LUTEIJN GROEP. Sterke mensen, sterke organisaties

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LUTEIJN GROEP. Sterke mensen, sterke organisaties"

Transcriptie

1 LUTEIJN GROEP Sterke mensen, sterke organisaties

2 3 Luteijn Groep, omdat mensen het verschil maken. We laten graag zien waar Luteijn voor staat en op welke manier dit een bijdrage kan leveren aan de resultaten van uw organisatie. Al meer dan 40 jaar is Luteijn de adviseur bij uitstek op het gebied van het beoordelen en ontwikkelen van mensen in organisaties. Omdat elk mens uniek is en een eigen pakket aan kwaliteiten en mogelijkheden met zich meebrengt is het van het grootste belang om deze talenten zo goed mogelijk te benutten en in lijn te brengen met de organisatiedoelen. Omdat mensen het verschil maken is het van cruciaal belang dat bij het aantrekken van medewerkers de beste mensen worden geselecteerd. Fouten op dit gebied kosten onnodig veel leed en geld. En als u goede medewerkers wilt behouden is het belangrijk om doorgroeimogelijkheden aan te bieden en mensen doelgericht op te leiden. Daarbij is het recruteren van binnenuit een succesfactor gebleken voor langlevende organisaties. Medewerkers worden gestimuleerd door een werkomgeving waar aandacht is voor persoonlijke kwaliteiten en ambities. Het is niet voor niets dat succesvolle organisaties aandacht blijken te hebben voor medewerkers en hun ontwikkeling en daarin willen investeren. Ze worden er namelijk allebei beter van. De missie van Luteijn is om hier een deskundige bijdrage aan te leveren. Jarenlange expertise en een gedreven team van ervaren psychologen en consultants stellen ons in staat om u door middel van psychologisch onderzoek, loopbaan- en talentontwikkeling, training, coaching en outplacement, terzijde te staan bij een effectief personeelsbeleid en bij het maken van juiste keuzes als het om personeels- en organisatie-ontwikkeling gaat. We doen dat gedegen, betrokken en met een hoge praktische waarde. Door samenwerking met Vitacon HR Services kunnen ook vragen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbo beleid, weten regelgeving en inrichting van loonadministratie deskundig worden opgepakt. Willeke Hoek, directeur Mensen helpen hun grenzen te verleggen, is de uitdaging in mijn werk.

3 5 Inhoud 1. Waar staan we voor? 1. Waar staan we voor? 4 2. Voor wie werken wij? 6 3. Ons aanbod Werving en selectie Assessment Center Personeels- en organisatieontwikkeling 9 Coaching 9 Executive coaching 9 Zelfkonfrontatiemethode 9 Loopbaanbegeleiding 10 Talentmanagement/Competentiemanagement 10 Leiderschapsontwikkeling 11 Intervisie Feedback Trainingen Bemiddeling bij Arbeidsconflicten Outplacement Waarom Luteijn? Praktische informatie 16 Hoe komt u met ons in contact? 16 Gratis adviesgesprek 16 Tarieven 16 Leveringsvoorwaarden 16 We willen u graag meer vertellen over onze visie op leren en ontwikkelen. Wij houden ons bezig met gedrag van mensen in organisaties en met motieven die dat gedrag aansturen en de normen en waardesystemen die daar onderliggen. Luteijn onderzoekt capaciteiten, gedrag, talenten en drijfveren en geeft inzicht in kwaliteiten en belemmeringen van mensen. Op basis daarvan kunnen uitspraken gedaan worden over ontwikkelbaarheid van competenties en over geschiktheid van kandidaten voor specifieke functies. Zo n analyse is de basis voor het doelgericht werken aan verbetering van de persoonlijke effectiviteit. Mensen voelen zich gelukkiger en functioneren beter als ze zich bekwaam voelen om gestelde doelen te realiseren. Mensen kunnen veel, vaak meer dan ze zelf denken. Dit potentieel aanboren is een uitdaging voor iedere leidinggevende. Wij helpen daar graag bij en doen dat op een integere en heldere manier, volgens de NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) gedragscode. Luteijn werkt met academisch opgeleide en gecertificeerde professionals die allemaal meerdere jaren ervaring hebben in hun vakgebied. Alle professionals volgen jaarlijks bij- en nascholingen. We werken uitsluitend met gevalideerde, moderne methodieken en bieden on-line aan wat on-line kan. Bij coaching en begeleiding richten we ons op duurzame gedragsverandering door niet alleen oog te hebben voor weten en willen, maar ook voor kunnen en doen. Trajecten duren bij ons zo kort als mogelijk is, omdat we mensen het nodige steuntje in de rug willen geven, maar ze altijd aanspreken op persoonlijke verantwoordelijkheid en zelfsturing. Daar waar het nodig is gaan we confrontatie niet uit de weg, maar doen dat altijd met respect. Leren doet soms pijn, maar maakt het tegelijk mogelijk de volgende stap te zetten. Wij zorgen ervoor dat onze dienstverlening optimaal is afgestemd op de vraagstelling. Wij verdiepen ons in de kandidaat, de functie en de organisatie, omdat een goede match van deze drie de basis vormt voor succes. Wij werken voor middelgrote en grote organisaties in alle sectoren. Het brede netwerk en bestaande samenwerkingsverbanden maken het mogelijk dat we steeds de beste specialist kunnen leveren die voor uw vraag de aangewezen adviseur is. Luteijn is in Arnhem gevestigd en biedt van daaruit haar dienstverlening landelijk aan.

4 Voor wie werken wij? Bent u geïnteresseerd in een persoonlijke kennismaking of heeft u een organisatie- of personeels vraagstuk waarover u verkennend wilt sparren met een van onze deskundigen, vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze bijdrage is er op gericht om medewerker en organisatie gedurende de hele loopbaan in staat te stellen tot een maximale en duurzame prestatie. Dat begint bij werving en eindigt pas bij het vertrek uit de organisatie. werven selecteren doelen stellen voortgang bewaken beoordelen ontwikkelen (nieuwe) loopbaankeuzes maken Luteijn werkt voor een zeer diverse klantengroep. We werken o.a. voor banken, gemeenten, hogescholen, industrie, zorginstellingen, midden- en kleinbedrijf, rijks- en provinciale overheden, woningbouwcorporaties, zakelijke dienstverleners, politie en justitie, grafi/mediabedrijven, foodsector, transport etc. De dienstverlening van Luteijn wordt breed en landelijk geleverd. Systematisch onderzoekt Luteijn de tevredenheid bij klanten door middel van nazorggesprekken. Dit geeft ons de mogelijkheid onze dienstverlening blijvend te optimaliseren. Gelukkig kunnen we ons verheugen in een hoge klanttevredenheid. Voorbeelden van klantvragen We hebben twee goede kandidaten voor een managementfunctie en willen ons in onze uiteindelijke keuze laten ondersteunen door een selectieassessment. In verband met een sanering willen we twee medewerkers laten begeleiden naar ander werk, kunt u daar iets in betekenen? We willen investeren in de kwaliteit van ons management om nog beter in staat te zijn onze organisatiedoelen te realiseren. Kunt u helpen om een management developmentprogramma op te zetten en uit te voeren? We willen structureel aandacht besteden aan het verbeteren van de kwaliteit van medewerkers, kunt u ons helpen een competentiemanagementsysteem in te richten? Ik oriënteer me op een volgende stap in mijn loopbaan, kunt u mij daar doelgericht in begeleiden? Ik wil mijn persoonlijke effectiviteit verbeteren en wil me oriënteren op een coachingstraject. Er is een vervelend vastzittend arbeidsconflict, kan Luteijn hier iets in betekenen? Mijn team functioneert niet optimaal, wij willen graag hulp om de samenwerking te verbeteren.

5 Ons aanbod Luteijn heeft zich gespecialiseerd in Werving & Selectie, Psychologisch onderzoek (selectie en ontwikkelassessments), Loopbaanbegeleiding, Competentiegerichte trainingen, Coaching, Teamontwikkeling, Conflictbemiddeling en Outplacement. Ook biedt Luteijn Organisatie-advies, Teamontwikkeling, Competentiemanagement, Leiderschapsontwikkeling en Resultaatgericht Werken aan. We willen hiermee de verbinding leggen tussen personeelsontwikkeling en organisatieontwikkeling. Hieronder vindt u een toelichting op dit dienstenpakket. 3.1 Werving en Selectie Goede mensen vinden is een kunst apart. Of de arbeidsmarkt nu krap of ruim is, talent blijft schaars. Luteijn verzorgt al jaren de werving en selectie in uiteenlopende sectoren. Wij kunnen voor u de juiste man of vrouw vinden die past in de functie en in uw organisatie. Daarbij gaat het om zaken als opleiding, kennis en ervaring maar ook om persoonlijke vaardigheden en aansluiting met de bedrijfscultuur. Door de professionaliteit van de selecteurs, het netwerk van Luteijn en de kwaliteit van het psychologisch onderzoek helpen we u de beste kandidaat te plaatsen dan kunnen wij het testinstrumentarium daar op afstemmen. Het assessment geeft de psycholoog de basis voor een gericht en duidelijk advies waar zowel uw organisatie als de kandidaat mee verder kan. Luteijn maakt bij het testen optimaal gebruik van on-line mogelijkheden waardoor de kandidaat slechts een dagdeel op de testlocatie aanwezig moet zijn. Als het gewenst is dat de gehele test in het assessmentcenter wordt afgenomen kan dat natuurlijk, dan beslaat het assessment twee dagdelen. Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u het rapport. Het advies geeft een objectief en gedegen beeld van het potentieel van een kandidaat en van te ontwikkelen competenties. Ook doet het een uitspraak over geschiktheid van een kandidaat voor een mogelijke functie. De kandidaat zelf krijgt relevante informatie over zijn sterke en minder sterke kanten en kan daarmee input geven aan zijn persoonlijk ontwikkelplan. We bieden de volgende assessments aan: Selectieassessments zijn gericht op het vinden van de juiste kandidaat. Ontwikkelassessments zijn gericht op het benutten en ontwikkelen van talenten en competenties. Loopbaanonderzoek is gericht op het maken van de juiste loopbaankeuzes. DOEN Gedrag 3.2 Assessmentcenter Selectie- en ontwikkelassessments Het werven en inwerken van een nieuwe werknemer kost gemiddeld zo n ,-. Sollicitatiegesprekken en referenties zijn de gebruikelijke selectie-instrumenten. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een juiste beslissing tot vijf keer groter wordt als daarnaast een assessment wordt ingezet. Een assessment is een diepgaand psychologisch onderzoek waarmee de aan- of afwezigheid van bepaalde gedragskenmerken, talenten en drijfveren kan worden vastgesteld, die essentieel zijn voor een goede functievervulling binnen uw organisatie. Door het inzetten van dit instrument kunt u het aantal foute beslissingen reduceren tot vrijwel nul. Een assessment bestaat uit capaciteiten- en persoonlijkheidstests, een motivatie onderzoek, een gestructureerd gedragsgericht interview en één of meerdere praktijksimulaties die relevant zijn voor de beoogde functie. In een intake wordt vastgesteld wat de succesfactoren voor de functie en uw organisatie zijn. Dit bepaalt welke instrumenten worden ingezet. Als u in uw organisatie een competentiesysteem hanteert WETEN Marieke Sanders psycholoog/consultant Doen wat bij je past is een basis voor werkplezier KUNNEN Talenten/ Competenties WILLEN Drijfveren Prestaties en ontwikkeling komen voort uit: Weten, Willen, Kunnen en Doen.

6 10 11 Luteijn helpt mensen meer inzicht te krijgen in zichzelf (weten) en vanuit persoonlijke drijfveren en motivatie actieve keuzes te maken (willen). Persoonlijke talenten en beperkingen geven richting aan ontwikkeldoelen (kunnen), om uiteindelijk bekwaam en gedreven te zijn om effectief gedrag te vertonen (doen). Alles in samenhang met de functie en de organisatie. Door inzicht te verschaffen in de mate waarin gewenst gedrag, talenten en drijfveren aanwezig zijn om een specifieke functie te vervullen, biedt Luteijn daarmee mogelijkheden om tot de beste match te komen tussen persoon en organisatie. 3.3 Personeels- en organisatieontwikkeling U wilt een organisatie zijn waar het prettig werken is en waar persoonlijke ontwikkeldoelen en organisatiedoelen elkaar vinden en versterken. Dit gaat niet vanzelf. Luteijn draagt daar graag haar steentje aan bij. Hieronder vindt u een overzicht van onze ontwikkel- en adviesdiensten. Coaching Reflectie en meer zelfinzicht maken het mogelijk om een volgende stap in persoonlijke ontwikkeling te maken. De gespecialiseerde coaches van Luteijn helpen uw medewerkers grenzen te verleggen en regie in eigen hand te nemen. Coaching helpt de medewerker zijn omgeving effectief te beïnvloeden zodat doelen gerealiseerd worden. Ook is het een goed instrument om beter te leren omgaan met persoonlijke valkuilen. Het kan ook zijn dat u een medewerker heeft die wil en kan doorgroeien. In zulke gevallen is Coaching een effectieve methode die u of uw medewerker helpt een stap vooruit te zetten in de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Coaching helpt ongewenste patronen te doorbreken en met meer zelfvertrouwen en lef doelen te realiseren. Een coachingstraject beslaat een intakegesprek en doorgaans zes sessies van elk anderhalf uur met een frequentie van één maal per twee weken. Coaches van Luteijn stimuleren, confronteren, hebben vertrouwen in mogelijkheden van mensen en weten dat overtreffen van jezelf bereikbaar is. Executive coaching Voor topkader beschikt Luteijn over executive coaches. Zij hebben naast hun professie als coach ruime leidinggevende ervaring in de top van organisaties. Zelfkonfrontatiemethode De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) is een systematische methode voor zelfonderzoek. De ZKM geeft zicht op gedragspatronen en de effectiviteit daarvan. Mensen leren zichzelf beter kennen, het heft meer in eigen hand te nemen en accenten actief en realistisch te verleggen. De ZKM komt voort uit wetenschappelijk toponderzoek in Nederland en heeft internationaal de erkenning excellent gekregen. De methode werkt bij loopbaanvragen, functioneringsvragen, ziekteverzuimproblematiek en organisatieveranderingen. Er worden concrete veranderingsdoelen vastgesteld, die in de praktijk van alle dag gerealiseerd kunnen worden. Een ZKM traject omvat doorgaans 5 sessies en kan binnen een relatief korte tijd worden afgerond. Psychologen van Luteijn zijn middels een gespecialiseerde postacademische opleiding gecertificeerd om deze methode op een professionele wijze toe te passen. Loopbaanbegeleiding Mensen komen het beste tot hun recht als ze werk doen waar hun hart ligt en wat bij hun talenten past. Dan zijn mensen productief en voelen zich vitaal. Als er een koerswijziging nodig is vanuit de persoon of vanuit de organisatie is het belangrijk om stil te staan bij wat iemand kan en wil en wat er nodig is om dit te realiseren. Een kort en professioneel loopbaantraject is daar heel behulpzaam bij. In een loopbaantraject bij Luteijn wordt onder begeleiding een analyse gemaakt. Hierin staan de eigen loopbaanontwikkeling, de kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en loopbaanwaarden centraal. In een intakegesprek worden doelen helder gedefinieerd. Er vinden doorgaans zes individuele gesprekken van ieder twee uur plaats. Talent- /Competentiemanagement Omdat mensen de motor zijn voor het succes van de organisatie, is het belangrijk om structureel aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Luteijn kan ondersteunen bij het inrichten van de HRM cyclus: doelstellend jaargesprek, functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek, POP gesprek (persoonlijk ontwikkelplan). Ook kunnen wij leidinggevenden trainen in gesprekstechnieken om ook lastige gesprekken goed te kunnen voeren. Daarbij biedt Luteijn een on-line instrument om op een eenvoudige manier als competentiescan in te zetten, ingericht met de competenties die in uw organisatie relevant zijn. Dit instrument helpt de kwaliteit van de functionerings- en beoordelings- Lara Coeterier psycholoog/consultant Weten wat je wil en kan, helpt de regie in eigen hand te nemen.

7 12 13 gesprekken te verbeteren, en geeft sturing aan persoonlijke ontwikkelplannen van medewerkers. Leidinggevenden krijgen een structuur aangereikt waarmee het bespreken van sterktes en zwaktes van medewerkers makkelijker wordt. Ook kan er een ontwikkeladvies worden gegenereerd. Beoordelen en ontwikkelen van medewerkers kan op deze manier systematisch en kwalitatief beter verlopen. Leiderschapsontwikkeling Leidinggeven is een kunst die niet vanzelfsprekend iedereen gegeven is. Uw management is uw goud. Zij zijn de cultuurdragers, de rolmodellen, de coaches, de inspirators en de ondernemers. Dat zij hun werk goed doen is veel waard voor de organisatie. Luteijn helpt u graag om op maat een leiderschapsontwikkelingstraject uit te voeren. Luteijn richt zich met name op midden en hoger kader. Ook voor beginnend leidinggeven, leidinggeven aan professionals, of op het gebied van coachend-, resultaatgericht- of situationeel leidinggeven, bieden wij programma s aan. Alles is er op gericht om op basis van duidelijke persoonlijke leerdoelen de volgende stap te maken op het gebied van leiderschap. Er wordt met een variatie aan werkvormen gewerkt, de eigen praktijk staat centraal en er wordt een theoretisch kader aangeboden waardoor inzicht ontstaat in managementconcepten. De leiderschapstrainers van Luteijn zijn ervaren op dit vakgebied en helpen u graag bij het ontwerp van uw leiderschapsontwikkelprogramma. De ervaring leert dat dit zeer verrijkend is voor de eigen aanpak en een sterk bindend effect heeft op de leden van de intervisiegroep. Gun uzelf reflectiemomenten buiten de hectiek van uw werk, of organiseer dat uw organisatie een lerende organisatie blijft. Luteijn helpt u graag als intervisiebegeleider of als trainer van beoogde procesbegeleiders. Vraag de informatie aan. 360 Feedback Leren door persoonlijke feedback is een krachtig middel. De 360 Feedbackscan van Luteijn maakt het mogelijk om niet alleen een self assessment te doen, maar ook feedback te vragen aan meerdere mensen (4 à 5) uit de directe omgeving van de betreffende medewerker of de leidinggevende. Dit kunnen collega s, de eigen leidinggevende en (interne) klanten zijn. Er wordt zo in brede zin gereflecteerd op het gedrag van de feedbackvrager. De zelfperceptie kan afgezet worden tegen de waarnemingen van collega s. Op basis hiervan, kunnen leerdoelen worden vastgesteld en kan gewerkt worden aan verbetering en verdere ontwikkeling. De feedback kan gegeven worden op de persoonlijke stijl van werken, op leidinggeven en op samenwerken. Luteijn kan de begeleiding en het instrumentarium leveren om uw vraag op maat te beantwoorden. Intervisie U hebt een overvolle agenda en bent vaak alleen in het nemen van besluiten die vaak belangrijke gevolgen hebben. Collegiaal overleg is vaak moeilijk omdat die betreffende collega met dezelfde volle agenda worstelt en soms ook belanghebbende is. Opleiding en training slaat u als het er op aan komt over, omdat daar geen tijd voor is. Zo kan het gebeuren dat u begrijpt dat persoonlijke ontwikkeling belangrijk en nodig is, maar dat u te lang blijft varen op oude en vertrouwde inzichten, terwijl de wereld verandert en deze inzichten niet meer zo goed werken als vroeger. Een prettige en haalbare manier om u te blijven ontwikkelen is collegiale intervisie met inspirerende mensen op uw niveau, op maat van de behoefte van de intervisiegroep. Volgens een strak protocol toetst u uw aanpak aan de opvattingen van door uzelf gekozen collega s of anderen buiten de organisatie. Dit gebeurt door middel van casuïstiekbespreking. Corry Haring psycholoog/consultant Zelfkennis maakt ontwikkeling mogelijk.

8 Trainingen 5. Bemiddeling bij arbeidsconflicten Om de effectiviteit van medewerkers, leidinggevenden en teams te verbeteren biedt Luteijn maatwerk gedragstrainingen aan. Het zijn korte, krachtige praktijkgerichte trainingen op maat van uw vraag. Er wordt gewerkt met eigen casuistiek. Gedrag wordt zichtbaar gemaakt en de effecten daarvan worden beoordeeld. Er wordt met nieuw gedrag geoefend, waardoor er na de training makkelijker met oude niet productieve gedragspatronen gebroken kan worden. De duur van de training wordt in overleg vastgesteld. Luteijn werkt met ervaren trainers die op het gebied van leiderschapstrainingen vanuit hun eigen managementervaring waarde kunnen toevoegen. Hieronder vindt u het trainingsaanbod van Luteijn. Voor specifieke informatie per training kunt u de productfolder aanvragen. Leiderschapsontwikkeling: Beginnen met leidinggeven Leidinggeven aan professionals Professioneel leidinggeven Resultaatgericht management Coachend leidinggeven Persoonlijk leiderschap Persoonlijke effectiviteit / assertiviteit Teamontwikkeling Communicatievaardigheden Coachingsvaardigheden Beïnvloedingsvaardigheden Functionerings-, Beoordelings- en POP gesprekken voeren (persoonlijk ontwikkelplan) Selectiegesprekken voor managers en HR-professionals (STAR-methode) Arbeidsconflicten kunnen overal voorkomen en hebben vaak pijnlijke gevolgen voor zowel de werknemer als de werkgever. Als conflicten niet op tijd en niet goed worden opgelost kan dat uitmonden in een verharding van het conflict, verstoorde communicatie, stress of ziekte en uiteindelijk in dure en soms langdurige juridische procedures. Mediation of conflictbemiddeling is een succesvolle methode om in drie tot zes sessies, elk soort conflict op een effectieve manier op te lossen. Dat wil zeggen tot de best haalbare oplossing laat komen, die voor ieder acceptabel is. Het kan gaan over conflicten tussen twee individuen (baas/medewerker of medewerkers onderling), of over conflicten tussen teams of binnen teams. Niet alleen het zakelijke geschil wordt bemiddeld, ook op het gebied van de relatie vindt vaak een doorbraak plaats. Luteijn beschikt over ervaren gecertificeerde mediators. 6. Outplacement Het kan gebeuren dat de relatie tussen werkgever en medewerker niet meer productief is en er afscheid genomen moet worden. Het kan ook zijn dat er door reorganisatie mensen moeten vertrekken. In die gevallen wilt u optimale kansen bieden aan uw medewerker om elders passend werk te vinden. Outplacement is dan de goede oplossing voor beiden. Ook aan blijvers geeft dit de goede boodschap af. Outplacement kan kostbare juridische strijd voorkomen en biedt de werknemer zelf waardevolle inzichten over zijn eigen mogelijkheden. Luteijn begeleidt al tientallen jaren mensen succesvol naar nieuw werk. Op basis van een diagnosemethode wordt voor iedere kandidaat een verwachte looptijd bepaald en een optimaal begeleidingspakket samengesteld. Bij groepsontslag kan op projectbasis een traject aangeboden worden dat gedeeltelijk in groepsverband plaatsvindt en gedeeltelijk individueel, om zo effectief mogelijk en in zo kort mogelijke tijd te zorgen voor nieuwe perspectieven.

9 Waarom kiezen voor Luteijn? 8. Praktische informatie Aanpak afgestemd op uw specifieke vraag Betrokken, ervaren en gecertificeerde professionals Een netwerk van specialisten Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding Duidelijke en praktisch toepasbare adviezen Altijd evaluatie met klant over bereikte resultaat Veel tevreden en trouwe klanten Ervaren in MKB-segment Snelle en flexibele dienstverlening Aangesloten bij o.a. Noloc,NVP, Nederlands Instituut van Psychologen Partner in het Stolwijk Kennisnetwerk, omdat HR niet op zichzelf staat Succesvol sinds 1976 Hoe komt u met ons in contact? Bezoek de Luteijngroep: Schrijf ons: Mercurion 3 Postbus PX Zevenaar 6900 AE Zevenaar Bekijk onze website: Mail ons: Bel ons: , vraag naar Tineke van Stormbroek Gratis adviesgesprek Nodig ons uit voor een gratis adviesgesprek. Productfolders Wilt u meer weten over onze producten en diensten, vraag dan de gratis productfolders aan, of download ze van de website. Vraag naar Vanessa Alblas. Tarieven Luteijn is er op gericht om hoge kwaliteit te leveren tegen een concurrerende prijs. Wij zijn erg kritisch op onze kostenstructuur en kunnen daardoor excellente diensten leveren voor een verrassende prijs. Klantentrouw belonen wij graag met een nog aantrekkelijker prijsstelling, omdat het een voordeel voor beiden oplevert. We informeren u graag over de actuele tarieven van onze diensten. Leveringsvoorwaarden De condities waaronder wij graag zaken doen met u kunt u vinden op onze website Tineke van Stormbroek Officemanager Vanessa Alblas Marketing en sales support

10 Luteijn Groep Mercurion PX Zevenaar Postbus AE Zevenaar T: E:

Luteijn Groep, omdat mensen het verschil maken.

Luteijn Groep, omdat mensen het verschil maken. Luteijn Groep, omdat mensen het verschil maken. We laten graag zien waar Luteijn voor staat en op welke manier dit een bijdrage kan leveren aan de resultaten van uw organisatie. Al meer dan 30 jaar is

Nadere informatie

Gedrags- en vaardigheidstrainingen, Luteijn Groep

Gedrags- en vaardigheidstrainingen, Luteijn Groep Gedrags- en vaardigheidstrainingen, Luteijn Groep Sterke mensen, sterke organisaties Organisaties zijn voortdurend in verandering, de mensen die er werken ook. Om samen het beste resultaat te halen is

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

Derks & Derks adviseurs in human talent

Derks & Derks adviseurs in human talent Derks & Derks adviseurs in human talent Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR onderzoek Gedegen Derks & Derks hanteert een gedegen aanpak met een zorgvuldig voortraject.

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Toezicht en Handhaving:

Toezicht en Handhaving: HR services Toezicht en Handhaving: People make Senze... Dat is waar Senze voor staat. Sinds de oprichting van Senze als trainings- en adviesbureau staan mensen en hun ontwikkeling centraal in onze dienstverlening.

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

Strijbosch Personeelsadvies

Strijbosch Personeelsadvies Strijbosch Personeelsadvies Menselijk kapitaal is een doorslaggevende succesfactor van elke organisatie. De opmars van zaken als persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP), de aandacht voor employability

Nadere informatie

EEN PARTNER DIE WERKT

EEN PARTNER DIE WERKT EEN PARTNER DIE WERKT Goed personeel bepaalt het succes van uw organisatie. Goed personeelsbeleid is daarbij essentieel. U zoekt dan ook een ervaren en betrouwbare HR partner. Een partner die u kan adviseren

Nadere informatie

ORGANISATIEONTWIKKELING ORGANISEREN & PRESTEREN. Voorbeelden opdrachten:

ORGANISATIEONTWIKKELING ORGANISEREN & PRESTEREN. Voorbeelden opdrachten: ORGANISATIEONTWIKKELING ORGANISEREN & PRESTEREN Voorbeelden opdrachten: Begeleiding bij reorganisatie en reductie van het personeelsbestand, zoals: sociaal plan, afspiegelingsoverzicht, functie-overgangsmatrix,

Nadere informatie

Coaching, een effectief instrument in uw HR praktijk

Coaching, een effectief instrument in uw HR praktijk Coaching, een effectief instrument in uw HR praktijk Coaching is dé manier om medewerkers aan uw organisatie te binden. Werknemers willen namelijk tegenwoordig BOF-en. Coaching hoort erbij Het tijdperk

Nadere informatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie Habilis Executive Search - Interim Management Marketing, Sales en Communicatie Habilis Mens en Organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel

Nadere informatie

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode (ZKM) Een wijze van coaching die je helpt te onderzoeken wat je inspireert en wat je belemmert. Het leidt tot een ander perspectief, duurzame keuzes en effectief

Nadere informatie

Assessment en loopbaanontwikkeling

Assessment en loopbaanontwikkeling Assessment en loopbaanontwikkeling Assessment Beter inzicht in uw menselijk kapitaal Onze visie Wij zien assessments als het meest betrouwbare instrument om talenten en ontwikkelpunten van individuele

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

De Amersfoortse Loopbaan Academie

De Amersfoortse Loopbaan Academie De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers. We willen talent ontdekken, benutten

Nadere informatie

Habilis Executive Search. Productie en Techniek

Habilis Executive Search. Productie en Techniek Habilis Executive Search Productie en Techniek Habilis mens en organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel het meest optimale resultaat

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Assessment & Ontwikkeling

Assessment & Ontwikkeling Mensen stimuleren om het beste uit hun talent te halen Assessment & Ontwikkeling Mensen maken het succes van organisaties. Zij zijn succesvol als hun kwaliteiten matchen met het werk. Zeelenberg helpt

Nadere informatie

Informatie Talent in Balans. Talentenonderzoeken

Informatie Talent in Balans. Talentenonderzoeken Informatie Talent in Balans Talentenonderzoeken Inhoudsopgave Talent in Balans... 3 Evenwichtig meten en ontwikkelen... 3 Landelijke dekking... 3 Duurzame Ontwikkeling... 3 Visie... 4 Talentenonderzoeken...

Nadere informatie

Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten.

Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten. Welkom m 06 30112315 www.vanrooyadviesbureau.nl Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten. Van Rooy Adviesbureau ondersteunt individuen en organisaties

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies

Reflect Personeelsadvies Werving & Selectie 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een onafhankelijk adviesbureau dat zich sinds 1993 bezighoudt met loopbaanontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke vaardigheidstrainingen.

Nadere informatie

Op zoek naar de bakens in het werk. Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 E-mail: m.heinink@hetnet.nl

Op zoek naar de bakens in het werk. Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 E-mail: m.heinink@hetnet.nl MARJAN HEININK BUREAU VOOR COACHING, LOOPBAANADVIES & TRAINING Op zoek naar de bakens in het werk Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 Psycholoog E-mail: m.heinink@hetnet.nl Postadres : Vosmaerlaan

Nadere informatie

Steeman HRD Assessment Centers

Steeman HRD Assessment Centers Steeman HRD Wijk bij Duurstede www.steemanhrd.com info@steemanhrd.com tel: +31 (0)6 2367 1321 Steeman Human Resource Development ondersteunt individuele medewerkers, teams en organisaties bij het formuleren,

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Experts in resultaatgericht HRM

Experts in resultaatgericht HRM Experts in resultaatgericht HRM HRM CONSULTANCY - DEVELOPMENT CENTER - E-HRM SYSTEEM 1 MENSEN BEPALEN UW RESULTAAT VISIE STRATEGIE DOELEN Steeds vaker wordt vastgesteld dat de wijze waarop het menselijk

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Loopbaanadvisering door HR

Loopbaanadvisering door HR Loopbaanadvisering door HR White paper Auteur: drs. Willem de Jong Februari 2014 Personeel & Organisatie Avans +, dé specialist in het ontwikkelen van mensen en organisaties. www.avansplus.nl Loopbaanadvisering

Nadere informatie

Spaarne Online Competentie Coaching

Spaarne Online Competentie Coaching Spaarne Online Competentie Coaching Wat is online competentie coaching? Online competentie coaching is een website voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De kern van deze website bestaat uit

Nadere informatie

De Bakfiets. Jobcoaching. De Bakfiets. Onze dienstverlening. Coaching / Persoonlijke ondersteuning

De Bakfiets. Jobcoaching. De Bakfiets. Onze dienstverlening. Coaching / Persoonlijke ondersteuning Jobcoaching De Bakfiets Onze dienstverlening Coaching / Persoonlijke ondersteuning De Bakfiets Dit is de persoonlijke begeleiding van de werknemer. Afhankelijk van de het doel van de coaching vindt de

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Aandacht voor mensen. beweging in organisaties. Wij laten mensen en organisaties beter functioneren, met als doel: meer plezier voor medewerkers

Aandacht voor mensen. beweging in organisaties. Wij laten mensen en organisaties beter functioneren, met als doel: meer plezier voor medewerkers Wij laten mensen en organisaties beter functioneren, Aandacht voor mensen beweging in organisaties met als doel: meer plezier voor medewerkers en meer rendement voor de organisatie. training coaching consult

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting 1

Kenneth Smit Consulting 1 Competences Assessment is een effectieve manier om kwaliteiten en ontwikkelbaar potentieel van (nieuwe) medewerkers zeer betrouwbaar en objectief in kaart te brengen middels de inzet van professionele

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Leidinggeven Leidinggeven: Kwaliteit: Uit veel onderzoeken blijkt dat de invloed van een leidinggevende op zijn omgeving enorm is. Een goede leidinggevende haalt meer uit zijn afdeling, weet zijn medewerkers

Nadere informatie

Ons bureauprofiel. Loopbaanadviseurs. Wie wij zijn: Onze visie. Waar wij voor staan:

Ons bureauprofiel. Loopbaanadviseurs. Wie wij zijn: Onze visie. Waar wij voor staan: Stevensweg 42 3319 AK Dordrecht T 078 6453816 info@stehouwervink.nl www.stehouwervink.nl KvK: 24301459 Ons bureauprofiel Wie wij zijn: Wij zijn een gedreven adviesbureau met zelfstandige professionals

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Training en coaching Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Waarvoor kies je bij Move by Coaching? Move by Coaching helpt mensen en organisaties om, in deze wereld waarin zoveel belemmeringen kunnen

Nadere informatie

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Het gemak waarmee sommige organisaties interimmers aan het werk houden verbaast ons wel eens. De essentie van waar interim management om draait

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren?

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma (1 tot 5 dagen) We leven in een hectische tijd die steeds meer

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Profile Dynamics. Werken vanuit je unieke kwaliteiten en kracht. De impact van je drijfveren op werk, samenwerking en groei Versie 1.

Profile Dynamics. Werken vanuit je unieke kwaliteiten en kracht. De impact van je drijfveren op werk, samenwerking en groei Versie 1. 0 Profile Dynamics Werken vanuit je unieke kwaliteiten en kracht De impact van je drijfveren op werk, samenwerking en groei Versie 1.0 1 Inhoud Pagina 0. Inhoud.1 1. De impact van drijfveren op je gedrag

Nadere informatie

Eigenlijk ben ik in dienst van mijn personeel

Eigenlijk ben ik in dienst van mijn personeel Eigenlijk ben ik in dienst van mijn personeel De weg die u met uw bedrijf bent ingeslagen is duidelijk! Iedereen, van jongste medewerker tot het voltallige management, kent de doelen. Deze zijn zorgvuldig

Nadere informatie

Hoe kies je de juiste persoon voor de organisatie en voor een specifieke functie?

Hoe kies je de juiste persoon voor de organisatie en voor een specifieke functie? Hoe kies je de juiste persoon voor de organisatie en voor een specifieke functie? Welke ontwikkelmogelijkheden heeft de medewerker? www.chainworksopleidingen.nl 1 De kracht van assessments Wat doet ChainWorks?

Nadere informatie

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt?

Lef in je loopbaan. Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan Wil je werk waar je (weer) energie van krijgt? Lef in je loopbaan (5 dagen) Wil je een volgende loopbaanstap zetten die bij je past en waar je energie van krijgt? In de dagelijkse drukte

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Assessment Center voor Teamleiders

Assessment Center voor Teamleiders Assessment Center voor Teamleiders Wilt u weten of uw teamleider(s) werkelijk leidinggevende(n) zijn, of bent u daarvan al overtuigd maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Puur menselijk, Puur zakelijk. Het is precies zoals we ons voelen. Ons werk is mensenwerk. We werken en adviseren vanuit een brede visie op het

Puur menselijk, Puur zakelijk. Het is precies zoals we ons voelen. Ons werk is mensenwerk. We werken en adviseren vanuit een brede visie op het waardering Puur menselijk, Puur zakelijk. Het is precies zoals we ons voelen. Ons werk is mensenwerk. We werken en adviseren vanuit een brede visie op het ondernemingsplan. Op strategisch niveau gaan we

Nadere informatie

Zelfsturing en vakmanschap. HR in de zorg, 2 december 2014

Zelfsturing en vakmanschap. HR in de zorg, 2 december 2014 Zelfsturing en vakmanschap HR in de zorg, 2 december 2014 Even voorstellen Tanja Hoornweg Eva van Gils Het Nieuwe Leidinggeven: vanuit een gezamenlijke visie de motivatie en het vakmanschap van medewerkers

Nadere informatie

Habilis Executive Search. Banking & Finance

Habilis Executive Search. Banking & Finance Habilis Executive Search Banking & Finance Oog voor mens en organisatie Habilis mens en organisatie BV is een brede dienstverlener op het gebied van HRM en arbeidsmarktvraagstukken. De activiteiten die

Nadere informatie

Assessments voor medisch specialisten

Assessments voor medisch specialisten Assessments voor medisch specialisten De juiste match De specialist draagt de medische eindverantwoordelijkheid voor de patiënt. Dat is een belangrijke en soms zware taak. Daarnaast verandert het zorglandschap

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Resultaat vanuit zingeving

Resultaat vanuit zingeving Resultaat vanuit zingeving WIE ZIJN WE? WAT DOEN WE? Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 training-nu Training-NU We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Eén gouden idee

Nadere informatie

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen verantwoord veranderen Werk maken van duurzame inzetbaarheid vbent.org - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen Met meetbaar én voelbaar resultaat Naar een duurzame en vitale

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching

Van. inzicht. naar. uitzicht. Loopbaanbegeleiding & coaching Van inzicht naar uitzicht Loopbaanbegeleiding & coaching La Vuelta is Spaans voor keerpunt. Een loopbaanbegeleidings- of coaching s- traject is vaak een keerpunt in je leven, door stil te staan bij jezelf,

Nadere informatie

Het Manager Groei Programma. Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas Organisation & Career Development

Het Manager Groei Programma. Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas Organisation & Career Development Het Manager Groei Programma Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas Organisation & Career Development Management wordt leiderschap Het Manager Groei Programma is een intensief

Nadere informatie

Op weg voor mensen en werk

Op weg voor mensen en werk Op weg voor mensen en werk uitzenden outplacement re-integratie loopbaanadvies www.personeelsned.nl Wie is PersoneelsNed PersoneelsNed zorgt voor mensen èn werk. Een tweeledige en belangrijke doelstelling!

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie

Het Manager Groei Programma

Het Manager Groei Programma Het Manager Groei Programma Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas assessment & development Management wordt leiderschap Het Manager Groei Programma is een intensief individueel

Nadere informatie

Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair

Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair Voor het vergroten van menselijk kapitaal Spaarne Personeelsontwikkeling Veterinair Uw praktijk en personeel op een hoger niveau Spaarne Coaching Donkere spaarne 14 rd 2011 JG Haarlem Tel. 06-53123185

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

mobiliteitstrajecten Randstad HR Solutions voor de zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ

mobiliteitstrajecten Randstad HR Solutions voor de zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ mobiliteitstrajecten Randstad HR Solutions voor de zorginstellingen in de VVT, GHZ en GGZ klanttevredenheid Uit onafhankelijk onderzoek (Cedeo, branchekeurmerk) blijkt dat maar liefst 96% van de medewerkers

Nadere informatie

Krachtig & Verbindend Leiderschap. Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen?

Krachtig & Verbindend Leiderschap. Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen? Krachtig & Verbindend Leiderschap Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen? Krachtig & Verbindend Leiderschap (5 dagen) Hoe benut ik mijn persoonlijke

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies Assessment op maat

Reflect Personeelsadvies Assessment op maat Reflect Personeelsadvies Assessment op maat Reflect Assessment 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een professioneel, kleinschalig adviesbureau dat sinds 1993 gericht is op het gebied

Nadere informatie

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Hoe zorg je voor groei, inspiratie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team? Hoe ga jij om met veranderingen?

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren

Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren We richten ons op verbeter- en verandervraagstukken waar mens, proces en techniek centraal staan Onze naam verwijst naar een paradoxale

Nadere informatie

MOBILITEIT / OUTPLACEMENTBEGELEIDING

MOBILITEIT / OUTPLACEMENTBEGELEIDING MOBILITEIT / OUTPLACEMENTBEGELEIDING Together, we can Parker vindt het, naast een zorgvuldige en flexibele inkleding van het gehele mobiliteitsproces, van belang dat medewerkers kunnen kiezen uit een breed

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group?

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Coaching Coaching Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op. T 030-6911138 E info@hrd-group.nl

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Coachen op basis van persoonlijkheids- en gedragsprofielen door Guido Vermeeren. Deze brochure laat je kennismaken met één van de methodes en modellen

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Talentmanagement vanuit organisatie perspectief

Talentmanagement vanuit organisatie perspectief Talentmanagement vanuit organisatie perspectief Geëngageerde medewerkers zijn de juweeltjes van uw organisatie. Deze groep medewerkers werkt met passie, werkt harder, stelt zich effectiever, efficiënter

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com Team Alignment En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Team Alignment Het gaat goed! Herkent u deze situatie: een collega of een medewerker presenteert vol vuur over de voortgang van een

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Leiderschap. hogere echelons. collega s en externe relaties. managen van de context. vervullen rol van procesregisseur medewerkers

Leiderschap. hogere echelons. collega s en externe relaties. managen van de context. vervullen rol van procesregisseur medewerkers Het Manager Plus Programma Een kwaliteitsproduct van Power coaching training en advies en Maas assessment & development Het Manager Plus Programma Dit programma is bedoeld voor managers die een bepalende

Nadere informatie

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen

Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Professionele persoonlijkheids- en gedragsprofielen Haarstraat 1 Bank: NL75 RABO 0161 4426 92 4157 GP Enspijk BTW nr.: NL116199441B02 Tel.: 06 48 52 47 72 VAR: 0144/116199441/4 mail@guidovermeeren.nl K.v.K.

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie