Zaanstad Journaal 27 december 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 27 december 2017"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 27 december 2017 Hoe zit het ook alweer met de regels rond vuurwerk?: Afsteken mag op oudejaarsdag vanaf uur Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken. Dat mag alleen op 31 december van uur s avonds tot uur s nachts op nieuwjaarsdag. Vuurwerk voor de particuliere verkoop is ingedeeld in drie categorieën. Het vuurwerk van categorie 1 mag worden gekocht aan kinderen vanaf 12 jaar, categorie 2- vuurwerk aan kinderen vanaf 16 jaar en categorie 3-vuurwerk aan personen van 18 jaar en ouder en alleen op 28, 29 en 30 december. De categorieën staan vermeld op de verpakking van het vuurwerk. Alleen ondernemers met een speciale vergunning van de gemeente mogen vuurwerk verkopen Verboden vuurwerk Het afsteken van zelfgemaakt en illegaal vuurwerk, zoals strijkers en lawinepijlen, is verboden. Als iemand wordt gesnapt met illegaal vuurwerk, of vuurwerk afsteekt buiten de toegestane tijden, volgt een Halt-straf of een boete. Heeft u vermoedens van opslag en/of handel van illegaal vuurwerk of ziet u iets verdachts? Meld dit bij de politie via of bij spoed via 112. Melden kan ook via Misdaad Anoniem:

2 Veilig afsteken Helaas gebeuren elk jaar nog ongelukken bij het afsteken van vuurwerk. Hierbij enkele tips om uw vuurwerk veilig af te steken: Knutsel niet zelf vuurwerk in elkaar; Draag een vuurwerkbril; Draag op oudejaarsavond geen brandbare kleding of kleding met een capuchon; Neem bij het afsteken voldoende afstand, minstens 8 tot 15 meter; Steek vuurwerk af met een aansteeklont; Steek niet afgegaan vuurwerk nooit opnieuw aan; Zet vuurpijlen in een PVC buis in de grond, een gevulde fles zand/water of een vuurwerkklem. Opruimen Vuurwerkafval is niet alleen gevaarlijk, het is ook vervuilend. Elk jaar ruimen extra veegmachines alles op. Omdat het even duurt voordat heel Zaanstad is geveegd, vragen we u om uw vuurwerkafval zo veel mogelijk zelf op te ruimen. Hondenpoepbakken en Blipverts Alle hondenpoepbakken gaan dicht tot en met zondag 7 januari. Gooi dus hondenpoepzakjes thuis in de vuilnisbak. De Blipverts zijn afgesloten tot en met 5 januari. Daarna kunt u weer uw inktcartridges, batterijen, CD s, DVD s, lampen, telefoons, adapters/snoeren en overige kleine elektrische apparaten hierin kwijt. Meer informatie over onder andere de regels over het afsteken van vuurwerk vindt u op zoekterm: vuurwerk.

3 Kerstbomenactie zaterdag 6 januari Wij willen kerstbomen, nadat hun taak er op zit, graag op een verantwoorde manier afvoeren en verwerken tot compost. Daarom is er op zaterdag 6 januari weer een kerstbomenactie. Wanneer u tijdens deze actie een boom naar een van de inleverplekken brengt, levert die bovendien nog geld op ook! Een deel van de opbrengst is voor u en een ander deel komt toe aan een vereniging. Voor elke ingeleverde kerstboom krijgt u een bon die u ter plekke kunt inwisselen voor 0,20. De gemeente Zaanstad keert daarnaast voor elk opgehaalde boom 0,40 uit aan de verenigingen. Met het inleveren van de boom steunt u dus meteen het verenigingsleven. Kijk voor het schema met inleverplekken op en zoek op kerstbomenactie. Kerstboom eerder laten ophalen Er is ook een mogelijkheid om bomen eerder te laten ophalen. Dit doet HVC met een route door heel Zaanstad, maar alleen als er minimaal 100 kerstbomen zijn aangemeld via de Klantenservice van HVC ( ). Tussen 2 en 5 januari 2018 rijdt wordt een wagen ingezet die de kerstbomen ophaalt.

4 Verleende subsidies voor mooie evenementen in 2018 Zaanstad geeft in 2018 subsidie aan veertien culturele evenementen. Slag om de Zaan, de kinderboekenmarkt en Hembrug Happening krijgen een meerjarige subsidie. Eenmalige gaat subsidie naar IFIKZ (Festival Industriecultuur Zaanstreek), BouleVaart, Foodfestival aan de Zaan, MidzomerZaan, Pinksterzaan, Art Zaanstad, Optimist on Tour, Haltpop, Zaanse Uitmarkt, Monet op de Zaan en het Zaans Filmfestival. Jaarlijks is ruim euro beschikbaar. De genoemde evenementen bereiken naar verwachting zo n mensen. Mooie evenementen maken de stad aantrekkelijk voor onze inwoners en bezoekers, zegt wethouder Cultuur Sanna Munnikendam. De evenementen die we nu subsidiëren zorgen voor een goede mix, verspreid over de stad. Evenementen met meerwaarde kunnen zo werken aan continuïteit en verder professionaliseren. Ook is er dit jaar weer meer aandacht voor de Zaanstreek en Zaankanters. Het aanbod is aantrekkelijk voor onze eigen inwoners en heeft ook een uitstraling tot ver buiten de Zaanstreek. Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag Misschien heeft u ook plannen om Oud en Nieuw bij buren, familie, of vrienden te vieren. Deze dagen blijken helaas ook zeer populair te zijn om in te breken. Dit is niet altijd te voorkomen, maar u kunt veel doen in en rondom uw woning om de kans hierop te verkleinen. Heeft u al eens overwogen om lid te worden van een Buurtappgroep, buurtpreventieteam en/of van Burgernet? U kunt zelf veel zelf doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Zorg dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Laat bijvoorbeeld glazen op tafel staan, maar leg uw tablet of smartphone uit het zicht. Als u uw huis verlaat, laat dan altijd een aantal lampen branden en zorg voor voldoende buitenverlichting. Maak eventueel gebruik van een automatische lichtschakelaar. Ook kunt u bijvoorbeeld aan uw buren of aan een bekende vragen als u weggaat om een oogje in het zeil te houden als u weggaat en de gordijnen dicht te doen. Mocht u iets verdachts zien, aarzel niet en bel meteen 112.

5 Goed hang- en sluitwerk Zorg ook voor goed hang- en sluitwerk volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Bent u geïnteresseerd in meer tips of wilt u een afspraak maken met een politiekeurmerkexpert om een woningcheck te doen? Ga naar Buurtappgroepen en buurtpreventieteams Word lid van een Buurtappgroep. Dit is een vorm van buurtpreventie en wordt gevormd door een groep bewoners, met als doel om woninginbraken en andere vormen van criminaliteit te voorkomen. In een appgroep delen buren verdachte situaties met elkaar nadat de politie is gebeld. Op vindt u meer informatie. Op kunt u meer informatie vinden over de buurtpreventieteams in Zaanstad. Burgernet Word lid van Burgernet. Dit is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie en heeft als doel de veiligheid in de buurt te vergoten. Burgernet werkt door middel van een sms, app of spraakbericht, waarin u gevraagd wordt om uit te kijken naar een verdacht persoon of mee te zoeken naar een vermist persoon. Meer informatie vindt u op Kanjersubsidie 2017 voor Zuidervermaning De Kanjersubsidie 2017 ( euro) is gegaan naar de Zuidervermaning in Westzaan. Stadsherstel Amsterdam verzocht het college van B&W van Zaanstad de Kanjersubsidie te verlenen voor funderingsherstel. Het pand zakt namelijk langzaam in het veen en er is veel geld nodig om de kerk voor ondergang te behoeden. Met crowdfunding (online inzameling) werd niet genoeg binnengehaald. Het doel van de Kanjersubsidie is bescherming en behoud van historische panden en daarmee het Zaans erfgoed. Wethouder Monumenten Addy Verschuren overhandigde woensdag 20 december de cheque aan Stadsherstel Amsterdam. De restauratie van de Zuidervermaning is een enorme klus. Ik ben heel blij dat we kunnen bijdragen aan het herstel. Een geweldig project en zeer waardevol voor het Zaanse Erfgoed, aldus Verschuren.

6 Vetgoed bezig met olie en vet?: Terug in de fles en in gele bak Hoe krijgt olie een nieuw leven als biodiesel? Wat is ingeleverd bij een supermarkt of het afvalbrengstation gaat naar een fabriek voor de verwerking tot biodiesel waarmee wagens de weg op kunnen. Elk jaar gebruikt een huishouden gemiddeld acht kilo frituurvet en dat is goed voor 120 kilometer rijden. Hoe mooi is dat? Tip: giet vet of olie terug in de originele verpakking of in een plastic fles. Ook bakolie of restjes jus mogen hierbij. Doe de afgesloten verpakking in een gele container bij u in de buurt of breng deze naar het afvalbrengstation. Veeg kleine restjes met keukenpapier weg en gooi dat bij het restafval. Om welke olie gaat het? Dit zijn vloeibaar en vast frituurvet, frituurolie, plantaardige olie, jus en bakolie. Niet alleen de olie kunnen we recyclen, ook het plasticafval wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en verwerkt tot nieuwe producten. Meer informatie vindt u ook op

7 Werkom van start op 1 januari : Voor inwoners en bedrijven die kansen nodig hebben Op 1 januari start de nieuwe uitvoeringsorganisatie Werkom, die taken van de Participatiewet uitvoert in opdracht van Zaanstad en Purmerend. Werkom is er voor werkzoekenden én bedrijven en gaat kandidaat-werknemers begeleiden naar (betaald) werk. Samen met opdrachtgevers en werkgevers biedt Werkom kansen voor mensen die dat nodig hebben. Zo werkt Werkom mee aan de toekomst van talent en werkt zij met kandidaten en werkgevers aan een goed resultaat. Remco Wijnia, directeur van Werkom: Het afgelopen jaar is volop gewerkt aan alle voorbereidingen voor deze nieuwe start. Ik ben er trots op dat we een vernieuwende onderneming in de markt zetten die kansen creëert. We kijken wat onze kandidaten nodig hebben en zoeken de mogelijkheden samen met de werkgevers. Werkgevers Servicepunt Werkom werkt nauw samen met het Werkgevers Servicepunt (WSP) Zaanstreek- Waterland. Het WSP biedt werkgevers kosteloze ondersteuning en advies bij de werving van personeel. Het WSP wordt mede mogelijk gemaakt door Werkom. Maatschappelijk verantwoord Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar werknemers ervaring kunnen op doen. En er zijn ook trainingen om competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. De vraag van werkgevers en opdrachtgevers staat bij Werkom centraal. Partners kunnen rekenen op betrouwbare dienstverlening tegen een eerlijke prijs en geven zo invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo draagt Werkom bij aan participatieopgave waarbij zoveel mogelijk mensen hun eigen inkomen verdienen. De werkzaamheden van BaanStede zijn opgegaan in Werkom.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u niet alleen welke werkzaamheden plaatsvinden, maar ook wat op de planning staat. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje op de exacte locatie aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Koog aan de Zaan Boschjesstraat: tot eind 2017 algehele afsluitingen in beide richtingen. Breestraat: houd rekening met werkzaamheden tot 25 februari Westzaan De Kersenboomstraat en De Peerenboomstraat: afsluitingen tot juni 2018 Wormerveer Lindenlaan/Westerstraat: tot eind januari afsluiting in beide richtingen. Zaanstroom: afgesloten wegens werkzaamheden tot begin januari Zaandam Westzijde: opknapbeurt en onderhoudswerkzaamheden in fasen. Kijk op zoekwoord: Westzijde voor meer info en omleidingen (ook die van de bussen). Jasykoffstraat: werkzaamheden tot 2 februari Herderstraat: tot begin maart in beide richtingen afgesloten voor werkzaamheden

9 Praat met de raad Op dit moment is het kersreces. De eerste vergadering in het nieuwe jaar is op 11 januari. Hieronder geven wij u vast informatie over de gemeenteraadsverkiezingen in Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 De huidige gemeenteraad heeft de raadsperiode van vier jaar bijna afgerond. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen; op dat moment kan iedere stemgerechtigde een stem uitbrengen op een verkiesbare kandidaat. Om u zo goed mogelijk te informeren over deze verkiezingen, is Zaanstad nu al druk bezig met de voorbereidingen. Zo komt er een stemwijzer waar u alle standpunten van de partijen kunt vinden, komt in het Stadsblad in februari en maart 2018 extra informatie over de verkiezingen en staat nu al een speciale website gemeenteraadsverkiezingen live, waar u actuele en relevante informatie kunt vinden over o.a. stembureaus, stempassen, deelnemende partijen (nu nog niet bekend). Speciale website Op de speciale website vindt u de basisinformatie. De komende maanden wordt dit regelmatig aangevuld met actuele informatie voor zowel kiezers als politieke partijen. Neem alvast een kijkje op Verkiezingen.zaanstad.nl Laatste dag voor registreren partijnaam Vandaag 27 december is het de laatste dag dat nieuwe lokale politieke partijen hun partijnaam kunnen laten registreren bij het centraal stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit geldt ook voor reeds bestaande lokale partijen waarvan de naam wijzigt. Meer informatie: onder Meedoen aan de verkiezingen.

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018

Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Zaanstad Journaal 1 augustus 2018 Aan de slag met Zaanse cultuurvisie Zaanstad verdient een goed cultuuraanbod waarin iedereen zich kan vinden. Daarom is nu een nieuwe visie op cultuur in de maak, in opdracht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Op 24 en 31 december is het stadhuis van Oosterhout open van 09.00 tot 12.00 uur. Op deze dagen kunt u dus tot 12.00 uur terecht bij de balies in de publiekshal

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Speciale editie verkiezingen Maart 2018 Van de redactie Hallo allemaal, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet! Zoals je misschien weet zijn er op woensdag 21 maart verkiezingen voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

maatschappijwetenschappen havo 2019-I

maatschappijwetenschappen havo 2019-I Opgave 3 Het afsteken van vuurwerk met oud en nieuw Bij deze opgave horen de teksten 5, 6 en 7 en tabel 1 uit het bronnenboekje. Inleiding Het afsteken van vuurwerk hoort voor veel Nederlanders bij oud

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook!

Gemeenteraadsverkiezingen. Stem ook! Gemeenteraadsverkiezingen Woensdag 19 maart GEMEENTERAADSverkiezingen Stem ook! Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen. Bepaal mee wie er in de gemeenteraad

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Welkom Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Waarom zijn wij hier vanavond? Aanleiding: Inbraken in de buurt in het eerste kwartaal van 2017, met als gevolg onrust en

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. OBS De Sjtadssjool. December 2014. Team Sjtadssjool. Kerstdiner

Nieuwsbrief. OBS De Sjtadssjool. December 2014. Team Sjtadssjool. Kerstdiner Nieuwsbrief OBS De Sjtadssjool December 2014 Team Sjtadssjool Kerstdiner Op donderdag 18 december sluiten we met de school het jaar weer af. Dit jaar is gekozen voor het thema `Samen`. De groepen 4 en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 november 2017

Zaanstad Journaal 8 november 2017 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Datum 11 februari 2014 Onderwerp Het Nieuwe Inzamelen in Noordwest 1. Kennismaking 2. Toelichting gemeente Zie meegestuurde presentatie 3. Vragen aan u Houdt

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Handleiding Buurtpreventie. Ogen &Oren project Versie: september 2017

Handleiding Buurtpreventie. Ogen &Oren project Versie: september 2017 Handleiding Buurtpreventie Ogen &Oren project Versie: september 2017 1 Handleiding Buurtpreventie... 1 Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 - Buurtpreventie... 4 1.1 Wat is buurtpreventie?... 4 1.2 Wat is buurtpreventie

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

Veiligheid en burgerparticipatie

Veiligheid en burgerparticipatie Veiligheid en burgerparticipatie Afdeling Onderzoek & Statistiek, december 2018 Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Daar dragen

Nadere informatie

EVALUATIE JAARWISSELING

EVALUATIE JAARWISSELING EVALUATIE JAARWISSELING 2016 2017 1 Inhoud Algemeen... 3 Brandweer... 3 Politie... 3 Irado... 3 Gemeente... 3 Kernteam... 4 Crisisorganisatie... 4 Veiligheid, Toezicht en Handhaving... 5 Jongerenwerk/Minters...

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

2015-153. BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein

2015-153. BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein BIJLAGE 2: Scenario's afvalbeleidsplan Nieuwegein Behorend bij raadsinformatieavond 8 januari 2015 Toelichting op de gebruikte termen vindt u aan het einde van dit document 2015-153 Scenario 1: Geen nieuwe

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April 2016 Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid 1 Inloopcafé De Happy Gentiaan 2016 Doel: informele buurtborrel voor (buurt)contacten en buurtthema s Datum:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016. Nieuwjaarsvegen. Kerstboom weg doen?

Nieuwsbrief. Januari 2016. Nieuwjaarsvegen. Kerstboom weg doen? Januari 2016 Vele mensen hebben het afgelopen jaar op welke manier dan ook een bijdrage geleverd aan Buurt Bestuurt, dat is geweldig. Doet u dit jaar weer mee? Wij wensen iedereen een gezellige, schone

Nadere informatie

Hoofdstuk 14. Afval en milieu

Hoofdstuk 14. Afval en milieu Hoofdstuk 14. Afval en milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. de Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren is de bekendheid hiervan gelijk gebleven en het gebruik toegenomen. In

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten In gewone taal Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten Op 21 maart 2018 zijn er in Bunschoten gemeenteraadsverkiezingen. Dan kan je het bestuur van de gemeente kiezen. Dat noem je stemmen.

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Geheugensteun afval. Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN

Geheugensteun afval. Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN Geheugensteun afval Afvalscheiden: wat, waar en waarom DIENST WIJKEN Afvalscheiden: wat, waar en waarom Overal komt afval vrij. In winkels, ziekenhuizen, op scholen en natuurlijk thuis. Dit afval is overal

Nadere informatie

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Team Onderzoek & Statistiek Maart 2015 1 Inleiding Zaanstad wil in de komende jaren nog meer en op een betere manier afval gescheiden inzamelen. Gemiddeld mag elke

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012 Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 19 december 2012 24-12- 12 t/m 04-01- 13 Kerstdiner (17.00 18.30 uur) Kerstvakantie (begint vrijdagmiddag 21-12- 12 om

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010

TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010 TOELICHTING VOOR DE WEBSITE OP DE AFVALSTOFFENVERORDENING NIEUWEGEIN 2010 Algemeen Hoofdstuk 10 van de Wet milieubeheer (Wm) gaat over afvalstoffen. Hierin is vastgelegd dat de gemeenteraad een afvalstoffenverordening

Nadere informatie

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen Kansen voor Zaanstad in Klare Taal Verkiezingsprogramma 2018 D66 Zaanstad Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Een goed klimaat 5 Goede scholen

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Herwijnen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015.

Blok 1 (vragen 1 t/m 8) Veiligheidsbeleving Herwijnen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2015. Veiligheidsbeleving Herwijnen Uitkomsten veiligheidsenquête gehouden in de maand april 2.. Algemeen Herwijnen is een typisch dijkdorp. De oudere bebouwing, met fraaie monumentale panden, strekt zich voornamelijk

Nadere informatie

Verslag Adviespanel Evenementen Zaanstad

Verslag Adviespanel Evenementen Zaanstad Verslag Adviespanel Evenementen Zaanstad Datum 12 januari 2017 Tijdstip 19.00u 22.00u Locatie Vergaderzaal 1, Stadhuis, Stadhuisplein 100 Zaandam Genodigden Annemieke Leussen (voorzitter), Adriën Schilder,

Nadere informatie

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag

VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT Donderdag 23 mei 2019 BEPAAL MEE WIE IN DE EUROPESE UNIE BESLISSINGEN GAAN NEMEN. Den Haag WAT DOET DE EUROPESE UNIE? Nederland is lid van de Europese Unie (EU). In de EU

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Elektrische apparaten en frituurvet Scheiden van verschillende afvalstromen Onderzoek onder gemeentepanelleden Venlo 2011

Elektrische apparaten en frituurvet Scheiden van verschillende afvalstromen Onderzoek onder gemeentepanelleden Venlo 2011 Elektrische apparaten en frituurvet Scheiden van verschillende afvalstromen Onderzoek onder gemeentepanelleden Venlo 2011 Afdeling Bedrijfsvoering Team informatievoorziening Sectie Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

1. (DIA 2) Wie weet welke politieke partijen meedoen?

1. (DIA 2) Wie weet welke politieke partijen meedoen? HOE KIES JE OP WIE JE STEMT? (DIA 1) De deelnemers ontdekken waarom de Europese Parlementsverkiezingen voor hen belangrijk zijn. Aan de hand van actuele thema s die spelen in de EU geven deelnemers hun

Nadere informatie

Introductie: Stel jezelf voor en leg uit wat je komt doen. Vertel kort over de samenwerking in 4 Vuurwerk Veilig (bijv. aan de hand van de logo s).

Introductie: Stel jezelf voor en leg uit wat je komt doen. Vertel kort over de samenwerking in 4 Vuurwerk Veilig (bijv. aan de hand van de logo s). Algemene: Neem de presentatie en de notities die erbij zitten vooraf goed door, zodat je weet wat je gaat vertellen. Probeer de presentatie op maximaal een uur te houden. De concentratieboog van de kinderen

Nadere informatie

COMMUNICATIE MIDDELEN WEEK VAN DE VEILIGHEID 2017

COMMUNICATIE MIDDELEN WEEK VAN DE VEILIGHEID 2017 COMMUNICATIE MIDDELEN WEEK VAN DE VEILIGHEID 2017 De Week van de Veiligheid vindt plaats van 9 tot en met 15 oktober (week 41). Elke gemeente geeft hieraan haar eigen invulling. In dit document staan verschillende

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en anderen op, dan ben je voor ons helemaal top! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 15

Kom je voor jezelf en anderen op, dan ben je voor ons helemaal top! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 15 Schooljaar 2015-2016 Nr. 15 Vrije middag op donderdag 17 december I.v.m. de kerstviering hebben alle kinderen op 17 december om 12.00 uur de schooljaar uit. 2010-2011 Zij worden om 16.45 uur weer op school

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Verhuizen. handige tips & stappenplan

INFORMATIEBROCHURE. Verhuizen. handige tips & stappenplan INFORMATIEBROCHURE Verhuizen handige tips & stappenplan Verhuizen Je verhuist naar een andere woning. Dat wil zeggen dat je oude appartement helemaal leeg & proper moet zijn. Maar hoe begin je daar aan?

Nadere informatie

Voorspellen Zet stap 1 van het stappenplan. 1. Waar gaat de tekst over volgens jou?

Voorspellen Zet stap 1 van het stappenplan. 1. Waar gaat de tekst over volgens jou? Deze les is een blokles. Je gebruikt alle stappen van het stappenplan lezen. Je voorspelt waar de tekst over gaat. Je beantwoordt vragen die gaan over: o moeilijke woorden/stukjes tekst o algemene dingen

Nadere informatie

Whatsapp Buurtpreventie

Whatsapp Buurtpreventie Whatsapp Buurtpreventie Ik ben Jeroen Halmans Whatsapp groep begonnen n.a.v. inbraak in onze woning december 2014. Aanwezige systemen te traag en omslachtig Snel en adequaat kunnen reageren Zo min mogelijk

Nadere informatie

Vragen over de tekst: hoe goed begrijp je alles?

Vragen over de tekst: hoe goed begrijp je alles? Deze les is een blokles. In deze les gebruik je alle stappen van het stappenplan lezen. Je voorspelt waar de tekst over zal gaan. Je beantwoordt vragen over moeilijke woorden en moeilijke stukjes tekst.

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001 Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! ISO-14001 Haal meer uit afval Oud Papier en Karton: een waardevolle grondstof voor nieuw papier Niet hout, maar Oud Papier is in Nederland de belangrijkste grondstof

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt houden over afval, afvalscheiding of recycling. Een super interessant onderwerp

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Waar op de wereld wordt het afval nog verwerkt op de manier van vroeger? Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Doorkomst 2e etappe Tour de France College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 De start van de Tour de France in Nederland Op zaterdag 4 juli 2015 start

Nadere informatie

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart!

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart! Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Een folder om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij je zelf! Per 1 januari 2016 zal de afvalinzameling in Veenendaal

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

BuurtWhatsApp. Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november

BuurtWhatsApp. Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november Wijkagenten Oost Gelre Harrie van Balen Blanken John van Gelder Eddie van Melis Groenlo Lichtenvoorde-Zuid Lichtenvoorde-Noord Zwolle Harreveld, Zieuwent Lievelde

Nadere informatie

Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp!

Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp! Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp! Maarten J. van Weel Directeur Adviesburo Alma Gecertificeerd preventieadviseur van het CCV Utrecht Adviseur Keurmerk Veilig Ondernemen Adviseur Senioren

Nadere informatie

Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt

Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt De brief die wij onlangs stuurden over het nieuwe afval scheiden heeft veel vragen opgeroepen bij bewoners. Met dit overzicht geven

Nadere informatie

Werkstuk: Mees Swank Groep:7

Werkstuk: Mees Swank Groep:7 Werkstuk: Mees Swank Groep:7 Inhoudsopgave Inleiding bladzijde 1 Hoofdstuk 1: Hoe is vuurwerk ontstaan. bladzijde 2 Hoofdstuk 2: Soorten vuurwerk. bladzijde 3 Hoofdstuk 3: Illegaal vuurwerk. bladzijde

Nadere informatie

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart!

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Dit ziet er prima uit! goed bezig! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij jezelf! Het gaat bijna beginnen;

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?..

Nadere informatie

Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015

Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015 Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015 Beste ouders, hierbij de laatste nieuwsbrief van het jaar met info over het kerstfeest en de afsluiting van 2015. Wat gaat de tijd toch snel! Namens het team alvast

Nadere informatie

De schillenboer komt terug

De schillenboer komt terug De schillenboer komt terug In Waalre loopt een afvalproef. Er is een fiets met een aanhangbak ontworpen waarmee we in een proefwijk afval inzamelen. Twee keer in de week haalt Roel het keukenafval (voedselresten),

Nadere informatie

Circulus-Berkel Arbowetgeving. Arbowetgeving. Veiligheidsvoorschriften. Arbowetgeving. Inhoud veiligheidsinstructie oud papier inzamelen

Circulus-Berkel Arbowetgeving. Arbowetgeving. Veiligheidsvoorschriften. Arbowetgeving. Inhoud veiligheidsinstructie oud papier inzamelen Arbowetgeving Circulus-Berkel Veiligheidsinstructie Oud papier inzamelen 20 januari 2016 Wat staat er samengevat in artikel 10? Elke werkgever is er verantwoordelijk voor dat derden geen gevaar lopen door

Nadere informatie

Participatiebedrijf Zaanstreek Waterland. Dienstverlening aan werkzoekenden, werkgevers en gemeenten

Participatiebedrijf Zaanstreek Waterland. Dienstverlening aan werkzoekenden, werkgevers en gemeenten Participatiebedrijf Zaanstreek Waterland Dienstverlening aan werkzoekenden, werkgevers en gemeenten Inleiding Doel inclusieve arbeidsmarkt waarin zoveel mogelijk mensen eigen inkomen verdienen en participeren

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier van het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Als ze er allemaal zo uitzagen

Als ze er allemaal zo uitzagen Als ze er allemaal zo uitzagen 1 Wijkbijeenkomst Pannenschuur 2 Veilig Wonen algemeen Whatsapp waarom Werking Whatsapp 3 Buurtapp Wijkagent Pannenschuur Welkom Cees Pasmans 4 Aantallen Aantal inbraken

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Toespraak Annemarie Jorritsma Thema: Woninginbraken Bestuurdersdiner lokale veiligheid 29 oktober 2013

Toespraak Annemarie Jorritsma Thema: Woninginbraken Bestuurdersdiner lokale veiligheid 29 oktober 2013 Alleen het gesproken woord geldt Toespraak Annemarie Jorritsma Thema: Woninginbraken Bestuurdersdiner lokale veiligheid 29 oktober 2013 Dames en heren, Goed om met u in zo n groot gezelschap bijeen te

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 4-6 jaar

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 4-6 jaar AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN INLEIDING Onderdeel van de website Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval extra tot leven te brengen. Alle

Nadere informatie

Gemeenteraad. Dienst/afdeling: SLWE. Onderwerp Andere aanpak afvalinzameling vanaf 1 januari 2015. Voorstel

Gemeenteraad. Dienst/afdeling: SLWE. Onderwerp Andere aanpak afvalinzameling vanaf 1 januari 2015. Voorstel Aan de gemeenteraad Volgnummer: Dienst/afdeling: SLWE Onderwerp Andere aanpak afvalinzameling vanaf 1 januari 2015 Voorstel 1. Een systeem van driewekelijks inzamelen restafval en plastic afval per 1 januari

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Zaanstad

Profielschets Burgemeester van Zaanstad Profielschets Burgemeester van Zaanstad ZAANSTAD IS een stad met meer dan 152 000 inwoners. In de loop der eeuwen zijn vele duizenden mensen van heinde en verre naar de Zaanstreek toe gekomen. De Russische

Nadere informatie

Appendix 1, Items in experiment 1

Appendix 1, Items in experiment 1 Appendix 1, Items in experiment 1 Experimental items The items are presented in the following order 1. Gain-implicit 2. Gain-explicit 3. Loss-implicit 4. Loss-explicit The original tweets are marked with

Nadere informatie

Handreiking WhatsApp Buurtpreventie

Handreiking WhatsApp Buurtpreventie Handreiking WhatsApp Buurtpreventie 2017 Inleiding In deze handleiding wordt ingegaan op de stappen die u moet ondernemen om een WhatsApp-groep Buurtpreventie te ontwikkelen binnen de wijk. Dit plan bevat

Nadere informatie

Recycle je frituurvet en verdien

Recycle je frituurvet en verdien Recycle je frituurvet Hey wat doe je daar?!! Gebruikt frituurvet dumpen in het riool veroorzaakt verstoppingen en kost de gemeenschap vele miljoenen euro's!" "Door mij wordt het gebruikte frituurvet gerecycled

Nadere informatie

Burgerinitiatief inzameling plastic afvalstoffen.

Burgerinitiatief inzameling plastic afvalstoffen. Burgerinitiatief inzameling plastic afvalstoffen. Opsterland, februari 2011. Samenvatting : In februari/maart 2010 hebben Milieudefensie afdeling Opsterland en de Vereniging voor Natuurbescherming te Gorredijk

Nadere informatie