Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 27 februari 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen zelfstandig kunnen stemmen. Hiervoor is een speciaal, nieuw stembureau ingericht in het Oogheelkundig Medisch Centrum in Zaandam. Op de verkiezingsdag op 20 maart komt over het stembiljet een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes. Hierop zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. Via een soundbox met koptelefoon is de kandidatenlijst te horen. In het stembureau zijn experts aanwezig om indien nodig meer uitleg te geven. Check vooraf de kandidatenlijst Via zaanstad.nl kunt u via de zoekterm speciaal stembureau de kandidatenlijst voorafgaand aan de verkiezingen beluisteren. De lijst opvragen voor thuis? Vraag een CD-rom of braillelijst aan. Dit kan via een contactformulier op de website of telefonisch via Test de apparatuur op ZieZo-beurs Als u de mal en audio-ondersteuning wilt uitproberen, dan kan dat tijdens de ZieZobeurs op 15 en 16 maart in de stand van de Oogvereniging. Meer informatie over zelfstandig stemmen met een visuele beperking vindt u op of bel de Ooglijn via Willem Alexander in gesprek met Saens Tois: ondernemen met een uitkering geeft hoop voor de toekomst De Zaanse sociale coöperatie Seans Tois was op 13 februari op bezoek in Breda bij de Vrije Uitloop. Daar kwam Koning Willem-Alexander een kijkje nemen. Saens Tois is net als de Vrije Uitloop een organisatie met en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen krijgen de mogelijkheid om met ondersteuning te ondernemen, iets waar juist bij deze groep veel behoefte aan is.

2 Vervolg Willem Alexander in gesprek met Saens Tois: ondernemen met een uitkering geeft hoop voor de toekomst Saens Tois (een initiatief van Odibaan in samenwerking met Zaanstad) maakt deel uit van het landelijke netwerk van en voor sociale coöperaties (LaNSCO). LaNSCO kreeg een financiële bijdrage uit het Oranjefonds. De Koning bezocht een aantal sociale coöperaties als beschermheer van dit fonds. In heel Nederland zijn inmiddels 21 van dergelijke coöperaties opgericht en er komen er steeds meer bij. Het belang van sociale coöperaties kreeg tijdens het bezoek extra aandacht. Bij de foto: de koning in gesprek met projectleiders van verschillende sociale coöperaties. Rechtsboven: Katja Mooij, projectleider van Saens Tois. Naast de koning Jörgen Raymann, bestuurslid bij het Oranjefonds Wat is een sociale coöperatie? In een sociale coöperatie kunnen mensen met behoud van uitkering een bedrijf opzetten. Het doel is dat mensen die moeilijk aan het werk komen, de kans krijgen om zichzelf en hun talenten te ontwikkelen. Daarvoor krijgen zij tijd, ruimte en begeleiding vanuit de coöperatie. En daarmee nieuwe kansen en hoop voor de toekomst. Zelf doen met ondersteuning Met deze vernieuwende werkwijze staan mensen zelf aan het roer en kunnen zij op een andere manier toch weer deelnemen binnen de arbeidsmarkt. Bij Saens Tois zijn op dit moment zeven ondernemers actief, met uiteenlopende ondernemingen: van kunst en ambacht tot zorg. Bron en meer informatie:

3 Debat Cultuurvisie bijwonen? Kom 28 februari naar het stadhuis Bent u benieuwd naar hoe het staat met de nieuw op te stellen Cultuurvisie voor Zaanstad? Wat de hoofdlijnen zijn? Morgenavond, donderdag 28 februari, vindt een debat hierover plaats in de raadzaal van het stadhuis in Zaandam. Dit debat is open voor luisterend publiek. U bent van harte welkom! In oktober 2018 is gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe toekomstvisie op cultuur voor een periode van tien jaar. Daarbij is gekozen voor een actieve rol van de gemeenteraad. In het Zaanstad Beraad van 31 januari zijn de meningen en bevindingen vanuit de stad met raadsleden gedeeld. Meer informatie Het gesprek op de 28e wordt onder meer gevoerd aan de hand een aantal hoofdthema s, zoals groei, samenhang met andere velden, spreiding over de stad en combinatie van mogelijkheden. Van tot uur kunt u het gesprek bijwonen. Op zoekterm cultuurvisie vindt u meer informatie. Daar kunt u ook samenvattingen van wat is opgehaald uit de stad en alle gespreksverslagen lezen. Patricia Noya doet werkervaring op bij Werkom: je krijgt meer zelfvertrouwen! Patricia Noya (55) had al vier jaar niet meer gewerkt en bovendien haar leeftijd tegen, zoals ze zelf zegt. De drempel om weer aan de slag te gaan was daarom groot, ook door de rug- en nekklachten die ze heeft. Toch wilde ze graag weer aan de slag. Toen de gemeente haar opriep voor een gesprek, greep ze haar kans. Ze liet weten graag weer de arbeidsmarkt op te willen, maar wel onder begeleiding.

4 Vervolg Patricia Noya doet werkervaring op bij Werkom: je krijgt meer zelfvertrouwen! Mijn casemanager kwam met het voorstel naar de Werkdiagnose van Werkom te gaan. Dat leek me een prima idee. Je gaat samen met andere werkzoekenden op gesprek bij Werkom en je krijgt ook een individueel gesprek. Dan kun je meer vertellen over wie je bent en wat je wilt. Samen met een jobcoach denk je na over je droombaan, maar ook over wat je zou kunnen doen als op een ander gebied meer werk is. Langzaam opbouwen In het verleden had ik al eens bij de post gewerkt en daarom heb ik een rondleiding gevraagd bij de Business Post van Werkom. Dat sprak me echt aan en daarom ga ik nu aan de slag op een werkervaringsplek als postsorteerder. Ik krijg dus geen salaris maar voor nu is dat ook niet mijn doel. Ik wil rustig kijken wat ik aankan en het werken langzaam opbouwen. Zelfvertrouwen en motivatie Ik krijg heel goede begeleiding. Ik heb bijvoorbeeld eerst geoefend met het stickeren van poststukken. Mijn begeleider Anneke gaf me op een gegeven moment wat ingewikkelder opdrachten. Je zelfvertrouwen groeit, je bent weer onder de mensen en in het team motiveer je elkaar. Dat is heel fijn! Het gaat er in het begin niet om dat je snel bent, maar om als team samen bezig te zijn. Je kunt denken: wat een simpel werk, maar het moet juist laagdrempelig zijn zodat je weer kunt wennen. Dat geldt voor bijna iedereen in het team. Je ziet bij Werkom trouwens veel mensen rondlopen die een beperking hebben en een betaalde baan. Dat is heel motiverend. Hoop voor de toekomst Na verloop van tijd wil ik gaan voor een betaalde baan; dat kan ook nog met begeleiding als je dat wilt. Dat duurt nog één tot drie maanden denk ik. Ik wil van de bijstand af, maar weet ook dat het niet te snel moet gaan. Ik zie de toekomst positief. Dat was een paar maanden geleden nog niet zo! Het is goed om weer in het werkritme te komen en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.

5 Stichting Leergeld ook van start in Zaanstad Wethouder Mutluer: Samen moeten we er voor zorgen dat arme kinderen kunnen meedoen. Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! Dat is het motto van de Stichting Leergeld die sinds vrijdag ook een Zaanse afdeling kent. Leergeld is al in 260 gemeenten actief en zorgt ervoor dat kinderen in armoede kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zaanstad ondersteunt Leergeld met een financiële bijdrage. Bij de aftrap, vrijdag in het stadhuis, kreeg de stichting ook euro van de Rabobank. Spullen in plaats van geld Leergeld richt zich op kinderen van ouders die geen geld hebben om bepaalde kosten te betalen zoals een schoolreisje, een laptop of een fiets voor het vervoer naar school. Maar het kan ook gaan om een winterjas. De inkomensgrens is niet strak: die ligt ongeveer bij de 120 tot 130 procent van het sociaal minimum. De stichting geeft geen geld, maar de spullen die nodig zijn. Stichting Leergeld Zaanstad tekende ook een samenwerkingsovereenkomst met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Iedereen dezelfde kansen Wethouder Songül Mutluer (Minimabeleid) is erg blij met de Stichting Leergeld Zaanstad. Er leven te veel kinderen in armoede. Dat is onacceptabel. Vanuit de gemeente zijn we betrokken geweest bij de oprichting en we leveren ook een financiële bijdrage. Als gemeente doen we via Meedoen Zaanstad ook al veel voor kinderen in armoede op het gebied van sport en cultuur. Mede dankzij Leergeld bereiken we nog meer kinderen. We gaan ook goed samenwerken, want we willen allemaal hetzelfde: dat deze kinderen dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdgenootjes. Meer weten over Stichting Leergeld Zaanstad?

6 Praat mee over busvervoer in Zaanstad Hoe vaak moeten de bussen in Zaanstad in de toekomst gaan rijden? Moeten het elektrische bussen worden of is diesel oké? Meer bussen in de spits of juist meer s avonds en in het weekend? De gemeente Zaanstad heeft een online vragenlijst gemaakt over het busvervoer. Zo kunt u meepraten over wat u belangrijk vindt. De Vervoerregio Amsterdam organiseert het openbaar busvervoer in de Zaanstreek. Elke tien jaar krijgen vervoerbedrijven de kans om mee te dingen naar een contract. De voorbereiding voor het nieuwe contract is begonnen en we denken nu na over de eisen. Over busroutes, over hoe vaak de bussen rijden en wat voor bussen het moeten zijn. Geef uw mening over het busvervoer Zaanstad heeft een online vragenlijst gemaakt, omdat het belangrijk is dat inwoners kunnen meepraten. De gemeenteraad bespreekt de resultaten van de enquête en bepaalt welke wensen zij aan de Vervoerregio doorgeeft. De Vervoerregio maakt vervolgens afwegingen: waar is behoefte aan en wat is haalbaar? In oktober 2019 volgt een definitief besluit. De vragenlijst staat op zoekterm vragenlijst bus. Veel tijd kost het niet en we horen graag uw mening. Geen internet? Kom dan langs bij het stadhuis voor de vragenlijst op papier. Meedoen aan de enquête kan tot en met 11 maart. Bij de foto: hoe meer mensen de enquête invullen over busvervoer, hoe beter! Op de foto stopt een Connexxion-bus onder het stadhuis in Zaandam (foto: Toon Lentz)

7 Inrijverbod Kerkstraat en De Haal in Oostzaan Op de Kerkstraat en De Haal wordt vanaf 4 maart 2019 het inrijverbod verruimd. Hiermee wil de gemeente Oostzaan het sluipverkeer verminderen en de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbeteren. Het bestaande inrijverbod op de Kerkstraat in Oostzaan wordt uitgebreid met de avondspits. Ook op de Haal komt een inrijverbod in de avondspits in de richting Purmerend. Het inrijverbod geldt van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits op de Kerkstraat van uur en in de avondspits op de Kerkstraat en De Haal van uur. Ontheffingen kunnen worden aangevraagd. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het verlenen van een ontheffing. Kijk voor meer informatie op zoekterm ontheffing. Handhaving De handhaving zal door middel van camera s worden gedaan. Deze registreren alle kentekens die passeren in de spitstijden. De kentekens worden vergeleken met de lijst kentekens van ontheffinghouders.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Agavestraat, Iepenweg, Beukerstraat en Provincialeweg tot 1 juli 2019 afgesloten in beide richtingen Westknollendam o Bakkersstraat tot 1 maart 2019 afgesloten in beide richtingen Westzaan o J.J. Allanstraat/ Zuideinde afgesloten in beide richtingen tot 29 maart 2019 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ- en Zeedijk, Wibautstraat in beide richtingen afsluitingen tot 1 september 2019 o Twiskeweg afgesloten in beide richtingen tot 1 april 2019 o Cypressehout tot eind maart 2019 soms enige verkeershinder door werkzaamheden Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

9 Praat met de raad Donderdag 28 februari is er Zaanstad Beraad, vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie Zaanstad Beraad 28 februari om uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Praat met de raad u kunt inspreken op geagendeerde onderwerpen o Rekenkamer aanbieding rapport transformatiefonds o Omgevingscarré Multimodaal Mobiliteitspakket Corridorstudie Amsterdam- Hoorn, Guisweg en AVANT (Thorbeckeweg) o Richtinggevende bespreking t.b.v. nieuwe Cultuurvisie Zaal 4 o Omgevingscarré, minimasterclass scenario s Omgevingscarré o 3D Carré aanbesteding en alternatieven o Rondvraag Padlaan Krommenie o Agendainitiatief Stedelijke netwerkbijeenkomst sociale kaart o Vervolgbespreking Agendainitiatief Zwerfafval Raadkamer o Praat met de Raad Gesprek over 5G netwerk Na afloop is er gelegenheid tot informeel napraten in de Foyer. Volgende week Op donderdag 7 maart is er eveneens een Zaanstad Beraad Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen kun u live online volgen of op een later tijdstip terugzien.

10 Website, social media, informatie De raad heeft een eigen website voor mee informatie: gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en Met al uw vragen kunt u terecht bij de Raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018 3e klankbordgroep AVANT Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg 27 november 2018 Agenda Kennismaking 19.00 19.10u Korte samenvatting van het project AVANT 19.10 19.20u Stand van zaken project AVANT

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Toegankelijk stemmen. Investeren in eigen kracht voor iedereen. Bartiméus Koninklijke Visio Robert Coppes Stichting

Toegankelijk stemmen. Investeren in eigen kracht voor iedereen. Bartiméus Koninklijke Visio Robert Coppes Stichting >Leven met een visuele beperking Toegankelijk stemmen Investeren in eigen kracht voor iedereen > Bartiméus Koninklijke Visio Robert Coppes Stichting Toegankelijk stemmen voor iedereen Stembureaus moeten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer: 08 september 205 Nieuwsbrief In dit nummer: Schoolreis Op dinsdag 5 september a.s. zullen de groepen 3 t/m 8 op schoolreis naar de Efteling gaan. De kinderen worden om 08.30 uur in de klas verwacht, waarna

Nadere informatie

Informatieboekje voor vrijwilligers

Informatieboekje voor vrijwilligers Informatieboekje voor vrijwilligers AMSTERDAM Welkom Welkom bij Civic Amsterdam. We zijn blij dat je vrijwilligerswerk komt doen in Amsterdam-Oost. Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor een ander,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Informatievoorziening aan burgers

Informatievoorziening aan burgers Informatievoorziening aan burgers Resultaten Doe Mee-onderzoek 2017 Mei 2018 1 Inleiding De Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (de NVRR) heeft in samenwerking met de Algemene

Nadere informatie

Onbeperkt stemmen. Kunnen mensen met een beperking goed meedoen bij het stemmen voor de verkiezingen?

Onbeperkt stemmen. Kunnen mensen met een beperking goed meedoen bij het stemmen voor de verkiezingen? Onbeperkt stemmen Kunnen mensen met een beperking goed meedoen bij het stemmen voor de verkiezingen? Verkiezingen In Nederland kun je vanaf je achttiende jaar stemmen bij verkiezingen. We kiezen dan de

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

PvdA D66. r i CDA. ChristenUnie GROEN LINKS. De gemeenteraad van Haarlem in vergadering bijeen op 10 november 2016; Constaterende dat:

PvdA D66. r i CDA. ChristenUnie GROEN LINKS. De gemeenteraad van Haarlem in vergadering bijeen op 10 november 2016; Constaterende dat: PvdA D66 Motie 'Kansen voor ieder kind' GROEN LINKS HAARLEM r i CDA ChristenUnie Actiepartij voor Haarlem De gemeenteraad van Haarlem in vergadering bijeen op 10 november 2016; Constaterende dat: Tijdens

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband

Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband Participatiecoöperaties: re-integreren in teamverband Even voorstellen Alfred Griffioen Ervaring als business development manager, marketingmanager en strategieconsultant Auteur van o.a. Het Senseo-effect

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

ALGEMENE AGENDA. Waarom vandaag deze eenvoudig uitleg van de algemene agenda :

ALGEMENE AGENDA. Waarom vandaag deze eenvoudig uitleg van de algemene agenda : ALGEMENE AGENDA Waarom vandaag deze eenvoudig uitleg van de algemene agenda : De Gemeente Venlo heeft de komende jaren goede plannen voor mensen met een beperking. Vandaag is een speciale dag voor de Gemeenteraad

Nadere informatie

Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening

Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel bijna 2000 leden. Elk lid van

Nadere informatie

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder!

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! SAMEN VERDER In deze folder: Wie zijn we? Traject naar werk Wanneer kom ik in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Speciale editie verkiezingen Maart 2018 Van de redactie Hallo allemaal, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet! Zoals je misschien weet zijn er op woensdag 21 maart verkiezingen voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

Maandbulletin september 2018

Maandbulletin september 2018 Maandbulletin september 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we het jaar op 20 augustus lekker ingesprongen.

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor relaties september Uw laatste nieuwsbrief van ons? Herbevestig uw voorkeuren!

Nieuwsbrief voor relaties september Uw laatste nieuwsbrief van ons? Herbevestig uw voorkeuren! Ivonne Smit Leergeld 's-hertogenbosch Van: St. Leergeld 's-hertogenbosch namens St. Leergeld 's-hertogenbosch

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ De Vreedzame school Blok 4: We hebben hart voor elkaar Leestip van meester Berrie Op school beginnen we de dag altijd met een kwartier lezen. Als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Communicatievisie 2015

Communicatievisie 2015 Communicatievisie 2015 Inleiding Communicatievisie gemeente Enschede De gemeente Enschede werkt aan een nieuwe Communicatievisie: hoe en op welke manier gaat de gemeente in de toekomst met haar inwoners

Nadere informatie

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij.

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. November 3 t/m 14 oudergesprekken (Facultatief) Nationaal schoolontbijt Onze school mag weer meedoen aan het Nationaal schoolontbijt.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen

Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oproep aan inwoners en (landbouw)bedrijven Oosterhout zoekt naar opvanglocatie voor 300 vluchtelingen Oosterhout heeft afspraken gemaakt met gemeenten in de Baronie (pact van Brabant) om op zoek te gaan

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort

Meerjarenbeleidsplan Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort Meerjarenbeleidsplan 2018-2019 Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort Alle kinderen mogen meedoen. 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Leergeld Nederland. 3 2.1 De Missie 3 2.2 De Leergeld formule.. 4 3. Leergeld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Verslag bewonersenquête Burgemeestersprofiel

Verslag bewonersenquête Burgemeestersprofiel Verslag bewonersenquête Burgemeestersprofiel Team Onderzoek & Statistiek April 2016 1 Inleiding Burgemeester van Zaanstad, Geke Faber, heeft aangegeven per 1 oktober haar functie neer te leggen. Gemeente

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag WAT DOET DE EUROPESE UNIE? Nederland is lid van de Europese Unie (EU). In de EU

Nadere informatie

Gehandicaptenparkeervergunning

Gehandicaptenparkeervergunning Gehandicaptenparkeervergunning Als u al in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en u wilt gratis kunnen parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in Zaanstad, dan heeft u ook een digitale

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je een WWB-uitkering én ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen met mensen of jezelf ontwikkelen? Geef je dan op voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken!

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken! Haarlemmermeer, 2 april 2013 Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken met een duidelijke visie om de problemen aan te pakken. Ons motto; Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen

Nadere informatie

Hoofdstuk 3. Algemene beoordeling

Hoofdstuk 3. Algemene beoordeling Hoofdstuk 3. Algemene beoordeling Samenvatting Tweederde van de Leidenaren zegt bekend te zijn met de taken van het college van Burgemeester en Wethouders en één op de tien heeft in het afgelopen jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

Weeknieuws nr maart 2019

Weeknieuws nr maart 2019 AGENDA Datum Activiteit 10 april Schoolvoetbaltoernooi 10 april OV vergadering 12 april Koningsspelen 15 mei Schoolkorfbaltoernooi 16 mei MR vergadering Weeknieuws nr.26 29 maart 2019 Typecursus In januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werken is meedoen

Nieuwsbrief Werken is meedoen Nieuwsbrief Werken is meedoen BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR Iedereen doet mee! We ondersteunen werkgevers Zoveel mogelijk mensen aan het werk, want werken

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Aan de raad AGENDAPUNT 3 Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Voorstel: 1. De kaders uit het beleidsplan 'Werken werkt!' vaststellen, zijnde: a. als doelstellingen: - het bevorderen van de mogelijkheden

Nadere informatie

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits De raad van de gemeente Oostzaan; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 2 Voorwoord Dit boek gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het boek is gemaakt door de medewerkers van de afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten,

Nadere informatie

Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries

Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries OVER-gemeenten, de samengevoegde serviceorganisatie van de gemeenten Wormerland en Oostzaan, is begin 2012 gestart met een webcareteam in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Subject: PVGE afd.awv nieuwsflits! #04 (19 februari 2018) From: Secretariaat PVGE afd.awv awv.nl> Date: :50 To:

Subject: PVGE afd.awv nieuwsflits! #04 (19 februari 2018) From: Secretariaat PVGE afd.awv awv.nl> Date: :50 To: Subject: From: Secretariaat PVGE afd.awv Date: 20 2 2018 00:50 To: bekijk deze e-mail in uw browser #04 19 februari 2018 In deze NieuwsFLITS!: Voorlichting openbaar vervoer in

Nadere informatie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Door: Simone van den Hurk en David Kok Uit het onderzoek hoe gemeenten sociale media gebruiken, blijkt dat raadsleden veel gebruik maken van sociale media. De vraag

Nadere informatie

ONDERWERP : Stand van zaken website derde en vierde kwartaal 2016

ONDERWERP : Stand van zaken website derde en vierde kwartaal 2016 MEMO ZAAKNUMMER : 2017004511 AAN : Commissie Algemene Zaken en Control VAN : Burgemeester H.G. Vos, NAMENS DEZE : I.M.C.M. (Isabelle) Ruyters, web coördinatie DATUM : 10 februari 2017 ONDERWERP : Stand

Nadere informatie

Gespreksverslag Klankbordgroep Veilig Verkeer Oostzaan

Gespreksverslag Klankbordgroep Veilig Verkeer Oostzaan Gespreksverslag Klankbordgroep Veilig Verkeer Oostzaan Datum: 4-11-2016 van 9-11 uur op gemeentehuis Oostzaan. Aanwezig: Projectgroep en leden KBG (muv Alex). Over de klankbordgroep De KBG is in het leven

Nadere informatie

draadswijzer week 04 Zwolle

draadswijzer week 04 Zwolle draadswijzer week 04 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 1 februari 2016 Raadzaal Informatieronde 19.30 uur Start informatieronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie