjes, handje Doe kokosolie in de pan. Bak hierin eerst je spekjes. Voeg erna alle groenten toe. Bak 5 minuutjes. Klop ondertussen de twee eieren los in een schaaltje, voeg hier een scheutje water aan toe om het ei luchtiger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het ei mengsel toe in de pan. Keer halverwege je omelet om. De omelet is klaar als hij gaar is. : Zalm met rijstsalade Ingrediënten (voor 1 persoon) Zalmfilet Viskruiden Chilipeper (1/4) Tomaat Sjalot Rijst Komkommer Bosui Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes en de bosui in ringen. Meng deze met de rijst en voeg naar smaak peper toe. Kruid de zalm met viskruiden. Grill de zalm. Snijd vervolgens de tomaat in blokjes, de chilipeper en de sjalot fijn. Als de zalm klaar is bestrooi je deze met de topping van tomaat, peper en ui. Serveer de zalm samen de rijstsalade en eet smakelijk!

9 Dinsdag 5 augustus Yoghurt Speltboterhammen met kipfilet en salade Cherrytomaatjes, paprikareepjes, komkommer Stampotje van zoete aardappel en spinazie : Speltboterhammen met kipfilet en salade. Beleg je speltboterhammen rijkelijk met kipfilet, tomaat, komkommer en ijsbergsla. : Stampotje van zoete aardappel en spinazie Ingrediënten twee zoete aardappelen. 100 gram verse spinazie. 100 gram harde geitenkaas een hand gehalveerde walnoten een klein potje (half) zongedroogde tomaatjes. peper, zout en wat olijfolie. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng wat gezouten water aan de kook en kook de aardappelen tot ze zacht zijn, waarschijnlijk zo n 25 minuten. Terwijl je piepers staan te pruttelen, snijd je de spinazie en de tomaatjes in reepjes en de geitenkaas in blokjes. Zet even weg. Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de walnoten in een hete pan zo n drie minuten totdat ze beginnen te kleuren. Zet ook even weg. Zodra de aardappels zacht zijn (prik er maar even in met een vork) giet je ze af, maar bewaar je wel een scheutje van het kookvocht. Prak de aardappelen nu met een stamper of vork, en maak smeuïg met een scheutje kookvocht. Meng nu de spinazie, tomaatjes en geitenkaasblokjes door de gestampte aardappelen. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Bestrooi met de walnoten en eet smakelijk!

10 Woensdag 6 augustus Groentensmoothie Salade met gerookte kipfilet en avocado Handje ongebrande en ongezouten noten Gevulde courgette : Groentensmoothie In dit voedingsschema hebben we je al wat recepten gegeven voor de smoothies, maar je mag ook zelf variëren. Daar zijn dan wel wat regels voor nodig: De basis bestaat uit water, bladgroenten en fruit. Voorbeelden van bladgroenten zijn spinazie, andijvie, sla, boerenkool, paksoi en rucola. In het begin zal je de neiging hebben veel fruit toe te voegen, aangezien dit zoeter smaakt, maar het liefst willen wij dat je zo min mogelijk fruit toevoegt. Dit om de hoeveelheid fruitsuikers te beperken. Om te wennen aan de groentensmoothie moet je vooral combinaties uitproberen die jij lekker vindt! De smoothie voor vandaag: 1 avocado, 2 handjes rucola en 1 banaan. Water toevoegen naar behoefte. : Salade met gerookte kipfilet en avocado Ingrediënten Gerookte kipfilet, 1 stuk Avocado, 1 stuk Spinazie, vers twee handjes. Hazelnoten Meng de bovenstaande ingrediënten tot een lekkere salade. Eenvoudig, snel en lekker! : Gevulde courgette Ingrediënten Courgette, 1 Gehakt, voor 1 persoon (ongeveer 100 gram) Ui, gesnipperd Knoflook, 1 teentje fijngesneden Paprikapoeder Geraspte kaas Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette over de lengte door de midden. Hol de courgette met een lepel een beetje uit. Gooi wat je hebt uitgehold niet weg! Rul de gehakt in een wok. Voeg hier vervolgens de ui en knoflook aan toe. Kruid het met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de inhoud van de courgette toe aan dit mengsel. Als het gehakt gaar is, vul je de courgette met het gehakt. Bestrooi met de kaas. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Bon appetit! Heb je morgen geen tijd om je lunch te bereiden? Maak dan nu je bananenpannekoekjes!

11 Donderdag 7 augustus Speltcrackers Bananenpannekoekjes Cherrytomaatjes en plakjes komkommer Quinoasalade : Speltcrackers met fricandeau Deze speltcrackers kun je kopen bij de AH op de versafdeling, bij een bakker of een biologische supermarkt. Beleg de cracker met fricandeau, rosbief of kaas. : Quinoasalade Ingrediënten 75 gram Quinoa Zalmfilet, 1 stuk of een andere vis Sugarsnaps, 100 gram Komkommer, 1/4 Ijsbergsla Avocado, 1 Creme fraiche, 1 eetlepel Dille 1. Verwarm de oven voor op 200 C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar. 3. Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. 4. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps en ijsbergsla in een ruime schaal. Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade. 5. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade. 6. Meng de crème fraîche en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.

12 Vrijdag 8 augustus Snoepmomentje Yoghurt Rijstwafels en een gekookt ei Verwensmoothie met speltcrackers Gegrilde groenten en kipfilet Naar keuze : Verwensmoothie met speltcrackers Kokosmelk, 200 ml en een doosje rood fruit uit de diepvries. Giet de kokosmelk in de blender. Voeg hier het rood fruit(bevroren ) aan toe. Even laten blenden en smullen maar! Speltcrackers beleggen met bijvoorbeeld kipfilet, rucola en zongedroogd tomaatje of met roomkaas en gerookte zalm. : Gegrilde groente Ingrediënten Verschillende groenten (maak een keuze uit courgettes, uien, paprika, pompoen, aubergine, wortel, bieten, champignons of andere groenten die jij lekker vindt, maar wel lekker veel!) Kipfilet Pesto spek (2 plakjes) Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groente in grove stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de groenten en het teentje knoflook op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet deze in de oven voor ongeveer 30 minuten. Snijd de kipfilet open en besmeer met pesto, Vouw de filet weer dicht en kruid met peper en zout. Omwikkel de kip met spek en bak de kipfilet in een kleine beetje kokosolie. Serveer de groenten samen en de kip en eet smakelijk!

13 Zaterdag 9 augustus Snoepmomentje. Yoghurt Stuk fruit naar keuze Eimuffins Handje ongebrande, ongezouten noten. Zoete aardappelfriet met een hamburger zonder broodje Naar keuze : Eimuffins Aangezien we allemaal ondertussen wel weten dat brood niet zo goed voor je is, eten we het toch wel heel veel in Nederland. En we vinden het erg lastig om de makkelijk gesmeerde boterhammen te vervangen door iets anders. Maar wij willen je laten zien dat er zeker wel alternatieven zijn! Recept is voor 4 muffins. Ingrediënten 4 eieren 1/2 Paprika 1 Sjalotjes Zongedroogde tomaatjes- 2 Cherrytomaatjes, door de helft gesneden - 4 plakken spek Peper & Zout- Beetje fijngesneden rode peper naar eigen smaak toevoegen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Je snijdt de groenten in blokjes en bakt deze in kokosolie. De eieren klop je los in een kom en voeg hier een beetje water bij. Meng de groenten vervolgens met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Leg op de bodem van je vormpje een half plakje ontbijtspek. Vervolgens schep je het eimengsel erboven op en maak je het af met een half cherrytomaatje. Zet de muffins nu ongeveer 25 minuten in de oven. Als ze klaar zijn laat ze dan afkoelen met het deurtje van de oven op een kiertje. Zo voorkom je dat ze inzakken. : Zoete aardappelfriet met een hamburger zonder broodje Ingrediënten: - Zoete aardappelen - Olijfolie of nog beter kokosolie - Gehakt - Tomaat - Ui - Gehaktkruiden (bijvoorbeeld Italiaanse erg lekker) - Krop ijsbergsla - Augurk - Komkommer (1/4) - Yoghurt ( 200 ml) - knoflook (1 teentje) Verwarm de oven voor om 200 graden. Maak de aardappels schoon en verwijder eventueel slechte plekjes. De schil hoeft er niet af, maar als je het lekkerder vind zonder haal je de schil er gewoon af. Snijd de aardappels in reepjes (á la friet).

