Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 13 maart 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel Ster in het Verkeer in ontvangst nemen van wethouder Vervoer Gerard Slegers. Met dit nieuwe verkeerslabel worden basisscholen aangemoedigd aan de slag te gaan met verkeerslessen om te zorgen dat kinderen veilig van en naar school gaan. Voor het verkrijgen van het label is het nodig dat de school blijvend verkeerslessen inzet in de groepen en actieve verkeersouders heeft. Scholen die de Sterren in het Verkeer verdienen krijgen een certificaat, een plaat voor aan de buitenmuur en/of een stoeptegel en een digitaal label. De Willibrordschool werd speciaal geselecteerd voor de feestelijke uitreiking omdat zij voldoen aan alle vereisten om Ster in het Verkeer te worden. Zij dienen als voorbeeld voor alle basisscholen in de regio! Het label is ontwikkeld door Verkeer & Meer, onderdeel van de Vervoerregio Amsterdam. Wilt u meer weten, of zien hoe u zelf aan de slag kunt met de veiligheid in het verkeer van uw kinderen en uzelf? Neem dan een kijkje op de website verkeerenmeer.nl. Bij de foto: Wethouder Gerard Slegers tussen de sterren van de Willibrordschool (foto: Joeri Postma)

2 Week van het Verkeer Deze week, tot en met 15 maart, is de tweede editie van de Week van het Verkeer. Een week vol activiteiten op scholen, zoals een verkeersquiz, Check & Pimp je fiets en een virtual reality-les, waarbij kinderen verschillende verkeerssituaties ervaren door een speciale bril. De week is bedoeld om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. Zes basisscholen in Zaanstad doen mee. Meer informatie op Nieuw adviespanel cultuur stelt zich voor Het adviespanel cultuur Zaanstad adviseert het college van Zaanstad gevraagd en ongevraagd over het cultuurbeleid van de gemeente. Maar de leden doen meer: ze lezen alle initiatieven, adviseren over subsidies en willen zoveel mogelijk verbindingen leggen. Sinds 1 januari 2019 is een nieuw adviespanel benoemd. Maar wie zijn dat? En wat willen zij bereikt hebben in de vier jaar tijd die ze zijn aangesteld? Miklos Kuijper (voorzitter): communicatieadviseur stichting Méér Muziek in de Klas Ik wil zichtbaar maken dat Zaanstad een bloeiende culturele gemeente is. Er zijn lokaal veel goede initiatieven. De kunst is om hen nog beter te faciliteren en zichtbaarder te maken, zodat inwoners weet waar ze terechtkunnen. We mogen echt trots zijn op zoveel goede initiatieven. Jaap Velserboer: beeldend kunstenaar In alles wat ik doe zoek ik naar de toegevoegde waarde die cultuur kan hebben. Ik merk dat de kennis en ervaring die ik heb opgedaan van nut kan zijn voor - met name - overheidsinstanties, vooral in deze tijd, waarin cultuur en cultuurgelden behoorlijk onder druk staat. De laatste tijd wordt vooral teruggekeken bij 'cultuur': maar erfgoed was ooit nieuw. Het zou goed zijn als er in Zaanstad meer hedendaagse culturele activiteiten ontstaan. Anouk Diepenbroek: hoofd Educatie bij Muziekgebouw aan 't IJ Mijn ambitie is dat Zaanse culturele instellingen, zowel amateurverenigingen als professionele instellingen, nog meer gaan samenwerken met westerse en nietwesterse culturen. Niet alleen op de daarvoor aangewezen podia, ook op de scholen, in de wijken, in zorgcentra en op onverwachte plekken door mensen -jong en oud-, waarvan je het misschien niet had verwacht.

3 Annika Rulkens: architectuurhistorica Als import-zaankanter en culturele professional wil ik graag iets betekenen voor mijn stad. Als iedereen weet hoeveel er op cultureel gebied te beleven is in Zaanstad, kan cultuur nog beter functioneren als verbindende factor tussen mensen en bevolkingsgroepen. Een zo breed mogelijk cultureel leven spreekt mensen van verschillende leeftijden en achtergronden aan. Heleen van Houts: evenementenorganisator Zaanstad heeft prachtige rijke literaire geschiedenis in erfgoed waardoor ook prachtige locaties voorhanden zijn; maak daar gebruik van, maak originele plannen en leg die het adviespanel voor. We zijn nieuwsgierig! Ik wens dat in de nabije toekomst ook verschillende disciplines meer met elkaar gecombineerd worden, zoals poëzie en hiphop. Stempas ontvangen? De stempassen voor de verkiezingen van Provinciale Staten en Waterschap van 20 maart 2019 zijn naar uw huisadres verzonden. Geen stempas ontvangen? Vraag dan een vervangende stempas aan via Uw stempas is geleverd op het adres waar u volgens de Basisregistratie Personen op 4 februari 2019 woonde. Bent u onlangs verhuisd, dan kan het zijn dat uw stempas op uw oude adres is bezorgd. Stadhuis dicht op 21 maart Op woensdag 20 maart vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. Op donderdag 21 maart is de afdeling Burgerzaken van het stadhuis gesloten. Dat is in verband met het tellen van de stemmen. Alleen voor inwoners die die dag een afspraak hebben tussen en uur zijn de balies open.

4 Toekomstbeeld van het Zaanse centrum in 2040 Het oostelijk deel van het centrum van Zaandam gaat de komende twintig jaar veranderen in een aantrekkelijk gebied voor bewoners en bezoekers. Hoe dat vernieuwde deel van het centrum er uit moet komen te zien staat in het Perspectief Centrum Oost. Het college heeft deze aan de raad voorgelegd ter besluitvorming. In 2040 is er meer ruimte voor ontmoeting en gezelligheid, spelen en bewegen en langzaam verkeer. Daarom zijn er minder auto s in de straat. De oevers van de Zaan en de cultuurhistorische kwaliteiten van het gebied worden beter benut. Ook zijn er 800 woningen bij, waarvan minimaal 160 in de sociale huur. De Burcht is een intiem stadsplein met woningen, winkeltjes en horeca. Tenslotte is er aandacht voor maatschappelijke voorzieningen, zoals buurthuizen, scholen, huisartsen en fysiotherapeuten. Bij de afbeelding: Artist impression door Olivier Rijcken Zaanstad mooier maken Wethouder MAAK.Zaanstad Gerard Ram: Het centrumgebied ten oosten van de Zaan biedt grote kansen voor de toekomst. Als je nu vanaf de Gedempte Gracht naar de Peperstraat loopt, zie je waarom. Er zijn hier geweldige mogelijkheden om Zaanstad mooier te maken en ervoor te zorgen dat het centrum van Zaandam een prettige plek blijft om te wonen, te werken en te verblijven. Meepraten in het MAAK.pand Bewoners en ondernemers konden meedenken over het perspectief. In een Adviesgroep, Klankbordgroep en in het MAAK-pand aan de Peperstraat 134 A, dat voor iedereen open was. Nieuwsgierig? Kom langs op woensdag- of vrijdagmiddag. Tussen en uur is er iemand aanwezig.

5 Meteen aan de slag Het college wil ook op korte termijn aan de slag. Zoals het verbeteren van de doorgangen van de Zuiddijk naar de Touwslagerstraat en de oversteekplaatsen ter plaatse van de Wilhelminastraat en A.F. Savorin Lohmanstraat. Besluit gemeenteraad De gemeenteraad krijgt een inhoudelijke presentatie over het perspectief op 28 maart. Op 4 april vindt het debat in de raadszaal plaats. Daarna neemt de raad op 18 april een besluit. Als de raad het perspectief vaststelt, wordt verder gewerkt aan de strategiefase. Daarin wordt beslist wat als eerste wordt aangepakt en hoe de omgeving hierbij wordt betrokken. Het gebiedsperspectief lezen? Kijk op maakcentrumoost.zaanstad.nl voor meer informatie over MAAK.Centrum Oost richting Aanslag belastingen later De gemeente verstuurt dit jaar de aanslagen Gemeentebelastingen later dan gebruikelijk. In plaats van februari is dat dit jaar in maart. Per post of digitaal in uw berichtenbox op mijnoverheid.nl. Het kadaster is in oktober 2018 overgestapt naar een nieuw systeem. Hierdoor waren de benodigde gegevens niet op tijd bekend. De aanslagen worden nu in de tweede helft van maart verstuurd. Betaalt u via automatische incasso, dan schrijven wij dat net als voorgaande jaren in tien termijnen af, de laatste in januari Als u heeft aangegeven dat u de aanslag digitaal wilt ontvangen, dan krijgt u deze in uw berichtenbox op Maakt u nog geen gebruik van MijnOverheid en wilt u uw aanslag voortaan digitaal ontvangen, meldt u dan uiterlijk op 1 maart 2019 aan op

6 Vrijwilligers Westknollendammer in het zonnetje Het hele jaar door worden in de Zaanse wijken, met de Wijkwaardering meerdere keren Zaanse Vrijwilligers(organisaties) in het zonnetje gezet. Iedere vrijwilliger(sgroep) kan voor deze waardering in aanmerking komen. Deze waardering is laagdrempelig en kleinschalig en gaat gepaard met een bezoekje, een aardigheidje en publiciteit. In Westknollendam verzorgt de redactie, bestaande uit zeven vrijwilligers de buurtkrant. Twee keer per kwartaal komt de redactie van De Westknollendammer, de dorpskrant van Westknollendam, bij elkaar om de eerstvolgende editie te bespreken. Nog één keer de puntjes op de i voor de interviews en de vaste rubrieken, de fotografie en de opmaak. Bij de foto: De redactie van de WKD er (aangeleverde foto). Kent u ook een vrijwilliger(sgroep) die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Bel dan naar Zaankantersvoorelkaar: tel (075) Online en op papier De WKD'er bestaat ongeveer tien 10 jaar. Na een korte stop een jaar geleden is de WKD'er weer helemaal terug. Nu met een veel groter aantal vrijwilligers, die zich inzetten voor deze krant. De krant wordt niet alleen online uitgegeven, maar ook in een papieren versie. Ook de verspreiding nemen de vrijwilligers voor hun rekening. Voor en door het dorp Veel van de inhoud verzorgen de redactieleden zelf, maar er worden ook teksten aangeleverd door dorpsbewoners. De Westknollendammers zijn super blij dat de dorpskrant blijft voortbestaan en laten dat ook regelmatig weten aan vrijwilligers Saskia Baltus, Anita Wolvers, Ivar Bron, Jacco Bakker, Wilma Floor, Kitty van Vlaanderen en Wanda Kleiss.

7 Zwerfvuilestafette 16 maart Komende zaterdag, 16 maart is er weer een opruimactie. De start is om uur (inloop om 9.45 uur) bij Het Blauwe Pand, Aris van Broekweg 2, Zaandam (hoek Houtveldweg). Om uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch. We maken deze keer schoon in de aanloop naar de Landelijke Opschoondag van zaterdag 23 maart en hopen dan ook op een mooie opkomst! Meer informatie over de Landelijke Opschoondag vindt u op Bij de foto: ook uit plantsoenen en langs het water wordt zwerfvuil geraapt (foto: Ton Lentz) Waarom? Zaanstad wil graag zwerfafvalvrij zijn. In onze gemeente zijn flink wat inwoners te vinden die dat ook willen en met elkaar iets tegen al dat zwerfvuil doen. Regelmatig gaan ze aan de slag met prikkers en vuilniszakken. En eens per maand vindt ergens in Zaanstad de zwerfvuilestafette plaats. Wat speelt op en rondom het water? Kom naar Open Dag Binnenvaart Rondom de Wilhelminasluis, in het Havenkantoor en langs de Prins Hendrikkade in Zaandam is op zaterdag 16 maart tussen en uur van alles te beleven. Dan vindt namelijk voor de eerste keer de Dag van de Binnenvaart plaats. Alles is gratis.

8 U krijgt die dag een kijkje in de nautische Zaanse keuken. Wat houdt het werk van binnenvaartschippers in en wat maken ze mee op en rondom het water? U kunt (ook de machinekamers en stuurhut) van onder andere een binnenvaartschip, een stoomboot, een sleper, een opleidingsschip van de wilde vaart en een brandblusboot bezoeken. Bruggen en sluizen Zin in een stukje varen? Dat kan. Stap dan aan boord van het patrouillevaartuig Zaanstad II. Op het Havenkantoor zijn ook de hele dag door presentaties die u kunt bijwonen. Zoals over het bedienen van bruggen en wat er komt kijken bij de intocht van Sinterklaas. Ook geeft de Provincie Noord Holland uitleg over de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis. Meer info vindt u op zoekterm: havens. Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Zuiderhoofdbuurt, werkzaamheden tot eind februari 2010 (afsluiting van onder andere Verblifastraat, Zuidervaartdijk, Weiver, Prins Hendrikstraat) o Afsluiting Krommeniebrug van 22 maart uur tot 25 maart uur. Ernstige verkeershinder. Advies is om om te rijden. Voor omleidingen en meer info zie Westzaan o J.J. Allanstraat/ Zuideinde afsluiting in beide richtingen tot 29 maart 2019 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ- en Zeedijk, Wibautstraat in beide richtingen afsluitingen tot 1 september 2019 o Twiskeweg afgesloten in beide richtingen tot 1 april 2019 o Cypressenhout soms enige verkeershinder door werkzaamheden tot eind maart 2019

9 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Praat met de raad Donderdag 14 maart is er een Zaanstad Beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt dan als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Ook na afloop van het Zaanstad Beraad is er gelegenheid tot informeel napraten in de Foyer. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp van het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de Raadsgriffie. Zaanstad Beraad 14 maart 19:00 uur (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen) Raadzaal o Praat met de raad: u kunt inspreken op geagendeerde onderwerpen o Agenda-initiatief D66 overzicht aangenomen moties o Agenda-initiatief D66 doorstroming van autoverkeer o Technische presentatie ter voorbereiding op de bespreking van de prioriteiten van de raad voor de voorjaarsnota en bespreking van het proces besluitvorming voorjaarsnota o Technische presentatie Actuele stand van de financiën o Technische presentatie over de ontwikkeling van de financiën binnen de jeugdzorg o Technische presentatie over prioriteiten van de raad in voorbereiding op de voorjaarsnota. o Bespreking van het proces kadernota. Zaal 4 o Omgevingscarré Fietspaden met verdiepend onderwerp elektrisch fietsen o 3D carré met verdiepend onderwerp Ketenaanpak personen met verward gedrag en jeugd met crimineel gedrag

10 Volgende week Op donderdag 21 maart is er eveneens een Zaanstad Beraad Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen kun u live online volgen of op een later tijdstip terugzien. Website, social media, informatie De raad heeft een eigen website voor mee informatie: gemeenteraad.zaanstad.nl. U kunt ook de raad volgen op Facebook Raad075 en Met al uw vragen kunt u terecht bij de Raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018 Bepaal de doelgroep. Bij wie wil je vaktherapie onder de aandacht brengen? Maak het onderwerp specifiek en durf te kiezen. Mensen voelen zich eerder aangesproken door een informatieavond over depressie,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG

VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG VOORSTELLING DE KINDER- & JEUGDBURGEMEESTER DEN HAAG Kom op bezoek bij Kinder- & Jeugdburgemeester YoZyAsz en zijn gevolg en word even raadslid van Den Haag. Maak, met jouw partij, jullie eigen plan voor

Nadere informatie

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging.

Uitnodiging Babel. Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam, zie bijgaande uitnodiging. gemeente Zaanstad Uitnodiging AAN Raad DATUM 11 maart 2016 ONDERWERP Uitnodiging Babel Geachte leden van de raad c.s, Op 13 mei organiseert Stichting Babel een bezoek aan het sluizencomplex van Leidschendam,

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

03/01/17 D D W D. Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven

03/01/17 D D W D. Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven D D W D Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven 1 Blauwe sessies doorlopend de Aftrap 30 januari, 18.30-20.30 Wethouder Johannes Goossens trapt de Dialoog- en Doorpak-weken af. In een feestelijke

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Multi cultureel samenleven. Themamanager Natascha Mooij

Multi cultureel samenleven. Themamanager Natascha Mooij Multi cultureel samenleven Themamanager Natascha Mooij Aanleiding Motie formatie multiculturele samenleving 1. Handhaven capaciteit. 2. Aan te geven hoe thematiek, bewustzijn met diversiteit in de stad,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Notitie Raadscommunicatie

Notitie Raadscommunicatie Notitie Raadscommunicatie 2018-2022 NOVEMBER 2018 Documentnummer INT-XXXXXX Start! 1. Inleiding... 3 2. Raadscommunicatie in Beverwijk: wat en waarom?... 3 3. Hoe communiceren we?... 4 4. Wensen vanuit

Nadere informatie

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Stemmen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 2 Voorwoord Dit boek gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het boek is gemaakt door de medewerkers van de afdeling Leren & Ontwikkelen Cliënten,

Nadere informatie

Wat is het gebiedsnetwerk? Iedereen die betrokken is in het gebied. Dat gaat van jongerenwerkers, vrijwilligers tot straatvegers. Wat is de rol van de

Wat is het gebiedsnetwerk? Iedereen die betrokken is in het gebied. Dat gaat van jongerenwerkers, vrijwilligers tot straatvegers. Wat is de rol van de Bijeenkomst Gebiedscommissies en bewonersinitiatieven van idee tot uitvoering op maandag 19 mei 2014 in de Heulbrug. Aanwezig 70 deelnemers Anneke Boer van Pluspunt heet iedereen welkom. Ze stelt Remco

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

RAADSBIJEENKOMST BESPREKING RESULTATEN FOTO GEMEENTE VOORST LOKALE DEMOCRATIE. 20 november 2017 Erik Koopman Vincent van Stipdonk

RAADSBIJEENKOMST BESPREKING RESULTATEN FOTO GEMEENTE VOORST LOKALE DEMOCRATIE. 20 november 2017 Erik Koopman Vincent van Stipdonk RAADSBIJEENKOMST BESPREKING RESULTATEN FOTO LOKALE DEMOCRATIE GEMEENTE VOORST 20 november 2017 Erik Koopman Vincent van Stipdonk Agenda 19.30 uur Opening door burgemeester 19.35 uur Presentatie foto lokale

Nadere informatie

Voor: het kappen van 27 bomen Locatie: diverse locaties binnen de gemeente (3265, 3264, 3267, 3284)

Voor: het kappen van 27 bomen Locatie: diverse locaties binnen de gemeente (3265, 3264, 3267, 3284) INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Korendijk maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013 PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE Periode aug dec 2013 1. MIDDELEN Banners bij bouwmarkten Om klusbedrijven en mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of hun huis gaan renoveren te attenderen op

Nadere informatie

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast.

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast. gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Raadsvoorstel2733771 Onderwerp Portefeuillehouders steller Raadsvergadering Aanpassen Verordening Jongerengemeenteraad Onna Hoes W.H. Huisman-de

Nadere informatie

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018

Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg. 27 november 2018 3e klankbordgroep AVANT Aanpak Verkeersdruk Ambacht N516 Thorbeckeweg 27 november 2018 Agenda Kennismaking 19.00 19.10u Korte samenvatting van het project AVANT 19.10 19.20u Stand van zaken project AVANT

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Hoorn-Noord 3 en 10 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting op het

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM

ARENADEBAT 1. Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM ARENADEBAT 1 Dinsdag 13 september - t Bruisend Hart - Hoornaar WELKOM PROGRAMMA 19.30 uur: welkom, wethouder Teus van Houwelingen 19.40 uur: toelichting gespreksleider Bas Verbruggen 19.45 uur: eerste

Nadere informatie

CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad)

CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad) CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad) MEER GELD NAAR CULTUUR Er is de afgelopen decennia veel bezuinigd op cultuur. Zowel op landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau. GroenLinks vindt

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Zit de stemming er al in? - communicatieplan voor de gemeenteraadsverkiezing 2010

Zit de stemming er al in? - communicatieplan voor de gemeenteraadsverkiezing 2010 Zit de stemming er al in? - communicatieplan voor de gemeenteraadsverkiezing 2010 Aanleiding Op 3 maart 2010 worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Voor de lokale democratie is het belangrijk dat zoveel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep 2016-2020 De Kunst van Samen. Geachte raad, Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. Hierbij biedt ons college u het Kunst-

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.25 17 maart 2017 22 maart Open dag 24 maart Pannenkoekendag (7/8) 7 april Voorstelling groepen 1 en 5 14 t/m 17 april Paasvakantie De data van dit schooljaar staan

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Woensdag 31 mei 2017 om 19.00 uur in de Stadkamer in Zwolle. Voorzitter Esther Groenenberg heette de aanwezigen op muzikale wijze welkom bij de bijeenkomst Mijn

Nadere informatie

De SMAAK van vakantie

De SMAAK van vakantie Museum SMAAK is een tijdelijk museum voor en door senioren, in het indrukwekkende en historische pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis, Amersfoort centrum. Het museum is precies een maand open: van

Nadere informatie

Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? interview. Carla van Rijsbergen. De verhuizing en verandering.

Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? interview. Carla van Rijsbergen. De verhuizing en verandering. Identiteit Waar komen we vandaan, en waar zijn we nu? Column Floris Gonggrijp Het stads leven Column Thomas Kuiper Het leven in een Dorp interview Carla van Rijsbergen De verhuizing en verandering. Gemaakt

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid november 2013 Voorwoord Het beleidsplan is opgesteld om duidelijk richting te geven aan de activiteiten van het bestuur. Het is echter niet bedoeld

Nadere informatie

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk;

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk; MEMO Aan Van : Jan Arie Meijer : Carole Bakker Onderwerp : Communicatieplan Promotie jachthaven Hellevoetsluis Datum : 26 oktober 2012 1. Inleiding Op 13 oktober 2011 (advies 20110670) heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE juni/juli/aug 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de uitreiking van de actie Bob-Bon in de Kop op maandag 16 april in het Dominicanenklooster in Zwolle

Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de uitreiking van de actie Bob-Bon in de Kop op maandag 16 april in het Dominicanenklooster in Zwolle Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de uitreiking van de actie Bob-Bon in de Kop op maandag 16 april in het Dominicanenklooster in Zwolle Dames en heren, Wat leuk dat u allemaal aanwezig bent hier

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019

De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019 MOTIE: Watertappunt Stadhuisplein De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019 Overwegende dat - er een motie is aangenomen

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie