Zaanstad Journaal 24 april 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaanstad Journaal 24 april 2019"

Transcriptie

1 Zaanstad Journaal 24 april 2019 Annemieke kon aan de slag met zicht op een baan Annemieke Koekkoek (50) weet alles van het clownsvak Samen met haar toenmalige man vormde zij lange tijd een clownsduo: twintig jaar lang traden ze op bij onder andere bedrijven, ziekenhuizen en op braderieën. Na twintig jaar was de relatie over en stopten ze met hun optredens. Annemieke vond een parttime baan als taxichauffeur voor het leerlingenvervoer. Dat was niet meteen haar droombaan, maar werk vinden was lastig omdat Annemieke geen startkwalificatie had. Omdat het om een parttime functie ging, bleef ze gedeeltelijk afhankelijk van de bijstand. Annemieke kan dankzij Op weg naar werk of meedoen de uitkering uit (foto: Jolanda Hoogendoorn) Zoeken naar mogelijkheden Vorig jaar werd Annemieke opgeroepen door de gemeente voor Op weg naar werk of meedoen. Daardoor kreeg ze contact met casemanager Fatima. In die gesprekken kon ik onderzoeken wat ik graag wilde, vertelt Annemieke. Samen zochten we naar mogelijkheden. Op een dag zag ik een vacature in de nieuwsbrief Werk en Inkomen: helpende bij een kinderdagverblijf. Dat leek me heel leuk. Ik moest dan eerst een opleiding volgen en stage lopen. Dus weer helemaal terug de uitkering in. Maar ik kreeg wel de garantie van een betaalde baan na afloop. Dus die kans wilde ik niet laten lopen! Fatima hielp mij met de sollicitatieprocedure en ik werd aangenomen. Ik ben nu bijna klaar en kan dus binnenkort de uitkering uit. Daar doe ik het echt voor. Ik wil graag zelfstandig zijn.

2 Het project Josine Emons, projectleider: In de aanpak Op weg naar werk of meedoen roepen wij sinds april 2018 inwoners van Zaanstad met een bijstandsuitkering op voor een gesprek. Veel mensen hadden al lange tijd geen gesprek meer gehad. Maar de arbeidsmarkt is gunstig en er liggen meer kansen om aan het werk te komen. Samen zoeken we naar mogelijkheden om weer aan de slag te gaan. Op die manier hebben we het afgelopen jaar 37 mensen naar een betaalde baan begeleid. Ruim 150 mensen zijn verwezen naar Werkom, het leerwerkbedrijf van Zaanstad en Purmerend, voor een training of een leerwerktraject. Resultaten waar we trots op zijn. Daarom gaan we door en doel is om met iedereen in de bijstand het gesprek over werk of meedoen aan te gaan! Meer informatie over Op weg naar werk of meedoen: kijk op zoekterm Werk of meedoen. Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Dan mag u vanaf vrijdag uur een plekje bezetten, maar niet met verf. Zo zijn er meer afspraken om er een leuk feest van te maken. Vrijmarkten zijn alleen voor particulieren. Dat betekent dat u er, zonder te betalen en zonder vooraf te reserveren, spullen mag verkopen. Houdt u daarbij altijd rekening met nooduitgangen, toegangen tot winkels en woningen en kruispunten. Hulpverleners moeten te allen tijde doorgang hebben! Vrijmarkt op Bevrijdingsdag Ook op Bevrijdingsdag (5 mei) is er een vrijmarkt in het Burgemeester in t het Veldpark in Zaandam. U mag er die dag vanaf uur een plek innemen. Voor activiteiten op 5 mei gelden verder dezelfde regels als op Koningsdag. Meer weten? Ga dan naar zoekterm: koningsdag of vrijmarkt. Daar vindt u ook de tijdelijke afsluitingen van straten en andere bijzonderheden.

3 Kinderen Poelenburg zeggen NEE tegen zwerfafval Kinderen uit Poelenburg maakten veertien tekeningen om aandacht te vragen voor rondzwervend vuil. Wethouder Gerard Slegers onthulde samen met Sara en Romaisa deze kunstwerken voor de Lobelia. Leer meer over afval en hoe je dit kunt verminderen. En wie weet werk je later wel bij de gemeente Zaanstad als specialist voor heel Zaanstad schoon! Alle tekeningen hangen nu als sticker op een vuilnisbak en zijn een directe oproep aan iedereen in de buurt om afval in een prullenbak te gooien en niet op straat. Het Sociaal Wijkteam organiseert onder leiding van twee bewoonsters, Fatima en Fatima, maandelijks een vuilprikdag voor kinderen en ouders. Tijdens zo n dag, die aansloot bij de landelijke Opschoondag eind maart, maakten enthousiaste kinderen de tekeningen. Met de prullenbakkenkunst vraagt het actieplan Poelenburg en Peldersveld extra aandacht voor het schoonhouden van de wijk. Wil je meer weten over de vuilprikdagen of het actieplan? Loop dan binnen bij de Lobelia aan de Lobeliusstraat 16. Wethouder Slegers met Sara en Romaisa

4 Afval scheiden volgens Marijke uit Wormerveer Zaanstad voert wijk voor wijk de nieuwe manier van afval inzamelen in. Rooswijk, Krommenie en Westerkoog zijn inmiddels over. Westerwatering Noord volgende deze week. De nieuwe manier houdt in dat Zaanse inwoners de grijze afvalbak gebruiken voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Marijke uit Wormerveer heeft nog geen afvalbak voor plastic aan huis. Ze moet nog even wachten. Voor de zomerperiode start de nieuwe manier ook in Wormerveer. Plastic afval scheiden doe ik al jaren. Ik ben ermee begonnen sinds ik plastic afval naar de supermarkt kan brengen bij mij in de buurt. Op deze manier probeer ik iets goed terug te doen voor het milieu. Met een eigen plastic bak aan huis wordt afval scheiden voor mij alleen maar makkelijker. Marijke: Ik houd plastic al jaren apart! Ik heb gemerkt hoe weinig restafval ik overhoud Maar in plaats van het plastic afval weg te brengen, moet Marijke straks haar restafval wegbrengen naar een ondergrondse container bij haar in de buurt. Marijke: Het grootste deel van mijn afval bestaat uit plastic. Door goed mijn afval te scheiden, heb ik gemerkt hoe weinig restafval ik eigenlijk overhoud. Ik verwacht daarom dat ik niet zo vaak naar de ondergrondse container hoef. In ieder geval minder vaak dan mijn huidige bezoekjes aan de supermarkt.

5 Een volle bak en vieze luchtjes Een nadeel van de nieuwe manier van afval inzamelen is volgens Marijke de ophaalfrequentie van het plastic afval. Volgens een onderzoek door HVC zou één keer in de vier weken genoeg zijn. Als ik zie hoeveel van mijn afval uit plastic bestaat, denk ik dat mijn bak na vier weken wel vol zit. Maar ik zal het vanzelf zien, ik ben benieuwd. Over vieze luchtjes en beestjes uit de kliko maakt ze zich minder zorgen. Dan kan ik afval in oude plastic zakjes doen en dichtknopen. Bijvoorbeeld vleesbakjes in een broodzak. Zo hergebruik ik nu ook plastic tasjes. Maar dan grotere als afvalzak wanneer ik mijn plastic naar de supermarkt breng. Meer weten over afval scheiden? Wilt u meer informatie over de nieuwe manier van afval inzamelen? En bent u benieuwd naar wanneer uw wijk aan de beurt is? Of zoekt u tips om zo goed mogelijk uw afval te scheiden? Kijk dan op afvalscheiden.zaanstad.nl. Vragen over afvalinzameling? Inloopspreekuur Westerwatering 25 april Benieuwd naar de beste tips om handig afval te scheiden? En hoe je makkelijk onthoudt wat waar hoort? Kom dan naar het inloopspreekuur over de nieuwe manier van afval inzamelen in Westerwatering. U kunt uw vragen kwijt bij een bewonersvoorlichter. Op donderdag 25 april vindt weer een inloopspreekuur met bewonersvoorlichters plaats. Locatie: Evean Verzorgingshuis, Elsbroekplantsoen 1. Inwoners van Westerwatering die net zijn gestart met de nieuwe manier van afval scheiden, kunnen hier tussen en uur terecht met vragen. Woont u niet in Westerwatering, maar bent u wel nieuwsgierig? Dan bent u uiteraard ook van harte welkom. Meer weten? Benieuwd wanneer en waar de bewonersvoorlichters in uw wijk te vinden zijn? Houd dan de pagina afvalscheiden.zaanstad.nl/bewonersvoorlichters in de gaten. Zodra de nieuwe manier in uw wijk start, vindt u hier meer informatie over de inloopspreekuren.

6 373 nieuwe woningen in Zaandam: De Tijdgeest en de Kroon Zaandam krijgt er 373 nieuwe woningen bij. Wethouder Songül Mutluer tekende samen met ontwikkelaar Roodvoet voor De Tijdgeest in Zaans Hout, bestaande uit 306 woningen. Ook tekende Mutluer afgelopen week voor De Kroon. Dit project voorziet in 67 woningen aan de westkant van het Zaanse centrum. Aan de Ebbehout in Zaans Hout komen 306 vrije sector huurwoningen met een ondergrondse parkeergarage. De Tijdgeest komt op de plek van het voormalige Achmea-kantoor. Driekwart zit in het middensegment, een kwart in het duurdere. Afbeelding: impressie van gebouw De Tijdgeest Vraag naar woningen om naar door te stromen Er is veel vraag naar dit soort woningen. De Tijdgeest voorziet vooral in de behoefte van starters en één- en tweepersoonshuishoudens, zegt wethouder Songül Mutluer. Als mensen vanuit een corporatiewoning naar iets anders willen, moeten die andere woningen er wel zijn. Dit project helpt daarbij, waardoor straks ook weer sociale huurwoningen beschikbaar komen. Bouw duurt anderhalf jaar De Tijdgeest weerspiegelt het industriële karakter van de Zaanstreek. Het plan telt maximaal negen lagen en de woningen worden gasloos. Dit past bij de duurzame ambities van gemeente en ontwikkelaars. Naar verwachting kan de bouw al in 2019 beginnen en duurt die ongeveer anderhalf jaar.

7 De Kroon Aan de westkant van het centrum van Zaandam, op de plek van het kantoor van de BAM, komt De Kroon, bestaande uit 67 koopappartementen woningen en een overdekte parkeergarage. De appartementen variëren van 50 tot 90 m2 en kosten tussen de en Het gebouw krijgt een karakteristieke bakstenen gevel, die ook kenmerkend is voor Verkade. Afsluiting fietspad onder A8 De doorgang op de Oostzijde/Albert Keijzerstraat onder de A8 in Zaandam is vanaf half april afgesloten voor (brom)fietsers. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de doorgang onder de A8. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Boere Jonkerstraat, Slachthuisstraat en dr. H.G. Scholtenstraat. Deze route is met bebording aangegeven. Verkeersveiligheid Bedrijven van het bedrijfsterrein aan de Albert Keijzerstraat maken zich al enige tijd zorgen over de verkeersveiligheid van de (brom)fietsers. Bij de Zaanlandse Olieraffinaderij (ZOR) en transportbedrijf Albert Keijzer wordt de Oostzijde veel door vrachtverkeer gebruikt, zowel rijdend, kerend als ladend/lossend. De gemeente heeft samen met de bedrijven en omwonenden gesproken over mogelijke oplossingen de verkeersveiligheid te verbeteren. Besloten is om het vrachtverkeer te scheiden van de fietsers en de doorgang onder de A8 af te sluiten voor fietsverkeer. Tijdelijke situatie De afsluiting duurt maximaal drie jaar. Dan zal de situatie opnieuw bekeken worden. Op dit moment kijkt de gemeente hoe de Kogerveldwijk en de Slachthuisbuurt er in de toekomst uit kunnen zien. Daarin worden ook de ontwikkelingen van- en op het bedrijfsterrein aan de Albert Keijzerstraat meegenomen.

8 Stamboomonderzoek doen? Kom naar Voorouderspreekuur Het Gemeentearchief Zaanstad (GAZ) houdt op vrijdagmiddag 26 april van tot uur een zogenoemd Voorouderspreekuur. René Bont van het archief legt dan uit welke middelen (op papier en digitaal) u kunt gebruiken bij uw stamboomonderzoek. Herman Rijswijk van de Nederlandse Genealogische Vereniging en René Bont helpen u daarna op weg met uw onderzoek. In de studiezaal van het archief heeft u zowel de papieren als digitale bronnen direct bij de hand. Deelname is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. De inloop is vanaf uur. U bent van harte welkom in het Gemeentearchief Zaanstad, gevestigd in het stadhuis op Stadhuisplein 100 (direct na binnenkomst rechts).

9 Werk aan de weg Hier vindt u een greep uit de straten en wegen waar werkzaamheden plaatsvinden of die op de planning staan. Hulpdiensten worden op de hoogte gesteld. Krommenie o Zuiderhoofdbuurt, tot en met februari 2020 o Diverse straten waaronder Agavestraat, Popelstraat, Beukenstraat en Iepenstraat tot 1 juli 2019 Westzaan o J.J. Allanstraat tot 26 april 2019 o Middel en Weiver tot 1 april 2020 Wormerveer o Elektrabuurt fase 2 (Tuinstraat, Goudastraat); herinrichting start na bouwvak 2019 Zaandam o Poelenburg, Noorder IJ en Zeedijk en de Wibautstraat tot 1 september 2019 o Warmtenettracé tot 1 april 2020 Informatie online Kijk op zoekterm: wegwerkzaamheden. Per wijk ziet u welke werkzaamheden plaatsvinden of op de planning staan. Voor een totaaloverzicht: live.andes.nl/zaanstad. Na het intikken van de straatnaam kunt u op de kaart het werk-in-uitvoeringbordje aanklikken. U ziet dan om welke werkzaamheden het gaat en welke omleidingsroute wordt geadviseerd.

10 Praat met de raad Deze week staan onder meer op het programma tijdelijke woningbouw, jeugdhulp, bestrijding armoede, inburgering, vuurwerk. Donderdagavond 25 april is er een Zaanstad Beraad. U bent vanaf uur van harte welkom in het stadhuis. Koffie en thee staan klaar! In de meivakantie (de week van 29 april tot en met 3 mei) vergadert de gemeenteraad niet. Misschien wilt u wel eens met ambtenaren of raadsleden van gedachten wisselen. Dat kan vanaf uur. Ook na afloop kunt u nog even blijven napraten in de espressobar. Wilt u uw mening geven over een onderwerp dat op de agenda staat van het Zaanstad Beraad? Meld u zich dan aan via raadsgriffie@zaanstad.nl Programma Zaanstad Beraad 25 april vanaf uur (onder voorbehoud wijzigingen) Raadzaal o Praat met de Raad: reservering inspraak van inwoners o Rondvraag tijdelijke woningbouw o Bespreking zienswijze doorontwikkeling jeugdhulp o Zienswijze armoede agenda o Agenda-initiatief DZ Verbeteren financiële positie gemeente Zaanstad Zaal 4 o 3D Carré - Verdiepend onderwerp inburgering o Omgevingscarré - Verblijfsaccommodaties in Zaanstad o Bespreking raad aan de voorkant o Agenda-initiatief PvdD vuurwerk Inzien stukken en meekijken vergaderingen Agenda, vergaderstukken en uitzendingen vindt u op zaanstad.raadsinformatie.nl. Vanuit huis een vergadering volgen? Dat kan! U kunt de vergaderingen live online bekijken en terugkijken op een ander moment is ook mogelijk. Informatie online Op gemeenteraad.zaanstad.nl vindt u meer informatie over de raad. Heeft u vragen, dan kunt u bellen of mailen met de raadsgriffie. Het telefoonnummer is (075) , het adres raadsgriffie@zaanstad.nl.

11 Social media U kunt de raad volgen op Facebook.com/raadzaanstad en op

Zaanstad Journaal 8 mei 2019

Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Zaanstad Journaal 8 mei 2019 Kan dat, van petflessen een broodtrommel maken? Afval scheiden, waar doen we dat eigenlijk voor? Dat kunnen mensen van de Kunststof Sorteer Installatie (KSI) in Heerenveen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 10 april 2019

Zaanstad Journaal 10 april 2019 Zaanstad Journaal 10 april 2019 Gratis afhalen: bloemenmengsel voor vlinders en bijen in de stad Foto: een groepje dagvlinders (foto: Nico Dekker) Voor vijfhonderd inwoners van Zaanstad ligt volgende week

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 17 april 2019

Zaanstad Journaal 17 april 2019 Zaanstad Journaal 17 april 2019 Vrijmarkten op Koningsdag en Bevrijdingsdag Wilt u op Koningsdag, zaterdag 27 april, ook overgebleven spulletjes van zolder verkopen? Of op Bevrijdingsdag (5 mei) in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 mei 2019

Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Zaanstad Journaal 15 mei 2019 Markt Rozengracht zaterdag 25 mei in Vinkenstraat Het evenement Vijf jaar café Glenn de Koning vindt op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei plaats op de Rozengracht in Zaandam.

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 mei 2019

Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Zaanstad Journaal 22 mei 2019 Samen iets doen tegen eenzaamheid: bijeenkomst op 27 mei Bijna de helft (41%) van de inwoners in de regio Zaanstreek/Waterland voelt zich eenzaam. De gemeente wil de diverse

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Er komen meer woningen in Zaanstad Er is in Zaanstad een tekort aan woningen. De wachtlijsten voor sociale huur zijn opgelopen tot elf jaar. De vrije sector huurwoningen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 februari 2019

Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Zaanstad Journaal 27 februari 2019 Visueel beperkten kunnen in Zaanstad zelfstandig stemmen Zaanstad is een van de twaalf gemeenten in Nederland waar blinden en slechtzienden tijdens de komende verkiezingen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 februari 2019

Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Zaanstad Journaal 20 februari 2019 Welke planten, bijen en vlinders leven in Zaanstad? We kunnen wel wat hulp gebruiken! De gemeente wil graag weten welke plant- en diersoorten in Zaanstad voorkomen. Wij

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 16 januari 2019

Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Zaanstad Journaal 16 januari 2019 Oude Bannehof wordt Nieuwe Bannehoven: benieuwd naar de ontwerpen? Op het terrein van het voormalige gemeentehuis krijgt het nieuwbouwplan 'De Bannehoven' steeds meer

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019

Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad Journaal 9 augustus 2019 Zaanstad klimaatneutraal: van steenkool en gas naar zon en wind Zaanstad werkt aan een nieuw Zaans klimaat. Onderdelen zijn de energietransitie, een circulaire stad en

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 april 2019

Zaanstad Journaal 3 april 2019 Zaanstad Journaal 3 april 2019 Handtekeningen voor nieuwbouwproject De Zaanse Helden Zaanstad werkt hard aan de woningbouwopgave. Donderdag werd een overeenkomst voor de bouw van De Zaanse Helden (circa

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 23 januari 2019

Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Zaanstad Journaal 23 januari 2019 Invoering nieuwe manier afval inzamelen start in Rooswijk Rooswijk is de eerste wijk in Zaanstad die overgaat op een nieuw systeem voor afvalinzameling. Vanaf dinsdag

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 1 mei 2019

Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Zaanstad Journaal 1 mei 2019 Lintjes 2019: vijftien nieuwe Leden en een Ridder Zestien inwoners van Zaanstad kregen vrijdag 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. Vijftien

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 30 januari 2019

Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Zaanstad Journaal 30 januari 2019 Afval scheiden volgens Lin: Ik koop zo weinig mogelijk verpakkingen Wijk voor wijk gaat Zaanstad over op een nieuwe manier van afval inzamelen. Rooswijk is de eerste wijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 14 november 2018

Zaanstad Journaal 14 november 2018 Zaanstad Journaal 14 november 2018 De raad wil van u horen! Al gestemd op onderwerpen voor het Lagerhuisdebat? Op 12 december vindt in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk) het tweede Lagerhuisdebat

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 juni 2019

Zaanstad Journaal 19 juni 2019 Zaanstad Journaal 19 juni 2019 De Vrije Watering: nieuwbouwplan met zelfbouwkavels Maar liefst 84 zelfbouwkavels komen dit najaar op de markt in Zaanstad. In het project De Vrije Watering in Zaandam is

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 19 december 2018

Zaanstad Journaal 19 december 2018 Zaanstad Journaal 19 december 2018 Onder de kerstboom dromen over Zaanstad 2040 De komende maand kunnen Zaankanters hun dromen voor de toekomst van de stad met ons delen. In de hal van het stadhuis, in

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 27 december 2018

Zaanstad Journaal 27 december 2018 Zaanstad Journaal 27 december 2018 Veilig omgaan met vuurwerk Veel mensen kijken uit naar 31 december. Op oudejaarsdag is het traditioneel toegestaan om vuurwerk af te steken, maar er geldt natuurlijk

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 juni 2019

Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Zaanstad Journaal 5 juni 2019 Barbara Barend en Marlies van Cleeff winnen Hotze de Roosprijs Barbara Barend en Marlies van Cleeff hebben de Hotze de Roosprijs gewonnen met het boek Dromen van succes. De

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 maart 2019

Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Zaanstad Journaal 20 maart 2019 Stadhuis 21 maart dicht tot 17.00 uur Vandaag, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor Provinciale Staten en de waterschappen. De stemmen moeten geteld worden,

Nadere informatie

Bekendmakingen 9 januari 2019

Bekendmakingen 9 januari 2019 Bekendmakingen 9 januari 2019 Met vragen over onderstaande bekendmakingen kunt u bellen naar 14 0 75. U vindt de bekendmakingen ook op www.zaanstad.nl, zoekterm: bekendmakingen. Door naar beneden te scrollen

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019

Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Zaanstad Journaal 2 augustus 2019 Nieuwe entree station Zaandam vanaf maandag in gebruik Maandag 5 augustus gaat de nieuwe entree van station Zaandam, in het midden van de spooroverbouwing, om 10.00 uur

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 12 juli 2019

Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Zaanstad Journaal 12 juli 2019 Kan iemand ongevraagd uw huis in tijdens uw vakantie? De zomervakantie is begonnen maar voor veel inbrekers is er werk aan de winkel. Die proberen juist in deze periode hun

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 september 2018

Zaanstad Journaal 26 september 2018 Zaanstad Journaal 26 september 2018 Assendelftse Anja is wereldkampioen zoetwatervissen Wat moet je doen om wereldkampioen sportvissen te worden? In twee dagen tijd ruim 18 kilo vis vangen. Dat deed de

Nadere informatie

Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018

Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018 Afvalinspiratiebijeenkomst Muntendam 30 mei 2018 Opening Wethouder Peter Verschuren Wij hebben een taak die eruit bestaat dat we van alle drie verschillende manieren van afvalinzameling in deze gemeente

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 De nieuwe inzamelwijze gaat in vanaf september 2017. Tot die periode gelden de huidige inzamelregels Waarom afval scheiden 1. Ik heb een brief

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018

Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Zaanstad Journaal 24 oktober 2018 Geschiedenis Romeinse Rijk herschreven in Krommenie Bij opgravingen onder het Provily Sportpark in Krommenie zijn resten van een wachttoren blootgelegd. De gemeentelijke

Nadere informatie

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart!

Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016. Een folder om te bewaren Hou m apart! Nou jaaaa! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Een folder om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij je zelf! Per 1 januari 2016 zal de afvalinzameling in Veenendaal

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 26 juli 2019

Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Zaanstad Journaal 26 juli 2019 Elf personen en negen groepen vrijwilligers in het zonnetje gezet Het hele jaar door worden, in de Zaanse wijken, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 2 januari 2019

Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Zaanstad Journaal 2 januari 2019 Burgemeester en wethouders wensen u een voorspoedig 2019! Van links naar rechts: Songül Mutluer, Gerard Ram, Rita Noordzij, Hans Krieger, burgemeester Jan Hamming, Natasja

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning

Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning Resultaten 4e bijeenkomst hulp & ondersteuning 28 november 2017 Het Saenredam College in Rooswijk was een goede keuze voor een inloopbijeenkomst. Er was voldoende ruimte voor de grote opkomst van ongeveer

Nadere informatie

Twee belangrijke wijzigingen per maart!

Twee belangrijke wijzigingen per maart! Twee belangrijke wijzigingen per maart! Storten 30 liter zak restafval voor iedereen mogelijk! PMD-zakken: elke week op woensdag opgehaald (start: woensdag 2 maart) Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Datum 11 februari 2014 Onderwerp Het Nieuwe Inzamelen in Noordwest 1. Kennismaking 2. Toelichting gemeente Zie meegestuurde presentatie 3. Vragen aan u Houdt

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 20 september 2017

Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanstad Journaal 20 september 2017 Zaanpeiling 2017 binnenkort de deur uit Wat vindt u als bewoners van het gemeentelijk beleid? Bent u tevreden over het beleid van de gemeente Zaanstad? Hoe denkt u over

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Zaandam Zuid postcode 1501 1505

Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Zaandam Zuid postcode 1501 1505 Bevolking Zaandam zuid Zaanstad Aantal inwoners 12.605 - Bevolkingsdichtheid 4.447 2.007 Aantal huishoudens 5.622 - Gemiddelde gezinsgrootte 2,1 2,2 Alleenstaanden 1.963

Nadere informatie

handleiding 1. Inleiding 2. Achtergrondinformatie

handleiding 1. Inleiding 2. Achtergrondinformatie handleiding 1. Inleiding www.twentezonderafval.nl is een website voor groep 1 tot en met 8 over het gescheiden inzamelen van afval in Twente. Op deze website ontdekken de leerlingen hoe ze hun afval zoveel

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 21 november 2018

Zaanstad Journaal 21 november 2018 Zaanstad Journaal 21 november 2018 Nieuwe garens uit oud textiel: goed voor mens en milieu De gemeente Zaanstad wil samen met organisaties iets doen aan de verontreinigende textielindustrie en aan de groeiende

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 13 maart 2019

Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Zaanstad Journaal 13 maart 2019 Basisschool Willibrord is een Ster in het Verkeer Basisschool de Willibrord in Zaandam mocht donderdag 7 maart als eerste school in de Vervoerregio Amsterdam het verkeerslabel

Nadere informatie

Meer doen met minder afval: wat heeft u daarvoor nodig?

Meer doen met minder afval: wat heeft u daarvoor nodig? Meer doen met minder afval: wat heeft u daarvoor nodig? In Nederland, en zeker ook in Het Hogeland, produceren we veel huishoudelijk afval. 200 kilo per persoon per jaar... dat is veel. Een stuk meer dan

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018

Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanstad Journaal 29 augustus 2018 Zaanse UITmarkt, 1 september, 12.00 uur, Rozengracht De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Op de Rozengracht komen zaterdag 1 september

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier van het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 15 november 2017

Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanstad Journaal 15 november 2017 Zaanse mantelzorgers extra in het zonnetje op 10 november Vrijdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, werden ook in Zaanstad mantelzorgers extra in het

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 6 maart 2019

Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Zaanstad Journaal 6 maart 2019 Een lint met bloemen in Zaanstad van zuid naar noord We hebben al een paar mooie dagen achter de rug met lentetemperaturen. Ideaal weer voor alle bollen die de gemeente heeft

Nadere informatie

Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze

Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze Bewaarspecial voor hoogbouwbewoners Wolfheze Per 1 januari 2017 wijzigt de afvalinzameling in onze gemeente. U heeft straks zelf invloed op hoeveel afvalstoffenheffing u betaalt. Elk huishouden betaalt

Nadere informatie

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal Digipanel + Facebookadvertentie: 2.479 respondenten Dataverzameling: via Digipanel (1.484 respondenten) en facebook (1.286 respondenten. Bereik op Facebook:

Nadere informatie

Nieuwe manier van afvalinzamelen

Nieuwe manier van afvalinzamelen Nieuwe manier van afvalinzamelen Wie is de gemeente Peel en Maas? Bestaat sinds 2010 na herindeling Situatie na herindeling Na de herindeling van 4 gemeenten: 3 verschillende inzamelaars particuliere inzamelaar,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoud van de leskist

Inhoudsopgave. Inhoud van de leskist Inhoudsopgave Inhoud van de leskist... Inleiding... Leerdoelen... Opbouw van de les 1. Voorbereiding voor de leerkracht... 2. Introductie Brief van de jutter... 3. Veldwerk in de schoolomgeving Afval jutten...

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 5 december 2018

Zaanstad Journaal 5 december 2018 Zaanstad Journaal 5 december 2018 De raad nodigt u uit! Doe mee met het Lagerhuisdebat op 12 december Op 12 december vindt het Lagerhuisdebat plaats in het Saenredam College in Rooswijk (Zaandijk). De

Nadere informatie

NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 2015. Figuur 1: Aandeel afval dat nu apart wordt gehouden van het restafval (Nmax=709)

NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 2015. Figuur 1: Aandeel afval dat nu apart wordt gehouden van het restafval (Nmax=709) NissewaardPanel over grondstoffenbeleid, november 201 Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over grondstoffenbeleid. Uit de resultaten komt naar voren dat driekwart van

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 22 november 2017

Zaanstad Journaal 22 november 2017 Zaanstad Journaal 22 november 2017 Verklein de kans op een woninginbraak Geef uw huis een bewoonde indruk en meld verdacht gedrag De feestdagen staan weer voor de deur. Deze dagen wanneer het korter licht

Nadere informatie

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart!

goed bezig! Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Dit ziet er prima uit! goed bezig! Wijzigingen afvalinzameling Veenendaal per 1 januari 2016 Informatiefolder nr. 2 om te bewaren Hou m apart! Een betere wereld begint bij jezelf! Het gaat bijna beginnen;

Nadere informatie

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons.

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons. Veelgestelde vragen nieuwe afvalinzameling Algemeen Waarom is er een nieuwe afvalinzameling? Momenteel zamelen we in Krimpen aan den IJssel 41% van het totale afval als gesorteerde grondstoffen in. Ons

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar afval

Stadspanel-onderzoek naar afval Stadspanel-onderzoek naar afval Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel ruim 2000 leden. Elk lid van het panel krijgt

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018

Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Zaanstad Journaal 3 oktober 2018 Van alles te beleven tijdens de Week van de Veiligheid Op maandag 8 oktober start de Week van de Veiligheid met als thema Ben jij voorbereid op criminaliteit?. In deze

Nadere informatie

Overgewichtcijfers 2018

Overgewichtcijfers 2018 Overgewichtcijfers 2018 Tijdens diverse contactmomenten met de jeugdarts of -verpleegkundige worden kinderen gemeten en gewogen. De metingen van 2018 zijn gebruikt om het overgewichtpercentage van heel

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3 AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3 INLEIDING Onderdeel van de lesmodule Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval in de klas extra tot

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 4-6 jaar

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN 4-6 jaar AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN INLEIDING Onderdeel van de website Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval extra tot leven te brengen. Alle

Nadere informatie

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart!

Weet wat je weggooit. Er zit meer in dan je denkt. Een folder om te bewaren. Hou m apart! Weet wat je weggooit Er zit meer in dan je denkt Ontdek de waarde van afval Een folder om te bewaren. Hou m apart! In deze folder ontdekt u de waarde van afval. Er zit namelijk meer in dan u denkt. Waardevolle

Nadere informatie

Doe-opdrachten Aan de slag met afval. Groep 1-2-3

Doe-opdrachten Aan de slag met afval. Groep 1-2-3 Doe-opdrachten Aan de slag met afval Groep 1-2-3 > Inleiding Onderdeel van de lesmodule Aan de slag met afval zijn drie doe-opdrachten die erop zijn gericht om de thema s zwerfafval en afval scheiden,

Nadere informatie

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Beste bewoner(s) van de Werven, Elk huishouden, groot of klein, produceert afval. Wij gooien allemaal etensresten, oud papier, lege flessen en nog veel meer weg.

Nadere informatie

9 maart Onderzoek: Huisvuil en plastic

9 maart Onderzoek: Huisvuil en plastic 9 maart 2018 Onderzoek: Huisvuil en plastic Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 55.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen

Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Veelgestelde vragen over inzameling oud papier in Wijchen Inhoud 1. Wat gaat er veranderen?... 2 2. Wanneer wordt mijn container gebracht?... 2 3. Kan ik later nog van maat wisselen?... 2 4. Waarom krijgen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Les 17. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. Ze belt naar een kinderdagverblijf. Is er een plaats vrij? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

AFVALINZAMELING IN DE GEMEENTE MOERDIJK

AFVALINZAMELING IN DE GEMEENTE MOERDIJK AFVALINZAMELING IN DE GEMEENTE MOERDIJK Gemeente Moerdijk Oktober 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/109 Datum Oktober

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Broekpolder versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Pagina

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud Anders aanbieden en betalen voor uw restafval... 1 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor het aanbieden van restafval?..

Nadere informatie

Rapporttitel. Tussenevaluatie bewonersonderzoek. Gemeente De Bilt. De Jonge Milieu Advies

Rapporttitel. Tussenevaluatie bewonersonderzoek. Gemeente De Bilt. De Jonge Milieu Advies Rapporttitel Tussenevaluatie bewonersonderzoek Gemeente De Bilt De Jonge Milieu Advies Concept Versie 0.1 Zeist, maart 2012 De Jonge Milieu Advies Utrechtseweg 9, 3704 HA Zeist T. 030-6991599 E. info@dejongemilieuadvies.nl

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel

Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Keukenafval uit het restafval? Het kan! Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Samenwerking 6 gemeenten (stedelijkheidsklasse D) Inzameling van huishoudelijk

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

Voorkant. Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek

Voorkant. Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek Voorkant Gemeentearchief Zaanstad Het geheugen van de Zaanstreek Zaandam centrum Iedereen die meer te weten wil komen over de geschiedenis van de Zaanstreek is bij het Gemeentearchief Zaanstad aan het

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 75-2019 Datum : 21 mei 2019 B&W datum : 14 mei 2019 Beh. Ambtenaar : J. ten Klooster Portefeuillehouder : M.J. Veldhuizen Onderwerp : Pilot infoquête afvalscheiding

Nadere informatie

GROEP 7 EN 8 AFVALSCHEIDEN!

GROEP 7 EN 8 AFVALSCHEIDEN! GROEP 7 EN 8 AFVALSCHEIDEN! Hoe en waarom? DIA 1 Doelen van deze les: Je leert welke soorten afval er zijn en waar je deze moet weggooien. Je leert waarom afvalscheiding belangrijk is. Je leert wat grondstoffen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen

Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Veelgestelde vragen: Anders betalen voor uw restafval Nijmegen Inhoud 1. Anders betalen voor restafval... 2 Waarom betaal ik vanaf 1 maart op een andere manier voor mijn restafval?... 2 Voor wie verandert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Zaanstad Journaal 9 januari 2019

Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Zaanstad Journaal 9 januari 2019 Doe mee aan het Lagerhuisdebat op woensdag 27 februari Op 27 februari houdt de gemeenteraad weer een Lagerhuisdebat, een gesprek tussen inwoners van Zaanstad. Waar zou

Nadere informatie

Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners december 2015

Informatiefolder Speciaal voor hoogbouwbewoners december 2015 Het gaat beginnen! Per 1 januari 2016 gaat u betalen per keer dat u gebruik maakt van de brengcontainer. Dit is een ondergrondse of bovengrondse container waar u uw afval naartoe brengt en meerdere huishoudens

Nadere informatie

Aan de Bak 27 september Opbrengst thematafels. Thematafel A: betalen voor restafval?

Aan de Bak 27 september Opbrengst thematafels. Thematafel A: betalen voor restafval? Aan de Bak 27 september 2017 Opbrengst thematafels Thematafel A: betalen voor restafval? Stelling A1: Het is eerlijk dat mensen die meer restafval hebben, ook meer betalen -grote gezinnen zijn de klos

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Druten voor omgekeerd inzamelen?... 2 Waarom wordt

Nadere informatie

De Taaleis U begrijpt, leest, praat en schrijft Nederlands

De Taaleis U begrijpt, leest, praat en schrijft Nederlands Kom oefenen met de taal in het Taalhuis! Ik kan niet goed lezen Ik wil beter leren schrijven Ik wil oefenen met spreken De Taaleis U begrijpt, leest, praat en schrijft Nederlands Waar kunt u naartoe? Naar

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUIZEN Eindelijk komt het er van het huis op te ruimen en afstand te doen van die oude klok die al jaren ligt te verstoffen op zolder. En wat te denken van de

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

De Taaleis U begrijpt, leest, praat en schrijft Nederlands

De Taaleis U begrijpt, leest, praat en schrijft Nederlands De Taaleis U begrijpt, leest, praat en schrijft Nederlands U kunt al Nederlands Uw Nederlands is onvoldoende U gaat Nederlands leren Het Taalhuis Kunt u Nederlands? Uw Nederlands is voldoende Uw Nederlands

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 1: juli 2012

Nieuwsbrief nr 1: juli 2012 Beste zwerfafvalcollega s, Met deze nieuwsbrief informeer ik u over de actualiteiten en de activiteiten die in het kader van de regionale samenwerking van belang kunnen zijn. Wilt u meer informatie of

Nadere informatie

Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009

Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009 Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009 Inzameling & communicatie Wanneer moeten gemeenten starten? Wanneer begint Zwolle met kunststofinzameling?

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 6: Afvalscheiding november 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de zesde peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet

het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet Aan: het college van Burgemeester en Wethouders Stadshuisplein 100 Zaandam Zaanstad, 30 juni 2015 Betreft: art 51 vragen inschrijfkosten Woningnet Geachte college, Op 17 maart jl. nam de Regioraad van

Nadere informatie