14 Spoel de aardappels af en zet ze vervolgens een tijd in koud water (ongeveer een uurtje). Dep ze erna goed droog en verspreid ze over een bakplaat. Leg er niet teveel op en niet te dicht op elkaar. Dan worden ze niet knapperig. Het knapperig krijgen van deze friet is sowieso een hele uitdaging, maar oefening baart kunst! Sprenkel er olijfolie overheen. Indien je kokosolie gebruikt, maak deze dan warm zodat deze vloeibaar wordt en sprenkel het erna over de frieten. Nu kunnen ze de oven in. Een standaard tijd hiervoor aangeven is lastig. Je moet ze goed in de gaten houden. Iedere oven is anders en de dikte van de frieten heeft hier natuurlijk ook mee te maken. Na ongeveer 15 minuutjes, draai je de frietjes even om. Haal ze er dan na ongeveer 5 minuten uit! Nu zijn ze als het goed is een beetje bruin en krokant. Zo niet dan doe je ze nog even terug. Kruid het gehakt en vorm hier een mooie (of twee) burgers van. Bak deze.. Snijd de tomaat en augurk in plakken en de ui in ringen. Rasp de komkommer, pers een teentje knoflook en voeg dit aan de yoghurt voor een lekkere saus. Leg op een bedje van ijsbergsla je hamburger, de tomaat, ui en augurk. Schep er een lepel tzaziki op. Eet smakelijk!

15 Zondag 10 augustus Omelet Spelttosti Handje ongebrande, ongezouten noten Heerlijke salade met courgette en biefstuk : Omelet Bak een lekkere omelet voor jezelf. Voeg hier de groenten aan toe die jij lekker vindt! Eet je omelet eventueel met een speltboterham : Spelttosti Twee speltboterhammen belegd met tomaat, mozzarella en pesto. Even in de tosti ijzer en genieten maar! : Heerlijke salade met courgette en biefstuk Wie zegt dat salade niet lekker kan zijn? Deze salade bewijst maar weer eens het tegenovergestelde. Met een beetje geluk kun je deze salade lekker op een zonnige zomeravond nuttigen. Ingrediënten: Rucola Biefstuk, 1 stuk Courgette, 1 stuk Rode ui, 1 stuk Cherrytomaatjes, handje vol Olijfolie Balsamico azijn Snijd de courgette in lange breden repen met een kaasschaaf. Meng de balsamico azijn en olijfolie tot een dressing. Marineer de courgette hierin. Snijd de rode ui in 4 parten. Grill de courgette en de ui vervolgens. Dit kan in de oven of in een grillpan. De biefstuk kruid je met peper en zout en bereid je zoals jij deze lekker vind. Trancheer (snijd in dunne plakken) de biefstuk. Vul een schaal met rucola, de courgetterepen, de ui en de cherrytomaatjes (gehalveerd). Leg hier vervolgens de biefstuk op.

16 Boodschappenlijstjes Wij hebben de lijstjes per dag opgesteld, omdat je niet alles in 1 keer kunt halen voor 10 dagen. Maar er zijn dus wel veel producten die je meerdere dagen terug ziet komen. Kijk hier dus na, weggooien is zonde. Eieren komen vaak terug even als de komkommer, paprika en uien.

17 Vrijdag 1 augustus Snoepmomentje Groentensmoothie 3 rijstwafels rijkelijk belegd Gekookt ei Courgettenoodles Naar keuze twee handjes verse spinazie 1 banaan halve citroen Rijstwafels Kipfilet (vleeswaren) Komkommer Gerookte zalm Eieren Avocado Courgette, 1 Visfilet, 1 Rode ui Peultjes Rode curry ( 1 eetlepel) Kokosmelk (100 ml) Paprika (rood, geel, groen keuze is aan jou! Of van allemaal een beetje) Chilipeper (als je wilt, hoeveelheid naar eigen smaak) Cherrytomaatjes Snoepmomentje

18 Zaterdag 2 augustus Snoepmomentje Yoghurt Mexicaanse salade Handje ongebrande ongezouten noten Broccolisoep Naar keuze Yoghurt Toevoeging voor in je yoghurt: Muesli / fruit / noten Kipfilet, 1 stuk Kipkruiden Mais Kidneybonen (Bos)ui Komkommer Paprika Verse bladspinazie Broccoli, 1 Ui, 1 Knoflook, 1 teentje Groentebouillon 100 ml kokosmelk Spelbroodje Snoepmomentje

19 Zondag 3 augustus Bananenpannenkoekjes Rijstwafel met pindakaas en banaan Broccolisoep Reepjes paprika en plakjes komkommer Gezonde lasagne Banaan, 2 stuks Ei, 1 Rijstwafels Pindakaas Paprika Komkommer 4 aubergines 1 el kokosolie peper en zeezout +/- 500 ml tomatensaus 4 tl oregano parmezaanse kaas, geraspt basilicumblaadjes 2 eieren

20 Maandag 4 augustus Groentensmoothie Omelet Twee rijstwafels Zalm met rijstsalade Broccoli Mango 2 kiwi s Eieren, 2 stuks Paprika Ui, gesnipperd Champignons, handje Spekjes, handje Rijswafels Zalmfilet Viskruiden Chilipeper (1/4) Tomaat Sjalot Rijst, voor 1 persoon Komkommer Bosui

21 Dinsdag 5 augustus Yoghurt Speltboterhammen met kipfilet en salade Cherrytomaatjes, paprikareepjes, komkommer Stampotje van zoete aardappel en spinazie Yoghurt Toevoegingen voor in de yoghurt Speltbrood Kipfilet ( vleeswaren) Tomaat Komkommer Ijsbergsla twee zoete aardappelen. 100 gram verse spinazie. 100 gram harde geitenkaas een hand gehalveerde walnoten een klein potje (half) zongedroogde tomaatjes. peper, zout en wat olijfolie.

22 Woensdag 6 augustus Groentensmoothie Salade met gerookte kipfilet en avocado Handje ongebrande en ongezouten noten Gevulde courgettes 1 avocado 2 handjes rucola 1 banaan Gerookte kipfilet, 1 stuk Avocado, 1 stuk Spinazie, vers twee handjes. Hazelnoten Noten ongebrand en ongezouten Courgette, 1 Gehakt, voor 1 persoon (ongeveer 100 gram) Ui, gesnipperd Knoflook, 1 teentje fijngesneden Paprikapoeder Geraspte kaas

23 Donderdag 7 augustus Speltcrackers Bananenpannekoekjes Cherrytomaatjes en plakjes komkommer Quinoasalade Speltcrackers Fricandeau, rosbief of kaas. Banaan Eieren, 2 Cherrytomaatjes Komkommer 75 gram Quinoa Zalmfilet, 1 stuk of andere vis Sugarsnaps, 100 gram Komkommer, ¼ Ijsbergsla Avocado, 1 Creme fraiche, 1 eetlepel Dille

24 Vrijdag 8 augustus Snoepmomentje Yoghurt Rijstwafels en een gekookt ei Verwensmoothie met speltcrackers Gegrilde groenten en kipfilet Naar keuze Yoghurt Toevoegingen voor in yoghurt Rijstwafels Ei Kokosmelk, 200 ml doosje rood fruit uit de diepvries. Speltcrackers kipfilet, rucola en zongedroogd tomaatje of met roomkaas en gerookte zalm. Verschillende groenten (maak een keuze uit courgettes, uien, paprika, pompoen, aubergine, wortel, bieten, champignons of andere groenten die jij lekker vindt, maar wel lekker veel!) Kipfilet Pesto spek (2 plakjes) Snoepmomentje

25 Zaterdag 9 augustus Snoepmomentje Yoghurt Stuk fruit naar keuze Eimuffins Handje ongebrande, ongezouten noten. Zoete aardappelfriet met een hamburger zonder broodje Naar keuze Yoghurt Toevoegingen voor in de yoghurt 4 eieren 1/2 Paprika 1 Sjalotje Zongedroogde tomaatjes 2 Cherrytomaatjes, door de helft gesneden 4 plakken spek Beetje fijngesneden rode peper naar eigen smaak Noten ongebrand en ongezouten Zoete aardappelen, 1 of 2 Gehakt, voor 1 hamburger Tomaat Ui Gehaktkruiden (bijvoorbeeld Italiaanse erg lekker) Krop ijsbergsla Augurk Komkommer (1/4) Yoghurt ( 200 ml) knoflook (1 teentje) Snoepmomentje

26 Zondag 10 augustus Omelet of je eimuffins Spelttosti Handje ongebrande, ongezouten noten Heerlijke salade met courgette en biefstuk Ei Groenten voor in je omelet Eventueel ham voor je omelet Speltboterhammen Tomaat Mozzarella Pesto Noten ongebrand, ongezouten Rucola Biefstuk, 1 stuk Courgette, 1 stuk Rode ui, 1 stuk Cherrytomaatjes, handje vol Olijfolie Balsamico azijn

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingsschema

Samen naar een Fit en Gezond Leven. 10 dagen FIT Voedingsschema Samen naar een Fit en Gezond Leven 10 dagen FIT Voedingsschema 1 september t/m 10 september 2014 Een kleine inleiding voordat jij gaat lezen wat je allemaal gaat eten deze week. Een schema vol gezonde

Nadere informatie

2 DAGEN UIT.. !!!! !!!!!!!!!!!! 2 dagen GRATIS uit het exclusieve SAMEN NAAR EEN FIT EN GEZOND LEVEN. Believe In - Samen Naar Een Fit en Gezond Leven

2 DAGEN UIT.. !!!! !!!!!!!!!!!! 2 dagen GRATIS uit het exclusieve SAMEN NAAR EEN FIT EN GEZOND LEVEN. Believe In - Samen Naar Een Fit en Gezond Leven 2 DAGEN UIT.. 2 dagen GRATIS uit het exclusieve voedingsschema van 10 Dagen FIT SAMEN NAAR EEN FIT EN GEZOND LEVEN 1 van 10 Inleiding Een gezonde levensstijl. Hartstikke leuk. Maar wat is nu eigenlijk

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Fruit met muesli Ingrediënten voor 1 persoon - 40 gram muesli - 250 gram magere kwark of magere yoghurt - 1 handje blauwe bessen - 1 kiwi Snij de kiwi in stukjes.

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Alternatief Weekmenu week 24

Alternatief Weekmenu week 24 Alternatief Weekmenu week 24 Maandag 100 gram aardbeien (tip: probeer de Optimel aardbeienkwark eens en doe de aardbeien hier door!) een halve galia meloen Tosti gemaakt van: 2 volkoren boterhammen 1 keer

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes.

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes. Voedingsschema 1600-1700 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Voedingsschema. Maandag

Voedingsschema. Maandag Voedingsschema 1950-2000 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje Week 13 Maandag 1230 kcal 100 gram galia meloen 1 lu time out koekje 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 2 plakjes rookvlees 1 appel 300 gram nasi (incl. groente,

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Tussendoor 2 sneetjes volkorenbrood belegd met appelstroop en pindakaas (met nootjes)

Tussendoor 2 sneetjes volkorenbrood belegd met appelstroop en pindakaas (met nootjes) Voedingsschema 2200 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Weekmenu week 30 >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<<

Weekmenu week 30 >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<< Weekmenu week 30 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 liga

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Dagmenu week 1: maandag Twee sneetjes volkorenbrood Belegd met eenmaal jam Belegd met eenmaal kipfilet 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Een appel Belegd met tweemaal

Nadere informatie

Alternatief week 16 Maandag

Alternatief week 16 Maandag Alternatief week 16 Maandag 1450 kcal 1 volkoren beschuit met halvarine en halva jam 1 banaan 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer magere smeerpate linera 1 plak 30+ kaas met plakjes komkommer 1

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2

Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten Week 2 We beginnen weer met drie recepten voor een groene smoothie! Energiebooster Harthelende smoothie Blauwe appel smoothie 1 glas mango 1 peer 1 glas blauwe bessen

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Vegetarische recepten. Receptengids

Vegetarische recepten. Receptengids Vegetarische recepten Receptengids GezondheidsNet stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand twee receptenboekjes: één voor de vleesliefhebber,

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer je aan het afvallen bent.

Nadere informatie

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel:

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel: Koolhydraten per junglebroodje: 1.6 g khd Benodigdheden: Junglebroodjes Ik ben gek op deze broodjes. Je kunt er namelijk mee variëren en ik ben dol op variatie. Ik maak ze met zongedroogde tomaten, olijven

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 12 sep t/m 18 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Weekmenu Week Zonder Vlees

Weekmenu Week Zonder Vlees Weekmenu Week Zonder Vlees Ontbijt recepten MAANDAG CHIAPUDDING VOOR 1 PERSOON - 1 banaan - 250 ml ongezoete amandelmelk - 1 eetlepel kokosrasp - 3-4 eetlepels chiazaad - Snufje kaneel - Toppings naar

Nadere informatie

Weekmenu week 25. >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<<

Weekmenu week 25. >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<< Weekmenu week 25 Maandag 200 gram meloen 1 plak kruidkoek of 1 brosse eierkoek 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 gebakken ei (ei loskloppen in een schaal, een klein scheutje melk erbij en in de pan

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer Weekmenu 48 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 appel 2 volkoren boterhammen 1 keer philadelphia light

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

Vegetarische RECEPTEN RECEPTEN. Makkelijk & Snel

Vegetarische RECEPTEN RECEPTEN. Makkelijk & Snel Vegetarische RECEPTEN 12 RECEPTEN Makkelijk & Snel WWW.GOODBITE.NL KOKEN MET VLEESVERVANGERS Makkelijk & snel Eet je wel eens vleesvervangers, maar vind je het soms moeilijk om steeds nieuwe recepten te

Nadere informatie

Een salade van het soort: gooi alles

Een salade van het soort: gooi alles MAKKELIJKE LUNCHSALADE MET EI VOOR 2 PERSONEN Een salade van het soort: gooi alles bij elkaar dat je lekker vind en nog in huis hebt. Wie zegt dat daar iets mis mee is? Als het maar gezond en lekker is,

Nadere informatie