Zaanstad Journaal 15 november 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 15 november 2017"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Over de stad verspreid vonden op zeven locaties gezellige bijeenkomsten plaats, georganiseerd door de Sociale Wijkteams en Stichting Mantelzorgers onder Elkaar (MOE). Ook dit jaar kregen mantelzorgers weer een persoonlijk cadeau. Wethouder Jeroen Olthof: Wij kunnen die inwoners niet vaak genoeg bedanken voor de belangrijke taak die zij vervullen. Daarom maken we ieder jaar van deze dag een feest om ze in de watten te leggen. Mantelzorgers konden terecht in De Amandelbloesem, De Bovenkruier, De Kolk, De Poelenburcht, op John Lennonstraat 71 in Rooswijk, bij het Sociaal Wijkteam Oud Koog en bij Wijkcentrum Dirk Prins. Op twee locaties was wethouder Jeroen Olthof zelf ook van de partij om zijn waardering uit te spreken. Die waardering geldt uiteraard voor alle mantelzorgers in Zaanstad. Zware taak Mantelzorg is de zorg die iemand langdurig geeft aan een partner, familielid of vriend die lichamelijk of psychisch ziek, gehandicapt of verslaafd is. Eén op de drie mensen is mantelzorger, één op de zes biedt meer dan acht uur zorg per week. Iedereen kan mantelzorger zijn! Mantelzorgers komen vaak onverwacht in de situatie terecht. Vaak gaat dat goed en kunnen ze de zorg voor een ander heel goed combineren met haar of zijn leven. Maar de taken en verantwoordelijkheden kunnen ook (even) te veel worden met risico op overbelasting. Bijvoorbeeld als de zorg 24 uur per dag nodig is of als de mantelzorger zelf niet gezond is. Sociaal Wijkteam biedt ondersteuning Het delen van de zorg met mensen om de mantelzorger heen helpt. Een huisarts, een buurvrouw of ander vertrouwenspersoon kan echt iets betekenen. Het Sociaal Wijkteam biedt dichtbij in de buurt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorger. Bijvoorbeeld voor vervangende zorg en bijeenkomsten met andere mantelzorgers die in een vergelijkbare situatie zitten. Jeroen Olthof: Het is belangrijk dat het goed blijft gaan met de mantelzorger en de Sociale Wijkteams kunnen net dat steuntje in de rug bieden. Meer weten over mantelzorg? Op de website van de Social Wijkteams vindt men meer informatie. Of bezoek de website van MOE (

2 Doet u ook mee met de Opruimestafette in Wormerveer? Stoort u zich wel eens aan zwerfafval? In Zaanstad pakken we dat samen op. De Opruimestafette is nog gezellig ook. Eens per maand trekken actieve Zaankanters erop uit om ergens in Zaanstad zwerfafval op te ruimen: de Opruimestafette. Zaterdag 18 november vindt de estafette plaats in Wormerveer. U bent van harte welkom. Vanaf uur verzamelen de opruimers zich in Het Zonnehuis, Albert Meijnsstraat 131 in Wormerveer. Van daaruit wordt opgeruimd in de directe omgeving. Voor een broodje wordt gezorgd Om uur geeft wethouder Leny Vissers- Koopman het startsignaal. Om uur sluiten we af met een lunch. De Opruimestafette is een bewonersinitiatief. Dit is een idee van bewoners om hun buurt of stad vooruit te helpen, waarbij ze zelf zorgen voor de uitvoering. De gemeente ondersteunt deze initiatieven en zorgt voor de benodigde materialen zoals prikstokken en zakken.

3 Hallo Sinterklaas, welkom in Zaanstad! Op acht plaatsen in Zaanstad kun je Sint Nicolaas en zijn gevolg verwelkomen. En natuurlijk mag je die avond je schoen zetten! 18 november 2017 Zaandam: aankomst op de Burcht rond uur. Daarna rondrit door het centrum en een bezoekje aan het stadhuis. Krommenie: aankomst aan de kade van de Nauernasche Vaart rond uur, daarna de rondrit. Koog aan de Zaan: aankomst rond uur bij het haventje onder het A8- viaduct, daarna de rondrit. Westzaan: aankomst uur op Julianaplein, daarna de rondrit en om uur aankomst op zijn logeeradres (Regthuijs). 19 november 2017 Assendelft: aankomst rond uur bij Garage Veenis aan de Dorpsstraat, daarna de rondrit. 25 november 2017 Wormerveer: aankomst rond uur aan de kade bij de Jonge Prins (hoek Marktstraat/Zaanweg), daarna de rondrit. Zaandam Zuid: aankomst rond uur bij het Vissershop, daarna de rondrit richting Burcht met vanaf een spetterend sinterklaasfeest in een tent. Zaandijk: aankomst rond uur op het terrein van AAK aan de Lagedijk. Iedereen rijk: Bijeenkomst in Wapen Wat doet armoede met iemand en hoe herken ik dit? Hoe maak ik het bespreekbaar? Hoe kan ik helpen of voorkomen? In het Wapen van Assendelft vindt op dinsdag 28 november gratis het seminar Iedereen Rijk plaats. Spreker is Annemarie van Gaal, bekend van o.a. een dubbeltje op zijn kant. Of je nu werkt op een school, bij een sportclub, in de hulpverlening of in een winkel, al dan niet met financiële zorgen, de middag is voor iedereen interessant. Het seminar start om uur en zal tot uur duren. Komt u? Aanmelden gaat via Voor vrijblijvende informatie kunt u bellen met (075) In eerste instantie is de bijeenkomst bedoeld voor de inwoners van Assendelft/Westzaan, maar inwoners uit andere wijken zijn ook welkom. Volgende week vindt u in het Zaanstad Journaal uitgebreide informatie hierover, maar nu kunt u al kijken op onder nieuws op de pagina van Assendelft/Westzaan.

4 Met de wethouders in gesprek over wonen en meepraten Ga met ons in gesprek over goede hulp en ondersteuning Iedereen die in Zaanstad gebruikmaakt van hulp en ondersteuning kan met ons meedenken en praten. We horen namelijk het liefste van u persoonlijk wat er goed gaat, maar vooral ook wat er beter kan. Daarom gaan we op dinsdag 28 november graag met u in gesprek tijdens de vierde inloopbijeenkomst Meepraten over hulp en ondersteuning. De bijeenkomst is dinsdag 28 november vanaf en duurt tot uur in het Saenredam College (Elvis Presleystraat 1 in Zaandijk). Wij zorgen voor een kop koffie of thee en een (warm) broodje. Twee hoofdthema s en open inloop In twee verschillende gespreksrondes van ieder een uur kunt u in gesprek gaan over twee verschillende hoofdthema s. Thema: Wonen voor bijzondere doelgroepen (denk aan: beschermd wonen, jongeren en daklozen) met wethouder Jeroen Olthof. Thema: Talent benutten en zichtbaar maken, waar we het hebben over hoe je jouw waarde en talent aan een werkgever kunt tonen, ook al heb je niet het benodigde mbo-diploma. Of kom naar onze Open Inloophoek om met wethouder Rita Visscher te praten over het bereiken van inwoners en het delen van wijkinitiatieven. Neem iemand mee Krijgt u zelf ondersteuning of kent u iemand die hier gebruik van maakt? Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Neem ook iemand mee om samen met hem of haar het gesprek met ons aan te gaan. Als professional aansluiten bij de bijeenkomst? Kom dan samen met een cliënt. Aanmelden Voor de hoofdthema s zijn twee gespreksrondes van tot en van tot Via kunt u kiezen bij welk thema of welke thema s u wilt aansluiten. Bij de Open Inloophoek kunt u de hele avond terecht om uw ideeën te delen, mee te praten, kennis te maken met onze adviescommissie of om een broodje te eten. Aanmelden kan via de website of door te bellen met Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we tijdens de gesprekken dieper in op de verschillende thema s, hierdoor is er geen ruimte om unieke individuele problemen of klachten te bespreken. In die gevallen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum of uw Sociaal Wijkteam.

5 Woning isoleren? Doe mee met gezamenlijke inkoop Bent u eigenaar van een woning van voor 1985? Dan kunt u meedoen aan een actie voor gezamenlijke inkoop van woningisolatie: Winst uit je woning. Op 23 november is een Energiecafé over dit onderwerp. De actie loopt nog tot 30 november Als uw woning nog niet geïsoleerd is, kunt u met woningisolatie besparen op uw energierekening. De maatregelen die u kunt nemen, zijn isolatie van het dak, de spouwmuur en de vloer. Uw woning wordt dankzij deze isolatie ook comfortabeler. 700 woningen al geïsoleerd De gemeente Zaanstad streeft naar een lager energiegebruik en is daarvoor opnieuw een actie gestart: Winst uit je woning. In de vorige isolatieacties zijn in totaal al ruim 700 woningen geïsoleerd. Vanwege het succes herhalen wij deze inkoopactie, aangevuld met een aanbod voor dakisolatie. Gezamenlijke inkoop van woningisolatie Gezamenlijke inkoop van isolatie betekent dat meer huiseigenaren tegelijk isolatiemaatregelen inkopen tegen een scherpe prijs. De onafhankelijke organisatie Winst uit je woning organiseert de gezamenlijke inkoop in Zaanstad. Tot 30 november 2017 meldt u zich vrijblijvend aan voor de actie op Energiecafé 23 november Op donderdag 23 november organiseren we een Energiecafé. We lichten dan toe wat de inkoopactie inhoudt en hoe u eraan kunt meedoen. Ook kunt u uw vragen stellen. Datum: donderdag 23 november Locatie: Saenredam College, Elvis Presleystraat 1 in Zaandijk Tijd: uur tot uur (inloop vanaf uur) Beste Zaanse Onderneming 2017: Laco Techniek De prijs voor de beste Zaanse Onderneming van 2017 gaat naar de onderneming waar volgens de jury daadkracht, service, perfectie en vooral ook eigenzinnigheid de boventoon voeren. Laco Techniek uit Zaandam mag zich een jaar lang de beste Zaanse Onderneming noemen. Laco Techniek verkoopt en verhuurt gespecialiseerde gereedschappen voor bedrijven in de industrie.

6 Zuivere koffie wint Zaanse Startersprijs 2017 Koffiebranderij Zuivere Koffie viel dinsdag 7 november jl. tijdens de 29e Zaanse ondernemersdag in de prijzen. Wethouder Dennis Straat mocht Jemuel Lampe, eigenaar en initiatiefnemer van de sociale onderneming, de Zaanse Startersprijs overhandigen. De prijs bestond onder andere uit een cheque van 1000 euro, een professionele bedrijfsfilm en een advertorial in magazine Zaanbusiness. Kansen bieden Zuivere Koffie verkoopt als enige ter wereld koffie gebrand in een gevangenis. De sociale onderneming biedt gemotiveerde (ex-)gedetineerden kansen door het leren van een echt ambacht en relevante werkervaring. Volgens het juryrapport is dit bedrijf een terechte winnaar door de combinatie van duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Afstand tot de arbeidsmarkt Jemuel Lampe timmert al langer aan de weg. Hij begon, samen met een compagnon, De Koffiefabrique in een voormalige tijdschriftenkiosk bij station Koog Bloemwijk. Hier werkten mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel exploiteert Lampe een zaak op station Zaandijk Zaanse Schans, in Wormerveer en nu dus ook in justitieel complex Zaanstad. U kunt de korte film die gemaakt is over Zuivere Koffie en de drijfveren van Jemuel Lampe bekijken op

7 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u niet alleen welke werkzaamheden plaatsvinden, maar ook wat op de planning staat. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje op de exacte locatie aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Koog aan de Zaan Boschjesstraat: tot eind 2017 algehele afsluitingen in beide richtingen. Breestraat: houd rekening met werkzaamheden tot 25 februari Krommenie Fortuinlaan: van 6 november tot 22 december werkzaamheden. Eikenlaan: werkzaamheden (gestart maart 2017) gaan door tot eind maart Blok en omgeving: diverse afsluitingen tot 22 december Wormerveer Lindenlaan/Westerstraat: tot eind januari afsluiting in beide richtingen. Zaanstroom: afgesloten wegens werkzaamheden tot begin januari Zaandam Westzijde: opknapbeurt en onderhoudswerkzaamheden in fasen. Kijk op zoekwoord: Westzijde voor meer info en omleidingen (ook die van de bussen). Jasykoffstraat werkzaamheden tot 2 februari Blaasbalgstraat: afsluiting i.v.m. werkzaamheden (ter hoogte van nummers 1 tot 100) tot half december.

8 Praat met de raad Deze week is er op donderdag 16 november een Zaanstad Beraad. Vanaf uur staat de koffie klaar. U kunt als u dat wenst met raadsleden en ambtenaren praten. Wilt u inspreken op een geagendeerd onderwerp voor het Zaanstad Beraad, dan kunt u zich aanmelden bij de griffie. Programma Zaanstad Beraad 16 november 2017 (onder voorbehoud van wijzigingen) Raadzaal Praat met de Raad Zienswijze Doorontwikkeling Sociale Wijkteams en Jeugdteams Verordening tot wijziging van de verordening WMO gemeente Zaanstad 2015 Zienswijze over ontwerp beleidskader mobiliteit Vervoerregio Amsterdam Verordening Jeugdhulp Gemeente Zaanstad 2018 Zaal 4 Omgevingscarré Presentatie Schiphol Overeenkomst verhuizing Singeling B.V. MAAK-Zaanstad analyses en participatievoorstellen Centrum Oost, Kogerveld en Achtersluispolder Na afloop kunt u informeel napraten in de foyer van het stadhuis. Volgende week Op donderdag 23 november is er ook een Zaanstad Beraad. Uw mening De raadsleden willen graag weten hoe u denkt over onderwerpen waarover zij moeten stemmen. U kunt tijdens een Zaanstad Beraad op geagendeerde onderwerpen inspreken. Meldt u zich dan van te voren aan. Uw naam en onderwerp komen op het raadsinformatiesysteem (RIS). Graag ontvangen we uw tekst, om te publiceren bij dat agendapunt. Spreektijd is maximaal vijf minuten (ongeveer een A4 aan tekst). Daarna kunnen raadsleden u vragen stellen. Aan tafel of op zeepkist Wilt u met de raad een onderwerp bespreken dat niet op de agenda staat, dan kunt u zich drie dagen vóór een Zaanstad Beraad aanmelden voor een rondetafelgesprek, een informatietafel of presentatie of een één-minuut op de zeepkist. Dit geldt niet voor het Zaanstad Beraad van 2 november i.v.m. vastgestelde onderwerpen rond de begroting.

9 Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio). Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017

Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017 Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) hulp en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Mensen die gebruik

Nadere informatie

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie.

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie. Subsidieregeling buurthuizen Zaanstad Vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen of bevoegdheden waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel 147 Gemeentewet; 2. Algemene

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Resultaten bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten bijeenkomst hulp & ondersteuning 19 september 2017 Het was een geslaagde avond. We hebben veel positieve reacties gehoord van bezoekers. Met daarbij ook de kanttekening dat er te weinig tijd

Nadere informatie

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning 28 november 2017 Het Saenredam College in Rooswijk was een goede keuze voor een inloopbijeenkomst. Er was voldoende ruimte voor de grote opkomst van ongeveer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Onvergetelijke intocht van Sinterklaas Op een frisse maar zonovergoten dag vierde Zaanstad de intocht van Sinterklaas en zijn pieten, zaterdag 17 november. Tegen een

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2018

Overgewichtcijfers 2018 Overgewichtcijfers 2018 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2018 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1

Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Wij gaan u confronteren met de grootste infrastructurele opgave voor Zaanstad in de komende 10 jaren. Dia 1 Spoorse doorsnijdingen in Zaanstad Al sedert de 80er jaren wordt gezocht naar oplossingen voor

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd Jaargang 17 nr. 4 juli / augustus 2013 St. SOGA is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1986. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen met een functiebeperking, handicap of chronische

Nadere informatie

VERTROUWELIJK MIPOV K7: Aantal instappers. MIPOV 2008 [ :22] (vs ) 59 Beverwijk Station - Zaandam Station

VERTROUWELIJK MIPOV K7: Aantal instappers. MIPOV 2008 [ :22] (vs ) 59 Beverwijk Station - Zaandam Station MIPOV 2008 K7: Aantal instappers (i) Lijn 59 Beverwijk Station - Zaandam Station Standaard 59 Beverwijk Station - Zaandam Station 5-6 116 116 6-7 766 4 3 773 7-8 1.813 43 34 1.890 8-9 1.583 52 31 1.666

Nadere informatie

VERTROUWELIJK MIPOV K7: Aantal instappers. MIPOV 2008 [ :53] (vs ) 59 Beverwijk Station - Zaandam Station

VERTROUWELIJK MIPOV K7: Aantal instappers. MIPOV 2008 [ :53] (vs ) 59 Beverwijk Station - Zaandam Station MIPOV 2008 K7: Aantal instappers (i) Lijn 59 Beverwijk Station - Zaandam Station Standaard 59 Beverwijk Station - Zaandam Station 5-6 119 12 131 6-7 871 3 874 7-8 2.104 42 16 2.162 8-9 2.096 35 22 2.153

Nadere informatie

VERTROUWELIJK MIPOV K7: Aantal instappers. MIPOV 2008 [ :52] (vs ) 59 Beverwijk Station - Zaandam Station

VERTROUWELIJK MIPOV K7: Aantal instappers. MIPOV 2008 [ :52] (vs ) 59 Beverwijk Station - Zaandam Station MIPOV 2008 K7: Aantal instappers (i) Lijn 59 Beverwijk Station - Zaandam Station Standaard 59 Beverwijk Station - Zaandam Station 5-6 223 223 6-7 1.707 1.707 7-8 4.595 31 19 4.645 8-9 5.312 52 23 5.387

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ INFORMATIE FOLDER U heeft een afspraak gemaakt bij het wijkteam. Wat kunt u van ons verwachten? En hoe kunt u zich zo goed mogelijk op deze afspraak

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Regiobijeenkomsten ter voorbereiding op transities sociaal domein. Workshop 3D in cijfers

Regiobijeenkomsten ter voorbereiding op transities sociaal domein. Workshop 3D in cijfers Regiobijeenkomsten ter voorbereiding op transities sociaal domein Workshop 3D in cijfers Workshop 2 3D in cijfers Kaders (10 minuten) Praktijkvoorbeeld (15 minuten) Discussie (25 minuten) Afronding (10

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2016

Overgewichtcijfers 2016 Overgewichtcijfers 2016 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2016 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Benchmark Buurthuizen

Benchmark Buurthuizen Benchmark Buurthuizen Ten aanzien van de problematiek rond buurthuizen heeft het College van Zaanstad recent de volgende twee aanbevelingen overgenomen: De gemeente wil indien gewenst door de stichtingsbesturen-

Nadere informatie

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari Vrije inloop Wijkcentrum De Hoek te Spijkenisse

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari Vrije inloop Wijkcentrum De Hoek te Spijkenisse Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 4 april 2019 www.nahtrefpuntvoorneputten.nl Even een terugblik Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari 2019 - Vrije inloop Wijkcentrum

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 ACTIVITEIT MAAND OKTOBER BOOTCAMP SGZ Zevenbergen Een bootcamp is samen sportief bezig zijn in de buitenlucht. Gedurende een uur zal een fitnessinstructeur van SGZ ons

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE. Voorwoord van de Voorzitter. Nummer 37, Juni Geachte Pulse vrijwilligers,

NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE. Voorwoord van de Voorzitter. Nummer 37, Juni Geachte Pulse vrijwilligers, NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 37, Juni 2019 Voorwoord van de Voorzitter Geachte Pulse vrijwilligers, Bij het schrijven van dit voorwoord verblijden de weermannen en vrouwen ons met

Nadere informatie

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Doe en denk mee tijdens de week van het wonen Kunt u uw woning comfortabeler en veiliger maken? Hoe kunt u uw woning verdzamen? Is wonen zonder aardgas al

Nadere informatie

Agenda. Wanneer: Wat: Waar?

Agenda. Wanneer: Wat: Waar? Agenda Wanneer: Wat: Waar? 22 september 2018 Burendag Gennep-Zuid 28 september 2018 Filmavond gr. 4-8 6 oktober 2018 Baby- en kinderkledingbeurs 3 november 2018 Spooktocht jeugd 17 november 2018 Bingoavond

Nadere informatie

Er is een aantal aanleidingen om mantelzorgwaardering formeel te regelen. Deze zijn hieronder vermeld.

Er is een aantal aanleidingen om mantelzorgwaardering formeel te regelen. Deze zijn hieronder vermeld. Mantelzorgwaardering 1. Inleiding Mantelzorgwaardering biedt de gemeente de kans om de maatschappelijke bijdrage van mantelzorgers in de samenleving te erkennen en om mantelzorgers te vinden. Mantelzorger

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik WIJKPROGRAMMA Stevenshof MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik Wat is er in deze periode in de wijk te doen? Je vindt hier een selectie van activiteiten. Organisaties die in een volgend wijkprogramma ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 7 1 December 2015 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief nummer 7 1 December 2015 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Sponsorloop geld Algemeen: Intro dans & de Onderwijsspecialisten SO: Kijkles zwemmen SO: Schoen zetten SO: Kerstmarkt 2015 - deel 2 VSO: Attentie Gymspullen VSO:

Nadere informatie

03/01/17 D D W D. Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven

03/01/17 D D W D. Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven D D W D Naar eigentijds stimuleren in de gemeente Duiven 1 Blauwe sessies doorlopend de Aftrap 30 januari, 18.30-20.30 Wethouder Johannes Goossens trapt de Dialoog- en Doorpak-weken af. In een feestelijke

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2017

Overgewichtcijfers 2017 Overgewichtcijfers 2017 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2017 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart. Uitgeest <-> Rotterdam Centraal SPR4000

SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart. Uitgeest <-> Rotterdam Centraal SPR4000 SPRINTER trein dienstrooster & lijnkaart SPRINTER Uitgeest Rotterdam Centraal SPR4000 Bekijken In Websitemodus De SPRINTER treinlijn (Uitgeest Rotterdam Centraal SPR4000) heeft 12 routes. Op werkdagen

Nadere informatie

Maandag 11 februari 2019 Thema- en ontmoetingsavond in de Serreburgh te Spijkenisse

Maandag 11 februari 2019 Thema- en ontmoetingsavond in de Serreburgh te Spijkenisse Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 3 maart 2019 Maandag 11 februari 2019 Thema- en ontmoetingsavond in de Serreburgh te Spijkenisse Het thema deze avond was rouwverwerking. Duidelijk werd dat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS

SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS SUBSIDIE WONING- ISOLATIE GIDS Alles over besparen met isoleren en subsidies Gebaseerd op informatie van Spouwmuurisolatie de overheid Dakisolatie Vloerisolatie Gevelisolatie Glasisolatie 01 02 03 04 05

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Gids Langer Thuis Wonen

Gids Langer Thuis Wonen Gids Langer Thuis Wonen Deze gids geeft u informatie over instanties die u verder kunnen helpen, als u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. www.langerthuiswonen.zaanstad.nl Gids Langer Thuis Wonen

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018

Week van de Vaktherapie - 12 tot en met 18 november 2018 Bepaal de doelgroep. Bij wie wil je vaktherapie onder de aandacht brengen? Maak het onderwerp specifiek en durf te kiezen. Mensen voelen zich eerder aangesproken door een informatieavond over depressie,

Nadere informatie

Doe mee & maak elkaar sterk!

Doe mee & maak elkaar sterk! Doe mee & maak elkaar sterk! De uitgangspunten Voor alle maatschappelijke partners en professionals in Noordoostpolder Ondersteuning Krachtig Noordoostpolder Wmo Werk In Noordoostpolder kan iedereen meedoen.

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

j72, werkplaats voor zelfregie Sterker in de samenleving.

j72, werkplaats voor zelfregie Sterker in de samenleving. j72, werkplaats voor zelfregie Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Werken met multimedia was altijd al mijn passie. Tijdens de Talentenexpeditie liep ik stage bij het Multimediacentrum van Pluryn.

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2017

Zaanstad Journaal 27 december 2017 Zaanstad Journaal 27 december 2017 Hoe zit het ook alweer met de regels rond vuurwerk?: Afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken.

Nadere informatie

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien Hulp bij opgroeien Een kind opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Zeker

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

Welkom bij het online seminar. Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf. Om 19:00 begint het online seminar automatisch

Welkom bij het online seminar. Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf. Om 19:00 begint het online seminar automatisch Welkom bij het online seminar Zorgen voor iemand met dementie én voor uzelf Om 19:00 begint het online seminar automatisch De deskundigen van vanavond zijn Annemarie Schouten Trainer Martha Flora Hippocampus

Nadere informatie

BoZ! Bewoners op Zuid

BoZ! Bewoners op Zuid BoZ! Bewoners op Zuid Wie zijn wij? Noem ons de ambassadeurs of verbinders op Zuid. We zijn actieve bewoners en ondernemers die zich met plezier en naar eigen vermogen inzetten voor de gebieden IJsselmonde,

Nadere informatie