Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 23 januari 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag 22 januari gaan inwoners van Rooswijk op een nieuwe manier om met huishoudelijk afval. Wethouder Sanna Munnikendam bood maandagochtend 21 januari de eerste afvalbak aan aan mevrouw Bras en mevrouw De Vries. Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier voor afval. Na Rooswijk volgen Krommenie Oost en West half februari. De nieuwe manier betekent dat inwoners van herbruikbaar afval apart weggooien in drie afvalbakken die aan huis staan. De bestaande grijze afvalbak wordt in de nieuwe situatie gebruikt voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De groene bak voor gft- en etensresten en de blauwe voor oud papier en karton. Het restafval dat overblijft, brengen inwoners naar een ondergrondse container. Waarom een nieuwe manier? Zaanstad wil zuinig omgaan met afval dat opnieuw gebruikt kan worden. Door afval te scheiden zijn er minder grondstoffen nodig voor nieuwe producten. Dat is goed voor het milieu. Bovendien hoeft er minder restafval verbrand te worden, waardoor de uitstoot van broeikasgassen daalt. Daar komt bij dat het verbranden van restafval steeds duurder wordt. Die kosten komen via de afvalstoffenheffing voor rekening van de bewoners. Hoe minder restafval er wordt verbrand, hoe minder snel de kosten voor de inwoners stijgen. Tijdelijke bovengrondse containers Op verschillende plekken in de wijk zijn ondergrondse containers geplaatst. Op enkele plekken was dit om meerdere redenen niet mogelijk; hier zijn tijdelijk bovengrondse containers geplaatst. Bewonersvoorlichters Voor bewoners voor wie de verandering gaat spelen, zijn de komende tijd bewonersvoorlichters aanwezig in de wijk. Ze zijn te vinden bij winkelcentra en bij inloopspreekuren bij onder andere de Sociale Wijkteams. Kijk op afvalscheiden.zaanstad.nl voor data en tijden. Ook is het mogelijk om een afspraak bij uw thuis te maken met een bewonersvoorlichter. Stuur hiervoor een verzoek naar

2 Meer informatie Wilt u meer weten over de nieuwe manier voor afval inzamelen? Bezoek de website afvalscheiden.zaanstad.nl. Op de pagina Veelgestelde vragen vindt u wellicht de antwoorden op uw vragen. Sportief in Poelenburg Peldersveld Om te laten zien hoe leuk de wijken Poelenburg en Peldersveld zijn, organiseren we daar met en voor de bewoners gezellige en verbindende activiteiten. Zo is er voor 55- plussers een Walking Football Toernooi op 17 februari met voetballegendes, en komt er vanaf 11 februari naast de moskee een schaatsbaan. En die is voor iedereen! Gek op voetbal? Kom dan zondag 17 februari voetballegendes bewonderen tijdens het Walking Football Toernooi. Dan nemen wijkbewoners van 55 jaar en ouder uit Poelenburg Peldersveld het op tegen oud-internationals. Sjaak Swart of andere legendes zien spelen? Kom dan langs! Het toernooi is van tot uur in sporthal Zaanstad Zuid, de Weer 26 in Zaandam. Het idee van een Walking Football Toernooi is van Mesut Eslik, Poelenburger en voetbalmakelaar. Sport verbroedert! En daarom wil hij er met dit voetbaltoernooi voor zorgen dat mensen met verschillende achtergronden elkaar op een leuke manier leren kennen.

3 Hoe gaat Zaanstad om met gladheid? De afgelopen dagen was het koud. Vooral in de nachten hebben we al een paar keer te maken gehad met gladheid op de Zaanse wegen. Samen met HVC gaat de gemeente Zaanstad de gladheid te lijf. Het is niet mogelijk om alle wegen in Zaanstad te strooien. Daarvoor zou een veelvoud aan auto s (nu worden dertien auto s ingezet) nodig zijn en een veelvoud aan menskracht. Daarom is ervoor gekozen om doorgaande wegen en regionale fietsroutes bereikbaar en begaanbaar te houden, in totaal 370 kilometer weg. Dit geldt ook voor wegen waarvan het openbaar vervoer gebruik maakt, of waaraan bijzondere voorzieningen liggen, zoals winkelcentra, openbare gebouwen, hulp- en nooddiensten, zieken- en verzorgingshuizen en scholen. Bruggen Bruggen nemen een bijzondere plaats in de gladheidbestrijding, omdat deze vaak sneller glad worden. Soms is het voldoende om alleen de gladheid op de ruim zeshonderd Zaanse bruggen te bestrijden. Strooikaart Wilt u meer weten over hoe we in Zaanstad omgaan met gladheid en/of we in uw straat gestrooid wordt, kijk dan op zoekterm: gladheid. Bekijk nu ook het filmpje op de website.

4 Met rijkssubsidie lerarentekort te lijf in Zaanstad De Zaanse schoolbesturen Agora en Zaan Primair, (verantwoordelijk voor meer dan vijftig scholen in de Zaanstreek), hebben samen met de gemeente Zaanstad een subsidieaanvraag ingediend bij het Rijk. Doel is om de maximale bijdrage van te gebruiken om de opleiding van zij-instromers te financieren en daarmee het lerarentekort in de Zaanstreek terug te dringen. Door het grote tekort aan leraren hebben een paar scholen als noodmaatregel een vierdaagse schoolweek ingesteld. De afgelopen tijd is Zaanstad hiermee regelmatig in het nieuws geweest. Dit is een uiterste noodmaatregel en we werken al geruime tijd samen om dit probleem aan te pakken', laten Ellen Voskuilen van Zaan Primair en Ries Spies van Agora weten. Met de subsidie willen we aan de slag met het werven en opleiden van zij-instromers. Ook zijn we bezig met het maken van een plan voor het komende schooljaar. Kwaliteit en minder werkdruk Het lerarentekort is een landelijk probleem, maar de schoolbesturen en de gemeente willen zelf ook op zoek naar oplossingen. Bovendien willen de schoolbesturen en de gemeente in het plan aandacht voor het verminderen van de werkdruk en extra aandacht voor voorschoolse educatie. Dit alles om ervoor te zorgen dat de kinderen in Zaanstad kwalitatief goed onderwijs blijven krijgen. De nood is hoog We werken samen met de schoolbesturen aan een compleet plan van aanpak voor het komende schooljaar zegt wethouder Onderwijs Gerard Ram. Daarin hebben we aandacht voor meerdere uitdagingen in het Zaanse onderwijs. Tegelijk grijpen we nu alle mogelijkheden die er zijn aan. Deze subsidie kan ons helpen om mensen die komend jaar voor de klas willen staan, op een goede manier op te leiden. De nood is zo hoog, dat ik me niet kan voorstellen dat de subsidie niet aan ons wordt toegekend.

5 Poelenburg Peldersveld leeft! Om te laten zien hoe leuk de wijken Poelenburg en Peldersveld zijn, organiseren we met en voor de bewoners gezellige en verbindende activiteiten in deze wijken. Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 februari 2019 kan iedereen naar hartenlust schaatsen in Poelenburg op de ijsbaan naast de moskee. Toegang en de schaatsen zijn gratis. Vergeet je handschoenen niet, want die zijn verplicht op de ijsbaan. De week voor de voorjaarsvakantie zijn er tijdens schooltijden activiteiten voor kinderen van (basis)scholen in Poelenburg en Peldersveld. Daarna is de ijsbaan geopend voor iedereen. In de voorjaarsvakantie kun je onder andere meedoen aan fun-ijshockey, schaatsles, ijsbowlen, sjoelen op het ijs en discoschaatsen. Voor kleintjes en minder ervaren schaatsers zijn er schaatshulpen. Kom ook naar de feestelijke afsluiting op vrijdag 22 februari van tot uur! Meer informatie Het volledige programma en meer informatie vind je binnenkort op sportbedrijfzaanstad.nl, bij de Lobelia, de Poelenburcht, de Tijstroom in Peldersveld of gewoon bij de ijsbaan zelf. Ook worden flyers verspreid. Kom je ons helpen? De gemeente sponsort de baan. Het Zaans Sportbedrijf, het Jeugdteam en de Sociale Wijkteams organiseren de verschillende activiteiten. We zoeken nog vrijwilligers en sponsors. Lever jij ons gezonde snacks, verzorg je een speciale workshop of heb je andere ideeën? Een financiële bijdrage is ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met de Sociale Wijkteams of kom langs bij de Lobelia. Alvast veel schaatsplezier!

6 Toekomstbeeld Kogerveldwijk : Kom langs en kijk en praat mee De Kogerveldwijk groeit. Om de groei van de wijk in goede banen te leiden, werkt de gemeente samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven aan een gebiedsperspectief, een toekomstbeeld voor de wijk. Met elkaar zorgen we ervoor dat de wijk ook op de lange termijn een plek is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen en werken. Eind vorig jaar is samen met bewoners, maatschappelijke partners en ondernemers gekeken naar de toekomst. Hoe willen we wonen en werken? Hoe zorgen we voor een gezonde wijk en gelijke kansen voor iedereen? Hoe gaan we om met groen en veiligheid? Welke voorzieningen zijn belangrijk? Aan de hand van thema s zijn wensen en mogelijkheden benoemd. En ook zorgen geuit. Inloopbijeenkomsten: stel uw vragen en reageer! Tijdens drie bijeenkomsten kunt u vragen stellen over het gebiedsperspectief. Ook kunt u zien welke suggesties al zijn gedaan en welke initiatieven door de gemeente én andere partijen worden opgepakt. De inloopbijeenkomsten zijn op: o maandag 28 januari van uur in Het Element, Zilverschoonplein 18 o dinsdag 29 januari van uur bij Fluxus, Hof van Zaenden o donderdag 31 januari van uur in de Sint Jozefkerk, Veldbloemenweg Meer informatie: kijk op maakkogerveldwijk.zaanstad.nl Werkcafé helpt bijstandsgerechtigden naar betaalde baan Het Werkcafé van Werkom in Purmerend biedt bijstandsgerechtigden ondersteuning bij het zoeken naar betaald werk. Dat kan in de vorm van trainingen, workshops en bemiddeling, het werken aan een goede sollicitatiebrief, het onder woorden brengen van motivatie en interesse en het zoeken naar passende vacatures. Er zijn trainers en adviseurs van de werkgeversdienstverlening die advies en ondersteuning bieden. Zij kunnen geschikte vacatures signaleren en contact leggen tussen werkzoekenden en werkgevers en geschikte vacatures bij die werkgevers. Op dit moment is Het Werkcafé drie dagen per week geopend. Op dinsdag en woensdag in het Netwerkcafé in het stadhuis van Purmerend (Purmersteenweg 42) en op donderdag in de samenwerkingsruimte van Werkom in Purmerend (Einsteinstraat 103).

7 Wanneer kan ik in het Werkcafé terecht? o Dinsdag van tot uur en van tot uur o Woensdag van tot uur o Donderdag van tot uur Wilt u ondersteuning, training of workshop? Heeft u belangstelling voor het Werkcafé? Vraag dan naar de mogelijkheden bij uw casemanager. Deze kan u aanmelden. Heijmans hervat werkzaamheden Wilhelminasluis Het werk aan de Wilhelminasluis in Zaandam wordt na een lange periode van stilstand weer opgepakt. Op 11 februari begint bouwer Heijmans met de werkzaamheden. Het einddoel is een vernieuwing van de Wilhelminasluis en de naastgelegen bruggen. De voorbereidingen op het werkterrein zijn inmiddels gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind Het komende halfjaar werkt de aannemer op verschillende plekken tegelijkertijd. Tot komend najaar blijft de verkeerssituatie bij de sluis ongewijzigd. Daarna worden omleidingen voor het wegverkeer ingesteld vanwege de stremming van eerst één en daarna beide bruggen. In het voorjaar van 2020 zal ook de sluis enige tijd dicht zijn voor de scheepvaart. Meer informatie Op de website van de provincie vindt u meer informatie over het project. Daar staat binnenkort ook een overzicht van de planning, de aard van de werkzaamheden en de hinder die deze met zich zullen meebrengen.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Koog aan de Zaan o Pinkstraat, Raadhuisstraat, Verzetstraat: afgesloten tot 8 februari Krommenie o Agavestraat. Iepenweg, Beukenstraat: tot 1 juli afgesloten Westzaan o J.J. Allanstraat/ Zuideinde: afsluiting in beide richtingen tot 29 maart Zaandam o Russische Buurt: Czaar Peterstraat en plantsoen, Krimpenburg, Vorstenburg, Krimp, Lage Horn, C. Calffstraat: hinder door werkzaamheden tot 1 februari 2019 o Ebbehout: tot eind februari 2020 soms enige verkeershinder door werkzaamheden o Cypressehout: tot eind maart soms enige verkeershinder door werkzaamheden o Fietspad tussen Noorder IJ- en Zeeweg en Sluispolderweg: in beide richtingen afgesloten tot 25 januari 2019 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

9 Praat met de raad Donderdag 24 januari is er een Zaanstad Beraad vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Ook na afloop van het Zaanstad Beraad is er gelegenheid tot informeel napraten in de Foyer. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie. Zaanstad Beraad 24 januari om uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Omgevingscarré Verduurzaming gemeentelijk vastgoed o Praat met de Raad: Zienswijze weginrichting Westzijde Zaandam - Jan van Geffen - Spreekt namens de Fietsersbond o Technische presentatie Celebesstraat/Zuideinde o Zienswijze weginrichting Westzijde Zaandam o Voorbereidende sessie bijeenkomst Regioraad Kadernota Zaal 4 o 3D carré - Kosten Jeugdzorg o Agenda-initiatief Zwerfafval ROSA Partij voor de Dieren o Woonvisie expertsessie Volgende week Op donderdag 31 januari is er eveneens een Zaanstad Beraad Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen kun u live online volgen of op een later tijdstip terugzien. Website, social media, informatie De raad heeft een eigen website voor mee informatie: gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en Met al uw vragen kunt u terecht bij de Raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Broekpolder versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Pagina

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart!

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart! Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Een folder om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij je zelf! Per 1 januari 2016 zal de afvalinzameling in Veenendaal

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2017

Overgewichtcijfers 2017 Overgewichtcijfers 2017 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2017 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart!

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart! Weet wat je weggooit Er zit meer in dan je denkt Ontdek de waarde van afval Een folder om te bewaren. Hou m apart! In deze folder ontdekt u de waarde van afval. Er zit namelijk meer in dan u denkt. Waardevolle

Nadere informatie

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Beste bewoner(s) van de Werven, Elk huishouden, groot of klein, produceert afval. Wij gooien allemaal etensresten, oud papier, lege flessen en nog veel meer weg.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Inhoud 1. Wat gaat er veranderen?... 2 2. Wanneer wordt mijn container gebracht?... 2 3. Kan ik later nog van maat wisselen?... 2 4. Waarom krijgen

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Wat houdt de nieuwe manier van afvalstoffenheffing in? In de kern komt het er op neer dat ieder huishouden betaalt voor de hoeveelheid restafval die het aanbiedt.

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning 28 november 2017 Het Saenredam College in Rooswijk was een goede keuze voor een inloopbijeenkomst. Er was voldoende ruimte voor de grote opkomst van ongeveer

Nadere informatie

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website: (binnenkort op het web)

Jaarplan Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: Website:  (binnenkort op het web) Jaarplan 2016. Wijkplatform Stadsdennen. Mailadres: info@wijkplatformstadsdennen.nl Website: www.wijkplatformstadsdennen.nl (binnenkort op het web) Theoretische budget wijk Stadsdennen: Peildatum is 15

Nadere informatie

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Team Onderzoek & Statistiek Maart 2015 1 Inleiding Zaanstad wil in de komende jaren nog meer en op een betere manier afval gescheiden inzamelen. Gemiddeld mag elke

Nadere informatie

Deze mail is verstuurd naar veel te weinig inwoners in de bebouwde kom van Kamerik.

Deze mail is verstuurd naar veel te weinig inwoners in de bebouwde kom van Kamerik. Deze mail is verstuurd naar veel te weinig inwoners in de bebouwde kom van Kamerik. Hebt u meer mailadressen van buren en bekenden in ons dorp, in het proefgebied? En lijkt doorsturen de moeite waard:

Nadere informatie

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne Afvalspecial 2019 1 Wat doen we met ons afval? Het scheiden van afval bespaart ook geld. Elke kilo afval voor de verbrandingsinstallatie, kost de gemeente dit jaar 22 cent. Dat wordt via de afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2018

Overgewichtcijfers 2018 Overgewichtcijfers 2018 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2018 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan

Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan Is naast ondergrondse containers geplaatst afval te voorkomen? Hoe pakt Breda dit aan Grondstoffencongres 28 maart 2019 Ine Wilms Afvalservice Kengetallen 184.177 inwoners 88.160 huishoudens 37% flats

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart Duurzaam Montfoort Forum Samenleving 1 21 maart 2017 Wat doen we Duurzaam Montfoort stelt zich als taak betrokken partijen: bewust te maken van het onderwerp duurzaamheid en energie, te informeren en met

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?..

Nadere informatie

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht In Vlindervlucht Start nieuwe schooljaar Na een welverdiende vakantie startte op 29 augustus het nieuwe schooljaar. Op dit moment hebben kinderen en team er alweer bijna een schoolweek opzitten en zijn

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

Vernieuwen Wilhelminasluis Zaandam

Vernieuwen Wilhelminasluis Zaandam Vernieuwen Wilhelminasluis Zaandam Informatieavond 5 februari 2019 Bart Heijblom, Projectmanager Heijmans A. Verheijden Agenda Bouwfasering & Planning Hinder Communicatie Bouw Wilhelminasluis in november

Nadere informatie

Afvalbeleid Gemeente Papendrecht Omgekeerd Inzamelen

Afvalbeleid Gemeente Papendrecht Omgekeerd Inzamelen Afvalbeleid Gemeente Papendrecht Omgekeerd Inzamelen Pagina 1 van 5 Afvalbeleid gemeente Papendrecht concept, 24 november 2017 Besluit Papendrecht past het afvalinzamelmodel aan en gaat in 2018 over op

Nadere informatie

Maandag 18 januari DURF! Theater KwadraaT Middenbouw (11.45)

Maandag 18 januari DURF! Theater KwadraaT Middenbouw (11.45) De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 4 januari 2016 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Maandag 4 januari Eerste schooldag nieuwe

Nadere informatie

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN

MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN MEESTGESTELDE VRAGEN VERVANGEN GRIJZE BAKKEN BIJ LAAGBOUWWONINGEN 1. Ben ik verplicht om afval te scheiden? Het is aan u of u uw afval wilt scheiden of niet. Wij stimuleren het als gemeente uiteraard wel,

Nadere informatie

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt.

Verhuisfolder. Afval is grondstof! Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Verhuisfolder Gaat u verhuizen binnen of naar de gemeente Veenendaal? Dan is het goed om te weten hoe ACV uw afval inzamelt. Afval is grondstof! In de gemeente Veenendaal vinden we afval scheiden heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 1: juli 2012

Nieuwsbrief nr 1: juli 2012 Beste zwerfafvalcollega s, Met deze nieuwsbrief informeer ik u over de actualiteiten en de activiteiten die in het kader van de regionale samenwerking van belang kunnen zijn. Wilt u meer informatie of

Nadere informatie

Naam en telefoon Portefeuillehouder

Naam en telefoon Portefeuillehouder Onderwerp Evaluatie proef afvalinzameling en pilots Datum Afdeling 6 december 2016 SLWE Naam en telefoon Portefeuillehouder A. de Smit, 9287 J. van der Schoot Waarover wil ik u informeren? Op 1 januari

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie.

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie. Subsidieregeling buurthuizen Zaanstad Vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen of bevoegdheden waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel 147 Gemeentewet; 2. Algemene

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Datum 11 februari 2014 Onderwerp Het Nieuwe Inzamelen in Noordwest 1. Kennismaking 2. Toelichting gemeente Zie meegestuurde presentatie 3. Vragen aan u Houdt

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Beuningen voor omgekeerd inzamelen?... 2

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud 1. Anders betalen voor restafval... 2 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor mijn restafval?... 2 Voor wie verandert

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

Samen kunnen meer met afval

Samen kunnen meer met afval Samen we kunnen meer met In 2020 willen we in heel Nederland 75% van ons afval scheiden. Samen kunnen we meer met afval Afval, we hebben er dagelijks mee te maken. Niet alleen thuis, maar ook op het werk,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 De nieuwe inzamelwijze gaat in vanaf september 2017. Tot die periode gelden de huidige inzamelregels Waarom afval scheiden 1. Ik heb een brief

Nadere informatie

Afvalstoffenbeleidsplan 2016-2019. PRESENTATIE 12 november 2015

Afvalstoffenbeleidsplan 2016-2019. PRESENTATIE 12 november 2015 Afvalstoffenbeleidsplan 2016-2019 PRESENTATIE 12 november 2015 Dorpenoverleg Midden-Drenthe 18 november 2015 Afvalstoffenbeleidsplan Landelijk beleid en doelstellingen Van Afval Naar Grondstof (VANG) 100

Nadere informatie

Meer waarde uit afval. Oriëntatie commissie Papendrecht 10 februari 2016, Dion van Steensel

Meer waarde uit afval. Oriëntatie commissie Papendrecht 10 februari 2016, Dion van Steensel Meer waarde uit afval Oriëntatie commissie Papendrecht 10 februari 2016, Dion van Steensel Inhoud 1. Aanleiding/kader 2. Stand van zaken Papendrecht 3. Verbetervoorstellen 4. Verwachte effecten 1. Aanleiding/kader

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 12 / 17 maart Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 12 / 17 maart Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 12 / 17 maart 2017 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

handleiding 1. Inleiding 2. Achtergrondinformatie

handleiding 1. Inleiding 2. Achtergrondinformatie handleiding 1. Inleiding www.twentezonderafval.nl is een website voor groep 1 tot en met 8 over het gescheiden inzamelen van afval in Twente. Op deze website ontdekken de leerlingen hoe ze hun afval zoveel

Nadere informatie

Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel

Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Samenwerking 6 gemeenten (stedelijkheidsklasse D) Inzameling van huishoudelijk

Nadere informatie

Naar een nieuwe manier van inzamelen 28 november 2017 Michel Rodink

Naar een nieuwe manier van inzamelen 28 november 2017 Michel Rodink Naar een nieuwe manier van inzamelen 28 november 2017 Michel Rodink 28-11-2017 1 Agenda Even voorstellen Aanleiding nieuwe inzameling Betrekken inwoners bij planvorming Het nieuwe systeem Obstakels en

Nadere informatie

Enschede zonder afval

Enschede zonder afval Enschede zonder afval Factsheets tweede kwartaal Diftar Aanbiedgedrag Restafval Aantal ledigingen/stortingen per inzamelmiddel Q1 en Q2 140 liter 240 liter 30 liter verzamelcontainer Tarief 4,03 - totaal

Nadere informatie

Kringloop. Introductie

Kringloop. Introductie Kringloop Introductie Onderwerpen Wat is er gedaan Wat is het belang Hoe ziet het project eruit? Wat is het doel Het vervolg Goed gescheiden Wat is er gedaan Om inzicht te krijgen in de (on)mogelijkheden

Nadere informatie

Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018

Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018 Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018 Opening Wethouder Peter Verschuren Wij hebben een taak die eruit bestaat dat we van alle drie verschillende manieren van afvalinzameling in deze gemeente

Nadere informatie