Zaanstad Journaal 8 november 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 8 november 2017"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 8 november 2017 Funderingsproblemen, laat je woning niet zakken! Campagne voor huiseigenaren met funderingsprobleem Op 3 november is de campagne funderingsproblemen, laat je huis niet zakken gestart. Met de campagne worden woningeigenaren aangespoord om het herstel van funderingen nu aan te pakken en niet te wachten totdat de noodzaak daar is. Wethouder Jeroen Olthof trapte de campagne af: We willen woningeigenaren motiveren om het herstel van hun woning zo snel mogelijk aan te pakken. Zij kunnen dat bijvoorbeeld gezamenlijk met hun buren doen. Het Funderingsloket van de gemeente kan hen daarbij goed adviseren. Website en film De komende periode gaat de gemeente de stad in om informatie en voorlichting te geven. Op de nieuwe website is te vinden op welke locaties en wanneer de gemeente langskomt. Speciaal voor de campagne is een film gemaakt waarin het hele proces van constatering, financiering en het herstel in beeld is gebracht. Zaankanters vertellen in de film, die via de website is te bekijken, over de gevolgen en het eindresultaat. Landelijk fonds Woningeigenaren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en ook voor het herstel van de fundering. Funderingsherstel is ingrijpend en ook kostbaar. Het Funderingsloket ondersteunt woningeigenaren met advies en (onder bepaalde voorwaarden) met subsidies voor onderzoek. Eind oktober is het Landelijk Fonds Duurzaam Funderingsherstel opgericht. Het fonds helpt eigenaren die geen lening bij hun eigen bank kunnen krijgen met een lening. Zaanstad is een van de trekkers van dit fonds en op is hier meer over te vinden. De meeste panden in Zaanstad die vóór 1970 zijn gebouwd, staan op houten funderingspalen. Uit onderzoek blijkt dat veel houten funderingspalen zijn aangetast. Hierdoor kunnen panden verzakken, ontstaan scheuren in de gevels, vloeren bollen op en zo kunnen uiteindelijk gevaarlijke situaties ontstaan.

2 Maak uw huis ook energieneutraal Met de subsidie en lening Nul op de meter van de gemeente kunt ook u aan de slag met een energieneutrale woning. Tijdens het Energiecafé op 16 november hoort u alles over de mogelijkheden. Een nul-op-de-meterwoning is een woning waarmee u net zoveel energie opwekt als gebruikt. U ben dan energieneutraal en heeft dan geen energierekening meer. Daarnaast wordt uw woning comfortabeler en heeft het een hogere waarde als u het verkoopt. Om uw woning energieneutraal te maken, kunt u verschillende maatregelen nemen, zoals isolatiemaatregelen. Ook kunt u duurzame energieinstallaties kopen, zoals een warmtepomp. Meer weten? Kom op donderdag 16 november naar het Energiecafé Nul op de meter. We organiseren deze informatieavond in samenwerking met Thuis Baas, een initiatief van stichting Urgenda. U hoort dan meer over de verschillende mogelijkheden, de aanpak en financieringsmogelijkheden. Datum: donderdag 16 november 2017 Tijd: inloop uur, start uur tot uur Locatie: BAAZ (activiteitencentrum), Parkrijklaan 121e in Assendelft Meer weten over de subsidie en lening van de gemeente? Kijk dan op zoekterm: energieneutraal.

3 Zaanse Geschiedenisquiz groeit! ROSA wint tweede jaargang Werd de Zaanse Geschiedenisquiz vorig jaar in de raadzaal in het stadhuis gehouden, dit jaar was de kleine zaal van het Zaantheater maar net groot genoeg. Achttien teams met in totaal 85 deelnemers èn meer dan 100 man publiek maakten er op dinsdag 31 oktober een feestje van. ROSA, het team van Hans Kuyper, Eric Schaap, Ruud Pauw en Bart Nieuwenhuijs won glorieus. Wethouder Rita Visscher opende de quiz volledig gekleed in Zaanse kledingdracht. Veel van de vragen over onder meer Zaanse woorden en uitdrukkingen, archeologie, foto s en personen waren best pittig. Bij het onderdeel Netje op, netje af, de blauweziekenhuismutsvariant op het bekende Petje op, petje af, mocht ook het publiek meedoen. Dat werd in ras tempo uitgedund. Lachen mag Presentatrice Merel Kan van de Orkaan bewoog zich net als vorig jaar vlot en vrij over het podium, met Frans Hoving, de gemeentearchivaris, als sidekick en éénkoppige jury. Een kennisquiz is een serieuze aangelegenheid, maar dinsdagavond mocht veel en hard gelachen worden. Kortom, een leerzame maar vooral gezellige avond met een gratis biertje (uit het flesje te drinken!) van brouwerij HOOP. Volgend jaar Misschien een stap te ver, maar volgend jaar in de grote zaal van het Zaantheater zoemde al rond. Wie weet, de belangstelling voor (Zaanse) geschiedenis is duidelijk groeiende. Bestuursleden buurthuizen gezocht Veelzijdige vrijwillige baan De Zaanse buurthuizen zijn op zoek naar gemotiveerde mensen met een leidinggevende achtergrond, die hun kennis en ervaring nu graag op vrijwillige basis willen inzetten. Iets voor u?

4 Vrijwilligersorganisatie Zaankanters voor Elkaar doet deze oproep voor de 19 buurthuizen in Zaanstad die elk een eigen karakter en werkwijze hebben. Wekelijks komen er meer dan bezoekers en zijn er zo n 700 vrijwilligers actief. Er komt veel kijken bij het runnen van een buurthuis. Net als in andere organisaties is kwaliteit nodig op het gebied van onder meer financiën, publiciteit, techniek en personeelszaken. Ook het zorgen voor een goede sfeer is belangrijk. Daarnaast onderhoudt u contacten met onder meer het Sociaal Wijkteam en de wijkmanager. Kortom: afwisselend en uitdagend werk, waarmee u een positieve bijdrage aan de maatschappij levert. Geïnteresseerd? Op vrijdag 17 november van tot uur houdt Zaankanters voor Elkaar een informatiebijeenkomst in buurthuis De Lorzie in Wormerveer. Na aanmelding ontvangt u de uitnodiging en de agenda. Informatie: tel. (075) , info@zaankantersvoorelkaar.nl Mantelzorgdag 10 november Kom naar een gezellige bijeenkomst! De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november gaat in Zaanstad niet onopgemerkt voorbij! De Sociale Wijkteams organiseren dit jaar acht bijeenkomsten waar u als mantelzorger in het zonnetje wordt gezet en kunt genieten van een kop koffie met iets lekkers. En ook dit jaar is er een persoonlijk cadeau voor mantelzorgers. Wethouder Jeroen Olthof: Wij kunnen mantelzorgers niet vaak genoeg bedanken voor de belangrijke taak die zij vervullen. Daarom maken we ieder jaar van deze dag een feest om ze in de watten te leggen. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Mantelzorger onder Elkaar (MOE). 10 november: waar kan ik naartoe? Inmiddels hebben veel mantelzorgers zich al aangemeld. Het kan zijn dat de bijeenkomst van uw voorkeur daardoor al vol zit. U kunt met het Sociaal Wijkteam in uw buurt overleggen waar u naar toe kunt komen. Beide bijeenkomsten in De Amandelbloesem zitten helaas al vol. Maar u kunt ook naar De Bovenkruier, De Kolk en De Poelenburcht van tot uur; de bewonersvereniging in Rooswijk (John Lennonstraat 71) van tot uur; het Sociaal Wijkteam Oud Koog van tot uur (wethouder Olthof is daar aanwezig tussen en uur); en ten slotte naar Wijkcentrum Dirk Prins in Zaandam van tot uur. U bent van harte welkom! Ga naar voor meer informatie.

5 Nieuwe ondergrondse containers; met klep voor zwerfvuil Een deel van onze inwoners gebruikt ondergrondse containers voor het weggooien van hun afval. Sommige van deze containers zijn inmiddels verouderd en worden vervangen. Inmiddels is gestart met het vervangen van de eerste 100 containers, in Saendelft en Poelenburg. In totaal worden 250 ondergrondse containers vervangen. De meest storingsgevoelige containers zijn het eerst aan de beurt. Een deel van de nieuwe containers krijgt een extra opening waar u geen pasje voor nodig hebt. Handig, voor als u een blikje, flesje of iets anders kleins snel wilt weggooien. Een aantal van de huidige containers heeft met regelmaat storing. De container gaat dan niet open gaat of staat juist helemaal open. Dit is vervelend, want in beide gevallen kan dit overlast opleveren. Voor bewoners verandert er verder niets: u kunt nog steeds dezelfde container gebruiken. U gebruikt daarvoor uw eigen afvalpas. Mocht het onverhoopt niet werken, of u bent uw pas kwijt? Neemt u dan contact op met de klantenservice van HVC (gratis). Treft u in de tussentijd toch een container met storing aan? Dan kunt u uw afval in de dichtstbijzijnde container vaak wel kwijt. Of neem het mee terug naar huis, zo houden we samen de wijk netjes. Het helpt als u een storing gelijk bij HVC meldt: want hoe eerder de storing bekend is, hoe eerder het is opgelost. Freek de Jonge exposeert in stadhuis Programma in Zaanstad rond verschijnen nieuw boek Het Gemeentearchief Zaanstad verzorgt in november een foto-expositie met Freek de Jonge als gastcurator. Hij koos hiervoor foto's uit zijn eigen collectie en uit die van het archief uit de jaren '50 rond thema's als voetbal, de Zaansch Veem-brand en de Paaskerk. De expositie is vanaf 6 november te zien in de publiekshal van het stadhuis (zie zoekterm openingstijden). Wethouder Rita Visscher opende vrijdag 3 november de expositie in de publiekshal van het stadhuis. Ik herken dingen terug uit het boek van Freek. Gebeurtenissen die veel indruk op je maken als kind en die ik me nu nog goed kan herinneren. Mooi dat dat nu ook terug te zien is in deze fototentoonstelling.

6 Reikhalzend Verlangen Dertig jaar geleden verscheen het boek Zaansch Veem. Persoonlijke belevenissen van Freek gebaseerd op feiten en fantasieën uit de periode , toen het gezin De Jonge in de Parkstraat in Zaandam woonde. Ter gelegenheid van dit dertigjarig jubileum is het boek opnieuw uitgebracht. Op 19 oktober verscheen Reikhalzend Verlangen, waarin Zaansch Veem is aangevuld met nieuwe verhalen over Freeks jongensjaren in Zaandam (bron: website Zaantheater). Theatervoorstellingen Vorig jaar zomer trad Freek op tijdens Midzomerzaan in Zaandam met Zaanse verhalen en liedjes. Dit optreden was de aanleiding voor een vervolgvoorstelling in het Zaantheater. Het is een voorstelling geworden vol herkenbare situaties en dolkomische herinneringen, die Freek exclusief voor het Zaantheater samenstelt. Kijk op de website van het Zaantheater voor meer informatie. Verder over Freek in onze streek: Op woensdag 15 november presenteert Freek de Jonge twee favoriete films uit zijn jeugd in De Fabriek: Fanfare van Bert Haanstra en Les vacances de Monsieur Hulot van Jacques Tati. Op zaterdag 18 november lanceert Freek de Zaanse Verhalenbank in het Zaans Museum.

7 Subsidie voor bodemonderzoek naar loodverontreiniging Komende jaren gaat de gemeente alle buurten af om bodemonderzoek naar de aanwezigheid van lood te doen. Als u niet wilt wachten op uw beurt, dan kunt u nu met subsidie eerder onderzoek laten uitvoeren. Door de industriële geschiedenis is de bodem in Zaanstad op verschillende plekken vervuild. De gemeente biedt huiseigenaren met tuin de mogelijkheid te laten onderzoeken of in de tuin lood aanwezig is. Dit onderzoek wordt voor 100% vergoed, met een maximum van Via met zoekterm bodemonderzoek lood kunt u meer informatie en het aanvraagformulier vinden. Subsidie voor sanering Wanneer er teveel lood in de bodem zit, is het mogelijk de tuin te laten saneren. De subsidie voor de sanering is voor een tuin van maximaal 150 m2. Wie meer wil saneren, betaalt en regelt dit zelf. Het saneren bestaat uit het aanbrengen van een aaneengesloten graslaag op een 10 cm dikke laag schone grond op signaleringsdoek. Het saneren van de grond wordt voor 100% vergoed, met een maximum van Daarnaast wordt maximaal 300 vergoed voor de aanschaf van planten. Contact met lood vermijden Lood kan negatieve effecten hebben op de gezondheid van jonge kinderen, zoals moeite met leren. De gemeente en de GGD Zaanstreek-Waterland informeren, via bijvoorbeeld consultatiebureaus, ouders met jonge kinderen over de risico's van het in contact komen met lood. Ze geven tips om contact met lood in de bodem, maar ook van waterleidingen, te verminderen.

8 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u niet alleen welke werkzaamheden plaatsvinden, maar ook wat op de planning staat. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje op de exacte locatie aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd. Koog aan de Zaan Boschjesstraat: tot eind 2017 algehele afsluitingen in beide richtingen. Breestraat: houd rekening met werkzaamheden tot 25 februari Krommenie Noordervaartdijk: tot 17 november afgesloten. Fortuinlaan: van 6 november tot 22 december werkzaamheden. Blok en omgeving: diverse afsluitingen tot 22 december Wormerveer Lindenlaan/Westerstraat: tot eind januari afsluiting in beide richtingen. Zaanstroom: afgesloten wegens werkzaamheden tot begin januari Zaandam Westzijde: opknapbeurt en onderhoudswerkzaamheden in fasen. Kijk op zoekwoord: Westzijde voor meer info en omleidingen (ook die van de bussen). Jasykoffstraat werkzaamheden tot 2 februari Blaasbalgstraat: afsluiting i.v.m. werkzaamheden (t.h.v. nrs ) tot half december

9 Praat met de raad Op donderdag 9 november is er een raadsvergadering en wordt gestemd over de begroting In de afgelopen weken heeft de gemeenteraad over veel onderwerpen uit de begroting gedebatteerd. U bent van harte welkom in de raadzaal van het stadhuis om deze raadsvergadering bij te wonen. Raadsvergadering 9 november (onder voorbehoud wijzigingen of toevoegingen): de vergadering begint op een vroeger tijdstip dan gebruikelijk, namelijk om uur. Raadzaal Begroting 2018: Bij de begrotingsbehandeling worden in totaal vier stukken ter besluitvorming aan de raad voorgelegd: 1. Begroting 2. Tariefvoorstellen en Verordeningen belastingen en rechten 3. Nota onderhoud kapitaalgoederen openbare ruimte 4. Actualisatie Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs Debatpunten De debatpunten bij de begroting zijn onder meer het inlopen van achterstanden in de openbare ruimte, vanuit bijstand begeleiden naar werk, het Monetjaar en het Ondernemersloket. Volgende week Donderdag 16 november is er een Zaanstad Beraad Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. De vergaderingen zijn live online te volgen en op later tijdstip terug te zien (raadzaal: video, zaal 4: audio). Informatie Met al uw vragen kunt u terecht bij de raadsgriffie, telefoon (075) , raadsgriffie@zaanstad.nl. U kunt de raad volgen op Facebook en en #raad075.

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018

Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Zaanstad Journaal 31 oktober 2018 Pleegouders Tessa en Arjan: Je hoeft geen superouders te zijn. Wethouder Songül Mutluer in gesprek met pleegouders Arjan en Tessa. Zulke ouders hebben we meer nodig. Er

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 december 2017

Zaanstad Journaal 6 december 2017 Zaanstad Journaal 6 december 2017 Gemeente is voorbereid op gladheid: strooiploegen staan klaar De dagen worden weer kouder worden en de gemeente Zaanstad bereidt zich voor op strooien en vegen om de stad

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie.

2. startend buurthuis: een buurthuis dat nog geen vijf jaar bestaat als zelfstandige organisatie. Subsidieregeling buurthuizen Zaanstad Vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen of bevoegdheden waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel 147 Gemeentewet; 2. Algemene

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo.

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo. Maak meer mee. Baarlo Activiteiten 1 e kwartaal 2019. www.mfcdeengelbewaarder.nl www.baarlo.dorpsontmoeting.nl 1 Nieuwe naam en logo. Dorpsontmoeting Peel en Maas is de verzamelnaam voor de 10 lokale Dorpsontmoetingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018

Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Zaanstad Journaal 17 oktober 2018 Wat kunnen we doen tegen criminaliteit? Zaanstad is weer een stukje veiliger. Vorige week vond de jaarlijks terugkerende Week van de Veiligheid plaats. Via diverse activiteiten

Nadere informatie

Twee belangrijke wijzigingen per maart!

Twee belangrijke wijzigingen per maart! Twee belangrijke wijzigingen per maart! Storten 30 liter zak restafval voor iedereen mogelijk! PMD-zakken: elke week op woensdag opgehaald (start: woensdag 2 maart) Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart Nummer 7

Nieuwsbrief maart Nummer 7 Nieuwsbrief maart Nummer 7 NIEUWSBRIEF Beste ouders / verzorgers, Gezonde school Wij zijn op Dynamica XL bezig met het verwerven en behouden van de certificaten Voeding en Bewegen en Sport. Tevens heeft

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2017

Zaanstad Journaal 27 december 2017 Zaanstad Journaal 27 december 2017 Hoe zit het ook alweer met de regels rond vuurwerk?: Afsteken mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 03. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 03. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 03 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 25-9-2017 Kinderen vrij: Studiedag 27-9-2017 Beste ouders/verzorgers, In deze info: Startgesprekken

Nadere informatie

Voor wie. Probleemschets. Hoe herkent u funderingsproblemen?

Voor wie. Probleemschets. Hoe herkent u funderingsproblemen? Regeling funderingsherstel Klemmende deuren, ramen die niet meer goed dicht kunnen, scheuren in de muren en verzakkingen. Dit zijn typische kenmerken van funderingsproblemen, in de volksmond ook wel paalrot

Nadere informatie

Voorkant. Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek

Voorkant. Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek Voorkant Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek Zaandam centrum Iedereen die meer te weten wil komen over de geschiedenis van de Zaanstreek is bij het Gemeentearchief Zaanstad aan het

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik WIJKPROGRAMMA Stevenshof MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik Wat is er in deze periode in de wijk te doen? Je vindt hier een selectie van activiteiten. Organisaties die in een volgend wijkprogramma ook

Nadere informatie

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni

Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Week van het wonen van 28 mei tot en met 2 juni Doe en denk mee tijdens de week van het wonen Kunt u uw woning comfortabeler en veiliger maken? Hoe kunt u uw woning verdzamen? Is wonen zonder aardgas al

Nadere informatie

Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017

Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017 Bijeenkomst hulp & ondersteuning Verslag 6 juni 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) hulp en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Mensen die gebruik

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Funderingsherstel aan woningen Zeeheldenbuurt noodzakelijk

Funderingsherstel aan woningen Zeeheldenbuurt noodzakelijk Funderingsherstel aan woningen Zeeheldenbuurt noodzakelijk december 2017 Nieuwsbrief voor particuliere eigenaren De funderingsbalken onder uw woning in de Zeeheldenbuurt moeten worden hersteld. Woningcorporatie

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 april 2019

Zaanstad Journaal 24 april 2019 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa-

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- Nieuwsbrief Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- e! U doet toch ook mee! GEZELLIG!! I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Vrije dagen Info-avond N U M

Nadere informatie

***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage

***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 22 maart Jaargang 19 Nummer 13 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad)

CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad) CULTUUR VERDIENT MEER! (visie op cultuur in Zaanstad) MEER GELD NAAR CULTUUR Er is de afgelopen decennia veel bezuinigd op cultuur. Zowel op landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau. GroenLinks vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Gids Langer Thuis Wonen

Gids Langer Thuis Wonen Gids Langer Thuis Wonen Deze gids geeft u informatie over instanties die u verder kunnen helpen, als u langer zelfstandig thuis wilt blijven wonen. www.langerthuiswonen.zaanstad.nl Gids Langer Thuis Wonen

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 7 oktober 2017 Jaargang 17 Nummer 03 BASISSCHOOL Willibrord.

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 7 oktober 2017 Jaargang 17 Nummer 03 BASISSCHOOL Willibrord. - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 7 oktober 2017 Jaargang 17 Nummer 03 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Kinderboekenweek Belangrijk: ** Bezoek

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

De afsluiting van de lichtjesfeesten nu het licht van buiten het weer van ons over gaat nemen,

De afsluiting van de lichtjesfeesten nu het licht van buiten het weer van ons over gaat nemen, Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2018/2019 1 februari 2019 AGENDA Maria Lichtmis zondag 3 februari Studiedag, geen school! vrijdag 15 februari 2019 Voorjaarsvakantie zaterdag 16 februari t/m zondag 24 februari

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Benchmark Buurthuizen

Benchmark Buurthuizen Benchmark Buurthuizen Ten aanzien van de problematiek rond buurthuizen heeft het College van Zaanstad recent de volgende twee aanbevelingen overgenomen: De gemeente wil indien gewenst door de stichtingsbesturen-

Nadere informatie

Manifest handhaving 6% BTW-regeling bij funderingsherstel. Juni 2015

Manifest handhaving 6% BTW-regeling bij funderingsherstel. Juni 2015 Manifest handhaving 6% BTW-regeling bij funderingsherstel Juni 2015 Met ingang van 1 juli 2015 komt er een einde aan de tijdelijke BTW-verlaging op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder

Nadere informatie

WIJKCENTRUM PANORAMA

WIJKCENTRUM PANORAMA WIJKCENTRUM PANORAMA Activiteiten 2017 In wijkcentrum Panorama kunt u terecht voor leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Voor volwassenen, ouderen én kinderen. Voor alle activiteiten geldt: Aanmelden

Nadere informatie

De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019

De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019 MOTIE: Watertappunt Stadhuisplein De gemeenteraad van Zaanstad, in vergadering bijeen op donderdag 12 november 2015, Behandelend de meerjarenbegroting 2016/2019 Overwegende dat - er een motie is aangenomen

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2016 1 Van de voorzitter: Dit is het eerste jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein Woudenberg. Dankzij een goede voorbereiding hebben we vanaf 1 januari 2016

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 25 februari 2019

Schooljaar Maandag 25 februari 2019 INFOOTJE NR.12 Schooljaar 2018-2019 Maandag 25 februari 2019 Agenda Vrijdag 1 maart Carnavalsviering 12:00 uur start de voorjaarsvakantie Maandag 11 maart 08:30 uur einde voorjaarsvakantie Woensdag 13

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2016

Overgewichtcijfers 2016 Overgewichtcijfers 2016 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2016 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

De Duivenwal. Activiteiten

De Duivenwal. Activiteiten De Duivenwal Activiteiten April 2018 In Activiteitencentrum De Duivenwal kunt u terecht voor leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Een plek waar u gezellig naar toe kunt gaan om andere mensen te spreken

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuws van de Vrijwilligerscentrale De maand juni staat voor de Vrijwilligerscentrale in het teken van waardering. Veel inwoners uit Zutphen en Warnsveld zetten zich vrijwillig

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 1 29 AUGUSTUS 2014 Start van het nieuwe schooljaar 2014/2015 Beste ouders, Het allerbelangrijkste lijkt me voor ons allen dat de kinderen, dat uw kind, de kans en de gelegenheid

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 Regio Waardenlanden Oktober 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws met daarin een oproep voor Superhelpers.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 7 november 2018

Zaanstad Journaal 7 november 2018 Zaanstad Journaal 7 november 2018 Sintstad is rolstoelvriendelijk Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november? Dat kan! Bij het hoofdpodium

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief december 2015 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur (ABV) 1 Bingo 2 Bloembakken 3 Barbecue 4 Thema-avond veiligheid in de wijk 5 Verslag radiatorkranen 6 Bestuur

Nadere informatie

Kleiburg. Klust. Kleiburgborrel! Buurman DOOR/VOOR KLEIBURGERS. Door: KleiburgKlust

Kleiburg. Klust. Kleiburgborrel! Buurman DOOR/VOOR KLEIBURGERS. Door: KleiburgKlust KLEIBURGBORREL 1 01 2 2013 VVE!... 2 VPRO... 3 RENOVATIE... 4 AGENDA... 5 DOOR/VOOR KLEIBURGERS Kleiburg Klust Kleiburgborrel! Door: KleiburgKlust Bij klussen hoort natuurlijk borrelen. Dat wij nog niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Inhoud. VrijwilligersAcademie Amersfoort: Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018

Inhoud. VrijwilligersAcademie Amersfoort: Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018 Trainingen en cursussen voor vrijwilligers 2018 Inhoud Trainingen waarvoor een datum gepland wordt bij voldoende aanmeldingen... 2 Fit bij de Koffie... 2 Wekelijkse/maandelijkse ondersteuning... 3 Spreekuur

Nadere informatie

Directiekrabbels Nieuwbrief 3

Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Beste ouders/verzorgers Nieuw gebouw? Wellicht zijn er ouders die regelmatig langs onze nieuwe school rijden en dus hebben gezien dat de bouw heel snel vordert. In het gebouw

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Subject: PVGE afd.awv nieuwsflits! #04 (19 februari 2018) From: Secretariaat PVGE afd.awv awv.nl> Date: :50 To:

Subject: PVGE afd.awv nieuwsflits! #04 (19 februari 2018) From: Secretariaat PVGE afd.awv awv.nl> Date: :50 To: Subject: From: Secretariaat PVGE afd.awv Date: 20 2 2018 00:50 To: bekijk deze e-mail in uw browser #04 19 februari 2018 In deze NieuwsFLITS!: Voorlichting openbaar vervoer in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie