MR-vergadering Dinsdag 24 november 2015, uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MR-vergadering Dinsdag 24 november 2015, 18-20.30 uur"

Transcriptie

1 Agenda verspreiden: MR, Joyce MR-vergadering Dinsdag 24 november 2015, uur Notulen verspreiden: MR, Bevoegd gezag: Joyce, OR: Hassana, Ouderlinq: Dinette, website Aanwezig: Rob, Hilal, Klaas Jan (voorzitter), Friederike (secretaris) en Joyce (alleen bij het informatie bevoegd gezag deel) Notulant: Friederike Opening Mededelingen Eerst een paar procedurele afspraken: - Procedure agenda opstellen en verspreiden:, secretaris en bevoegd gezag hebben de intentie om twee weken voor de MR vergadering met elkaar te bepalen welke onderwerpen relevant zijn. Iedereen kan agendapunten aandragen bij de secretaris tot een week voor de MR vergadering. Ook alle inkomende documenten minimaal een week van te voren aanleveren bij secretaris. stuurt een week voor de vergadering de agenda en binnengekomen documenten rond. Alleen echt urgente onderwerpen komen daarna nog in aanmerking voor de agenda. - Procedure notulen: notuleren bij toerbeurt, met uitzondering van de voorzitter van de vergadering. Notulen worden door notulant gemaakt en naar de voorzitter gestuurd. Die kijkt het nog na en stuurt het naar alle MR leden voor goedkeuring. Hierna zorgt de secretaris voor publiceren op de website en het doorsturen naar de afnemers. De intentie is om uiterlijk een week na de vergadering de notulen te publiceren. - De MR heeft een eigen postvakje in de teamkamer, waar de VOO tijdschriften bijvoorbeeld inkomen. Voor de vergadering het postvak MR controleren en inkomende documenten laten rouleren/ aftekenen. - De MR heeft een whatsapp groep opgezet. Het doel van de MR whatsapp groep is om elkaar snel te bereiken, bij dringende zaken die ook buiten de werkdagen kunnen vallen waarin de MR Instemmingsrecht of adviesrecht heeft. Via de app volstaat een mededeling waarin evt. naar een mail wordt doorverwezen. Bij de personeelsgeleding mag rekening gehouden worden dat op niet werkdagen geen snelle reactie volgt. (werkdagen Aggie ma-di-wo Friederike ma-di-woe-do en om de week op vrijdag). Informatie bevoegd gezag: Begroting school uitleg. De begroting is nog niet volledig ingevuld, er wordt door de stichting Akkoord door omstandigheden nog aan gewerkt. De begroting komt de volgende MR vergadering weer langs. De MR bespreekt een aantal onderwerpen uit het overzicht. De kosten van ICT stijgen naast de nog huidige aanschaf van (papieren) methodes. De MR vraagt om op de hoogte gehouden te worden over ontwikkelingen en keuzes op ICT gebied. De Akkoord werkgroep ICT is hiermee ook bezig.

2 Bij significante groei van leerlingenaantal bij aanvang van het schooljaar 2016/2017 wordt een update gemaakt van het schoolbudget. Hierbij wordt zoals gewoonlijk rekening gehouden met het gewicht per leerling. Impulsgelden, waar de school ook recht op heeft, zouden gefaseerd kunnen afnemen. Dit wordt per kalenderjaar bekeken. Bevoegd gezag verwacht voorlopig geen drastische wijziging. Huisvestiging: vervanging van de CV Ketel is ingepland voor dit jaar. Stavaza traject Cocon Ouders van de Cocon hebben een intentieverklaring mogen invullen (hierin zijn alle mogelijkheden van scholen waaronder ook de Toermalijn genoemd). De resultaten hiervan volgen spoedig. Bevoegd gezag heeft een afspraak hierover met de Cocon en informeert naar een indicatie van aantal leerlingen die zich op de Toermalijn willen aanmelden. Op de Cocon komt ter zijner tijd een informatieavond waarin alle scholen zich mogen presenteren. Team Toermalijn zal actief zijn bij deze ouderavond. Zouden ook betrokken ouders mee kunnen gaan naar de ouderavond? Dit wordt meegenomen als idee. MR wordt geïnformeerd. Het lijkt erop dat de ouders van Cocon niet altijd het goede beeld hebben van de Toermalijn. De beeldvorming van ouders over de Toermalijn is echter moeilijk om op afstand te veranderen. De MR stelt voor om een ontmoeting met de MR van de Cocon te plannen met als doel een inventarisatie van de beeldvorming en een kennismaking mogelijk maken met de Toermalijn. Dit wordt meegenomen als idee [inmiddels loopt het maken van een afspraak al]. GMR status en contactpersonen Thea van Moorst is de voorzitter van de GMR. Zij heeft toegezegd dat de notulen van de GMR op de GMR Google drive site worden geplaatst. MR budget: De MR moet een financiele planning indienen voor komend kalenderjaar. MR komt met een voorstel richting bevoegd gezag. Wat is de bedoeling van de Basisonline Ouderportaal app? Toelichting over procedure en tijdspad. Reacties uit deze MR vergadering worden meegenomen in het plan. Allereerst is het doel: informatievoorziening naar ouders, zoals een vrijdagbrief, maar ook specifieke informatie van groepen(leerkrachten) naar ouders. Ook toegang tot foto s en agenda/schoolkalender. Notulen GMR, Ouderlinq, OR -Zie document Ouderlink_notulen_18 november 2014.docx. Geen notulen van GMR ontvangen, OR heeft op 24 november een volgende vergadering. peilt bij de OR de behoefte aan een afspraak. Afspraak met Ouderlinq volgt; MR zou op om voor de vergadering bijeen kunnen komen. Verwachtingen: Ouderlinq komt met de belangrijkste vragen rondom het onderwerp fusie, signalen afgeven aan de MR over wat er leeft bij ouders. regelt de afspraak, voorzitter stemt inhoudelijk af met Ouderlinq. adres MR -MR adres wordt actief gemaakt. en secretatis worden hieraan gekoppeld. mrtoermalijn@toermalijn-akkoord-po.nl. : ICT vragen om dit adres te activeren + Websitebeheerder Toermalijn vragen om dit op de site te plaatsen bij het informatieve stuk.

3 - MR jaarkalender Zie document MR kalender 1516.docx. maakt nog een toelichting bij de jaarkalender die de route/cyclus duidelijk maakt. Bespreekpunten: 1) Basisonline Ouderportaal app Welke adviezen hebben we voor de werkgroep (volgende afspraak werkgroep )? MR vindt het een goede applicatie en vinden dat hiermee als pilot gestart kan worden. Er is wel duidelijke informatie nodig voor de ouders bij de uitrol, ook gezien het gegeven dat dit een pilot is voor de stichting Akkoord. MR graag infomeren vóór MR.3 over het plan van de werkgroep; voordat informatie naar ouders uitgaat. Input van MR over gebruiksvriendelijkheid en vragen kunnen MR leden na de vergaderingen sturen naar voorzitter. Deze worden verzameld en bij de werkgroep afgegeven voor Het team wordt binnenkort geinformeerd. Vraag van werkgroep: kunnen we hiermee ouders bereiken die de school normaal niet bereikt? Er zal altijd een groep ouders blijven bestaan, die moeilijk te bereiken is en nu ook niet de vrijdagbrief leest. Wellicht heeft de app een gunstige functie hierop, omdat deze eigentijds is en een ander interactiemodel biedt. 2) Financieel plan 2016 maken Vanuit de CAO is een bedrag bepaald dat in principe beschikbaar is voor de MR (voor de personeelsgeleding Medezeggenschapsraad primair onderwijs, tot 250 leerlingen = 927). Het voorstel van de MR voor het komend kalender jaar zit daar flink onder: Attentiekosten 50 Abonnementen lidmaatschap VOO 40 Cursussen /scholing 160 De oudergeleding van de MR kan voor komend kalenderjaar aanspraak maken op vacatievergoeding of een bedrag op jaarbasis, maar ziet daarvan af. De MR zou wel graag aan het eind van het schooljaar een keer uit eten gaan. : via bevoegd gezag informatie rondom lidmaatschap(pen) opvragen. Termijn en kosten. Suggestie: opvolgcursus MR Verdieping lijkt interessant voor over een half jaar; verzoek MR om dit van stichting budget te laten bekostigen. Goedkeuring van het financieel plan moet nog volgen door bevoegd gezag 3) BAS (Bouwen aan een adaptieve school): ter informatie aan de MR (door Aggie) Komt een volgende vergadering terug. Er is nu geen concrete hulpvraag aan de MR. 4) Algemene ouderavond rondom thema sociale veiligheid Wat vond de MR van deze avond? - Heel positieve indruk, goed programma - Jammer van de lage opkomst - Interactie die mogelijk was, bevalt goed. Vraag vanuit MT: hoe verhoog je de betrokkenheid en de opkomst van deze avonden? Is een algemene ouderavond eigentijds?

4 - Flyer/uitnodiging moet duidelijker zijn voor ouders. Sociale veiligheid zegt ouders wellicht onvoldoende. - Denk vanuit ouders welke informatie is nodig en hoe breng je dit over? Mogelijk een koppeling met de stamgroepavond maken. De stamgroepavond zou hierdoor ook een extra invulling kunnen krijgen en is geen jaarlijkse herhaling. 5) Rondvraag: Wat verwachten we van bevoegd gezag in de MR? - Informatievoorziening/ communicatie over en weer - Wederzijds klankbord zijn - Vroegtijdige afstemming met MR over lopende zaken die de MR betreft. 6) Externe factoren: wat kunnen we doen om te helpen bij eventueel fusie overleg? Vanuit het MT: formeren van een werkgroep Fusie: leerkrachten-directie en oproep om MR oudergeleding te kiezen die interesse heeft om aan te sluiten. Er zullen hiervoor enkele bijeenkomsten na schooltijd ( ) ingepland worden. MR adviseert MT om naar een andere ouder op zoek te gaan om een dubbele pet te voorkomen en de onafhankelijkheid van de MR te waarborgen. Friederike neemt deel als MT lid in de werkgroep fusie en niet als MR lid. Dit duidelijk benoemen. Andere inkomende documenten: - Jaarverslag school Zie document jaarverslag 1415 OJBS de Toermalijn.docx Zie document Projectplannen docx (als onderlegger voor het jaarverslag) - Jaarplan Zie document Jaarplan docx Er is iets mis gegaan met uitreiken van de juiste versie bij de vorige vergadering. We hebben normaal over een schoolplan instemmingsrecht, maar dit document is al klaar. Reacties MR op bovenstaande stukken (toelichting door bevoegd gezag en personeelsgeleding MR): - Complimenten voor het werk dat verricht wordt en de documentatie daarvan. Er gebeurt veel op allerlei vlakken. Veel werkgroepen die hiervoor actief zijn. - Pilot tussenvoorziening: dit heeft te maken met de veranderingen die door Passend Onderwijs ontstaan. De scholen hebben steeds vaker te maken met kinderen die een zeer speciale onderwijsbehoefte hebben en binnen het reguliere onderwijs blijven. Op de Toermalijn is er vaak sprake van een multi-problematiek. De school laat zich momenteel adviseren door een bovenschoolsezorgcoördinator. Op basis hiervan is het mogelijk om in de toekomst praktische ondersteuning te krijgen op de werkvloer. De ambulante dienst Buitengewoon is hierbij betrokken en een gedragsdeskundige die deze pilot beschrijft. MR geeft aan betrokken te willen blijven bij dit plan en wil het plan graag in gevorderde fase nog een keer bespreken. - Leerling Volg Systeem onderbouw jaarverslag: wat is de oorzaak van de dalende trend bij CITO en zou dit het effect kunnen zijn van de grotere groepen? - Ambrasoft wordt genoemd als ondersteunend bij het rekenen: zou dit actiever gebruikt kunnen worden? Na een uitnodiging voor ouders is het hierbij gebleven. - Informatie voor nieuwe ouders wordt genoemd als aandachtspunt: wat wordt hiermee bedoeld? Welke verwachting heeft school van ouders en hoe communiceer je dit met nieuwe en ook met bestaande ouders? Dit betreft de afstemming welke informatie de nieuwe ouders nodig hebben.

5 Bevoegd gezag komt met een voorstel naar MR om mee te denken. MR vindt dat het herhalen naar bestaande ouders ook zeer belangrijk is. - MR wil graag weten hoe het zit met de werkdruk van de leerkrachten? Dat wordt genoemd als aandachtspunt vanuit de leerkrachten. Leerkrachten geven dit al geruime tijd aan. Er zijn in het huidige jaarplan acties opgenomen om de werkdruk te verlichten. Ook wordt dit onderwerp meegenomen in de scholing van BAS. - Eenduidigheid MT wordt genoemd als aandachtspunt: hier is het MT zich steeds meer bewust van en probeert eenduidig te communiceren. - Schoolplein: welke rol heeft de MR hierin? Eerste fase van de inrichting van het schoolplein had serieuze problemen, aanpassingen worden gedaan. De tweede fase komt eraan en hierin wordt de feedback van de MR over de kwaliteit van aanleggen meegenomen. Actie Verzamelen feedback op basisonline app en informeren werkgroep voor 15 december Behoefte aan een afspraak met de OR peilen bij de OR Afspraak MR Cocon Afspraak Ouderlinq Toelichting bij de jaarkalender die de route/cyclus duidelijk maakt GMR notulen achterhalen Via bevoegd gezag informatie rondom lidmaatschap(pen) opvragen. Termijn en kosten. ICT vragen om ons adres te activeren + Websitebeheerder Toermalijn vragen om dit op de site te plaatsen bij het informatieve stuk. Afstemming MR budget met bevoegd gezag Wie tijdstip, en voorzitter inhoudelijk Informatie die we graag zouden krijgen: De update van de begroting voor Toermalijn 2016 Leerling Volg Systeem onderbouw jaarverslag: wat is de oorzaak van de dalende trend bij CITO Plan werkgroep over uitrol basisonline app Voorstel welke informatie nieuwe ouders nodig hebben Plan ICT Tweede fase schoolplein Volgende keer notuleren: Hilal, daarna Mieke, Rob, Aggie, Friederike

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 26 september Aanvang: 19.30 uur 21.00 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 8) AGENDA 1. Opening 2. Medelingen/ingekomen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 Maaslaan 197, 5704 LD Helmond Tel.nr.: 0492 513452 e-mail: info@devlier.nl website : www.devlier.nl Jaarverslag MR Hiermee willen we de ouders/verzorgers en medewerkers informeren

Nadere informatie

Communicatieplan Medezeggenschapsraad

Communicatieplan Medezeggenschapsraad Communicatieplan Medezeggenschapsraad 1. Inleiding De medezeggenschapsraad (MR) van basisschool De Mient wordt gevormd door een deel van personeel en een gedeelte door ouders. De teamleden en ouders zijn

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Communicatieplan Medezeggenschapsraad de Dorendal 2015-2016

Communicatieplan Medezeggenschapsraad de Dorendal 2015-2016 Communicatieplan Medezeggenschapsraad de Dorendal 2015-2016 1. Inleiding De medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Dorendal wordt gevormd door een geleding voor personeel en een geleding voor ouders.

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen

Jaarverslag MR Gevers Deynoot Samenstelling MR en datum van indiensttreding. Overzicht besproken onderwerpen Inhoud Voorwoord Algemeen Samenstelling MR en datum van indiensttreding Werkwijze Overzicht besproken onderwerpen Vooruitblik schooljaar 2015-2016 p.2. p.2. p.3. p.3. p.4. p.5. 1 Voorwoord Middels het

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ELSLOO JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC

ACTIVITEITENPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ELSLOO JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ACTIVITEITENPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JENAPLANSCHOOL ELCKERLYC ELSLOO 2015-2016 1. Inleiding. Waarom een activiteitenplan? In de CAO-PO zijn afspraken vastgelegd over de faciliteiten in tijd en over een

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Besluitenlijst MR OBS De Voorpoort Schooljaar 2012-2013

Besluitenlijst MR OBS De Voorpoort Schooljaar 2012-2013 Besluitenlijst MR OBS De Voorpoort Schooljaar 2012-2013 Nr Datum Besluit Besloten door: Ingang Bijzonderheden 19 18 17-01-13 Voorgenomen besluit: 17 17-01-13 Voorgenomen besluit: Acties voortvloeiend vanuit

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld.

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld. Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-04-2018 Aanwezig: Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn, Liesbeth Schlicher (agendapunt 5c),

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool

JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool JAARPLAN 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Liduinaschool Inhoud Algemeen... 3 1. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 2. Regelingen en beleidsplannen... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden... 5

Nadere informatie

Notulen Klankbordgroep Hyperion

Notulen Klankbordgroep Hyperion Notulen Klankbordgroep Hyperion 20 augustus 2014 concept actiepunten: Aanwezig Tascha Wessel, Lennert de Keizer, Janneke Visser, Yardeen Roos, Sandra Rottenberg, Aad van Nieuwkerk, Hans Steketee, Daphne

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 Aanwezig: Sanders, Jurgen van der Kruijssen, Anke Swierstra, (team) Afwezig: Berkers, Wendy Oolbekkink, Saskia Garcia, Angelique van Balen

Nadere informatie

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek Notulen MR De Vijfhoeven 20161003 Notulen MR De Vijfhoeven Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek ACTIE Einddatum 1 Opening

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Het activiteitenplan van de MR Stap 1 Inventarisatie De MR gaat na welke onderwerpen in het komende jaar aan de orde kunnen of moeten komen. Sommige onderwerpen moeten

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken.

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken. Besproken op vergadering van MR Driemaster Alkmaar 24-11-2015 Aanwezig: : Leerkrachten: Trudy, Inge, Saskia, Sabine. Ouders: Jelly, Karolien, Laurent. Afwezig met bericht: Charlotte. Namens directie, tot

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Oostenwind Raalte

Medezeggenschapsraad Oostenwind Raalte Medezeggenschapsraad Oostenwind Raalte Jaarverslag 2017 Raalte, maart 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van Oostenwind voor het jaar 2017. Tot 2015 hadden jaarverslagen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december 2016 - locatie RAAM Voorbereidende vergadering (niet openbaar), 19:30 20:00 uur 0.1 Notulist: Jasper 0.2 Pilot werkdruk, reactie MR-Personeelsgeleding

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Katholieke Jenaplan Basisschool St. Franciscus Nunspeet

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Katholieke Jenaplan Basisschool St. Franciscus Nunspeet HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Katholieke Jenaplan Basisschool St. Franciscus Nunspeet Behorend tot het SKOFV Versie datum: September 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014

Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl. Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Rozenstraat 14 7255 XT Hengelo gld Tel: 0575 461510 mr@rozengaardsweide.nl Activiteitenplan MR O.B.S. Rozengaardsweide schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Missie en Visie van de MR 4 3 Samenstelling

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt schooljaar 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad van CBS Het Lichtpunt te Rhoon. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE ARK & DE ARK VAN NOACH

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE ARK & DE ARK VAN NOACH JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE ARK & DE ARK VAN NOACH Beste mensen, Bij deze treft u het jaarverslag aan van de Medezeggenschapsraad (MR) van KBS De Ark en KBS De Ark van Noach in IJsselstein. In

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 20 september 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Korver (secretaris), Zohra Moudian, Ruben Houtepen Deelnemers (OMR) : Bas

Nadere informatie

Jaarverslag MR MBS Schooljaar

Jaarverslag MR MBS Schooljaar Jaarverslag MR MBS Schooljaar 2014-2015 MBS Eindhoven Juni 2015 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2014-2015. Dit document geeft inzicht in de bespreekpunten en besluiten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie